Bitcoin, gull og mineraler

Solstein
BTC 20.12.2017 kl 10:23 9233

Bitcoin det nye gullet?
<
Ja vi vet i hvertfall antallet Bitcoin og det er en trygghet. Ta gull, vi vet ikke mengde som er tilgjengelig, teknologien går fremover i den bransjen også så hvem vet hvilke resurser som avdekkes? Hvis en sammenligner med diamanter, for noen år tilbake ble det avdekket ett funn i Russland så stort at det vil dekke beovet i verden for de neste 3.000 år. Hva hender med gull om det kommer noe tilsvarende funn?
<
Kilde:
http://www.wired.co.uk/article/russian-diamond-smorgasbord
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.12.2017 kl 11:56 9118

Bitcoin er bare tull. Det er en bløff at det finnes akkurat 21 mill bitcoins. Det er egentlig ingen som vet nøyaktig hvor mange bitcoins det er. Når noen miner bitcoin, får de nettopp nye bitcoin. Det mines omtrent 12 bitcoin hver dag. Det betyr at det utstedes nye bitcoins. Det er bare snakk om tid før noen klarer å mine store mengder bitcoin og da vil kursen stupe
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.12.2017 kl 12:02 9089

verden befinner seg på kanten av en miljøkrise. I løpet av kort tid vil bitcoin mining forbruke like mye strøm som hele usa https://e24.no/digital/bitcoin/klimakommentator-om-halvannet-aar-kan-bitcoin-bruke-like-mye-stroem-som-hele-usa/24204914
Bitcoin handler om å øke etterspørsel etter luft slik at de som eier denne luftboblen skal bli rikere og rikere. Ingen verdier skapes.
Hvor lang tid vil det ta før verdenssamfunnet tar ansvar og forbyr denne type virksomhet
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Solstein
20.12.2017 kl 12:06 9085

Det utstedes nye til antallet på 21 millioner er nådd. Hvis du har fakta på noe annet ville jeg bragt det til media – for det ville blitt gitt stor oppmerksomhet.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Mdg1
20.12.2017 kl 12:16 9055

Det er bare tull at det finnes et gitt antall bitcoins. De lager bare en ny fork, med mange nye mynter. Slik som bitcoin cash.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.12.2017 kl 12:19 9084

solstein
skjønner du virkelig ikke forskjellen mellom etterspørsel etter oppkonstruert luft og en fysisk vare som gull eller diamanter. Verden vil bedras, historisk sett var det noen som klarte å skape vill etterspørsel etter sorte tulipaner, nå er det en oppkonstruert hype som kun går på å øke etterspørsel etter luft (i begrenset mengde i utgangspunktet)n slik at hver som har denne type luft skal forsøke å få andre til å kjøpe denne illusjonen. Er dette noe annet i virkeligheten enn et gigantisk pyramidespill?
Du skriver at bitcoin er en trygghet??? Det finnes garanti finnes for at noen en eller annen gang hacker systemet og miner bitcoin i store antall. Nord Korea er i gang etter sigende.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Solstein
20.12.2017 kl 12:24 9039

Eller Bitcoin Gold, men det er ikke Bitcoin selv om de har tatt det med i navnet. Mange andre krypto-valutaer er bygget på det samme som Bitcoin, selv om de ikke har det med i navnet sitt.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Solstein
20.12.2017 kl 12:35 9054

En valuta har den verdien vi er villige til å betale for den, samtidig hva statsmakten synes den er verdt. Bitcoin er ikke underlagt slik kontroll og vil være verdt det vi er villige til å betela for den.
<
De fleste her tenker på Norsk valuta og oljefondet som sikkerhet for vår valuta. Hvis en tenker litt lenger er det land som er gjeldstynget og ikke har verdier å legge til grunn for deres valuta – alikevel er noen villige til å betale for landets valuta.
<
Norske stats verdier har økt de siste fem årene, alikevel er den Norske kronen svekket mot Euro og Dollar. Hva har så de andre valutene bygget som er så veldig mye verdt?
<
Hvis verden blir enig om én valuta og at den har én verdi, da trenger vi ikke vite at det ligger en gullbarre i ett hvelv som ikke er nok til å dekke papiret valøren er trykket på.
<
Når det gjelder hacking så skal det vel være umulig å stjele noe fra noens lommebok uten å fysisk være der å ta den med seg. Derimot opplever nok salgssteder angrep, å lagre sine penger der er jo litt risiko og det vet de fleste som kjenner til systemet.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.12.2017 kl 13:00 9040

så du skjønner ikke forskjellen på en fysisk vare og luft.
Skjønner du forskjellen på valuta og bitcoin? Likheten er at for begge deler endres kursen pga etterpørsel og tilbud. Men forskjellen er at du kan gå realisere verdiene i forhold til landets sentralbank. Teoretisk kan bitcoin gå i null, dersom ingen er villige til å gi ett øre for den. Forskjellen er også enn så lenge at en sentralbank kan trykke stadig flere penger, når det gjelder bitcoin - skal det ikke trykkes flere, men det vet man ingenting om. Teorien går ut på at det er umulig.
Hvis du plasserer penger i en bank, kan hackere stjele fra lommeboken din - uten at du eller de er "fysisk" tilstede. Skulle noen klare å stjele dine bitcoins, kan du ikke gå til bitcoin og be om erstatning. Hacker noen kontoen din, er banken ansvarlig.
Jeg vet at det er gode muligheter for å tjene penger, men jeg synes det er moralsk tvilsomt å være med på en hype som gjør noen ufattelig rike på grunn av et gigantisk pyramidespill som kommer til å få en ekstrem negativ effekt på vår klodes klima og fremtid.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Mdg1
20.12.2017 kl 13:49 8983

Blockchain slik den fungerer i bitcoin fungerer ikke. Det er fri konkurranse om å mine. Så lenge verdien på valuttaen øker øker kostnaden pr transaksjon. En bitcointransaksjon bruker så mye energi at det ikke er bærekraftig å trade bitcoins. Hele tanken bak bitcoin bygger på at mining skal være distribuert og da vil antall minere øke sammen med prisen. Da ender man opp med å fyre opp igjen alle de gamle kullkraftverkene som skulle legges ned fordi det blir lønnsomt å mine.

I nordlige Kina har det nå blitt lønnsomt å fyre opp igjen gamle kullkraftverk til bruk i lokale minerhaller for ulike kryptovaluttaer.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Solstein
20.12.2017 kl 17:26 8937

Ett land med stor statsgjeld og lite verdier har valuta én verdi fordi at noen er villige til å betale for den. Det er ikke alltid verdier som ligger til grunn, men fordi landet har bestemt det er deres valuta og vår mulighet til å kjøpe varer og tjenester.
<
Hvis vi utsteder mer valuta blir hver enhet mindre verdt, dette er noe som grunnlegger av krypto har tatt hensyn til og oppgitt ett visst antall. Hvis dere sitter på informasjon som kan motstride dette må dere legge det frem.
<
Skulle noen klare å stjele mine Bitcoin så hadde det vært min feil, samme som med lommebok en har i lommen så er en ansvarlig for den også. Min lommebok for krypto er ikke tilgjengelig fra internett, skulle noen gå den må de først løse en åtte-sifret personlig kode. Å der er mulighet for tre forsøk. Etter dette har jeg skrevet ned 24 ord som kan benyttes til å gjenopprette ny lommebok hvis den blir mistet/stjålet. Disse ordene er selvfølgelig ikke lagret sammen med lommebok. Så faktisk like sikkert som banken.
<
Definer gjerne hva du legger i ordet pyramidespill. Ser det blir brukt om temaet fra tid til annen, tror det skyldes feil bruk av ordet.
<
Jeg hadde samme holdning i 2013 at dette er luft men investerte, nå har jeg tro på at det som ble sagt tidlig kan bli virkelighet. Om den går i $500.000 eller null så har vi nå hatt mange gode opplevelser denne tiden.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Joar
20.12.2017 kl 18:25 8905

"En valuta har den verdien vi er villige til å betale for den, samtidig hva statsmakten synes den er verdt. "

Dette stemmer ikke. Det er ikke styremaktene som sette verdien av en valuta. Dollar har den verdien den har fordi mennesker er villig til å jobbe og få dollar utbetalt. Dollar har en verdi siden en kan kjøpe fast eiendom og varer og betale med dollar. I det siste har norsk krone falt i verdi siden utenlandske kjøpere av NOK mener at norske boliger er overpriset, og siden en betydelig del av norske kroner er bundet opp i bolig så betyr det at den norsk kronen er mindre verdt enn det en tidligere har ment.

Det er ingen (svært få) som får betalt lønn i form av bitcoin, og det er svært få som er villig til å ta bitcoin i betaling for fast eiendom eller andre varige eiendeler. Dermed er Bitcoin verdsatt til det en vil betale for valutaen, og samtidig er det ingen støtte i prissettingen overhode dersom folk mister interessen for valutaen. Det vil da sannsynligvis ikke være mulig å selge seg ut av valutaen (pga. svært liten etterspørsel og mange selgere), og en mister alle pengene sine.

Den eneste grunne til å kjøpe Bitcoin er for å satse på at noen er dummere enn en selv og er villig til å betale mere i fremtiden. Bitcoin i seg selv er verdiløst.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
really
22.12.2017 kl 22:24 8655

Valutamarkedet er det nærmeste en kommer et perfekt marked i denne verden, prisen fastsettes, i hvert fall for de store valutaene, av tilbud og etterspørsel. Sentralbankene har som oppgave å skaffe likviditet til markedene og justere tilbud eller etterspørsel for å unngå store uønskede kussvingninger. Likviditet skaffes gjennom pengemengden som geares av banker og andre finansaktører, regulert av bl.a. Krav til likviditetsreserver.

Ingen må innbille seg at sentralbanken kan gi deg noe for pengene dine i en krisesituasjon. Tidligere hadde sentralbanken en betydelig gullreserve i forhold til pengemengden. I dag er denne en svært liten del av pengemengden. Det hele er basert på tilliten til at systemet fungerer. Som blockchain valutene. Grunnen til at vanlige valutaer har tillit er at de er betalingsmidler som er allment akseptert. Staten må ta imot skatt og andre fordringer i valutaen og da er et naturlig å bruke den til andre transaksjoner også. Og kursen styres av handelen landene imellom og prisen på varene/tjenestene.

For at blockchain valutaer skal stige i verdi må bruken av dem øke mer enn tilbudet. Er antallet begrenset og bruken øker, vil verdien øke siden etterspørselen øker uten at tilbudet øker tilsvarende. Enhver forsinkelse i systemet vil akselerere utviklingen. Tar det tid å prosessere en handel vil verdien øke raskere med samme etterspørselsøkning. Men det er et tveegget sverd, en treg valuta vil på sikt erstattes av en raskere, alt annet like.

Og hvorfor øker etterspørselen? Noe er selvfølgelig knyttet til anonymiteten i cryptovalutaene. Men når avkastningen ikke telles i % men hvor mange ganger verdien øker pr år vil det være svært interessant for spekulanter. Eller investorer som de fleste liker å kalle seg. Og teknologien er interessant, den kan fungere bedre som oppgjørsform på tvers av landegrenser enn tradisjonelle valutaer. Muligens vil bankvesenet slik vi kjenner det i dag bli erstattet av cryptovalutabaserte løsninger. Sannsynligvis har cryptovalutaer en stor fremtid, men da må det regulering til og bedre styring enn det som fremstår som rene pyramidespill i dag.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Framtia
22.12.2017 kl 22:38 8653

Hvem ønsker å betale eller ta betalt med en " valuta" som er så til de grader volatil!??? Dette er dømt til å gå nedenom og hjem! Kryptovalutaer vil pga de voldsomme svingninger vi ser miste tillit og troverdighet...
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.12.2017 kl 00:40 8584

For de som investerer i kryptoluftslottene... hvem ønsker å kjøpe gammel bitcoin bil til 14000 dollar, når du kan kjøpe den nye bitcoin cash bilen til 3000 dollar?
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Hrflikk2
23.12.2017 kl 05:20 8516

Bitcoin cash har ingenting med Bitcoin å gjøre... det er noen andre som har laget en valuta på en helt annen teknologi en bitcoi og som bare har stjålet navnet får å få opperksomhet... dette har de fått masse kritikk for... i cryptoverden har de kalt det Bcash...og det er kunn asiatere som kjøper denne, siden de er en gjeng med gamblere... De som har laget bitcoin har sammarbeidet med 80% av de som "graver" etter bitcoin, de ville lage en valutta som DE kan manipulere mer som de vil....Jeg råder alle til å holde seg LAAGT vekk fra bitcoin cash "Bcash"...
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Mdg1
23.12.2017 kl 07:53 8513

Det er vel enighet i miljøet om at bitcoin cash bruker teknologien på en mer effektiv måte. Jeg tror bitcoin cash kommer til å gå høyere verdi enn bitcoin om et år.

Men, med nye valutaer nesten hver dag er jeg usikker på om noen av disse vil eksistere om ti år. Begge er ubrukelig som betalingsmiddel. Hvem vil betale 100 kroner i gebyr for å kjøpe en is til 20 kroner.

Gull er det heller ikke da Det bare er tull at det finnes et begrenset antall bitcoin. I dag kan hver bitcoin splittes i en hundremilliontedel bitcoin, men dette tallet kan lett endres. Jeg vil derfor påstå at det finnes uendelig mange bitcoin units.

Så er bitcointransaksjoner så energikrevende at etterhvert som antall minere øker og antall bitcoin som genereres går ned vil de måtte ta så store gebyrer for handel med bitcoin at det kollapset av seg selv.

Skal en form for blokkjedeteknologi ta over innen betaling må det brukes på en måte som er tilnærmet like lite strømkrevende som en transaksjon idag. Betalingen må også skje umiddelbart og pengene må være sikret på en bedre måte. Bruker systemet så mye energi som idag blir det for store gebyrer.

Jeg tror alle kryptovaluttaer som ikke innen et par år finner et bruksområde der de løser et problem kommer til å gå i null. Bitcoin har ingen av disse kvalitetene, og jeg tror prisen på en bitcoin i 2020 er tilnærmet lik null.

RIPPLE er en Valuta som prøver å forenkle transaksjoner fra en valutta til en annen. Den tror jeg har livets rett. Den vil da løse en enkel ting. Nemlig utenlandstransaksjoner. Altså er det bankene selv som har mest nytte av denne, men før de kan bruke den som valutta må prisen bli noenlunde stabil.

Når man sammenligner bitcoin med gull. Gull måles i vekt. Vekt har grunnenhet på kilo. Kilo er en enhet som aldri kommer til å endres. Altså er ressursen begrenset i et antall kilo. Bitcoin kan splittes i en satoshi, men det er ikke vedtatt at ikke dette kan endres til en mindre enhet. Det er en enkel endring av en kodelinje i bitcoin, og vips så har man delt opp hver enhet i milliarder av nye enheter.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Solstein
23.12.2017 kl 11:00 8419

Se her, ditt gode arbeid MDG har gitt resultater.
<
Cryptotech vil flytte 50 prosent av bitcoin-miningen til Norge
<
Vil det bli energi med grønt sertifikat(kostbar) eller importert fossil- eller atomkraft(rimeligere)?
<
https://min.e24.no/a/kaRllk
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
really
23.12.2017 kl 20:21 8193

Håper det ikke er sponset av en kommune. De har dårlig nok økonomi fra før..
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Kiffe89
25.12.2017 kl 15:19 7960

stille før stormen på BTC.tipper denne vil stige himmelhøyt på nyåret
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Solstein
25.12.2017 kl 15:43 7953

Enig i at det kommer til å gå en vei, men tror tiden med himmelfartsdag og dobling i løpet av kort tid er forbi
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Kiffe89
25.12.2017 kl 15:48 7955

Så du mener vi får 2013-2014 tendenser?
det var de eneste 2årene som hadde nedgang runt nyttår.er vel bare bra viss den skal ned også)
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Mdg1
25.12.2017 kl 17:52 7891

Det finnes da mye bedre måter å bruke energien på enn å mine bitcoin. Det beste er å legge ned bitcoin og bruke strømmen til andre ting. Oppvarming, transport, produksjon. Når vi har valutaer som krever nesten null energi å kjøre transaksjoner med er det utrolig at vi i 2018 kan hoppe på noe så forurensende som bitcoin.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare
Solstein
25.12.2017 kl 19:35 7867

Tenk på den strømmen porno har brukt på internett uten å bygge verdier, bare distribusjon tar en tredjedel av det Bitcoin forbruker. Hva da hvis en tar med alt fra produksjon til fremvisning på skjermer og skjermkort. Tapt inntekter for bedrifter for folk ser det i arbeidstiden.
<
Nei nå må du regne litt realistisk, Bitcoin jobbes det med å få ned energibruk.
Redigert 20.01.2021 kl 18:57 Du må logge inn for å svare