Oversikt over de siste kontrakter. ! oppdatering aksjonærlister

murpy
SCANA 07.09.2020 kl 15:49 57581

Her er de siste kontraktene til Scana. Nå fikk vel Aker kverner ennå en kontrakt som Scana kan dra nytte av.
Dette tror jeg blir en meget hyggelig høst og vinter.

1. Incus: Scana Offshore vant prestisjekontrakt til havvindanlegg
Kværner ASA har tildelt Incus-eide Scana Offshore AS kontrakt på levering av forankringskomponenter til Hywind Tampen, Equinors nye havvindanlegg. Kontrakten er Scana Offshores første skikkelige feste i markedet for flytende vindkraft. Leveransen fra Scana Offshore består av 33 såkalte skrogbraketter (hull brackets), som benyttes til å feste forankringsliner til skrogene på de totalt 11 havvindmøllene som utgjør Hywind Tampen. Selskapet skal også levere et ROV-verktøy for eventuell utskiftning av forankringslinene. Selskapet har de siste fire årene justert strategien inn mot det grønne skiftet. Fra å være en ren leverandør av utstyr til olje- og gassindustrien, fokuserer selskapet nå i større grad på fiskeoppdrett og flytende vindkraft. Leveransen til havvindanlegget Hywind Tampen er den første store forankringskontrakten Scana Offshore sikrer seg i dette markedssegmentet. For Scana Offshore starter Hywind Tampen-prosjektet umiddelbart, og forankringsutstyret skal leveres til Kværner i løpet av våren 2021

2. Scana Offshore har blitt tildelt en kontrakt på levering av et fortøyningssystem til et FPSO prosjekt i Brasil. Leveransen består av forankringsutstyr som kjettingstoppere, jekker og vinsjer. FPSO-en skal ombygges i Asia og integrering av fortøyningssystemet vil bli utført på verftet. Dette er Scana Offshore sin andre kontrakt på fortøyningsutstyr til en FPSO som skal operere i brasiliansk farvann. Selskapet har de siste årene jobbet systematisk for å utvikle robuste og kostnadseffektive fortøyningsløsninger.

3. SCANA: Subseatec sikrer nok en viktig ordre
Norskeide Subseatec, et datterselskap av Scana ASA, ble nylig tildelt kontrakt på å levere subsea utstyr for feltutvikling i Mexicogulfen. Samlet konktraktsverdi er ca. 20 MSEK. Subseatec skal ta seg av en totalleveranse på subsea utstyr, engieering, anskaffelser og dokumentasjon. - Produktene blir levert i henhold til bransjens strengeste krav for utbygginger inn høytrykks – og høytemperatursapplikasjoner, sier Peter Jansson, daglig leder i Subseatec. Produksjonen er planlagt å starte umiddelbart.Leveransen vil starte i tredje kvartal 2020 og forsette gjennom andre kvartal i 2021. – Kontrakten er en bekreftelse på våre ingeniørers ledende kompetanse på avanserte, smidde produkter for olje- og gassindustrien. Den representerer også en sterk anerkjennelse av vår kontinuerlige produktutvikling innen lange smistålkomponenter med høy strekkfasthet, til bruk i stigerør for feltutbygginger på dypt vann, sier Jansson. Med selskapets opprinnelse i stålvirksomheten har Subseatec en unik forståelse av egenskaper og produksjonsmetoder som kreves for hver materialkvalitet. Selskapet har også tilgang til en sterk og pålitelig forsyningskjede for smiing, maskinering, sveising, belegg, tilkoblinger, testing og inspeksjoner.

4. SCANA: Subseatec sikrer flere subsea-kontrakter
Norskeide Subseatec, et datterselskap av Scana ASA, ble nylig tildelt kontrakt på å levere subsea utstyr for feltutvikling i Afrika og Sørøst-Asia. Samlet konktraktsverdi er ca. 13 MSEK, med opsjon på ytterligere 6 MSEK. Selskapet skal ta seg av en totalleveranse på subsea utstyr, engieering, anskaffelser og dokumentasjon. - Produktene blir levert i henhold til bransjens strengeste krav for utbygginger inn høytrykks – og høytemperatursapplikasjoner, sier Peter Jansson, daglig leder i Subseatec. Produksjonen er planlagt å starte umiddelbart. Leveransen vil starte i fjerde kvartal 2020 og forsette gjennom tredje kvartal i 2021. – Kontrakten er en bekreftelse på våre ingeniørers ledende kompetanse på avanserte, smidde produkter for olje- og gassindustrien. Den representerer også en sterk anerkjennelse av vår kontinuerlige produktutvikling innen lange smistålkomponenter med høy strekkfasthet, til bruk i stigerør for feltutbygginger på dypt vann, sier Jansson. Med selskapets opprinnelse i stålvirksomheten har Subseatec en unik forståelse av egenskaper og produksjonsmetoder som kreves for hver materialkvalitet. Selskapet har også tilgang til en sterk og pålitelig forsyningskjede for smiing, maskinering, sveising, belegg, tilkoblinger, testing og inspeksjoner.

5. SCANA: Vant stor forankringskontrakt i LNG-markedet
DSME i Sør-Korea har tildelt Scana-eide Seasystems AS kontrakt på levering av forankringsutstyr og analyser til to flytende lagringsenheter for LNG. – Dette er en stor kontrakt for oss, og den bekrefter nok en gang den ledende kompetansen våre ingeniører har på robuste og kostnadseffektive forankringssystemer. Vi er selvsagt svært glade og fornøyde med at et stort og anerkjent verft som DSME ser verdien av ekspertisen og løsningene våre og gir oss tillit i dette prosjektet, uttaler Torkjell Lisland, administrerende direktør i Seasystems AS. – Gledelig utvikling Den fysiske leveransen fra Seasystems består av 72 såkalte skrogbraketter og kjettingstoppere. Disse skal DSME installere på to flytende lagringsenheter (FSU-er) som verftet har under bygging. Produksjonen av skrogbraketter og kjettingstoppere er planlagt å starte i november. Leveransene til DSME vil starte i februar 2021 og fortsette gjennom året. Seasystems leverer i tillegg analysene som kreves for å få forankringssystemet godkjent i henhold til klassekrav. Systemet som skal leveres til DSME er basert på teknologi som selskapet allerede leverer til havbruksnæringen, flytende vindkraft og oljeindustrien. – Kontrakten viser at selv om vi er et mindre selskap så tilbyr vi teknologiske produktløsninger som er attraktive for et bredt spekter av markedssegmenter. Dette bekrefter nok en gang at vi oppnår de strategiske målene vi setter oss gjennom hardt arbeid og gode samarbeidspartnere, sier Lisland. Han legger til at Front Energy, et selskap

6.Gjennom datterselskapet Scana Subsea er Scana tildelt en kontrakt på levering av smidde og maskinerte stigerørsapplikasjoner med høy strekkfasthet til en feltutvikling i Mexicogulfen.

Samlet kontraktsverdi er på ca. 45 MSEK. Scana Subseas skal stå for en totalleveranse av stigerørskoblinger i lavlegert stål, inkludert prosjektering, anskaffelser og dokumentasjon. Stresskoblingene er de første til SCR-stigerør som produseres av stål med høy strekkfasthet.

Kontrakten er en sterk anerkjennelse av selskapets kontinuerlige produktutvikling innen lange smistål-komponenter med høy strekkfasthet, til bruk i stigerør for feltutbygginger på dypt vann.

Produksjonen er planlagt å starte umiddelbart. Leveransene vil starte fra 3. kvartal 2020 og fortsette gjennom 2. kvartal 2021.

7.

BØRSMELDING
/ OKTOBER 5, 2020
Skarpenord sikrer viktig oppgraderingsavtale med Rosenberg Worley

Scanas datterselskap Skarpenord signerte i dag en intensjonsavtale med Rosenberg Worley-verftet i Stavanger om oppgradering av ventilstyresystemer på produksjonsskipet «Jotun».

Avtalen gjelder en leveranse hydrauliske kraftenheter (HPU-er) og oppgradering av ventilstyresystemer i henhold til dagens regelverk.

– Fjær i hatten

– At vi inngår denne avtalen med Rosenberg Worley er en flott fjær i hatten for Skarpenord. Vi har jobbet lenge med kontrakten, selvsagt i skarp konkurranse med flere andre gode tilbydere, og er glade for å ha vunnet fram med våre løsninger. Skarpenord er kjent for produkter av høy kvalitet, og vi ser frem til nok en leveranse som oppfyller gjeldende krav for offshoreindustrien til punkt og prikke, sier Egil Kjeldsen, daglig leder i Skarpenord.

Produksjonsskipet «Jotun» ble bygget ved Kværner Rosenberg verft Finland og ferdigstilt hos Rosenberg Stavanger på slutten av 90-tallet. Etter mer enn 20 års tjeneste til havs er fartøyet igjen tilbake i Stavanger, nå for oppgradering i milliardklassen. Når hele opprustningen er ferdig, skal skipet returnere til Balder-feltet med en levetid som er forlenget helt til 2045.

Oppgraderer eget utstyr

– At Skarpenord får ta del i oppgraderingen av utstyr som selskapet leverte til «Jotun» for 20 år siden, er det beste kvalitetsstempelet vi kan få. Avtalen er nok en bekreftelse på at Skarpenord har et godt merkevarenavn ute i markedet, mener Styrk Bekkenes, administrerende direktør i morselskapet Scana ASA.

– For oss kommer denne kontrakten på et viktig tidspunkt. Vi er glade for at prosjekter som dette blir realisert i en tid der leverandørindustrien er hardt rammet av coronaepidemien og oljeprisfallet, sier Egil Kjeldsen i Skarpenord.

For Skarpenord starter Jotun-prosjektet umiddelbart, og utstyret skal leveres til verftet i andre kvartal, 2021.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Egil Kjeldsen | Daglig leder | Skarpenord AS | +47 96 22 95 82
Styrk Bekkenes | Administrerende direktør | Scana ASA | +47 40 40 35 20
Redigert 21.01.2021 kl 09:02 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.09.2020 kl 10:09 5449

Vi får se. Blir med ned til 2kr så selger jeg meg ut. Liker ikke denne type aksjer hvor en får så dramatiske fall ned. Berg og dalbane aksjer.
Muffe
25.09.2020 kl 10:22 5416

Oi, fikk napp på 2,42
murpy
25.09.2020 kl 10:28 5427

Tøft. fikk jaggu en del på 40 tallet jeg også, så nå er de aksjene ute av markedet.
Slettet bruker
25.09.2020 kl 10:35 5392

😂
jacob22
25.09.2020 kl 10:37 5418

stolen har solgt 1 million aksjer.
3 største aksjonær . Denne kommer til å synke.
Slettet bruker
25.09.2020 kl 10:38 5458

Takk for god informasjon. Godt å være forberedt
Slettet bruker
25.09.2020 kl 10:45 5492

Kan virke som om veeeldig mange på forumet ikke har egne meninger om hva som skjer når kursen går opp eller ned. Foreslår at alle som hører til tvilerne selger seg ut i dag. Vi kjører ufortrødent videre. Alt ser bra ut.
Slettet bruker
25.09.2020 kl 10:49 5499

Meninger? Si det samme til de som skrev "ser vi 3.5 i dag?" det slenge ut både negativt og positivt. Savner vel noe litt mer nøytralt.
Redigert 25.09.2020 kl 10:49 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
25.09.2020 kl 10:59 5469

Kan egentlig si at jeg hadde gjort det samme som stolen om det er riktig at det er solgt 1m aksjer. De sitter tross alt igjen med mesteparten av aksjene . De fortjener virkelig å kunne selge en mindre del med god fortjeneste etter å ha vært med fra bunnen av. Håper at Veim fikk solgt seg ut i dag , slik at vi slipper disse sensasjon utbruddene hver gang noen selger.
jacob22
25.09.2020 kl 11:06 5457

solgte på fredag for 1,9
Slettet bruker
25.09.2020 kl 11:11 5444

Oi, Oi. Da gikk du glipp av mye godt, selv om du hadde god fortjeneste. Det beste er rundt de neste svingene.
Møre75
25.09.2020 kl 11:26 5424

Skal se det den henter se fint innigjen på slutten av dagen .. det har den gjort de siste dagene
Slettet bruker
25.09.2020 kl 11:35 5370

Ny solid bunn er etablert rundt 2,5. Det indikerer at alt står bra til.
Dr_Eval
25.09.2020 kl 22:31 5045

Hvordan skal jeg snakke nøytralt om en aksje som jeg nettopp (i sommer, jeg synes ikke det er lenge siden) kjøpte for 1 kr, og som før kl 11 i dag har vært oppe på 3kr og nede på 2.36kr. I går steg den med 25%, så det er ikke rart den er volatil. I en slik aksje kan en like gjerne gjette 2.5kr som 3.5kr, og jeg tror fremdeles at hvis den hadde klart å bryte igjennom muren på 3kr i dag, hadde det vært større sannsynlighet for sluttkurs 3.5kr enn sluttkurs 2.5kr som det ble. Jeg vet hva jeg gjorde da jeg hamstret denne aksjen mellom 1kr og 1.15kr en hel mnd i sommer, og jeg vet hva jeg gjør når jeg bevisst velger å ikke selge på 3kr. Jeg vet hvorfor jeg heller kjøper på 2.5kr enn å selge. Jeg vet hvorfor jeg kjøper mer hvis den skulle synke til 2kr neste uke, og jeg vet hva jeg gjør hvis den stiger til 4kr. Vet du hvorfor?
Norbo
25.09.2020 kl 22:40 5067

Ja, det er fordi du vet at på sikt vil denne gå til himmels. Prise en aksje etter skattefordel er vanskelig men når skuta er snudd og pengene vil komme inn er det ikke så vanskelig å skjønne hvor det bærer. Hva som skjer før 31.10.20 er lite viktig, vi vet jo att om ikke før så rett etter tar dette av for alvor. Uten flere kontrakter vil denne lett omsettes for 6 kr. Med flere solide kontrakter vil vi fort kunne se 8-10 kr.
PipedPiper
25.09.2020 kl 22:53 4996

Slapp av litt nå Dr Eval. Vi er alle dine venner. Husk mellomrom mellom setninger som belyser nye temaer. Forøvrig er jeg enig med deg, vi fikk et fall idag men fy faen for en fin uke vi har hatt. Jeg selger heller ikke👍🏻
Slettet bruker
25.09.2020 kl 22:54 4994

Det høres bra ut 👍Var heller ikke ment som noe angrep. Har bare lagt merke til at mange kom med slike kursmål i 5th planet, Nel, og mange andre. Noen innfri vel, og andre ikke. Nå ser jeg på Scana som mer seriøse og mer ballast enn disse to jeg nevnte, så kursmål som dere nevner er nok mer reelle. Jeg henger meg kanskje for mye i fortiden til selskapet, har ikke noe stress jeg heller med denne aksjen, blir sittende, men vrient for en ny å forstå kraftige svingninger i kurs. Både opp og ned i grunn. Med unntak når det legges frem kvartalsrapporter. Om dere treffer med 4kr før jul så hatten av til dere begge. Da angrer jeg vel at jeg ikke kjøpte mer.
Møre75
25.09.2020 kl 22:59 5016

Siden den vant den forrige kontrakten så vil jeg tro at flere har fått hørt om teknologien dem har.. å forhåpentlig vis vil bruke produktene til vindmøllene sine
Møre75
26.09.2020 kl 12:21 4694

Dem har no skaffer seg mye arbeid. Å q3 å q4 bør bli veldig bra .
2021 kan sikkert bli ett kjempe år før Scana
Muffe
26.09.2020 kl 13:16 4634

Enig! Å selge nå er risikosport ;)
Norbo
26.09.2020 kl 14:15 4578

Var en som sa for en liten tid tilbake at han trodde resultatet for 2021 kom til å bli større en børsverdien vi hadde da. Ikke usannsynlig ( børsverdi da var ca 130 mil.
Dr_Eval
26.09.2020 kl 16:40 4466

Hvis det er tilfelle er det ikke urealistisk at dagens børsverdi tidobles til 2022.
Slettet bruker
26.09.2020 kl 19:10 4339

Det er med noen unntak sjeldent å være vitne til en aksje som gjør teknisk alt riktig for videre oppgang. Se bare på oppgangs periodene som vi har vært vitne til. Hver gang stabiliserer den på et nivå noe under hver toppen. Det blir bygget solide plattformer for videre oppgang hver gang den har gjort et rykk. At noen selger mellom hver topp er ikke negativt.. Kjøpte meg inn på 0,91 og sitter godt fremdeles. Bekymringer kan andre ta seg av
Stokk Dum
26.09.2020 kl 20:05 4273

Skulle gjerne sett noe mer begrunnelse bak den uttalelsen.
Jeg tillegger deg ordene "ikke usannsynlig", så rekner med du har noen egne tanker om hvordan det skulle ha seg.
Med 6MNOK i EBITDA så langt i år 1H20 er det langt frem til de summer du nevner.
Greit nok at det forventes oppgjør i salg av noen eindommer, men det vil ikke gi mer enn en "positiv resultateffekt for Scana ASA på ca MNOK 13 - 14" (klipp fra melding tilbake i juni) i år.

Ordrereserven var ved utgang 1H20 (250MNOK) noe høyere enn 1H19 (235MNOK).
Noen nye kontrakter er komt til som trådstarter er inne på, men fortsatt ser jeg ikke det helt store potensialet for neste år.

mvh
Redigert 26.09.2020 kl 20:41 Du må logge inn for å svare
Norbo
27.09.2020 kl 09:52 3994

Fasiten får vi når den tid kommer , men jeg tror ordrebøkene til Scana er rimelig heftig nå vi skriver 01.01.2021. For 5 år siden flirte folk av havvind.
Møre75
27.09.2020 kl 10:30 3960

Bare q3 vil nok bli posetivt så blir det bare bedre å bedre
Stokk Dum
27.09.2020 kl 10:50 3950

En kan alltid håpe og tro, men det skader ikke å ha en viss kontakt med virkeligheten.
Det kan så være at ordrebøkene blir fyllt opp, men det skal også omsettes og skape overskudd, der er ikke Scana som konsern særlig god.
Med et driftsresultat på 2MNOK i Q2 er det lang frem til 130MNOK i 21.

mvh
Norbo
27.09.2020 kl 11:22 3954

Enig, men samme ble skrevet da jeg sa kursen skulle opp flere 100% her for en stund siden. Men det lever jeg godt med.
Møre75
27.09.2020 kl 19:21 3691

Skal se de vi forsetter opp i morgen, handelen på fredag tyder jo at flere ville inn
Slettet bruker
27.09.2020 kl 21:05 3578

Til Stokk dum. Driftsres. for 1.h.å var kanskje ikke så godt. Men husk at her ligger restrukteringskostn. Dessuten er det for dyre adm.k. Scana er inv.selskap. Flere og flere har fått øynene opp for juvelen Seasystem som hadde EBIT 1. h.å på 15 mill. med økende marginer. Mitt estimat ligger på 35 til 38 mill i 2020. 2021 blir nok bedre
Ankerhåndteringsystemer er nok mer avansert enn mange her på forumet forstår Kontrakten med Kværner (og forskn.prosj. med kv) beviser at selsk kan konkurere med
de beste.Et salg i dag ville med en forsiktig verdianslag ligge på 400 mill pluss. De største eierne vil nok ikke selge enda. Det lyses ut nye konsesjoner på nyåret. Bare nevner det. Når det gjelder havfarm.prosj. er prosjektgjennomførelsen god . Som andre prosjekter. En annen ting Oppkjøp/sammenslåing av mindre foretak i Bergen er nok atraktivt for disse å komme inn under Scana-paraplyen - Et sterkt merkenavn og et godt markedsapp word wide
aklm
27.09.2020 kl 21:37 3530

Enig i at et 400 mill er et forsiktig verdianslag for Seasystems. Vanskelig å legge inn en ESG prising da de fleste av disse selskapene ikke tjener penger. De store oleselskapene ser på f.eks.vindkraft som en fremtidig inntektskilde. Tar ledelsen de riktige grepene her vil 4000 mill være et brukbart estimat. AOW er verdsatt til 3464 mill. Er man tidlig posisjonert i en megatrend bli RSI osv,. ubrukelig, Når NOFI økte fra 2 til 4 kr. hørte man den samme jamringen. La hode skulder gutta selge det de orker.
murpy
27.09.2020 kl 22:25 3442

Dette er absolutt et selskap man skal ha i beholdningen sin. De tjener nå penger og har en lukrativ fremtid foran seg. Vertfall har jeg lært at man skal investere i selskaper i en fase hvor man har klart omstrukturering og har valgt å satse i riktig segment. Foreløpig er selskapet ikke priset for fremtidige muligheter, men er sikker på at det kommer nå som interessen om selskapet har øket. Litt opp og ned må man rene med på veien som i alle slike selskaper. Men når kontraktene nå kommer fremover så får vi se noe helt annet. Sannsynligheten for nye kontrakter øker for hver dag som går, og da vil jeg vertfall være med. Tar ingen kjangs på å trade i denne nå.
mimer
02.10.2020 kl 18:37 2943

Noen endringer i topp 20.

Aksjonær Beholdning % av total % av 20 største
CAMAR AS 23 342 548 21,71 % 30,49 %
KREFTING AS 10 220 796 9,51 % 13,35 %
STOLEN AS 6 597 867 6,14 % 8,62 %
INTERNATIONAL OILFIELD SERVICES AS 6 198 852 5,77 % 8,10 %
SPECTATIO FINANS AS 5 224 000 4,86 % 6,82 %
HØILAND HOLDING AS 4 561 438 4,24 % 5,96 %
LEIF INGE SLETTHEI AS 3 010 054 2,80 % 3,93 %
CLEAN SHIP AS 2 807 369 2,61 % 3,67 %
FRANK ROBERT SUNDE 2 274 340 2,12 % 2,97 %
ARNE MORLAND 2 251 069 2,09 % 2,94 %
NORDNET LIVSFORSIKRING AS 1 494 305 1,39 % 1,95 %
KJELL SIGVE LERVIK 1 390 000 1,29 % 1,82 %
CELIMAR AS 1 101 924 1,02 % 1,44 %
KWG HOLDING AS 1 000 000 0,93 % 1,31 %
PANDA AS 1 000 000 0,93 % 1,31 %
HEDMANT INVEST AS 1 000 000 0,93 % 1,31 %
BEKKENES AS 859 857 0,80 % 1,12 %
GUNNERS AS 830 000 0,77 % 1,08 %
TOR ARNE HAGEN 705 724 0,66 % 0,92 %
NILS INGE TJELTA AS 700 000 0,65 % 0,91 %
Sum av 20 største 76 570 143 71,22 % 100,00 %
Oversikt hentet ut fra VPS 22. september 2020.
Totalt antall aksjer 107 511 831


AKSJONÆR BEHOLDNING % AV TOTAL % AV 20 STØRSTE
CAMAR AS 23 342 548 21,71 % 30,56 %
KREFTING AS 10 220 796 9,51 % 13,38 %
STOLEN AS 6 597 867 6,14 % 8,64 %
INTERNATIONAL OILFIELD SERVICES AS 6 198 852 5,77 % 8,12 %
SPECTATIO FINANS AS 6 000 000 5,58 % 7,86 %
HØILAND HOLDING AS 4 561 438 4,24 % 5,97 %
LEIF INGE SLETTHEI AS 3 010 054 2,80 % 3,94 %
CLEAN SHIP AS 2 807 369 2,61 % 3,68 %
ARNE MORLAND 2 071 069 1,93 % 2,71 %
FRANK ROBERT SUNDE 1 894 683 1,76 % 2,48 %
NORDNET LIVSFORSIKRING AS 1 687 780 1,57 % 2,21 %
KJELL SIGVE LERVIK 1 390 000 1,29 % 1,82 %
CELIMAR AS 1 101 924 1,02 % 1,44 %
PANDA AS 1 000 000 0,93 % 1,31 %
HEDMANT INVEST AS 1 000 000 0,93 % 1,31 %
BEKKENES AS 859 857 0,80 % 1,13 %
GUNNERS AS 830 000 0,77 % 1,09 %
NILS INGE TJELTA AS 700 000 0,65 % 0,92 %
TOR ARNE HAGEN 556 978 0,52 % 0,73 %
MAGNE THINGBØ 550 333 0,51 % 0,72 %
Sum av 20 største 76 381 548 71,04 % 100,00 %
Oversikt hentet ut fra VPS 25. september 2020.
Totalt antall aksjer 107 511 831.
ezUnix
02.10.2020 kl 20:38 2882

Ingen spesielle endringer så vidt jeg kan se. Noen vekter seg litt opp og noen ned.
Muffe
06.10.2020 kl 10:05 2602

Noen som vet når oppdatert aksjonærliste kommer?