Nye Aker Solution

Frosken
AKSO 24.09.2020 kl 22:32 6850

Nye Aker Solution er på vei å ta form. 25. september skal det stemmes om fusjonen mellom Aker Solution og Kværner. Hvis fusjonen godkjennes, så vil det nye selskapet ha store ambisjoner på fornybart, og det nye anlegget til Kværner på Stord passer godt inn i de planene. Stord er vel kjent med omstillinger, og har også tidligere tatt nødvendige grep for å tilpasse seg nye trender i markedet.

Et energimarked i endring stiller nye krav til industrien. Innenfor olje- og gass er det forventet flere prosjekter på dypt vann, og økende etterspørsel etter flytende installasjoner. Kværner har de siste årene også jobbet med å posisjonere seg inn mot fornybare markeder, som for eksempel offshore vindkraft. Aker Solutions ser at fornybar energi vokser fortere enn olje og gass, og varsler en plan om at nær halve omsetningen skal komme fra fornybar energi innen 2030.

Equinor nye havvindmøller kan bli det neste betongprosjektet Kværner får levere, men leverandørkonsernet håper andre også vil bestille. Kværner vill ikke bare levere understell til vindmøllene, men gjerne også sikre seg et større prosjekt- og gjennomføringsansvar, slik Kværner ofte gjør på oljerelaterte prosjekter. Så langt har kontrakter blitt spredt over mange nisjeleverandører, noe operatørene deretter må samle og koordinere. Kværner ser derfor muligheten til å samle leveransene og bruke vår kompetanse til å redusere kostnader og forbedre leveransene.

Innen fornybar vil selskapet særlig satse på flytende vindkraft, etter tidligere å ha kjøpt 23 prosent av amerikanske Principle Power, som nå er i ferd med å sjøsette sin halvt nedsenkbare flytende vindkraftplattform på Windfloat-prosjektet i Portugal og har inngått samarbeid med blant andre EDP om et stort prosjekt innen flytende havvind i Korea, på 500 megawatt.

31. oktober 2019 signerte Kværner en kontrakt med Equinor om å levere 11 flytende betongskrog for turbiner for offshore vindkraft, samt marine driftstjenester for Hywind Tampen-prosjektet.

Aker Solution skal utvikle teknologi for produksjon av hydrogen fra naturgass som vil være relevant for den norske satsingen på fullskala CO2-håndtering. Det kan hende de vil skille ut hydrogen delen slik de har gjort med Aker Ofshore WInd og Aker Carbon Capture.

Nye Aker Solution kommer til å være en solid leverandør for både Aker Offshore Wind, Equinor og mest sannsynligvis mange andre. Det antas etter hvert som Aker Solution blir mer og mer grønn vil flere store fond investere i selskapet. Mens Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture fortsetter å øke, så ser man at kursen for både Aker Solution/Kværner fortsetter sakte men sikkert nedover. Men Jeg tror dette kommer til å snu når det oppdages at den verdien de kommer til å levere til AOW og ACC er ganske betydelig. Kursen for for AKSO er akkurat nå 8,785 hvor det allerede er kommet et kursmål på 15 kroner. Jeg ville ikke blitt overrasket om det kom flere kursmål som er høyere etter hvert.
Redigert 21.01.2021 kl 03:45 Du må logge inn for å svare
hill
28.09.2020 kl 12:19 929


Equinor går videre med Breidablikk-feltet – gir milliardkontrakt til Aker Solutions
Equinor, med partnere, har bestemt seg for å gå videre med utviklingen av Breidablikk-feltet i Nordsjøen, ifølge en pressemelding mandag.

Breidablikk-feltet er et av de største ikke-utviklede oljefunnene på norsk sokkel og skal være koblet opp mot Grane-feltet . Det vil ha en forventet produksjon på 200 millioner fat, med samlede investeringer på 18,6 milliarder kroner.

I den forbindelse er Aker Solutions tildelt en kontrakt for levering av et subsea-produksjonssystem til Breidablikk til en verdi av 2,5 milliarder kroner.

– Denne tildelingen viser vår konkurransedyktige posisjon og vil føre til mer aktivitet på mange av våre fasiliteter i Norge og internasjonalt, og skape arbeid for hundrevis av ansatte i Aker Solutions, sier administrerende direktør Kjetil Dirge i Aker Solutions.