PoLight - Norges teknologiske hemmelighet!

Myrabakk
PLT 29.09.2020 kl 15:43 115270

Det fundamentale i poLight - et forsøk på forklaring

Jeg forstår ut fra diskusjonene på ulike forum de siste dagene at ikke alle har helt 100% klart for seg hva som er det grunnleggende bildet i poLight. Jeg velger derfor å legge inn et innlegg for de som ønsker å forstå mer av selskapet. Dette er ment bare som et supplement, og fyll gjerne på mer her.

Aller først: forskjell mellom vcm og tunable lenses. Vcm er voice-coil-motor. Dagens kamera funker ved at en motor flytter på linser for å få til fokusering. Det er omtrent som når man bruker et forstørrelsesglass for å se på ting, man flytter det frem og tilbake. Denne teknologien er relativt treg, bruker mye strøm, koster mye penger, osv. Tunable lenses er linser som ikke trenger å flyttes. Man setter på strøm på en linse slik at den endrer form. Da får samme fokuseffekt som om man flytter linser.

For å se fremtidsvyene vi snakker om her så må man forstå dette. I dag er absolutt ALLE kamera i smarttelefoner, overvåkningskamera, droner, biler osv. basert på vcm. Det finnes altså ikke ett eneste kamera i disse segmentene med noe annet enn vcm! Tlens kommer nå inn her fra sidelinjen og skal forsøke å kjempe mot denne etablerte teknologien. Da vil Tlens være såkalt disruptiv teknologi, som forsøker å ta markedsandeler. Det er vanskellig! Nå har de jobbet i mange år for å forbedre produktet sitt, og endelig ser det ut til at det er gjennombrudd. Tlens kom som første «ikke-vcm» inn i et slikt produkt i klokkene fra Xiaomi. Dette er stort! Salget på en million eller to er ikke så viktig, det er gjennombruddet som er viktig. Etter et halvår i klokkene ser vi en eksplosjon i antall patenter med Tlens. Det betyr at verden har fått opp øynene for at det er kommet et alternativ til vcm. Herav litt hallelujastemning i poLight og blant oss aksjonærer. Tlens kommer til å ta andeler, sakte, men sikkert. Hvor mye er umulig å si.

Så var det barcode… også her brukes vcm i omtrent alt, men i tillegg finnes det linser som minner om Tlens, bare at de er basert på flytende væske som settes på strøm, såkalte «liquid lenses». Disse har fått andeler i barcode, og er meget gode. Det at nå Tlens kommer fra sidelinjen her også, som disruptiv teknologi, og kjemper mot både vcm og liquid lens med suksess viser hvor god denne Tlens er. Ingen bruker titalls millioner på patenter, forskning og bygging av nye scannere med Tlens uten at den er bedre enn det som allerede finnes, som er mye billigere å bare kopiere inn i produktene sine. Det at poLight fikk selveste Honeywell som kunde her er større enn vi i Norge antakelog forstår. Det er et av verdens største selskaper innen teknologi, og har grener inn i det meste. Det at scan-engine med Tlens selges som markedets beste, null delay i distanser 10-2000 cm er helt rått. Denne scanengine er solgt inn i minst 6 ulike konkurerende scannere fra andre selskaper i tillegg til Honeywells egne. Dette kommer vi til å høre mer om fremover!

Så var det smartbriller, av type AR/VR/MR/XR (artificial, virtual, mixed, extended – reality). Disse er ikke kommersialiserte enda. Det betyr at det ikke finnes noen standard for om man bruker vcm, liquid eller Tlens som teknologi. Her stiller derfor Tlens meget sterkt! De er med fra starten og starter likt med de andre. Da velges den beste teknologien fra starten. Her er Isaksen tydelig på at Tlens allerede har en sterk posisjon og er i ferd med å bli inkludert i noen tidlige produkter. Det er stort! Da kan vi oppleve at Tlens faktisk blir standard i smartbriller. Vi vet nå at Tlens konkurrerer ut både vcm og liquid på det meste. Dette markedet er stort, og absolutt alle vendorer satser enorme summer her. Det er antatt at i løpet av de neste årene så vil smartbriller i stor grad erstatte smarttelefoner. Vi har funnet patenter som viser Tlens som en av få alternativer i både Apple, Facebook, Alphabet(Google), Microsoft, Magic Leap, Varjo og mange flere.

Ser vi på kamera som er tenkt under skjermen i smarttelefoner er det også slik som med brillene. Det er ikke teknologi som er brukt til slikt før, og Tlens stiller meget sterkt her. Add-in modul, der Tlens settes inne i mellom andre linser gjør frontlinsen mulig å gjøre veldig liten, small-nose, og vil gi svært lite synlighet i skjerm eller under skjerm. Isaksen sier på Q4-rapporten at det nå er kommet så langt som "til hvilken modell og når".

Dersom jeg ikke hadde brukt så mye tid på å sette meg inn i selskapets fundamentale så ville jeg neppe vært så positiv som jeg er i dag. Jeg finner svært få sammenlignbare eksempler med dette selskapet. poLight er i besittelse av en teknologi om er ettertraktet i aller høyeste grad. Dette KAN erstatte dagens kamerateknologi i mange områder. Nå har altså poLight rokket ved dette vcm-monopolet.

Dette vet poLight, dette vet vi som har gravd i lang tid, men der er ikke så enkelt å formidle på kort tid når det kommer nye aksjonærer. Da vil slike aksjesalg som de siste par dagene virke skumle. Når vi nå ser at det er diskusjoner om store tall i fremtidschartet til poLight så er det fordi noen av oss som har gravd oss dypt inn i patentene ser endringer i aktivitet etter kommersialiseringen. Det er åpnet en rekke dører. Vi ser at Tlens patenteres inn i en hel myriade av produkter. Skulle bare en brøkdel av disse bli realisert så vil slike hårete regnestykker faktisk kunne realiseres.
 
Jeg vil ikke si noe om mitt kursmål for poLight, men kommer jeg med en påstand om at jeg tror kursen er for eksempel 1000 om et par år så vil det være noen som nikker anerkjennende og noen som tenker at det har rablet helt for meg. Dette kommer av at det er vanskelig å formidle hvor stort marked poLight egentlig jobber inn mot. Det er milliarder av linser som selges årlig.

Skulle nå Tlens bli foretrukket av noen av produsentene av smarttelefon, smartbrille, overvåkningskamera, droner, actionkamera, automobil osv så vil vi garantert se store salgstall. Skulle for eksempel Xiaomi byttet ut alle kamera de har, i absolutt alt, så ville vi sikkert sett nær en milliard Tlens. Det skal vi ikke ha forhåpninger om med det første. Men velger nå kun 1 produsent Tlens i en stor modell så ser vi fort noen timillioner med Tlens sendt av gårde. Da er plutselig regnestykkene på forum realistiske. En eneste stor mobilmodell vil gi så store inntekter at vi snakker om P/E kanskje helt ned i 1, dvs inntjening på størrelse med aksjeverdien på dagens kurs.

Sannsynligheten for at Tlens får innpass i en slik stor modell er umulig å angi. Det eneste vi vet sikkert er at sannsynligheten har økt MYE med modulvendorens ønske om å lage en større Tlens.
Jeg har nå gravd så mye i patenter, selskaper og tekniske analyser at jeg tar det litt for gitt at Tlens blir en etablert standard i smartbriller og til dels i under-screen-camera. Derav min optimisme.

Håper dette var til nytte, kommenter gjerne om det er noe som er glemt eller virker helt absurd.

NB! Oppdaterer her: Det skjer ting hele veien, og poLight har vunnet enda en kontrakt i enda et nytt segment. TLens er integrert i industrialprodukt innen MachineVision. Dette er enda et nytt milliardmarked som åpnes. Kontrakten er ikke så stor, men nå er den tekniske løsningen bygd, så da er veien lagt klar.

Også innen consumer er det kommet ny designwin, denne gangen i konferanseutstyr. Maxhub har integrert TLens i webkamera, og dette er deres toppmodell. Et par deltakere på Shareville har testet produktet, og det skal være svært hurtig på å fokusere med god kvalitet.

Innen smartphone er det gjort store framskritt. TLens er designet inn i en konkret smarttelefon, og denne skal utgis senere i 2021, eller tidlig i 2022. poLight har fått beskjed om å være klar til levering til denne modellen i 2021. Senest Q4 skal de starte å levere, så det er litt usikkert om de starter leveranser allerede i Q3. Kontrakten om levering kommer før dette har jeg fått bekreftet, men vet ikke hvor lant tid før. poLight er i opprampingsfase der alt av bestilt materiell monteres nå, så de kjører på maks. Dette gjør de før bestillingen kommer. Det vil si at det fortsatt finnes en risiko, men den ser liten ut nå når alle mann er i produksjon. Kraftig de-risking dette i alle fall!
Redigert 27.05.2021 kl 08:19 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
22.02.2021 kl 16:53 10242

Takk for tips og hyggelig omtale, oppdraget er nå utført!
Jeg har oppdatert med noe av utviklingen innen smartbriller, smarttelefon og Honeywell som scan-engine-kunde. Suppler gjerne om jeg har glemt noe😉
happi67
22.02.2021 kl 16:55 10221

Du er alltid behjelpelig og positivt 👍😁
VNVN
22.02.2021 kl 17:02 10188

Det er lenge siden så mange, har så få og takke for så mye!
Tusen takk til alle som bidrar, og da i særdeleshet Myra & Kramzz!
edvin
22.02.2021 kl 17:47 10166

Tusen takk Myrabakk, dette var en meget fin oppsummering av det grunnnleggende og potensialet. Spesielt for de som er nye aksjonærer eller vurderer å gå inn, men også som en reminder for oss andre som har vært med på denne reisen en stund.
Mitt råd vil være å ikke henge seg for mye opp i kurspotensialet akkurat nå, det vil uansett være formiddabelt i forhold til dagens kurs. Det viktige er å bestemme seg for å sitte langsiktig i PoLight, gjerne 2-3 år minimum. Å trade PoLight har jeg sluttet med for lenge siden, det mest lønnsomme er å sitte stille og få med seg oppgangen over tid, etterhvert som PoLight får innpass både i smarttelefon og de mange andre av de ulike markedssegmentene de allerede ligger an til, og allerede er på vei inn i.
Deler din faktabaserte optimisme!
Redigert 22.02.2021 kl 17:47 Du må logge inn for å svare
stimar
22.02.2021 kl 18:49 10155

Som VNVN så riktig referer til "den engelske bulldog ", det er betimelig å rette en gedigen honnør til Kramzz og Myrabakk. I alle fall for min egen del, så var deres troverdige og faktabaserte tråder en avgjørende årsak til min investering i poLight. Nå er ikke dette løpet mer enn så vidt startet og vi venter i første omgang på smartphone og modell nr 1. Om et års tid når kursen bikker et vulgært høyt tall, da får vi tromme sammen en påskjønnelse av det edle slaget til innvortes bruk;-) for de to nevnte herrer. Frem til den tid får vi bekjempe psykiske destruktive krefter i oss som vil ha gevinst sikring i poLight, mitt mål er satt og ingenting realiseres før den tid....
provence
22.02.2021 kl 19:19 10124

Enig i det. Honnør til nevnte herrer !
Myrabakk
22.02.2021 kl 21:20 9902

Mange hyggelige tilbakemeldinger, men må si at det er et enormt bra forum med mange som deler, både her og på Shareville. Mye av det jeg finner er basert på andre funn av andre gravere, så vi må nok dele på en eventuell ære. (Og kjeft de dagene det ikke går oppover i kurs). Sitter man bare rolig her så tenker jeg vi vil oppleve en meget fin utvikling fremover. 30 prosjekter i consumer og 20 i industrial er enten i Proof-of Concept, ferdig med denne fasen eller i real project, så det er mye å vente på. Selv har jeg gitt opp daytrading. Prøvde meg tidligere, men skjønte fort at jeg ikke var så god på dette😉.
Slettet bruker
22.02.2021 kl 22:00 9822

La meg få benytte anledningen til å takke også 😊 Det hadde vært helt umulig å få kjennskap til potensialet til denne aksjen uten samarbeidet her på forumene. Tusen takk Kraamz, Myrabekk, edvin, _info_, 2211, SoriaMoria, happi67, Computum, Snekkern, provence, Foksen... akk det blir for mange å nevne! Spesielt til de to førstnevnte, som jeg tror alle her føler at har vært spesielt viktige. Etter å ha scrollet tilbake i historien, så ser jeg også at rosgun har bidratt i særlig grad! Føler selv at jeg ikke har bidratt i noe særlig grad, utenom brillepatentet som egentlig bare var et resultat av et enkelt Google-søk. Det har vært et privilegium å få være med den korte tiden jeg har vært her! Tusen takk alle sammen! :) Og også til deg som jeg ikke rakk å nevne!
Redigert 22.02.2021 kl 22:19 Du må logge inn for å svare
Kraamz
23.02.2021 kl 05:22 9561

Tusen takk for fine tilbakemeldinger folkens☺️!
Utrolig mange kjekke folk å diskutere PoLight med! Sitter utrolig stor pris på alle de gode innleggene med god saklig diskusjon og alle de gode funnene som har stor betydning for bildebyggingen av Polight! Selskapet sikter mot et marked hvor det meste er hemmeligholdt og ser derfor på jobben vi gjør ilag her som GULL verdt!

Full fart med 2 små for tiden så er ikke alt jeg får med meg 😊




happi67
23.02.2021 kl 06:59 9499

Kul video av xiaomi klokken.
https://youtu.be/LW58PIRDdpY
happi67
04.03.2021 kl 07:37 9022

Denne tråden er viktig å lese for de som vurderer polight 😃. Løfter den frem av og til.
Slettet bruker
04.03.2021 kl 08:43 8880

Myrabakk: Strekkodeleser Honeywell EX30, som i februar ble annonsert med Tlens i, måler barkoder sømløst fra 10 cm til 20 m. 20 meter er smått utrolig.
Effektiviserer logistikk/salgskasser med 150 % og hastigheten med 250 %. Alle vil vel nå ha Tlens i strekkodeleserne.


. https://sensing.honeywell.com/barcode-scan-engines-and-modules/engines/extended-flexrange-EX30
Redigert 05.03.2021 kl 07:39 Du må logge inn for å svare
happi67
04.03.2021 kl 09:08 8839

Slik jeg har forstått det så er det den skanneren med størst spenn og raskest😃
Myrabakk
05.03.2021 kl 07:04 8701

Honeywells EX30 med Tlens fra poLight er nok et produkt de er ekstremt stolte av:

Operators reading barcodes at both near and far distances expect to switch seamlessly between both operations. The Extended FlexRange EX30 uses the latest technology for a fast auto-focus lens mechanism that provides the focus change multiple times faster than its predecessor.

At this level of performance, the operator feels no latency in reading across the entire distance range, allowing an efficient and comfortable work pace.

The Extended FlexRange EX30's electrical interface is fully compatible with Honeywell's N670X Series, N660X Series, and N360X Series fixed-focus, compact scan engines. This compatibility provides customers with a complete barcode scanning performance offering, ranging from better to best, that fits into the same mobile device, keeping design time and resources to a minimum. The Extended FlexRange EX30 is available with either a parallel or the MIPI interface, now commonly used with the newest generation of processors.

Kommer det ikke snart flere scannere og suppleringsbestillinger fra Honeywell så skjønner jeg ingen ting. Dette er flaggskipet deres! De har også utviklet et eget dekoderkort, GEN7, for å kunne adaptere EX30 scan-engine også inn i eldre lesere, slik at andre scannere også kan realisere autofokus.

https://sensing.honeywell.com/barcode-scan-engines-and-modules/engines/extended-flexrange-EX30
stimar
05.03.2021 kl 09:59 8553

Mange positive indikasjoner og tilbakemeldinger fra blant annet Honeywell. Men du er inne på noe Myrabakk, nå var siste børsmelding med bekreftet ordre, 28.10.20. Det begynner å bli en stund siden og sikkert flere enn meg som kjenner på utålmodighet.
Isaksen uttalte at terskelen var lav for å melde om ordrer, la oss håpe at "dørstokkmila" veldig snart er unnagjort. Ha en god helg.
Myrabakk
08.03.2021 kl 15:43 8264

Med dagens OnePlusnyhet om slipp av deres flaggskip så er det nok noe som sier oss at nyheter nærmer seg for poLight også. Så spennende ut den presentasjonen deres, særlig angående selfiecam-utviklingen😉.
stimar
08.03.2021 kl 19:09 7950

Jaggu ble det oppgang i dag som en håpet på. OnePlus nyheter gir som du sier Myrabakk, stor grunn til å følge med i innboksen fra poLight. Fikk et svar fra Isaksen i dag angående et spørsmål om produksjonskapasitet pr i dag og eventuelle utfordringer med produktkontroll i produksjonslinjer opp mot ordreinngangen i pipeline. De senest utlyste stillingsannonsene etterspurte slik kompetanse.
Han responderte med at kapasitet i dag vil være tilstrekkelig men at det arbeides grundig med å kunne planlegge produksjonskapasitet fremover slik at den blir mest mulig balansert i forhold til ordreinngangen. Det vil være dyrt å både under- og overprodusere enheter.
Meget gode signaler synes nå jeg, at de har så stort fokus på produksjon. Han tar seg tid, sjefen, til å svare sine pappenheimere, det er respekt i min bok.
Myrabakk
08.03.2021 kl 21:15 7737

Herlig svar! Han er meget fornuftig, og tar seg tid til å svare oss som lurer på ting. Det er betryggende, og jeg har aldri opplevd ett eneste ord med haussing. Det han sier det blir! Når han beskriver hvordan de ramper opp mest mulig riktig tyder det på en økonomisk balanse som er sunn, og da sover jeg godt. Når det nå allerede er ansatt en god del mennesker så høres det nå ut for meg som det allerede er en heftig oppramping i produksjonen... Det ble som kjent lyst ut stillinger i produksjonen i Taiwan i nov/des-20, og så kom ny utlysing i januar. Da spurte jeg om de ikke fikk tak i folk og måtte lyse ut på nytt, men fikk til svar at det ble behov for enda noen flere😁. Det lover da godt...?
stimar
08.03.2021 kl 21:37 7776

Betryggende er rett ord Myrabakk. Selv i denne fasen hvor de ser at hele konseptet har lykkes, så er effektiv økonomisk styring noe de vektlegger opp mot masseproduksjon. Helt enig i din betraktning om at produksjonskapasitet har blitt rampet opp siden årsskiftet hvor det ble ansatt folk til denne oppgaven. Fantastisk spennende tider, mildt sagt;-)
Computum
09.03.2021 kl 00:18 7520

Men hvorfor selger innsidere like før et eventuelt gjennombrudd? Vet de ikke det Hegnar forum "vet"? Eller har de ikke næringsvett?
Slettet bruker
09.03.2021 kl 00:42 7534

Utøvelse av opsjoner omfattes, på linje med generelle aksjekjøpsordninger for ansatte, av generelle regler om innsidehandel.
Vi så det samme for dw i barcode.
De opptrer på en ryddig og profesjonell måte.
Redigert 09.03.2021 kl 00:44 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
09.03.2021 kl 01:17 7497

Computum, legg merke til hvordan innløsningen av opsjoner skjer:
Dette er en koordinert prosess, initiert av poLight. De leier inn Arctic Securities til prosesstyring og har hjelp av Investinor også. De ansatte som ikke er innsidere får sine tildelinger, og samtidig får innsiderne tilbud om å løse inn opsjoner på en "no-cash"-utløsing der Arctic løser inn og selger for dem. Da blir dette en profesjonell innløsing uten noe tull og spekulasjoner.

Men; legg merke til 1 ting:
CEO løser ikke inn en eneste opsjon! Hva sier det? Han er den som vet best hva som kommer, sammen med Pierre Craen, som for øvrig heller ikke løser inn noen nå.

Det er bedre å løse inn nå enn når melding om designwin i mobil kommer. Hvilket signal sendes om innsiderne hadde solgt på nyjet om mobil? Nei, dette var riktig tid!

BTW da Craen løste inn sine opsjoner i 2020 tok det to uker før vi fikk meldingen om barcodewin😉
Redigert 09.03.2021 kl 01:19 Du må logge inn for å svare
Hammers
09.03.2021 kl 01:25 7555

Saken med PLT er;
- Selskaper omsetter for ca (eller UNDER) 1 million kroner pr mnd (hvis jeg ikke husker feil). OMSETTER!
- Det overskuddet som selvsagt ikke finnes skal dekke alle faste kostnader + lønninger til alle ansatte.
- Den stigningen som i dag skjer på børs er REN GALSKAP i fht alle underliggende parametre!
- Selskapet går med DUNDRENDE tap!

Hilsen Hammers
Slettet bruker
09.03.2021 kl 02:00 7562

Tror du Birkeland og Eyde hadde overskudd når dem klekket ut Norsk Hydro?
Redigert 09.03.2021 kl 02:03 Du må logge inn for å svare
rosgun
09.03.2021 kl 02:13 7827

Hei Hammers.

Les deg opp- du fornærmer meg inkl med din uvitenhet og rare fremstillinger av fremtidens og Norges eneste enhjørning... Denne bare varmer opp. Mitt Kursmål 2021. kr 6000.
Myrabakk
09.03.2021 kl 07:41 7652

Hammers, jeg har sagt det før til deg, og jeg sier det igjen:
Det er selvfølgelig mulig å vente med å kjøpe seg inn i poLight til de har overskudd. Det får de ETTER å ha kommet inn i smartphone. Når vi fikk Tlens-referanse direkte fra OnePlus så nærmer det seg virkelig! Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor du sitter i glasshus og kaster stein, hver gang du kommenterer poLight slik går jeg inn og sjekker DIN favoritt, vow, og fortsatt er P/E på over 500 der, så du får igjen investeringen din i løpet av de neste 500 år. Eller er det slik at de også får større inntjening når de får solgt mer?
Personlig liker jeg å kjøpe meg inn i et selskap litt før det smeller, for da er det gjerne litt billigere enn etter at det er etablert med overskudd... du trenger ikke komme med noe galskapssnakk i poLight, dette er et produkt som er så enkelt oppskalerbart at selv fyrstikkfabrikken i Mora kan være misunnelig! På 1 liter polymervæske får poLight til 1 million linser, det vil si at en liten pappeske på 48 liter kan romme linser for 1 milliard kr. Nå skal vi se hva OnePlus kommer med av volum dette året, og så kan vi ta en sammenligning av inntjeningen til vow og poLight når vi runder 31.12.2021?
2211
09.03.2021 kl 07:52 7661

Godt sakt myrabakk😎 vi som er langsiktige får til slutt betalt for det. Ser du er inne i elabs men har du fortsatt polight som hovedinvestering ? Jeg sitter stille med alle mine aksjer, har tro på att dette blir veldig bra i 2021. Mulig jeg må selge litt for å betale regninger😅 men beholder så mye som mulig for når meldinger begynner å komme regelmessig i plt så får vi rask oppgang😉
Redigert 09.03.2021 kl 07:52 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
09.03.2021 kl 23:26 7351

Jeg har vært all-in i poLight lenge nå, men har kjøpt opp en liten post i Elabs "på si". Elabs skal jeg ikke reklamere så mye for på poLighttråd, men jeg kommer nok til å beholde den lenger enn jeg tenkte, den er undervurdert.
PoLight er nå i et herlig driv, og med rundt 70 prosjekter i pipeline så er det ikke noe å tenke på en gang. Om smartphone slippes den 23.mars så fyrer vi virkelig. Ser ikke bort fra dobling bare på en designwin der. "Spenning i hverdagen" å være i både poLight og Elliptic Laboratories, bare å være tålmodige👌
Nugatti
10.03.2021 kl 10:30 7104

Ikke mye salgsvilje. Solid støtte på 170 kr , aksjen vil mot 180 kr
Slettet bruker
10.03.2021 kl 11:14 7026

Aksjen vil mot 200,- ;)
Myrabakk
11.03.2021 kl 08:07 6508

Det er mye snakk om OnePlus og poLight om dagen nå. Det er ikke uten grunn, da CEO (sjefen) i OnePlus selv har lagt ut informasjon om at de jobber med Tlens i selfiekamera. Det er ikke overraskende, selv om jeg personlig ble overrasket av at de nok blir først. Jeg trodde Xiaomi kom med dette først.

Tenkte jeg skulle vise hvorfor det er så fornøyelig med OnePlus. Dette er sakset fra beskrivelae av eierstruktur:

"OnePlus Technology is a Chinese consumer electronics manufacturer headquartered in Shenzhen. It was founded by Pete Lau and Carl Pei in December 2013, and is currently majority-owned by Oppo as its only shareholder, which is a subsidiary of BBK Electronics along with Vivo, Realme and iQOO. The company is best known for making smartphones, and officially serves 34 countries and regions around the world as of July 2018."

Som dette viser er dette et konglomerat med hele 5 selvstendige selskaper, men Oppo og OnePlus deler faktisk utviklingsavdeling. Når CEO poLight presenterte prosjektet med add-in Tlens så ble det gitt informasjon om at det er 1 kameraprodusent og 1 smartphoneprodusent som jobber sammen. I tillegg ble det sagt på Q3 at "several other OEMs have shown interest". Dette er svært interessant! Dersom flere kjenner prosjektet til OnePlus i tidlig fase, så må det være naturlig at det er samarbeidspartnerne her som vet om det. Dette gir oss en unik mulighet til standardisering av Tlens i 5 selskaper på relativt kort sikt. Det er rått! Jeg gleder meg virkelig til det kommer melding om Tlens i smartphone. Nå er vi der, ikke om det kommer, men når det kommer. Mange mener meldingen fra CEO OnePlus sier at det kommer i 23.mars, men om den kommer senere skal det ikke ha noe å si. Det vil komme, for som Q4 viste: "in which model and when"
Det får være noen kloke ord, den som blir skuffet om det ikke kommer melding 23.mars, og selger seg ut, kan bli like skuffet når meldingen kanskje kommer den 24.mars og man sitter utenfor. Dette er noe man bør ha i bakhodet!
Nugatti
11.03.2021 kl 10:03 6533

Gratulerer alle! Snart 200 kr
Skytta
11.03.2021 kl 19:08 6182

OnePlus omtaler det konsekvent som T-lens, og ikke Tlens, som er merkevarebeskyttet av Polight. Dette skaper spekulasjoner og usikkerhet rundt leverandør.

På den andre side så har Polight flere kunder å ta hensyn til, og dette gjør det utfordrende for produsent(er) av kommersielle produkter å skape blest i forkant av lansering av produkter som inneholder gamechangere fra underleverandører ala Tlens. Hvis, og jeg gjentar hvis, Oneplus 9 kommer med Tlens så er det bevisst (og kanskje til og med ett krav fra Polight) at det konsekvent benyttes T-lens vs Tlens frem til lansering.

Time will show :)
Redigert 11.03.2021 kl 19:09 Du må logge inn for å svare
rosgun
11.03.2021 kl 20:44 6189

Ref fra en tråd jeg har One plus 8 og 9. plass kan du legge på til 5 storselgende prosjekt fordelt på mange modeller....... Vi snakker om flere milliarder, flere milliarder i fortjeneste med 50-100% salgsmarginer er det bare å glede seg når disse skal begynne å betale utbytte... Om det ikke blir iår kommer det garantert veltende ut store utbytter ila 2022-2023... Spennende å se om det er noen fond som kommer med kursmål snart.... tror nesten ikke de tør..... mange på bondelandet her som ikke forstår linser og kamera..... Noen tror de har greie på mye rart her, men dessverre ikke så mye på kamera....
nykken
11.03.2021 kl 23:06 5938

Men hvordan skriver man bindestrek på kinesisk og hvordan blir det igjen oversatt til engelsk og norsk. Tror vi kan ta det helt med ro om dette.
rosgun
12.03.2021 kl 02:32 5714

Alle tar det nok med ro som er inne i aksjen 🙂
Myrabakk
12.03.2021 kl 05:00 5709

Dette med Tlens eller T-Lens er ikke vesentlig, mener jeg. Kan ta et eksempel:
I Kina skriver poLights kunder litt forskjellig. Den kanskje største aktøren, Ofilm, skriver konsekvent T-Lens. Dette er 100% sikkert Tlens fra poLight:

"T-Lens AF module - equipped with Liquid Lens, i.e. T -Lens, which achieves different curvature changes at different voltages, and changing the direction of the incident light to focus on different object distance. Compared with traditional VCM, the AF module has smaller X/Y size, faster focus speed, ultra-low power consumption, no magnetic interference and poor posture. With the improvement of the pixel of the front camera of the mobile phone and the development of the full screen, the demand for miniaturized AF modules in the watch, medical imaging equipment and other industries, the T-Lens AF module came into being and has a broad market prospect."

http://www.ofilm.com/en/products_inner1_36.html

OnePlus har dessuten patenter som viser Tlens i front på mobil, også med mulighet for bruk under skjermen som en under-screen-cam.

OnePlus kjenner Tlens fra poLight. Dersom de kommer med en annen tunable lens ville de skrevet tunable lens, ikke egenavnet T--Lens.
Skytta
12.03.2021 kl 10:16 5335

Takker for innspill, og det er betryggende stor kompetanse på PLT trådene på dette forumet, det er sikkert og visst.

Min digresjon er basert på egne erfaringer med Kina og kinesisk bedriftskultur i kombinasjon med deres oppfatning av fairplay og respekt for TM og patenter og ekstern eiendom og avtaler som sådan (eller mangel på dette).

Tlens eller T-lens: Mitt tips (som i beste fall er en antagelse) angående Tlens og T-lens oversatt fra/til kinesisk, vil være at dette blir to forskjellige tegn, så når det skrives så konsekvent "feil" som her så kan det i noen tilfeller være verdt å stille spørsmål.

😊

Sima1
12.03.2021 kl 10:23 5493

Skulle egentlig inn i denne i januar. Dette ble dessverre ikke gjennomført og ser nå at jeg har gått glipp av en fin oppgang