Våre finansielle rådgivere og storaksjonærer som har påført selskapet tap hittil i år på MNOK 25, og samtidig mottatt utbytte på MNOK 14 (2 av 3), verdsetter altså "eget selskap" til MNOK 198. Dessuten. Dagens spread, om du la merke til det, lå i store perioder på ett halvt øre (1,66/1,665). Kunne sagt mye om det, men lar tvilen komme de tiltalte til gode. Men dette er mer pinlig enn imponerende. Sånn alt i alt. Dette viser total mangel på magamål.
Redigert 15.09.2020 kl 19:58 Du må logge inn for å svare
Odi.1
15.09.2020 kl 22:08 686

Alle innsidekjøp er ensidig positive, de kjøper selvsagt så billig som mulig, noe annet ville vært rart?
Det fine med at dem kjøper nå, er at disse som selger forsvinner, litt etter litt, det betyr at veien oppover blir kortere og kortere.
Det vi kunne håpet på nå, var at når de var ferdige med egne handler, kjøpte opp noen % for selskapet, og slettet aksjene.
En slik melding ville satt fyr på "Rakkelet" i kombinasjonen med 40 -60 % utbytte politikken de har servert nå :)
Redigert 15.09.2020 kl 22:11 Du må logge inn for å svare
mimsa
16.09.2020 kl 00:26 608

Er slett ikke så sikker som deg på at disse innsidekjøpene er positive. Tror dette er del av en plan fra de tvilsomme innsiderene først å holde prisen nede, kjøpe seg opp billig og lure til seg verdiene selv til lavest mulig pris for de sitter jo på innsideinformasjon, ved ikke å være transparente mht hvilke verdier som ligger i selskapet, håpløs dårlig rapportering, så små-aksjonærene går lei for så å selge seg ut langt under reell verdi. Om den tvilsome gjengen ikke allerede har kontrol,får de det vel snart, å da blir det vel et skambud hvor Odi1, Badkrukkan, Bææærnt og Mimsa blir alle sittende med skjegget i postkassa.

Mimsa. Noe svar på hva vi burde gjøre ?

Og, legg merke til at jeg begynner å ta deg mer seriøst..

V.
Redigert 16.09.2020 kl 06:11 Du må logge inn for å svare
Odi.1
16.09.2020 kl 08:38 469

Er enig i mye av det mimsa, men at innsidere kjøper er bare positivt slik jeg ser det, dem sitter long ( som hovedregel)
Dog må dem snart vise til noe, som en skriver her, at vi skal se an om verden stuper ( konsoliderer) nå etter at alle Børser har vært krasjet siden MARS20 , og North har sittet på relativt mye cash blir bare helt tåpelig, det er åpenbart at North har brukt tiden på krangling i kulissene siden dette "Avistor" byttet kom mitt inne i de beste kjøpsmulighetene i manns minne...
At det er ting som vi åpenbart må undersøke om dine insolasjoner kan være riktige på ett tidspunkt om det snart ikke skjer noe , det er flere ting som er interessante.
Nå kom dette nye handle systemet i Juni/Juli, så en får nå gi det litt tid til.
At de Pøser penger INN til Bukken og lar havresekken stå tom igjen ute i frosten uten ett øre , er ikke helt bra.

Tenker bare høyt nå, kan disse innsidehandlene vare for at klemme åt denne 4900? Er vel stor sannsynlighet at det er en algoritme som må "lures"?
Har notert at det har vart etter 4900 har vart aktiv med at selge nedover.
Redigert 16.09.2020 kl 09:08 Du må logge inn for å svare

Ja, men hvorfor 1,66 eller MCAP på MNOK 200 ? Styret har også et vedtak om tilbakekjøp av egne aksjer som ikke brukes. I sum så fremstår dette ikke udelt positivt etter utbetaling av utbytte, og det som kan synes som "umotiverte" tap på bonds og salg av TXP.
Odi.1
16.09.2020 kl 09:20 382

Kjøpt egne aksjer her nå for 10-15 Mil burde vært helt innenfor, enten for å sikre deler av fremtidig utbytte, eller slette aksjer.
Vil være unisont positivt for alle aksjonærer her skulle en tro.
gajini
16.09.2020 kl 09:28 359

Aktietilbagekøb ville være win win.

Enten reagere aktien positivt på aktietilbagekøb melding og reagere kursen ikke positivt, får north blot mulighed for at købe billige aktier.

Volumen og hvor mange procenter af volumen de må købe er en anden ting.

Men signal værdien ved et aktietilbagekøb er ikke til at tage fejl af.

Det betyder jo også blot et større udbytte senere til os, hvis aktierne slettes.

Alternativt kan de tilbagekøbte aktier udloddes som udbytte til aktionærene, så kan dem med troen på selskabet beholde de modtagne north udbytteaktier, og dem med mindre tro på selskabet sælge disse udbytte aktier

Om planen er at selskapet fortsatt skal være notert på OSX så burde det være mulig å kreve mer av selskapet når det gjelder å synliggjøre verdier.

Jag likte ikke salget av txp, ikke i det hele tatt, men som gammel pokerspiller kan jag se at de "spilte riktig". Vad det gjelder bonds, ville de nok bare bli ferdig med det. tror jag. Tilbakekjøp er ikke aktuellt når de bare får kjøpe prosenter av dagsvolum. I alle andre selskaper hade markedet reagert kraftig på disse handlene, men ikke i north... til syvende og sist dømer jag dem ikke for det, stjerne i kanten for forsøket. Med unntak av nedsalget i TXP er jag kjempefornøyd med hvor vi er på vei. Men vi som vart her en stund vet at dette tar tid. Jag er ikke trader og har ingen problemer at sitte i ro. Syns meldinga om 40-60% utbytte på resultat var bull, da dette betyr at vi får avkastning på Nav og ikke bare kontantbeholdning. Vi er ikke langt unna nå.... Jag har enda ikke trengt endre min oppfattelse av selskapet, og har fortsatt troa på Mcap på 1 milliard. men ikke i morgen eller neste uke.
Odi.1
16.09.2020 kl 09:48 315

Spent på hvor de skal begynne å investere som skal gi umiddelbart avkastning. De har vel lagt bort mye av dette med å sitte i selskaper de handler i med styre representanter osv? Virket veldig død født..
Når en har rotet bort så mye penger så må en nesten stikke fingen i Jorden og investere i større selskap som betaler gode utbytter "titt og ofte", og helt ned kjørte, og solide selskaper som har potensialer til mange dobling innen rimelig kort tid.
Tydeligvis skjer det ikke noe, men innsidehandler er det, og det betyr også at de ikke har handlet noe som helst heller, det er jo avslørende i seg selv hvordan ståa er her.
At de kjøper nå, bør bety at planen er veldig god i hvert fall :)

edit: skulle en tro....
Redigert 16.09.2020 kl 10:20 Du må logge inn for å svare
Odi.1
16.09.2020 kl 09:59 300

mimsa: " kjøpe seg opp billig og lure til seg verdiene selv til lavest mulig pris for de sitter jo på innsideinformasjon, ved ikke å være transparente mht hvilke verdier som ligger i selskapet, "

Forstår frustrasjonen din, dog ville nok Økokrim og Finanstilsynet ryddet opp i noe slikt promte om dette skulle endt opp som en fasit.