XXL - fair pris fremover..

thomasb
XXL 03.08.2020 kl 12:43 94316

Coronahandelen er unik og heldigvis forbigående. Likevel har situasjonen gitt XXL en unik mulighet til å rydde opp i de egentlige utfordringene kjeden slet/sliter med på rekordtid. Fantastisk cashflow, lagerproblemet er borte og vel så det, motiverte ansatte og penger/ressurser til å rydde i mindre og større problemstillinger som sto i kø.

Mange har tenkt at Q2-tallene ville falle utover sommeren. De tallene jeg har sett fra andre kjeder i Juli tyder på noe helt annet. Corona, ferie hjemme og perfekt shoppingvær i juli vil gi svært gode retailtall for Juli. Reiseskam og økende smittetall opprettholder det gode hjemmemarkedet og hjemmeaktiviteter fremover. XXL kan fortsette omstillingen mens de tjener gode penger løpende.

Likevel er det på sikt det vil vise seg om kjeden fikser omstillingen. Det er her ny ledelse kommer inn. Vil de lykkes i å skape en mer profesjonell organisasjon og et mer konkurransedyktig og lønnsomt retailkonsept? Markedsforholdene i Norge blir så gode fremover at det skal bli vanskelig å bomme. Betydelig færre butikker og betydelig kvadratmeter-reduksjon i mange store Intersport/Gresvigbutikker gjør XXL til eneste reelle bigbox aktør igjen i markedet. Konkurransetilsynets avventende holdning til oppkjøp av konkursboet i Gresvig gjør at det systemet står og "tråkker vannet" - XXL henter markedsandeler på alle fronter. Om man så ser konseptet til nye Intersport, så er det lovende for XXL(ref Sandvika). Mindre fokus på hardvare(faktisk sport) og mer i retning Stadium-konseptet - vise Brands, og pushe EMV. XXL kan bli bedre på tekstiler, men det er ingen tvil om at de blir enerådende i posisjonen de bygget seg opp i, mens Gresvig/Intersport trekker seg ut av den posisjonen. Dette gjør det adskillig lettere for XXL fremover, hva gjelder tydelighet på posisjon som igjen gjør det mye enklere å bygge marginer.

De ubesvarte spørsmålene fremover ligger først og fremst på nett og internasjonal vekst, og som blir de viktigste områdene å løse for Wibe. Det kommer jo nå svært gode tilbakemeldinger fra det svenske markedet om betydelig økning i markedsandeler i et marked i kraftig vekst. Det er sterkt. Fortsetter dette kan et marked til hakes av som under god kontroll, med forventning om god lønnsomhet og marginer. Forøvrig internasjonalt kreves det mer hands on lokal tilpasning og justering av konseptet for å møte nødvendig anerkjennelse for å ta ønsket posisjon/vekst og få det fotfestet som kreves for effektiv drift og god lønnsomhet. Dette blir en syretest for ledelsen. Tidligere var kjeden noe naiv i troen på eget konsept. Jeg tror Wibe har med god nok erfaring fra Nilles utfordringer i Sverige til å vite at internasjonal ekspansjon krever anerkjennelse av lokale forskjeller og tilpasning av eget konsept til det.

Veksten/størrelsen på nett gir gode muligheter for å strømlinjeforme og effektivisere driften. Likevel er dette også en syretest på ledelsens evner til å levere på sikt.

Konklusjon: Kjempegod lønnsomhet kan ventes så lenge folk holder seg hjemme - starten på Q2 er jeg overbevist om at har vært veldig god. Norge som marked bør være en nobrainer for en god retailledelse etter å ha fått den flaksen i ryggen som corona har gitt. Norge er å regne som løst, men hvor det selvsagt vil kreves god tilpasning, konseptutvikling og effektivisering av drift videre fremover. Sverige ser absolutt lovende ut. Spørsmålene for prising videre handler om Øvrige land - vekst/lønnsomhet, samt Nett - vekst/lønnsomhet.

Som et stabilt retailselskap med god lønnsomhet og forutsetning for god lønnsomhet i Norge/Sverige på sikt, samt gode posisjoner på nett og flere andre land - som nå skal foredles videre, mener jeg selskapet forsvarer en pris i retning 40,-. Dagens lave prising handler om frykt for at selskapet ikke kommer gjennom omstillingen de sto i, noe de i stor grad allerede har lagt bak seg grunnet corona/Gresvigkonkurs. Leverer de internasjonalt utover NO/SV og viser videre vekst og lønnsomhet på nett som igjen skaper grunnlag for nye land og vekst - da snakker vi helt andre multiple og prising. Jeg sitter long i denne med tro på at ny ledelsen er god og vil lykkes i å levere stein på stein på den solide grunnmuren corona har levert på rekordtid.

Redigert 21.01.2021 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
Tigerberget
22.01.2021 kl 16:10 8014

«Salget har roet seg veldig...» stikk motsatt av hva bransjefolkene hevder.
Satser du på å kjøpe deg inn under 20 igjen?
Kantarell
22.01.2021 kl 16:21 8101

Helst rundt 17...
Rutejens
22.01.2021 kl 22:09 7947

Skiene renner ut av sportsbutikkene. Dette knuser fjorårets sesong.
Slettet bruker
23.01.2021 kl 09:16 7803

Ja. Jeg har kjøp på 17-18 og selg på 21-22. Det avspeiler det jeg mener er en fair pris mht inntjening og muligheter fremover. Selvsagt min subjektive vurdering. Det kommer vel en korreksjon etterhvert som også kan presse prisen ned, jeg tør ikke å være fullt eksponert i aksjer nå.

Når det gjelder aktiviteten, så var det en kort og sinnsvakt hektisk periode rett over nyttår. Enkelte av butikkene hadde lørdag for en uke siden nesten dobling av budsjett, men det avslørte også en del svakheter innen smittevern, noe som gjorde meg skeptisk. Men så roet det seg veldig, når snøen forsvant. Antar at januar allikevel kan bli ok, men ikke fantastisk. Folk har handlet fra seg for en stund, januarøkonomien er dårlig for de fleste og nå kommer nedstengning av flere av de største butikkene.

I tillegg kommer det faktum at de sliter litt med håndteringen av netthandelen. Jeg bestilte ski og bindinger for to uker siden. Skiene kom forrige dagen, bindingene har jeg ennå ikke sett noe til. Begge deler skulle vært på lager. Blir litt skeptisk av sånt, men de er jo i en meget spesiell situasjon om dagen.

Alt i alt er jeg positiv, og ser på xxl som en god plassering for mitt private lille pensjonsfond. Så jeg skal nok inn igjen, om kursen kommer ned på det jeg mener er fornuftig.

En helt subjektiv vurdering som andre helt sikkert er uenig i. Men xxl er nok ikke stedet for de raske gevinstene fremover.
Tigerberget
23.01.2021 kl 10:01 7809

Snøen forsvant...? I Oslo sentrum kanskje?

Siden Torsdag har det jo lavet ned i fjellheimen, tett på en meter snø, og jeg mener bestemt at det er der markedet ligger.
Stor økning i hyttebygging og omsetning taler for seg selv..og i tillegg til vinterferie og påskeferie i hjemlandet så...
Redigert 23.01.2021 kl 10:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.01.2021 kl 10:20 7787

Jada, mange steder å gå på ski. Om man reiser litt. Mesteparten av Østlandet sør for Oslo er bart, men det er fine løyper i marka. Det vil nok ikke bety så mye, i forhold til nedstengningen. I første omgang berører den tre varehus i Oslo og to - tre utenfor. Men ingen tror vel at ikke dette muterte viruset ikke sprer seg videre. Det blir interessant å se børsmeldingen på mandag.

Det er utrolig vanskelig å vurdere hva som kommer til å skje med kursen, men tar jeg ikke mye feil, vil det nok bli overvekt av selgere på et beskjedent volum. Det store problemet for xxl er jo usikkerheten for hvordan folks pengebruk blir, etter denne nye og ganske dramatiske utviklingen. Og kjøpekraftutviklingen på sikt.
Juko
23.01.2021 kl 10:53 7793

Tydeligvis går ikke kabalen opp for deg selv om de riktige kortene ligger der.
Slettet bruker
23.01.2021 kl 11:22 7762

Kan du utdype? Synes du virker litt bitter? :D
Redigert 23.01.2021 kl 11:36 Du må logge inn for å svare
Tigerberget
24.01.2021 kl 17:31 7435

Håper på en overkorreksjon i morgen mellom 09.00 og 09.10, så er det bare å hamstre flere.

6 av 34 varehus stenger midlertidig og man kan fortsatt handle på nett.
Redigert 24.01.2021 kl 21:16 Du må logge inn for å svare
kongen på hau
26.01.2021 kl 01:44 6936

Må bare påpeke fra sikre kilder så var det totalt bonanza fra rom julen til 20 januar når det gjelder salg av ski pakker... totalt utsolgt...
Tigerberget
26.01.2021 kl 06:51 6854

Ja, og kursen vil klarte nordover igjen. Bare å holde seg inne.
Gunnar88
26.01.2021 kl 13:48 6594

Håper ingen panikksolgte i går. Denne fikk seg en knekk. Selv om jeg kanskje mener det var en overkorreksjon, og det viser seg i dag. Vet ikke om vi når 25 kroner før fremleggelsen, men det kommer nok til å stige noe videre, tror jeg.
Gunnar88
27.01.2021 kl 15:08 6265

Akkurat det som skjer i dag gir ikke så mye mening for meg. Børsen er riktignok ned 1,3 %, men jeg kan ikke helt forstå at det forklarer et fall på 5 %. Teknisk er det noen som mener at det danner seg en hode-skulder formasjon, som kan indikere kursfall.

Jeg blir litt usikker på det tekniske, men har klokketro på tallene som fremlegges 5/2.
Gunnar88
28.01.2021 kl 10:29 5989

I en oppdatering fra Pareto Securities torsdag morgen viser det seg at de endrer syn på XXL, og oppgraderer sportsutstyrselskapet fra salg til hold. Kursmålet oppjusteres også til 21 kroner pr. aksje, fra tidligere 20 kroner.

Er ikke det litt defensivt, selv med tanke på den midlertidige nedstengingen i Oslo?
Slettet bruker
28.01.2021 kl 11:29 5917

Pussig at analytikerne anslår EBITDA for Q4 til å bare bli M271. Det er det samme som Q3/19, som var et svært dårlig kvartal. Hvorfor det skal nesten halveres fra Q3 ser jeg vel ikke helt. Så er spørsmålet hvordan markedet vil reagere, om tallene er skyhøyt over analytikernes anslag. Burde ikke være feil å gå inn igjen nå, for de av oss som har tatt gevinst på høyere kurs enn dagens.
Slettet bruker
28.01.2021 kl 11:33 5909

Nedstegningen av varehus og kjøpesenter er en panikkhandling som snart vil bli korrigert. Uansett har XXL fått vist at kriseplanen fungerer, varer jeg bestilte for henting på XXL Ski for noen dager siden, ligger på posten nå. Omdirigert helt uten bry for meg, og med en forsinkelse på kun få dager. De legger jo mye jobb i å finpusse netthandelen sin, og det nye rewardprogrammet fungerer over all forventning ( slik mange sikker har fått med seg), så jeg må si at jeg er ganske beroliget. At NAV nå også tar opp igjen samarbeidet, tyder på at den nye ledelsen har tillit hos dem. Det er positivt.
Slettet bruker
28.01.2021 kl 11:44 5887

Klart det har roet seg, vi er jo i januar, mann! Folk har for lite penger etter julehandelen. Men jeg satser på at ting tar seg opp i februar, før vinterferie og etterhvert påske. Har kjøpt litt nå og da fra 21 og nedover til 20,50. Egentlig litt for tidlig, men det er meg; treffer aldri hverken topp eller bunn... På den annen side så tjener jeg jo penger på dette. Jeg håper og tror at vi ser en EBIDA på over M400 den 5/2. Da har analytikerne bommet såpass grovt at det blir overskrifter av det, og at vi derfor får en oppgang ETTER presentasjonen, istedenfor det motsatte.
Simlong
30.01.2021 kl 11:59 5492

Hvilke av de stengte XXL-varehusene kan åpne opp igjen neste uke?
Slettet bruker
30.01.2021 kl 12:40 5456

Jammen ikke godt å si. Vi får se hva Wibe sier, på fredag. Skal jeg gjette, så tror jeg ikke denne nedstengningen vil ha så mye å si på bunnlinja. Netthandelen går jo så det suser (ref q3), og annenhver nettkunde tegner seg i det nye rewardprogrammet. Som etter egen erfaring er en ganske vellykket salgsmaskin...

Men det åpner nok opp, om ikke så lenge. Kan ikke se at regjeringen kan forsvare å stenge sentere og varehus, når andre butikker får holde åpent. Ta for eksempel Ski. Her dominerer storsenteret fullstendig. Når blomsterbutikken i senteret må stenge, hva skjer da? Jo, den lille blomsterbutikken i gågata får en haug nye kunder... Virker mot sin hensikt og er helt tullete. Ski bygg og Jula holder stengt - butikker hvor det vanligvis er en haug med meter mellom hver kunde. Mens folk kan gå inn på en bensinstasjon og handle mat av en ungjente uten munnbind...

Men tilbake til XXL. Som nevnt ble jeg forhindret fra å hente varer, på grunn av nedstengningen. Men det tok ikke lang tid før de lå på posten, uten at jeg hadde behøvd å løfte en finger. Jeg tolker det som en stresstest som xxl i høyeste grad har bestått.

Medio januar og noen uker fremover er jo heller ingen høysesong for xxl.

Så det blir særs spennende å høre Wibe på fredag. Tror han er megabull.
Simlong
30.01.2021 kl 13:11 5421

Presentasjonen på fredag blir vanvittig spennende, og vi får håpe at noen av de stengte varehusene kan åpne opp igjen allerede på onsdag 3. februar, siden regjeringen nå åpner opp for at enkeltstående butikker innenfor «Ring 1» kan åpne.
Triavalt
31.01.2021 kl 14:54 5163

Ut fra restriksjoner og regler er det vel nå bare Alnabru, Strømmen, Storo og Sandvika som er stengt til 10. feb?
Slettet bruker
31.01.2021 kl 17:02 5105

Storo skal ikke åpne før 10/2, men xxl har gitt beskjed om at de andre varehusene vil åpnes. Så får vi se hva regjering og mer eller mindre hysteriske kommuneleger finner på, i Østfold nå.
norx
31.01.2021 kl 23:29 4856

Får se om trygda også skal inn igjen når "systemet" har endret seg.
warrenb
01.02.2021 kl 10:15 4636

XXL har oppdatert på xxl.no, og ser at Storo også åpner onsdag. Så da er det bare 3 butikker som må vente litt ekstra :)
warrenb
01.02.2021 kl 10:15 4667

XXL har oppdatert på xxl.no, og ser at Storo også åpner onsdag. Så da er det bare 3 butikker som må vente litt ekstra :)
warrenb
01.02.2021 kl 10:15 4664

XXL har oppdatert på xxl.no, og ser at Storo også åpner onsdag. Så da er det bare 3 butikker som må vente litt ekstra :)
Slettet bruker
01.02.2021 kl 10:24 4715

Tror nok myndighetene snur når det gjelder denne selektive nedstengningen av butikker. Den er både ulogisk og med tvilsom effekt, i tillegg til at den er dyr.

Jeg er mer opptatt av q4. Xxl prises nå ut fra temmelig lave forventninger for kvartalet, noe som burde tilsi en pen oppgang når resultatet kommer på bordet. Guidingen for 2021 blir også svært interresant.
JanOrge
01.02.2021 kl 10:37 4741

Lander vi på ventet resultat for selskapet for Q4 er jeg redd vi skal ned. Usikker på om jeg skal beholde eller selge før fremleggelsen. Dersom vi havner på hva som er forventet, trades selskapet forholdsvis høyt i forhold til faktisk inntjening. Vet at Wibe er en kanonfyr, men han kan vel ikke trylle han heller. Og hvis julekvartalet Q420 ender med 42 MNOK i netto, så blir det minus i Q12021, og da blir det nedsalg er jeg redd.
Tigerberget
01.02.2021 kl 10:44 4726

Hvordan kan du skrive at det blir minus i Q1 ut i fra tallene i Q4?
Gunnar88
01.02.2021 kl 10:56 4714

Jeg har klokketro på denne videre. Regner med at forventningene overgås og at dette gjenspeiles i kursen. Kan ikke fatte at den vaker på 21 kroner.
JanOrge
01.02.2021 kl 11:16 4690

Som jeg skrev; HVIS resultatet for julegavekvartalet ender på "bare" 42 MNOK, ref analytikerforventning, så vil Q121, som er et vesentlig dårligere kvartal for xxl kunne ende i minus. Det er vel enighet om at Q121 vil bli dårligere enn Q420, eller mener du at Q121 vil gi bedre resultat enn Q420? Det drives bedre enn på lenge, men marginene er ikke skyhøye, det er bare det som er poenget mitt.
MaxMekker
01.02.2021 kl 12:03 4599

Ser ihvertfall ikke ut som at dem som handler i XXL nå, ikke har troa på denne videre. Opp nå 5,45% til 22,06. Ser bra ut dette ..
JanOrge
01.02.2021 kl 12:30 4545

Ja, hvis man kun bedømmer ut fra dagens oppgang, så bør man gå all in umiddelbart!
MaxMekker
01.02.2021 kl 12:41 4527

Negativ du jo , JanOrge... :)
JanOrge
01.02.2021 kl 12:47 4649

Hehe, tja. Konsensus inntjening for hele 2021 er rundt krona for hele året, eller ca 250 millioner totalt. Da blir ikke 22 per aksje så innmari billig. Det er ikke å være negativ, men å være litt realistisk. Men hvis alle kommer løpende fra NAS til XXL så blir det jo bonanza såklart.
Slettet bruker
02.02.2021 kl 10:29 4280

Pen kursutvikling i dag. Men latterlig med alle disse småpostene.
Tigerberget
02.02.2021 kl 12:40 4166

Du gjetter bare. Det er poenget mitt.
Q420 gir vel et litt bedre resultat enn Q121. Det er nok riktig.
Detaljhandelen var 5% lavere i Des 20 i forhold til Des 19, og nå i Januar er har omsetningen vært enorm på skiutstyr.

Tiden vil vise.
warrenb
03.02.2021 kl 09:14 3834

Spesielt at dette ikke har blitt børsmeldt - men det nye sentrallageret i Østerrike sto klart 1 februar!

https://www.xxlsports.at/beratung/lager-oesterreich
warrenb
03.02.2021 kl 09:14 3855

Spesielt at dette ikke har blitt børsmeldt - men det nye sentrallageret i Østerrike sto klart 1 februar!

https://www.xxlsports.at/beratung/lager-oesterreich
Moray
04.02.2021 kl 12:28 3474

Ved de siste fremleggingene har aksjen droppet, Hva skjer denne gangen mon tro?