Markedet og rentedommen

Aramis
20.09.2018 kl 10:26 940

Krona faller på økt rente og mikroskopiske endringer i rentebanen.
Norges økonomi går så det suser - langt bedre enn i eurosonen. Rentedifferansen til Sverige, som har negative renter, øker.
Likevel styrker euroen og svenskekronaseg i forhold til NOK, som prises som om norsk økonomi ligger på sotteseng.
Skal man le eller gråte?

Avhenger selvfølgelig av hvordan man sitter eksponert, men jeg ler litt innvendig av hvor frakoblet markedsplassene har blitt virkeligheten. Des lenger tid den forkvakla måten markedssystemene er underlagt det minste vink av gigantiske spekulative aktører med kleptomanpølser helt inn i det helligste hos sentralbankene og hos myndigheter, des mer bisarre forhold vil vi få ...


Tillegg:

Leser med interesse om Olsens (NBs) nye renteprognose som blir karakterisert som "utrolig duete" av de sjefsøkonomene som hittil har blitt sitert i nettavisene. Og her ligger vel i hovedsak årsaken til de umiddelbare reaksjonene i markedet som TS kommenterer. Rentepanelet og Olsen forsøker vel med dette å motvirke at krona styrker seg for mye på sikt?

Går ut fra at vi uansett vil se en noe styrket krone fremover, etter hvert som de første reaksjonene på den nye prognosen får lagt seg ...
Redigert 20.09.2018 kl 11:46 Du må logge inn for å svare

https://www.dn.no/makrookonomi/norges-bank-setter-opp-renten/2-1-424713
Nå var det slik at kronen hadde indiskontert en kvart opp i forveien. Men kanskje fra et litt opptrukket sted ?
Så varsles svakere rentebane.
Tipper kronen vil løfte seg litt fremover.
Jeg synes dollar og euro ligger vel høyt. Kronen bør gjøres sterkere. Norge må klare å konkurrere med en sterkere krone enn vi ser nå mot særlig euro. Sterk dollar tjener Norge på. Eurokursen bør vi søke å få ned.
MCAP123
20.09.2018 kl 13:22 868

Look to sweden. Rentepolitikken og sentralbanken skal tjene folket og ikke omvendt.