Dagens middag

Slettet bruker
18.09.2018 kl 17:25 382

Røkt torsk, gulerotstuing og jordeple.

Takk.
Slettet bruker
18.09.2018 kl 17:53 379

Trukket torsk er sunnere. Jeg skeier ut med smeltet meierismør og presset frisk sitron på de filetskivene. Jordeple er vel simpelthen poteter? Sjelden man hører den benevnelsen i Oslo.
Redigert 18.09.2018 kl 17:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
18.09.2018 kl 17:58 377

Nå er itte akkurat Oslo spesielt gjeldende for korrekt tale.

På JÆREN sier døm jårple gett.
Slettet bruker
18.09.2018 kl 18:22 373

Å je har spest kjølling, avøkadøsalat, grønnsekju og påtitter du.

*trrrptrrr* ja, ENI vet å stelle det tell for øss giantlads gett.
Slettet bruker
18.09.2018 kl 18:27 369

Det kan du kanskje si K_R, men jordeple sier de vel mest på Vestlandet, noen steder på Jæren og Setesdalen og indre deler av Vest-Telemark? Min far som var lærd og lærer forklarte meg ordet for jeg hadde aldri hørt noe annet enn potet og pottit som de vel sier på Tøten.

Hasje, skaskje og visje kan vi jo ikke snakke. DET er ikke i Norge. Det er i Bergen.
Slettet bruker
18.09.2018 kl 18:33 368

Bergen er et øppdikta sted og en myte akkurat som Finland gett.

Nå: være byantikvar og friskmelde det døgnåpne apoteket i nygårdsparken gett.
Slettet bruker
18.09.2018 kl 19:30 360

Jordeple er international continental look. Det sier døm i Frankrike også du