(6 Oktober)PARETO TAR OPP DEKNING MED KJØPSANBEFALING, KURSMÅL 9


SALME-ME: PARETO TAR OPP DEKNING MED KJØPSANBEFALING, KURSMÅL 9

09:10
Oslo (TDN Direkt): Pareto Securities tar opp dekning av Salmon Evolution med kursmål på 9 kroner, ifølge en oppdatering fra meglerhuset tirsdag.

Pareto ser stort vekstpotensial i Norge, hvor Salmon Evolution har lisenser til å produsere opptil 31.000 tonn. Videre venter de også at selskapet vil ekspandere betydelig utenfor Norge, med Sør-Korea som det naturlige første steget.

Lars Henrik Bjerke Lars.Henrik.Bjerke@tdndirekt.com
Infront TDN Direkt
Redigert 21.01.2021 kl 09:30 Du må logge inn for å svare
urix
08.06.2021 kl 17:18 4085

Det kan være mulig at Gustav Witzøe sikler på Salmon Evolution allerede!

Oppkjøp av selskaper . Landbasert???

Vil innhente milliardbeløp, Salme blir i alle tilfelle ikke billig!!!! Løp og kjøp!!!

For all del: Hold på aksjene, vi ser snart 7 tallet!
Redigert 09.06.2021 kl 06:35 Du må logge inn for å svare

Vi skal ikke se bort fra at Salmar "lukter" på SALME. Witzøe har en stor stab med kompetente analytikere og forvaltere i sitt Kverva som følger markedet med argusøyne. Her kan det fort skje ting. Håper ikke det blir snakk om oppkjøp før kursen har passert 30 -40 kr. Da kan det gjerne komme et bud på 60 kr...
Till
08.06.2021 kl 17:43 4056

Jeg håper egentlig at den dykker raskt under 6 igjen slik at jeg kan øke min beskjedne beholdning fra 26000 til 30-35000 stk:-)

Sitter hær i mange år jeg🐟😄

Er nok bare et spørsmål om tid før Salomon Evolution blir kjøpt opp. Men mr Witzøe må nok bla opp betydelig mer enn dagens kurs for selskapet. Det som taler for at det kan skje relativt raskt er at selskapet vil bli betydelig dyrere når vi runder første slakt. Men tror uansett ingen av de større aksjonærene nå vil godta et skambud på 20kr aksjen.
urix
09.06.2021 kl 02:56 3808

TILL: Det tror jeg du kan glemme! Selv gårdagens pris er billig, alt under 7 er røverkjøp om man ser 2.- 3 år fram vil man rikelig belønnet og husk at denne er en het oppkjøpskandidat.

Da må du lese artikkelen en gang til. De har ikke hentet penger til utbytte. Pengene er til investeringer og evt oppkjøp. Salme er i så måte et hot oppkjøpscase.

«NRS sin oppdrettsvirksomhet har fått påvist fiskesykdommen ILA ved lokaliteten Kråkeberget. Lokaliteten har to fiskegrupper. Den ene gruppen på 0,5 millioner
fisk har en snittvekt på 4,5 kilo og den andre gruppen på 0,8 millioner fisk har en snittvekt på 1,6 kilo», skriver selskapet i en børsmelding. Ettersom ILA-mistanken nå ble bekreftet, kan Mattilsynet pålegge tømming av lokaliteten.
«Konsekvensene av sykdomspåvisningen er vanskelig å anslå nå, men dette vil sannsynligvis redusere NRS sitt forventede slaktevolum for 2021. NRS arbeider videre med å kartlegge konsekvensene og vi vil komme tilbake med mer informasjon i rapporteringen for andre kvartal 2021.
Tirsdag ble det kjent at Cermaq har mistanke om ILA ved en annen oppdrettslokalitet, like i nærheten av Kråkeberget.

Emisjonspengene er merket til andre formål enn utbytte. Utbyttet hadde gått uavhengig av emisjonen.

Helt riktig Oljerigg1: "In the current market environment, SalMar sees several attractive growth and investment opportunities across the entire value chain from roe to plate. These opportunities include purchase of salmon production licenses and company acquisitions, as well as organic investments in smolt production, coastal farming operations, harvesting and processing activities."

Er nok flere enn salmar som er kandidater til å gjennomføre oppkjøp. Jeg antar at flere av de store som hovedsakelig driver konvensjonelle havbruk i dag, vil sikre seg landbaserte selskaper når de ser hvilke som har livets rett. Av den grunn er nok Salme et selskap som følges grundig av de store aktørene.
NullBull
09.06.2021 kl 23:04 3618

Salmar er allerede aksjonær i SALME om jeg ikke tar feil. Mener Vikenco AS kom inn på aksjonærlisten i forrige emisjon. De er 51% eiet av Salmar og har kontroll. De har tilsynelatende sneket seg inn bakdøren i såfall.

Fint om noen har listen og kan bekrefte slik vi er sikker.

Det er jo ikke glemt hva avtroppende styreleder i Salmar, Atle Eide, sa om landbasert. Han var nok ikke alene om å våkne i styret der...
Redigert 09.06.2021 kl 23:05 Du må logge inn for å svare

... og Atle Eide sitter som Senior partner i Witzøes pengebinge Kverva.....Interessant!
urix
10.06.2021 kl 05:02 3635

Det er med glede jeg konstaterer at Salme kan være intererssant for Salmar. At Salmar har 51% i Vikenco AS som igjen eier 833k i Salmon Evolution var for meg ukjent, ser på det som svært interessant og beviser at de store allerede har begynt å snuse på landbasert lakse - oppdrett, for dem gjelder det å holde kortene tett til brystet og ikke eksponere seg for mye før de hogger til, som gjedda i sivet.
Atle Eide i Kverva er ingen novise, han kan faget, han kan regne og har skjønnt at landbasert oppdrett vil bli en stor del av løsningen når det gjelder ESG, han ser også hvilke utfordringer tradisjonell oppdrett sliter med, rømminger , ila, lakselus, forurensning + at det vil komme strenge krav om bærekraftig produksjon, med henblikk på fiskevelferd, avfalls håndtering osv.
Tradisjonell oppdrett har nesten fått lov til å drive på de har villet, men det er det i ferd med å bli slutt på, det vil heretter stilles strenge miljøkrav til produksjon fra EU.

Lener meg tilbake, kjøper 10000 Salmon når feriepengene er på konto, venter noen år, høster millioner.
Redigert 10.06.2021 kl 06:03 Du må logge inn for å svare

Det er nok ekstremt viktig for de store å holde kortene tett til brystet, ellers blir det mye dyrere for dem. Når det gjelder denne typen strategiske oppkjøp er timing essensielt, de må vente så lenge at sannsynligheten for suksess er nærmest garantert, samtidig må de ikke vente seg ihjel for da blir prisen høyere. Det er helt åpenbart at salme er på watchlist til Salmar, trolig også til flere. Dette blir svært spennende å følge med på fremover.

Vikenco As er forøvrig slakteri på naboøyen Rindarøy, med kapasitet til å slakte 120k tonn laks. I en av podcastene fra i-laks.no ( som jeg mener å ha postet for noen uker siden) snakkes det om dette. Infrastrukturen er på plass i nærheten, som CEO sier så er salmon evolution plassert veldig riktig med sitt anlegg på Indre Harøy👍
Redigert 10.06.2021 kl 07:00 Du må logge inn for å svare

Stordalen har kjøpt seg inn i landbasert oppdrett, men i feil selskap...

...og ILA-mistanke også på Helgeland nå, Nova Sea og Vega Sjøfarm denne gangen. Sykdommen brer om seg...

De store kan også ta feil😉, nå kan nok ASA bli bra det, men de vil nok ha flere problemer på veien, mye grunnet vann og at dette er en mer finurlig teknologi en HFS.

De store kan absolutt ta feil, og i dette tilfellet dreier det seg nok bare om hvilket selskap meglerhuset hans har kjøpsanbefaling på:-)

https://ilaks.no/podcast-slik-gikk-salmon-evolution-fra-ide-til-milliardselskap/

Legger ved denne igjen. Her snakkes det litt om vikenco og forskjellen mellom ASA og Salme.
Hør hva de sier i denne podcasten, Vikenco var med på gründingen av selskapet, de så behov for mer råstoff tilførsel. Ting henger sammen, Salmar - Salme??
Redigert 10.06.2021 kl 08:14 Du må logge inn for å svare
PrOmo
10.06.2021 kl 08:18 3760

Ja og hoved grunderen var vel regionssjef hos Salmar om jeg ikke tar mye feil. Just saying 😊

Oljerigg1, denne podcasten var virkelig interessant. Anbefaler samtlige i "menigheten" å høre den. Vi snakker om nøkterne og svært kompetente folk med lang erfaring fra bransjen.

Stemmer det, Ingjarl Skarvøy en av gründerne var regiondirektør i Salmar.

Brikkene begynner å falle på plass her, en etter en... 😊

Plukker litt til her i dag og øker snittet noe fra 5,78. Mener alt under 6,5 er svært gunstig når CEO handlet på 6,55.

Innsiden handlet også på 7,50 her så du er i trygt farvann. Håper ikke de blir kjøpt opp før eventyret starter, det vil neppe skje under 15 kroner, så reisen blir jo pen uansett, men håper de styrer videre på egne ben. Fritzøe sitter vel både i Salme og Kingfish. To strålende selskaper for de som skjønner hvor oppdrettsmarkedet bærer.

Innsiderne fortsetter å laste. Kristoffer Reiten 78K @6,38
Peftaus
10.06.2021 kl 16:19 3296

👍 Det er bra at mange ser ikke potential har. Da kan vi fylle på mer på salg. Men at innsidere tror på selskap det er ingen tvil om. 😊

Eneste forklaringen jeg kan komme på for at det selges på bid, er at noen mellomstore aktører som deltok i emisjonen selger unna nå for å sikre gevinst og gå videre. Innsiderne laster og det mener jeg er et særdeles godt tegn på at her er ting i orden. Satser på at de to middels store aktørene snart er ferdig ( svemorka as og jahatt as).

Morsomt å følge de på Insta. Ansetter folk og viser stolt frem det fantastiske anlegget som tar form. https://www.instagram.com/p/CP8UdhhDWBb/?utm_medium=copy_link

Ja artig å se fremgangen. Håper selskapet forsetter å legge ut bilder av byggingen jevnlig.