PoLight - Norges teknologiske hemmelighet!

Myrabakk
PLT 29.09.2020 kl 15:43 115278

Det fundamentale i poLight - et forsøk på forklaring

Jeg forstår ut fra diskusjonene på ulike forum de siste dagene at ikke alle har helt 100% klart for seg hva som er det grunnleggende bildet i poLight. Jeg velger derfor å legge inn et innlegg for de som ønsker å forstå mer av selskapet. Dette er ment bare som et supplement, og fyll gjerne på mer her.

Aller først: forskjell mellom vcm og tunable lenses. Vcm er voice-coil-motor. Dagens kamera funker ved at en motor flytter på linser for å få til fokusering. Det er omtrent som når man bruker et forstørrelsesglass for å se på ting, man flytter det frem og tilbake. Denne teknologien er relativt treg, bruker mye strøm, koster mye penger, osv. Tunable lenses er linser som ikke trenger å flyttes. Man setter på strøm på en linse slik at den endrer form. Da får samme fokuseffekt som om man flytter linser.

For å se fremtidsvyene vi snakker om her så må man forstå dette. I dag er absolutt ALLE kamera i smarttelefoner, overvåkningskamera, droner, biler osv. basert på vcm. Det finnes altså ikke ett eneste kamera i disse segmentene med noe annet enn vcm! Tlens kommer nå inn her fra sidelinjen og skal forsøke å kjempe mot denne etablerte teknologien. Da vil Tlens være såkalt disruptiv teknologi, som forsøker å ta markedsandeler. Det er vanskellig! Nå har de jobbet i mange år for å forbedre produktet sitt, og endelig ser det ut til at det er gjennombrudd. Tlens kom som første «ikke-vcm» inn i et slikt produkt i klokkene fra Xiaomi. Dette er stort! Salget på en million eller to er ikke så viktig, det er gjennombruddet som er viktig. Etter et halvår i klokkene ser vi en eksplosjon i antall patenter med Tlens. Det betyr at verden har fått opp øynene for at det er kommet et alternativ til vcm. Herav litt hallelujastemning i poLight og blant oss aksjonærer. Tlens kommer til å ta andeler, sakte, men sikkert. Hvor mye er umulig å si.

Så var det barcode… også her brukes vcm i omtrent alt, men i tillegg finnes det linser som minner om Tlens, bare at de er basert på flytende væske som settes på strøm, såkalte «liquid lenses». Disse har fått andeler i barcode, og er meget gode. Det at nå Tlens kommer fra sidelinjen her også, som disruptiv teknologi, og kjemper mot både vcm og liquid lens med suksess viser hvor god denne Tlens er. Ingen bruker titalls millioner på patenter, forskning og bygging av nye scannere med Tlens uten at den er bedre enn det som allerede finnes, som er mye billigere å bare kopiere inn i produktene sine. Det at poLight fikk selveste Honeywell som kunde her er større enn vi i Norge antakelog forstår. Det er et av verdens største selskaper innen teknologi, og har grener inn i det meste. Det at scan-engine med Tlens selges som markedets beste, null delay i distanser 10-2000 cm er helt rått. Denne scanengine er solgt inn i minst 6 ulike konkurerende scannere fra andre selskaper i tillegg til Honeywells egne. Dette kommer vi til å høre mer om fremover!

Så var det smartbriller, av type AR/VR/MR/XR (artificial, virtual, mixed, extended – reality). Disse er ikke kommersialiserte enda. Det betyr at det ikke finnes noen standard for om man bruker vcm, liquid eller Tlens som teknologi. Her stiller derfor Tlens meget sterkt! De er med fra starten og starter likt med de andre. Da velges den beste teknologien fra starten. Her er Isaksen tydelig på at Tlens allerede har en sterk posisjon og er i ferd med å bli inkludert i noen tidlige produkter. Det er stort! Da kan vi oppleve at Tlens faktisk blir standard i smartbriller. Vi vet nå at Tlens konkurrerer ut både vcm og liquid på det meste. Dette markedet er stort, og absolutt alle vendorer satser enorme summer her. Det er antatt at i løpet av de neste årene så vil smartbriller i stor grad erstatte smarttelefoner. Vi har funnet patenter som viser Tlens som en av få alternativer i både Apple, Facebook, Alphabet(Google), Microsoft, Magic Leap, Varjo og mange flere.

Ser vi på kamera som er tenkt under skjermen i smarttelefoner er det også slik som med brillene. Det er ikke teknologi som er brukt til slikt før, og Tlens stiller meget sterkt her. Add-in modul, der Tlens settes inne i mellom andre linser gjør frontlinsen mulig å gjøre veldig liten, small-nose, og vil gi svært lite synlighet i skjerm eller under skjerm. Isaksen sier på Q4-rapporten at det nå er kommet så langt som "til hvilken modell og når".

Dersom jeg ikke hadde brukt så mye tid på å sette meg inn i selskapets fundamentale så ville jeg neppe vært så positiv som jeg er i dag. Jeg finner svært få sammenlignbare eksempler med dette selskapet. poLight er i besittelse av en teknologi om er ettertraktet i aller høyeste grad. Dette KAN erstatte dagens kamerateknologi i mange områder. Nå har altså poLight rokket ved dette vcm-monopolet.

Dette vet poLight, dette vet vi som har gravd i lang tid, men der er ikke så enkelt å formidle på kort tid når det kommer nye aksjonærer. Da vil slike aksjesalg som de siste par dagene virke skumle. Når vi nå ser at det er diskusjoner om store tall i fremtidschartet til poLight så er det fordi noen av oss som har gravd oss dypt inn i patentene ser endringer i aktivitet etter kommersialiseringen. Det er åpnet en rekke dører. Vi ser at Tlens patenteres inn i en hel myriade av produkter. Skulle bare en brøkdel av disse bli realisert så vil slike hårete regnestykker faktisk kunne realiseres.
 
Jeg vil ikke si noe om mitt kursmål for poLight, men kommer jeg med en påstand om at jeg tror kursen er for eksempel 1000 om et par år så vil det være noen som nikker anerkjennende og noen som tenker at det har rablet helt for meg. Dette kommer av at det er vanskelig å formidle hvor stort marked poLight egentlig jobber inn mot. Det er milliarder av linser som selges årlig.

Skulle nå Tlens bli foretrukket av noen av produsentene av smarttelefon, smartbrille, overvåkningskamera, droner, actionkamera, automobil osv så vil vi garantert se store salgstall. Skulle for eksempel Xiaomi byttet ut alle kamera de har, i absolutt alt, så ville vi sikkert sett nær en milliard Tlens. Det skal vi ikke ha forhåpninger om med det første. Men velger nå kun 1 produsent Tlens i en stor modell så ser vi fort noen timillioner med Tlens sendt av gårde. Da er plutselig regnestykkene på forum realistiske. En eneste stor mobilmodell vil gi så store inntekter at vi snakker om P/E kanskje helt ned i 1, dvs inntjening på størrelse med aksjeverdien på dagens kurs.

Sannsynligheten for at Tlens får innpass i en slik stor modell er umulig å angi. Det eneste vi vet sikkert er at sannsynligheten har økt MYE med modulvendorens ønske om å lage en større Tlens.
Jeg har nå gravd så mye i patenter, selskaper og tekniske analyser at jeg tar det litt for gitt at Tlens blir en etablert standard i smartbriller og til dels i under-screen-camera. Derav min optimisme.

Håper dette var til nytte, kommenter gjerne om det er noe som er glemt eller virker helt absurd.

NB! Oppdaterer her: Det skjer ting hele veien, og poLight har vunnet enda en kontrakt i enda et nytt segment. TLens er integrert i industrialprodukt innen MachineVision. Dette er enda et nytt milliardmarked som åpnes. Kontrakten er ikke så stor, men nå er den tekniske løsningen bygd, så da er veien lagt klar.

Også innen consumer er det kommet ny designwin, denne gangen i konferanseutstyr. Maxhub har integrert TLens i webkamera, og dette er deres toppmodell. Et par deltakere på Shareville har testet produktet, og det skal være svært hurtig på å fokusere med god kvalitet.

Innen smartphone er det gjort store framskritt. TLens er designet inn i en konkret smarttelefon, og denne skal utgis senere i 2021, eller tidlig i 2022. poLight har fått beskjed om å være klar til levering til denne modellen i 2021. Senest Q4 skal de starte å levere, så det er litt usikkert om de starter leveranser allerede i Q3. Kontrakten om levering kommer før dette har jeg fått bekreftet, men vet ikke hvor lant tid før. poLight er i opprampingsfase der alt av bestilt materiell monteres nå, så de kjører på maks. Dette gjør de før bestillingen kommer. Det vil si at det fortsatt finnes en risiko, men den ser liten ut nå når alle mann er i produksjon. Kraftig de-risking dette i alle fall!
Redigert 27.05.2021 kl 08:19 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.06.2021 kl 10:48 13619

Det er helt ok for meg å bli overrasket med 20-ganger`n i steden for 10-ganger`n.
Nugatti
02.06.2021 kl 13:01 13533

Sjekk info på Shareville folkens:

Apple

Det skal da ikke være noen tvil om at Apple her patenterer TLens for selfiecam for bruk under-screen eller in screen...!?

Apples patenterte kameraløsning for selfiekamera gir mulighet for å ha Autofokus som add-on, med en MEMS-enhet som aktueres uten å forflytte deler, og med en fleksibel linse som endrer form, der enheten kan bestå av glass og/eller plastsubstrat!

Dette kameraet kan plasseres bak et frontglass (under-screen-cam) eller det kan plasseres som vanlig kamera i skjerm.

Denne kameraenheten har mulighet for 82 grader FOV, OIS, apertur på 2,4 osv, osv... Høres kjent ut det? 😉
Myrabakk
02.06.2021 kl 17:02 13389

Jeg postet dette patentet på FA-tråden til Kramzz også, så den ligger på tråden som heter OEMs.😉

Da er det avdekket poLight-relaterte patenter med Apple innen både AR-briller og smartphone selfiecam i løpet av bare noen dager!

Men; en ting som ikke er kommet på FA er pressemeldingen fra Optofidelity... den er det noen som har lenket på SV. Inngått avtale med poLight om systemer for automatisert testing i forbindelse med masseproduksjon.

Fortsatt ikke en "done deal" med smartphonekontrakten, men jammen ser det lyst ut:

-Alt tilgjengelig materiell er i montering
-Begge monteringspartnerne er tenkt å holdes opptatt fremover, og kapasiteten økes jevnlig
-Bestilling på mer materiell er sendt STMicroelectronics
-Testkapasiteten økes betraktelig med Optofidelity
-CEO sier linsene må være klart senest til Q4 for begynnende levering

Og slik vi forstår det, så er dette kun i forbindelse med 1 kunde med 1 smarttelefon, og det er mest sannsynlig OnePlus, siden de forteller at de pusher prosjektet med å få T-Lens technology til selfiecam.

"Dersom" denne kontrakten landes nå snart, så er jeg i alle fall spent på fortsettelsen! Hva skjer om Apple kaster seg over TLens?
rosgun
02.06.2021 kl 19:57 13296

Igjen, distruptiv teknologi=alle må ha det for å henge med på utviklingen Ref Fingerprint og nå iris gjenkjenning- uten tvil en sammenlignbar case.
Myrabakk
22.06.2021 kl 00:14 12698

Oppo er diskutert en del inne på "poLight fra lille Horten"-gruppa på Shareville. Ikke uten grunn! Jeg har funnet mye aktivitet i et patent med TLens-aktualitet jeg twnker å forklare, men flrst litt om Oppo og OnePlus:

OnePlus og Oppo kjører fusjon, og Pete Lau, CEO i OnePlus, har ledet utviklingsavdelingene til begge disse selskapene helt siden en gang i 2020.

Det betyr at Pete ledet både OnePlus og Oppo da han i mars annonserte at de pusher T-Lens for bruk i selfiecams. Oppo og OnePlus deler nå tech-løsningene fra R&D-avdelingene sine! Det er fantastisk godt nytt for poLight!

I dag ble det lenket en oversikt som viser at Oppo alene holder en markedsandel på hele 10% av verdens smarttelefoner. Det er enormt mange telefoner! OnePlus forteller ikke hvor mange de selger, men der vet vi de øker med 400% i Europa i 2021. De er store, det vet vi av omsetningstall, selv om antall enheter er ukjent.

Nå tenkte jeg å vise litt om hvorfor jeg mener Oppo er så spennende!😁

OnePlus har patenter på under-screen-cam med TLens. Det har jeg lenket før, så det konstateter jeg bare.
Nå har jeg gravd litt i et patent fra Oppo som jeg vet åpner opp for TLens. Dette patentet analyserte jeg i juni 2020, og viste til at TLens fra poLight ser ut til å bli foretrukket i selfiecam med autofokus, både i skjerm og under skjerm av Oppo! Nå de siste par ukene har det skjedd ting med dette patentet. Sjekk legal events i dette patentet, så ser vi at siste endring ble utført 11.juni 2021. Med andre ord: dette patentet er aktivt, og Oppo jobber med å sikre seg rettigheter enda bredere enn de har!

https://worldwide.espacenet.com/patent/search/family/064875010/publication/WO2020107985A1?q=pn%3DWO2020107985A1

For å vise at det er TLens-relevant så kan jeg lenke et par avsnitt. Vi vet at TLens er en polymerlinse som deformeres/endrer fasong når den bøyelige glassmembranen over blir påsatt spenning, og at poLight bruker en tynn glassfilm som påsettes spenning fra en aktuator vha poezoelektrisk styring. Den piezoelektriske aktuatoren er ringformet. Under Tlens er det en glassplate som ikke er bøyelig... Dette er poLights beskrivelse av egen patentert tech...

Sjekk forklaringen Oppo har på teknologien i kameraet her, kan det sies bedre???:

The piezoelectric actuator 41 can be electrically connected to the substrate 10. The piezoelectric actuator 41 can be made of a material with piezoelectric effect, for example, made of piezoelectric ceramics. ) Can deform under the action of. The adjustable lens 42 can be made of a transparent flexible polymer. The adjustable lens 42 is easily deformed under the squeezing or pulling action of an external force, which changes the curvature of the outer surface of the adjustable lens 42, thereby changing the adjustable lens 42 The size of the refraction effect on the light is to change the focal length of the imaging module 100.

The frame body 44 may have a hollow ring shape as a whole, and the hollow part of the frame body 44 forms an accommodation space 441, and both the piezoelectric actuator 41 and the adjustable lens 42 may be accommodated in the accommodation space 441. The contact terminal 43 is fixed on the frame body 44. Specifically, the contact terminal 43 and the frame body 44 can be manufactured together by in-mold injection molding.
Please continue to refer to FIGS. 4-6. In the embodiment of the present application, the adjustable lens assembly 40 may further include a film 45, a substrate 46, a supporting member 47, and a fixing member 48.
The film 45 may be a transparent glass film 45. The film 45 may be arranged between the piezoelectric actuator 41 and the adjustable lens 42. Specifically, the film 45 may be attached to the piezoelectric actuator 41 and the adjustable lens 42 . The piezoelectric actuator 41 can be ring-shaped as a whole. The hollow part of the piezoelectric actuator 41 is aligned with the adjustable lens 42. When the piezoelectric actuator 41 is deformed, the piezoelectric actuator 41 can transfer the action to the film 45. With force, the membrane 45 deforms and drives the adjustable lens 42 to deform. The amount of deformation is proportional to the magnitude of the electrical signal acting on the piezoelectric actuator 41.

The substrate 46 may be ring-shaped as a whole and surround the adjustable lens 42. The substrate 46 is accommodated in the accommodating space 441. The substrate 46 is located between the adjustable lens 42 and the frame 44. The sidewalls are spaced apart so as to provide axial and radial deformation space for the adjustable lens 42. The two end surfaces of the substrate 46 can respectively abut against the film 45 and the fixing member 48 and be combined together. The material of the substrate 46 may be silicon.


Dette patentet har tatt inn at det kan aktiveres for bruk av kameramodul med TLens både som selfiecam med fokus, bakkamera, under skjerm, i skjerm, roterbart, pop-up, i smartphone, smartwatch, smartglasses, laptop, overvåkningskamera etc....!


Nå er altså TLens valgt som foretrukket tech i en bestemt smartphone, og vi som følger poLight er innmari spente på om det er OnePlus/Oppo som har låst sitt design med TLens som "Design-In". Levering skal starte senest Q4, men bekreftelse på "Design-Win" må komme noe før levering. Vi har noe å glede oss til!

NB! mandag 28.juni starter MobileWorldCongress i Barcelona. Da møtes all verdens aktører til fysisk tech-messe. Det er ikke umulig vi får sett prototype med TLens der, men dette vil vi neppe få børsmelding om. Bare å følge med neste uka om det er noe spennende som showcases der. Er det signaler om noe nytt innen selfie smartphonekamera så er det nok svært nære kontraktsinngåelse. Da blir det travelt i poLightaksjen...

Ha ei riktig god uke!
Slettet bruker
22.06.2021 kl 11:13 12586

Tror få eller ingen er klar over hvor stort dette kommer til å bli.
Legg merke til at jeg skriver kommer til å bli, og ikke kan komme til å bli.
Myrabakk
22.06.2021 kl 12:53 12572

👌Yes, vi får bare være tålmodige. Orakelet Buffet fra Ohama har vel en påstand om at aksjemarkedet er en mekanisme som overfører verdier fra den utålmodige til den tålmodige. Jeg har i alle fall god tid, og handler når jeg kan.
Myrabakk
27.06.2021 kl 12:36 12314

"A deal between Norwegian solid state smart lens maker Polight and Wooptix could boost 3D cameras with light field technology"

Slik beskrives poLights nyeste prosjekt👍

poLights avtale innen light field med Wooptix får mye oppmerksomhet i store tech-magasiner og nettsteder.
Light field er en løsning som til nå har vært forbeholdt store kameraer, gjerne med multikameraoppsett for å ta bilder somnsettes sammen for å oppnå 3D-effekt og andre etterbehandlingsløsninger. Det at poLight og Wooptix nå kan tilby denne funksjonen til mikrokameraer i smarttelefoner vekker internasjonal oppsikt. Selveste eeNewsEurope hadde en artikkel om dette nå nettopp.

Fra artikkelen kan man se at TLens fra poLight beskrives som tech som kan erstatte VCM-tech som er mekanisk, OG liquid lenses, som må flytte væske for fokus. Det betyr at TLens beskrives som den ultimate løsningen for rask fokus! Legger med et utdrag:

"Norwegian Optical component developer poLight has teamed up for light field 3D camera technology in consumer designs.
The deal with light field chip technology developer Wooptix allows a camera system to capture light from many angles so that users can refocus the image, change the depth of field or select the point of view afterwards.

poLight has developed a solid-state tuneable lens technology that can replace mechanical focus and liquid lens solutions. 

The liquid tuneable lens solution used in their prototype cameras worked well enough, but the speed of capture is a bit limited due to having to move a liquid. The new solid-state tuneable lens (TLens) from poLight solves this challenge and does so in a very compact form factor.”

https://www.eenewseurope.com/news/sdk-consumer-holographic-light-field-camera

Dette styrker troen på at poLights utsagn om at add-in-løsning med liten frontlinse har potensiale til å bli standardløsning for selfiecamera i smarttelefoner er realistisk.

Takker Aslolini for deling av link til denne artikkelen!👌
stimar
27.06.2021 kl 15:20 12235

Supert Myrabakk. Det er så mange positive prosjekter som utfolder seg for poLight i disse dager at jeg kjenner det på pulsen. Dette er definitivt ikke tiden for meg å sitte på utsiden og avvente til nyheter kommer.
"First we take smartphone, then we take AR"
Slettet bruker
27.06.2021 kl 18:31 12176

Hei, hva ser dere for dere er en konservativ fremtidig kurs? Lyst å kjøpe meg inn, men redd vi er på toppen, uten at jeg har noe å bygge frykten på. Derfor jeg spør dere her inne. Er 300 kr for høyt 1 år frem i tid?
Slettet bruker
27.06.2021 kl 18:35 12207

Er den ikke på 300 om et år skal jeg spise opp pc`n som disse ord er skrevet med. Sitter du i ytterligere 2-3 år står den i minst 2000,-
Med andre ord: Her er det bare å kjøpe seg inn på dagens kurser og lene seg tilbake og nyte oppgangen som må komme.
Slettet bruker
27.06.2021 kl 19:05 12290

Har tidligere sagt 450,- ved nyttår.
Er det et tidspunkt som er rett å kjøpe seg inn på er det nå før trolig design win i mobiltelefon kommer. Vi sitter å venter på den nå i juni/primo, medio juli.
Kraamz
27.06.2021 kl 19:27 12352

Det er sansynligvis rett tid å gå inn i PLT før ordre til smartphone kommer, den kan komme når som helst men det er mye på gang for selskapet som kan dytte kursen opp, lenge før ordre☺️
Kan sterkt anbefalle å lese deg opp no, før vi skal videre til neste fase☺️👍
nykken
27.06.2021 kl 19:28 12396

jeg er ikke spesialist på teknologien her eller det forretningsmessige i bransjen. men jeg har fulgt med nå i over et år her på forumet og har lært mye av andre her. Spesiellt vil jeg anbefale at du følger med i hva Myrabakk og Kramz skriver. Også at du ser tilbake over tid hva de har skrevet eller du leser hovedinnlegget til trådene deres. Og det er mange andre også som er vert følge. jeg kjøpte meg inn for over et år siden, men jeg kjøper fortsatt. Skal jeg tippe pris om ett år? Det er vanskelig fordi når dette først løsner så blir kurven etter hvert så bratt. Men om ikke ting vil går veldig tregt tipper jeg den har bikket 1000 om ett år. I alle fall om 18 mndr. Men det vil jo bare være begynnelsen. Lykke til.
Slettet bruker
27.06.2021 kl 20:01 12350

Takk for informasjon alle. Ja leser her inne på alt jeg kommer over. Virker veldig spennende, og selskapet er vel ikke avhengig av kun et selskap, kan jo komme flere mobilprodusenter også samt innen alt det andre de er inne i. Så hvor er eventuell nedside her egentlig, hvis det går for lang tid før noe skjer? Nei, tror jammen meg jeg skal ta noen lodd i denne her.
HP17
27.06.2021 kl 21:14 12285

Dere er klar over at kursen alt har gått fra kr 7-8 til dagens kurs på litt under 2 år?
Dere er klar over at PLT så langt bare har meldt avtaler med et «Mikke Mus» salg?
Kursen er priset basert på at høye forventninger skal gå inn og fallhøyden kan være betydelig. Jeg bare nevner det slik at alle er klar over det.
Slettet bruker
27.06.2021 kl 21:57 12217

HP17.

Du har rett i det at man også skal tenke på at det kan gå åt skogen, men vil det gjøre det tror du? Nei det vil ikke gjøre det. Vel. Blir det verdenskrig eller utbrudd ala Yellowstone for ca 640.000 år siden vil kursen stupe, men da er det samme f hva man sitter i. Alt vil stupe uansett. Jeg, og mange med meg har ståltro på at dette vil bli en enorm suksess og på bakgrunn av dette ligger verdien pr i dag på +/- 177 pr aksje. Når meldingene som vi vet vil komme kommer vil alle angre bittert på at de ikke kjøpte for all tilgjengelig kapital på 177,- Om den kanskje skulle duppe til 130-140-150 før disse meldingene kommer får vi eventuelt bare ta med et smil.
Myrabakk
28.06.2021 kl 01:41 12118

Jeg har ikke kursmål på tall, men vurderer min posisjon i selskapet gitt visse hendelser, og det er innpass i "The next big thing" altså smartbriller. Jeg har ikke kjøpt poLight-aksjer for design-win og kontrakt i smartphone, men dette er likevel svært positiv utvikling og kan bli meget lønnsomt når de sier at dette kan bli ny standard i selfiecam!. Dette ser ut til å komme nå i Q3, og skal man dra inn kortsiktig kursvurdering så kan jeg nevne at aksjen spratt opp til 255 på rykte om at OnePlus tar inn T-Lens som tech i selfiecams. Jeg må nok si at jeg blir overrasket om ikke poLight går høyere når den faktiske kontrakten kommer.

Tid for kontrakt er uvisst, men poLight har fått beskjed av en ledende smartphoneprodusent om å rampe opp produksjonen så de er klare til å levere SENEST 4.kvartal. Jeg har selv fått bekreftet på Q&A Q1 at en ordrebestilling vil måtte komme før en levering starter. Da er det vel når som helst fremover.

Jeg kan forresten si til HP17, ENDA en gang, at kurs 7 var "før i tiden" før alle gjennombrudd. Må huske at NOD var verdt ca 50 øre for noen år siden. PoLight har mange likhetstrekk med utviklingen og potensialet til NOD!
Slettet bruker
28.06.2021 kl 23:01 11892

poLight har inngått avtale med Wooptix om samarbeid med 3D-kameraer med lysfelt-teknologi.

Wooptix utvikler kameralinser som lar kamerasystemer fange lys fra mange forskjellige vinkler slik at brukeren kan refokusere bildet, endre dybdeskarpheten eller velge hvor fokuset skal ligge etter at bildet er tatt.

Teknologien har allerede eksistert i ti år, men har ikke funnet veien inn i det brede markedet.

Nå skal poLights TLens benyttes sammen med Wooptix' teknologi for å gjøre teknologien tilgjengelig i mobiltelefoner.
Myrabakk
08.08.2021 kl 07:59 10784

Sjekk denne!!!!
Ny add-in cameramodule-supplier!
Isaksen fortalte oss på Q1 at prosjektet var meget godt mottatt, og flere smartphone- og cameramodul-vendors var allerede i gang med egne prosjekter på samme prinsipp.

Denne CM-supplier har patentett et add-in TLens-kamera for bruk i både smartphones, pc og wrarables (som klokker etc.).

I tillegg til at det rr mange tekniske fordeler med denne, er det ifølge oppfinneren en modul med lav kostnad. Akkurat det kan vel være et godt salgsargumen?

Dette patentet er funnet av RNJG, og jeg har fått lov å dele dette. Se denne:

https://worldwide.espacenet.com/patent/search/family/076252735/publication/CN213426288U?q=Cn213426288u

Tlens camera module and terminal
Abstract
The utility model discloses a Tlens camera module and a terminal, comprising a lens, a Tlens module, a lens holder, a photosensitive chip and a circuit board.

The utility model has the following advantages:

(1) Put the lens module inside the camera, so the lens module is close to the surface of the circuit board, which is convenient for signal transmission, so the reliability is good, and it can effectively avoid the problem of the lens module breaking when the camera falls;

(2) Since the Tlens module is close to the surface of the circuit board, the common lens holder can be inlaid with conductive metal sheets to realize the electrical connection between the Telens module and the circuit board. Compared with the LDS process laser engraving conductive circuit to realize the The way the circuit board is electrically connected, the utility model has the advantage of low cost.

In this embodiment, since the Tlens module 3 is placed inside the camera module, it has the advantage of good reliability. At the same time, since the lens module 3 is placed inside the camera module, the lens module 3 is close to the surface of the circuit board 7, so the ordinary lens holder 2 is used to inlay the conductive metal sheet 5 to realize the electrical connection between the lens module 3 and the circuit board 7. Compared with the method of laser engraving the conductive circuit using the LDS process to realize the electrical connection between the Tlens module 3 and the circuit board, the Tlens camera module described in this embodiment has the advantage of low cost.

As shown in FIG. 4, in this embodiment, the electronic components include a photosensitive chip 1, a driving chip 10, etc., and the driving chip 10 is electrically connected to the Tlens module, the photosensitive chip 1 and the connector 9 respectively. The Tlens module 3 mainly receives the driving power provided by the driving chip 10 through the conductive metal sheet 5 embedded in the lens holder 2, so as to deflect the internal curvature and achieve automatic focusing. The driving chip 10 mainly drives the Tlens module 3 through instructions fed back from the photosensitive chip 1 and an external device.

The photosensitive chip 1 is used to receive and process external images and transmit them to the external device through the connector 9. The connector 9 is used to connect the Tlens camera module with an external device. If the Tlens camera module is used on a mobile phone, the external device is a mobile phone.

In this embodiment, a terminal includes the Tlens camera module as described in this embodiment.

In this embodiment, the terminal includes a mobile phone, a tablet circuit, a palmtop circuit, a notebook computer, and other wearable devices. The foregoing is only an example and not an exhaustive list, including but not limited to the foregoing terminal.
Myrabakk
11.09.2021 kl 13:43 9805

Her er et eksempel på hvilke problemer verden står overfor. Dette MÅ løses i henhold til personvernets regler, ellers er wearables raskt en sikkerhetsrisiko for mennesker;

https://www.wareable.com/wearable-tech/lumen-apple-watch-app-review-8554

J2C tilbyr mange ulike enheter for irisgjenkjenning, men de fleste er for større enheter, som f.eks inngangskontroll etc. J2C har nå sitt mest lovende produkt på vei, en enhet for wearables og smartphones.

J2C er et relativt ferskt selskap, og når et ferskt selskap skal utvikle noe som ikke eksisterer enda, så sjekker de ut all tilgjengelig teknologi. Behovet for wearables er enkelt forklart slik;

-Det er viktig med lav byggehøyde, lite volum, lavt strømforbruk, ekstremt rask AutoFocus, i tillegg til at kamera for all del ikke må føre til elektromagnetisk interferens med andre andre integrerte sensorer.

Når J2C sjekket ut all tilgjengelig kamerateknologi gikk de først gjennom VCM. Det er dagens løsning for AF. Den treffer faktisk ikke noen av kriteriene!!! Tunable lenses som er på markedet nå er f.eks Optotune, Varioptics, og et par SMA-versjoner. Disse er bedre egnet til behovet enn VCM, men det er noen kriterier de misser totalt. Noen misser på hastighet, optisk stabilitet, strømforbruk, etc. Altså, ingen perfekt match.

I 2019 deltok både J2C og poLight på samme arrangement, og der fant J2C TLens. J2C ble vel kåret til en av de mest lovende startups fra Korea i etterkant. Blant annet for muligheten til skalering og nyvinning. Ganske utrolig historie, en mikrolinse fra kalde nord er den ultimate løsningen på irisgjenkjenning for et koreansk selskap.

Jeg tror vi kommer til å høre mer fra J2C i året som kommer. De jobber rett inn mot Apple, Google, Garmin osv... med denne irisscanneren for bruk under skjermen sin.

Som et lite apropos:
Kuo, den mest anerkjente Apple-leakster i verden, forteller at iPhone jobber med en fremtidig smartphone uten notch, altså uten felt øverst på skjermen. I dag MÅ iPhone ha dette "dødfeltet" for å få til face-recognition og diverse. Dette vil de ha videre, men for å løse dette må de ha noe kameratech under skjerm. Dette kan IKKE være VCM, for da tuller man til kamera og diverse. Hva står vi igjen med da?

Joda, det er ikke BARE TLens som kan løse dette. Man kan jo ha Lidar/Radar/ToF, men dette drar strøm, og noen løsninger kan også skape interferens. Ergo, kommer J2C frem til Apple med sin TLensmodul så kan vi få en suksesshistorie av dimensjoner.

Her er J2Cs presentasjon. Siste sidene viser 5MP AF, nederst står poLight som NDA-partner.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cybersec-alliance.org/exhibition/file_down/company_down.jsp%3Fidx%3D8&ved=2ahUKEwiTmeeR0v3vAhUul4sKHWCJBkAQFjACegQIBBAC&usg=AOvVaw1DObsFXIoQnM-e5-S7aj53

Videre så anbefaler jeg å sjekke J2C co sin Facebookside. Der er det nylig delt et svæææært spennende innlegg.
happi67
11.09.2021 kl 19:46 9761

Takk for godt innlegg,myrabakk. Er det noen som vet om vuzix har patent med TLens. De skal ha en presentasjon den 15/9.
https://finance.yahoo.com/news/vuzix-discuss-augmented-reality-market-130000814.html
Myrabakk
20.09.2021 kl 19:51 9035

For ei uke siden stod poLight i 150 kroner.
I dag står poLightaksjen i 106,2 kroner. Det er 3,8 kroner under emisjonskurs som ble satt for ei uke siden, en emisjonskurs som for øvrig ble overtegnet mangfoldige ganger. Vi vet ikke hvor mange ganger, men "several" er mer enn 3 i begrepets forstand. Det betyr at markedet var villige til å spytte inn mer enn 50% av hele selskapets verdi for aksjer til 110,- kroner per stk.

Oppgangen i poLight på 12 måneders basis er nå kun 6,7%!

Hva er endret i poLight siden forrige mandag? Ingen ting!

Hva er endret i poLight siden 20.09.2020? Enormt mye!

Det som er endret i poLight de siste 12 måneder er at det er innpass i flere nye segmenter, det er bare noen uker til AR-briller lanseres, smartphone skulle vi egentlig hatt inn bestilling på nå snart, men modellen ble kansellert. I stedet får vi ny modell med samme kunde, pluss flere andre kunder som er kommet langt i planlegging av flere smartphones. Dette vil vi få en god oppdatering på ved Q3.

Vi har også fått en millionbestilling i medical, og det er siste finish på et produkt som vil kunne gi stabile inntekter fremover, siden det er engangsutstyr som masseproduseres.

Vi har fått melding om at det er 3 AR-produkter fra major players som er på vei de neste månedene, deriblant 1 som nevnt ovenfor.

Vi har fått meldt at enda en ny barcodekunde går for TLens, og denne vil nok komme som designwin snarlig.

Vi har fått klarhet i at Sunny optical har klar TLens-modul for masseproduksjon til smartphones når bestillingen kommer, og denne oppgir Sunny som en potensiell ny standard for selfiecam. Kanskje derfor poLight sier at det er rom for flere designwins i smartphone i H2-2022!

Så nå ser det ut til at Pareto kanskje styrer kursen "litt" med sine 2 kontoer? Sannsynligheten for en rep.emi synker betraktelig på denne kursen, og på aksjonærlistene kan det se ut til at de som deltok kortsiktig allerede er ute.

Nå har poLight fått 125 millioner på bok til tidenes oppramping av produksjon, og i tillegg nok cash til 2-3 års drift!

Da er spørsmålet:
-Hvor lang tid tar det før poLightkursen korrigerer?

For makan til overreaksjon har jeg ikke sett makan til - vi er jo omtrent tilbake på september 2020-nivå!

For all del, jeg skal vel ikke klage på kurs. Vi får handlet rimelig nå, og stort sett hele topp50 øker. Men jeg er nå spent på hva som skjer når alle skal inn igjen når bestillingene kommer, eller design-in i smartphone kommer?

Den modellen som ble kansellert er vel forresten mest sannsynlig denne, som ble ryktet samme dag som poLight meldte at modellen med TLens ble kansellert, og det at debut i smartphone flyttes noen måneder:
https://www.xda-developers.com/oneplus-9t-officially-canceled/

OnePlus er i så fall enormt stort å komme inn i, for OnePlus og Oppo er samme selskap, og de selger nesten en kvart milliard enheter årlig...!

1 stk TLens koster mellom 14 og 50 kroner, alt etter volumbestilling. Flere smartphonekunder tenker nå på TLens, og 4 kameramodulmakere har TLens i R&D på selfiecam, der minst 2 er ferdige (Ofilm og Sunny). Disse har store kunder, blant annet Apple, OnePlus, Oppo, Vivo, Microsoft og mange flere. Da får det bli opp til oss å se hvor lenge vi tør vente før vi tror poLight snur oppover. For dersom poLight når enhjørningsstatus, så skal vi se en formidabel korreksjon her! Med enhjørningsstatus så vil de være verdt 1mrd$. I dag er de verdt 1 mrd NOK...
Sima1
20.09.2021 kl 20:04 9025

Mange som selger seg ut etter denne emisjonen. Enkel og kjapp gevinst.
Dagen i dag har vært blodrød. Vanskelig for polight og unngå samme nedgang som alt annet.
Myrabakk
20.09.2021 kl 22:46 8907

Tror ikke de som solgte i dag solgte med pluss...
Sima1
20.09.2021 kl 23:05 8921

Mye frykt som har herjet i dag. Gi det noen dager, så er nok markedet på vei opp igjen.
Myrabakk
21.09.2021 kl 16:20 8704

Da kom det enda en bestilling til medical, ser jeg. Det er til levering innen Q4, altså ser det ut til at medical kan bli framskyndet. Med ordre på 4.000.000 til dette prosjektet så skjønner vi fort at dette kan bli et lukrativt høyvolumsprodukt om kort tid. Design-Win er ikke kommet enda, men det ser da virkelig ut til å nærme seg!

https://e24.no/boers-og-finans/i/7dqvrB/ny-kontrakt-kan-vaere-meget-god-medisin-for-polight-aksjen
2211
21.09.2021 kl 18:36 8606

Ja dette er veldig godt nytt👍 Det er ikke ett spørsmål om de lykkes men ett spørsmål om hvor lang tid det går før neste bestilling / dw. Nå er kassen fylt på med 120 mil og for selskapet ser ting virkelig lyst ut. Nå får vi håpe alle kortsiktige snart er ute så vi kan få en stigende kurs frem mot neste bestilling😅
Myrabakk
01.10.2021 kl 14:02 8098

PoLight nevnes i nyhetsbrevet fra DN

"– Nordnets kunder har i september måned brukt tiden på å kjøpe seg opp i selskaper som både har vekstimpulser og er eksponert mot syklisk industri. Her kan man nevne Polight, 2002 Bulkers og Yara International, skriver Johannessen.

I tillegg til Golden Ocean var det Telenor og kameralinseselskapet Polight som var de mest kjøpte aksjene blant Nordnet-kunder i september, med nettokjøp på henholdsvis 60 og 44 millioner kroner."

Interessant at Finansavisen utelater poLight når de skriver om september...
Myrabakk
08.10.2021 kl 14:58 7650

Nobelprisvinneren Edvard Moser skryter TLens opp i skyene!

TLens gir med sine egenskaper medisinforskere muligheten til å forske på neuroner i levende vesener, noe som aldri før er gjort på en så god og stabil måte.

Denne TLens-saken er bare delt på Reddit og aksje-gruppen, så jeg deler den her på poLight-tråden. Ikke meg som fant dette, men dette er så stort at det tåler en deling her også!

https://twitter.com/EdvardMoser/status/1440321277600751616?s=20

Tidligere kunne man bruke et mikrokamera i bare et par minutter før liquid lens gikk varm, og man måtte stoppe arbeidet. Temperaturen i liquid lens gikk opp 20 grader på 10 minutter, bildet begynte å "drifte", og fokus forsvant.

Nå har altså Moser og forskningsteamet utviklet et mikrokamera som ikke økte temperaturen i løpet av en hel time testing, og alt er i fokus. Det består av 4x TLens! Det er myyye mindre og lettere enn alt som er funnet opp til dette bruk tidligere.

Dette åpner for helt ny forskning, og vi ser muligheter som aldri har vært mulig å få utforsket før.

Jeg blir litt stolt over å være aksjonær i poLight når jeg leser slikt. Tøft om TLens blir sentral i Nobel-prisvinnende forskning! Moser har i alle fall klart dette før!

Akkurat dette mikrokameraet blir det neppe store volumer av, men du verden for en verdi dette har som signaleffekt og kvalitetsstempel for egenskapene til TLens og poLight!

Fra rapporten;

Large-scale two-photon calcium imaging in freely moving mice

We developed a miniaturized two-photon microscope (MINI2P) for fast, high-resolution, multiplane calcium imaging of over 1,000 neurons at a time in freely moving mice. With a microscope weight below 3g and a highly flexible connection cable, MINI2P allowed imaging to proceed with no impediment of behavior in half-hour free-foraging trials compared to untethered, unimplanted animals. The improved cell yield was achieved through a new optical system design featuring an enlarged field of view (FOV) and a new micro-tunable lens with increased z-scanning range and speed that allowed for fast and stable imaging of multiple, interleaved planes as well as 3D functional imaging. A novel technique for successive imaging across multiple, adjacent FOVs enabled recordings from more than 10,000 neurons in the same animal.

(I selve rapporten kommer det frem at dette er TLens fra poLight)
Myrabakk
09.10.2021 kl 01:27 7507

https://youtu.be/urXqdmTT6mQ

Maxhub reklamerer for TLens, og selger nå webcam med TLens fra svært mange kanaler og butikker over hele verden. Kan vel fort resultere i suppleringsbestillinger i høst, og jeg er spent på fremtidig utvikling. Deres uttalelse om at TLens kan bli aktuell i mange andre produkter fra dem borger for mer aktivitet.

Er representert i over 50 land, og er blant de største i verden på konferanseutstyr.
Myrabakk
21.10.2021 kl 22:09 6988

Sjekk denne!!!!
Enda en svær referanse som sier at T-Lens er det som anbefales i selfiecams for fremtiden!

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://dmegc.de/file_folder/DMEGC%2520Compact%2520Camera%2520Module%25202021.pdf&ved=2ahUKEwj-n537itzzAhWvk4sKHbx3CdwQFnoECAMQAQ&usg=AOvVaw3kr6hbrkgZKeMqIwE5k8gY

Nå har vi 4 av verdens største aktører som alle refererer til at innen smartphone selfiecam så er T-Lens fremtiden😁

Jeg har vært gjennom Ofilm, Q-Tech, Sunny, og nå disse. Alle disse har nå arbeid med CCM-moduler til smartphone selfie, og alle disse har faktisk direkte T-Lens-referanser🙉
Bells
22.10.2021 kl 06:56 6899

Takk for at du deler Myrabakk.

Har disse to patentene fra Huawei og Samsung tidligere vært oppe ? Kan dette være relatert til TLens?

https://worldwide.espacenet.com/patent/search/family/077714033/publication/EP3896954A1?q=huawei
https://worldwide.espacenet.com/patent/search/family/078006140/publication/US2021318509A1?q=samsung
Myrabakk
08.11.2021 kl 07:05 6254

Gamechanger!

Det er et ord vi ha hørt Isaksen bruke om to forskjellige segmenter for poLight, og det er gamechanger når det gjelder utviklingen i smartbriller, og i tillegg når det gjelder mulighetene inntog i smartphone selfiecam vil gi med en mulig bransjestandard.

Nå leste jeg gjennom kommentarene på Twitter i forbindelse med det nye TLens-mikroskopet til Moser&Co, 2P miniscope. Her svarer May-Britt ut en kommentar om hvor betydningsfull hun mener dette faktisk er:

"Yes, this is amazing - a gamechanger - both the 2Pminiscope and the data! All this effort of eminent people, I am so proud and so happy!"

Det er interessant!

Gamechanger er for meg ensbetydende med noe som endrer en standard. Er dette det virkelig store gjennombruddet for TLens? Dersom dette er en gamechanger for forskning på nevroner i hjernen, så kan det føre til en rekke store oppdagelser. Det igjen leder til mye oppmerksomhet for poLight. Da endte det opp med en laaaang runde med lesing. Jeg tror dette er stort. Skikkelig stort!

I dag forskes det på neureal network, og dette er på vei til å bli en stor greie. Nevronene er nøkkelen til utviklingen av AI, men foreløpig har det bare vært en teoreti på det som skjer i cortex. Det er en 40-50 år gammel teori som man har jobbet svært lenge med å bekrefte. Det har ikke vært mulig uten å følge rekken av nevroner og signalene som sendes, og til nå har det ikke vært muliggjort pga mangel på teknologi som faktisk kan klare dette.

Sjekk denne:
https://norwegianscitechnews.com/2020/11/10-million-euros-to-international-brain-research/

Moserteamet fikk tildelt ca 100millioner av Eu-fond for å forske på dette, og det er bare 1 år siden. Resultatet er rapporten som kom for noen uker siden. Grunnlaget for tilsagnet var, selvfølgelig, ny mikroskoptech...!

10 million euros to a new international collaboration on brain research

“At the Kavli Institute for Systems Neuroscience, we are now replacing the old single-cell recording systems with high-site-count Neuropixels silicon probes and portable 2-photon microscopes,” he said.

These tools, developed within the last year or two, allow Kavli researchers to record and visualize simultaneous activity from thousands of neurons interacting with each other during cognitive operations.

However, experimental measurements alone are not enough. Experiments must be guided by theoretical models of how neural networks create their outputs, which can in turn be tested experimentally. It is a matter of testing whether the map fits the landscape and of understanding the landscape through the map.

Some of the most promising theories in neuroscience during the last 40-50 years are called continuous attractor network (CAN) theories. Attractor network theories predict how neural networks in the brain operate through specific connections between cells in the network.

Our goal is to uncover how a cognitive brain function is generated through interactions between thousands of cells in the cortex,”

Attractor network theories propose that activity patterns in the brain are formed through specific connections within neural networks. In the case of spatial orientation, attractor networks result in activity patterns that enable a sense of location and direction.

Verdien i linsesalg kommer ikke til å være veldig stor for poLight her, men tenk den referansen dette er allerede, og hva det kan bli om det resulterer i ny Nobelpris for å ha løst mysteriet med neureal network!

Hele kjerneideen med mikroskopet er at det skal være open source, altså at alle som ønsker det kan bygge et maken. Tegningene ligger fritt tilgjengelig, så det er bare å bygge i vei. Det er ment for at ulike forskningsteam skal kunne bruke dette. Dette kan vel kanskje føre til noen henvendelser til poLight for å kjøpe TLens, også fra andre enn forskere? For, den tunable lens som TLens nå erstatter i 2P-mikroskopet er en populær liquid lens, og er Optotunes minste linse. Den er 120 ganger så tung som TLens...!

Ha en fortreffelig uke!
Eqnrqec
08.11.2021 kl 07:17 6308

Nevronene er nøkkelen til utviklingen av AI! Hva står forkortelsen AI for?
detektor
08.11.2021 kl 08:33 6246

Eqnrqec
https://snl.no/kunstig_intelligens
Redigert 08.11.2021 kl 08:39 Du må logge inn for å svare