Pensana Rare Earths plc: Til i vindkraft i Nordsjøen

Trainspotter
PRE 28.08.2020 kl 12:49 233

Det jobbes med at Nordsjøen snart vil fylles med 280 m høye turbintårn. En katastrofe vil mange si.

Som en slags forsikring/plaster på såret imot slik green utbygging - hvor da økonomisk erstatning "utbetales" i form av kursøkning - har jeg kjøpt noen lodd i Pensana Rare Earths plc (PRE.L) som kom inn på LSE hovedlisten i sommer. Selskapet har australsk bakgrunn og aksjer i samme gruppen er også listet i Australia.

https://uk.finance.yahoo.com/quote/PRE.L?p=PRE.L

Kort sagt, PRE planlegger å starte gruvedrift av 2 stk rare earth metaller (som idag brukes i supermagneter i bl.a. vindgeneratorer og i bilmotorer) i Angola. Det finnes detaljert og konkret informasjon om prosjektet, og kort fortalt vil bygging av anlegget etter planen ta ca. 1 år fra 1Q21, etterfulgt av selve gruvedriften som skal starte allerede i 2022 (om ca. 1½ års tid).

https://www.pensanametals.com

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=lZzMhJSYIkk&feature=emb_logo

Flere intervjuer:
https://www.youtube.com/results?search_query=pensana


Etter førstå ha lest om, og studert selskapet, anbefaler jeg å betale 99 pence med kreditt- eller debitkort for tilgang til podcast av Tom Winnifriths EPISODE 7 som bl.annet inneholder et intervju med styreformann Paul Atherley tidligere i sommer (fra ca.7:10min). Tom Winnifrith er en meget frittalende, uavhengig, anti-city finans-kommentator som spesialiserer seg på små selskaper.

https://www.shareprophets.com/shareshow/


(Jeg selv abonnerer for £5.99/mnd på Shareprophets.com som inneholder kjappe kommentarer til nyheter om UK selskaper, samt hans daglig podcast - "Bearcast" - hvor Winnifrith ofte i usensurert språk kritiserer løgnere, korrupte finansaktørene og journalister slik at han selv ofte blir saksøkt av dem, noe han fryder seg over fordi han alltid vinner hvis løgnerene ikke har trukket seg før selve rettsaken og betaler alle de juridiske kostnadene. www.shareprophets.com)