Kina vurderer å trekke seg....

Slettet bruker
REC 16.09.2018 kl 23:40 2063

fra forhandlingene denne uka. Da blir det vel å vente på å kjøpe REC til neste runde...

https://aksjelive.e24.no/?state=null
Redigert 20.01.2021 kl 18:42 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.09.2018 kl 03:59 1952

Kina svarer med samme mynt. To likeverdige partnere blir vel snart enige !

https://www.hegnar.no/Nyheter/Politikk/2018/09/Avis-Trump-innfoerer-ny-Kina-toll
Record
17.09.2018 kl 07:49 1755

Vær redd når andre er grådige, og vær grådige når andre er redd :-)
InnerTier
17.09.2018 kl 08:24 1625

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [-0,2, 0] prosent.

Ser ut for at tonen er funnet, samt at imøtekommende nedtoninger i innledende forhandlinger alt har funnet sted :)
Buffet Warren alternativet er nok pri-en for mang en investor.

«Børsene i Asia endte ned mandag på rykter om at Kina ikke skal være interessert i å gjenoppta forhandlingene med USA. Kinas rasjonale skal være enkelt å forstå - at man ikke forhandler med en motpart som, mens man forhandler, velger å innføre ytterligere straff på landets produkter. Sagt med andre ord, kineserne, ei heller de fleste andre, kan ikke akseptere slike forhandlings metoder eller premisser for slike. Trump`s metode fremstår dessuten vesentlig mer aggressiv gitt at det er USA som skal ha invitert til nye forhandlinger. Oljeprisen er for øvrig opp 0,2 dollar fra fredagens nivåer», skriver Berntsen i morgenrapporten.

-Trump har nedtonet ytterliger tjuefem prosent toll, til ti prosent. En utflating kan oppstå på direkten, om China setter seg til forhandlingsbordet primo Q4. Jeg tror det vil bli en realitet.
God uke.
Redigert 17.09.2018 kl 08:24 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.09.2018 kl 08:39 1566

Sjargongen er utgått på dato, og det er nye tider nå.
"Selg når andre frykter, og kjøp når andre blir grådige."
Redigert 17.09.2018 kl 08:40 Du må logge inn for å svare
InnerTier
17.09.2018 kl 09:20 1451

Det svir mest i China!
Kinamann blør merkbart/significant - faktisk.
Vestens teknologi og og robotindustri har tonet - , og vil fortsette og tone ned China betydelig ww.
Lik det eller ikke (JUM-digger det ) , DT har kontroll, noe EU kan ta lærdom av, samt være glad for i praksis.
---------------------------------------------------------------------------------
Analyse

KINESISK TOLLTRØBBEL, NORSK RENTEMØTE, OPEC+ – BRG & TOM

Etter en kort reaksjon på et nytt tollutspill fra presidenten konkluderte det amerikanske aksjemarkedet fredag med at dette ga lite grunn til endringer i utsiktene og hentet seg opp igjen på tross av begrenset nyhetsstrøm fra selskapene og noe svakere detaljhandelstall enn ventet. Dow og S&P500 avsluttet dagen marginalt over utgangspunktet, mens Nasdaq stengte marginalt lavere. Volumet på de tre hovedindeksene kom inn på 83-97% av gjennomsnittet for de siste tre måneder. Avkastningen på 10-årige US statsobligasjoner ligger i dag på 3.0%, uendret fra ved stengetid i Oslo på fredag. VIX-indeksen var fredag ned med 2% til 12.07punkter.

I Asia har uken startet med en nedgang i markedene etter at uvær og økte bekymringer for innføringen av ny amerikansk toll har tynget kursene.

Mens det japanske markedet er stengt i dag innleder de kinesiske indeksene uken ned med inntil 1.6%. I Europa får vi fra makrosiden i dag de siste KPI-tallene for eurosonen i august og de norske handelsbalansetallene for samme måned. Fra USA kommer etter hvert målingen av industriaktiviteten i New York for september. Agendaen både når det gjelder selskapsrapporter og makrotall ser relativ tynn ut denne uken, men i det norske markedet vil det kunne knytte seg noe spenning til torsdagens kommentarer fra Norges Bank vedrørende renteutsiktene fremover. Mindre spenning ser det ut til å knytte seg til selve renten, som et samlet konsensus venter oppjustert fra 0.50% til 0.75%. Videre ut i uken får vi onsdag morgen fra Japan en oppdatert handelsbalanse og konklusjonene fra sentralbankens siste rentemøte. På fredag kommer så de første europeiske innkjøpssjefsindeksene for september.

Fokus i oljemarkedet vil denne uken kunne bli rettet seg mot OPEC+-medlemmenes utspill og forhandlingsposisjonering foran møtet i Algerie førstkommende helg. På agendaen står sannsynligvis diskusjoner om markedsutviklingen, samt etterlevelse og eventuelle justeringer av eksportbegrensningsavtalen. I USA fortsatte WTI-prisen fredag opp med USD 0.23 pr fat til USD 68.98 pr fat. Prisen holder seg i morgentimene i dag på USD 68.92 pr fat. Før åpning i Europa ligger Brent-prisen på USD 77.97 pr fat, hvilket er opp USD 0.18 pr fat i forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet på fredag.

Vi gjør denne uken ingen endringer i den ukentlige porteføljen med anbefalte aksjer. I forbindelse med oppsummering av status og en gjennomgang av de forskjellige aksjene inkludert henviser vi til vår Web-TV morgenssending kl 08.45. Vi minner forøvrig også om at det er mulig å følge DNB Markets blant annet på twitter.

Både Borregaard og Tomra avholder kapitalmarkedsdager denne uken. Førstnevnte i morgen og sistnevnte på fredag. Vi hadde en kort gjennomgang av det vi mener vil være de viktigste punktene i vår morgenrapport forrige tirsdag, men gjentar at vi i forkant av presentasjonene har en kjøpsanbefaling på Borregaard med et kursmål på NOK 90 pr aksje og en holdanbefaling på Tomra med et kursmål på NOK 180 pr aksje. Borregaard lå ved stengetid fredag på NOK 80.70 pr aksje, mens Tomra på samme tidspunkt endte på NOK 189.20 pr aksje.


Med vennlig hilsen

__________________________________________________


Ole-Andreas Krohn | Markets | Aksjehandel
DNB Bank ASA Dronning Eufemias gate 30 | 0191 Oslo | Norway
Dir: +47 24 16 92 11 | Mob: +47 918 59 722
E-post: ole-andreas.krohn@dnb.no | www.dnb.no |
Twitter: @dnbmarkets