Hva er Shelf Drilling egentlig verdt?

reee
SHLF 09.08.2020 kl 22:47 23821

Jeg ser på DNB at de setter kursmål til 20 kr. Andre meglerhus har satt lavere kursmål (8), som også gir en god margin opp fra fredagens 3,33,- pr aksje.
En sånn investeringsmulighet trigger too-good-to-be-true alarmen min. Så jeg har ha lest på forskjellige steder, bl.a rapport for 2019 og Q1 2020. Og prøvd å finne argumenter for at dette ikke er for godt til å være sant. Her er noen tanker jeg har gjort meg om Shelf Drilling.

Oljeprisen har gått opp og stabilisert seg rundt 44-45 dollar pr fat. Det gjør at folk i aksjerelaterte forum og sosiale medjer er veldig positive til alt av olje og drilling-aksjer. Jeg mener at oljeprisen er en red herring fordi oljeprisen alene ikke indikerer at drillingselskaper får oppdrag eller får gode dagrater.
Den økte oljeprisen er et følge av redusert volum pga restriksjoner. Med det lavere volumet er det mindre attraktivt for oljeselskaper å leie tjenestene til drillingselskapene. Derfor ser jeg det som sannsynlig at flere kontrakter kan ryke, eller at dagratene blir dårligere enn man skulle tro mtp oljeprisen. For at oljeprisen skal reflektere noe positivt for drilling må volumet også opp - og det kan ta lengre tid enn man tror.

CEO i Shelf fortalte i et intervju etter Q1 rapporten at konsolidering ikke skal skje gjennom restrukturering. De skal altså i motsetning til sine konkurrenter kutte kostnader på andre måter enn gjennom restrukturering. Dette ser mange på som noe positivt for dagens aksjonærer, men det kan få følger gjennom at de får høyere kostnader i fremtiden sammenlignet med et selskap som har gått gjennom en restrukturering eller klart å konvertere gjeld til aksjer.
Hvis man ser på et annet selskap som restruktureres kan det være mer attraktivt å holde seg unna til en evt restrukturering er gjort og kjøpe aksjer da.
Hvis man nå går inn i Shelf, som ikke planlegger å restrukturere, vil man ikke plutselig få tynnet ut aksjene sine men man kan ende opp med at selskapet de neste årene kommer til å ha høyere kostnader enn sine restrukturerte konkurrenter. I en fremtid med lavere oljepriser og restrukturerte konkurrenter kan dette gjøre at de må restruktureres likevel down the road for å være konkurransedyktige.

Et argument for at dette går oppover for Shelf er at mange konkurrenter kommer til å gå konk og forsvinne fra markedet, noe som gir bedre vilkår for Shelf.
Selskaper som gjennomgår en chapter 11 kommer til å være et tap for aksjonærene, men driften kommer til å fortsette for å tilfredsstille kreditorer. Så konkurranse kommer det til å være de neste årene uansett. Når kreditorene styrer skuta kommer de sannsynligvis ikke til å godta å drifte med dagrater som gir tap - så det kan også hende at det ender opp med massesalg av anleggsutstyr / rigger. Shelf har jo noen rigger som de skal kvitte seg med, hvis markedet for rigger oversømmes av rigger kommer de nok ikke til å få noen god pris for disse. Så jeg har ikke tro på at konkurse konkurrenter kommer til å gjøre Shelf til en gullkalv sånn uten videre.

Det argumenteres med at de hadde i utgangen av 2019 97% market utilization og 70 år med oppdrag fordelt på de aktive riggene sine. Dette virker jo positivt, men bare dersom de klarer å beholde oppdragene sine og får en dagrate som de opererer med tap på.

Jeg har gjort en enkel sammenligning av Shelf og Odfjell.
Odfjell Drilling er verdsatt til nærmere 2,9 mrd.
Omsetningen og EBITDA er ca dobbelt så stor som i Shelf
Shelf Drilling er verdsatt til 475 mill, bare en sjettedel av Odfjell.
Gjeldsgraden er ca den samme.
Så hvorfor stiger Odfjell mens Shelf ligger og råtner på mellom 3-4 kroner?
Av det jeg kan se har Odfjell har hatt en positiv bunnlinje de siste årene, i motsetning til Shelf. De har kanskje høyere gjeld, men de har også faktisk tjent penger.
At Shelf har et mcap på 475 mill NOK når de har en cashbeholdning ca 85 mill USD (ca 800 mill NOK) gjør at jeg tenker at shelf prises på forventningen om at at mesteparten av kontantbeholdningen kommer til å forsvinne i året som kommer.

Hvem som overlever det neste året, og hvilket selskap man skal putte pengene sine i kan kanskje avhenge av hvor stort spillerom de har for å kutte kostnader.
Jeg ser jo at selv om omsetningen i Odfjell er mye større enn i Shelf, har Shelf mange flere ansatte. Nå opererer jo Odfjell i land med langt høyere lønninger enn det deler av Shelf, så det trenger jo ikke være så ille - en sammenligning av driftskostnadene til tyder jo på dette. I en børsmelding ble det annonsert at shelf ville kutte antall ansatte og bonuser for executives.

Når jeg ser på tallene så er det tydelig at Shelf ikke er eller har vært et lønnsomt selskap, i motsetning til Odfjell. Et lønnsomt selskap vil i utgangspunktet være mer attraktivt i en krise enn et som allerede lekker penger.

Self om jeg høres veldig pessimistisk ut kommer jeg sannsynligvis til å kjøpe noen aksjer i Shelf. Hvorfor?
Fordi jeg tror selskapet er priset så lavt at selv om de også måtte gi tapt og restrukturere så hadde kanskje uttynningen av aksjene rettferdiggjort prisen på 3,5kr, så nedsiden ser ut til å allerede være priset inn, og selskapet er ikke på konkurens rand (ennå). Det samme gjelder det lave volumet på oljeprisen. Jeg tror det kan være en oppside her når ting først har normalisert seg i verden og ikke gjennom en "tilsynelatende" god oljepris uten volumet som trengs for at oljeselskapene skal se det som lønnsomt å betale for drillingtjenester. Jeg har ingen tro på noen kjempeoppgang så snart Q2-rapporten kommer på fredag denne uken, men at den ligger på mellom 3-4 kroner i lang lang tid før det begynner å kanskje klatre oppover når verden trenger MER olje igjen.

En digresjon:
Jeg legger merke til at de største fallene i aksjeprisen har vært i relativt små volumer. Kanskje mange småaksjonærer som fikk hetta - mens de virkelig store volumene har vært først etter at kursen gled ned i 4,5kr. Kan være at de profesjonelle regnet seg til en høyere verdi enn det de skulle få om de solte seg ut? Når jeg leser på forumet her så virker det som en del av dere kjøpte i januar da DNB hadde TP på 35kr.
Og så gikk jo Spetalen kraftig inn i med nesten 7 mill aksjer da den var på rundt 4,5kr pr aksje. Kanskje fordi han så dette som et godt kjøp? Kanskje spekulerte han i at amatørene skulle lese det i DN og følge etter? Bjellesauen fikk i hvert fall ikke napp og solgte igjen med tap. Kanskje var amatørene for opptatt av å gamble med NEL, NAS, REC, KOA og THIN til å få med seg hva bjellesauen gjorde? Hva vet vel jeg, jeg er amatør selv. Jeg har brent meg på NAS og XXL for noen år siden da jeg var helt fersk og hadde det-er-billig-fordi-aksjen-koster-mindre-enn-den-gjorde-før-mentaliteten.

TL;DR: Jeg er en amatørinvestor som ikke klarer å tro på en kjempeoppgang, men jeg klarer ikke å rettferdiggjøre 3 kr heller med mindre.

Er jeg helt på bærtur eller kan noen med mer innsikt fortelle meg noe mer her? Hva får DNB til å sette TP på 20 kr? Regna de bare ut verdien på assets/antall aksjer? Verdien på aksjen var jo 20 kr og synkende FØR krisen - så hva er det som har skjedd siden det som gjør aksjen beholder verdien i dag og at DNB bare satte ned TP fra 35 til 20? Jeg er veldig interessert i å høre hva folk tenker om dette.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
citius
12.08.2020 kl 10:59 12444

Du roter noe ved å sammenligne med Odfjell, de har bare semier (flytere) 5 stk, derav 1 i opplag
de driver også en del plattformboring på felt for oljeselskapene, f.eks på J Sverdrup

Man bør se på BORR som er samme type, med JackUp rigger

her er en kort og grov
Se på prisingen BORR 1,4 MRD Shelf er priset til ca450 millioner
sjekk inntekter og EBITDA

BORR børsverdi = 1,4 mrd

31 jack Up, derav 14 på kontrakt, 5 under bygging, resten i opplag
BORR pr Q1 2020
The Chairman of the Board, Paal Kibsgaard, commented:
“I am pleased with the first quarter financial results, where we in spite of operational challenges linked to COVID19, saw a sequential increase in operating revenues of 12% to $104.1 million, and Adjusted EBITDA reaching $25.4 million, an increase of $23.6 million compared to the fourth quarter 2019.

SHLF børsverdi = ca 450 mill
38 jacUp, derav X på kontrakt, 2 under bygging, det er 5 i opplag pr. mai 2020
(noen kontrakter utløper i disse dager)

First Quarter Highlights
Q1 2020 Revenue of $181.4 million, a 13.5% sequential increase compared to Q4 2019.
Q1 2020 Adjusted EBITDA of $67.6 million,
representing an Adjusted EBITDA, Margin of 37%.

Alstår hidsides forskjell, SHELF bør raskt opp mot 10 kroner
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
citius
12.08.2020 kl 14:53 12289


Håper MANGE får med seg denne før resultatene i morgen

Gull for prisen av gråstein :-)

Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
molhede
12.08.2020 kl 17:57 12151

Hvornår bliver rapporten frigivet i morgen? Kl 8?
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
OldNick
12.08.2020 kl 18:33 12087

Saudi Aramco planlegger å redusere Capex-forbruket de neste årene.

https://www.bnnbloomberg.ca/saudi-arabian-oil-giant-aramco-plans-huge-spending-cut-for-2021-1.1479041

Hvor mange JU's har Shelf på kontrakt med S.Aramco?

Nå betyr ikke nødvendigvis redusert total-capex at S.Aramco skal skvise boreaktiviteten i gulf'en, ei heller at det direkte trenger å gå ut over Shelf, men det vet ikke jeg.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Chikun
12.08.2020 kl 22:56 11833

Nå er vel rigleie OPEX, og ikke CAPEX.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
BørsMR
12.08.2020 kl 23:36 11743

Noen som tør tippe morgendagen? Tipper den åpner på 4.05 og slutter på 4.55
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Life viddy
12.08.2020 kl 23:46 11712

Satser på gode nyheter nå for den har vært holdt nede og stabil mellom 3-3,5.
Jeg har tro på att den fort kan gå som en kule når den først begynner å gå.
Åpning 3,8 og slutter på 4,6.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Hunte
13.08.2020 kl 00:38 11621

Kommer ikke tallene på ettermiddagen?
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
StevenG
13.08.2020 kl 01:29 11601


An audio conference call will be held to discuss the results.
• Date: Thursday, August 13, 2020
• Time: 18:00 Gulf Standard Time (GST), 16:00 Central European Summer Time (CEST), 15:00 British Summer Time (BST), 10:00 Eastern Daylight Time (EDT)
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
pengex
13.08.2020 kl 07:35 11419

Ifølge statuttene er det bare 462 jack ups verden rundt.
Og shelf sitter da på litt under 10%.Innen to år skal 30stk skrotes. Og nybygging er på ett minimum i lang fremtid.
Jeg tror det handler om å go Big or go Home her. Litt slik borr har gamblet på. Vet ikke om shelf har tenkt å ta en større del av kaka men nå er iallefall tiden for å gjøre det.
Og med "kun" 1mrd usd i lån og ett bra kvartal bør dette være mulig.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
molhede
13.08.2020 kl 07:38 11382

Er det en kapitaliudvidelse de lige har meldt ud her kl 7:30?
Aktien kommer da til at styrtdykke? Eller hvordan ser i det?
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
citius
13.08.2020 kl 07:50 11336

Det ser ut til at selskapet vil utstede 40 mill nye aksjer
Det er forslag til generalforsamlingen 31.august
NOTICE is hereby given that the Annual General Meeting of the Company will be held on Monday, August 31, 2020

De vil benytte mulighetene i markedet til

for the general corporate purposes of the Company including, but not limited to, the issuance of shares in connection with any merger or acquisition opportunities, to take advantage of any business opportunities more generally, or to generate additional working capital through one or more offerings, in each case as may arise and upon terms decided by the Board, in each case in such proportions as the Board may determine to be in the interests of the Company.

Det kan være meget positivt dersom det blir benyttet riktig

De 3 største eierne sitter på nær halvparten av aksjene, en større aksjonærmasse er som regel positivt for likviditeten i markedet

Avhengig av resultatet som skal legges frem i dag, blir også markedets reaksjon og selvfølgelig innholdet i resultatet, utsiktene fremover og hva som er guidingen viktige poenger

Selskapet har jo en meget sterk kontraktsbase, med ca 18 milliarder i backlog for årene fremover
Bruker de pengene fornuftig og har en god plan, så er dette en god nyhet

Emisjon for å overleve, er ikke godt nytt
Emisjon for vekst, fusjon og en sterkere fremtid er positivt
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
fastinvest
13.08.2020 kl 08:02 11269

or to generate additional working capital
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
DoReMi
13.08.2020 kl 08:11 11210

Bare en generell fullmakt som de fleste selskaper har. Men selskapet leverer meget gode tall.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
molhede
13.08.2020 kl 08:12 11206

Vel meget godt regnskab? 😊👍
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
BørsMR
13.08.2020 kl 08:12 11199

Vanskelig å tolke dette her uten tallene føler jeg. Men ingen aksjer til salgs under 3,7 foreløpig kan jo tyde på markedet sålangt ikke ser negativt på det
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
pengex
13.08.2020 kl 08:13 11175

Som sagt det er nå eller aldri. Selskapet har 86mill aksjer pluss 40mill nye. Står det noen satt pris i meldingen?
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
DoReMi
13.08.2020 kl 08:14 11153

Despite an extremely challenging backdrop, Shelf Drilling delivered strong financial and operating performance for the second quarter of 2020 with an Adjusted EBITDA margin of 40% and solid operating cash flows.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
DoReMi
13.08.2020 kl 08:16 11135

Shelf Drilling med 300 millioner i driftsresultat
Det norske drillingselskapet Shelf Drilling leverte et driftsresultat på om lag 34 millioner dollar i andre kvartal.

Det opplyses i en børsmelding fra selskapet torsdag.

Resultatet tilsvarer om lag 300 millioner norske kroner etter dagens kronekurs.

Totale driftsinntekter ble 155,0 millioner dollar i kvartalet, mot 137,1 millioner dollar samme periode året før.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
DoReMi
13.08.2020 kl 08:17 11118

Har tjent inn nesten hele sin verdi på ett kvartal!
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Hunte
13.08.2020 kl 08:18 11101

Dette blir gøy!
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
DoReMi
13.08.2020 kl 08:19 11093

Bør jo dobbles i dag?
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
fastinvest
13.08.2020 kl 08:19 11088

At de tjener penger nå er forventa problemet er jo at de kan miste kontrakter og plutselig ikke klare å håndtere de 10 milliardene de har i gjeld.
Emisjonen reflekterer nok dette
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
citius
13.08.2020 kl 08:22 11042


Second Quarter Highlights

• Q2 2020 Revenues of $155.0 million, a 14.5% sequential decrease compared to Q1 2020.
• Q2 2020 Adjusted EBITDA of $61.5 million, representing an Adjusted EBITDA Margin of 40%.
• Q2 2020 Net Income of $8.1 million.
• Q2 2020 Capital Expenditures and Deferred Costs totaled $26.5 million, including $13.3 million associated with rig acquisitions.
• The Company’s cash and cash equivalents balance at June 30, 2020 was $92.2 million, up from $69.0 million at March 31, 2020.
• The Company’s total debt at June 30, 2020 was $1.0 billion, including $55.0 million drawn on the Company’s revolving credit facility.
• $1.6 billion in contract backlog at June 30, 2020 across 30 contracted rigs.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
DoReMi
13.08.2020 kl 08:22 11043

Tallene er fantastiske. Ja det har vært en nedtur, men jack up på grunt vann er samtidig det segmentet som kommer først tilbake også. Og et kvartalsresultat på MNOK 300 er ikke forventet!
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
pengex
13.08.2020 kl 08:23 11021

Fastinvest ......
Du må ikke glemme de 920mill usd de har på bok.
1mrd i gjeld er ingenting i denne bransjen.
De har spart inn 23mill.usd fra forrige kvartal.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
fastinvest
13.08.2020 kl 08:27 10977

Bare vær forsiktig:
SHLF: VENTER YTTERLIGERE SEKVENSIELL NEDGANG I INNTEKTER I 3. OG 4.KV 2020

Oslo (TDN Direkt): Shelf Drilling venter ytterligere sekvensiell nedgang i inntekter i tredje og fjerde kvartal 2020 som følge av planlagte kontraktsfullførelser, kontraktsuspenderinger og serviceprosjekter.

Det fremgår av selskapets andrekvartalspresentasjon torsdag.

I en kommentar sier Shelf Drilling-sjefen David Mullen at utsiktene for offshore jackuprigg-markedet har forverret seg betydelig siden begynnelsen av året, med et antall kontrakttermineringer og -suspenderinger med begrenset ny slutningsaktivitet siden inngangen av covid-19-pandemien.

-Jeg forventer å se et fortsatt press på dagrater og lavere riggutnyttelse på kort til mellomlang sikt, sier han.

-Jeg forblir imidlertid trygg på at kundeforholdene våre, vår effektive driftsplattform og kvaliteten og dedikasjonen til våre ansatte, vil fortsette å gjøre Shelf Drilling til den foretrukne internasjonale jackup-leverandøren, legger han til.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Gullhaugen
13.08.2020 kl 08:27 10972

Imponerende tall i det verste kvartalet. Denne skal kraftig oppover fremover. Bør stå i 10 kroner snart.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
pengex
13.08.2020 kl 08:31 10936

Det beste med Jack up markedet nå er at all nybygging har stoppet helt opp. Så en kapitaløkelse etter en meget bra rapport er fantastisk. Kanskje vi ser en emi godt over 5kr.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
DoReMi
13.08.2020 kl 08:32 10895

Hvilket drillingselskap har levert slike knallresultater i dette kvartalet? Sier bare litt om potensialet når ting normaliseres igjen. Lykke til i dag!
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Hunte
13.08.2020 kl 08:38 10846

Ikke gi bort aksjenen til de som vil inn nå da!
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
BørsMR
13.08.2020 kl 08:41 10810

Denne åpner langt over 4
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
citius
13.08.2020 kl 08:42 10793


de 3 største aksjonærene har 48,3% av aksjene

Total shares outstanding of 136.2 million as of June 30, 2020

- Primary insiders : 65.7 million or 48.3%

o China Merchants: 26.8 million (19.7%)
o Castle Harlan: 19.7 million (14.5%)
o Lime Rock: 17.2 million (12.6%)
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Noob1
13.08.2020 kl 08:49 10760

FA syntes tydeligvis det var mest interessant med styreendringer.
Hva med å skrive noe om det gode resultatet?!!!!!
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Noob1
13.08.2020 kl 08:49 10754

FA syntes tydeligvis det var mest interessant med styreendringer.
Hva med å skrive noe om det gode resultatet?!!!!!
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
pengex
13.08.2020 kl 08:50 10713

Der har man kanskje grunnen til at DNB mener 20kr er en ok pris.
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
Allrounder
13.08.2020 kl 08:55 10657

https://aksjelive.e24.no/article/pLoJp1

Bedre fra e24. Bare overskriften alene burde gi kraftig hopp: "Resultatbedring for Shelf Drilling"
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare
citius
13.08.2020 kl 08:58 10623


Sterke saker i "tidenes verste" periode

Snippetriks å ta nedskrivinger i q1

Nå er det bare oppside
Redigert 21.01.2021 kl 07:48 Du må logge inn for å svare