Linkedin med Fronline sjefen; 4 kv blir bra.

Fox
FRO 15.09.2020 kl 09:14 6271

3 kvartal er snart forbi og FRO hadde gode kontrakter i starten, res blir ikke så dårlig som markedet priser inn? Macloud sier at han tror markedet i 4 kv bedrer seg sterkt. Bl.a fordi oljeproduksjonen p.t er lavere enn etterspørselen. Cantango prosessen går mot slutten?
Break even ratene for FRO er p.t 19000 USD, det er det laveste på lenge?
Frontline og tank kan fort være enn vinner i 4 kv........tar et lodd her.

Shorterne har fått herje fritt her og tror ikke folk tar innover seg hva Fro faktisk tjener. De 5 største shortene er nå ned til 4,77 %, det kryper sakte men sikkert ned dag for dag.
unikum
15.09.2020 kl 17:06 5584

Men hvem selger til de ? Ett salg burde normalt sett trigge en aksje men sjelden i fro. Er det flere aktører som bytter aksjer med hverandre. Vanskelig å tyde noe som helst her. Best er det å la penga stå stille slik st man får avkastning 4 ganger i året.

Ved shortinndekning finnes ingen kjøper.
Aksjen er lånt ut til shorter eller lånetaker
for en periode lånetaker måtte ønske.
Faller aksjen i perioden går differansen i lånetakers favør. Stiger den går det i utlåners favør. Sitter lånetaker gjennom et utbytte, er lånetaker forpliktet til å betale dette til utlåner. I mine øyne en farlig deal, hvis ratene og kursen skulle gå i taket, samt et fett utbytte itillegg. Korriger meg gjerne hvis jeg tar feil på noe punkt her.
OeJo
15.09.2020 kl 20:01 5274

Dersom det ikke foregår noen handler ved shortinndekning så har jeg misforstått fullstendig...
Et lite googlsøk gjør at jeg slipper å formulere det selv:
"Shorting av aksjer betyr at du låner en aksje som du så selger i markedet. Dersom aksjekursen faller vil du ha mulighet til å kjøpe aksjen tilbake til en lavere pris, noe som fører til at du sitter igjen med en fortjeneste som tilsvarer differansen mellom hva du solgte aksjene for og hva du kjøpte de tilbake for. "
Redigert 15.09.2020 kl 20:32 Du må logge inn for å svare
ziik
15.09.2020 kl 22:12 5144

Som igjen betyr at det er nesten 10 mill aksjer som venter på å bli solgt. Her kan det gå mye ned.

De er alt solgt og må kjøpes å leveres tilbake på et tidspungt, mye fjernt her
JanH
16.09.2020 kl 07:27 4770

Nei! Aksjen er jo allerede solgt! Det er det som er genialt! Men den som hadde aksjen må kjøpe den tilbake. Når mange nok må kjøpe tilbake, så får vi det vi kaller shorter-skvis. Da blir det trangt i døra, og aksjen kan stige 20 prosent.
ziik
16.09.2020 kl 08:58 4619

Hum, okey, men hvordan forklarers det at feks shortregisteret kan forandre seg med, la oss si 1 mill aksjer som et eksempel, når det samme dag bare har blitt omsatt 500k aksjer? Det er jo noe som ikke stemmer når man sammenligner omsettningen på børsen med omsettningen av short aksjene.
Og ja, jeg vet at short registeret oppdateres 1 dag for sent så dette har jeg kalkulert med.
Redigert 16.09.2020 kl 09:06 Du må logge inn for å svare
JanH
16.09.2020 kl 09:13 4557

Det er et annet register.
ziik
16.09.2020 kl 09:46 4476

Opplysningene på finanstilsynet stemmer ikke mener du?

Det er ikke alt som blir handlet på Oslo børs eller børs i det hele tatt og man kan kjøpe aksjer over flere dager, posisjonene blir innløst til avtalte datoer. Så kan du prøve å følge litt med på http://shortnordic.com/ Som blir oppdatert hvert 15 min hele dagen.
Redigert 16.09.2020 kl 12:48 Du må logge inn for å svare

Shortregisteret viser nettopp det som ordlyden sier. Hvor mye noen er short. Tenkt engelsk. Being short, betyr at man mangler noe. Altså man mangler aksjene, man har lånt de fra noen også har man da solgt de. Hvis de reduserer sin short posisjon så betyr det at de har kjøpt tilbake aksjer for å innfri noen av aksjene de har lånt (som de er short med).

Man kan også formulere en shortdekning i en % del av total tilgjengelig aksjer, f.eks 5% som indikerer at 5% av aksjene har blitt lånt bort, solgt og må innfris på ett tidspunkt.

Som andre lån er det da vanlig å måtte betale en rente for å låne disse aksjene man selger.

Trenger man å forstå shorting eller shortregisteret for å investere i enkelt aksjer? Nei mener jeg hvis man baserer seg på fundamental kvalitativ analyse av aksjen. Da spiller det egentlig lite rolle hvor mye av aksjen er blitt shortet hvis man mener caset er solid. Dog bør man stille seg spørmål hvis det er mange som shorter aksjer om hvorfor er det mange som gjør nettopp dette. Dette kan jo bety at det er mange som ikke har tro på aksjen, noe som kan indikere en nedgang ettersom det er nettopp dette shorterne satser på. Men smaken er som baken. Der noen ser gråstein ser andre gull så derfor trenger dette ikke å bety noe.

Jeg er long i FRO og blir sittende. God avkastning i form av utbytte så langt. Oljehandelen kommer til å eksplodere når vaksine rulles ut. Jeg tror gevinsten i frontline blir veldig fin utover vinteren/våren.

Kan nevne at jeg har også aksjer i Auss, Kahoot, Kitron, Kalera, Targovax og Ocean Yield. En spennende portefølje som jeg tror kommer til å gi en solid gevinst de neste 6-10månedene (mange av de er allerede i god pluss allerede).

Ja om du ikke er belånt, så spiller det liten rolle. En høy short andel betyr nesten alltid nedgang, da de vil presse prisen. Disse aktørene har alltid bedre info enn oss andre og det er ikke ofte de havner i en skvis.
Så ta med deg alle forhold, ikke bare de som passer deg.

Både ja og nei. Absolutt ta med deg alle forholdene, men ofte er shorterne støy når man er langsiktig. På kortsiktig investeringer er jeg helt enig med deg at shorterne bør tas med i beregningen.

Men som alt annet, så kommer det an på hvilke bransje/tid/aksje man er i. Never short a dream sies det. Så andel short i for eksempel HerbalLife eller Tesla har jo vist hatt null effekt.

Herbalife hadde litt problemer her for en liten stund siden, så vidt jeg husker og Tesla tør jeg ikke en gang tenke på, det er ei boble.
Nå er dette en Fro tråd, så la oss holde oss til det og da vil jeg bare vise denne fra i dag.
5.
Frontline
-0.59 % to 4.1 %
Det er mindre enn to uker siden, den lå på 5,98 %, så her blir det dekket inn.
ziik
20.09.2020 kl 12:37 3062

Dekker seg inn og de klarer å dekke seg inn mens kursen holdes nede så å short fro er tydeligvis god butikk. Blir neppe noe short squize her som skal kjøre kursen opp.
JanH
20.09.2020 kl 14:33 2934

At de dekker seg inn betyr at de tror at kursen vil stige !
ziik
20.09.2020 kl 15:19 2882

Nei, det er det vel ytterst få som tror på om dagen.

Ytterst få ? Der om er vel meningene delte, vær litt forsiktig med å bruke andre for å hevde din mening det som er sikkert er at short`n har blitt redusert blant de 5 største de to siste ukene fra 5,98 til 4,1 %
En annen ting er at det er litt vanskelig å spå om fremtiden, i hvert fall nå om dagen.
Plutselig kan det lande et romskip med små grønne menn og da er det ikke E.T. de kommer for å hente men Elon Musk.
Så kan vi bare håpe de er vennligsinnede, har forståelse og ikke minst medlidenhet, så tar de med seg Trump samtidig.

Fortsatt god søndag, lev i håpet.
Redigert 20.09.2020 kl 17:24 Du må logge inn for å svare
Garmis
20.09.2020 kl 23:01 2516

Det snakkes her om å leve i håpet, litt kinky dette her med short. Hvordan kan noen "låne" ut sin egen investering for at den skal synke i verdi? Det er vel ikke slik at de som låner investeringen tjener penger, samtidig at de som låner ut investeringen tjener penger. Hvem er denne "noen" som da taper på dette? Det er jo alltid slik at skal noen tjene penger, må andre bruke eller tape penger.!

JF tjener i alle retninger, det er medaksjonærene som taper, slik har det alltid fungert i Fredriksen aksjene.

Nå har det vel blitt forklart om short, opp og ned i mente her.
Selv har jeg delt en link som forklarer alt, men kan dele en til, som i hvert fall er enkelt forklart.
https://aksjeskolen.info/shorthandel/

Eller så er det bare å søke, alt ligger der ute.
ziik
21.09.2020 kl 10:17 2014

Egentlig utrolig at den faller som den gjør nå på så lavt volum. Olja ned 2%, kr svekker seg, omsatt for stusselige 8mill på over 1 time. Hvor er interessen blitt av?

Hele børsen er i D i dag, så ikke noe rart i det. Men venter på rate oppdatering.
JanH
21.09.2020 kl 11:49 1839

Alle kan jo låne ut aksjene sine. Men det er nok de som er veldig langsiktige som gjør dette. Husk at se låner ikke ut aksjene gratis. De får betalt for å låne bort aksjene sine.

Ja nettopp aksjer ikke penger og for det får de betalt renter.
ziik
21.09.2020 kl 13:10 1711

Litt rart er det faktisk. På dager hvor oljen synker samt kronen svekkes så taler det som regel for fro. Å tar man I betraktning hvor USA sluttet på fredag så tilsvarer det kurs på 66-ish I dag. Så enten er det gitt at fro kommer til å synke i USA i dag eller så er det noe annet.

Ser ut som det var en elendig strategi å lange Fro og shorte Euron
Driver ikke Euronav å handler egne aksjer?
Redigert 21.09.2020 kl 17:31 Du må logge inn for å svare

Jo, men de nærmer seg vel ferdig med det og kursen har holdt seg langt bedre enn FRO. Får se hvordan det går.
Gikk short EURN på EUR 8,215, så har allerede noen prosenter der, så nå må vi bare få satt en bunn i FRO.
Redigert 21.09.2020 kl 17:43 Du må logge inn for å svare
Laden
21.09.2020 kl 20:24 1396

Noen som har noen formening om hva OSM må betale for Managment delen til FRO og Gogl?
Laden
21.09.2020 kl 20:39 1352

Tror du har fått en fin inngang i FRO.
Tror vi vil få mange overraskelser i tiden fremover.
Vil anta at Svelland i Seatankers skal pynte FRO for et større nedsalg i Frontline til en av de andre store aktørene. Fro passer ikke inn i porteføljen til døtrene når John forlater oss. Så vil anta de selger seg helt ut av FRO med en kjempe gevinst. Fro har aldri hatt så bra balanse i regnskapene som de har nå. Ved salg av managment delen vil de få inn enda mer cash og balansen blir enda bedre. I tillegg valgte de i q2 å betale litt mindre utbytte enn planlagt, men tenker vi kan få oss en positiv overraskelse til jul med et ekstra stort utbytte. Samtidig som vi er i en spesiell tid vil jeg også si det er mer en 50% sannsynlighet at vi vil gå inn i en mye lengre contango periode med høye rater. Covid 19 vil skape en ekstrem lang contango periode og ingen har råd til å redusere produksjonen da oljeselskaper , riggselskaper og ellers oljebransjen blør kraftig, så vil tank komme seirende ut av denne tiden.
Så Frontline er et sikkert valg i disse ulvetider💰💰
Redigert 21.09.2020 kl 20:46 Du må logge inn for å svare

Har.mindre tro på salg av Frontline, dessuten er prisingen av Frontline ikke spesielt lav over børs, den handles minimalt under reelle verdier.
Når det gjelder Gogl , Avance Og Flex tror jeg derimot det kan komme noe på litt sikt

Frontline er nok det siste JF slipper

Redigert 21.09.2020 kl 20:56 Du må logge inn for å svare
Laden
21.09.2020 kl 20:59 1283

Mulig du har rett i det, men du er enig i at FRO er rigget for en enorm oppside vist vi går inn i en lengre contango , og skulle verden bli normal igjen vil de også tjene enormt med cash.
Så ser kun oppside de neste 2 årene, men mulig jeg tolker markedet feil.

Contango er vel det kjipeste som kan skje nå.

Gamle baljer må blø de neste 9mnd. Ingen livlinje, ingen nødhjelp fra contangokurven.

Må huske at JF begynner å bli gammel, orker ikke holde på sånn lengre. Om døtrene tar opp hansken ? Tror aldri JF selskaper blir det samme uten den tøffe mesterhjernen hos JF.