PoLight - Norges teknologiske hemmelighet!


Det fundamentale i poLight - et forsøk på forklaring

Jeg forstår ut fra diskusjonene på ulike forum de siste dagene at ikke alle har helt 100% klart for seg hva som er det grunnleggende bildet i poLight. Jeg velger derfor å legge inn et innlegg for de som ønsker å forstå mer av selskapet. Dette er ment bare som et supplement, og fyll gjerne på mer her.

Aller først: forskjell mellom vcm og tunable lenses. Vcm er voice-coil-motor. Dagens kamera funker ved at en motor flytter på linser for å få til fokusering. Det er omtrent som når man bruker et forstørrelsesglass for å se på ting, man flytter det frem og tilbake. Denne teknologien er relativt treg, bruker mye strøm, koster mye penger, osv. Tunable lenses er linser som ikke trenger å flyttes. Man setter på strøm på en linse slik at den endrer form. Da får samme fokuseffekt som om man flytter linser.

For å se fremtidsvyene vi snakker om her så må man forstå dette. I dag er absolutt ALLE kamera i smarttelefoner, overvåkningskamera, droner, biler osv. basert på vcm. Det finnes altså ikke ett eneste kamera i disse segmentene med noe annet enn vcm! Tlens kommer nå inn her fra sidelinjen og skal forsøke å kjempe mot denne etablerte teknologien. Da vil Tlens være såkalt disruptiv teknologi, som forsøker å ta markedsandeler. Det er vanskellig! Nå har de jobbet i mange år for å forbedre produktet sitt, og endelig ser det ut til at det er gjennombrudd. Tlens kom som første «ikke-vcm» inn i et slikt produkt i klokkene fra Xiaomi. Dette er stort! Salget på en million eller to er ikke så viktig, det er gjennombruddet som er viktig. Etter et halvår i klokkene ser vi en eksplosjon i antall patenter med Tlens. Det betyr at verden har fått opp øynene for at det er kommet et alternativ til vcm. Herav litt hallelujastemning i poLight og blant oss aksjonærer. Tlens kommer til å ta andeler, sakte, men sikkert. Hvor mye er umulig å si.

Så var det barcode… også her brukes vcm i omtrent alt, men i tillegg finnes det linser som minner om Tlens, bare at de er basert på flytende væske som settes på strøm, såkalte «liquid lenses». Disse har fått andeler i barcode, og er meget gode. Det at nå Tlens kommer fra sidelinjen her også, som disruptiv teknologi, og kjemper mot både vcm og liquid lens med suksess viser hvor god denne Tlens er. Ingen bruker titalls millioner på patenter, forskning og bygging av nye scannere med Tlens uten at den er bedre enn det som allerede finnes, som er mye billigere å bare kopiere inn i produktene sine. Det at poLight fikk selveste Honeywell som kunde her er større enn vi i Norge antakelog forstår. Det er et av verdens største selskaper innen teknologi, og har grener inn i det meste. Det at scan-engine med Tlens selges som markedets beste, null delay i distanser 10-2000 cm er helt rått. Denne scanengine er solgt inn i minst 6 ulike konkurerende scannere fra andre selskaper i tillegg til Honeywells egne. Dette kommer vi til å høre mer om fremover!

Så var det smartbriller, av type AR/VR/MR/XR (artificial, virtual, mixed, extended – reality). Disse er ikke kommersialiserte enda. Det betyr at det ikke finnes noen standard for om man bruker vcm, liquid eller Tlens som teknologi. Her stiller derfor Tlens meget sterkt! De er med fra starten og starter likt med de andre. Da velges den beste teknologien fra starten. Her er Isaksen tydelig på at Tlens allerede har en sterk posisjon og er i ferd med å bli inkludert i noen tidlige produkter. Det er stort! Da kan vi oppleve at Tlens faktisk blir standard i smartbriller. Vi vet nå at Tlens konkurrerer ut både vcm og liquid på det meste. Dette markedet er stort, og absolutt alle vendorer satser enorme summer her. Det er antatt at i løpet av de neste årene så vil smartbriller i stor grad erstatte smarttelefoner. Vi har funnet patenter som viser Tlens som en av få alternativer i både Apple, Facebook, Alphabet(Google), Microsoft, Magic Leap, Varjo og mange flere.

Ser vi på kamera som er tenkt under skjermen i smarttelefoner er det også slik som med brillene. Det er ikke teknologi som er brukt til slikt før, og Tlens stiller meget sterkt her. Add-in modul, der Tlens settes inne i mellom andre linser gjør frontlinsen mulig å gjøre veldig liten, small-nose, og vil gi svært lite synlighet i skjerm eller under skjerm. Isaksen sier på Q4-rapporten at det nå er kommet så langt som "til hvilken modell og når".

Dersom jeg ikke hadde brukt så mye tid på å sette meg inn i selskapets fundamentale så ville jeg neppe vært så positiv som jeg er i dag. Jeg finner svært få sammenlignbare eksempler med dette selskapet. poLight er i besittelse av en teknologi om er ettertraktet i aller høyeste grad. Dette KAN erstatte dagens kamerateknologi i mange områder. Nå har altså poLight rokket ved dette vcm-monopolet.

Dette vet poLight, dette vet vi som har gravd i lang tid, men der er ikke så enkelt å formidle på kort tid når det kommer nye aksjonærer. Da vil slike aksjesalg som de siste par dagene virke skumle. Når vi nå ser at det er diskusjoner om store tall i fremtidschartet til poLight så er det fordi noen av oss som har gravd oss dypt inn i patentene ser endringer i aktivitet etter kommersialiseringen. Det er åpnet en rekke dører. Vi ser at Tlens patenteres inn i en hel myriade av produkter. Skulle bare en brøkdel av disse bli realisert så vil slike hårete regnestykker faktisk kunne realiseres.
 
Jeg vil ikke si noe om mitt kursmål for poLight, men kommer jeg med en påstand om at jeg tror kursen er for eksempel 1000 om et par år så vil det være noen som nikker anerkjennende og noen som tenker at det har rablet helt for meg. Dette kommer av at det er vanskelig å formidle hvor stort marked poLight egentlig jobber inn mot. Det er milliarder av linser som selges årlig.

Skulle nå Tlens bli foretrukket av noen av produsentene av smarttelefon, smartbrille, overvåkningskamera, droner, actionkamera, automobil osv så vil vi garantert se store salgstall. Skulle for eksempel Xiaomi byttet ut alle kamera de har, i absolutt alt, så ville vi sikkert sett nær en milliard Tlens. Det skal vi ikke ha forhåpninger om med det første. Men velger nå kun 1 produsent Tlens i en stor modell så ser vi fort noen timillioner med Tlens sendt av gårde. Da er plutselig regnestykkene på forum realistiske. En eneste stor mobilmodell vil gi så store inntekter at vi snakker om P/E kanskje helt ned i 1, dvs inntjening på størrelse med aksjeverdien på dagens kurs.

Sannsynligheten for at Tlens får innpass i en slik stor modell er umulig å angi. Det eneste vi vet sikkert er at sannsynligheten har økt MYE med modulvendorens ønske om å lage en større Tlens.
Jeg har nå gravd så mye i patenter, selskaper og tekniske analyser at jeg tar det litt for gitt at Tlens blir en etablert standard i smartbriller og til dels i under-screen-camera. Derav min optimisme.

Håper dette var til nytte, kommenter gjerne om det er noe som er glemt eller virker helt absurd.

NB! Oppdaterer her: Det skjer ting hele veien, og poLight har vunnet enda en kontrakt i enda et nytt segment. TLens er integrert i industrialprodukt innen MachineVision. Dette er enda et nytt milliardmarked som åpnes. Kontrakten er ikke så stor, men nå er den tekniske løsningen bygd, så da er veien lagt klar.

Også innen consumer er det kommet ny designwin, denne gangen i konferanseutstyr. Maxhub har integrert TLens i webkamera, og dette er deres toppmodell. Et par deltakere på Shareville har testet produktet, og det skal være svært hurtig på å fokusere med god kvalitet.

Innen smartphone er det gjort store framskritt. TLens er designet inn i en konkret smarttelefon, og denne skal utgis senere i 2021, eller tidlig i 2022. poLight har fått beskjed om å være klar til levering til denne modellen i 2021. Senest Q4 skal de starte å levere, så det er litt usikkert om de starter leveranser allerede i Q3. Kontrakten om levering kommer før dette har jeg fått bekreftet, men vet ikke hvor lant tid før. poLight er i opprampingsfase der alt av bestilt materiell monteres nå, så de kjører på maks. Dette gjør de før bestillingen kommer. Det vil si at det fortsatt finnes en risiko, men den ser liten ut nå når alle mann er i produksjon. Kraftig de-risking dette i alle fall!
Redigert 27.05.2021 kl 08:19 Du må logge inn for å svare

Jeg har ikke vært inne i Plt på over 2 år, men fulgt med fra sidelinjen. Blandt annet fått med meg at denne rosgun har et kursmål på 6000 kroner, uten at vedkommende har begrunnet, eller spesifisert det noe særlig. Men hva er årsaken til kursfallet i dag? Noen som følger med som vet?
abbos
12.05.2022 kl 10:49 5540

Oslo (Infront TDN Direkt): Polight fikk en ebitda på -18,5 millioner kroner i første kvartal 2022, mot -20,2 millioner kroner i samme periode året før.
Det går frem av selskapets kvartalsrapport torsdag.

Selskapet fikk et resultat før skatt på -20,9 millioner kroner i første kvartal 2022, mot -23 millioner kroner i samme periode året før. Omsetningen var 1,5 millioner kroner (1,5).

TDN Direkt finans@tdn.no Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Synes det var et beskjedent fall. Utsettelse, mulig emisjon neste?
Fortsatt stor fallhøyde tenker jeg

Stor fallhøyde.. Du får catch trade da..
abbos
12.05.2022 kl 13:45 5608

Med det lave volumet virker det ikke som markedet er enig med deg 😀

Kursen er enig med meg, mao markedet ;-)
tunktee
12.05.2022 kl 16:28 5599

(Postet på feil forum)

Allright, tok en "lottopost" på kurs kr 116,-

Må være en grei inngang ;)
Eqnrqec
23.05.2022 kl 07:49 4820

Ser det er veldig mye positivt som blir publisert på shareville, noen som er fint å lese for en aksjonær, jeg er av den langsiktige aksjonæren! Jeg sliter med å forstå en ting, kapasiteten! I dag kan vel polight produsere 1 mill linser pr mnd, kan økes til 2 millioner slik jeg har forstått det, mulig jeg har misforstått??

24 millioner linser i året er ikke rare greiene tenker jeg, blir ingen eksplosjon i aksjekursen av slike tall!

Noen som har et godt svar rundt dette?
VNVN
23.05.2022 kl 10:01 4757

Hei.
Dette med produksjonskapasitet har vært diskutert, og forespurt poLight ved mange anledninger.
Vi vet at div aktører har besøkt poLight ifbm due dilligence, sett på produksjonsanleggene osv, og det er kommunisert at selskapet sammen med partnerne kan rampe opp produksjonen betraktelig på ca 6 måneder. Det er planer og rutiner satt opp for ulike scenarier, så dette skal ikke være noe problem.

Det er sikkert mulig å sette opp kalkyler på dette, vi ser for oss at det er ca 6 mnd leadtime fra DW til lansering av produktene, hvis vi ikke får en ny "Maxhub" overraskelse da (da vil det kunne gå enda raskere, det kan hende at opprampingen allerede er i gang?)

Vi vet også at poLight har ordrer på et stort antall Wafers fra ST Micro, så de er sikret tilgang til disse i lang tid fremover.

dobling til ca 5 mill linser/md er altså innenfor rekkevidde iløpet av 6 mnd, og det er sagt tripling på 6-9 mnd.


Eqnrqec
24.05.2022 kl 00:24 4598

Det er jo fortsatt småtteri om vi skal inn i smartphonemarkedet 🥺
Myrabakk
24.05.2022 kl 04:26 4617

5 millioner linser per måned skal vel være mulig å rampe opp til på relativt grei tid.
Ser man på poLights kapasitet så har de selv ingen begrensning på polymer. Den har tilnærmet ubegrenset produksjonskapasitet.
Så er det wafers, altså muskler til å bøye linsen. Dette fikser STMicroelectronics, som nettopp har ferdigstilt sin gigantiske nye fabrikk "Lab in fab" i Singapore. De har startet prosessering av en ordre til poLight som skal dekke et par års forventet salg, og da er smartphonetall inkludert i ordren...

Etter å ha mottatt alt av materiale sendes dette gjennom monteringslinjene. De har 2 samarbeidspartnere som er gigantiske aktører. Monteringen gjøres i en liten del av disses lokaler, og per dags dato er det bare den ene som trenger å kjøre, mens den andre er klar til å starte opp når bestillinger av større volumer kommer.

Til slutt skal hver enkelt linse testes i en maskin. Der er kapasiteten ca 1 mill per måned per maskin. Det kunne blitt en flaskehals dersom ikke denne avtalen ble inngått:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.optofidelity.com/news/press-release-collaboration-between-optofidelity-and-polight-to-strengthen-testing-capability-and-capacity-of-polight-%25CC%2581s-tlens&ved=2ahUKEwix2M_t2vb3AhVLS_EDHWlsC2QQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw2ljikr1WnCHgGP13LQMTr9

Optofidelity produserer testmaskiner i stor skala (og tester i tillegg AR-briller og kameraer!). De leverer flere på bestilling.

Skulle nå poLight få behov for 5 millioner linser månedlig som det nevnes overfor her så skal det være mulig å rampe opp til på relativt kort tid. 5 mill er virkelig ikke små mengder. Tlens selges for et par dollar per stk (snitt, er estimater basert på poLight sine utsagn). Da utgjør en slik kapasitet 1.140.000.000 kroner, altså en drøy milliard årlig. Skal man sammenligne dette med noe så er kanskje NOD lett å sammenligne med? De hadde en revenue på 5,5 mrd i 2021. Jeg tenker derfor at 5 mill linser er veldig mye!

6000 kroners målet til denne rosgun går farlige tider i møte i morgen. Figuren er forøvrig fraværende. Det kan jeg godt forstå.

Hva skjer i morgen?
Eqnrqec
26.05.2022 kl 06:44 4225

De har starter prosessering for polight som skal dekke et par års forbruk skriver du, og da er smartphone inkludert. Har vi noe tall her, snakker vi hundretusener eller millionvis?? Betyr det at de prosessere for harde livet i tilfelle noe større dukker opp? Blir vel litt feil å sammenligne med NOD som har 5,5 mrd årlig, og best case for PLT kan bli 1,1 mrd…
Eqnrqec
26.05.2022 kl 06:51 4217

Sweetspot skrev Hva skjer i morgen?
Sjer ikke noe annet at vi får en splitt, 1 til 5. Med dagens kurs på 118kr blir da mandagens kurs 23,60kr, da er det litt lengre vei å gå til 6000 😅 6000 kroners kursmålet blir nå altså 1200kr etter splitten! Da får vi i tilfelle en markedsverdi på 60 mrd, langt ifra umulig om alt slår til på sikt, men da skal jaggu alt klaffe☺️
Myrabakk
26.05.2022 kl 10:01 4147

poLight har plassert en fremtidsrettet PO (purchase order, bestilling) på wafers fra STMicroelecteonics. Denne er så stor at den skal dekke poLights leveranser av TLens til markedet for 2022, 2023 og kanskje litt ut i 2024. Og nei, størrelsen på denne bestillingen vet vi ikke, og kommer heller ikke til å få vite. poLight har tatt i skikkelig, og takk og lov for det. I dagens markedstrøbbel med tilgang på komponenter så er denne tidlige bestillingen, satt i fjor, helt sentral for at det er mulig å levere til mange smartphonemodeller.

En av poLights kunder har gjennomført en "Due Dilligence" av selskapet, og har kvalitetssikret og gjennomgått alle ledd i deres produksjon. Dvs Horten, STMicro i Italia/Singapore, samt assembley i Taiwan. Alt godkjent, og de var imponerte over fremtidssynet til poLight mtp PO som ble satt så tidlig for å møte slike store kunder.

Sammenligning med NOD er noe som gjøres fra tid til annen. I PoLight sitt styre sitter Svein Tore Larsen, CEO I NOD. Selskapet selv mener at de er på randen til å bli neste industrielle eventyr i Norge (og de er IKKE kjent for å hausse noe). Grunnen til at jeg trekker frem NOD i den sammenhengen der handler om de tall noen spør etter, og hele poenget er bare at 5 millioner linser per måned er fryktelig mye! Det virker som om mange tenker at 5 millioner i kapasitet per måned er lite, men på årsbasis er det nok til å omsette for 1.200.000.000, altså omtrent kvartalsomsetningen til NOD i et normalkvartal 2021.

Og best case? Tallene jeg oppgir er IKKE best case. Tallene jeg oppgir handler kun om spm om 5 mill linser/mnd.

Best case for poLight er ikke mulig å forutsi. Nesten alle telefoner har 1 kamera foran, 2-7 bak. Nesten alle disse trenger en rimelig AF I fremtiden. Nesten alle disse trenger en optisk bildestabilisering også (OIS). Skal man dra det til ytterste behov så kan poLight levere TLens til selfie, OIS til selfie, TLens til lysfokusering i blitz. Det er altså teoretisk sett mulig med 3 TLens per kamera. Gang opp med gjennomsnittet på 5 kamera per telefon så er tallet 15 per telefon. DET tror jeg ikke skjer, men det er best case i telefon.

I AR er det en annen historie. Der er det snakk om fra 2 til 15 kamera per enhet. Det er der fremtiden ligger, og det er der beat case ligger. Dersom poLight lykkes å dominere AR-briller så er dette best case! Per i dag er de i 25 prosjekter, der 5 er Designet inn og i prosess, mens 1 er allerede vunnet i et Major Brand. Det lover godt!
Eqnrqec
26.05.2022 kl 15:32 4053

Er det samme type linse for bruk i AR som smartphone, og for så vidt også innen medisin. Det er et produkt polight har?
Myrabakk
26.05.2022 kl 17:42 4036

poLight har 3 ulike linser. Alle heter TLens, men er i ulik størrelse. Det er Silver, silver premium, og platinum. Den siste er ikke særlig mye i bruk, det er Silver premium som er den som er mest aktuell.

Selve linsen til poLight er for så vidt den samme som brukes i både AR, smartphone, medical, industrial osv... MEN;

Linsen er ikke eneste bestanddel i de kamera/optiske løsninger som trengs/bestilles. Et kamera består av en sensor som oppfatter og tolker lyset som kommer gjennom kameraet. Inne i kameramodulen ligger det mange linser av glass eller plast. Disse vinkler og styrer lyset i konvekst og konkave sprede/samle"stråler" mest mulig optimalt. Så ligger det på noen coatings, som tar bort reflekser og annet uønsket forstyrrende lys. I noen kameraer er det behov for å ha en fokuserende funksjon. Det er denne funksjonen VCM har hatt enevelde på i mange tiår. VCM består av flere glass/plastlinser som flyttes frem og tilbake som et forstørrelsesglass. Det er tregt, tungt, dyrt og strømkrevende. TLens kan puttes inn som en tynn "skive" i stedet for denne VCM-løsningen. Den er tynn, bruker 95% mindre strøm, 10-20 ganger raskere+++.

I en applikasjon (telefon, AR-brille, etc...) så kan det være ulike behov for hvor TLens skal være i modulen. Noen har TLens på topp. Den er litt kritisk mtp støtsikker etc. Derfor har alle de 10 største cameramodulemakers, CCM, i verden, designet moduler som har TLens inne i linsestacken. Det er ofte 5 linser i et selfiecam. TLens kan da være f.eks nummer 4 i rekken i noen moduler, mens den kan være nummer 5 i andre. Felles for disse er at de kalles "add-in", siden TLens puttes inn mellom andre linser. I noen av disse er TLens ferdig i en ramme med alt av installasjoner klare, mens i noen er det en "naken" TLens som tar enda mindre plass.

Det er derfor samme TLens I de fleste moduler, men CMM avgjør hvor TLens skal plasseres.

poLight leverer altså denne TLens til CMMs, og de avgjør hvor TLens skal brukes i kameramodulen.

MEN: det er et viktig MEN her. Nå nærmer det seg CMD, Capital Market Day. Det er første gang i historien dette arrangeres i poLight. På CMD vil publikum få presentert minst 2 tekniske nyvinninger som kan komme til å revolusjonere kamerateknologien for fremtiden. Jeg har sett disse allerede, og det er helt utrolig spennende det de presenterer neste uke. De fikk en helt enorm og voldsom applaus under presentasjon for kamerautviklere verden over da dette ble vist frem for første gang på en event i USA for noen uker siden.

Særlig er kanskje Wedge-løsningen med pixelvinklede løsning som kan revolusjonere kvaliteten på større kamera, som f.eks bakkamera spennende, i tillegg til en helt ny måte å løse optisk bildestabilisering på. Der brukes polymer og poLights tech-plattform til å ligge under kameramodulen og vinkle denne lynraskt for OIS konstant med lavt strømforbruk. Denne vil vi høre MYE om i fremtiden. Dagens løsning i mobilkamera er i prinsipp ganske lik VCM, og er stor, klumpete, treg og veldig dyr. Det er virkelig etterlengtet med ny tech der, og denne løsningen har kanskje minst like stort potensiale som selve TLens!

Anbefaler å sjekke ut CMD neste onsdag!
Redigert 26.05.2022 kl 23:09 Du må logge inn for å svare
Eqnrqec
26.05.2022 kl 21:14 3966

Takk for meget utfyllende svar Myrabakk, kan bli veldig bra dette her 👍🏻 Tror du overbeviste meg nå, holder på mine aksjer 😁
Myrabakk
26.05.2022 kl 23:04 3922

Jeg er overbevist om poLights potensiale og mulighet til å realisere det, men jeg har ikke noen tanke bak innlegget om å overbevise noen om noe🙈 er bare ment som en forklaring på dette med hva som er poLights teknologiske plattform og produkter.

Tror nok det er flere som lurer på dette, så det var et meget godt spørsmål du stilte!
abbos
27.05.2022 kl 10:11 3775

Reference is made to the stock exchange announcement of 3 May 2022. Correction:
The announcement was first published without new ISIN information.

The share split was approved by the Annual General Meeting of poLight ASA today,

25 May 2022.

Please note the following key information for the share split:

Announcement date: 3 May 2022

Split ratio: one (1) old share will give five (5) new shares

Last day including right to have one share traded into five: 27 May 2022

Ex-date: 30 May 2022
kruna
27.05.2022 kl 11:46 3734

Jeg har ikke så mye kunnskap ang. splitt. Men så lenge det er positiv splitt trodde ikke jeg det var noe negativt med dette??
abbos
27.05.2022 kl 12:05 3718

Tror nok at aksjen blir mer likvid på 23- 24 kroner 😀
Eqnrqec
28.05.2022 kl 15:32 3405

Står det nok interessant for de med tilgang ?
Myrabakk
28.05.2022 kl 20:01 3297

Ser den ligger her:
https://shareville.no/streams/103265624

Angående splitt:
Jeg har aldri hørt om at en aksjesplitt kan være sett på som noe negativt. Jeg leste en artikkel i E24 som handlet om at aksjesplitt i poLight var tullete. Det var skrevet av Sundberg, en vanligvis dyktig fyr på flere områder. Akkurat den artikkelen som omhandlet splitt i poLight var nok av typen "click bait", altså der det genereres popularitetspoeng for forfatteren. Innholdet er det dårligste jeg har sett av Sundberg, men jeg har forståelse for at han skriver om poLight. Det er stor interesse rundt selskapet og den mulige posisjonen de kan få fremover, særlig innen AR. PoLight genererer klikk, så enkelt mener jeg det er, og jeg er relativt sikker på at artikkelen hans fikk lokket mange inn til å lese... meg inkludert.

Med innpass I de vertikalene som er kommet, og det som er på trappene, altså smartphone, AR, medical, smartwatch, webcams, barcodescannere, industrielle applikasjoner og kanskje annet også, så vil nok kursen I poLight gå godt forbi ATH, særlig om navnene er blant de kjente brands. Det er da en psykologisk faktor for en aksjekjøper å se en aksje som virker dyr. Mange tenker ikke over hvor mye selskapet er verdt, men ser bare på pris per aksje.
Akkurat dette er hovedårsaken til at omtrent alle som registrerer seg på Growth på børs setter aksjekursen til bare noen kroner. Det virker billig, og de klarer lettere å få nok omsetning til å oppfylle omsetningsønskene fra de som deltar i noteringer etc.

Det som er med poLights splitt akkurat nå er at en slik avgjørelse må treffes av Generalforsamlingen. Enten den ordinære, eller på en ekstraordinær. GF holdes bare 1 gang per år, og det er utrolig sjelden noen selskaper inviterer til ekstraordinær GF bare for å kjøre splitt. Dette er altså eneste mulighet til å kjøre splitt før mai 2023. Og, når vi runder mai 2023 så er det jo mulig vi diskuterer at denne splitten ikke var så dumt påfunn likevel? Time will show!
Eqnrqec
29.05.2022 kl 17:31 3086

Det blir en spennende uke, jeg tror splitten er en god ting. Tenker at vekstaksjer blir noe mer interresante når prisen pr aksje er lav, tross alt mer spennende å ha 1000 aksjer en 200 😅 Flere småaksjonærer vil nok ha noen lodd sånn i tilfelle den tar av, virker liksom litt billigere ut.., For min del kjøper jeg jevnlig uten å tenke noe særlig på kursen, uaktuelt å selge før jeg bestiller en mobil som inneholder minst en stk Tlens 🤩 Om det kommer til å skje vil tiden vise! Er faktisk 100K i minus nå, har vært 400K i pluss, that’ s life..
Eqnrqec
30.05.2022 kl 08:43 2878

PLT er ikke tilgjengelig for kjøp, tenkte å legge inn en ordre men fortsatt ikke klart. Er litt logistikk som må til i fm splitten, blir noen ufattelig spennende uker vi går inn i nå 🫣
kruna
30.05.2022 kl 16:37 2659

Ettersplitt får jeg ikke sanntid for Plt. Hverken på PC eller via mobiltelf. Nettbanken fungerer.
Noen som vet hva jeg må gjøre. Jeg logget ut og inn av DN, uten at det hjelper. Alle andre ticere fungerer.
Noen som kan hjelpen en pensjonist ?
Pfh
Takk
Kraamz
30.05.2022 kl 17:58 2586

Dersom du bruker Nordnet appen tar du å fjerner den gamle fra overvåkningslisten din og deretter legger PLT inn på nytt🙂 Har nok med nytt ISIN nr at den gamle ikke viser noe👍
Redigert 30.05.2022 kl 19:43 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
30.05.2022 kl 20:58 2448

Nå får vi en heidundrende uke for alle tech-interesserte poLight-aksjonærer, og særlig om man følger utviklingen i AR-segmentet nøye!

Onsdag 1.juni holder poLight sin første Capital Market Day. Her vet vi noe om at poLight kommer til å vise frem minst 2 teknologiske nyvinninger de har jobbet med, og som blir interessant å følge fremover. Dette er ny teknologi som ikke er delt med markedet før!

Onsdag 1.juni - fredag 3.juni avholdes AWE 2022, altså årets største USA-holdte AR-arrangement med 3-sifret antall AR- og metavers-aktører.
Dette arrangementet er STORT! Jeg tror alle som har noe å si innen AR deltar. Microsoft, Magic Leap, Lenovo, Samsung, Osvosv... De som er interesserte i AR-tech bør sjekke ut LinkedIn med #awe2022 som hashtag. Der ligger det mange teasere ute allerede.

Og så, noe alle Apple-fans kanskje liker: 6.juni holder Apple sin årlig "tech-konferanse", der de alltid pleier å showcase noe interessant som kommer til høsten eller enda senere. Svært mange tror at Apple vil showcase sin satsing på AR denne dagen.

NB! Dette er svært interessante arrangementer, men det er ingen garanti eller forventning om at det slippes noe poLight-relatert på hverken AWE eller Apple sitt. MEN; det er en mulighet for at den som følger med kanskje kan fange opp noe interessant som ER relevant?

Jeg skal ikke hausse opp poLight, men det er viktig å huske på at selskapet er involvert i minst 25 ulike AR-prosjekter, og det er ganske stor sannsynlighet for at noen av disse er med på AWE. Likevel er det ikke sikkert at noen av dem forteller akkurat det...

Med ønske om ei riktig god uke!
Eqnrqec
02.06.2022 kl 23:27 1793

Ny scanner med Tlens 😍 det begynner virkelig å ta form! Markedsverdi 1,3 mrd, lurer på hva den er om 1 år, selger ikke en eneste aksje, uaktuelt!!!


https://915mrfid.com/products/r50-industrial-rugged-data-collector-handheld
Pilegrim
03.06.2022 kl 08:23 1664

Jepp, registrert med leseren fra Honeywell EX30 og den er det T-lens i. Kan fort bli bransjestandard med T-lens i scannere. Registrerte på CMD 1. juni at CTO P. Craen tidligere jobbet i scannerbransjen og kjenner mange, og det nyter PLT godt av nå.
Redigert 03.06.2022 kl 08:28 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
03.06.2022 kl 08:23 1663

God dag godtfolk!
Jeg kom hjem fra Capital Market Day I poLight, etter "noen" timers kjøretur i går morges. Og FOR en dag vi fikk på Skoppum!

Jeg må si jeg ble råimponert over det poLight presenterte. Alt ifra opprampings- og produksjonsprofesjonalitet, til fremtidsrettet, utviklingsprosjekter og ikke minst avklaring på spørsmålet om alt det tekniske er klart til debut I smartphone!

Det var en utrolig flott dag for podcastgjengen, vi ble møtt av en opprømt poLight-stab som tydeligvis hadde jobbet svært godt i forkant av arrangementet, og hadde samlet seg godt om å vise alle investorer hva de jobber frem mot. Edwards, Sandal, Henriksen og Craen var alle delaktige i mye, og var også veldig interessante personer å diskutere og snakke med. Vi fikk også møtt flere andre aksjonærer, men kunne gjerne tenkt litt mer tid til å snakke poLight med flere av disse. Takk til alle som tok kontakt🤩

Jeg har ikke fått fordøyd alt etter omvisning, samtaler, presentasjon og diverse andre inntrykk, men kan kort oppsummere stemningen i poLight-leiren som "dette kommer til å bli en utrolig fin reise".

Kan kort slenge med at et par interessante punkter var at poLights konkurrenter ikke når opp, ikke i nærheten en gang. I add in er det nok ikke levnet noe særlig sjanse for andre liquid lenses...!
poLights linse er godkjent i tekniske tester, og tester til smartphone, OG minst en Cameramodulsupplier har godkjent modul med TLens add-in for smartphone. Da er det bare å vente. Det er verdenssituasjonen som er på vent, ikke poLight!

Da ønsker jeg alle en god dag/helg, og så har vi nettopp sluppet en liten podcast-episode om besøket. Jeg regner med vi oppdaterer forum litt etter litt når vi får kommet til hektene etter en intens opplevelse. Det er mest aktivitet inne på Shareville, så om det er litt stille på FA så kan man sniktitt litt på SV. Man trenger ikke ha konto i Nordnet for å gå inn og lese der:)