PoLight - Norges teknologiske hemmelighet!


Det fundamentale i poLight - et forsøk på forklaring

Jeg forstår ut fra diskusjonene på ulike forum de siste dagene at ikke alle har helt 100% klart for seg hva som er det grunnleggende bildet i poLight. Jeg velger derfor å legge inn et innlegg for de som ønsker å forstå mer av selskapet. Dette er ment bare som et supplement, og fyll gjerne på mer her.

Aller først: forskjell mellom vcm og tunable lenses. Vcm er voice-coil-motor. Dagens kamera funker ved at en motor flytter på linser for å få til fokusering. Det er omtrent som når man bruker et forstørrelsesglass for å se på ting, man flytter det frem og tilbake. Denne teknologien er relativt treg, bruker mye strøm, koster mye penger, osv. Tunable lenses er linser som ikke trenger å flyttes. Man setter på strøm på en linse slik at den endrer form. Da får samme fokuseffekt som om man flytter linser.

For å se fremtidsvyene vi snakker om her så må man forstå dette. I dag er absolutt ALLE kamera i smarttelefoner, overvåkningskamera, droner, biler osv. basert på vcm. Det finnes altså ikke ett eneste kamera i disse segmentene med noe annet enn vcm! Tlens kommer nå inn her fra sidelinjen og skal forsøke å kjempe mot denne etablerte teknologien. Da vil Tlens være såkalt disruptiv teknologi, som forsøker å ta markedsandeler. Det er vanskellig! Nå har de jobbet i mange år for å forbedre produktet sitt, og endelig ser det ut til at det er gjennombrudd. Tlens kom som første «ikke-vcm» inn i et slikt produkt i klokkene fra Xiaomi. Dette er stort! Salget på en million eller to er ikke så viktig, det er gjennombruddet som er viktig. Etter et halvår i klokkene ser vi en eksplosjon i antall patenter med Tlens. Det betyr at verden har fått opp øynene for at det er kommet et alternativ til vcm. Herav litt hallelujastemning i poLight og blant oss aksjonærer. Tlens kommer til å ta andeler, sakte, men sikkert. Hvor mye er umulig å si.

Så var det barcode… også her brukes vcm i omtrent alt, men i tillegg finnes det linser som minner om Tlens, bare at de er basert på flytende væske som settes på strøm, såkalte «liquid lenses». Disse har fått andeler i barcode, og er meget gode. Det at nå Tlens kommer fra sidelinjen her også, som disruptiv teknologi, og kjemper mot både vcm og liquid lens med suksess viser hvor god denne Tlens er. Ingen bruker titalls millioner på patenter, forskning og bygging av nye scannere med Tlens uten at den er bedre enn det som allerede finnes, som er mye billigere å bare kopiere inn i produktene sine. Det at poLight fikk selveste Honeywell som kunde her er større enn vi i Norge antakelog forstår. Det er et av verdens største selskaper innen teknologi, og har grener inn i det meste. Det at scan-engine med Tlens selges som markedets beste, null delay i distanser 10-2000 cm er helt rått. Denne scanengine er solgt inn i minst 6 ulike konkurerende scannere fra andre selskaper i tillegg til Honeywells egne. Dette kommer vi til å høre mer om fremover!

Så var det smartbriller, av type AR/VR/MR/XR (artificial, virtual, mixed, extended – reality). Disse er ikke kommersialiserte enda. Det betyr at det ikke finnes noen standard for om man bruker vcm, liquid eller Tlens som teknologi. Her stiller derfor Tlens meget sterkt! De er med fra starten og starter likt med de andre. Da velges den beste teknologien fra starten. Her er Isaksen tydelig på at Tlens allerede har en sterk posisjon og er i ferd med å bli inkludert i noen tidlige produkter. Det er stort! Da kan vi oppleve at Tlens faktisk blir standard i smartbriller. Vi vet nå at Tlens konkurrerer ut både vcm og liquid på det meste. Dette markedet er stort, og absolutt alle vendorer satser enorme summer her. Det er antatt at i løpet av de neste årene så vil smartbriller i stor grad erstatte smarttelefoner. Vi har funnet patenter som viser Tlens som en av få alternativer i både Apple, Facebook, Alphabet(Google), Microsoft, Magic Leap, Varjo og mange flere.

Ser vi på kamera som er tenkt under skjermen i smarttelefoner er det også slik som med brillene. Det er ikke teknologi som er brukt til slikt før, og Tlens stiller meget sterkt her. Add-in modul, der Tlens settes inne i mellom andre linser gjør frontlinsen mulig å gjøre veldig liten, small-nose, og vil gi svært lite synlighet i skjerm eller under skjerm. Isaksen sier på Q4-rapporten at det nå er kommet så langt som "til hvilken modell og når".

Dersom jeg ikke hadde brukt så mye tid på å sette meg inn i selskapets fundamentale så ville jeg neppe vært så positiv som jeg er i dag. Jeg finner svært få sammenlignbare eksempler med dette selskapet. poLight er i besittelse av en teknologi om er ettertraktet i aller høyeste grad. Dette KAN erstatte dagens kamerateknologi i mange områder. Nå har altså poLight rokket ved dette vcm-monopolet.

Dette vet poLight, dette vet vi som har gravd i lang tid, men der er ikke så enkelt å formidle på kort tid når det kommer nye aksjonærer. Da vil slike aksjesalg som de siste par dagene virke skumle. Når vi nå ser at det er diskusjoner om store tall i fremtidschartet til poLight så er det fordi noen av oss som har gravd oss dypt inn i patentene ser endringer i aktivitet etter kommersialiseringen. Det er åpnet en rekke dører. Vi ser at Tlens patenteres inn i en hel myriade av produkter. Skulle bare en brøkdel av disse bli realisert så vil slike hårete regnestykker faktisk kunne realiseres.
 
Jeg vil ikke si noe om mitt kursmål for poLight, men kommer jeg med en påstand om at jeg tror kursen er for eksempel 1000 om et par år så vil det være noen som nikker anerkjennende og noen som tenker at det har rablet helt for meg. Dette kommer av at det er vanskelig å formidle hvor stort marked poLight egentlig jobber inn mot. Det er milliarder av linser som selges årlig.

Skulle nå Tlens bli foretrukket av noen av produsentene av smarttelefon, smartbrille, overvåkningskamera, droner, actionkamera, automobil osv så vil vi garantert se store salgstall. Skulle for eksempel Xiaomi byttet ut alle kamera de har, i absolutt alt, så ville vi sikkert sett nær en milliard Tlens. Det skal vi ikke ha forhåpninger om med det første. Men velger nå kun 1 produsent Tlens i en stor modell så ser vi fort noen timillioner med Tlens sendt av gårde. Da er plutselig regnestykkene på forum realistiske. En eneste stor mobilmodell vil gi så store inntekter at vi snakker om P/E kanskje helt ned i 1, dvs inntjening på størrelse med aksjeverdien på dagens kurs.

Sannsynligheten for at Tlens får innpass i en slik stor modell er umulig å angi. Det eneste vi vet sikkert er at sannsynligheten har økt MYE med modulvendorens ønske om å lage en større Tlens.
Jeg har nå gravd så mye i patenter, selskaper og tekniske analyser at jeg tar det litt for gitt at Tlens blir en etablert standard i smartbriller og til dels i under-screen-camera. Derav min optimisme.

Håper dette var til nytte, kommenter gjerne om det er noe som er glemt eller virker helt absurd.

NB! Oppdaterer her: Det skjer ting hele veien, og poLight har vunnet enda en kontrakt i enda et nytt segment. TLens er integrert i industrialprodukt innen MachineVision. Dette er enda et nytt milliardmarked som åpnes. Kontrakten er ikke så stor, men nå er den tekniske løsningen bygd, så da er veien lagt klar.

Også innen consumer er det kommet ny designwin, denne gangen i konferanseutstyr. Maxhub har integrert TLens i webkamera, og dette er deres toppmodell. Et par deltakere på Shareville har testet produktet, og det skal være svært hurtig på å fokusere med god kvalitet.

Innen smartphone er det gjort store framskritt. TLens er designet inn i en konkret smarttelefon, og denne skal utgis senere i 2021, eller tidlig i 2022. poLight har fått beskjed om å være klar til levering til denne modellen i 2021. Senest Q4 skal de starte å levere, så det er litt usikkert om de starter leveranser allerede i Q3. Kontrakten om levering kommer før dette har jeg fått bekreftet, men vet ikke hvor lant tid før. poLight er i opprampingsfase der alt av bestilt materiell monteres nå, så de kjører på maks. Dette gjør de før bestillingen kommer. Det vil si at det fortsatt finnes en risiko, men den ser liten ut nå når alle mann er i produksjon. Kraftig de-risking dette i alle fall!
Redigert 27.05.2021 kl 08:19 Du må logge inn for å svare
provence
04.06.2022 kl 12:19 4222

Hei Myrabakk, Kraamz ...

Setter da veldig stor pris på at dere har fått til podcast'en/poLight, engasjerte aksjonærer som dere er. Lenge siden jeg har skrevet noen innlegg her men er en av de større aksjonærene og holder fortsatt på aksjene jeg fikk kjøpt i aug-sept 2019. på lave kurser.

Dere som var i lokalene på Skoppum, fikk dere noe informasjon rundt utviklingen av platinum versjonen av Tlens (større blenderåpning) som må til om Tlens også skal fungere som hovedkameralinsen i en mobiltelefon ?
Kraamz
04.06.2022 kl 15:33 4154

Hei igjen Provence, takk for tilbakemeldingen🙂👍

Vi snakket vel ikke så mye om platinum isolert sett men slik jeg tolket det var det store muligheter for add-in og super wide Fov etterhvert som tiden går, noe jeg mener er relatert til Platinum🙂

Det ble vel også nevnt tidligere at Platinum er noe de raskt kan få på plass dersom det er ønskelig(hatt flere POC med Platinum)
Myrabakk
04.06.2022 kl 17:49 4093

Heisann, Provence, hyggelig å høre fra deg!
Joda, som Kraamz sier så ble platinum nevnt i presentasjonen, og den eksisterer som produkt for ingeniørtesting. Spesifikasjonene på platinum ble nevnt, så det er nok et produkt de kan levere når det trengs.

Men, det kanskje viktigste som ble nevnt angående TLens og størrelser på linser var dette med at enda mindre linser kan designes. Det er ikke noe problem å produsere linser med enda mindre x-y-size. Det er svært vanskelig for konkurrenter innen liquid lenses, så poLight har en overlegen fordel om linsestørrelsen skal krympes.

En mindre TLens vil kunne tilby noe ingen andre kan innen bildekvalitet og hastighet, så denne vil kunne bli viktig i blant annet medical, IoT og consumer.
Myrabakk
04.06.2022 kl 21:56 4013

Fra The Verge:

"It’s now fairly clear that AR and VR are Apple’s next big thing, the next supposedly earth-shakingly huge industry after the smartphone. Apple’s not likely to show off a headset at WWDC, but as augmented and virtual reality come to more of our lives, everything about how we experience and interact with technology is going to have to change."

https://www.theverge.com/2022/6/4/23150897/wwdc-2022-apple-ar-glasses-software

Apple avholder Developers Day på førstkommende mandag. Det er ikke antatt noen lansering av AR-glasses da, men det er knyttet stor spenning til SW(software) tilpasset til AR. Dette synes i alle fall jeg er spennende å følge med på. Flere 10-talls Apple-ansatte ingeniører er som kjent knyttet opp med lenker til poLight-ansatte ingeniører. Det vil være spennende å høre om det presenteres noe inn mot AR-funksjoner i systemene, for da kan vi regne med det skal nærme seg hardware også.

Lenke til Apples utviklingsportal:

https://developer.apple.com/wwdc22/
tunktee
07.06.2022 kl 12:06 3752

Jeg ser det er meldt et design-win award i dag, og en liten ordre.
Ser også at X30M-E-scanneren fra Superlead nylig ble lansert.
Noen som vet hvordan lansering kan skje i forkant av design-win?

Har forøkt å finne info om årsomsetningen til Superlead uten hell.
Noen som har noen formening om hvilket potensiale dette produktet har i omsetning for PoLight sin del?
Og om T-Lens potensielt kan blir brukt i flere, eller alle av Superlead sine produkter på sikt?
Redigert 07.06.2022 kl 12:07 Du må logge inn for å svare
Myrabakk
19.06.2022 kl 18:22 3332

Yes, "tunktee", poLight vant enda et barcodeprodukt. Akkurat dette produktet er i samme produktkategori som EX30 fra Honeywell, siden dette selskapet har bygd en OEM-scanengine. Det betyr at de har laget motoren til en scanner, og denne motoren selges til alle selskaper som ønsker å bruke den i sine QR/barcodelesere. Det blir altså en komponent som mange selskaper kan bruke som motor i sine produkter.

På dette viset så er det en enhet som faktisk kan generere en god del salg om den blir populær. Vi ser at at EX30 genererer mer og mer salg hver måned, og det er fordi flere og flere velger denne som motor. Med et slikt produkt så sikres poLight gjentagende inntekter uten salgskostnader i mange, mange år. En slik motor har gjerne levetid på minst 10 år (altså, ikke levetid som i "varer i 10 år" nødvendigvis, men er for salg i minst 10 år). EX30 genererer mer enn 6 millioner i årlig salg med dagens tall, men siden det er godt økende så er det grunn til å tro at vi ser mye mer enn det fremover. Det vil si at med dagens tall så kan EX30 generer 60 mill på 10 år, men ser vi dobling så betyr det 120 millioner på 10 år. Det tilsvarer 1 mill/mnd, og jeg har tro på mye mer enn det.

EX30 er utgitt av Honeywell, et US-firma. Denne nye er utgitt av et Asia-firma. Det kan bety pene salgstall, men det vil være vanskelig å forutse hvor mye.

Angående lansering før poLight melder Design-Win: poLight melder ikke Design-Win før kunden gir beskjed om at produktet skal lanseres med TLens. Dersom kunden lanserer produktet før de gir beskjed til poLight så er det altså mulig å finne produktet før børsmelding. Det er jo ikke heldig for børssensitiv informasjon, men altså utenfor poLights kontroll. Likevel, skal kunden sikre seg tilgang til linser fremover så er det jo en god regel å gi selskapet beskjed om at de utgir scanneren... BTW, dette var et produkt som lå i kategorien "Design-In" i Q1-skjema, og har utviklet seg raskt fra mai til juni! Det er positivt med tanke på de 100 andre produktene/prosjektene som er i pipeline.

Og en ting til som er viktig nå! Kinas økonomi er i kraftig forbedring for tiden. Det er positivt for mange segmenter, både barcode, industrial, smartphone, smartbriller og mer til. Akkurat nå er Shanghai-børsen høyere enn den var for 3 måneder siden. Det kraftige fallet som var for et par måneder siden er hentet inn, og mye ser lyst ut. Dette lover godt for oss fremover!
Redigert 19.06.2022 kl 18:28 Du må logge inn for å svare
tunktee
20.06.2022 kl 11:18 3165

Glimrende, takk for tilbakemelding Myrabakk!
Pilegrim
26.06.2022 kl 10:12 2836

Sunny Optical Investor Day presentasjon juni 2022. I omtalen av markedstrender starter de faktisk med T-Lens, se side 11. Se forøvrig bred omtale av funnet på Shareville.
http://www.sunnyoptical.com/webfile/temps/202206510514055598.pdf
RoarAlb
26.06.2022 kl 10:33 2817

Jeg har ikke satt meg inn i dette caset, men virker absolutt spennende. Når forespeiles det at inntekter skal komme for alvor her?
Nugatti
28.06.2022 kl 10:00 2453

PLT er med å utvikle et skikkelig drittkamera. Sky is the limit ass :D
Myrabakk
28.06.2022 kl 10:27 2423

He, he, endoskopi er langt mer enn det mange tror :)
Sakser denne fra en SNL, der endoskopi beskrives. Dette er bare de vanligste endoskop-områdene, så man kan lett se for seg at dette kan bli veldig stort for poLight!

De viktigste endoskopiske metodene:

anoskopi undersøkelse av nedre del av endetarmen
artroskopi undersøkelse av innsiden av ledd
bronkoskopi undersøkelse av luftrøret
cystoskopi undersøkelse av urinblæren
duodenoskopi undersøkelse av tolvfingertarmen
gastroskopi undersøkelse av spiserøret, magesekken og tolvfingertarmen
koloskopi undersøkelse av tykktarmen
kolposkopi undersøkelse av skjeden
laryngoskopi undersøkelse av strupehodet
mediastinoskopi undersøkelse av rommet mellom lungene
otoskopi undersøkelse av øret
pleuroskopi undersøkelse av lungehinnene
rektoskopi undersøkelse av endetarmen
rhinoskopi undersøkelse av nesehulen
øsofagoskopi undersøkelse av spiserøret
Myrabakk
07.07.2022 kl 00:10 2138

poLight meldte DesignWin I et par AR-briller 1.desember 2021. Disse skal ut for salg fra kunden i år, og linsene er allerede leverte til prosjektet. Før jul var antakelsen at brillene skulle ut i markedet i midten av 2022. Seint i H1 var anslaget da, men det er nå sagt mer vagt til 2022, fordi kunden ikke ønsker spekulasjon. Jeg har sjekket litt rundt, og ser at det som skal ut av store AR-produkter nå fremover er spennende. Magic Leap antas allerede nå i Q3, Microsoft antas i Q3/Q4, og Apple antas i Q4/Q1. Varjo, Vuzix, Samsung, Lenovo og mange flere jobber også med nye produkter, men leaks derfra er ikke så godt kjent og lekket i media.

Vi vet at poLight jobber med alle disse, men hvilken brille tror dere er den som kommer med TLens først?
Pilegrim
07.07.2022 kl 06:24 2076

Ser at leakster Ming-Chi Kuo har lite lekkasjer i det siste om Apple sine AR briller, så de kommer ikke først men de kommer og pga. at T-Lens er best mot å hindre kvalme vil ihvertfall de to kameraene som peiler pupillebevegelsene ha T-Lens.
Så jeg tror det blir et race mellom Magic-Leap og Microsoft, med en fordel Magic-Leap. Regner også med utsettelser pga. ekstrem teknologi og leveransesikkerhet så mitt tips er i Q4 og Magic-Leap.
Redigert 07.07.2022 kl 11:15 Du må logge inn for å svare
kruna
10.07.2022 kl 12:19 1830

Noen som kan gjengi i enkle ordelag om, hva Ø. Isaksen sier i FA idag
Myrabakk
10.07.2022 kl 19:41 1717

https://shareville.no/streams/104189236

Noen har summert opp litt nede i denne tråden på Shareville.
Eqnrqec
10.07.2022 kl 22:05 1633

AR briller og endoskopi i løpet av året, samt smarttelefon mest sannsynlig i starten på neste år, dette ser da slett ikke verst ut, kan bli utrolig lønnsomt å sitte helt rolig med aksjene her! Mine er ikke til salg 😊
Myrabakk
06.08.2022 kl 00:46 1165

Jeg glemmer litt av FA-forum, og bruker mest Shareville. Kan oppdatere med 3 innlegg fra SV her også, som jeg mener kan være relevante å sette seg inn i:

Teledyne ligger som Design-In I poLights prosjektbasert. Der MÅ det ha skjedd noe spennende, for nå ser det ut til at deres TLens-modul MIPI 2M er blitt hyllevare!

Modulen med Autofokus (den med TLens) kan nå bestilles som både sort/hvitt-cam og farge-cam... sjekk denne;

https://imaging.teledyne-e2v.com/products/imaging-modules/2m-optical-module/

På siden her finner man link til 2M Multifocus, som man må åpne som pdf. Direktelink til pdf er her;

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://imaging.teledyne-e2v.com/content/uploads/2020/09/2021-09-22_e2v_2M-Multi-Focus-MIPI-Module_web.pdf&ved=2ahUKEwj_3sut-az5AhXnYPEDHdVJB3UQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw0mp7s5_5xTL4GBe3-fzBnP


Det er utrolig gøy å se at Teledyne fullfører TLens-jobbingen i en slik modul, og det hører med til caset at de nylig lanserte en av de råeste sensorene til 2M-cams, så denne vil vi høre mer om fremover.

For de som ikke kjenner Teledyne så anbefaler jeg å sjekke ut hva de driver med...! De er inne I alt fra space-explorer med NASA til undervannsekspedisjoner, fiskemærekameraer, i tillegg til at de er supplier av kamera til alt mulig annet av industriapplikasjoner.
Myrabakk
06.08.2022 kl 00:47 1161

Jeg følger mange av poLights potensielle partnere. Jeg har en forkjærlighet for Samsung, ikke bare fordi de er verdens største smartphoneselskap, men særlig fordi de også lager display, kameramoduler, osv... Deres avdeling som er mest relevant for poLight er selvfølgelig Electro-Mechanics. Der kom det nylig ut en halvårsrapport. Denne er uhyre interessant for vår del, for der beskrives en strategisk endring i kameramodulmarkedet!

Samsung Electro-Mechanics er altså Samsungs underselskap som jobber med kameramoduler etc. Sjekk hva de skriver i halvårsrapporten sin nå:

"Samsung Electro-Mechanics plans to expand its entry into the slim camera module market for foldable phones as well as the standard high-end market, while securing diverse partners for automotive camera modules."

Dette må kanskje forklares...
Kameramoduler som betegnes som "slim" er kameramoduler som bygger lite i høyden. Dette er ekstremt viktig i foldable phones, fordi disse er tynnere enn vanlige telefoner. Når man klapper sammen to halvdeler så skal ikke telefonen oppleves som tykk, noe som fører til at selve telefontykkelsen må reduseres. (Forklaringen er hentet fra en av patenteringene MED TLens fra konkurrent til Samsung)

Skal telefoner bli tynnere så har det konsekvenser for kamera. Der vil det være 2 alternativer. Det ene er å bruke et dårligere kamera som er mindre, det andre er å bruke annen teknologi og annet konstruksjonsprinsipp. (Les: TLens el.l.)

Dette er nok noen av de telefon-modellene TLens kan dominere i om de først kommer inn. De som er litt observante har kanskje lagt merke til at Sunny Optical nevner sin satsing på tunable lenses som særdeles attraktiv for foldable phones? Dette er nok ikke helt tilfeldig...?

Samsungrelevans er det plenty av for poLight!
Jeg lenket et patent fra Samsung for litt siden, der det kom tydelig frem at de jobber med tunable lenses i slike moduler, og der kommer det også frem at TLens er en av svært få aktuelle linser med de egenskapene de ønsker i panteteringen sin. Jeg kan ta ett eksempel fra 2022:

Problem som skal løses:
(NB! legg merke til at det er snakk om å maksimere skjermstørrelse, OG det er tenkt AUTOFOKUS i selfie her, i tillegg til at det er en ADD-IN-løsning).

"In order to maximize the use of the display area (eg, the display area), the electronic may arrange an image sensor (eg, a camera module) to overlap the display at least partially vertically. In order to vertically overlap the image sensor with the display, the display may include a camera hole corresponding to the position of the image sensor. To minimize the size of the camera hole, an iris may be placed on the display. However, when the lens assembly moves up and down in the display direction for auto focus (AF) in a state in which the iris is disposed on the display, optical characteristics of the lens assembly may be changed."


SUMMARY Embodiments disclosed in this document provide an electronic device including a camera module that performs AF without moving a lens assembly through a variable lens while disposing an iris on a display.
An electronic device according to an embodiment disclosed in this document includes a camera module including at least one lens, and at least partially overlaps the at least one lens when viewed from a direction corresponding to an optical axis of the at least one lens. It may include a display including a camera exposure area, and an iris disposed in the camera exposure area. The camera module includes a variable lens whose curvature is changed based on supplied electrical energy, a first lens disposed between the display and the variable lens, and having a positive refractive power, and disposed farther than the first lens from the display, , may include a second lens having a negative refractive power. A ratio between a first distance from the aperture to the variable lens and a second distance from the first lens to the variable lens may be set to have a size within a specified range.

According to an embodiment, the lenses included in the camera module 200 may satisfy Equation (2). For example, the size (eg, diameter) of the aperture 201 may be smaller than the effective diameter of the variable lens 220

https://worldwide.espacenet.com/patent/search/family/080631973/publication/WO2022055266A1?q=pn%3DWO2022055266A1


Dette er etter mitt syn en veldig stor kursendring fra Samsung. De har de siste tre årene jobbet mye med patenteringer, der vi fant offentliggjorte patenter i vår, og nå kommer det altså i halvårsrapporten til aksjonærene at dette er ett av noen få satsingsområder. Når nå Samsung nevner dette så tydelig så får vi følge med på Samsungbloggen om det kommer noe nytt om fremgangen!

Gøy når man ser poLight, partnere og patenter sier det samme, OG når det er de største aktørene!
Myrabakk
06.08.2022 kl 00:48 1159

Tredje og siste post for kvelden:

Jeg fikk tilsendt en utrolig spennende link nå nylig...
DCS, eller "DigitalChatStation" som er brukernavnet rundt om i verden, er en av de mest pålitelige leaksters i verden. Han har et enormt nettverk av tipsere, både i selskaper og i partnere av selskaper. Nå kom et særdeles spennende hint fra DCS...!


According to the revelations from the blogger @Digital Chat Station, it seems that mobile phone manufacturers are about to usher in a new full-screen exploration, and will launch an " ultra-micro-hole proactive solution ", which will encapsulate the proactive camera on the frame. There is neither a heavy mechanical structure nor It will not affect the screen quality, and the imaging experience is better.

It is reported that a new folding screen phone will be the first to launch this plan , and a candy bar is also being considered. We can look forward to whether the "ultra-micro hole proactive solution" can bring a better full-screen mobile phone.

https://m.ithome.com/html/633089.htm


(Det er litt dårlig engelsk på dette, men jeg åpnet nettsiden i Golgle translate får å få den oversatt fra kinesisk til engelsk...)


Slå sammen denne leaken med det Sunny Optical skriver i sin presentasjon av TLens-technology som SELVE løsningen, se på det poLight sier om at alle prosjektene ruller videre uten avlysning, kun den meldte forsinkelsen, og hold sammen med smartphoneaktørene som beskriver TLens-cams som løsningen på det å få et mindre punch-hole i skjermen... lett å se noen paralleller i alle fall! Det hadde vært gøy å tipse dem om at det slettes ikke er umulig at denne løsningen de "Usher in..." kan være en enkel liten linse fra Horten.

Jeg tror vi er inne på det som Isaksen forsøker å si til oss; det er ikke et spørsmål OM, men NÅR.

Dessverre sier ikke DCS noe om tidspunkt for dette, men jeg synes det er positivt at det kommer opp slikt som leaks nå! Jeg tenker ikke vi skal forvente noe smartphone tidligere enn selskapet sier, men jeg tror altså dette viser at "katten snart er ute av sekken" når det gjelder å holde skjult hvilken teknologi det jobbes med...
Pilegrim
06.08.2022 kl 11:56 1022

Takk for oppdateringer Myrabakk. Da venter vi på spennende nytt på halvårsfremleggelsen den 18. august. Er selv spent på om det kommer mer info om T-Lens i Magic Leap 2 som kommer til salgs i september. Kan ikke skjønne annet enn at det er flere T-Lens i den, spesielt i de fire eyetracking kameraene.
Redigert 06.08.2022 kl 11:58 Du må logge inn for å svare
VNVN
07.08.2022 kl 12:58 810

Enig med deg Pilegrim, mye artig i vente.
når det gjelder Eye tracking så vet jeg ikke om det er så sannsynlig med TLens der (fordelene gjelder seff her også), men mener Isaksen eller Craen nevnte dette på CMD at FF (fixed focus) kanskje er bra nok (og billigere) siden avstanden er satt. Men det kan jo være noe med behovet for 1ms fokus, mot 10ms som kan gi oss det kravet... ;-)
Blir spennede og se

Å unngå å bli kvalm ved bruk av AR briller er alfa og omega, og da tenker jeg at raskest mulig fokus sikrer at færrest mulig føler ubehag ved å bruke slike briller.
Eqnrqec
08.08.2022 kl 08:56 552

Hei,

Er det noe nytt rundt kapasitet, er det et like beskjedent antall fortsatt? produseres det linser fortløpende dag for dag? Vi blir jo aldri å finne i noe Apple-produkt om det ikke skjer noe drastisk her, eller??
Redigert 08.08.2022 kl 08:57 Du må logge inn for å svare

Børsmelding https://newsweb.oslobors.no/message/568704

Bestilling av ytterligere linser av firmaet som har gitt design-win i AR (smarte briller). Ny ordre på ca. 1.2 mill NOK.

Pusslete ordrer. Minus produksjonskostnader blir det lite igjen. Knapt til å lønne en vanlig ansatt? Noen oversikt over hva de totalt har i ordre nå?

Utrolig mye spennende informasjon som ble gitt i børsmeldingen!
For det første, TLens vil ned sikkerhet bli å finne i et AR-brilleprodukt som skal på markedet. TLens er a tatt å være den best egnede linsen til dette segmentet, og alle fremtidige produkter, med eller uten TLens, vil nå bli sammenlignet med dette produktet.

Børsmeldingen inneholder også informasjon om at vi kan motta flere Design-Wins allerede i 2022!

Meldingen forteller oss at 5 prosjekter er kommet så langt som til at TLens er designet inn I konkrete AR-produkter som det jobbes for å få på markedet. Design In betyr at prosjektet har bestemt seg for at dersomndet skal utgis så blir det med TLens.

Videre er det også 5 andre prosjekter som tester TLens for bruk i sine AR-produkter. Børsmeldingen forteller IKKE at det i tillegg til disse 1+5+5 prosjektene er mer enn 10 andre prosjekter som er ferdige med testing, og som nå vurderer om de skal lage prosjekter der TLens kan vurderes. Altså totalt over 20!

Og så, det kanskje mest interessante for vår del... børsmeldingen sier oss at flere av de store AR-aktørene har prosjekter med TLens. Av de 5 Design-Ins og 5 POC så er det flere virkelig store navn.

Og for de som ikke kjenner til til hvem som er store navn innen AR-briller så kan jeg bistå med de jeg kommer på i farten:
Magic Leap, Microsoft, Apple, Samsung, Google, Varjo, Realwear, Lenovo og Meta (Facebook). Blir gøy å følge denne utviklingen fremover, og om noen av disse er blant de prosjektene som realiseres allerede i 2022!

Dette er en milepæl, og når andre AR