SHELF er en doblingskandidat

citius
SHLF 14.08.2020 kl 09:41 177401


Etter resultat og konferanse, hva ser vi??

Første halvår 2020:

Inntekter = 2,86 MRD NOK
EBITDA = 1,08 MRD NOK (38% margin !!)

2. kvartal (korona-kvartalet) kom med et meget pent overskudd !


Tilgjengelig kapital, der melder selskapet etter børs slutt torsdag

"Total likviditet for selskapet, inkludert den rullerende kredittfasiliteten, var på om lag 247,5 millioner dollar pr 30. juni 2020"


De har kontrakter for 1,6 Milliarder USD for riggene sine (ca 13,5 milliarder kroner)


De 3 store eierne eier nær 50% av aksjene i selskapet:

Total shares outstanding of 136.2 million as of June 30, 2020

- Primary insiders : 65.7 million or 48.3%

o China Merchants: 26.8 million (19.7%)
o Castle Harlan: 19.7 million (14.5%)
o Lime Rock: 17.2 million (12.6%)


De har i dag 36 rigger (Jack Ups)

HVORDAN kan et slikt selskap verdsettes til KUN ca 450 millioner kroner på Oslo børs ??

At de kom fra 60 kroner til lavt på 3-tallet nå, er helt uforståelig
MEN, det er fremtiden som gjelder, den er humpete dette året, men ser mye bedre ut i 2021
Etterspørselen etter olje har hentet seg bra inn i det siste, etter et fall på 30 millioner fat/dag i april
IEA ser for seg at i 2021 så er 25 av de 30 mill/fat/dag tilbake i forbruksmønsteret

INGEN olseselskap kan leve uten å borre, Borrre MYE
Leste at Equinor f.eks skal borre 3 000 brønner, bare for å opprettholde sin produksjon
det er nok det samme for alle andre

Borre Borre Borre

Det er det som er SHELF sin oppgave. Borre

SHELF er råbillig og har ingeting på dette kursnivået å gjøre

Redigert 21.01.2021 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
danmark1
24.02.2021 kl 11:40 5250

De olieaktier, der omtales her på forum er ikke steget, der var højere kurser i sidste uge. At folk tager gevinst efter stigninger på op til over 100% kan ikke overraske. Olieprisen vil efter al sandsynlighed falde, når Texas kommer tilbage. Vi har allerede set, at lagrene er begyndt at stige. Verden åbner ikke op, så hurtigt som først antaget. Vi skal have flere vaccineret, inden det rigtig går løs. 2-3 måneder så begynder det at lysne.
Jobson
24.02.2021 kl 12:29 5237

Det ryktes om særdeles positivt Q4 og nye kontrakter som blir presentert 4 mars...dette kan sørge for en ketchupeffekt av dimensjoner. Bare å laste opp hvis en skal være med nå!

Er jo i kjent stil at de ikke hauser opp kontraktinngåelsene så dette blir spennende. Selskapet styres med stødig hånd og har kommet styrket ut av koronaen i forhold til mange andre selskaper som sliter.

Hold på brillene fremover🤩😎
Mikkol
24.02.2021 kl 12:48 5235

Liker at rykter har en kilde! Har du det?

Du blir tatt fryktelig useriøs og mister fullstendig din troverdighet når du prøver å komme med rykter om det ene og det andre uten å si hvor du henter informasjonen fra. Forrige uke prøvde du å melde at Spetalen var på vei inn og opprettet til og med en ny tråd. Spar deg! Du ser bare dum ut...
Redigert 24.02.2021 kl 22:44 Du må logge inn for å svare
danmark1
24.02.2021 kl 13:10 5231

Vi har ikke hørt noget om, hvad Tenacious riggen skal lave efter endt arbejde i Oman. Vi plejer at høre om nye kontrakter med det samme, de er lavet.

Du får huske på at aksjemarkedet alltid ligger i forkant og til tross for dette så er fortsatt Shelf-kursen bare en 1/4-del av hva den var pre Corona.
Håper du har evnen til å kaste deg på hvis kursen går men vet av erfaring hvor vanskelig det kan være å kjøpe tilbake til en mye høyere kurs enn man solgte på.
Teknisk er Shelf klart kjøpt og oppsidepotensialet er blant de klart største innenfor oljeindustrien. Det er fortsatt nesten 500% opp dit kursen lå for litt over et år siden og får vi en ny supersykel som mange nå spår så går kursen trolig langt forbi det. Minner om at den kom fra 60-tallet for mindre enn 2,5 år siden..
danmark1
24.02.2021 kl 16:04 5092

Jeg er helt klar over, at vi skal tilbage til helt andre niveauer, men på den korte bane bliver det svært. Jeg tror stadig, at olieprisen vil falde tilbage, når Texas kommer tilbage. Du vil også se på omsætningen, at folk ikke er så købsvillige. Der er blevet taget gevinst og det vil fortsætte lidt endnu.
kvirrevi
24.02.2021 kl 16:12 5086

Det kan vel godt hende at denne åpner friskt opp i morgen, når folk har fått tenkt seg om.
Oljemarkedet er utvilsomt sterkt for tiden, og oljelagerne kommer trolig bare til å fortsette å falle fremover. Oljepris på 66,5$ lar seg høre.

Shelf er et av de mest spennende kjøpene i et sterkt oljemarked.
Redigert 24.02.2021 kl 16:16 Du må logge inn for å svare
danmark1
24.02.2021 kl 16:21 5076

Vi slutter dagen ca. 5% under start på dagen og med en meget lille omsætning. Den stigende oliepris i dag kan være sidste hop, inden den falder tilbage.

Dessverre er d en risiko for å bli utelatt i d korte bildet. Har noen merket de ekstreme røde dagene som har vært siste 2 uker? Internasjonalt, ikke bare lille Norge. Ser folk klør seg i hodet av forskjellige kurs utviklinger.

D er veldig simpelt;
Det er enorme summer som har, og blir, tatt ut av markedet i dette øyeblikk, vi hadde første smakebit i Januar, nå en litt større. Begge gangene ble vekst aksjer mest berørt.
Stats renten i US har gått opp. En økonomi som skal åpnes, Olje som kommer tilbake, og økende «frykt» for inflasjon som tungt berører vekst aksjer, og generelt økende renter. Dette er grunnen hvorfor det skal flyttes kapital. Hvor skal nå disse pengene som har blitt tatt ut, flyttes?
- Verdi aksjer.

Dette er bare starten på en orkestrert sektor rotasjon, hvor de største minsker posisjonene deres i vekst aksjer dag for dag, men venter med å gå tungt inn i verdi aksjer for å lure flokken. Bit for bit.

Så fort et stort steg har blitt gjort av en stor aktør, f eks amerikansk hedge, så vil resten av de større følge etter. Og bit for bit vil de posisjonere seg i verdi aksjer i løpet av 2021. Mye finans og mye Olje. Når da en aktør bestemmer seg, på et tidspunkt som er umulig å forutse, for å ta en stor jafs av f eks SHLF, vil du gå glipp av betydelig med prosenter. Da er kursen likesågodt 6kr på en dag da neste jafs vil mest sannsynlig være større.

Noen har nettopp tatt første store smakebit av SHLF, og pushet oss over 4. Hvis man går en mnd tilbake kunne man sagt d samme; D vil ikke skje noe helt ennå i olje. Nei, d er sant, men vi har fortsatt gått 50%. Og noe som man ikke kan påstå ikke vil skje «helt ennå» er når større aktører tar et jafs til, de er fult forberedt på hva som kommer og når de vil øke posisjonene er umulig å forutse.

Om oljeprisen går opp eller ned $5 i denne fasen av oppstarten, har ingen betydning på om en større aktør velger å kjøpe verdi aksjer i olje. Ikke når d fundamentale er som det er nå. Kortsiktig utvikling er helt irrelevant for de største.

Man investerer akkurat som man føler for, men jeg vil oppriktig anbefaler å posisjonere seg før de større gjør d, og i hvert fall før flokken kommer.

For å illustrere et godt eksempel, så posisjonerte jeg meg allerede i fjor, selv om jeg var 100% klar over olje var dødt der og da. D som er bonusen, er at jeg kjøper ikke etter de store, men før. Ergo jeg vil være før de store, og langt før flokken. Hvordan ser min Norske olje portefølje ut nå, med 8 aksjer? 147%. Og d har så vidt begynt.

Påminner om Amerikanske Hedges har redusert bear posisjonene sine i olje med hele 70% siden desember.

Food for thought.

Godt innlegg. Posisjonerte meg selv også ifjor. Ca 7 mnd siden. I vente på det som kommer til å skje. Og er iferd med å skje.
Mikkol
24.02.2021 kl 19:13 4867

Tror nok at kursen her skal opp om du vil det eller ikke. Folk får velge sin egenstrategi og inngangspris. Men tror kursen er endel høyere om 2-3 mnd enn hva den er idag. Opp til deg om du ønsker å betale mer for aksjen. Sitter selv med kostpris på 3.03kr, og er godt fornøyd med det🙏

Noen andre oljeaksjer du vil trekke fram som spesielt gode kjøp, gjerne på linje med potensialet til Shelf? Selv sitter jeg med 50/50 i NOL og Shelf, men har en ekstra pott jeg vurderer å kaste utpå før det tar av for alvor.. ;)

Spennende! En ekstra pott er slettes ikke dumt.
Må si du har gjort d helt riktig med å gå 50/50 i NOL og SHLF. To ufattelig gode case, som både er trygge inkludert en gedigen oppside fra dagens kurs. Disse to evaluert på både trygghet og oppside er uten tvil best i test her i Norge. D finnes noe med mer oppside, men litt mer risk. D finnes noe like trygt/tryggere, men mindre oppside. Noe spesifikt av dette du kunne tenke deg?

Internasjonalt eller norsk?Redigert 24.02.2021 kl 23:03 Du må logge inn for å svare

Har kun handlet på Oslo Børs så langt så det er vel i utgangspunktet det jeg har tenkt meg. Har dog litt over 300 aksjer i Accenture fra jeg jobbet der for 20 år siden men de står hos en amerikansk megler. Kom inn den gang Accenture gikk på børs med god rabatt og det har vært en fin reise for å si det sånn :)
Men mye tyder på at jeg har funnet frem til de beste allerede og at det beste er å akkumulere enda ytterligere i disse 2 selv om spredningen blir noget tynn.. :)

Oi se der ja, d må ha vært litt av en reise, vi snakker vel godt over en tusen prosenter i Accenture? Stilig.
Ikke dumt, jeg ville nok akkumulert mer i NOL og SHLF, hvis ikke kunne du tatt en safe post med f eks DNO eller ODL men du vil ikke få like mye prosenter fra dagens kurser, ellers hvis dette blir en mindre post så kan man f eks krydre med litt Borr, eller jokeren som jeg kaller den. Her er d litt mer risiko, men skal sies mye risiko har blitt eliminert i Borr, og deres potensiale inkludert oppside kan bli ekstrem i takt med markedet som er på vei, som også har NY og amerikanere som driv kraft. I skrivende stund er Borr en cash maskin i standby. Definitivt verdt en post i mine øyne.
Redigert 25.02.2021 kl 11:09 Du må logge inn for å svare
kvirrevi
25.02.2021 kl 20:03 4126

Nedgang i USA, men ikke for oljeservice

Oljeserviceindeksen PHLX Oil Service (OSX) setter nytt toppnivå for året med 57,50. Børsen i Norge var råsterk i dag.
Redigert 25.02.2021 kl 20:04 Du må logge inn for å svare
Mikkol
25.02.2021 kl 21:18 4101

Nå har vi sneket oss jevnt og trutt opp denne uka. 25 øre unna 5-kroningen! Hadde vært gøy å bryte den i morgen. Noen som har trua på at vi gjør det?

Takk for tilbakemelding. Ja det har nok blitt godt over 1000% i Accenture ja. Det har jo blitt litt utbytter også opp igjennom årene. De siste årene har utbyttet blitt automatisk reinvestert i nye aksjer.
Ja kanskje Borr kan være en god opsjon. Jeg har vel sett på den som for risky men de har vel tatt ned risikoen såpass at det ser langt bedre ut nå. Det er jo også et poeng at den er notert i USA ja og kan få bra drahjelp derfra når det løsner for alvor.
Ny dårlig dag i USA og tror du har et godt poeng med at sektorrotasjonen er i gang for alvor nå og at vekstaksjer blir byttet ut med verdiaksjer. Oljeprisen tikker stadig oppover og mye penger skal nok inn her fremover.

Medfører det riktighet (som det heter) at "Shelf also sold five of its stacked drilling rigs.", som det står i denne oppdateringen?
https://www.offshore-energy.biz/shelf-drilling-delivers-sold-rig-to-adnoc-drilling/

Ut over at Journey er solgt har jeg fått med meg at Trident XIV ble solgt i aug -20 og at disse nevnte 5 riggene er "Stacked. Rig is held for sale."

mvh
danmark1
26.02.2021 kl 10:07 3780

Nu begynder det olieprisfald, som jeg har omtalt de sidste dage, men nu er det en generel dårlig stemning(rentefrygt) plus produktionsstigning i Texas, der sammen trykker prisen.
kvirrevi
26.02.2021 kl 14:46 3616

Verden går forholdsvis fort mot normaltilstand igjen. Vaksineringen går i et høyt tempo, og ekstempelvis i England har 27,5% av befolkningen nå fått minst en dose coronavaksine, og tilsvarende i USA har 13,8 prosent fått minst en dose coronavaksine. Det går også mot en normaltilstand for aksjekursen til Shelf.
danmark1
26.02.2021 kl 16:21 3560

Vi går desværre mod en 3. bølge og de fleste lande ligger på 3-8% vaccineret. Olieprisen falder tilbage, så hvis normaltilstand er på 2 eller 3 tallet, får du sikkert ret.
Mikkol
26.02.2021 kl 17:29 3500

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Her får du litt tall fra smittesituasjonen på verdensbasis. Ser ikke noen tendens til en 3.bølge, og om den kommer så er uansett ikke åpningen av samfunnet så langt unna. Selv om du sitter på utsiden så trenger du ikke bause. Har du ikke noe positivt å si, så vær stille i stedet. Du klarer ikke påvirke kursen så ingen vits å prøve på det! Du er bare støy inne på forumet nå....
danmark1
26.02.2021 kl 17:33 3584

Jeg tror, du skal åbne for dit TV. Der er i høj grad grund til bekymring. Smitten stiger voldsomt mange steder og det er nye varianter, der er meget mere smitsomme, end den oprindelige.

Med mindre man tror en markeds struktur er strukturert innen 150 dager, at man oppriktig er redd viruset, eller er desperat på en øl på aker brygge, er d ingen grunn for bekymring.

Verden kunne ha vært i lockdown til sommer, og jeg hadde ikke brydd meg fem flate øre. Strukturen vil fortsatt bli bygget, noe som kan ta hele to år.

Hastverk?
Redigert 26.02.2021 kl 23:16 Du må logge inn for å svare
Marve
26.02.2021 kl 23:48 3385

Bare et skjult behov han har for å si at han har solgt:)
Sima
27.02.2021 kl 00:34 3354

Etter å ha vært i grønne aksjer med grei gevinst har jeg nå kjøpt 80K i Shelf. Historikken min her er ikke god med kjøp på nok 60 første gang... Har vært ute lenge men nå fremover tror jeg det er tid for akkumulering.
danmark1
27.02.2021 kl 14:29 3116

Jeg har i flere dage advaret mod faldende oliepris og stigning i Covid smitte. Det er op til folk selv at afgøre, hvad de vil. Jeg tror bare, at de næste par måneder kan blive "nasty"

Oljeprodusenter har fått en gavepakke av de sjeldne de siste ukene i form av kuldebølge i US. Dette har gitt høye oljepriser og frafall av produksjon og produksjonsøkning i US (kun en håndfull nye rigger igangsatt siste uke).
OPEC og OPEC+ skal møtes neste uke.
Ikke bli overrasket om de velger å oppretteholde kutt i produksjonen nær dagens kutt for å ri denne bølgen så langt det er mulig.
Jeg utelukker ikke at vi ser Brent i 70$ allerede neste uke.

mvh
Redigert 27.02.2021 kl 19:57 Du må logge inn for å svare
Marve
27.02.2021 kl 21:02 2931

Danmark hva hvis de plutselig melder nye kontrakter noe som ikke er helt umulig, kjedelig å måtte kjøpe seg inn på 7-8 kr da.
danmark1
28.02.2021 kl 10:13 2710

Det modsatte kan også ske, som vi så sidst, at kontrakter bliver annulleret, fordi andre kan gøre det billigere. Situationen lige nu med faldende oliepris, efter en kraftig stigning og det samme med olieaktier gør, at mange tager gevinst, sådan er det altid. At vi oveni er i gang med en 3. bølge i Covid19 gør det ikke bedre.
danmark1
28.02.2021 kl 11:49 2636

Tyskland frykter ny smittetopp i april
Tyske eksperter frykter at koronasmitten i nær framtid kan bli like alvorlig som den var før jul etter hvert som mer smittsomme varianter sprer seg.

Thorsten Lehr ved Saarland-universitetet sier at en tredje smittebølge kan bli like alvorlig som den andre, og at en ny smittetopp kan komme i april.

Lørdag ble det registrert 63,8 smittede per 100.000 over en uke, opp fra 57,4 midt i februar. To dager før var raten 197 smittede per 100.000, og Lehr mener raten kan nå opp i 200 i april.

– Jeg tror vi vil få samme forhold som før jul, sa Lehr og viste til økende sosial kontakt og spredningen av den engelske mutasjonen.

Robert Koch-Institut meldte lørdag om 9.762 nye smittede og 369 nye dødsfall.
https://www.dn.no/staticprojects/2020/01/coronaviruset/#76463

bla bla bla....Vi har fått med oss dette nå, trenger ikke repetere dette opp igjen og opp igjen. Kan ikke skjønne hva dette spesifikt har med Shelf å gjøre. Du har solgt deg ut, er det slik at du ønsker å skape en slags frykt for å få kursen ned så du kan kjøpe deg inn igjen billigere? Har vanskelig for å forstå hva du egentlig ønsker å oppnå.
Redigert 28.02.2021 kl 13:27 Du må logge inn for å svare
Mikkol
28.02.2021 kl 13:31 2556

Støy, støy, støy.... Kan du ikke gå ut å nyte finværet istedenfor. Virker som du kan trenge litt sol for å se at sommeren nærmer seg!
kvirrevi
28.02.2021 kl 16:59 2496

Det er vel lett for at danmark1 her driver og diskvalifiserer seg fra å på noe tidspunkt bli oppfattet som seriøs og etter alt det negative han nå har skrevet bør det skulle mye til før han kan fremstå som positiv igjen. Jeg skjønner ikke hvorfor noen har slikt behov for å bare irritere andre. Når jeg har solgt en aksje og kanskje venter nedgang (noe tilfelle ikke er med Shelf) så har jeg selvsagt vett til å ikke drive å lage sur stemning inne på en aksjetråd, med å holde liv i mine argumenter for at jeg solgte, jeg har selvsagt vett til å holde det for meg selv. Stort mer er det ikke å si om dette, så får vi se hvordan danmark1 forholder seg til det.
danmark1
28.02.2021 kl 17:39 2464

Tidliger har jeg fået skyld for kun at være optimistisk og ikke se faresignaler, nu da jeg gør opmærksom på faresignaler er det også forkert. Jeg konstaterer bare, at folk sælger ud, efter høje stigninger, sådan har det altid været. At olieprisen kom ned, som jeg har sagt i flere dage, er nu også en kendsgerning. Den 3. bølge i Vovid19 er jeg ikke ene om at mene, som det også fremgår af udtalelsen fra Tyskland. De danske myndigheder har længe haft den opfattelse, at det ville toppe igen midt i april. Jeg beklager, at jeg har fået ret, når jeg har sagt, at olieaktier ville falde tilbage. det er ikke specifikt SHLF jeg har været efter.