BGBIO - Ny svensk studie påviser mulighet for flokkimmunitet.

rischioso
BGBIO 20.09.2020 kl 12:21 6901

Ikke noen god nyhet for BGBio eller andre biotec selskaper som investerer i en Covid behandling, MEN en god nyhet for verden som helhet.

Det går mot året siden oppstarten av pandemien og verden er fortsatt langt i fra å få frem både en vaksine og/eller antiviral behandling som virker. Kanskje blir det som med flere andre virussykdommer at man aldri finner noen fullverdig behandling spesielt siden Covid viruset har mutert flere ganger allerede og vil i følge forskerne kunne fortsette med det.

Mulig løsning er flokkimmunitet, men det er avhengig av at immuniteten varer over tid noe det har vært sprikende meninger om frem til i dag, men om det viser seg at immuniteten holder seg over tid dvs lenge nok og mange nok er smittet så vil også viruset forsvinne av seg selv når det ikke lengre finner nye verter.

--------------------------------

Ny svensk studie: Så mange beholder antistoffer mot koronaviruset

Det svenske sykehuset Danderyds sjukhus i Stockholm samlet inn prøver fra 2149 ansatte i våres. Da fikk man påvist antistoffer mot covid-19 hos 19 prosent av de testede. Nå har sykehuset tatt testingen til en ny fase, og testet 92 prosent av den samme gruppen ved å la alle ta en blodprøve.

Resultatene viser seg å være oppløftende. I våres hadde 405 personer antistoffer mot covid-19 etter testingen i første fase, det vil si at de 405 personene sannsynligvis hadde fått påvist koronaviruset en gang mellom januar og april.

Testresultatene etter fase 2 viser at hele 82 prosent av de 405 personene fortsatt har målbare nivåer av antistoffer, minst fire måneder senere.

- Dette er personer som har vært syke en gang mellom januar og april, og vi kan nå konstatere at en majoritet beholder sine antistoffer mot sars-cov-2, og dermed er svært sannsynlig fortsatt immune mot covid-19. Siden vi har et begrenset kunnskapsgrunnlag om immunitet og cvoid-19, er dette et viktig steg på veien, sier Charlotte Thålin, lege og forsker ved Danderyds sjukhus, som også har hatt hovedansvaret for studiet.

Blant de laveste i Europa
I starten av koronapandemien i våres fikk svenskene mye tyn for å ikke stenge ned samfunnet. En periode hadde de også høyest dødelighet av covid-19 i forhold til folketallet, og fikk svenskene fikk internasjonal oppmerksomhet, for det meste negativt, for at de ikke stengte skoler, barnehager, utesteder og restauranter.

Nå har imidlertid svenskene fått en slags revansj. Tallene fra starten til midten av september har vært ganske oppløftende. Det viser en oversikt fra Det europeiske senteret for forebygging og kontroll av sykdom (ECDC).

Fra 2. til 15. september var det «kun» registrert 22,2 smittetilfeller per 100.000 innbyggere i vårt naboland, mens Norge har registrert 28,4 smittetilfeller og Danmark 48,5 smittetilfeller per 100.000 innbyggere. 22 av Europas 31 land hadde i perioden høyere smittetall enn Sverige.

- Vi har ikke en oppblussing av sykdommen, slik mange andre land har. Til slutt vil vi se hva det vil si å ha en mer bærekraftig strategi, som man kan opprettholde i lengre tid, i stedet for en strategi der man stenger ned, åpner opp og stenger ned om og om igjen, sa svenskenes statsepidemiolog Anders Tegnell



https://www.msn.com/nb-no/helse/health/ny-svensk-studie-s%C3%A5-mange-beholder-antistoffer-mot-koronaviruset/ar-BB19aeJW?ocid=msedgntp
Redigert 21.01.2021 kl 08:40 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
20.09.2020 kl 12:45 6293

Spiller ikke noen avgjørende rolle, en medisin som fungerer mot alle de ulike covid variantene vil alltid være interessant.

At man har immunitet mot covid 19 er jo flott det, dersom man blir syk av å bli smittet av covid 19.

Men at man har immunitet mot covid 19 betyr jo ikke at man har immunitet mot covid 20, 22 eller 26.

Men dersom en medisin fungerer mot covid 19 vil den nok også ha effekt mot alle de fremtidige covid-variantene.

Forøvrig var jeg alltid enig med hvordan man organiserte dette i Sverige.
Redigert 21.01.2021 kl 08:40 Du må logge inn for å svare