SHELF er en doblingskandidat

citius
SHLF 14.08.2020 kl 09:41 381345

Etter resultat og konferanse, hva ser vi??

Første halvår 2020:

Inntekter = 2,86 MRD NOK
EBITDA = 1,08 MRD NOK (38% margin !!)

2. kvartal (korona-kvartalet) kom med et meget pent overskudd !


Tilgjengelig kapital, der melder selskapet etter børs slutt torsdag

"Total likviditet for selskapet, inkludert den rullerende kredittfasiliteten, var på om lag 247,5 millioner dollar pr 30. juni 2020"


De har kontrakter for 1,6 Milliarder USD for riggene sine (ca 13,5 milliarder kroner)


De 3 store eierne eier nær 50% av aksjene i selskapet:

Total shares outstanding of 136.2 million as of June 30, 2020

- Primary insiders : 65.7 million or 48.3%

o China Merchants: 26.8 million (19.7%)
o Castle Harlan: 19.7 million (14.5%)
o Lime Rock: 17.2 million (12.6%)


De har i dag 36 rigger (Jack Ups)

HVORDAN kan et slikt selskap verdsettes til KUN ca 450 millioner kroner på Oslo børs ??

At de kom fra 60 kroner til lavt på 3-tallet nå, er helt uforståelig
MEN, det er fremtiden som gjelder, den er humpete dette året, men ser mye bedre ut i 2021
Etterspørselen etter olje har hentet seg bra inn i det siste, etter et fall på 30 millioner fat/dag i april
IEA ser for seg at i 2021 så er 25 av de 30 mill/fat/dag tilbake i forbruksmønsteret

INGEN olseselskap kan leve uten å borre, Borrre MYE
Leste at Equinor f.eks skal borre 3 000 brønner, bare for å opprettholde sin produksjon
det er nok det samme for alle andre

Borre Borre Borre

Det er det som er SHELF sin oppgave. Borre

SHELF er råbillig og har ingeting på dette kursnivået å gjøre

Redigert 26.07.2021 kl 15:52 Du må logge inn for å svare
Siphlonurus
28.02.2021 kl 22:17 5973

Tror alle har oppfattet hva du mener om dette nå så du trenger ikke repetere dette flere ganger. Ta det gjerne på en forumtråd om oljeprisen eller om markedet generelt så slipper vi å lese om dette flere ganger på en Shelf-spesifikk tråd.
Ratta
01.03.2021 kl 02:48 5925

Dårlig nytt for Danmark.

Oil prices climb after progress on huge U.S. stimulus bill

https://m.investing.com/news/commodities-news/oil-prices-climb-after-progress-on-huge-us-stimulus-bill-2432715
RussianOil
01.03.2021 kl 07:17 5874

D du insinuerer til, er bet på kortsiktig spekulasjon. Indirekte oppfordring av å "handle" på d du repeterer.
Noe som også illustrer hvilke type investor mentalitet du besitter.
Hakker på flere individers innlegg, uavhengig om hva som er skrevet. Oljepris og COVID, huff a meg nå virkelig sprekker d.
Går SHLF konkurs kanskje. Neiånei.

Så for de som leser dette og er usikker, du har to valg;
- Du hører på Danmark1, selger alt du har, og tar et bet på at aksje kursen går 1,5 - 2kr ned.
- Du posisjonerer/allerede posisjonert, sikrer deg før neste byks, som kan bli godt mer enn 1,5kr, - går aksjen ned 1,5kr, fortsett posisjonering.
Spør deg selv; hva er 1,5 kr i d lange løp.
Posisjonering eller betting?


God mandag.
Jobson
01.03.2021 kl 08:26 5789

Shelf Drilling
Disclaimer: Jeg driver kun med aksjeanalyser på fritiden og som hobby. Jeg har ingen økonomisk utdannelse, og feil kan forekomme. Dette er ingen fasit på hva man burde gjøre, og man må derfor gjøre seg opp en egen mening.

Selskapet

Shelf Drilling er et internasjonalt borerigg-selskap som opererer i gruntvannsegmentet. Deres rigger opererer i størst grad rundt ekvator, og Midtøsten. Selskapet drifter 34 jack-up-rigger, og er markedsledene. Fordelen med jack-up-rigger er at man enkelt kan forflytte de, samtidig som at de kan stå på egne bein ved grunt vann opp til 150m. Ved å se på kvartalsrapporter ser man at selskapet, tross Covid19, har tjent penger, men hatt lave (negative) resultater.
Selskapet er registrert på Cayman-øyene, og har sitt hovedsete i Dubai. Det ble starter i 2012.

Status i dag

Shelf har nylig (desember) solgt en rigg, Shelf Drilling Journey, til et annet riggselskap. Salgssummen for riggen var på 77,6M USD, som i dagens kurs tilsier en sum på 672M NOK.
Ved siste kvartalsrapport (Q3) var hadde selskapet en ordrelogg på om lag 1,44 mrd USD.

Selskapet er priset til kun 612M NOK, ved siste sluttkurs. Med eiendeler for ca. 13,5Mrd NOK ender man opp med en P/Assets på 0,05 ved siste rapport.

Styret

Blant toppen av Shelf Drilling sitter det et styre med bred internasjonal erfaring fra olje og gass sektoren.
CEO har blant annet over 30 år i sektoren, for flere store selskaper som Schlumberger og Transocean.

Fundamentalt

Tallene som er hentet inn i regnearket er hentet fra kvartals og årsrapporter. Feil kan forekomme. Verdiene som ligger i arket er hentet inn som USD, men multiplisert med verdien for 1 USD, for å få NOK.
Shelf Drilling har hatt en tilnærmet stabil de siste kvartalene fra 2020, etter et fall på nesten 2mrd fra 2018. Gjelden i selskapet har holdt seg relativt stabil.
Selskapet har hatt noe reduserte driftsinntekter siden 2018, men har likevel, tross Covid19, hatt inntekter på over 1mrd NOK hvert kvartal 2020. Det kan se ut til at man faktisk har driftsinntekter på lik linje med 2019 eller 2018, tross Covid19.
Til tross for gode inntekter, har de hatt høye utgifter, som har ført til negative resultater. De høye kostnadene kommer hovedsakelig fra vedlikehold og drift av sine rigger, men også noen oppgraderinger da enkelte av riggene er fra så tidlig som 1980.
Nøkkeltallene som er utregnet er ikke noe ekstreme, hverken positivt eller negativt. Eneste negative jeg kan sette fingeren på er at de har en negativ pris / resultat. Dette har foregått over lengre tid, og burde bedres før selskapet går med underskudd over lengre tid, og til slutt ikke har noe igjen, som følge av salg av rigger for å holde resten «flytende».

Ved å bruke et egenutviklet regneark har jeg regnet meg fram til egne nøkkeltall, som ligger vedlagt som et bilde.


Teknisk

Teknisk sett ligger Shelf Drilling i en positiv kanal, og ligger og tester støtte i trendgulvet nå. Ved et brudd igjennom denne vil man trolig kunne se en nedgang, uvisst hvor stor den blir, om det bare blir en liten forstyrrelse eller om den blir varig.
På litt lengre sikt vil man se at Shelf også har en linje som viser støtte på 3,7Kr.

Om man tar bort kanalene, og ser etter formasjoner vil jeg si at jeg kan tyde en hode-skulder-formasjon, under dannelse. Den har allerede en skulder og hodet, og siste skulder er på vei til å dannes. Ved en liten oppgang nå, samt en nedgang, kan dette være et salgssignal.
Volumet i aksjen er relativt høyt, spesielt dager med oppgang. Dette gjelder den siste tiden. Det er mange som ønsker å kjøpe når aksjen går opp, og mange som selger. Det gjelder nesten det samme for nedgang, flere som vil selge og folk kjøper. Dette kan bety at man har stor interesse for aksjen, og på lengre sikt er det mange som har trua.

Automatiske gjenkjenninger og tekniske signaler gjort av DN Investor viser til positive signaler, med unntak av glidende snitt for 100 dager som ligger under 200dagers. Det er ikke veldig høy forskjell imellom disse, men 100 dager er på 2,95, mot 200 dager på 3,02.

Fremtidsutsikter og risikoer

Som jeg har nevnt tidligere er dette et selskap som opererer internasjonalt innen borerigg-markedet. Det vil si at de er til en grad styrt av oljeprisen og etterspørselen i verden. På lengre sikt (over flere tiår) vil jeg derfor tro at det er få borerigg-selskaper som fortsatt opererer, og de sterkeste vil stå igjen. Med sitt erfarne styre, og god kontroll på drift vil jeg tro at Shelf vil kunne være en av de.
Sett av resultatene i rapportene deres er det viktig at de klarer å snu om underskudd for å kunne operere over lengre tid. Det er ikke veldig holdbart å gå med underskudd år etter år, og likevel kunne håndtere gjeld og andre utgifter.

Jeg anser det som en risiko at selskapet ikke takler håndtering av gjeld på grunn av underskudd, og vil dermed måtte selge flere rigger.

Sammendrag

Shelf Drilling er en spennende aksje på Oslo Børs, som ikke har endret seg noe voldsomt i drift, tross virusutbrudd som stengte ned verden. Deres drift har gått omtrent som normalt, med underskudd. Dette er ikke holdbart over flere år.
Likevel, tross normal drift, har aksjen hatt en stor nedgang (som alt annet) da det ble en internasjonal lockdown. Dette har gjort at selskapet kanskje er underpriset nå, eller at det var svært overpriset tidligere, og ligger nå på «riktig» nivå.

Det er viktig å presisere at dette ikke er på noen måte en anbefaling for aksjen, hverken kjøp eller salg. Feil kan forekomme.

Kilder

https://bors.e24.no/#!/instrument/SHLF.OSE
https://no.wikipedia.org/wiki/Oppjekkbar_plattform
https://www.shelfdrilling.com/about-us/milestones/
https://www.shelfdrilling.com/investor-relations/
https://www.shelfdrilling.com/about-us/management/
https://investor.dn.no/#!/Aksje/S284/SHLF/SHELFDRILLING
Jobson
01.03.2021 kl 08:30 5795

Som vi vet, og tidligere informert, solgte Shelf Drilling nylig 1 av sine mange rigger med navn "Shelf Drilling Journey".
Tar jeg ikke feil er antall rigger 34 etter gjennomført salg. Aktuell rigg ble solgt for 77,6 milloner dollar, som etter dagens kurs tilsvarer 672 millioner kroner.
Sluttkurs fredag var pålydende kr. 4,48
Selskapet har 136.690.672 aksjer hvilket gir en MCAP på 612 millioner kroner. Altså 60 millioner MINDRE enn de fikk for denne ene riggen alene.
Dersom vi antar at de i ren salgsverdi får tilsvarende for resterende 34 rigger gir dette en samlet salgssum på over 22,8 milliarder.
Det tilsvarer en aksjekurs på kr. 167,-
Det vil igjen si 3.627% opp fra dagens kurs.
Når Q4 kommer 4. mars får vi vite Satus Quo på gjelda, men jeg tror ikke denne er endret av betydning fra Q3 da total dept har vært mer eller mindre uforandret gjennom hele Q1, Q2 og Q3 (pandemiåret) hvor ingen emisjonerer er gjennomført, og var pålydende $1,023.4 for Q3. Dvs. 8,8 milliarder kroner i gjeld.
De skal ikke ha noen økonomiske forpliktelser utover dette.
Regner vi således med gjelda i vårt MCAP regnestykke med salg av 34 rigger blir gjenværende 14 milliarder kroner etter salg og oppgjort gjeld. Som igjen gir en MCAP/aksjekurs pålydende kr. 102,- og 2.177% opp fra sluttkurs fredag 26.02.21.
Tar vi med den positive kassabeholdningen, utestående fordringer på løpende kontrakter samt salgsverdien av "Shelf Drilling Journey" blir regnestykket enda vakrere.

Snakker vi århundres underpriset selskap her !?!
Jobson
01.03.2021 kl 08:34 5792

KUN 3 dager igjen til 4. mars og både OPEC+ møtet avholdes, og Q4 i Shelf blir presentert.
Kvartalsrapporten ble først annonsert 1. mars, men når datoen for OPECmøtet ble kjent, ble altså Q4 flyttet til samme dag. Tror ikke dette er en tilfeldighet. Shelf sitter som vi vet midt i OPEC smørøyet med sin aktivitet. Åpner OPEC produksjonen nå, som de med stor sannsynlighet vil gjøre, går orderen direkte til blandt annet Shelf Drilling.

Kommer tilbake med ordredybden før startskuddet i dag, men jeg tror vi kommer til å oppleve en 3 minutters autohold i dag, hvilket har vært tilfelle en rekke ganger den siste tiden. Første kjøp er allerede godt over siste handel på fredag.
danmark1
01.03.2021 kl 08:52 5760

Pump and dump?
Stokk Dum
01.03.2021 kl 09:41 5711

Re: "Dersom vi antar at de i ren salgsverdi får tilsvarende for resterende 34 rigger gir dette en samlet salgssum på over 22,8 milliarder."
Anbefaler å gå gjennom siste kvartalsrapporter med flåteoppdateringer.
I Q320-rapporten vil du se at Trident XIV (Rig design BMC 300-IC) ble solgt i august som ga en engangs nettoinntekt på 5.7MUSD.

mvh
kvirrevi
01.03.2021 kl 09:46 5726

Da ble det grepet fatt i aksjen, slik du beskrev i et tidligere innlegg, og da gikk det fort oppover. Dette er en svært potent aksje.
Mikkol
01.03.2021 kl 09:59 5781

Voldsom oppgang der en periode! Noe mediedekning eller liknende jeg ikke har fått med meg?
danmark1
01.03.2021 kl 10:01 5840

Pump and dump helt klart.
Mikkol
01.03.2021 kl 10:12 5836

Sorry dansken, men du er ikke lenger en pålitelig kilde!

Noen andre?👍
Stokk Dum
01.03.2021 kl 10:15 5859

Bare noen som ville ha litt shelf, ingenting annet (hvorfor gjøre ting mer komplisert enn de er).
Helt som forventet, men ikke glem at shelf er en delikat juvel.

mvh
Redigert 01.03.2021 kl 10:55 Du må logge inn for å svare
danmark1
01.03.2021 kl 10:50 5814

Et par solskinsdage giver ikke en varm sommer. Hvis du ser på andre olieaktier følger de ikke SHLF. Det er helt klart, at aktien bliver pumpet op. Saudi Arabien er forsigtig og siger, at man vil være forsigtig til der er mere styr på Coronaen. Man skal også huske, at Texas ikke er helt tilbage på fuld produktion endnu. Olien er steget 20% i februar og efterspørgslen er aftagende. Prisen fik et løft på grund af støttepakken i USA, ikke på grund af stigende efterspørgsel.
kvirrevi
01.03.2021 kl 11:01 5871

Det var i alle fall det mest kraftfulle rykket jeg har sett i aksjen så langt gjennom mine noen måneder som aksjonær. Fra 4,65-5,1 på nesten null tid. Dette viser svært tydelig hvor fort dette kan gå, og at det er nærmest null mulighet for å "henge seg på" en aksjeopptur.

Hvilke forventninger har dere til 4Q resultatet og guiding fremover? Dette har nok en god del å si for kursbildet fremover på forholdsvis kort sikt, men ganske lite å si lengre frem i tid.

Ettersom flere av riggene til Shelf ble satt i "permisjon" må vi vel forvente en ytterligere nedgang i omsetning og EBITDA sammenlignet med 3Q? Eller er det noe jeg misser på her? Er det sannsynlig at inntektene kommer inn en plass mellom 110-115 mill. USD? Hvordan vil EBITDA bli gitt et visst inntektsbortfall?

Effekten av kostnadsbesparende tiltak kan avhjelpe noe, men det pleier bare kompensere for deler av inntektsbortfallet? Er det noen måte å estimere hvor stort inntektsbortfallet kan være?

Jeg har ikke sett noen guidinger på 4Q, har dere?
Redigert 01.03.2021 kl 12:45 Du må logge inn for å svare
Simsalami
01.03.2021 kl 13:02 5728

Just about to pop! Tror det kommer ett breakout...soon
Jobson
01.03.2021 kl 13:53 5705

Shelf Drilling et av de få, om ikke det eneste drilling selskapet som faktisk har tjent penger under pandemien på rekordlav oljepris. Ingen emisjoner gjennomført siste året, og de har begynt på sin vei tilbake til gamle kurshøyder. Selskapet har heller ingen gjeld av betydning i motsetning til f.eks. Seadrill og Borr drill med tilhørende økonomiske forpliktelser i år fremover.
I overkant av kun 136 millioner aksjer i selskapet, og pr. idag en mcap på latterlige 649 mill. med sine 35 rigger midt i OPEC smørøyet. Ikke mange av disse aksjene som er å definere som frie, da hovedtyngden kommer fra et nivå på +/- kr. 20,- og eies av tyngre aktører (Ref. ingen emisjoner gjennomført med aksjer på billigsalg).
Stiger raskt i verdi på lav omsetning.
Selskapet tok naturlig noen større avskrivninger våren 2020, som således ikke vil forstyrre kommende Q-rapporter.
Den som tror at vi ikke kommer til å bruke olje i mange år til fremover tar skammelig feil, og de drilling selskapene som overlever pandemien komme til å vasse i oppdrag. Vaksinene er i ferd med å rulles ut, og når flybransjen kommer på vingene igjen, som en av de største oljeforbrukerne.... - Tiden er inne for å satse på energiaksjer igjen 👍
danmark1
01.03.2021 kl 13:53 5710

Den har taget store op og nedture gennem de sidste 2 uger. I dag er den steget på trods, tror jeg, der er ikke andre, der er stegt så meget, men det er jo godt for de, der vil tage gevinst. For 2 uger siden var den på et tidspunkt højere og kronekursen var lavere i forhold til Euro, så der var det gunstigt for udenlandske investorer at sælge.
danmark1
01.03.2021 kl 15:36 5562

Stigningen i olieprisen er snart vasket væk. Kan SHLF holde niveauet? Andre er på vej mod nul, eller er i minus igen.
RussianOil
01.03.2021 kl 17:18 5440

Fantastisk, da kjøpte jeg litt til:-)
Redigert 01.03.2021 kl 17:18 Du må logge inn for å svare
Mikkol
01.03.2021 kl 17:29 5431

Odfjell opp. Borr opp. At du orker å gidder fatter jeg ikke....
RussianOil
01.03.2021 kl 17:34 5438

D er ganske fascinerende å få med seg en ordre som sluker ordredybden på noen sek/min.

Som du sier, d viser hvor fort d kan gå. Da er d fint å bemerke seg at disse postene er fortsatt på et lavere nivå enn d som kommer:-)
Redigert 01.03.2021 kl 17:35 Du må logge inn for å svare
danmark1
01.03.2021 kl 17:35 5465

EMGS og Magseis ned. At du orker å gidder fatter jeg ikke...
Sima
01.03.2021 kl 18:05 5407

20K til her også.
Trodde dansker var hyggelige jeg,...
Mikkol
01.03.2021 kl 18:18 5401

Trudde jeg å😅 Men der tok vi feil....
Jobson
01.03.2021 kl 23:43 5157

Shelf fortsetter å levere. Mye salg på etterhandelen på 4,9 og den gjorde også i dag en testkjøring over 5'ern. Er nok ikke lenge før vi sier takk og farvel til det tallet for siste gang. Apropo 5 - Det ble 5te plass som dagens vinnere, og vi gratulerer alle investorer med dagens 9,38 grønne %.
I morgen ny dag nye muligheter
Keep on trucking !
Simsalami
02.03.2021 kl 08:29 4983

Mimrer tilbake på andre kjøp/salg jeg har gjort tidligere i håp om en god trade. Når det så kom nedgangsdager så tenkte "yes" nå kan jeg plukke opp aksjen billigere...men det skjedde aldri. Den fortsatte bare å stige...

Blir spennende idag..
danmark1
02.03.2021 kl 08:57 4923

Hvad siger du så til olieprisen? Mon ikke du burde have ventet?
Siphlonurus
02.03.2021 kl 09:26 4867

Du gir deg ikke, at du gidder å holde på slik hele tiden.
Du som ikke har aksjer er jo det klart mest aktive her inne og det er åpenbart Shelf du er mest interessert i og det er det sikkert en grunn til. Du har jo som oss andre oppdaget at Shelf er en av de klart mest underprisede aksjene i sin sektor og da bør det heller ikke være så vanskelig å forstå at Shelf vil kunne gå bedre enn andre fremover. Alt handler ikke om oljeprisen fra dag til dag. Det handler derimot om fremtidsutsiktene og om man tror på en annen verden om noen måneder. Og som du sikkert vet så ligger aksjemarkedet langt i forkant. Derfor har Shelf begynt å bevege seg oppover nå og det blir mye slik bevegelse fremover. Det får være ditt valg om du ønsker å være med eller ikke.
PS! Hørte på radioen i går at Danmark åpner mer opp igjen fra 1. mars. Det fikk du kanskje med deg siden du sikkert er dansk. Du er mer opptatt av den 3. bølgen osv. Slapp av, vaksineringen pågår for fullt og vi ser nå et tydelig lys i tunellen. Det gjør også aksjemarkedet og forstår hvilke sektorer som vil dra fordel av dette. Men du må gjerne stå igjen på perrongen. Lykke til.
danmark1
02.03.2021 kl 11:27 4629

Du har ikke fulgt godt nok med. Jeg har skrevet om det her i snart 2 uger og det gælder ikke kun SHLF. Jeg har fra start sagt, at olieprisen ville falde og Covid19 smitten ville stige. Det er nu et faktum. Den seneste melding fra USA er en kraftig stigning i smitten og med nye varianter, og senest har Tyskland meldt ud, at de overvejer at forlænge nedlukningen. Danmark har rigtig nok åbnet en smule mere op, men her har alt stort set været lukket ned. Det sker dog med et langt større antal test. De skolebørn, der har fået lov at komme i skole skal testes 2 gange om ugen og ialt satser man på op mod 400kg testede pr. dag. Vi er i forvejen det land i verden, der tester mest. Det kan ikke hjælpe at slå på budbringeren, fordi han kommer med dårligt nyt.
https://www.di.se/live/uppgift-tyskland-planerar-forlanga-nedstangningen/
theocean
02.03.2021 kl 14:20 4540

Når budbringeren er en bedreviter som lar høre fra seg flere ganger til dagen må han forvente noen slag.
danmark1
02.03.2021 kl 15:20 4476

Jeg svarer på kritikken. Jeg ved ikke, om jeg er bedrevidende, jeg har videregivet information. At informationen har passet er vel ok.
kvirrevi
02.03.2021 kl 15:35 4527

Med Johnsen&Johnsen vaksinen godkjent, vil denne sammen med flere andre vaksiner gjøre at det kommer til å gå fort fremover, og at det etter hvert også blir massevaksinering. Europa, inkl. Norge henger etter, men er kanskje det området som vil skyte mest fart av at flere vaksiner er godkjent.
I dag runder England at 30 prosent av befolkningen har fått minst 1 dose koronavaksine, og USA 15 prosent. I løpet av få uker vil disse tallene være vesentlig høyere.

Jeg sitter 100 prosent investert (av det jeg har satt av til aksjeinvestering) 65/35 i Shelf/PGS, fordi det er det jeg vurderer er riktig strategi på mellomlang sikt. Jeg kan ikke vite hva disse to selskapenes aksjekurs er i september i år, men jeg tror de er vesentlig høyere enn nå.
Redigert 02.03.2021 kl 15:37 Du må logge inn for å svare
danmark1
02.03.2021 kl 16:18 4528

Jeg ser heller ingen problemer på den lange bane, men lige nu, synes jeg, man skal være forsigtig.
molhede
02.03.2021 kl 16:53 4469

Mine forventinger til regnskabet torsdag er ganske positive. Jeg tror det overrasker positivt, selvom mine forventinger faktisk er OK allerede.
Hvad tænker i andre?
Jobson
02.03.2021 kl 21:03 4288

Investech med ny analyse av SHELF. Signaliserer kjøpssignal og videre oppgang til 8,83 eller mer. Neste motstand er ved 17,50.
Dette kan bli moro fremover.
Mikkol
02.03.2021 kl 21:39 4223

Jeg ser at interessen er økende rundt Shelf i ulike forum. Ser også at antall aksjonærer på Shareville har økt med nesten 100 siden desember. Nå blir det spennende å se hva både Q4 rapporten sier og hva OPEC klarer å drodle seg frem til! Hadde vært gøy å bryte den psykologiske sperren på 5kr i morgen. Shelf skal opp, med eller uten dansken👌