Det grønne skiftet-, ser vi starten på et nytt industrieventyr?

kuka
AKSO 25.09.2020 kl 11:57 411

Jeg tenker at det kun er et tidsspørsmål før AKSO, etter fusjonen med Kverner, vil bli oppfattet som et grønt selskap! Dette til tross for at selskapet fortsatt vil være størst innen tjenester overfor den tradisjonelle olje- og gassindustrien.

Jeg tar det for gitt at vi er startet på en global omlegging av kildene til det fremtidige energibehovet, der bruken av fossile energikilder skal reduseres og erstattes med fornybart. Dette har Aker-systemet tatt inn over seg, og i ord og gjerning signalisert at denne omleggingen ønsker de å være en del av og i førersetet med hånden godt plantet i rattet.

Første skritt er allerede tatt ved å skille ut AOW og ACC i egne selskap, for deretter å starte prosessen med fusjonen av Kverner inn i ASKO. Det er også tydelige signal om å skille ut et eget hydrogenselskap, sannsynligvis etter at formalitetene rundt fusjonen er på plass, kanskje etter samme mal som AOW og ACC? En skal heller ikke se bort fra et tettere integrasjon med REC, som er langt kommet innen solenergi.

«Roma var ikke bygd på en dag», det samme kan vi si om «det grønne skiftet». Samtidig har «verden» satt seg noen hårede mål, når det gjelder reduksjon i utslipp av klimagasser. Selv om verdenssamfunnet setter alle kluter til for å gjennomføre dette skiftet, vil det ta mange ti-år før vi har gjort oss uavhengig av de fossile energikildene. I så måte vil ACC kunne få en betydelig rolle.

Dette er utfordringer Aker/AKSO åpenbart har satt seg i førersetet for å løse. En skal ikke se bort fra at vi er med på starten av et nytt industrieventyr.