Energikonferansen og Røkke


Kan det komme noe fra Røkke i morgen under energikonferansen som Pareto arrangerer ?
Skal på podiet rett etter Erna.

Her bør folk spørre i vei. Hvis han ikke svarer på noe, så kan det bli spennende på tesla , Battery days 22.9
Trier
16.09.2020 kl 07:42 1168

Ja, det blir spennende - ikke minst om Akergutta har noe nytt å melde om solsatsning. En solpanelfabrikk vegg i vegg med REC gir jo store muligheter for Røkke/Aker - og oss andre aksjonærene. Det ble nevnt i lokalavisa i ML at RECs skattesak er et problem som må løses. Skattekravet med Grant County er på omlag 9 MUSD, eller omlag 80 MNOK om man regner litt rundt. Jeg tenkte bare som en illustrasjon at Røkke kjøpte sin aksjepost for en kurs på 1.32, eller tilsammen litt over 80 MNOK. Hans post er nå verdt ontrent 250 MNOK (ikke eksakte tall, kun som illustrasjon som sagt). REC får altså en solpanelfabrikk veg i vegg, og vi vet at REC er aktuell for leveranser til nye epokegjørende batterier. Er det noen som i fullt alvor tror at fiskeren fra Molde ikke er klar over denne saken? For Grant County er det vel neppe aktuelt å ikke finne en god avtale med RECs skattegjeld siden det står om 500 mulige arbeidsplasser i REC og VP har indikert 1000 arbeidsplasser. ML har vel noe over 20 tusen innbyggere - jeg ville sett den kommunen som ville risikere 1500 arbeidsplasser som gir en masse skatteinnteker og ringvrkninger for annet næringsliv etc.
Dernest kommer signaleffekten av at USA tar skritt for å gjøre seg energimessig uavhengig av Kina.
Det kan nesten synes som at caset er for godt til å være sant.

Røkke og Aker er meget godt informert om status i REC. Torvrud er en god bekjent av Røkke gjennom mange år, så selv om det er stille fra Aker og REC så bare ha det i bakhodet.
REC er nå i en posisjon for både solcelle, men også batterisektoren. Det kommer til å lages batterier i mange ulike typer, både store og små, og REC vil i dette tilfelle være i en meget god posisjon. De har fordelen av at de har fabrikken men ikke full produksjon, det gir større fleksibilitet en hvis den den hadde vært i gang og de hadde hatt dårlige avtaler som hadde ødelagt for det de nå kan stå ovenfor.
Sagt det mange ganger, og sier det igjen, en emisjon i REC vil være en gigatrigger hvor kun de største kommer til å få plass. Glem skattekrav, oppstartskostander etc., de kommer til å få inn både 1 og 2 milliarder i emisjon når det kommer.
Røkke kjenner også godt til US, og vet at som du sier skattekravet er fult mulig å forhandle om med staten, og som du sier så kan 1000 arbeidsplasser være en god "betaling" for kravet. Sånn er det i US- mange eksempler på at forretningsfolk har forhandlet med staten om skatter og avgifter.

Tenker at med REC sin MCAP og potensialet så er dagens kurs meget fin Risk Reward
Trier
16.09.2020 kl 08:32 967

Hvor "stor" er "stor" for å få plass i en rettet emisjon ville du si?

Med den reneste silisium som Rec produserer , og med silan gassen , det som nå skjer tett opp mot Moses lake
Så vil jeg bli meget forundret om ikke dette har noe med Tesla å gjøre , og batteri
At Rec kan gå 10-20 gangeren på sikt her er jeg helt klar på
milk
16.09.2020 kl 08:49 842

Som nevnt tidligere,så har jeg vert med på ørkenvandringen til REC i mange år. Nå er det kanskje å håpe på at det er noe positiv substans i det som skjer rundt selskapet!! Håpet lever :-)
grabein
16.09.2020 kl 08:55 796

Vi får bare håpe at en eventuell "gigaemisjon" ikke vanner oss helt ut, og tvangsinnløser aksjene i samme slengen.
Garanja
16.09.2020 kl 09:59 599

Røkke er vel akkurat ferdig nå. Noen som så på og kan gi en liten oppsummering av det han sa?
Redigert 16.09.2020 kl 10:00 Du må logge inn for å svare

Tydelig hemmelighold rundt Rec ?
Kan det ha noe med Tesla Battery days Tirstag å gjøre ?