Linkedin med Fronline sjefen; 4 kv blir bra.

Fox
FRO 15.09.2020 kl 09:14 2871

3 kvartal er snart forbi og FRO hadde gode kontrakter i starten, res blir ikke så dårlig som markedet priser inn? Macloud sier at han tror markedet i 4 kv bedrer seg sterkt. Bl.a fordi oljeproduksjonen p.t er lavere enn etterspørselen. Cantango prosessen går mot slutten?
Break even ratene for FRO er p.t 19000 USD, det er det laveste på lenge?
Frontline og tank kan fort være enn vinner i 4 kv........tar et lodd her.

Shorterne har fått herje fritt her og tror ikke folk tar innover seg hva Fro faktisk tjener. De 5 største shortene er nå ned til 4,77 %, det kryper sakte men sikkert ned dag for dag.
unikum
15.09.2020 kl 17:06 2552

Men hvem selger til de ? Ett salg burde normalt sett trigge en aksje men sjelden i fro. Er det flere aktører som bytter aksjer med hverandre. Vanskelig å tyde noe som helst her. Best er det å la penga stå stille slik st man får avkastning 4 ganger i året.

Ved shortinndekning finnes ingen kjøper.
Aksjen er lånt ut til shorter eller lånetaker
for en periode lånetaker måtte ønske.
Faller aksjen i perioden går differansen i lånetakers favør. Stiger den går det i utlåners favør. Sitter lånetaker gjennom et utbytte, er lånetaker forpliktet til å betale dette til utlåner. I mine øyne en farlig deal, hvis ratene og kursen skulle gå i taket, samt et fett utbytte itillegg. Korriger meg gjerne hvis jeg tar feil på noe punkt her.
OeJo
15.09.2020 kl 20:01 2233

Dersom det ikke foregår noen handler ved shortinndekning så har jeg misforstått fullstendig...
Et lite googlsøk gjør at jeg slipper å formulere det selv:
"Shorting av aksjer betyr at du låner en aksje som du så selger i markedet. Dersom aksjekursen faller vil du ha mulighet til å kjøpe aksjen tilbake til en lavere pris, noe som fører til at du sitter igjen med en fortjeneste som tilsvarer differansen mellom hva du solgte aksjene for og hva du kjøpte de tilbake for. "
Redigert 15.09.2020 kl 20:32 Du må logge inn for å svare
ziik
15.09.2020 kl 22:12 2046

Som igjen betyr at det er nesten 10 mill aksjer som venter på å bli solgt. Her kan det gå mye ned.

De er alt solgt og må kjøpes å leveres tilbake på et tidspungt, mye fjernt her
JanH
16.09.2020 kl 07:27 1679

Nei! Aksjen er jo allerede solgt! Det er det som er genialt! Men den som hadde aksjen må kjøpe den tilbake. Når mange nok må kjøpe tilbake, så får vi det vi kaller shorter-skvis. Da blir det trangt i døra, og aksjen kan stige 20 prosent.
ziik
16.09.2020 kl 08:58 1529

Hum, okey, men hvordan forklarers det at feks shortregisteret kan forandre seg med, la oss si 1 mill aksjer som et eksempel, når det samme dag bare har blitt omsatt 500k aksjer? Det er jo noe som ikke stemmer når man sammenligner omsettningen på børsen med omsettningen av short aksjene.
Og ja, jeg vet at short registeret oppdateres 1 dag for sent så dette har jeg kalkulert med.
Redigert 16.09.2020 kl 09:06 Du må logge inn for å svare
JanH
16.09.2020 kl 09:13 1470

Det er et annet register.
ziik
16.09.2020 kl 09:46 1389

Opplysningene på finanstilsynet stemmer ikke mener du?

Det er ikke alt som blir handlet på Oslo børs eller børs i det hele tatt og man kan kjøpe aksjer over flere dager, posisjonene blir innløst til avtalte datoer. Så kan du prøve å følge litt med på http://shortnordic.com/ Som blir oppdatert hvert 15 min hele dagen.
Redigert 16.09.2020 kl 12:48 Du må logge inn for å svare

Shortregisteret viser nettopp det som ordlyden sier. Hvor mye noen er short. Tenkt engelsk. Being short, betyr at man mangler noe. Altså man mangler aksjene, man har lånt de fra noen også har man da solgt de. Hvis de reduserer sin short posisjon så betyr det at de har kjøpt tilbake aksjer for å innfri noen av aksjene de har lånt (som de er short med).

Man kan også formulere en shortdekning i en % del av total tilgjengelig aksjer, f.eks 5% som indikerer at 5% av aksjene har blitt lånt bort, solgt og må innfris på ett tidspunkt.

Som andre lån er det da vanlig å måtte betale en rente for å låne disse aksjene man selger.

Trenger man å forstå shorting eller shortregisteret for å investere i enkelt aksjer? Nei mener jeg hvis man baserer seg på fundamental kvalitativ analyse av aksjen. Da spiller det egentlig lite rolle hvor mye av aksjen er blitt shortet hvis man mener caset er solid. Dog bør man stille seg spørmål hvis det er mange som shorter aksjer om hvorfor er det mange som gjør nettopp dette. Dette kan jo bety at det er mange som ikke har tro på aksjen, noe som kan indikere en nedgang ettersom det er nettopp dette shorterne satser på. Men smaken er som baken. Der noen ser gråstein ser andre gull så derfor trenger dette ikke å bety noe.

Jeg er long i FRO og blir sittende. God avkastning i form av utbytte så langt. Oljehandelen kommer til å eksplodere når vaksine rulles ut. Jeg tror gevinsten i frontline blir veldig fin utover vinteren/våren.

Kan nevne at jeg har også aksjer i Auss, Kahoot, Kitron, Kalera, Targovax og Ocean Yield. En spennende portefølje som jeg tror kommer til å gi en solid gevinst de neste 6-10månedene (mange av de er allerede i god pluss allerede).

Ja om du ikke er belånt, så spiller det liten rolle. En høy short andel betyr nesten alltid nedgang, da de vil presse prisen. Disse aktørene har alltid bedre info enn oss andre og det er ikke ofte de havner i en skvis.
Så ta med deg alle forhold, ikke bare de som passer deg.

Både ja og nei. Absolutt ta med deg alle forholdene, men ofte er shorterne støy når man er langsiktig. På kortsiktig investeringer er jeg helt enig med deg at shorterne bør tas med i beregningen.

Men som alt annet, så kommer det an på hvilke bransje/tid/aksje man er i. Never short a dream sies det. Så andel short i for eksempel HerbalLife eller Tesla har jo vist hatt null effekt.

Herbalife hadde litt problemer her for en liten stund siden, så vidt jeg husker og Tesla tør jeg ikke en gang tenke på, det er ei boble.
Nå er dette en Fro tråd, så la oss holde oss til det og da vil jeg bare vise denne fra i dag.
5.
Frontline
-0.59 % to 4.1 %
Det er mindre enn to uker siden, den lå på 5,98 %, så her blir det dekket inn.