Hex, gir deg Purus i gave :-)

jokke
HEX 01.10.2020 kl 13:04 2620

Hexagon deles nå denne høsten og tar Purus en skjult perle på børs, les FA 25/08-20:

https://finansavisen.no/nyheter/kommentar/2020/08/25/7559142/hydrogengale-tyskere-har-allerede-oppdaget-hexagons-skjulte-perle

Her omtales Purus som Hexagons skjulte perle og ikke nok med det tyskerene ønsker hydrogen og Purus spås en super start når den legges ut på Merkur market nå denne høsten og ikke nok med det, de er allerede verdensledende på hydrogen tanker og ikke nok med det i forbindelse med å ta den på børs gir Hexagon ut aksjer til sine egne aksjeeiere : -)

Les mer i FA linken over, dette er det mange som har troen på, har du.......
Redigert 20.01.2021 kl 16:06 Du må logge inn for å svare
Kingen
01.10.2020 kl 19:05 2507

Svært få som er oppmerksom på hva som skal skje. Tipper denne kommer til å gå som en kule når dato for utskillelse blir annonsert, for ikke å snakke om når utskillelsen blir utført. Dette blir gull.
Kingen
01.10.2020 kl 19:09 2494

Så har vi denne fra Delphi fondene i September:

Oslo Børs har hentet seg godt inn siden koronasmellen i midten av mars. Selv om man fortsatt ligger et stykke under toppnivåene fra januar-februar er hovedindeksen i dag omtrent på samme nivå som for akkurat ett år siden.

Utviklingen betyr at det kan være vanskeligere å finne gode kjøpskandidater. Erfarne aksjemeglere og forvaltere har imidlertid alltid noen ess i ermet. Nå peker ekspertene i Delphi Fondene ut et grønt selskap de tror står foran en kraftig vekst.

– Stor vekstdriver
Hexagon Composites produserer gassbeholdere og gasstanker i komposittmateriale til alt fra griller til større installasjoner på lastebiler. En del av businessen dreier seg også om drivstoffsystemer og beholdere til hydrogenbransjen og lette naturgasskjøretøy.

Denne hydrogen-delen skal fisjoneres ut av morselskapet og settes inn i et datterselskap, Hexagon Purus. Datterselskapet samler fornybaraktivitetene til Hexagon-konsernet og vil tilby batteriløsninger for el-kjøretøy, komposittgassbeholdere for lette kjøretøy og fornybare hydrogenløsninger.

Der er denne oppsplittingen ekspertene mener vil sette fart på aksjekursen. Hexagon-kursen har allerede steget 45 prosent så langt i år, men det kan være mye mer i vente.

– Det er spennende at Hexagon skiller ut hydrogenbiten av selskapet. Det er nettopp dette som vil være den store vekstdriveren framover. Resten av selskapet har også ok vekst, men ikke så stor, sier Delphi-forvalter Espen Furnes som har vært porteføljeforvalter i en årrekke. Han startet i Delphi Fondene i 1996 og i dag hovedansvaret for fondet Delphi Norge.

Mener timingen er god akkurat nå
Etter planen vil en del av aksjene i det utskilte selskapet bli distribuert til Hexagons aksjonærer, i henhold til den enkeltes eierandel. Det er derfor Furnes anbefaler å investere nå. Fisjonen ble annonsert i august og børsnoteringen av Hexagon Purus er ventet innen utgangen av 2020. Da er det ventet høy prising.

– Utskillelsen vil synliggjøre selskapets underliggende verdier. Det er tydelig at de står foran en veldig kraftig vekst, sier Furnes til Nettavisen.

Han mener selskapet tjener på den grønne bølgen, og at hydrogen er i tiden. At aksjer i hydrogen er populært er tydelig hvis man ser på selskapet Nel på Oslo Børs. De utvikler teknologi knyttet til hydrogen-infrastruktur. Selskapet er blitt en folkefavoritt og har i perioder vært den mest omsatte aksjen på Oslo Børs. De siste tre årene har aksjekursen steget med mer enn 800 prosent.

– Det finnes ikke så mange muligheter for å satse på hydrogen på Oslo Børs. Man har Nel også har man Hexagon som har tatt litt av det. Men med Hexagon Purus vil man få en ny mulighet for å være med på den fremtidige veksten innen hydrogeninfrastsruktur, sier Furnes.

Flere kjøper seg opp
Tyske Clearstream, som har kjøpt seg stort opp i Nel, har også fått øynene opp for Hexagon. Ifølge Finansavisen har de siden årsskiftet gått fra å eie 6,1 prosent til 9,5 prosent av aksjene. De tror fisjonen, som gir en klarere hydrogen-satsing, vil føre til at tyskerne kjøper seg opp ytterligere. Avisen spår nemlig at Hexagon Purus blir en umiddelbar suksess.

Ifølge en børsmelding kjøpte nylig konserndirektør for kommunikasjon i Hexagon Composites, Karen Romer, 1.800 Hexagon Composites-aksjer for til sammen 94.950 kroner. Såkalte innsidekjøp er ofte et signal om at aksjene er billige.

I en annen børsmelding trekker selskapet frem at dekarbonisering er høyt på agendaen globalt.

– Med dette globale presset for å avkarbonisere ser vi enestående muligheter for hydrogen- og batterielektriske løsninger, sier Jon Erik Engeset, administrerende direktør i Hexagon.
Clay Allison
02.10.2020 kl 13:32 2211

Så fint bare ser ikke sånn ut akkurat nå., men i dag er bare en liten dupp. Alle er så opptatt av NEL, men de er da bare en av mange som produserer utstyr, men gassen ( flytende ) må jo lagres og transporteres en plass og der er Hexagon nr 1
SilverTailFox
06.10.2020 kl 08:36 1900

Ser i går at det var en stor omsettning helt på slutten av dagen, og volumene var litt over siste 5 dager. Er det noe på gang. Tror denne kan bli enormt spennende frem over mot midten av november når de skal oppdaterings dag.
Dette kan bli litt som Aker Solution og splitting av AOW ACC. Jeg tror dette er en gyllen mulighet og komme inn på veldig gode priser.
Redigert 06.10.2020 kl 08:52 Du må logge inn for å svare
pengex
06.10.2020 kl 08:51 1845

Purus ? Har dette noe med joti purus å gjøre eller bare samme navn.
SilverTailFox
06.10.2020 kl 11:06 1699

Jeg vet ikke hva joti er. Men se der gikk det en post på 2,1 mill aksjer. (Har fulgt med i det siste og ser at det er en del slike poster som går og så faller den ned på små volumer, for så og stige opp igjen. I går hveld kom det 80% av omsettning var siste 10 min. Hmmmm følg med. Noen som har teknisk analyser som viser slik?
Clay Allison
06.10.2020 kl 12:50 1609

Nå kom i hvert fall sperrene på og det betyr som regel noe. Skal ikke se bort fra at de ryker og da ser vi 55 ++ I dag, men det kan jo selvfølgelig gå ned igjen også.
Lykke til.