Panoro - står foran en ny stor oppgang!


Panoro har etter Corona krisen hentet seg inn noe fra bunnene, men så konsolidert på dette nivået. Men står nå ved et veiskille og en ny kraftig oppgangsperiode fremover.

Selskapet har potensialet til å mer enn doble sin produksjon på ca 2300 fat per dag (Som den er idag) til over 5000 fat per dag kun ved å koble opp flere brønner i funn de har gjort I Gabon (ferdigstille Tortue fase 2 og koble opp Ruche fase 1) og ved de nye brønnintervensjons aktivitetene i Tunisia.

Selskapet vil da tjene 50-60 millioner USD som er 450-550 millioner kroner gitt en oljepris på 55 usd. Og de vil tjene nesten like mye ved oljepris 50 USD. Dit er oljeprisen på vei.

Med en børsverdi på bare 700 millioner kroner og dermed en PE på ca 1.4 (antatt produksjonsvekst over) så sier det seg selv at aksjen vil kunne stige voldsomt med en slik inntjening.

Trolig kan man kunne se minst en tripling i aksjekurs til 30 kroner og høyere, også støttet opp av at selskapet også vil sprute ut utbytter når man kommer opp på en slik produksjon og lønnsomhet.

I tillegg har man svært spennende letepotensiale i Gabon, Tunisia og Sør Afrika, og ikke minst utbytte for Aje salget når det potensielt blir klart.

Mer gidder jeg ikke å skrive. Beste muligheten i aksjen på flere år!! Har fått inputt fra en proff jeg kjenner til å oppsummere dette.

I Panoro har nå «alle» som ville selge seg ut igjennom Corona krisen og påfølgende oljeprisfall, solgt seg ut av aksjen. Salgstrykket er dermed trolig et tilbakelagt kapittel. Og oppgangen kan nå ta form! Panoro er litt glemt for tiden, men det vil endre seg fremover tror jeg, og aksjen blir igjen populær tipper jeg!

Kjøp med begge hender!

Kvartalstallene tror jeg er litt sånn som ikke betyr så mye, så de har jeg ikke fokusert så mye på nå. Antar at de blir på linje med forventningene.

Nå er fokuset på utviklingen fremover og det er svært spennende.Redigert 25.08.2020 kl 15:39 Du må logge inn for å svare

Da øker altså kapasiteten på Adolo fra 40 000 til 70 000 bopd. Ser Artic også skriver 75 000 bopd uten at jeg helt forstår det. Dette har jo vært antydet tidligere, men ikke tallfestet.

At det blir jackup på Ruche istedenfor wellhead var en overraskelse.
Jajaja
16.09.2020 kl 15:33 2553

Derfra: Hibiscus/Ruche development restart currently assumed in Q4 2020 based on revised CAPEX and schedule.
"For øyeblikket antatt". Om det faktisk skjer i Q4 (i stedet for etter nyttår), så ser jeg på det som en liten trigger.

Ja, ellers en fin sak vedr. plan for BW-Adolo oppgradering.

Ja, jeg så den jeg også, men det er jo ikke skissert first oil her før på slutten av 2022. Se side 8

De kan da ikke begynne å bore produksjonsbrønner der før de er ferdige på Torture? Der er det til og med en brønn som bare står og venter på å bli koblet til. I tillegg skal den siste brønnen bores og kobles til. Man skulle vel vente at det er et poeng å få cashflow fra disse først? Det er så man kan begynne å lure på om de i stedet for development mener exploration. Hibiscus South, Hibiscus North og Mupale står jo for tur. Synes BWE har rotet og motsagt seg selv ved noen anledninger nå. Eller så er det noe jeg ikke har skjønt.

Eller mener de Q4 2021 og ikke 2020? Jeg er i hvert fall litt forvirret. De forandrer stadig og det er ikke alltid samsvar med hva PEN guider.

EDIT. Det ble i hvert fall en bra dag for Panoro med 6,4 % oppgang. Nr. 5 på dagens vinnerliste på OB. Håper de legger ut presentasjonen fra Paretokonferansen.
Redigert 16.09.2020 kl 17:34 Du må logge inn for å svare

Oljelagrene falt med 4,4 millioner forrige uke, så vi kan trolig forvente at fallet blir større i denne uka på grunn av nedstengningen i Mexico-Gulfen. Så får vi håpe at OPEC+ signaliserer at de vil kjøre stramt framover på kommende møte, slik at vi får prisen noe opp igjen.
Redigert 17.09.2020 kl 20:45 Du må logge inn for å svare
Yttersia
16.09.2020 kl 18:02 2364

God driv i aksjen. Kanskje den når 10,50 i løpet av uka.
sulzrox
16.09.2020 kl 22:14 2152

Flott presentasjon av John Hamilton.
John virket svært positiv til fremtiden og mente at markedet ikkje priset Panoro riktig.
Outsider
16.09.2020 kl 22:39 2109

Dessverre er dette gammel teknologi og snart strandet asset - i tillegg til at PEN har svært liten produksjon og Tunisia er vel ikke akkurat et festlig sted å være. Selg dritten - er mitt klare råd. Dette er ikke noe å satse fremtiden på! Og jeg er ikke på kjøperen - vær trygg!!!
Rek2
16.09.2020 kl 22:45 2097

Tullinger som du dukker dessverre opp noen ganger.... kom heller med noe matnyttig.....
solb
17.09.2020 kl 10:13 1891

Må si jeg moret meg kostelig under Røkkes teateropptreden i går. Fiskerhjernen har brukt lang tid på å klekke ut at nå skal det satses på grønt. Om det blir fortjeneste vet man ikke, men finansieringen skulle komme fra olje/gass divisjonen. Så da vet vi det.
🙂
Redigert 17.09.2020 kl 10:14 Du må logge inn for å svare
Paypal
17.09.2020 kl 10:38 1854

Det er blitt politisk korrekt å gå for ESG. Hvor lenge varer det ? Det snakkes om fullelektrifisering uten tanker om hvor energien til dette skal komme fra, -himmelen ? Oljealderen går ikke over før det blir mangel på olje eller gass eller prisen blir for høy. Og alternativet med kjernekraft er fortsatt utålelig. Politikere og beslutningstakere i næringslivet har åpenbart ikke tatt innover seg følgende :

In 2018, the energy mix in the EU, meaning the range of energy sources available, was mainly made up by five different sources: Petroleum products (including crude oil) (36 %), natural gas (21 %), solid fossil fuels (15 %), renewable energy (15 %) and nuclear energy (13 %).
solb
17.09.2020 kl 10:47 1831

Og slik vil vel bildet være fremover i uoverskuelig fremtid? 🙂🙂
polion
17.09.2020 kl 10:55 1812

Røkke (med AP-parti-boka i orden) lurte den naive AP-regjeringa/staten for flere mrd. i tidligere tider. Og nå satsing på det grønne, handler vel også i stor grad om å loppe staten for midler. Foreløpig så er det nemlig nokså lite av det grønne som er 100% selvbærende.

Men fullt mulig at AP m/Støre i spissen kanskje ønsker at det skal gis en ny direktedonasjon til Røkke? Men det nytter vel lite å spørre Støre om nevnte, da han pleier si noe om det aller meste uten å mene noe som helst.

Problemet for oljeindustrien er at utvinning har blitt mye billigere, eller bedre sagt overkuddene er flyttet over på flere aktører som derved gjort at oljeprisen konkurreres ned. Uten corona så hadde spotprisen ikke vært særlig høyere enn 50dollar. At fokuset på klima og grønnere energi har gått altfor raskt på aksjemarkedene gjør ikke saken bedre. En ytterligere utfordring er gjennom historien så har oljeselskaper vært statlige. Ser vi på teknologisektoren men apple amazon f eks så har de kunnet ta markedsandeler internasjonalt uten særlig motstand eller regleverk. Hadde samme betingelser vært innen oljesektoren så hadde vi ikke hatt så mange aktører og land sine interesser som hadde holdt tilbake. Hadde Saudiarabia eid all olje så kunne man ha satt prisene deretter. Ingen bekymrer seg for hvis Amazon er lønnsom , eller kan bli ulønnsom. Apple uten monopol hadde ikke kunnet ta hinsides priser for sine produkter. Oljen prises etter inntjening og veldig lite i fremtidige guidinger nå.

En viktig årsak til oppgang for grønne aksjer er nær sagt alle fond skal ha en andel av grønne aksjer og kravet stiger stadig. Penger flyttes derfor fra olje og inn i dette markedet. Vi set det også hos oljeselskapene. Veldig mange av den dreier mer og mer over mot fornybart. Kjempen BP blant annet har erklært at de slutter med all oljeleting.

Hvis det blir en alt sterkere trend så vil likviditetsmangel føre til at kursene ikke beveger seg særlig og da står egentlig kun fete utbytter igjen, litt som på i de gamle dager når trading ikke var en egen kunstform.

Blir interessant å se hvordan grønne pensjonsfond skal løse manglende utbytter de neste 10-15 årene. I det korte bildet går det greit da man kan trade på stadig høyere kurser, men kommer toppen før inntektene er på plass blir fremtidige pensjonsutbetalinger satt under sterkt press.
Redigert 17.09.2020 kl 11:58 Du må logge inn for å svare
Rek2
17.09.2020 kl 11:56 1715

Slutter kjempene med olje,forflyttes dette bare til andre mindre selskaper,og produksjonen blir mindre,ergo tror jeg at oljeprisen kommer til å stige over tid.....
dette er bare anntagelser fra min side ...men det er utopi å tro at verden skal bli "grønn" slik med det samme...

Underinvestering i oljesektor vil på sikt kunne gi ytterligere press på tilbudsiden og bidra til høyere oljepriser. Selv om noen håper på det, er det vel ikke mange som tror på nedgang i oljeforbruket med det første.

Selvsagt enig i det. Vi ser produksjonen hldes igang hos mange mens utbygging og leting etter nye felt blir skadelidende. Jeg tror nok også at det kan føre til høyere oljepriser. Og det var ikke min menig å si at majors slutter med olje selv om de også satser på fornybart. Dog synes jeg BP med dette overrasket meg veldig. Og ikke bare meg.
solb
17.09.2020 kl 14:15 1600

Noen som vet om Panoro vil offentliggjøre deres presentasjon fra gårsdagens konferanse hos Pareto?

Tidligere har den blitt lagt ut samme dag som presentasjonen holdes. Rart den ikke ligger tilgjengelig nå......

Ser ikke slik ut. Kan heller ikke se noe fra DNO eller Petronor.

Her har i hvert fall BWE sin blitt lagt merke til ang. Dussafu:

«Det ser ikke slik ut. Heller ikke Petronor og DNO har lagt ut noe tror jeg.

BWE sin har blitt lagt merke til.

«BW Energy is presenting at the Pareto Securities’ Energy Conference today. The presentation references the progression of an alternative development plan for Hibiscus/Ruche, utilizing a converted jack-up instead of constructing and installing a new wellhead platform. The conversion concept is expected to reduce development capex, time to first oil and enable a substantial reduction to field-development related climate gas emissions by re-using already existing energy infrastructure.»

https://www.petroleumafrica.com/bw-energy-to-present-update-on-its-gabon-hibiscus-ruche-development-plan/

Dette var jo helt nye toner ang. utbygging av greater Ruche.

Har en mistanke om at Tullow har hvisket dem litt i øret her. John skrøt jo uhemmet av hva Tullow hadde tilført JV.

Synes som jeg har sagt før at Tullow slapp altfor billig inn på sin back-in right, men de kan utvilsomt tilføre mye kompetanse. Er vel de største aktørene i Afrika. I hvert fall var de det.
Redigert 17.09.2020 kl 15:08 Du må logge inn for å svare
solb
17.09.2020 kl 16:17 1477

Det virker som om det har begynt å ulme litt i PEN nå?
Jajaja
17.09.2020 kl 17:30 1406

Tja, ulmer sikkert ...rundt omstendigheter som covid19, forsinkelser, myndighetsgodkjennelser, tilgjengelighet av drill, BWE-tidsskjema for arbeid - og kanskje også ukentlig medieomtale rundt Yassine Ayari-saken. Er blitt gjengangere. Jeg ser ingen grunn til å laste PEN-ledelsen for disse. Man er i høy grad grad prisgitt disse omstendighetene. Tålmodighet pleier å hjelpe på humøret - og på bankkontoen. ;)

Selskapets eiere ønsker sikkert gode forklaringer på hvorfor myndigheter bruker mye tid (både med og uten covid19).
Det formidles/spekuleres ikke offentlig om fra selskapsledelsen - kanskje av forståelig grunn. Noen "teorier" herfra, om årsak til slik senfeldighet?
Redigert 17.09.2020 kl 18:26 Du må logge inn for å svare

Byråkratiets kvern maler sakte. Spesielt nå. Maler og maler, men kommer til slutt til mål. Skjer det ikke i morgen skjer det neste år....

Og jeg erklærer krig mot de som shorter PEN 😉
Redigert 17.09.2020 kl 21:55 Du må logge inn for å svare
solb
18.09.2020 kl 09:14 933

Saftig handel på morrakvisten.
Tid Pris Antall Kjøpere Selgere
09:10:00 10,20 250 000

Utenfor børs. står ikke på sbankens omsettning. Nå kun 90' hvilket er lavmål for pen i oljeprisoppgang
Rek2
18.09.2020 kl 09:38 896

Den kom opp på SP1 som kjøp ...10.20 kl 09:11:01
sikkert inndekning...

Transaksjonen står på sbanken og, men ikke som en del av totalt volum. Ellers utrolig lite kjøpere både i pen pnor. Pnor har ikke like mange som vil selge ned dog.

Men i PNOR ligger kursen nå å vaker rundt 1.18. Med dagens dollarkurs er det 0,13 USD. Et tall som burde være kjent når det gjelder betaling av Aje.
solb
18.09.2020 kl 10:05 835

Hvorfor drøye så lenge med betaling? La oss få cash og deretter utbytte som er lovet!

Ja, vi får heie på Pnor. Det vel det eneste av oljeselskapene som nå er tilbake på før-korona nivåer.