SAN


Vil anbefale alle nye aksjonærer å høre igjennom hele Q4 2019. Her forteller Holter litt om fremtiden til SAN. Lytt spesielt til omtale om M-SAN etter ca10 min og siste 10 min av spørsmålsrunde på slutten.

https://vimeo.com/392688247

Legg merke til at normalt ville det tatt 1-4 år for kundene å få produkter på markedet. Covid 19 har medført at SAN har hoppet frem 3-4 år i kommersialisering iløpet av det siste 8 månedene.

Salg av SAN er som et godstog i nedoverbakke, det bare akselererer, vil en være med må en hoppe ombord før siste vogn har passert, det nytter ikke å løpe etter farten(volumet) bare øker og øker.

Kan være greit med en oppfriskning for gamle travere også :-) 7 handelsdager igjen til Q3 :-)
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare

Takk oppturen!
Ingen tvil om at Covid-19 har hatt positiv effekt og på mange måter vært en katalysator for AZT. Fremdriften i kommersialiseringen av SAN er en ting. Men AZT som selskap er også kommet langt sterkere i fokus enn det ellers ville gjort, fått langt flere kunder og i tillegg kommet på radaren til mang en investor. I tillegg er vi nok en del som tidligere var investorer i Biotec Pharmacon, som hadde snudd selskapet ryggen, men som i løpet av 2020 har gjenoppdaget selskapet og blitt aksjonærer på ny.

Salg av SAN kan nok sammenlignes med et godstog i nedoverbakke. Men også kursutviklingen har vært svært så sterk utover i 2020. For mange kan nok utviklingen fra høsten 2019 og frem til i dag virke litt for sterk. Jeg tviler ikke på at enkelte vegrer seg å gå inn i et selskap som har opplevd en såpass sterk kursutvikling som AZT. Men jeg tror man nå bør konsentrere seg mindre om kursutviklingen som har vært og heller rette fokus mot det fundamentale som er i ferd med å skje i AZT.

Som focuss så korrekt påpekte, verden er i dag nærmest ensidig opptatt av Covid-19 gjennom utvikling av vaksiner diverse tester for påvisning av Covid-19 smitte. Og her kommer AZT inn for full styrke, som en av de ledende selskapene som utvikler, produserer og selger enzymer i verdensklasse. Markedet er nærmest umettelig og etterspørselen etter AZT sine produkter er økende, og vil trolig være det i lang tid fremover.

Det fantastiske er likevel at AZT viser at selskapets underliggende vekst er imponerende sterk, selv om man tar bort den veksten som er relatert til covid-19. Q2 var en vekker for mange. Q3 ville neppe bli svakere. Tallene får vi torsdag 22 oktober. Men det som virkelig vil være av interesse i den presentasjonen er ledelsen sin guiding for 2021 og hva de sier om den nylig inngått avtalen med kinesiske interesser.

For om veksten i salg har vært imponerende sterk gjennom 2020, så mener jeg det er all mulig grunn til å forvente en enda brattere vekstekurve utover i 2021 når SAN slippes løs i langt større volum.

Her er det bare å lene seg tilbake, sette seg på hendene i god avstand fra salgsknappen og kjempe mot høydeskrekken. Ha en riktig god dag! Vær bevisst på hvilke aksje du sitter i som AZT aksjonær!
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
oppturen
13.10.2020 kl 09:08 4184

Jeg tror ikke vi får noen guiding for 2021 før ved Q4 i Januar/Februar.
Vi må huske litt på historien her. I Liens tid hadde vi et passivt styre som på mange måter nermeste ble instruert av daglig leder (Lien)
Nå har vi et lite, kompetent og slagkraftig styre. Holter er fagmann i bunn og litt fersk som øverste leder utad, han vil/må nok forankre guidingen i styret.

Men selv om Holter er fersk som øverste leder har han vist seg å være utrolig kompetent, jeg velger å tro at styret backer opp og utfyller/hjelper der det skulle være behov.

Av oppdateringer er jeg spent på :
- produkt utvikling/lansering
- fremgang i prosjekt for oppskalering av SAN produksjon
- selvsagt tallene
- litt mer konkret om avtaler som er inngått og hva man kan forvente fra dem.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
Dane23
13.10.2020 kl 09:08 4175

Tak til Oppturen for en dejlig genopfriskning. Enig i at Q3 næppe bliver svagere. Jethro udtaler selv i linket ovenfor, at udsvingene i kvartalerne er signifikante og han forventer at de for AZT fortsat til være der i fremtiden. (ca. efter min 12:00). Det har historisk alle dage været sådan i AZT at Q3 og især Q4 er de stærkeste.

Det er selvfølgelig udtalt uden viden om Covid-19, men den grundlæggende vækst og salg der ikke relatere sig til Corona, må alt andet lige stadig have de samme udsving og derfor være størst i Q3 og Q4.

Noget jeg virkelig glæder mig til d. 22 er, at se om de revurderer deres outlook. Hvis man ser med fra slide 24 i præsentationen for Q4 taler de om, at målet er profitabilitet i 2020 og EBITDA på 100 MNOK for 2023. De mål må jo for længst være outdated og jeg håber virkelig vi får nyt omkring dette til Q3. Hvis ikke håber jeg nogle der deltager i præsentationen vil spørge om dette.


Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
CPH11
13.10.2020 kl 09:15 4246

Når man kigger på de seneste 12 måneder er udviklingen selvfølgelig eventyrlig. Særligt for vi "gamle" der har snit under 10 NOK.
Men nye aktionærer bør notere sig at alt fra niveauet under 10 til ca 40 NOK har været en ren reprising.

I 2019 havde AZT en MCAP på ca 0,25 mia. Udsigterne var ikke dårligere dengang. De var blot ukendte for de fleste (selv de fleste aktionærer)
Selv medio 2019 kunne en MCAP på 2 mia retfærdiggøres, hvis man kendte til udsigter (UDEN Covid19).

Der er stadig meget stigning at løbe på. De der sidder og vurdere at nuværende nivaeu er for højt. Vil kigge tilbage når kursen er 150 - 200 NOK om et år og ærgre sig.
AZT guider 25% vækst p.a. - Det bør de omformulere til "minimum 25% vækst".

Hvis vi lykkedes med at holde AZT på "egne hænder". Så har Norge en stor Enzymvirksomhed i International topklasse om 5 - 7 år. Så kan man prøve at se på MCAP for den slags virksomheder. Så skal kommaet flyttes en tak til højre på kursen.
Jeg ser AZT som min guldkalv i porteføljen de næste 10 år.
Min største bekymring er at de bliver "slugt" af en stor aktør før de vokser sig stærke til at modstå det.


Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
heilo888
13.10.2020 kl 09:25 4192

Nå har AZT en børsverdi på ca. 4 mllliarder så det skal sannelig litt til for å forsvare denne prisingen. Jeg frykter for at forventningene til Q3 er i høyeste laget og at det skal lite til før man ser en gevinstsikring etter den enorme kursoppgangen man har sett det siste halvåret.

En annen sak er det tekniske hvor man nå har fått et meget klart gap ned til kr 74,60.

Jeg velger nå å selger nå 50% av min beholdning da jeg tror på kursfall og lukking av teknisk gap. Satser på gjennkjøp nede på 74-75 kr.


Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare

Deler absolutt din bekymring for at AZT blir slukt av en større, internasjonal aktør. Vi vet jo hvilke pengesekker man sitter på i Kina og hvilken appetitt kineserne har på høyteknologiske bedrifter fra vestlige land. AZT, med sine høyt ettertraktede og kvalitetsmessige produkter mener jeg faller inn i den kategorien. Men ikke bare kineserne er ute etter denne typen bedrifter. Jeg vil tro at der sitter aktører i både Europa, USA og i andre deler av Asia som gølger AZT sdin utvikling med argusøyner. Så ja, frykten for et oppkjøp det nærmeste året er absolutt reelt. Men det skulle vært ekstremt moro å få følge med på denne resien som aksjonær i AZT. For at den kommer til å bli særdeles innbringende, det er jeg ikke i tvil om.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
rufus01
13.10.2020 kl 09:45 4088

Ja godt mulig vi skal litt ned fra dette nivået. Alt avhenger vel av Q3. Ett svakere Q3 en ventet, og det vil nok være lurt og selge nå. Ett sterkt Q3 derimot, sammen med positiv guiding som jeg regner med. Og du vil måtte komme løpende etter heilo. Jeg selger ikke.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare

Du er nok ikke alene som vektlegger det tekniske bildet, samt det faktum at aksjekursen har gått ekstremt mye det siste året. Og du står selvfølgelig helt fritt til å velge din egen investeringsstrategi mhp AZT.
Men personlig mener jeg at reprisingen av selskapet har vært helt nødvendig og basert på fundamentale faktorer. AZT står i en helt annen og langt sterkere posisjon i dag enn det selskapet gjorde for kumn ett år siden. Covid-19 har endret mye, også hvordan verden ser på selskaper som AZT.
I tillegg kan vi ikke underkjenne det faktum at selskapet har fått en ny, profesjonell ledelse, samt et styre som er handlekraftig. Det fundamentale i AZT er etter min mening i en helt annen forfatning i dag enn det som var tilfellet for et år siden. Og det er dette som har resultert i reprisingen så langt.

Men i Q2 20 fikk vi en smakbit av hva disse endringene gjør med inntjeningen i selskapet. Og jeg tror at vi vil se mer av samme sorten i Q3 og Q4. Og deretter dundrer AZT inn i 2021 og kinaavtalen, balnt annet, begynner å prege bunnlinjen. Noe denne avtalen kan gjøre i flere år fremover.

Å selge seg ned i AZT i et slikt klima vet jeg sannelig ikke om er så smart. Men jeg kan ikke annet enn å nske deg lykke til. Tror ikke det skal bli vanskelig for deg å bli kvitt 50% av din aksjebeholdning i AZT. Og dersom du får kjøpe dem tilbake nede på 70-tallet, da blir jeg imponert. Men lykke til!
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare

Hva er det du gaper etter?

Om du ser etter tekniske gap så burde du ta en titt på REC spesielt etter de siste dagers oppgang. Sett i retrospektiv så virker det gapet til og med å være større enn ditt - og bare det sier ikke litt ... ;)
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
Frekstad
13.10.2020 kl 12:24 3737

Jeg selger og 50%. Er veldig usikker på kinaavalen. På sikt kan den være god, men den kan og føre til at andre kunder trekker seg ut. Jeg tenker at jeg venter til i januar før jeg går inn gjen. Det vil uansett bli en nedgng før Q4 slik vi ar sett de siste kvartalene.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
JosefK
13.10.2020 kl 12:39 3699


Og hvorfor skulle de det? Sequencing med nanopore er mer og mer i vinden til opplysning.

https://craft.co/oxford-nanopore-technologies/revenue
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
oppturen
13.10.2020 kl 12:41 3668

Tipper kursen kan få seg en oppsving når ReiThera melder at de går igang med fase 2/3.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
Dnalege
13.10.2020 kl 13:08 3597

Vil anbefale at alle som leser innlegg her om å ta en bakgrunnssjekk av de som skriver... Her hva hva du skrev, heilo888, i begynnelsen av juli når du gikk til angrep på JosefK:
"heilo888, 09.07.2020 kl 13:59,
Josef;
Du er en sjartan uten peiling på hverken teknologi eller børs! Du prøver forsatt å polere denne babyen din mens det finnes 10-talls andre langt bedre investeringsobjekter OB!"

PS. Har flere brutto årslønner i AZT og har ingen planer om å selge meg ned/ut.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
JosefK
13.10.2020 kl 13:22 3541


Lol... Det er noen årslønner siden.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
rufus01
13.10.2020 kl 13:28 3506

Er vel ingen her på forumet, som har mer peiling på sektoren AZT opererer innenfor en nettopp josefk. Og jeg er svært takknemlig for at han deler av sin viten med oss andre. At han av og til opptrer som en arrogant jævel, lever jeg godt med 😊
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
X Æ A-12
13.10.2020 kl 13:31 3494

Heilo888 har ikke specielt stor succes med sin TA i AZT, men det er hyggeligt, at han stadig hænger ved. Da aktien ræsede mod 60-70 NOK, havde han en købsordre hængende nede ved 29-ish NOK - der var jo et “gap”, der skulle lukkes.

Ikke til at sige, hvad der skal ske frem til jul, men at folk sælger sig 50% ud, fordi de venter et dip i kursen efter Q3, det giver en vis portion mening. At folk sælger sig ned pga. aftale med kineserne, vidner derimod om en solid hjerneblødning.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare

Oppkjøp forventet 1 halvår 2020 ( ref. 40min23sek i presentasjonen ), det har ikke skjedd. Eller har AZT kjøpt opp noen uten at jeg har fått det med meg ? begynte å følge AZT lett for ca 6mnd siden.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
X Æ A-12
13.10.2020 kl 13:59 3425

Opkøb er ikke sket af to årsager:

1. Corona har forsinket processen.

2. AZT har i mellemtiden fået flere muskler at spille med, og vil udnytte dette til at lave mere fordelagtige opkøb.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
oppturen
13.10.2020 kl 14:01 3418

Covid 19 har vanskeliggjorde den prosessen, ref Q2 presentasjon.
Reiserestriksjoner blant annet har gjordt at dette tar litt lenger tid.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare

Takker for raskt svar ifra begge.
Blir spennede og se om de faktisk klarer å bli SAN-banken i europa. regner med de åpner nytt kontor i europa, så snart covid19 roer seg.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
X Æ A-12
13.10.2020 kl 14:10 3379

Jeg tror nærmere, at ideen med opkøb er at udvide produktporteføljen, så AZT kan nå tættere på det erklærede mål med at blive en “one stop shop” for enzymer. Vi ved, at deres kunder også efterspørger produkter, som de ikke for nuværende udvikler eller producerer - deraf behov for opkøb.

Vi skal nok godt ind i 2021, før vi ser opkøb materialiserer sig. Håber Holter berører dette på næste Q-præsentation.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare

Du har kanskje ikke fått med deg pandemien heller ... ;)
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
JosefK
13.10.2020 kl 14:37 3282


Han har gjort det i to presentasjoner siden Q4. Første forsøk ble for dyrt og resten er utsatt til det blir mulig å gjennomføre møter/due dill.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
bj111
13.10.2020 kl 15:15 3198

Slik vi har sett de siste kvartalene? Skriver du om en annen aksje? Denne har da vitterlig gått opp før og etter Q presentasjonene dette året så roet seg litt før den igjen har gått opp mellom Q presentasjonene. Vet ikke hvilken aksje du snakker om men høres ikke ut som AZT i 2020.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
Frekstad
13.10.2020 kl 15:36 3131

Den var oppe i 76 på det meste og nede i 56 før den steg igjen.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
oppturen
13.10.2020 kl 20:55 2834

Det er SAN som er compani maker fremover :

Q3 2019 ? 23% vekst til 12mill drevet av SAN mulig 3,5mill?
Q4 2019 25% av 16,3 mill = 4,1mill
Q1 2020? Totalt salg på 18,5mill vekst primært fra SAN mulig 5mill ? (Første kunder bestiller ordrer for over 1 mill)
Q2 2020 34% av 37,2mill = 12,6 mill ( flere kunder bestiller ordrer for over 1 mill)

Q3 2020 ??

Vi vet at produksjonskapasiteten ble dobblet iløpet av Q4 2019, i Mai 2020 startet prosjekt for å mangedoble produksjonskapasitet. ReiThera avtalen ble offentliggjorde 02.07.20 altså i Q3.

Jeg tipper SAN har solgt for over 15mill i Q3 2020, og jeg tipper SAN vil selge for (langt)over 200mill i 2021.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
Dr_Eval
13.10.2020 kl 21:28 2742

Husk at mellom q1 og q2 gikk aksjen fra 15 til 50, og mellom q2 og q3 gikk kursen opp (til 69) før den sank litt, men aldri ned igjen til det nivået. Hvis mønsteret gjentar seg, kommer kursen til å stige mye etter q3 og hvis den synker litt før q4, kommer den aldri ned til de tallene vi ser nå.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
oppturen
16.10.2020 kl 17:58 2302

Ser at LaBull (største eier) har regnet seg frem til ca 21 mill i overskudd som et forventet resultat for Q3. Han trekker også frem at markedet for Corona tester kan vare så lenge som 5 år. Han mener at et slikt resultat fint vil forsvare kursen.

Om disse forventningene er konsensus tror jeg kursen vil få seg et bra hopp på Torsdag. 😀

Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
onuk
16.10.2020 kl 18:56 2231

21 millioner tror jeg vil være noe for tynt for videre oppgang. Men, når det er sagt så tror jeg det fint kan bli 10 millioner mer enn som så......
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
X Æ A-12
16.10.2020 kl 20:09 2118

1. Er LaBull største ejer i AZT...?

2. Har du et link til LaBull's beregning?
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
JosefK
16.10.2020 kl 20:30 2077

Resultat før avskrivninger eller før skatt?

Utestående fordringer lå høyere sist Q enn i Q1. Jeg tror det blir reprise, altså 27 til 30 mill ebitda.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
onuk
16.10.2020 kl 22:48 1846

Haha, det er en stor forskjell mellom å være største eier i AZT og har mesteparten av sitt portefolje i AZT.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
Dr_Eval
16.10.2020 kl 22:54 1823

"Jag och mina medinvesterare har köpt aktier mellan 10 och 30 kronor och är nu bolagets största ägare med en corner i bolaget."
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
JosefK
16.10.2020 kl 23:23 1761


Bra! Set har manglet en sånn eier.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
oppturen
17.10.2020 kl 08:20 1594

For de fleste er det det 😀
Jeg kommer selv under siste kategori, men for LaBull gjelder altså begge kategorier. 😀
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
onuk
17.10.2020 kl 09:42 1500

Da tar jeg av meg hatten og bøyer meg i støvet Dr_Eval. Gratulerer til dere.
Håper dere er som flere andre her inne innstilt på en lang, hyggelig reise.......:)
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
oppturen
17.10.2020 kl 10:02 1453

Om noen i big pharma ønsker å sluke AZT tror jeg fremstøtet må komme mot LaBull i første omgang.

Jeg føler meg trygg på at han vet sånn noenlunde hva han sitter på :-)

Slår SAN ut i full blomst i 2021 ser jeg ikke bort ifra en 5-10 dobling i mcap ifra dagens nivå.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare
Dr_Eval
17.10.2020 kl 10:16 1433

Jeg refererte til teksten som LaBull skrev, siden du kommenterte det.
Redigert 21.01.2021 kl 00:37 Du må logge inn for å svare