KOA til himmels!

Anders9ls1
KOA 12.10.2020 kl 12:41 276133

Da har den mest grisete emisjonen på OSE noensinne fått lagt seg, og investorene i KOA kan se fremover, men hva er det som skimter der fremme?

Er det en fremragende opptur som venter?

Med penger til drift ut 2021, en mcap på 1.8 milliard og en verden som kjører mere bil enn noen gang, så ser dette veldig lyst ut.

Q2 ble mye bedre enn først fryktet og bransjen/markedet har tatt seg opp betraktelig siden den gang.

https://www.autonews.com/dealers/record-recovery-dealer-sentiment-q3

Her kan en dobling og vel så det komme veldig fort, da jeg tror mange vil la seg overaske av tallslippene for Q3.

Hold på hatten!
Redigert 21.01.2021 kl 09:38 Du må logge inn for å svare
rogneveien
23.11.2020 kl 19:49 6861

Samme leksa fikk jeg på NEL fra enkelte da NEL stod i 2 kr. Solgte på 20,-
(Dermed sier ikke jeg at koa går 10x.)

Lykke til
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
rogneveien
23.11.2020 kl 20:25 6776

Hvis den kommer på 60-80 øre vil jeg vurdere sterkt å selge. Har et snitt på 19 øre.

Lykke til
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
cover
23.11.2020 kl 21:22 6584

Nikko! Hva nå?
Futtene er jo rimelig klar og grønn over dammen.
Rogneveien har noen spenstige target må jeg si :)
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
rogneveien
23.11.2020 kl 21:27 6541

Cover,
Det er ikke mine target, men de som fremkommer fra andre analytikere. Jeg sier bare at OM denne kommer dit disse forespeiler så vil jeg sterkt vurdere et salg for da har den gått 3x for min del, noe jeg ville vært veldig tilfreds med.
Ville vært spenstig det.

Ha en fortreffelig aften

Lykke til Cover.
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
cover
23.11.2020 kl 21:42 6456

Takk det samme Rogneveien 😁
I første omgang er min målsettingen 0,33 .. så får vi se.
Kom meg ikke opp til rett tid i dag for å selge min lille tradingpost. Her må man holde seg våken.
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
24.11.2020 kl 08:16 5734

KITO, nu ved jeg ikke hvor du er gået ind i aktien. Men ta det helt roligt lige nu - evt lad være med at købe eller sælge. Prøv at sidde stille og lær aktien at kende. Jeg vil næsten sætte min hat på, at vi kommer meget langt op med KOA, men alting tager tid. Nu er KOA ikke et amatør selskab heldigvis, og der er heller ikke noget "hype" i aktien...... Vi bevæger os bare mellem tekniske niveauer lige nu, og et markedet der ikke lige kan finde "footing lige pt" - forstår godt hvis folk er lidt forvirrede. For det er generelt lidt "choppy" det hele. Mange aktier stiger parabolisk - lad være med at hoppe på der.

Når jeg lige har lidt mere tid og overblik, vil jeg prøve og se om jeg kan forklare, hvad det er jeg ser. Men det bliver min helt egen vurdering uden ansvar for noget som helst :-)
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
cover
24.11.2020 kl 08:29 5661

Vi ser frem til å se hva du kan se teknisk. Takk mdkInvest!
(Tror KOA åpner opp i dag, med mulig fall etter et en time eller to)
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
Richter
24.11.2020 kl 08:36 5785

Analysen fra Steen Hillestrøm, Aktiefokus

"Kongsberg Automotive: Derfor skal aktien fordobles paa ganske kort tid

Af Steen Hillestrøm

Jeg vurderer, at aktierne i Kongsberg Automotive i oejeblikket handles til en enorm rabat og vores seneste analyse viser nu, at aktien inden for de naeste par uger, som minimum skal fordoble sin vaerdi og altsaa dermed handles til et inveau paa mellem 0,40-0,50 NOK for at repraesentere fair value. Aktien handles til sammenligning i skrivende stund til omkring 0,18 NOK pr .aktie. Det skrevne i denne analyse skal ikke ses som en koebsanbefaling, men udelukkende ses som vidensdeling og inspiration og som disclaimer skal det naturligvis ogsaa naevnes, at jeg selv har aktier i selskabet.

Kongsberg Automotive kom i fredags med regnskab for tredje kvartal, hvilket var et regnskab som indeholdt meget mere end blot simplificerede tal for udviklingen i den paagaeldende periode. Regnskabet var den foerste respons paa en virkelig truende og ikke tidligere set krise, som havde ramt selskabet ufatteligt haardt i andet kvartal og som udloeste et behov for en stor emission. Disse begivenheder har haft sendt aktien komplet i gulvet, men nu er det tid til at kigge fremad og kigge paa fakta og ligge bekymringerne bag os og det efterlader et selskab, som pt. er ekstremt undervurderet.

Lad os kigge paa de vigtigste key points fra regnskabet for tredje kvartal isoleret set.

<> Tredje kvartal viste en solid bedring i den globale bilproduktion med 20,3 mio. enheder i tredje kvartal sammenlignet med blot 12,6 mio. enheder i andet kvartal efter den totale nedsmelting paa markederne efter den turbulente foerste boelge af Corona ramte. Bemaerk at der dermed kun er tale om en produktion, som er 3,5 procent lavere end samme periode sidste aar. Bedringen paa markederne skyldes hovedsageligt en markant vaekst paa det kinesiske marked, som altsaa i den grad er kommet igen oven paa Corona krisen, mens baade det amerikanske og europaeiske marked fortsat halter efter.

Vi er dog af den overbevisning, at selvom vi nu ser at den forventede anden boelge af Corona rammer globalt set, specielt i Europa, saa kommer vi ikke til at se den nedsmeltning, som var tilfaeldet i andet kvartal, fordi vi nu kender mere til virus og restriktionerne er mere lempelige og det boer kunne forventes, at en vaccine loesning eller flere er muligt hen mod slutningen af aaret.

<> Kigger vi paa produktionen paa det globale lastbilsmarked, som ogsaa er ekstremt vigtigt for Kongsberg Automotive, saa er det temmelig interessant, at de i tredje kvartal opgoer markedet il at have udviklet sig bedre endde havde for ventet, hvis man kigger paa markederne eksklusiv det kinesiske, som isoleret set er dominerende i vaeksten i perioden.

<> Omsaetningen landede paa 255,2 mio. euro i tredje kvartal, hvilket er et fald paa 8,6 procent i forhold til samme periode aaret forinden. Renset for valutaeffekten, saa var der blot tale om et fald paa fem procent, hvilket var paa linje med det overordnede marked. Bemaerk hertil, at Kongsberg Automotive rent faktisk for september oplyser om, at ordreindgangen i denne maaned viste saa meget bedring, at den rent faktisk var paa niveau med samme maaned sidste aar, mens der renset for valutaeffekten rent faktisk var tale om en vaekst sammenlignet med samme periode aaret forinden. Det er i vores oejne imponerende i sig selv naar man snakker om et selskab, som for et halvt aar siden var i sit livs
krisesituation paa grund af effekterne fra det globale lockdown grundet Corona. Ordreindgangen i tredje kvartal samlet set landede paa 49,6 mio. euro.

<> Kongsberg Automotive opnaaede en driftsindtjening paa 13,9 mio. euro i tredje kvartal, mens indtjeningsmarginalen steg til 5,5 procent sammenlignet med 5,0 procent i samme periode aaret forinden. Loeftet i indtjeningsmarginalen er en kombination af stoerre omkostningskontrol og lavere produktionsomkostninger. De sorte tal paa bundlinjen i tredje kvartal skal desuden saettes op imod det store tab paa driften paa 33,5 mio. euro i andet kvartal i aar.

En vigtig ting at slaa fast efter regnskabspraesentationen er selskabets likviditetsstatus, som alt andetlige var det springende punkt i starten af aaret, som udloeste den her emission og sendte aktien mod bunden. Dette er nu et overstaaet kapitel. Selskabet havde pr. 30 september 200,8 mio. euro i likvider eller godt og vel 1,5 mia. DKK. Bemaerk ogsaa, at Kongsberg endvidere har en yderligere kreditfacilitet paa 60 mio. euro, som selskabet ikke har haft benyttet sig af ved udgangen af tredje kvartal.

<> Kongsberg Automotive valgte i regnskabet for tredje kvartal at opjustere sin omsaetningensprognose for helaaret til nu 945 mio. euro sammenlignet med tidligere prognose paa 914 mio. euro. Opjusteeingen skal ses i lyset af fortsatte bekymringer for udviklingen i den globale oekonomi grundet den igangvaerende anden boelge af Corona, som modsat opvejes at en staerk ordreindgang hos selskabet, som altsaa er fortsat ind i fjerde kvartal til trods for Corona.

Jeg synes det er lidt grotesk, at selskabet nu blot handles til en market cap paa blot 1,91 mia. NOK naar selskabet har bevist, at bekymringerne fra likviditetsudsigterne fra foerste halvaar i aar er lagt bag sig og at selskabet nu er mere end godt rustet med 1,5 mia. DKK i likvider og nu igen kan fokusere paa sine oekonomiske maalsaetninger paa lang sigt til trods for anden boelge af Corona paa den korte bane.

Ved en aktiekurs paa omtrent de 0,40 NOK saa taler vi altsaa stadig om en meget lav market cap paa blot 4 mia. NOK, hvilket skal saettes op imod det faktum, at selskabet nu har likvid reserver paa 1,5 mia. DKK efter en vellykket emission, samt at vi fortsat er langt under tidligere market cap niveauer foer den foerste Corona krise ramte selskabets vaerdiansaettelse.

Aktierne i Kongsberg Automotive har i vores oejne vaeret ramt af flere faktorer de seneste par dage efter regnskabet, fordi at praesentationen er faldet samtidigt med bekyrimgerne forud for det amerikanske praesidentvalg, som nye tiltagende bekyrimger om anden wawe af Corona og nye lockdowns, samt at der ikke er mange institutionelle investorer som officielt daekker aktien. Koebsinteressen har simpelthen ikke vaeret der endnu efter regnskabspraesentationen. Det ventede relief rally er udeblevet. Jeg tror dog paa, at saa snart markedsdeltageerne faar oejnene op for fakta, saa vil aktien meget hurtigt stige op til niveauet paa de her 0,40-0,50 NOK og jeg ikke ikke vaere forundet, hvis aktien over de naeste tolv maaneder vil kunne overstige de 1,00 NOK.

Foruden den overstaaet regnskabspraesentaton, saa er der afslutningsvis to andre kurstriggere jeg kort vil naevne, men som er yderst vigtige i forhold til vurderingen af en investering i Kongsberg Automotive.

1) Selskabet staar foran annonceringen af en ny adm, direktoer, efter selskabet tilbage i begyndelsen af september i aar afskedigede Henning E. Jensen. Det er fortsat uvist, hvornaar en ny CEO bliver udpeget, men jeg vurderer, at det alt andet lige vil have en positiv effekt, naar der bliver sat navn og ikke mindst CV paa vedkommende, som skal drive Kongsberg Automotive videre frem fra nuvaeernede niveau.

2) Den anden ting, som jeg vurderer investorerne skal vaere meget opmaerksomme paa er, at den her turbulente tid som Kongsberg Automotive er gaaet igennem og som har set selskabets kurs falde med voldsomme 84 procent i aar, naturligvis ikke er gaaet naesen forbi selskabets stoerre konkurrenter. Jeg er med paa, at corona krisen har haft ramt alle spillere paa markedet, men vi har af goere med en marked, hvor der altsaa er nogle markant stoerre spillere end Kongsberg Automotive og som finansielt har vaeret lang bedre rustet end det har vaeret tilfaeldet for KOA og som dermed kunne finde det interessant, at markedsvaerdien paa KOA er blevet bombet saa markant tilbage som det er tilfaeldet med en market cap paa blot 1,9 mia. NOK og 1,5 mia. DKK i likvidreserver. Jeg har talrige eksempler paa konkurrerende selskaber, som utvivlsomt med interesse har haft kigget paa kollapset af KOA, men for blot nemhedens skyld kunne man naevne den canadiske gigant Magna International, som har omtrent 30 mia. DKK i cash, hvor en overtagelse af KOA ville vaere et greb i lommen. Det er i mine oejne ganske utroligt, at opkoebsspekulationer slet ikke har vaeret naevnt i nogen sammenhaenge i forbindelse med kollapset af KOA i 2020".
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
Fruitman
24.11.2020 kl 09:37 5784

Alle børsene opp. KOA fortsetter ned.
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
Richter
24.11.2020 kl 09:47 5746

Daytrading;-)
Redigert 21.01.2021 kl 06:56 Du må logge inn for å svare
Richter
24.11.2020 kl 09:59 5680

Ny CEO kommer snart og sætter både KOA og kursen på plads.
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Richter
24.11.2020 kl 10:21 5549

KOA's ledelse er med garanti klogere end "daytraderne" om de nærmeste fremtidsudsigter i KOA? Insiderkøb 18. november til kurs NOK 0,2748
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.11.2020 kl 10:34 5526

Var ikke noe insiderkjøp den 18. Det du ser nå er nokså logisk: KOA er langt på vei "ferdig" repriset (etter emi og korona). Det kan forventes videre oppgang, men da på fundamentale verdier. Børsen NÅ er styrt av emosjonelle verdier og optimisme. Det jaktes aksjene som ikke er korrigert for koronadippen og akjsonærer kan gjøre gode klipp kjapt. Er jo fristende. Derfor forlater mange aksjonærer selskaper som KOA for å "spille casino" på andre. Akkurat det samme ser du på REC. Har du f.eks. 1 million å investere er det jo fristende å forlate aksjer som står i ro (KOA) for heller å jage raske penger på andre.
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Aldara
24.11.2020 kl 10:39 5539

Godt poeng transformer.
Men kan det ikke tenkes de kommer tilbake til koa..?
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.11.2020 kl 10:48 5424

KOA hadde vært i grønt idag men noen gjøk setter sperrer hele tiden....
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Aldara
24.11.2020 kl 10:50 5426

Den gjøken må ha litt penger å bruke!
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Richter
24.11.2020 kl 10:51 5419

18.11.2020 17.29 · Oslo Børs
KOA: Notification of trade
Today, on November 18 2020, Kongsberg Automotive acquired 34.000.000 treasury
shares ("Egne aksjer") at an average price of NOK 0,2748. Following this
transaction the Company owns 37.206.972 treasury shares.

Bilsalget er steget i Kina, Japan og Indien etc. i oktober på trods af Covid-19.
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Richter
24.11.2020 kl 11:11 5324

Ja, du har ret.

3 756 009 aktier til salg på kurs 0,265 sperrer opgangen. Big boys strategi;-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Aldara
24.11.2020 kl 11:15 5356

De som setter sperrer ligger nok lengre ned og tar imot det som selges!
Og når de har lastet en anseelig mengde...Vipps: Hvor ble sperren av..? JØSS...Den er borte!
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.11.2020 kl 11:19 5322

Skjønner hva du mener, men det er selskapet KOA som har kjøpt disse aksjene for å kunne gi de til ledelsen i henhold til opsjonsprogram. De er forpliktet til det. Ikke noe insiderkjøp i begrepets rette forstand. Da kjøper en "insider" som burde kunne vite mer enn meg og deg aksjer i selskapet han er tilknyttet for egne penger. Nok om det: jeg er positiv til KOA og forventer god kursutvikling (opp imot 0,4 på en 3 mnd. horisont).
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Kito
24.11.2020 kl 11:41 5235

0,265 tatt nå? Hva er neste sperre og stuper vi ned igjen?
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
24.11.2020 kl 12:02 5146

Det er altså ganske normalt det der sker lige i øjeblikket.

Nu er jeg stor fan er Fibonacci, og matematik i sin helhed, og Elliot waves.

Jeg har snakket om det før, hvis man gider at læse en del indlæg tilbage.

Markedet's stærkeste tal er: 1,3,5,8..... De tal kan deles ind store tal som 10,30,50,80 - eller medieum level tal 1,3,5,8.

Der er pt lidt modstand der driller lidt ved 0,28 (8 medium level) - der kommer så yderligere lidt ved 0,30 - men når vi er ovre her, har aktien frit spil et godt stykke op.

Lige nu er der lidt finedder fnadder vi skal igennem, efter et lille dip i går. Tager normalt 2-3 dage. Der er folk der forlader aktien efter et godt og vel 100% afkast siden bunden. Det mener jeg bare personligt, er en kæmpe fejl - men sådan er det.

Men husk nu at tænke langsigtet, og aldrig overeksponerer sig selv. På den måde bliver man aldrig fanget på det forkerte ben.

Vi skal nok komme meget langt op med tiden - det er min helt ydmyge vurdering. Og jeg har stadig mit køb i 2008/2009 i 1 NOK i mit baghoved. Der efter steg aktien 1000%.... så helt rolig, den er stadigvæk møg hamrende billig :-)

Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Allrounder
24.11.2020 kl 13:57 4800

Det ser ut som det er større motstand ved 0,27 enn 0,28. Den glei jo lett forbi 0,28 (før denne mini-kollapsen altså), men ser ut til å slite hver gang den nærmer seg 0,27.
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Kito
24.11.2020 kl 14:11 4747

Begynner å miste tålmodigheten😞. Tør ikke spå hvor langt KOA vil gå ned på en rød dag. Vet at kursen har gått opp en del de siste ukene, men markedet har også respondert mange positive nyheter.
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Aldara
24.11.2020 kl 14:13 4756

Denne må bare nødt å være shortet!!
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Kito
24.11.2020 kl 14:17 4738

Virker ikke som det er short... kanskje dårlige nyheter er på vei? Ansettelse av CEO drøyer? Mistet kontrakter?
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.11.2020 kl 14:32 4672

Koa vil ikke gå mere ned på en rød dag, morsomt egentlig. Koa går ned fordi hundrevis av spekulanter som meg og deg blir utålmodige når de ser at casinoaksjer som NAS og kanskje SAS går opp 20% på en dag. Da vil mange selvfølgelig heller flytte pengene over dit. Koa har mange småaksjonærer med "luft i magen" og de snur kappen etter vinden. På rød dager sitter de musestille og KOA ligger uendret eller svakt opp.
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Kito
24.11.2020 kl 14:59 4562

Nesten bedre med casinoaksjer med litt action enn å lide med å være fornøyd hvis aksjen går litt i +. Holdt på med -2-3% i mange dager nå...
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
protagoras
24.11.2020 kl 15:02 4565

2 er også et Fibonacci-tall.. ;-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
24.11.2020 kl 15:27 4478

litt enig, men oxo litt skummelt:-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
24.11.2020 kl 16:15 4309

Har suppleret igen her ved 0,26 - kunne ikke lade være simpelthen :-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
24.11.2020 kl 16:16 4344

Ja, det er rigtigt :-) Men som jeg har lært det, er de stærkeste tal i markedet 1,3,5 og 8
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Richter
24.11.2020 kl 16:24 4329

Har også suppleret på 0,26:-) Ser frem til opgang om kort tid.
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Kito
24.11.2020 kl 16:37 4267

Har snittet meg ned, men er fortsatt 5% minus. Skal jeg bare la vær å sjekke kursen 2-3 dager?
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
24.11.2020 kl 16:45 4245

Hvis du kan så lad være at kigge på den den næste måned - men det er nok svært :-)
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Longline
24.11.2020 kl 17:09 4194

Snittet opp i dag😜Tok nye 100k til 0,26. 400 k nå til 0,20.Håper på en fin opptur videre😊
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Kito
24.11.2020 kl 17:15 4171

Nærmeste måned? 😅. Er nok ikke så long og er glad hvis jeg kommer ut med 5-10% gevinst 😉

Synes det var en bragd i seg selv å eie en aksje som idag endte -3,7% på en knall grønn dag. Aldri mer KOA når jeg kommer meg ut.
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Kito
24.11.2020 kl 17:17 4171

Nærmeste måned? 😅. Er nok ikke så long og er glad hvis jeg kommer ut med 5-10% gevinst 😉
Redigert 21.01.2021 kl 07:07 Du må logge inn for å svare