Panoro - står foran en ny stor oppgang!


Panoro har etter Corona krisen hentet seg inn noe fra bunnene, men så konsolidert på dette nivået. Men står nå ved et veiskille og en ny kraftig oppgangsperiode fremover.

Selskapet har potensialet til å mer enn doble sin produksjon på ca 2300 fat per dag (Som den er idag) til over 5000 fat per dag kun ved å koble opp flere brønner i funn de har gjort I Gabon (ferdigstille Tortue fase 2 og koble opp Ruche fase 1) og ved de nye brønnintervensjons aktivitetene i Tunisia.

Selskapet vil da tjene 50-60 millioner USD som er 450-550 millioner kroner gitt en oljepris på 55 usd. Og de vil tjene nesten like mye ved oljepris 50 USD. Dit er oljeprisen på vei.

Med en børsverdi på bare 700 millioner kroner og dermed en PE på ca 1.4 (antatt produksjonsvekst over) så sier det seg selv at aksjen vil kunne stige voldsomt med en slik inntjening.

Trolig kan man kunne se minst en tripling i aksjekurs til 30 kroner og høyere, også støttet opp av at selskapet også vil sprute ut utbytter når man kommer opp på en slik produksjon og lønnsomhet.

I tillegg har man svært spennende letepotensiale i Gabon, Tunisia og Sør Afrika, og ikke minst utbytte for Aje salget når det potensielt blir klart.

Mer gidder jeg ikke å skrive. Beste muligheten i aksjen på flere år!! Har fått inputt fra en proff jeg kjenner til å oppsummere dette.

I Panoro har nå «alle» som ville selge seg ut igjennom Corona krisen og påfølgende oljeprisfall, solgt seg ut av aksjen. Salgstrykket er dermed trolig et tilbakelagt kapittel. Og oppgangen kan nå ta form! Panoro er litt glemt for tiden, men det vil endre seg fremover tror jeg, og aksjen blir igjen populær tipper jeg!

Kjøp med begge hender!

Kvartalstallene tror jeg er litt sånn som ikke betyr så mye, så de har jeg ikke fokusert så mye på nå. Antar at de blir på linje med forventningene.

Nå er fokuset på utviklingen fremover og det er svært spennende.Redigert 25.08.2020 kl 15:39 Du må logge inn for å svare

Ta en av de to, tror du har rett hva angår BWE. Her er det øretrilling deluxe på lavt volum i handelen. Kun noen hundre aksjer i slengen. Uten aktivt trykk, så raser aksjen på den måten, med mindre trykket settes inn andre veien. Men er neppe topp 20 som selger, for de har vedvarende økt. Det er små sparerene som tydelgivis selger - gitt topp 20 siden juni har vedvarende økt, slik at "frie aksjer" nå i september er 12.4% av totalt utestående aksjer, mens det var 13,9% i juni. (Dvs. alt utenom BW Offshore og BW Gruppen, samt topp 20). Både godt og vondt med denne konstellasjonen. Det positive kan være at emien før krakket ble satt nær NOK 25, medfører trolig at topp 20 neppe vil ut med bråhast, før break-even eller gevinst?

Som jeg skrev på en BWE tråd, Gabon synes få kontroll på Covid-19, men det kan fremdeles være et stykke igjen før myndighetene slipper Dussafu JV til på feltet. Ser iallefall lovende ut.

Redigert 11.09.2020 kl 12:52 Du må logge inn for å svare

Gabon har klart seg meget bra gjennom koronaen. Det skyldes nok delvis at de satte inn effektive tiltak på et tidlig tidspunkt. Hvis man kan stole på tallene så har de kun hatt 53 dødsfall og 8600 smittede siden pandemien kom. Dette er jo veldig mye bedre enn vi har her i landet.

Jeg trodde at landet var åpnet for business for lenge siden nå, og det ble forsåvidt bekreftet på PEN sin 2 presentasjon. Mener det ble opplyst at de kunne operere der nå, men at alt var blitt litt mer tungvint. At de venter med å starte opp har nok en del med oljepris og tilgang på rigg å gjøre. Kanskje også redsel for ny oppblomstring og reversering av tiltak også. Jeg hadde trodd de ville starte i Q4, men det blir vel ikke noe før i Q1 2021 slik jeg har forstått det. Det som jeg ikke forstår er BWE sin tidslinje fra Q2 rapporten. Ut ifra den skulle vi nå være godt i gang med leteboringen.

For øvrig registrerer jeg en ny dårlig dag for oss på tross av uforandret oljepris. Det begynner å bli mange av dem. Gunnarius kan i hvert fall kose seg med en pen oppgang i BWE.
Redigert 11.09.2020 kl 13:40 Du må logge inn for å svare

Jo, det svinger for de fleste aksjene. men BWE gikk fra å tangere NOK 22 til der vi er i dag på noen få dager. Bare vent, dagen er ikke over, her hales og trekkes det i ørene så det suser. Som i PEN kjøperviljen og volum må opp - og så oljeprisen da.

Olja har trolig satt en ny bunn og vil gjøre et nytt forsøk på 49 om OPEC+ har is i magen. Problemet jeg ser nå er at Saudi og Russland vil bruke de neste månedene til å kapre andeler ved å holde den midt på 40-tallet slik at skifer tynes i noen måneder til.

Det er mange som står på randen og får store problemer når hedgingen utløper.
Redigert 11.09.2020 kl 14:11 Du må logge inn for å svare

Dette var da voldsomt. Må være tvangssalg eller noe svært utaktisk
Bmwi8
11.09.2020 kl 15:05 3572

Pen er ikke verdt 1 øre over 5kr, ikke lenge før markedet er enige.

Er det noen som vet om algoritmer klarer å finne andres skjulte ordrer, slik at de som har satt stoploss blir røkt ut

Kan du ikke sette opp regnestykket som viser det?

Du jobber jo i meglerbransjen sier du så dette forventer jeg at du klarer.
Redigert 11.09.2020 kl 15:30 Du må logge inn for å svare

Jeg tror ikke Bmwi8 jobber i meglerbransjen sett på så korte og entydige innlegg han farer med

I såfall lyver han. Dette skrev han på en helt annen tråd:

Bmwi8
09.07.2020 kl 15:42
4042
Når det gjelder robothandel så har nopetter helt rett. Det er Pas som har holdt på i Ele i flere år. Jeg har aldri hatt aksjer i Ele men jobber i meglerbransjen og kan følge både transaksjoner og handler tett. Når det gjelder innholdet i Ele trådene så burde de fleste gå i seg selv og ta en kald en i sola.

Vi får stole på Jannern når han skriver at dette er en «ikke sak» for Panoro. Ser ikke ut til at han noe godt rykte denne Ayari.
solb
12.09.2020 kl 17:53 3110

Denne Ayari er åpenbart en løgner og bedrager. Selv om han skyter seg inn under immunitet, er han etter hvert med å få sitt pass påskrevet. Tipper også at den nye regjeringen i Tunis er særs misfornøyd med typen.
Ellers opplyses det om at Panero fikk $140 mill i oppgjør for sine eiendeler i Brasil. Med sin børsverdi nå på 675mil kr, må selskapet være sterkt underpriset? Regner med at ledelsen makter å synliggjøre verdiene fremover.

Hvis man tolker dette utspillet påstår Bmwi8 her at meglerbransjen har adgang på ID på selger og kjøper. Kan man tro systemet er så pill råttent?

Har lest linken fra jajaja. To tanker dukker opp samtidig. Den første er Mimsa.s tidligere advarsel om business i Tunis, basert på ( tror det var ) farens mer enn 30 års erfaring i Tunis. Dette er åpenbart et land det kan dukke opp uforutsatte vansker.

Tanke nr.2: Panorosatsing i Tunis må inneholde et svært potensiale, ettersom en så omfattende skittentøykampangne er satt i gang , med implikasjonere på høyt nivå.
Ingen hadde brydd seg om Panoros inntreden i Tunis, dersom dette ikke var et prosjekt med teoretisk stor verdi og oppside.

Jeg har vel også vært litt negativ til satsingen i Tunisia av politiske grunner.

Men denne artikkelen leser jeg som en støtte til Panoro. Denne Ayri virker rimelig sprø.

« His close relationships and alignment to radical Islamists and his self-evident sympathy for Daesh – he did not hesitate to have his picture taken with the Al Qaeda flag in December 2017, has earned him a dodgy reputation throughout Europe.»

Jeg kan ikke forstå at en slik mann som sympatiserer med IS og Al Quida kan ha noen som helst sjanse til å nå fram. Hadde dette vært en stor trussel burde ledelsen informert om det. Trodde kanskje de ville nevnt det på presentasjonen eller i Q&A delen på direkte spørsmål.

Dette tar jeg med stor ro. Tunisia burde være desperat på å øke oljeproduksjonen som har stupt i senere år.

Redigert 13.09.2020 kl 10:47 Du må logge inn for å svare
Galv
13.09.2020 kl 17:09 2575

Hei Trond.Heim

Det var min tanke også nr 2.
Det er nok en stor verdi nedi bakken i Tunisia.
💰🛢💵
Jajaja
13.09.2020 kl 21:56 2431

> Det er nok en stor verdi nedi bakken i Tunisia.

Ja.
Og dette tar tid...
Et lite tilbakeblikk, børsmelding 31. oktober 2018, for snart 2 år siden:
Panoro Energy [..] is pleased to announce that its fully owned subsidiary Panoro
Tunisia Exploration AS ("Panoro Tunisia") has just signed a Heads of Terms with
Compagnie Tunisienne de Forage ("CTF"), the Tunisian state-owned drilling
contractor, for the use of the CTF-4, a 2,000-horsepower onshore rig, or
equivalent drilling rig, for the drilling of the Salloum West-1 well ("SAMW-1")
located in the Sfax Offshore Exploration Permit ("SOEP"). The spud date of the
SAMW-1 well is anticipated to be in the first half of 2019 and is subject to the
entry into a second renewal period of the SOEP for a period of 3 years, and the
subsequent approval of the final drilling program and budget by ETAP. Advanced
discussions for the renewal are ongoing with the Tunisian Authorities.

The announcement to spud the SAMW-1 well, to be directionally drilled from the
shore as a deviated well, comes only 3 months after the closing of the
acquisition of DNO Tunisia AS.

The primary objective of the SAMW-1 well is the Bireno formation, at
approximately 3,200 metres vertical depth, where the Company has identified,
based on 2D and 3D seismic data, what it believes to be an extension of the
Salloum structure to the west. The SAMW-1 well will target an independent fault
compartment up-dip from the Salloum-1 well which was drilled by British Gas in
1992 and tested the Bireno formation at a rate of 1,846 bopd.

The objective of the SAMW-1 well is to prove up additional resources in the
vicinity of the Salloum-1 well and subsequently fast-track the development of
Salloum through a tie-in to existing adjacent oil infrastructure.

The decision to drill this new well is supported by rig availability, cost
-savings due to drilling equipment for the well already being owned and stored
in Panoro's Sfax warehouse, existing 2D and 3D seismic covering the SAMW-1
location, close proximity to the Salloum-1 discovery well, the existing adjacent
oil infrastructure, and a high chance of success....

Og siden har det vært tyst om den saken.
https://newsweb.oslobors.no/message/462429
Redigert 13.09.2020 kl 23:22 Du må logge inn for å svare
solb
14.09.2020 kl 16:36 2168

Shorting for fullt på alle plan. "Den grønne bølgen " skal ris.
HEDGE FUNDS og andre pengeforvaltere solgte -171 millioner fat råvarer og produkter i uken til 8. september, raskeste salgsrate på mer enn to år: * WTI -57 millioner fat * Brent -67 millioner * Amerikansk bensin -12 millioner * USA diesel -9 millioner * europeisk bensinolje -25 millioner
solb
15.09.2020 kl 09:03 1959

Satse grønt fremover? Pass på. "Keiserens nye klær"?
Synes jeg kan sette inn denne.
"I ’ve spent all night watching videos on carbon capture, bio fuels, global warming, alternative energy... and EVs.... . .First the electricity that EVs run on is over 83% produced by fossil fuels... and is higher in other countries. . .Second, there is not nearly enough space on the planet to create bio fuel... 1500 gallons per acre per year?! And that is 5x more than corn and sugar cane? *******you would need 1000 acres for every 3000 drivers... . .Would love to have clean energy but we are no where near that level... carbon capture might enable fossil fuels... but there aren’t any other real options... unless there is a technology break through. What am I missing?"
Du har ikke oversett noe!!

Problemet er ikke selskapene, men aksjemarkedet og fokuset på der pengene flyter rundt. Fundamentalt intresserer ikke lenger
solb
15.09.2020 kl 09:47 1908

Det er kanskje feil å håpe på at fornuften til slutt vil seire?
Rek2
15.09.2020 kl 10:48 1845

Litt nyheter skader ikke"Russia complied with theOPEC+ deal almost 100% in Aug, exceeded the target by 50,000 BPD"

Øretrilling og ørkenvandring regjerer pen for tiden (for så vidt også hele oljesektoren) og kommer nok til å vare inntil oljen setter kursen mot 50$.
I mellomtiden løper investorer etter grønne bobler som blåses større og større....

Vi kan imidlertid håpe på at boring Tortue kommer i q4 som guidet fra Bwe. Vi bør også i nær framtid ila høsten kanskje, få reviderte volumestimater for Dussafu prospekter basert på tolkning av reprossert seismikk. Regner med at arbeidet pågår. Kan gi løft i kursen gitt positiv retning for volumer.

Ellers er vel usa valget i høst en stor usikkerhet for markeded generelt, men spesielt kanskje for oljemarkedet.

Nei. Der blir ikke noe oljeboring på Tortue i år. Der er både BWE og PEN enige. Boring av siste brønn og tilkobling av den ferdig borede i Q1. First oil fra disse to i q2.

Det vi kan håpe på er en letebrønn i år, men der virker det som BWE er mer optimistisk enn PEN. Tidslinja BWE presenterte på q2 presentasjonen er merkelig. I følge den skulle det pågå leteboring nå.

Som jeg har skrevet tidligere i denne tråden svarte Hamilton på et spørsmål om tidspunkt for letebrønn. Limer svaret inn her.

«Fluefiskeren
27.08.2020 kl 19:35
953
Da foreligger transcript fra q2 presentasjonen fra Seeking Alpha.

Ang. letebrønner.

Hamilton:

« On the right side of the slide exploration, exploration wells were also cancelled during the crisis, we didn't tended to drill probably two wells prior to the rig being sent back. But these very much remain part of our strategy and hopefully we'll see these getting drilled perhaps as early as Q4 of this year or Q1 when the rig returns to finalize the Tortue Phase 2 DTM-7 well.»

Da kan vi legge den død. Altså muligens en på Dussafu i Q4. Kommer tilbake med mer hvis det var noe annet interessant.
Yttersia
15.09.2020 kl 16:41 1618

Hva kan dra denne nordover foruten oljeprisen?
Bmwi8
15.09.2020 kl 16:41 1618

En fantastisk PEN dag på en knallsterk børs. Gratulerer alle aksjonærer...
Bmwi8
15.09.2020 kl 16:43 1626

Absolutt ingenting. Snart kan du handler PEN under 5kr.

Det meste er styrt på Casino børsen, pen er ikke noe unntak. Her er det meste lov.

Hva mener du? Det raser da ikke akkurat inn gode nyheter om dagen. Kanskje er en kurs rundt dagens en "riktig" kurs ut ifra oljepris og korona.Var i grønt mesteparten av dagen, men selvsagt måtte en mosabjønn selge i sluttaksjonen. Nå ser vi fram til resultat av produksjonsbrønnen på Guebiba uten at jeg akkurat tror det blir noen trigger. Da må den slå estimatet på 500 fat bopd betydelig tror jeg.

Det med styring av kurs og manipulasjon leser jeg om på nær sagt alle aksjetråder jeg er innom dersom kursen faller. Jeg har ennå til gode å se de samme påstander ved oppganger. Ikke dermed sagt at det ikke forekommer.

Mange av de negative vil få sine profetier oppfylt. Vi er i en modus der olje ikke høster de beste skussmål. Så vi ser at noen som har muskler prøver å dra kursen oppover når oljen går. Det møter motbør siden det er så mange som har andre bets. Det er lite urettferdig i forhold til de grønne so har en ugrunnet stor handel. Vi kan være ganske enig i at alle grønne selskaper ikke har hold i hvis de går i gevinst før om 10 år ca. I mellomtiden så sliter de oljeselskapene som rapporterer selskapstall som markedet hensyntar men Ike priser siden fossilt ikke er trend hype populært. De sliter i hvertfall med volum. Hvorfor alle de nye grønne sjæl høste når det er mange år før de innfrir er for meg et mysterium. Men de fleste er jo heller ikke investorer lengersom er long i det de har trua på. Nå er det kun kortsiktig gevinst på trender som det satses på. Tror oljen vinner over alle nye selskapene før de går i gevinst. I mellomtiden så vil mange høste av hypene som trekker kapital til seg.

Noen som vet om Panoro skal presentere noe på Paretokonferansen som avholdes i morgen og overmorgen?
Redigert 15.09.2020 kl 22:38 Du må logge inn for å svare
Jajaja
16.09.2020 kl 02:31 1284

Joda, disse på dag 1: 11:50-12:10 PEN - CEO John Hamilton, 12:10-12:30 PNOR - CEO Knut Søvold, 12:30-13:50 BWE - CFO Knut Sæthre
Ellers, ser det ut til å være full pakke. https://www.paretosec.no/aktuelt/energikonferansen-2020 (Program under "Full agenda")

Blant "høydepunktene":
Åpning og introduksjon: Pareto CEO Christian Jomaas, Statsminister Erna Solberg.
Keynote Speakers: Kjell Inge Røkke og Øyvind Eriksen, Aker ASA
Energy Transition - Equinor, Shell, Ørsted, Aker Offshore Wind, OHT, Scorpio Offshore Wind, mfl.
Oil Exploration & Production - Lundin Energy, Aker BP, BW Energy, DNO, OKEA, Noreco, Vår Energi, Africa Oil, Africa Energy, mfl.
osv
Redigert 16.09.2020 kl 02:31 Du må logge inn for å svare
Ruter8
16.09.2020 kl 09:44 1146

BWE/PEN: BULLISH UPDATE!
1) For the first time, BWE quantifies the “debottlenecking potential” of the Adolo FPSO –BWE now says 30 kbbl/d!! (vs prev. ~10 kbbl/d)
2) New Ruche/Hibiscus development plan – capex will be lowered significantly by converting/ reusing a jackup rig instead of building a new wellhead platform
3) The Ruche/Hib breakeven level will drop from 30 to 25 USD/bbl
4) Targeting Ruche/Hib development restart in Q4, but still contingent on easing of local Covid restrictions
5) Should Hibiscus be 3x bigger, breakeven will drop further - combination with Adolo’s upped plateau potential is very bullish (75 kbbl/d)
6) Trades P/NAV of 0.39x on the forward curve!
7) Bullish BWE and PEN, solid buys!

Arctic
Redigert 16.09.2020 kl 09:45 Du må logge inn for å svare
solb
16.09.2020 kl 10:17 1116

Ganske snart får vi se Sveaas fornyer sine forward contrakter i DNB. Hvorfor er han med her tro? Og hvorfor er han villig til å betale blodig dyre gebyrer? Kanskje han løser inn aksjene denne gangen. 😁