Biden som president - et spill på Magseis - GOM

Davinci_me
MSEIS 30.09.2020 kl 23:25 2807

Joe Biden ventes å vinne valget i USA. Han ønsker å avvikle all skifeoljeproduksjon grunnet store metanutslipp ifbm facking. Biden ønsker også å forby nye konsesjoner på onshore og offshore. Da skiferoljeboomen kom til på sent 2000 tallet var allerede enorme områder i Gulf of Mexico kjøpt opp av flere titalls store E&P selskaper. Et område på størrelse med Sør-Norge, der store områder er uoppdaget og ikke utforsket tilstrekelig ble ikke funnet lønnsom når Skiferoljen overtok.

Bransje eksperter mener at den gradvise nedleggelsen av skiferoljeproduksjon hvis Biden blir president vil føre til et kolosalt press på GOM og miljøvennlig utvinning der. Der er allerede konsesjoner og områder kjøpt opp, dette kan ikke reverseres. over 70% av GOM er ikke kartlagt.

Hvem er markedsleder for OBN (Ocean bottom node - havbunnseismikk) i GOM - jo Magseis! Hvem kjøpte opp Fairfield geophysical som hadde nærmest monopol i GOM, jo Magseis.

Biden som president vil sette oljeprisen under press - aktører vil se til Gulf of Mexico for å fortsette industrien der. Omrpdene der og konsesjonene er allerede besatt av selskaper. Etterspøselen kommer til å eksplodere etter OBN de nærmeste mnd, vi er allerede i gang. Flere kontrakter er utdelt, og det er flere i pipeline.

Noen med innspill

https://pluss.nettavisen.no/oljeindustrien-skjelver-av-tanken-pa-biden-som-president-ville-vart-en-katastrofe/s/5-95-103176
Redigert 20.01.2021 kl 14:10 Du må logge inn for å svare
lopogkjop
01.10.2020 kl 02:44 2679

Det er lov å være oppdatert og presentere fakta som de er: MSEIS sin ZXPLR crew (med FF noder, ikke MASS) jobber for tide side om side med Shearwater (Oyo noder). MSEIS for Hess/Anadarko, Shearwater for TGS/WG. MSEIS sin survey er ikke helt i dypvann (100m-800m), SW sin survey er i mellomdypvann (ca 300m-1500m). Sistnevnte survey er også større, men har ikke helt nøyaktige tall. Det er ikke mere enn 100km i luftlinjen mellom disse to nodesurveyene.

Som Matsern hele tiden sier: man må se mot framtiden. SW er bull på havbunnseismikk og alt peker mot at de nøyer seg ikke med andre plassen. De har for lengst gått forbi PLCS og PGS i streamermarkedet. Det er bare et spørsmål om tid før dominansen på havbunnen står for fall. Største risiko for MSEIS er at oppgangen i markedet kommer for seint.
Redigert 01.10.2020 kl 02:45 Du må logge inn for å svare
Davinci_me
01.10.2020 kl 07:35 2519

For sent for hva lopogkjøp? 🤡

Magseis er robust økonomisk og har minimalt med gjeld og en solid cashposisjon.

Vet du hvor mye gjeld Sharewater har? De har enormt med gjeld og forpliktelser. Sharewater er ikke et light asset play heller. Da de har dyre båter.

Magseis brenner ikke cash lengre, og er den aktøren med som er best posisjonert for obn markedet fremover. Det beste av alt er at ShareW ikke har det Magseis har, noder som funker på dyptvann med lang batteritid.
Odi.1
01.10.2020 kl 09:02 2386

Crepy Joe kommer aldri til å bli noe president. Dere som fortsatt ser og hører på fake media sliter ikke bare litt men meget mye.
Nrk og Vg blant annet bruker CNN nok en gang som kilder for propagandaen sin, slik de også gjorde det i 2016.
Dem har ikke enda forstått at CNN er en Parodi og Satire kanal.

Davinci_me
03.10.2020 kl 17:27 2126

https://www.dn.no/marked/presidentvalget-i-usa-2020/politikk/joe-biden/oljegrunder-john-hughett-i-texas-frykter-en-ting-mer-enn-at-donald-trump-har-korona/2-1-886672

Det underbygges at GOM vil få sin rennesanse hvis Biden blir president. Oljeproduksjon vil blir satset på i GOM istedenfor oljeutvinning på land!
Marketwatch
03.10.2020 kl 19:54 2022

Sier han som støtter the lier king! Fire nye år med Trump, og Usa er ikke lengre en verdensmakt (kanskje
ikke med Biden heller for den saks skyld). Landet har fått mer enn nok med sine egne problemer.
Covid krisen viser at Usa ikke lengre har samhold nok til å takle en slik trussel. Det at det er to gamle,
utlevde menn, som kjemper om å bli president, sier vel mer enn noe annet at Usa har mistet fremtidstroen.
Tenk om det var en John F som var klar til å ta over, med visjoner, fremtidstro og pågangsmot.
Usa har mer enn 300 mill. å velge mellom, hvorfor i all verden klarer de ikke å sende noen bedre enn de to
avdanka og status quo orienterte mennene? Et svekket Usa er forøvrig svært farlig for verdensfreden, også vårt land vil få merke det.
Slettet bruker
04.10.2020 kl 08:46 1852

Oj en NRK og tv2 lovpriser? Verden har vel faktisk vært fredeligere enn på en god stund, takket være Trump. Trump prøver også å endre Kina sin maktovertakelse worldwide, men det mener sikkert du er en dårlig ting.
Slettet bruker
04.10.2020 kl 13:45 1655

På den negative siden så vil muligens Biden oppheve sanksjonene mot Iran og da kommer det ut store mengder olje på markedet.
AudiBMWMercy
04.10.2020 kl 18:01 1518

Hva fakta du presenterte lopogkjop? Det hadde vært det beste om du kunne legge linker til dine fakta.
At FF noder har blitt brukt i alle jobber i GoM, ikke nødvendig betyr dårlig for MASS noder. ZXPLR har lenger batterytid enn MASS I. MASS III er fortsatt under test i hele 2020. Jeg tror at MASS I noder ligger i Easter Hemisphere og så lenge nok noder til å dekke jobber i GoM (Western Hemisphere), hvorfor skulle MSEIS flytter MASS I til GoM. I 2018 Prospektus, deres strategi er at ZXPLR noder dekker Western Hemisphere og MASS noder dekker Eastern Hemisphere.

MSEIS har også jobbet med WG forresten for Amendment phase I.
https://twitter.com/MagseisFF/status/1260925111646986243

lopogkjop
04.10.2020 kl 21:51 1383

Min kommentar var egentlig et svar til det davinci skrev om at mseis er markedsleder for noder i gom. Når de jobber side om side med Shearwater og jobben til Shearwater er større og i dybere vann, så mener jeg det er god grunn å forvente at den ledende posisjonen står på sikt for fall. For MSEIS håper jeg at oppturen kommer før Shearwater lanserer sitt eget dybvannnode system om to år. Shearwater har mer eller mindre tatt over streamermarkedet, og er for lengst større enn PLCS + PGS kombinert når det gjelder innhenting av seismikkdata.

Hvilke fakta vil du ha lenker til, Alt om Baldplate (MFF) og Amendment (SW) survey er tilgjengelig på nett (for dem som har tilgang, men det er ikke noe hemmeligheter eller sensitive opplysninger der). Hvis du mener at noen fakta ikke stemmer, si fra og jeg sjekker på nytt.

Nei absolut ingenting feil med Fairfield sine store noder, selv om det kreves mye å få de ned til havbunnen (noe FF er veldig gode på, forøvrig). Matsern hyllet til det ekstreme MASS noder, jeg ville bare si at gamle travere gjør det fortsatt veldig bra de også. Det er vel en del MASS noder i Nordsjøen? Blant annet Multiclient Geo node survey, mange småprosjekter for Equinor (for tiden på Ekofisk, OBN), og Cornerstone surveyen? Har ikke helt oversikt hvilke noder brukes på disse surveyer. Teknisk sett er det Eastern Hemisphere, vet ikke om du mente det slik.