Utbytte aksjer vi fikk fra AKSO


Er det slik at vi som fikk utbytte aksjene i Aker Carbon Capture og Offshore vind inn på aksjesparekonto, må flytte de til vanlig aksjehandelkonto?
Har sparebank1, men har ikke hørt noe om det. Kan jo ikke handle fra merkur market på ASK.

Har mine på ASK i Nordea og jeg kan selge dem hvis jeg ønsker etter å hatt kontakt med banken, men ikke kjøpe fra ASK.
Kjøp må skje fra vanlig aksjekonto.

Ved salg utløses skatt på utbytteaksjene.
HAS
28.08.2020 kl 23:45 2180

Jeg fikk mine utbytteaksjer inn på ASK konto, og ga beskjed til Nordnett at jeg ønsket å oppbevare dem der ettersom det ikke er aktuelt for meg å handle med disse aksjene. Jeg ble fortalt at Nordnett hadde sjekket med Skatteetaten, der de fikk streng beskjed om at utbytteaksjer umiddelbart måtte flyttes ut av ASK konto uansett, så mine ble flyttet mot min vilje. Dette vil utløse skatt, og de kan ikke flyttes tilbake selv om de blir registrert på Oslo børs. De må i så fall selges og kjøpes på nytt til ASK kontoen.
Sjakalen
31.08.2020 kl 10:21 1804

Sparebank1har idag startet flytting av utbytteaksjene fra ASK til handelskonto. Lurer på om de kansellerer kjøp som er gjort i perioden de har stått på ASK, og samtidig melder det inn til beskatning. Det skattefrie taket i ASK gjelder vel, skattefritt på beløpet man satte inn på ASK ved oppstarten av sparingen? Noen som skjønner dette fullt ut?
Hareide
31.08.2020 kl 20:34 1630

Fikser de dette til alle? Eller tok du kontakt så de fikset det til deg?

Det er utbytte av noe som står på ASK, først når du har tatt ut alt av beløpet eller verdi ut av ASK så betaler du skatt av gevinst når det tas ut. F eks du setter inn 1 million på ASK så handler du aksjer og tjener 1 million, da har du 2 millioner. Du kan ta ut den millionen du satte inn uten å skatte men viss du tar IT den millionen du har tjent må du betale skatt..

Antagelig gevinsten av utbytte aksjene blir det bare skattet formue skatt av så lenge du ikke selger de! Men det kan være dette er nytt for skattevesenet så de har antagelig ikke tatt noe standpunkt enda..
Sjakalen
31.08.2020 kl 21:44 1490

de gjør det slik at de kanselerer køpte aksjer etter utbyter, putter utbytteaksjene i handelskonot. Men de sbvarer ikke på om de utløser skatt 2 ganger.. så jeg solgte unna i ask, men ser ut som de salgene blir kanselert. Spennende å se hva de finner ut av.
Hareide
01.09.2020 kl 11:16 1230

Fikk svar fra sparebank1 nå. Aksjene kunne ikke stå på ask, og blir overført til aksjekonto denne uken

Er det salg av utbytteaksjer som nå gjør at aksjekursen kollapser?
Veim
01.09.2020 kl 15:40 971

Skulle jammen likt å vite det samme. Om en bare skal selge alt eller sitte rolig, ikke følge kursen og sjekke om en mnd heller. Kan vel ikke gå under 1.47?

Her kjøper jeg med lang horisont, men stykker opp litt og ser litt på utviklingen . Godt å ha langt lavere inngang enn dagens innsidekjøp. Denne skal spire og gro i årevis fremover.
sergej2
01.09.2020 kl 22:42 541

Enig. Jeg fikk kjøpt meg litt opp og fikk redusert kostprisen som jo er fint på tross av fallet. Det står forøvrig en bra artikkel i e24.no ikveld om Aker Carbon Capture som fremstår svært positivt på ACC sine vegne.