PoLight - Norges teknologiske hemmelighet!

Myrabakk
PLT 29.09.2020 kl 15:43 115255

Det fundamentale i poLight - et forsøk på forklaring

Jeg forstår ut fra diskusjonene på ulike forum de siste dagene at ikke alle har helt 100% klart for seg hva som er det grunnleggende bildet i poLight. Jeg velger derfor å legge inn et innlegg for de som ønsker å forstå mer av selskapet. Dette er ment bare som et supplement, og fyll gjerne på mer her.

Aller først: forskjell mellom vcm og tunable lenses. Vcm er voice-coil-motor. Dagens kamera funker ved at en motor flytter på linser for å få til fokusering. Det er omtrent som når man bruker et forstørrelsesglass for å se på ting, man flytter det frem og tilbake. Denne teknologien er relativt treg, bruker mye strøm, koster mye penger, osv. Tunable lenses er linser som ikke trenger å flyttes. Man setter på strøm på en linse slik at den endrer form. Da får samme fokuseffekt som om man flytter linser.

For å se fremtidsvyene vi snakker om her så må man forstå dette. I dag er absolutt ALLE kamera i smarttelefoner, overvåkningskamera, droner, biler osv. basert på vcm. Det finnes altså ikke ett eneste kamera i disse segmentene med noe annet enn vcm! Tlens kommer nå inn her fra sidelinjen og skal forsøke å kjempe mot denne etablerte teknologien. Da vil Tlens være såkalt disruptiv teknologi, som forsøker å ta markedsandeler. Det er vanskellig! Nå har de jobbet i mange år for å forbedre produktet sitt, og endelig ser det ut til at det er gjennombrudd. Tlens kom som første «ikke-vcm» inn i et slikt produkt i klokkene fra Xiaomi. Dette er stort! Salget på en million eller to er ikke så viktig, det er gjennombruddet som er viktig. Etter et halvår i klokkene ser vi en eksplosjon i antall patenter med Tlens. Det betyr at verden har fått opp øynene for at det er kommet et alternativ til vcm. Herav litt hallelujastemning i poLight og blant oss aksjonærer. Tlens kommer til å ta andeler, sakte, men sikkert. Hvor mye er umulig å si.

Så var det barcode… også her brukes vcm i omtrent alt, men i tillegg finnes det linser som minner om Tlens, bare at de er basert på flytende væske som settes på strøm, såkalte «liquid lenses». Disse har fått andeler i barcode, og er meget gode. Det at nå Tlens kommer fra sidelinjen her også, som disruptiv teknologi, og kjemper mot både vcm og liquid lens med suksess viser hvor god denne Tlens er. Ingen bruker titalls millioner på patenter, forskning og bygging av nye scannere med Tlens uten at den er bedre enn det som allerede finnes, som er mye billigere å bare kopiere inn i produktene sine. Det at poLight fikk selveste Honeywell som kunde her er større enn vi i Norge antakelog forstår. Det er et av verdens største selskaper innen teknologi, og har grener inn i det meste. Det at scan-engine med Tlens selges som markedets beste, null delay i distanser 10-2000 cm er helt rått. Denne scanengine er solgt inn i minst 6 ulike konkurerende scannere fra andre selskaper i tillegg til Honeywells egne. Dette kommer vi til å høre mer om fremover!

Så var det smartbriller, av type AR/VR/MR/XR (artificial, virtual, mixed, extended – reality). Disse er ikke kommersialiserte enda. Det betyr at det ikke finnes noen standard for om man bruker vcm, liquid eller Tlens som teknologi. Her stiller derfor Tlens meget sterkt! De er med fra starten og starter likt med de andre. Da velges den beste teknologien fra starten. Her er Isaksen tydelig på at Tlens allerede har en sterk posisjon og er i ferd med å bli inkludert i noen tidlige produkter. Det er stort! Da kan vi oppleve at Tlens faktisk blir standard i smartbriller. Vi vet nå at Tlens konkurrerer ut både vcm og liquid på det meste. Dette markedet er stort, og absolutt alle vendorer satser enorme summer her. Det er antatt at i løpet av de neste årene så vil smartbriller i stor grad erstatte smarttelefoner. Vi har funnet patenter som viser Tlens som en av få alternativer i både Apple, Facebook, Alphabet(Google), Microsoft, Magic Leap, Varjo og mange flere.

Ser vi på kamera som er tenkt under skjermen i smarttelefoner er det også slik som med brillene. Det er ikke teknologi som er brukt til slikt før, og Tlens stiller meget sterkt her. Add-in modul, der Tlens settes inne i mellom andre linser gjør frontlinsen mulig å gjøre veldig liten, small-nose, og vil gi svært lite synlighet i skjerm eller under skjerm. Isaksen sier på Q4-rapporten at det nå er kommet så langt som "til hvilken modell og når".

Dersom jeg ikke hadde brukt så mye tid på å sette meg inn i selskapets fundamentale så ville jeg neppe vært så positiv som jeg er i dag. Jeg finner svært få sammenlignbare eksempler med dette selskapet. poLight er i besittelse av en teknologi om er ettertraktet i aller høyeste grad. Dette KAN erstatte dagens kamerateknologi i mange områder. Nå har altså poLight rokket ved dette vcm-monopolet.

Dette vet poLight, dette vet vi som har gravd i lang tid, men der er ikke så enkelt å formidle på kort tid når det kommer nye aksjonærer. Da vil slike aksjesalg som de siste par dagene virke skumle. Når vi nå ser at det er diskusjoner om store tall i fremtidschartet til poLight så er det fordi noen av oss som har gravd oss dypt inn i patentene ser endringer i aktivitet etter kommersialiseringen. Det er åpnet en rekke dører. Vi ser at Tlens patenteres inn i en hel myriade av produkter. Skulle bare en brøkdel av disse bli realisert så vil slike hårete regnestykker faktisk kunne realiseres.
 
Jeg vil ikke si noe om mitt kursmål for poLight, men kommer jeg med en påstand om at jeg tror kursen er for eksempel 1000 om et par år så vil det være noen som nikker anerkjennende og noen som tenker at det har rablet helt for meg. Dette kommer av at det er vanskelig å formidle hvor stort marked poLight egentlig jobber inn mot. Det er milliarder av linser som selges årlig.

Skulle nå Tlens bli foretrukket av noen av produsentene av smarttelefon, smartbrille, overvåkningskamera, droner, actionkamera, automobil osv så vil vi garantert se store salgstall. Skulle for eksempel Xiaomi byttet ut alle kamera de har, i absolutt alt, så ville vi sikkert sett nær en milliard Tlens. Det skal vi ikke ha forhåpninger om med det første. Men velger nå kun 1 produsent Tlens i en stor modell så ser vi fort noen timillioner med Tlens sendt av gårde. Da er plutselig regnestykkene på forum realistiske. En eneste stor mobilmodell vil gi så store inntekter at vi snakker om P/E kanskje helt ned i 1, dvs inntjening på størrelse med aksjeverdien på dagens kurs.

Sannsynligheten for at Tlens får innpass i en slik stor modell er umulig å angi. Det eneste vi vet sikkert er at sannsynligheten har økt MYE med modulvendorens ønske om å lage en større Tlens.
Jeg har nå gravd så mye i patenter, selskaper og tekniske analyser at jeg tar det litt for gitt at Tlens blir en etablert standard i smartbriller og til dels i under-screen-camera. Derav min optimisme.

Håper dette var til nytte, kommenter gjerne om det er noe som er glemt eller virker helt absurd.

NB! Oppdaterer her: Det skjer ting hele veien, og poLight har vunnet enda en kontrakt i enda et nytt segment. TLens er integrert i industrialprodukt innen MachineVision. Dette er enda et nytt milliardmarked som åpnes. Kontrakten er ikke så stor, men nå er den tekniske løsningen bygd, så da er veien lagt klar.

Også innen consumer er det kommet ny designwin, denne gangen i konferanseutstyr. Maxhub har integrert TLens i webkamera, og dette er deres toppmodell. Et par deltakere på Shareville har testet produktet, og det skal være svært hurtig på å fokusere med god kvalitet.

Innen smartphone er det gjort store framskritt. TLens er designet inn i en konkret smarttelefon, og denne skal utgis senere i 2021, eller tidlig i 2022. poLight har fått beskjed om å være klar til levering til denne modellen i 2021. Senest Q4 skal de starte å levere, så det er litt usikkert om de starter leveranser allerede i Q3. Kontrakten om levering kommer før dette har jeg fått bekreftet, men vet ikke hvor lant tid før. poLight er i opprampingsfase der alt av bestilt materiell monteres nå, så de kjører på maks. Dette gjør de før bestillingen kommer. Det vil si at det fortsatt finnes en risiko, men den ser liten ut nå når alle mann er i produksjon. Kraftig de-risking dette i alle fall!
Redigert 27.05.2021 kl 08:19 Du må logge inn for å svare
stimar
29.09.2020 kl 15:58 47268

Glimrende Myrabakk.
Informativt og nøkternt beskrivende om Polight sin teknologi og potensiale for å gjøre innhugg i etablerte markeder med nytt og forbedret produkt. Kalkulator eksersis får hver enkelt gjøre med tanke på mulighet for fremtidig markedsposisjon og inntjening.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
happi67
29.09.2020 kl 16:06 47248

Flott innlegg 👍. Dette gjør det mye lettere for nykommere å sette seg inn i aksjen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
jøssses
29.09.2020 kl 17:02 47119

Veldig bra, informativt med belysning på mulig stor oppside. En utrolig spennende aksje
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Foksen
29.09.2020 kl 17:25 47030

Veldig bra Myrabakk! Dette vil roe ned barna mine og div. slektninger som også har kjøpt aksjer her på min innstendige oppfordring :-) Savner kanskje en liten utvidelse i prduktspekteret eks. automobil, droner osv. Alle monner drar!
Takk for aldeles glimrende innsats! :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
HP17
29.09.2020 kl 17:59 46966

Her var det mye drømmer som for lengst er priset inn i aksjekursen. PLT har en markedsverdi i dag på hele 830 millioner og det er et selskap som taper penger og har et salg som en middels «pølsebod». Mye skal gå rett fremover for å forsvare dagens markedsverdi. En skal heller ikke glemme at kursen var nede mellom kr 7-10 i fjor sommer, så den har alt gått mer en 10 gangeren. Vær forsiktig, dette minner litt om dot.com?
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
29.09.2020 kl 18:54 46932

Ser at du kommenterer omtrent det samme i stort sett alle selskaper som er i oppstart eller er relativt nye på børsen også.

Det med at den alt har gått 10-gangen er bare tull, og det har du fått svar på før. De fleste vet at poLight har gått under 80% siden notering. Før første produktlansering var det et nedsalg som førte kursen ned til 7kr. Det gjenspeiler ikke dagens verdi. Ingen seriøse analytikere tar utgangspunkt i all-time-low i sine analyser, eller? Da var ikke teknologien ferdig utviklet heller. Dette er på plass i dag, det er innpass i wearablesmarkedet og scannermarkedet, begge deler i sterk vekst. Det er press fra smarttelefonmarkedet for å få Tlens inn der, og de betaler poLight for å få lov til å hjelpe til med en enda større linseversjon. Det er ikke for å være hyggelige...det er noe de skal ha inn i smarttelefon.

Ta nå heller utgangspunkt i kursen før Covid-19. Vi er omtrent på samme nivå i dag. Og det etter designwin i nytt marked, viktig mva-melding, ansettelse av proff forhandler/selger mot smartphone, utviklingsprosjekt, innsidekjøp, patentering i Microsoft AR og Huawei smartphone, osv... kunne ramset opp mye mer. Poenget er at vi snakker om et helt annerledes verdensbilde i dag.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
stimar
29.09.2020 kl 19:05 46866

I alle årene jeg har lest tråder på forumet, så er det et gjennomført argument fra vedkommende skribent; "middels pølsebod". Selv velger jeg lett å ikke vektlegge denne personen sin "bekymring".
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Leifjuster
29.09.2020 kl 20:59 46664

Gilde har også en gang solgt sine første pølser ;)
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Borsisto
29.09.2020 kl 21:44 46583

Veldig bra skrevet Myrabakk! Fin post for å få nye investorer til å få ett innblikk i selskapet, og for vi som har hengt på en god stund til å få en liten oppfriskning!
Takk for at du legger så mye energi og tid, til å dele kunnskap med resten av oss.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
happi67
11.10.2020 kl 08:21 45878

God morgen myrabakk. Jeg synes som sagt denne er så bra at jeg delte dette på Facebook. Håper du ikke har noe imot dette. Ha en fin dag videre 😃👍
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
HP17
11.10.2020 kl 08:36 45921

Du skulle kanskje har spurt før du delte på Facebook?
Å snakke om at PLT er uten konkurrenter både på tekologi og løsninger blir rørende naivt og hvor krevende er det ikke for et lite norsk selskap å slå seg opp? Det er mange slike dom har forsøkt på det tidligere (minnes selv godt Opticom). PLT har gått mer enn 10 gangeren siden i fjor sommer og er «friskt priset» når en ser på faktisk salg og reelle inntekter. Det er mye som skal og må leveres fremover for å forsvare dagens prising etter min mening.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Snekkern
11.10.2020 kl 08:40 45868

Der stemmer vell at den har gått 10x siden i sommer, men det var pga et fond som solgte seg ut. Polight har ikke gått 10x siden børsnotering.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
perspektiv
11.10.2020 kl 08:59 45767

Takk for et veldig informativt og oppsummerende innlegg. TLens er et spennende produkt og jeg har troen på stor suksess de neste årene, helt tydelig at utviklingen bare vil eskalere når vi ser alle patentene som ligger ute. Jeg har vært i polight siden tidlig 2019, men solgte meg helt ut på 100. Jeg var all-in og ble litt lei av ventingen og så at Viking begynte å selge, sist en større aktør solgte gikk vi langt ned så tenkte som så at jeg ville vente å se etter en bedre inngang senere, om den vil komme. Jeg så også andre start-ups muligheter som jeg ville kjøpe meg inn, føler jeg har fått god opptur her og ser det å bryte 100 vil ta tid. Man skal jo ikke forelske seg i en aksje sier de, selvom det er fristende her.

Men absolutt en spennende aksje som jeg vil holde godt øyet med framover. En del triggere fremover og polight drar seg i god retning mot å være langt mer enn en pølsebod. De som mener det forstår gjerne ikke produktet eller markedet. Om ikke det er de bitre for at de gikk glipp av oppturen. Selskapene med mest potensial på børsen er disse så kalte pølsebodene, men gjerne med et "revolusjonerende" produkt i utvikling - TLens faller inn under den kategorien.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
happi67
11.10.2020 kl 09:01 45779

Hvis myrabakk har noe imot dette, sletter jeg det med en gang. Mener polight har et enormt potensial og innlegget viser dette. Derfor har jeg 99% inne dette firmaet. Hvis du, HP17 mener at det er for risikabelt så bør du vurdere å selge. Jeg har tjent godt så langt og tror dette blir pensjon fondet mitt😃
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Foksen
11.10.2020 kl 09:47 45644

Myrabakk har tidligere oppmuntret til å dele og fritt bruke innhold i hans innlegg på alle fora - Regner helt sikkert med at han mener det samme nå! Den siste tidens nyheter har jo bare bekreftet riktigheten og viktigheten av gravearbeider som gjøres om poLight for å spre nyheter og fakta om Norges nye Industrieventyr og jeg tenker at Myrabakk sier fra selv om det er noe han liker eller ikke liker😎
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
11.10.2020 kl 09:53 45679

Det at innlegget deles på Facebook er selvfølgelig helt supert! Jeg har tidligere skrevet at jeg er glad for at flere får kjennskap til hva poLight har av produkter, og hvilke markeder disse produktene er aktuelle for. Har også skrevet at informasjon jeg deler kan deles videre, og jeg bryr meg lite om å få kred for om det tilfeldigvis er jeg som har funnet noe spennende. Jeg bruker ofte andres funn for å grave videre til neste, så det er mange som skal ha kred når vi finner noe. For eksempel fant jeg Huaweis Tlenspatent i patentregisteret etter at andre delte link om noen Huaweirykter om kameraforbedring😉.

Vi vet at poLight går under radaren til avisene, og må derfor bruke kanalene som er tilgjengelige for deling av info. Det er positivt for oss som er aksjonærer om flere vil vurdere selskapet, og det er positivt for fremtidige aksjonærer å få muligheten til å sette seg inn i hva vi har av tek-muligheter i Norge. Nå er dessuten poLight så lavt priset at det er en meget god tid å kjøpe seg inn på.

HP17 er jevnt inne og kommenterer at poLight har gått 10x, og jeg er jevnt inne og kommenterer at det er vel ingen som tar utgangspunkt i all-time-low når man skal vurdere et selskaps utvikling, og jeg pleier å slenge på at poLight har gått 60% siden børslansering, og at det etter dette er gjennombrudd med kommersialisering i klokker og barcodescannere, og at det er "several AR-projects" som Tlens er inne i akkurat nå. Det blir vel en gjentakelse her...😉.

Nei, kjør på "Happi", jeg står for det jeg tidligere har sagt, så fritt frem for deling om det er for å gjøre poLight mer kjent, tusen takk for initiativ!
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
happi67
11.10.2020 kl 10:17 45620

Takk for det, myrabakk 👌. Vi har samme tanker på dette.
Som sagt tidligere er plt tråder mer seriøs enn mange tråder her på forum. Dere graver gjør en kjempe god jobb. Ha en nydelig søndag og på fjell tur her i vakre Bergen nå😎
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
11.10.2020 kl 10:30 45580

Etter at jeg skrev det første innlegget i denne tråden er vel også flyindustrien kommet med på listen over store markedssegmenter som vurderer teknologien. Ser at Boeing åpner for mulighet for piezoelektrisk styrt linse i et av sine nyeste kamerapatenter, vel å merke som ett av tre mulige valg.

Bare det at Boeing nevner dette som et alternativ sier sitt om at poLight er blitt så kjent i det optiske miljlet at vi sannsynligvis ser konturene av et større gjennombrudd for poLight. Da tenker jeg det er noen som er glade for at de eier en del av selskapet!

Det er jo helt utrolig at man kan komme inn som en av de 50 største aksjonærene i et slikt selskap for en drøy mill! Vi får takke og bukke for at Viking lar flere får ta del i eierskapet til en billig penge nå. Litt kjipt å se kursen gå ned til rundt 80, men det er helt greit at startupfondet er ferdige å "starte up" poLight.

Kommer det en kvartalsantydning om Q4-20 eller Q1-21 om f.eks en av AR-brillene eller under-screenkameraene i telefon så er Viking fri for aksjer på et blunk.

Anbefaler alle som er interesserte i selskapet å gå inn på poLight sin hjemmeside og abonnere på meldinger fra dem. Da kommer det mail om alle nyheter👌. Q3-rapport offentliggjøres 23.oktober, men det mest interessante der er presentasjonen med guidingen, inkludert Q&A på slutten. Innsamling av spørsmål foregår på annen PLT-tråd her, Q&A-3.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Leifjuster
11.10.2020 kl 10:49 45497

PoLight ble verdsatt til 619 millioner i 2018 før de hadde en eneste kunde. Kursen er ikke 10 doblet den har komme seg opp stusselige 60% etter børsnotering. Stadig flere bestillinger, nye kunder og fremtidsutsiktene har vel aldri sett lysere ut. Hvor mye en aksje har steget har null å si for hva den videre kan stige, så lenge det ligger noe til grunn for utviklingen 💪🏻
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Kraamz
11.10.2020 kl 12:40 45308

Det kan komme Barcodebestillinger på 1 mill linser, når som helst! 😉

Med 5 nye vendorer under evaluering kan dette skje innen kort perspektiv👌 da ser ikke Mcap så ille ut lenger👍
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
happi67
11.10.2020 kl 14:47 45150

Blir spennende nå fremover, det er umulig å si om kursen går opp eller ned nå til uken. Men kommer det en liten posetivt sak er nok 100+ gjort på et blunk👌
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Kraamz
11.10.2020 kl 15:02 45149

Liten tvil om dette☺️ Kommer melding til uken 👍 Jeg kjenner at det lugger i Hunch muskelen😅(TRO, HÅP OG KJÆRLIGHET FTW)
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Kraamz
11.10.2020 kl 18:00 44900

Ble det 7 fjellsturen i dag Happi67? ☺️
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Borsisto
11.10.2020 kl 20:03 44723

Mitt eventyr i poLight startet 12.09.2019 for en kurs på 25kr aksjen. Mine tanker om PoLight pr dags dato er at selskapet er priset langt lavere nå enn da jeg kjøpte mine første aksjer her, når vi tar i betraktning hvor mange milepæler og gode fremtidsutsikter selskapet har nå.
Jeg fyller stadig på beholdningen min i PoLight, og har aldri vurdert å selge meg ut!

En ting som også jeg føler bør bli dratt opp i lyset på dette selskapet er hvor profesjonelt både styret i poLight og isaksen selv opptrer rundt informasjon og fremleggelse av børsmeldinger. Her scorer poLight 10 av 10!
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
happi67
11.10.2020 kl 20:04 44743

Ble nok bare linken/fana fjellet. Nydelig tur. Satser på tipset ditt til uken. Har en følelse av at noe kan skje når som helst. Ha en fin polight uke alle sammen 👍
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
13.10.2020 kl 07:40 44078

Kort innføring i hvilke 3 ulike typer barcodelesere som finnes. Særlig er vel forståelsen for "omnidirectional" viktig for å forstå hvilke fordeler det er med scannere av den typen Tlens skal brukes i.

https://www.systemid.com/learn/barcode-scan-engines#:~:text=Laser%20scan%20engines%20only%20read,light%20directly%20onto%20the%20barcode.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
happi67
13.10.2020 kl 08:05 44024

Takk for god info👍. Vi vet at det er en av verdens største som skal bruke TLens. Vil tro at konkurrentene jobber på spreng for å få noe tilsvarende på markedet så fort som mulig. Spørsmål på q3?. Så på aksjeforum, Facebook at det var mange aksjonærer som ikke kunne forstå at lifecare dundret ned i går. Hvis dette er standard så kan jeg forstå hvorfor plt detter nå🤷‍♂️. Så klager folk at de taper på børsen. Jeg har lagt inn et kjøp i dag og så vente😂. Ha en fin dag videre
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
18.11.2020 kl 18:54 42635

Legger inn en kort oppdatering i denne. Ser det er flere som spør etter det fundamentale i poLight, så da kan det første innlegget i denne tråden svare ut litt.

Kan også supplere med at etter at jeg skrev det første innlegget her for noen uker siden er det dukket opp mer interessant som styrker caset. Dette er patenter som viser at Tlens er aktuell i en del flere selskaper enn tidligere nevnt:

Apple, Huawei, Qualcomm, Intel, Parrot Drones, STMicroelectronics, alle disse er vel relativt sikre i Tlensbeskrivelse.
Samsung under-screen-cam, Axon bodycam, AMS er vel i kategorien der Tlens er ett av flere valg, da linsebeskrivelsen er mer på at det IKKE er VCM, men en lavtbyggende linse med autofokus.

I tillegg er det kommet 2 reelle produkter inn i prosjektfase. Dette er AR-briller fra en OEM, og det er en barcodescanner fra en ny OEM. I tillegg er add-in Tlens for bruk i selfikam med autofokus kommet så langt i prosjekt at det skal være klart om noen uker. (Tidlig i 2021). Det andre smartphoneprosjektet med større Tlens har 6-12 mnd utviklingstid, avhengig av prioritet til modulvendor. Dette kan da være klart allerede i februar/mars.

Så er 10 produkter ferdig i proof-of-consept-fase i Q3, dvs klar til å gå inn i prosjekt eller rett i designwin.

Mye spennende på gang! Det mest kortsiktige er vel barcode, forhåpentligvis nå i Q4, det neste er vel smartphone, kanskje Q1? Så ligger dette smartbrilleprosjektet og vaker. Kan komme design i 2020, selv om det skal realiseres H2 2021.

Så har vi vel en X-faktor i et ukjent smartklokkeprosjekt som CEO tidligere har uttalt inneholder 2 Tlens. Dette har det vært stille om, men lurer på om ikke Q4/Q1 har vært nevnt. Dette kan kanskje andre bekrefte/avkrefte?
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
04.12.2020 kl 15:33 42313

En enhjørningsbedrift er en teknologibedrift verdsatt til mer enn 1 milliard dollar.

I 2016/2017 ble poLight annonsert som en av veldig få mulige enhjørningsbedrifter i Norge innen 5 år. Da var verdien ganske nøyaktig 600 millioner norske kroner, og ingen kunder var på blokka.

I dag er situasjonen i selskapet spennende, og de er på god fart inn mot et marked som faktisk kan realisere dette! Tlens fra poLight har kommet inn i 2 smartklokker fra Xiaomi, verdens 3.største mobilprodusent. Linsen er kommet inn i en scanner for qr/strekkode fra en av verdens største produsenter (Antakeligvis Honeywell sin EX30-motor). Klokker og scanner er toppmodellene i markedet, og gode pilotprosjekter. Så langt er det fantastiske tilbakemeldinger, men lave salgstall pga eksklusive produkter. All reklame for Tlens er tatt bort i markedsføring, noe som styrker mistanke om at det jobbes for å komme med flere produkter...

Nå i høst kom meldingene vi har ventet på: smartphone og smartbriller er på gang! Det er et prosjekt som skal være ferdig "early 2021", med en mobilprodusent som "is pushing a lot", som CEO sier. Dette er et prosjekt for selfiekamera, og kan bli det første med autofokus, og kan dessuten bli standard i kamera under skjerm. Dette er stort!

Så kom det i tillegg melding om at poLight har inngått MoU, Memorandum of Understanding, der en kameraprodusent betaler poLight for å få lov til å utvikle en større linse som poLight kan få raskere ut på markedet. Denne er tenkt inn i zoomkameraet på smarttelefoner, og andre produkter.

I tillegg kom det på Q3-rapporteringen informasjon om at poLight har posisjonert seg meget godt inn mot smartbriller, som visstnok er "the next big thing". Flere ulike produsenter har Tlens i sine planer med positive tester, og den første kunden har inngått prosjekt som skal ut i 2021. Mistanken er at dette er Microsoft, etter at de patenterte "Tlens from poLight" inn i et smartbrillepatent.

Verdien på poLight i dag?
-Fortsatt 600 millioner nkr😆, fordelt på 9 millioner aksjer. 70-80% av disse er i topp 50, der mange er long med høye kursmål.

Årsaken til den lave prisen er enkel: Viking Venture 3 må selge aksjene siden fondets tid er over. Kursfallet startet på nyheten om at poLight vant barcodescanneren, da kursen passerte 100 på høyt volum. VV3 startet salget og dumpet prisen. Siden ingen medier nevnte designwin, og heller ikke noe særlig om smartphoneprosjektenes progresjon er det ikke så kjent hva poLight er på vei mot.

Snakker vi Xiaomi, verdens 3.største produsent, så blir det fort store tall. Nå har i tillegg monteringspartneren lyst ut etter flere medarbeidere til "håndtering av varer inn og varer ut". Kan godt være et positivt tegn det😉

Jeg setter ikke opp noen kalkyle eller kursmål her, det er for mange usikkerhetsfaktorer til det. Noen tall for salg: 1 stk Tlens får man ved høyt volum for et par dollar. Av 1 liter polymervæske får poLight til 1 million linser. Kostnad ved produksjon avhenger av volum, så den er ukjent, men jeg vil anta 50% avanse på et slikt produkt.

Jeg har fra tid til annen nevnt poLight som en god kandidat for fremtiden. Nå tror jeg de neste ukene blir siste mulighet til inngang på 2-sifret for den som ønsker å sitte i denne når smartphone kommer inn i bildet.

De som er interesserte i å lese seg opp kan søke opp "PLT OEMs" og "PLT Norges ukjente teknologieventyr?" på Finansavisens forum, eller PLT og gruppen "poLight fra lille Horten" på Shareville.

Anbefaler særlig patentene fra Microsoft, Huawei, Apple, LG Innotek og Honeywell. Det er fra 3 enorme segmenter: smartbriller, smartphone og barcode.

God helg!
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Foksen
04.12.2020 kl 16:04 41956

Flott oversikt og kommentarer Myrabakk! De markedene du nevner er jo de som vi alle har oppmerksomheten rettet mot pga tidsaspektet! Samtidig foregår det jo utrolig mye i kulissene i mange andre produktsegmenter som også vil bli meget interessante og der TLens ikke trenger å slåss mot allerede eksisterende Tech men er på førsteplass allerede i kraft av sine overlegne egenskaper!
Tror vi kan ta helg og bare vente på at snøballen som ruller blir større og større 😊
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
stimar
04.12.2020 kl 17:51 41794

Spot on Myrabakk.
At mcap for Polight er på samme nivå som 2016/2017 etter hva som har utviklet seg i pipeline, er forbløffende. Siste tiden har jeg fått handlet inn maks av det jeg kan forsvare med personlig økonomi. Om Polight leverer i nærheten av det mange av oss mener er realistisk mulig de neste månedene og årene, så bøyer jeg meg i takk til VV3 for at jeg fikk volumet mitt.
Det blir spennende å vente på de neste meldinger og nyheter om progresjon vedrørende avtaler og kontrakter.
God helg.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Kraamz
09.12.2020 kl 06:06 41343

Tråden fortjener en kraftig bump😇!

På tide å lese seg opp for de som ikke har det🙂👍
Innen noen mnd kan dette bli et meget flott selskap å ta del i!

De neste mnd vil bety enormt mye!
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
happi67
09.12.2020 kl 07:41 41216

Hadde vært kjekt med en pro modell med kamera i denne.
https://www.gizmochina.com/2020/12/09/mi-watch-lite-launch-date-pricing-leak/
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
09.12.2020 kl 08:17 41175

Var vel snakk om en mulighet for dual Tlens-cam i smartklokke? Tror ikke det er denne, ser ut til å være India-versjonen av samme klokke som ble sluppet i Kina, men er ikke sikker. Kan godt komme en overraskelse fra Xiaomi... Har større tro på den årlige Mitu Learning Warch fra Xiaomi. Hadde vært kjekt med en test av under-screen-cam i barneklokke, med videofunksjon😉. Den forrige fra Mitu kom ut den 7.januar 2020, så det er på tiden med neste snart.
Redigert 21.01.2021 kl 08:07 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
27.01.2021 kl 08:17 39343

poLight aktuell i J2C iris-scanner!
Etter godt gravearbeid av flere på FA-forum og "poLight fra lille Horten"-gruppa på Shareville er det funnet et samarbeidsprosjekt mellom poLight og J2C for bruk av Tlens i en øyescanner. Dette er blitt mer og mer aktuelt i disse dager, der fingerprint, pin-kode osv ikke er forenlig med Covid-19. Behovet for en irisscanner med autofokus og variabel leseavstand er derfor stort. J2C oppgir at deres scanneprodukter fikk 200% forbedret resultat ved bruk av Tlens fra poLight.

Dette ser ut til å bli en spennende avtale. Jeg velger derfor å løfte frem denne tråden igjen siden det er stor interesse for poLight nå, og et mulig smartphoneprosjekt i emning "early 2021". Første innlegg i denne tråden er et forsøk på en enkel forklaring av teknologien og markedet poLight opererer i, og kan være en god start for å forstå selskapet. For mer inngående teknologisk lesing er PLT OEMs av Kraamz den beste tråden på FA. Startinnlegget der summerer opp det aller viktigste av patenter, avtaler og annet som er svært relevant.
Kraamz
27.01.2021 kl 09:41 39199

Flott oppsumering her Myrabakk🙂👍
Det blir i det stille gjort avtaler bak lukkede dører i denne bransjen, det er derfor lite å finne, at vi no har funnet en bekreftelse av at Iris scan får 200% løft med Tlens, bekrefter bare IGJEN hvor overlegen denne linse teknologien er👌
Leifjuster
27.01.2021 kl 11:09 39076

Dette er spennnende! Det florerer av rykter om noe som ser ut til å være den neste store innen kamerateknologi. Men nå trenger vi melding her, rykter holder ikke. Vi må ha bestillinger av størrelse og avtaler som er bevis på alle
ryktene🤞🏻🙏🏻
Redigert 27.01.2021 kl 11:10 Du må logge inn for å svare
stimar
27.01.2021 kl 11:19 39039

Leifjuster. Ja, nå trenger vi noe konkret fra selskapet. Da vil vi få videre bekreftet det enorme vekst grunnlaget til poLight. I tillegg vil vi bli kvitt vv3 som nå kveler alt av oppgang.
happi67
22.02.2021 kl 07:54 36753

Synes det er viktig å løfte denne siden opp for nye polight, ere😁
Foksen
22.02.2021 kl 08:34 36659

En meget god ide @happi67! Håper Myragubben oppdaterer innledningen med den siste utviklingen samtidig som han svarer på innlegget ditt slik at vi får det belyst både oppe og nede! At TLens er bestemt brukt i både mobiltelefon og AR-briller er en så stor nyhet at flest mulig bør få vite det - Ikke minst presse og media😊