Bilparkering ved togstasjon burde være gratis.


https://www.nettavisen.no/na24/bane-nor-kutter-parkeringsprisen-kraftig-pa-lysaker-stasjon/3423536362.html

Akkurat Lysaker er litt spesielt fordi det er en sentralt beliggende stasjon i norges største byområdet ; Osloområdet.

Beslutningstagerne burde vises frem for publikum i media.

Vitsen med kollektivtransport, er jo at folk skal bruke det. Da må det koste minst mulig å parkere, helst gratis.

Det er misforstått økonomisk tankegang i Bane Nor. De er ikke kvalifisert for jobben sin tydeligvis. Mer trafikanter gir mer billettinntekter på togene. Og veikapasitet frigjøres. Slik at viktige transportoppgaver kommer frem innen rimelig tid. Det heter samfunnsøkonomi.

Det burde heller ikke være for langt å gå fra park & ride plassene. De må ligge nærmest mulig togplattformen. Disse P-plassene er fellesskapets eiendom.
Det er ikke særlig misbruk med fremmedparkering. Vitsen må være å utnytte fellesskapets investeringer best mulig. Til glede og gavn for samfunnet.
Gjør det i størst mulig utstrekning gratis å parkere på Park & Ride. Som et prinsipp over hele Norge. I Sverige er det stort sett gratis.

I Norge ønsker myndighetene nå at de som tar toget skal gå eller sykle til stasjonen. Så da fjerner de bare parkeringen og tror at det da blir nødt til å fungere.
Helt håpløst!
De som gidder slite med NSB burde få svært gode parkeringsmuligheter. Nå tvinges i stedet mange til å kjøre bil hele veien.

Politikere som styrer myndigheter slik, bør fjernes neste høst. Det norske folk har ikke bedt om sånn tankegang.

Lysaker var jo en total fiasko med NULL parkerende. HELT TOM PARKERINGSPLASS. Se video i link. 100 kroner dagen. SKIVEBOM.
Redigert 13.09.2018 kl 21:29 Du må logge inn for å svare

Veldig bra! Jeg er helt enig, TS. Det burde bygges store, gratis parkeringshus langs alle de store knutepunktene for jernbanen over hele landet. Fordi folk flest bor ikke i gåavstand til en jernbanestasjon, de bor i kjøreavstand. Folk flest ønsker å kunne bruke bilen litt, til å levere unger i barnehagen, for så å kunne kjøre til et parkeringshus ved en jernbane, og ta toget til jobben. Det de ønsker er å slippe å sitte i bilkø på hovedreisen inn til jobb hver dag. Den reisen skal toget ta seg av.
Derfor ønsker de å kunne kjøre til jernbanestasjonen, parkere gratis, ta toget til jobb og tilbake, og så kunne kjøre med bil hjem igjen, og da kunne hente barn i barnehagen, gjøre innkjøp i butikken og lignende i samme slengen, fordi de har bilen.

Dette bør tvinge seg frem her i landet.Veldig bra Fjellstøtt.
Folk har godt av å slippe stress og heft med betaling. Hvor lenge den gjelder osv. P-området er FELLESSKAPETS eiendom. Det er noe vil skal bruke til folkets felles nytte. Gratis parkering fremmer togreiser, og utnytter togkapasitet. Dette danner igjen grunnlag for oftere togavganger.

Nettopp! Samme med infrastruktur generelt: Statlig oppgave -> landet skal bygges uten bompenger.