Agilyx sin case.

Steve Hops
AGLX 30.09.2020 kl 19:01 15329

Agilyx kom inn på Merkur Markets i dag. Tanken bak denne posten er å se på Agilyx som en case.

Agilyx har 14 år historie. Før lansering på Merkur markets ble det gjennomført en emisjon pålydende 300 mill. Blandt investorer er Richard Branson.

Selskapes kjerneide: «The Agilyx mission is to reclaim chemical ingredients from end-of-life plastic, making them available to manufacturers for reuse. While we continue our work to salvage all plastics with projects around the world, Agilyx co-created the Regenyx plant in Tigard, Oregon to focus on reclaiming styrene from polystyrene products such as foam packaging, meat trays, coffee cups and rigid plastics marked with a #6 recycling code.».

De er i gang med produksjonsfasiliteter i Portland USA, som er i drift pt, etablert i 2018. Kapasitet på 10 tonn per dag. De planlegger 4 nye fabrikker.Hvor utviklingsfase på produksjonsenhet 2 og 3 er klar for neste fase hvilket er byggefase hvor de har startet spadingen. Fabrikk 2 skal være klar i 2022 og neste i 2023. De ønsker å selge produkter slik at andre kan drifte og starte fabrikker (USP kontra Quantafuel).

Kjerneproduktene er:
blandet plast til Crude oil (MPC)

Fra webside.
What can your Agilyx Synthetic Crude Oil (ASCO) product be used for?
Our MPC system produces a “drop-in” replacement for fossil crude oil, used by refineries throughout the world. Virtually any product generated by a refinery can be produced using the Agilyx synthetic crude oil product. The only notable exceptions are asphalt products. Because the Agilyx synthetic crude is a synthetic light, sweet crude oil, it does not contain the “bottoms” used to produce low-end asphalt and tar materials. The lack of “bottoms” also means that a barrel of Agilyx crude oil will produce more light and middle distillate materials than a typical barrel of fossil crude oil.


Polystyrene til Styrene Monomer (PSM).
What can your Polystyrene-to-Styrene (PSM) product be used for?
Our PSM system produces a liquid from Styrofoam recycling that can be used in pharmaceutical, agricultural, safety, construction, food packaging, durable goods, composites, insulation, and shipping industry products.

Agilyx samarbeider med Ineos Styroloution (NEOS Styrolution is the leading, global styrenics supplier with a focus on styrene monomer, polystyrene, ABS Standard and styrenic specialties. With world-class production facilities and more than 85 years of experience, INEOS Styrolution helps its customers succeed by offering the best possible solution, designed to give them a competitive edge in their markets.) og Amsty (Regenyx, a joint-venture between AmSty and Agilyx, converts used polystyrene products back to their original liquid feedstock form. Regenyx offers the industry's first truly circular recycling system).

Samarbeidspartnerene virker tilsynelatende som ganske store players. De kontrollerer 2 depoter i Portland, Oregon. De har operative drift, patentert intlektuelle eiendommer samt produksjon. De har store spillere og er i et marked som er temmelig godt befolket. Sammenlignet med Quantafuel har quantafuel konsentrert seg om det samme, men på en annen måte ikke. Det vil si Quantafuel er god på Nafta og hard plast/mykplast men's Agilyx har lagt seg på nafta og Styroform kasser (USA vettu).

På gråmarkedet lå aksjene før lansering på 36-39 kr. I dag avslutett kursen rundt 32 kr. I September 2020 rapporten fremkommer prisen som 1796 kr pr aksje, total var det 723,489 aksjer tilgjengelig. 1796 x 723489 = ca 1,3 millarder. Med bakgrunn i at det er drift og inntektene allerede er på plass så de skal sannsynligvis oppdatere driften og oppskalere. Direkte konkuranse til Quantafuel har jeg vanskeligheter for å se for meg, men de er definitive i samme branse og det er flere spillere som er up and coming i bransjen.

Mrflaks skrev:
"Det er 72.705.500 aksjer i selskapet, og med en pris på 35,-/aksje tilsvarer det en M-Cap på 2.544,69 MNOK.

Til sammenligning er det 134.543.550 aksjer i Quantafuel.
Med en pris på 55,4/aksje tilsvarer det en M-Cap på 7.453,71 MNOK.

Altså er Quantafuel pt verdt 2,9X av Agilyx.

Forretningsmodellene er noe forskjellige, men de opererer innenfor samme marked/segment, er ESG-aksjer, og er for fremtiden.
Agilyx har også kommet en god del lenger enn Quantafuel i det å bevise at teknologien fungerer, med en gjennomprøvd modell.
Agilyx har også en lite kapitalkrevende strategi, og meget solide partnere".

Sitat slutt.

I front har de Tim Stedman

Bakgrunn.
CHIEF EXECUTIVE OFFICER
25+ years of experience in the chemical industry working for industry leaders such as Trinseo and
ExxonMobil Chemical. Most recently in the capacity of SVP of Strategy and Corporate Development
for Trinseo. Served as VP of Plastics Europe and on the ACC Plastics Division Operating Committee
Education: B.Eng. in Chemical engineering and French

Link til presentasjon, September 2020.
http://cdmnews.carnnet.com/upload/Norway/163324/Agilyx_-_Investor_Presentation_-_10_September.pdf

Teknologien krysser av fem punkter på FN's bærekraftsmål: Forbedring av liv i havet, Forbedring av liv på land, tiltak for å forbedre klima, bærekraftige byer og ansvarlig produksjon og konsum.

I 2015 var det 381 millioner tonn plast i produksjon med forventet dobling i 2015 og enda en dobling mot 2050. Av dette blir ca 10% resiruklert, i beregningen er det ikke plast som allerede er produsert som FN og statlige virksomheter ønsker å flytte bort fra landmasser og hav.

Med kjemisk rensing som Quantafuel og Agilyx har så kan man reprodusere flaske mot flaske. 90% er resirkulerbart. Som et biprodukt vil det være Nafta (drivstoff).

I dag ble det omsatt 4 262 587 aksjer på Merkur markets i et snitt på ca 34 kr hvilket er en omsettning på 144 mill. Slik prisingen ser ut så er de priset 1/3 av quantafuel og de har en bedre business case enn Quantafuel. Nå synes jeg Quantafuel er en god business case, da fremtidig inntekt på qfuel kan bli veldig god, spesielt med tanke på det prekære behovet for å fjerne og omdanne plast.

Med tanke på at gråmarked pris var 36-39 kr, og den blir omsatt for 32 kr i dag så tenker jeg at det vil bli motstand rundt 30, om bunnen går på 30 vil det være ny bunn på rundt 18 kr (forrige emisjonskurs). Om man sammenligner casen med Qfuel så er det ikke umulig at taket kan ligger på 40 kr (inngangskurs) eller et nytt tak i samme landskap som Qfuel (65-70 kr).
Redigert 21.01.2021 kl 09:40 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.09.2020 kl 20:30 12215

Steve Hops - takk for meget god info!😀👍
Flere og flere vil nok fremover få øynene opp for denne nye grønne perlen, selge seg ned i andre som har gått som en kule, og posisjonere seg her.
I dag fikk mange med inngang etter forrige emi a 18 mot rettlede investorer tatt gevinst, og nye aksjonærer er ombord fra kr 30-40 i dag via børs (1. børsdag i dag).

Tipper vi slutter +/- kr 40 denne uken, og så går ferden videre mot 50 og 60 frem mot jul. Selvfølgelig et enormt potensiale opp her med profilerte og solide eiere ombord. Mange som har ventet på å få kjøpe seg inn her via børs, de tyske markedet vil nok ogdå her kjenne sin besøkstid
;-)

Ps skulle vi få mulighet under kr 30 på røde dager/traderne holder på, skal jeg ivertfall hamstre mer!
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.09.2020 kl 21:02 12112

QFUEL produserer kvartals rapporten med negativ EBIT over 100 mill. Agilyx produserer kvartals rapporter nær 0en og har allerede anlegg i drift. Jeg tror derfor at Agilyx fort kommer på radaren til foornybar gale EU borgere som sender denne opp over QFUEL MCAP. Det vil si kurser godt over 100. Om Ferner tror QFUEL skal tredoble seg.. Vel da tror jeg AGLX også skal det hvilket videre vil sende aksjen ut i bane mot 300.En vaskeekte 10 bagger. Det er tid for å gå inn tidlig her for denne vil bevege seg fort.

Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Steve Hops
30.09.2020 kl 22:22 11949

Takk gjorde det like godt for min egen del. Jeg har Qfuel og lastet tungt i min portefølje på den, iom at det er en aksje som har mye momentum. Men Agilyx har større fartstid, ønsker å selge utstyret - så med andre ord her kan man få boom i økonomien ganske fort. Begge Qfuel og Agilyxhar jeg troa på, da de løser en av de største utfordringene vi har på planeten pt. Plast problemet og de evner å komme med løsning på drivstoff i samme slengen. Det er noe jeg har sterk tro på.

Jeg synes 36 kr er billig for en slik aksje mht prisingen av Qfuel, og hvis man legger de opp side ved side er begge kandidater som lett treffer 2 x med riktig momentum og det å være gode på å legge ut børsmeldinger. Slik jeg har lest på Agilyx er det 2 meldinger i måneden som har vært trenden i det siste året. Så holde de det tempoet kommer prisen fort. 40 + hadde vært flott denne uken. Og et stabilt trading mellom emi kurs 37 og 42 til børsnyheter kommer hadde vært et godt scenario for å få opp interessen på aksjen. Jeg tror det er en fin aksje på mange måter.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Steve Hops
30.09.2020 kl 22:28 11916

Jeg støtter påstanden om at Agilyx kan kommer over Qfuel. Qfuel er priset på problemet det løser, gode kunderelasjoner, en god potensiell inntjenting over tid og at de kommer med en slik løaning i Norden. Bare der vil jeg tippe at man kan hente ut markedstøtte og produksjon støtte fra staten ganske kjappt. Agilyx har en større case med 7 patenter som de ønkser å selge, hvilket er potensielt veldig god ide siden Afrika vil trenge slike løsninger og Asia. De vil nok fort komme på banen, så inntjeningen de neste 5 årene tror jeg kan bli et veldig annerledes scenario enn 30 - 40 kr.

Jeg deler optimismen mot 300 hvis Qfuel kommer seg over 100, hvilket jeg tror er nær forstående (et par positive nyheter, rapport fra produksjon og nye anlegg). Jeg tipper innen 4 ukers tid er Agilyx dobbel, men det kommer selvsagt an om det ligger noe momentum der. Ser at det er noen bevegelser i Qfuel med ny kunde/partner. Det vil kunne trigge aksjen fort over 70 innen uke slutt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.09.2020 kl 22:49 11839

Steve Hops og Bagger - masse lykke til, tror vi sitter i en skikkelig grønn perle her. Blir artig også å følge denne tråden fremover! Første mål kr 40,- innen børsslutt fredag😀

Ps her gjelder det ikke å få høydeskrekk, være langsiktig samt være forberedt på at det kommer til å svinge mye.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
pengex
30.09.2020 kl 23:28 11714

Har kun skummet innholdet i agilyx men det virker som en no-brainer dersom man vil inn i ett nesten profitabelt gjenvinningsselskap. For de finnes det ikke mange av.
Ser flere på forumet som har dømt aksjen nord og ned. Tror de for seg en nesestyver.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Steve Hops
30.09.2020 kl 23:40 11829

Takk i lige måde. Jeg har troa på denne. Er forberedt på det meste og når det blir blodrødt slenger jeg huet i sanda i en periode. Virker overaskende bra.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Steve Hops
30.09.2020 kl 23:42 11815

Ja synes selv at det fremstår negativt. Litt rart siden det er tunge investorer med mye erfaring bak. Richard Branson er ikke en fyr som bare hopper på ting, Flere på investorsiden er kompetente mennesker med god erfaring, så her er det bare å drikke ned nervene og stålsette seg på en litt bumpy ride, det kommer nok noen utfordinger - men de er som stormen, de blåser som regel over.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Grylls
30.09.2020 kl 23:54 11794

The Group has limited operating revenues
The Group has generated revenue streams through the development phases of projects. To date, the license agreement
between Regenyx and AmSty is the only active operating agreement granting license to the Company’s IP. The Company
has recently signed two additional agreements providing license to the Company’s IP; one to AmSty and INEOS Styrolution
for the development of a 100 tpd facility in Channahon, IL, and one to Toyo Styrene for the development of a 10 tpd facility
to be located in the Chiba Prefecture of Japan.

Quantafuel satser i Europa og Agilyx virker å ha fokus mest rettet mot andre kontinenter, først og fremst USA. Agilyx er billigere priset på papiret, ingen tvil om det. Men det som er interessant er omsetning og inntjening per fabrikk, og der virker modellen til Quantafuel litt bedre?
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Single Malt
01.10.2020 kl 00:01 11792



Richard Branson
@richardbranson
I’m delighted to support a company working hard on developing solutions to the world’s plastic problem.
@Agilyx
has a really exciting vision of taking waste plastic and turning it into a valuable renewable resource. Learn from their CEO Tim Stedman: https://virg.in/EDa
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
pengex
01.10.2020 kl 08:29 12164

Agilyx har dannet ett selskap , cyclyx i 2019. Som har laget en dataplatform som skal spore og identifisere hvor plasten havner før den kommer ut på markedet.
Samarbeidet med GE og flere store.
Om dette er skilt ut som eget selskap eller ligger under agilyx vet jeg ikke. Men blir det stort nok kan det vel bli skilt ut i fremtiden.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Steve Hops
01.10.2020 kl 09:42 12066

Ser ut som det er en del av agilyx.

https://www.prnewswire.com/news-releases/agilyx-announces-the-launch-of-a-new-feedstock-management-company-cyclyx-international-inc-301085495.html

PORTSMOUTH, N.H., June 30, 2020 /PRNewswire/ -- Agilyx Corporation ("Agilyx"), a leader in chemical recycling, today announced that it is leveraging its existing post-use plastic feedstock management system to create a new subsidiary company Cyclyx International, Inc. ("Cyclyx"). The overarching goal of Cyclyx is to dramatically increase the recyclability of post-use plastics with a priority for fully circular pathways as well as assisting in the development of new supply chains that will aggregate and preprocess larger volumes of post-use plastics than current systems can support.

Over the last 16 years, through extensive research and commercial operations, Agilyx has developed the industry´s largest database and predictive analytics around the chemical complexity embedded in waste plastics. In 2019 Agilyx entered into a partnership with General Electric through its Licensing and Research divisions to develop artificial intelligence ("AI"), machine learning ("ML") and predictive modeling ("PM") and optimization tools that utilize Agilyx's extensive data and domain knowledge to significantly increase plastic recycling rates for all post-use plastics and create new recycling pathways.

The Cyclyx platform has been developed to be an industry consortium comprised of partners across the value chain, which will enable Agilyx and GE to have much broader impact across the many other industry sectors with its innovative plastic recycling solutions. Cyclyx is currently establishing partnerships with many companies in diverse sectors, including petrochemical, waste and recycling, retail, brand owners as well as municipalities. Over the coming months, Cyclyx will highlight these relationships through additional announcements.

"As a company striving to increase global plastic recovery, we have found that the data generated over our history can be used as a key tool to greatly expand and accelerate the recycling of post-use plastics," stated Joe Vaillancourt, CEO of Agilyx. "We initially developed Cyclyx to help source plastic feedstocks appropriate for facilities we are currently developing on three different continents. We quickly discovered that our process was greatly needed by others in the advanced recycling as well as mechanical recycling industries. As a result, we have created Cyclyx so that Agilyx and many other companies can work together to help bridge that gap."

"The launch of Cyclyx and efforts to establish new partnerships will expand the impact GE's digital solutions have in the recycling of post-use plastics across multiple industries," said Pat Patnode, President and CEO, GE Licensing. "As we take on new datasets and challenges with new Consortium partners, the AI team at GE Research will be able to build more robust AI, ML and predictive modeling and analytics tools that not only expand in industry applications but also lead to further improvements in recycling solutions."

GE has successfully developed and applied innovative digital solutions across its major industry sectors in aviation, energy, healthcare and transportation that have delivered more efficient products and services and created hundreds of millions of dollars in new business value for GE and its customers. It has accomplished this by harnessing its deep industry domain knowledge and expertise in the physical sciences to inform and create new digital capabilities with AL, ML, and predictive modeling and analytics at GE's Research Center. GE is now applying that model with Agilyx to deliver transformational improvements in plastics recycling.

About Agilyx Corporation
Agilyx is the pioneer in chemically recycling difficult-to-recycle post-use plastic streams into a variety of products including circular virgin like plastics, chemical intermediates, and fuels. The company has not only developed these first-to-market products, but has also developed a feedstock management company Cyclyx International, Inc. and is working with many waste service providers, municipalities, petro-chemical, and many brand and retail companies to develop closed-loop advance recycling solutions for mixed waste plastics. Contact us to have your plastic waste streams recycled at info@agilyx.com. For more information, follow us on social media and visit us at www.agilyx.com.

About GE
GE (NYSE:GE) drives the world forward by tackling its biggest challenges: Energy, health, transportation—the essentials of modern life. By combining world-class engineering with software and analytics, GE helps the world work more efficiently, reliably, and safely. For more than 125 years, GE has invented the future of industry, and today it leads new paradigms in additive manufacturing, materials science, and data analytics. GE people are global, diverse and dedicated, operating with the highest integrity and passion to fulfill GE's mission and deliver for our customers. www.ge.com

Media Contact
John Desmarteau, Director of Communications and Government Affairs
jdesmarteau@agilyx.com
(503) 597-6406

SOURCE Agilyx

Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
pengex
01.10.2020 kl 09:50 12037

Men det er fortsatt for mange som tar gevinst her nå til at aksjen skal løfte kunne seg. Fatter ikke at de ikke venter ei uke eller to da kursen kunne vært dobbelt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Single Malt
01.10.2020 kl 10:01 11999

Enig, 100% er mye for Emisjonsdeltakerne på kort tid, klart folk tar hjem deler av den gevinsten. Liten vits å kjøpe på best i markedet da.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.10.2020 kl 18:56 11770

100Bagger:  "Agilyx produserer kvartals rapporter nær 0e"

HA-HA,
i første halvår 2020 tapte AGLX ca NOK 45 millioner, har betydelige kostnader for lisensiering av teknologi (NOK 35 millioner per halvår), kortsiktig gjeld på ca NOK 65 millioner, samt langsiktig gjeld på ca NOK 20 millioner. Mao et nesten bunnløst tapssluk, og det vet noen av de som nå selger med +100% fortjeneste altfor godt:
https://www.agilyx.com/application/files/1916/0139/4121/Final_30.6.20_statements_Agilyx_AS.pdf

Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Steve Hops
01.10.2020 kl 19:24 11694

Tror det er fordi de er rigget for kommersiell fase slik som de fleste nykommere på børsen. Det er krevende å gå fra rigg til kommersiell fase. Det er ABC grunder tankegang. Det å ha minus er bare et minus, det er tallene bak minuset som er relevansen. Og her er det rigget med 7 patenter som opplagt er dritdyrt i USA, det er kommersielle anlegg for salg. Produkt fasen har nok kosta skjorta og klart de vil selge seg ned for å få legger litt på trykket. Det er en helt normal psykologisk reaksjon etter man har peset og drevet frem et selskap. Jeg har gjort det og er sikker på ar alle på Hegnar forum hadde gjort det samme. Det er helt normal praksis når man har nådd en milepel slik som dette.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
optimist68
01.10.2020 kl 19:32 11676

Holder ikke kursen seg ganske bra ? Den er over 32 og gikk vel for 31 første dag
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.10.2020 kl 23:02 11477

 
AGLX vs QFUEL


AGLX
• MCAP børsåpning på Merkur 30.09.2020 = 72 705 500[#aksjer] * 39[åpningskurs] = 2 835 514 500
• Fabrikk i Tigard (Oregon, USA) - 50/50 JV med AmSty (owned by Chevron Phillips Chemical and Trinseo)
• Kapasitet: 10 tonn plastavfall per dag
– Q1: produserer de 24/7, eller bare når de har lyst?
– Q2: Betaler de for plastavfallet de resirkulerer, eller får de betalt?
– Q3: Hva får de betalt for oljen/produktene de produserer?
• Planlagte prosjekter = ?


QFUEL
• MCAP børsåpning på Merkur 20.02.2020 = 11 167 467[#aksjer] * 200[åpningskurs] = 2 233 493 400
• Fabrikk i Skive, Danmark - 76/24 JV med dansk kommune/fylke/stat
• Kapasitet: 60 tonn plastavfall per dag (6 * AGLX Tigard)
– Skal produsere 24/7 (senest 01.01.2021)
– Får betalt for plastavfallet de resirkulerer (opptil USD 80 per tonn)
– Forventet pris for oljen/produktene de produserer ≈ USD 1.000 per tonn
http://vxz.eu/2020-09-17__QFUEL_Revenue-and-EBITDA
• Planlagte prosjekter = http://vxz.eu/2020-09-10__QFUEL_Planlagte-fabrikker

Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Steve Hops
01.10.2020 kl 23:27 11403

Den er fin. Takk. Det liker jeg.

Slik jeg leser rapporten til aglx så virker det som et fremmed system, de nevner noe i rapporten om alternativer men hva de spesifikk inneholder av midler PR tonn, kg vet jeg ikke. De produserer i dag 10 tonn og planlegger å utvide, men klart qfuel kan produsere mere teoretisk enn Aglx men det er priset kun drift, ikke salg av maskinpark for å etablere flere lik qfuel
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Single Malt
02.10.2020 kl 09:51 11221

skal lure på om ikke aksjen klarer å komme ned mot emisjonskursen om en stund.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
MrFlaks
02.10.2020 kl 11:59 11125

Styremedlem og aksjonær Preben Rasch-Olsen har relativt god track record på å finne og identifisere gode cases.

21.juni 2016 sto denne artikkelen på trykk i Finansavisen etter Investordagene:
https://finansavisen.no/nyheter/boers-finans/2016/06/sett-barnas-sparepenger-i-scatec-solar
"Kjøp Scatec SolarRasch-Olsens klare råd er å gå etter selskapene som er riktig plassert i verdikjeden, det vil si dem som tjener på at modulprisene faller.- Scatec Solar er min store favoritt. De har en etablert kontraktportefølje verdt 40 kroner aksjen. Du kan faktisk kjøpe aksjen med rabatt på 20-årige cashflow-kontrakter som er etablert, sa han. Scatec Solar handles tirsdag ettermiddag for 35,60 kroner..."

"Selg REC SiliconPå salgssiden trakk Rasch-Olsen frem REC Silicon.- Det er ikke noe galt med REC Silicon. Men problemet er at de hele tiden må jage etter å senke prisene videre. Og dessverre tror vi silisiumsprisene har nådd toppen. Selskapet har blitt lurt av Kina, som installerte mye mer enn landet trodde i 1. halvår, før de nå skal installere veldig lite i 2. halvår. De går altså fra høy til lavere etterspørsel, forklarte analytikeren.- Samtidig har REC Silicon startet opp sin fabrikk, mens Wacker har gjort det samme med sin fabrikk i Tennessee. Dermed går vi fra under- til overtilbud av silisium. Det er i og for seg ikke så farlig, og noe du kan overleve gjennom et halvår, la han til.Hovedproblemet er ifølge Rasch-Olsen derimot at en kan ikke vente og se at etterspørselsveksten etter sol skal fortsette uten at prisen som betales for solkraft faller.- Hvorfor faller prisen på solkraft? Jo, fordi prisene på moduler faller. Og hva kommer ned når modulprisene faller? Jo, polysilicon og wafere. Polysilicon utgjør nå 17 prosent av en modulpris, fortalte analytikeren.Han synes REC Silicon er altfor høyt priset - på altfor høye forventninger til silisiumspriser.- Det er en morsom aksje å trade, for all del, men det er ikke en aksje å investere i. Barnas sparepenger skal settes i Scatec Solar, ikke REC Silicon, avsluttet han."

22.mai 2020 - 4 år etter sto denne artikkelen i Finansavisen:
https://finansavisen.no/nyheter/kommentar/2020/05/22/7530629/en-bedre-aksjeanbefaling-skal-du-lete-lenge-etter

I dag (02.10.2020) handles Scatec Solar til 217,-/aksjen. Den gang sto den i 35,6/aksjen. Det er drøyt 500 % avkastning på ca 5 år.
I dag (02.10.2020) handles REC til 5,-/aksjen, og har vært nede i nærmere 2,- Den gang sto REC i 15-18,-/aksjen.

Det gjelder å ha lange briller, identifisere gode cases, kjøpe og sitte.

Rasch-Olsen er ingen uklok herremann.
Mon tro om han får rett, denne gangen også :-)

Ha en fortsatt god fredag! :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
InvestRon
08.10.2020 kl 12:13 10378

Agilyx skal ligge langt fremme teknologisk på plastgjenvinning. Modellen deres er såvidt jeg skjønner å selge/bygge plastresirkuleringsanlegg hos plastprodusentene og eventuelt drifte disse. Den resirkulerte plasten og eventuelle biprodukter tilfaller kjøper av anlegget? Det jeg sitter og er litt usikker på er egentlig oppsiden til potensielle kjøpere. Jeg har forstått det sånn at det å produsere plast er relativt billig. Er det egentlig noen sterke økonomiske insentiver for plastprodusenter i å investere i plastgjennvinningsanlegg? Hvor mye billigere vil det være å kjøpe innsamlet plast til resirkulering kontra råvarer til ny plastproduksjon? Hvordan vil tilgangen til plastprodusentene være på plast som er resirkulerbar for deres produksjon? Er det noen krav fra EU, eller vil det kunne komme krav fra EU om at plastprodusenter skal være pålagt å benytte en viss andel resirkulert plast i sin produksjon? Bare noen spørsmål jeg stiller meg i forbindelse med kjøp av denne aksjen. Noen som har noen tanker om dette?
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Single Malt
09.10.2020 kl 08:45 10208

kan AGLX være i ferd med å snu opp etter brutale fallet siden oppstart?
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
09.10.2020 kl 09:15 10159

Sikkert kjent fra før, men fant denne artikkelen.

https://www.wastedive.com/news/plastic-agilyx-polystyrene-chemical-recycling-illinois/586321/
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2020 kl 00:29 9783

Interessant artikkel. Det grunnleggende problemet med AGLX er at de bare har engangsinntekter fra salg av utstyr + litt årlige royalties fra hver fabrikk. Det blir det aldri store penger av før de har levert utstyr til noen titalls fabrikker. At marginene for salg av utstyr er hemmelige, slik at de ikke kan oppgi EBITDA, er litt frynsete.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2020 kl 20:25 9436

Nå skal denne opp igjen! De fleste som vil har nå fått tatt gevinst som kom inn tidlig, samt andre har akkumulert før investor update og mer info kommer ;-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
SilverTailFox
12.10.2020 kl 20:56 9405

I januar hentet de 100 mil til 900kr så ny emisjon nå til 1800kr så pris på 3600 (spilt 1/100 36kr) uten nyheter eller noe mer. Her har de truffet maks på emisjon og prising. Litt skeptisk.. jeg sier pass på. Qfuel tror jeg er mer ryddig ned større partnere og mer potensialet. Suste emisjon var 18kr og det var før teknologien virket. Nå er skive oppe og går i Europa og 3 store samarbeidspartnere emisjon på 70kr. Jeg holder ned qfuel.

https://finansavisen.no/nyheter/miljo/2020/01/08/7487247/richard-branson-stottet-esg-selskap-far-100-millioner-og-satser-i-norge
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.10.2020 kl 21:23 9348

Siilver- stoler på at styremedlem og investor Preben Rasch-Olsen vet hva han holder på med, se også egen info om dette tidligere på tråden ;-)

Tikk/takk... :-)
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
in2deep
19.10.2020 kl 09:58 8913

https://www.wastedive.com/news/plastic-agilyx-polystyrene-chemical-recycling-illinois/586321/

"With the capacity to process 100 tons a day — compared with 10 tons per day at Agilyx's Oregon facility — this (Illinois-fabrikken) will be the first large-scale processing system of its kind in the United States and the largest in the world, according to Agilyx CEO Tim Stedman."

"Agilyx's Oregon depolymerization facility unveiled in 2018 is touted as the first PS-to-monomer-oil facility at a commercial scale in the United States. The company continues to seek new partnerships here and abroad, specifically in Europe. The upcoming Illinois facility will become the largest in North America to use Agilyx's technology."
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
in2deep
21.10.2020 kl 15:14 8721

Bra anledning på 25 til å laste mer her.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
in2deep
11.11.2020 kl 09:15 8065

Det er et helt annet volum i AGLX nå enn hva vi har sett den siste tiden...
Folk har våknet. Tror vi kan nå Carnegie sitt mål på 45kr før vi aner, men det stopper selvsagt ikke der... ;-)

(Edit: skrev inn feil kursmål. Ikke 42, men 45!)
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Chirpieching
17.11.2020 kl 15:01 7754

Hvorfor detter Agilyx idag? Begynte jo bra.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
in2deep
18.11.2020 kl 08:19 7614

Helt naturlig med en liten korreksjon etter 10-15 dager med sammenhengende oppgang.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
Chirpieching
19.11.2020 kl 19:52 7462

Selskapet har oppdatert investordelen av hjemmesiden sin. T.o.
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
in2deep
20.11.2020 kl 08:53 7352

ja... 20 største aksjonærer holder 86% (!!) av aksjene.
Det kan gå veldig fort oppover her når folk bestemmer seg for at de vil ha AGLX-aksjer!
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
morttvei
07.12.2020 kl 21:23 6693

Ja, spennende å sitte på denne aksjen.
Hvorfor synker den nå om dagen? Noe spes?
Kommer snart kvartalsrapport og oppdatering ;)
Denne er i 50 i løpet av 2021 ;)
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare
in2deep
08.12.2020 kl 12:03 6522

Det er vel nettopp det som gjør at den synker...mangelen på - "noe spes".
Håper det snart kommer en positiv melding fra selskapet, så vi får noe liv i kursen
Redigert 21.01.2021 kl 08:48 Du må logge inn for å svare