Markedssyn KOA

Matro
KOA 16.10.2020 kl 09:10 25083

Det skrives mye rart om aksjen her inne. 1,- kr /aksje er utopi slik saken står seg p.t. Når det er sagt er det vesentlig oppside i aksjen, men i første omgang nærmere 0,3-0,35 slik jeg ser det. Mye vil avhenge av guidingen fra Q3 rapport. Selskapet vil ikke gå i pluss i Q3 2020, håper flest mulig forstår det og ikke overreagerer. Det som gjør selskapet interessant for min del er følgende punkter:

- Selskapet har drevet i over lang tid, har nærmere 11.000 ansatte og jevn omsetning på rundt 10 MRD NOK i normale tider. Slike selskaper, (les storskala industri), gir ingen overraskelser. Guiding er enkelt å si noe om for ledelsen da alle innsatsfaktorer, lønnsuviklings, valutarisiko, finanskostnader og ordrereserve er delvis kontrahert ift risiko i kontrakter og delvis hensyntatt innenfor kostnadssiden naturlige volatilitet. Det vil, i normale tider, aldri komme et case der KOA eller annen storskala industriselskap leverer «langt» over forventning. Informasjonen er kjent lang tid i forveien. Her tror jeg KOA går under radaren, om ikke på forventede tall per Q3 20, så hvertfall på kursene vi ligger på nå.

- Grunnet sterkt gjeldsdrevet vekst over flere år kombinert med en utfordrende bilbransje som konsolideres og et marked som presser marginer til bruddpunktet har KOA hatt en jevn negativ utvikling siden ATH 28.12.2017 (Da tenker jeg aksjekurs ATH). Selskapets største akilleshæl har alltid vær finanskostnadene som har barbert EBITDA. Den operasjonelle gearingen EBIDTA/NIBD har vært en lite attraktiv inngangsbillett for mange.

- Ta så Korona. KOA er OSBX første offer, og kapital måtte inn fort. Ledelsen visste ikke hva fremtiden måtte bringe og prioriterte selskapets overlevelse over aksjonærers pensjon. I etterpåklokskapens lys er det åpenbart at de kunne emittert til kurs 0,3/0,4 og dekket boken, men gjort er gjort. Spol frem til d.d. og vi har et selskap med følgende finansielle multipler.

o P/B 0,8 (basert på balanse per Q2, mao før emisjonspengene kom inn i regnskapet). Reell P/B nå er nærmere 0,57. Dette er enormt lavt og sier egentlig at hvis selskapet gikk konkurs i dag og alle eiendeler ble solgt til bokført verdi (som er lav etter år med avskrivninger) ville alle aksjonærer få nærmere utbetalt nærmere 100% av aksjens pålydende.

o Net Debt/MC 3,24. Internasjonalt ligger peers på 9. Autoliv på 2.

Markedet er i bedring, og nybilregistreringer publisert i dag fra ACEA viser en 3,1% økning fra september i fjor. Det er veldig sterkt. Sammenlignbare selskap som Autoliv i sverige som også er avhengig av nybilregistreringer, (spesielt i eurosonen), er blitt hevet fra "Sell" til "Hold" av b.la. Pareto og har YTD kun et fall på 8%. Dette er en oppgang på 74% fra all time low i 2020. (413,- kr aksjen --> 720,- kr aksjen). P/B p.t. 2. og Net debt/MC 2,0.

KAO har p.t. 70 stillinger utlyst. Det er positivt. Flagging fra NORDEA er i min mening hoveddriveren for siste to dagers negative utvikling. Ikke bli overrasket om 5% flagging kommer innen kort tid.

De få analytikerene som dekker selskapet, Mats Liss v/ Kepler Cheuvreux & Petter Kongslie v/ Sparebank 1 Markets har kursmål på 0,4,- kr aksjen. Mats Liss er analytikeren med den nyligste oppdaterte TP. https://www.swedbank-aktiellt.se/om/kongsbergautomotive

Oppsummert har vi et selskap som er historisk underpriset ift alle gjeldende multipler i bransjen og markedet generelt.
Jeg har et kortsiktig kursmål på 0,35,- kr /aksjen som gir en oppside på 94% fra gårsdagens sluttkurs. Jeg mener markedet har vært trege til å ta inn over seg bransjens gjenninnhenting.



Legger også ved denne fra SB1 Markets som kom i morges:

(+) AUTO SALES(KOA) | REVERSED PW FROM DAIMLER
Positivt resultatvarsel fra Daimler. Raskere enn ventet markeds-recovery, eksepsjonelt sterkt salg i september og stram kostnadskontroll bidrar til at Q3 EBIT slår konsensusestimater med 40%. Selskapet tror momentumet vil vare inn i Q4. Etterspørselen i premium segmentet har vært konsistent.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
19.10.2020 kl 22:17 4990

Når kursen går opp er det ikke på grunnlag av kunnskap/info som vi fikk i går eller tidligere, for den kunnskapen har alle. Har man kunnskap og tro på et selskap kjøper man aksjer og har tid å vente. De som har tid å vente sitter på aksjene når de gode nyhetene kommer. Retro argumenter har liten verdi.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
telefusken
19.10.2020 kl 22:21 4963

Når folk tar utgangspunkt i at børsverdien var godt over 10 milliarder ved nyttår, når den beviselig var under 3, blir det litt for dumt å si at man ikke skal se på fortiden..

Men - hver sin lyst.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
KURD EAGLE
19.10.2020 kl 22:26 4913

Enig med at jeg forventer ikke høyre børsverdi enn den var i 3.1.2020.
Men du må forklare hvorfor aksje kursen er over 1 krone den 3.1 2020. Da kan jeg revurdere min påstand.

En annen ting når selskapet får penger fra emi. Det er bare aksjonærene taper på det . Mens børsverdi øker av at de har mindre gjeld/ mer kapital.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
shlttt
19.10.2020 kl 22:30 4881

Hvorfor de historiske grafene viser det de gjør etter emisjonen, vet jeg ikke. Men, de viser feil.
Det som telefusken skriver lengre opp (og flere ganger, på flere tråder) ang tidligere kurser, er riktig. Som han stadig prøver å forklare her inne, er det den totale verdien av selskapet som betyr noe.
Nå er det 10.548.606.433 aksjer i selskapet.
Med 1 kr i kurs blir selskapet verd over 10.5 milliarder. Det er mye mer enn selskapet noensinne har vært verd. Derfor er det ikke sannsynlig med en slik kurs.
Det er også riktig som telefusken skriver at selskapet er mer verdt nå enn på samme tid i fjor.

Imidlertid så kan det argumenteres at det er innafor. De har tross alt en del peng etter emisjonen, og om burn raten av disse er mindre enn tidligere antatt, så forsvarer det alene en høyere kurs nå, enn i fjor.
Dette sammen med trådstarter sine øvrige poenger, kan løfte kursen ytterligere. Kanskje opp mot en dobling fra dagens kurs. Men, 1 kr? Nope.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
Vikar
19.10.2020 kl 22:37 4820

kommentar til flefusken og kurt egal

Med fare for å skyte meg selv i foten her. Jeg har sittet med aksjer i KOA noen år og tokk det jeg fikk mulighet til ved EMI.

telefusken har et poeng - børsverdien på KOA er nå forholdsvis høy. Så kan vi håpe på at det økte nybilsalget som må tvinge seg frem gir uthelling i økt omsetning, og fravær av røde tall. Gjelden er i det minst redusert slik at finanskostnadene nå bør være håndterbare.

Det som bekymrer meg og som fler bør ha i bakhode er at ringreven Spetalen kjørte tøm og røm taktikk - etter emisjonen. Det er ikke uten grunn at den mannen har bygget opp en anseelig formue. At han forsvant så fort gjør meg litt betenkt, det er ikke noe godt tegn.

En kurs på 40 øre er å håpe på, men de som snakker om en krone bør nok ha et lenger tidsperspektiv enn ut 2021.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
telefusken
19.10.2020 kl 22:38 4810

Jeg aner ikke hvorfor de presenterer gamle kurser slik de gjør. De er åpenbart helt feil hvis man baserer seg på kurs x 10,5 mrd aksjer..

Jeg har registrert sluttkurser for hver dag jeg har eid aksjer i et selskap. Siste registrerte verdi for KOA er 6 nov 2019 med 4,85 .

Jeg lagde en egen tråd om sluttkurser, nettopp for at den ikke skulle drukne i en annen,

https://finansavisen.no/forum/thread/115893/view

De verdiene jeg har lagret stemmer +/- 1 øre (avrundingsfeil) med det regnearket man får fra børsen pr. i dag frem til da. Senere verdier får man grave frem fra meldinger og på forumet.

Jeg har ingen intensjon om å "snakke ned" KOA som selskap, men jeg synes helt ærlig at man skal basere kjøp og salg på mest mulig korrekt informasjon.

Det er mange flinke folk i det selskapet som er i stand til å lage gode produkter. Problemet er at bilbransjen er knalltøff, og kundene gir ikke ved dørene når de forhandler pris.

Det hjelper ikke med salg, hvis man ikke tjener penger. Det har vært et stort problem for KOA så lenge de har eksistert.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
telefusken
19.10.2020 kl 22:56 4716

"Det som bekymrer meg og som fler bør ha i bakhode er at ringreven Spetalen kjørte tøm og røm taktikk - etter emisjonen. Det er ikke uten grunn at den mannen har bygget opp en anseelig formue. At han forsvant så fort gjør meg litt betenkt, det er ikke noe godt tegn."

Jeg er også veldig skeptisk til at Teleios ikke kjøper seg opp med selv en hundredels prosent. De har rundt 1 milliard aksjer å gå på før de får tilbudsplikt. Hvis dette er et så fantastisk case som mange her synes å mene, går de jo glipp av hundrevis av millioner. Det lukter heller ikke veldig godt.

Jeg tror folk skal være fornøyd med det som var rundt nyttår ( underkant av 3 milliarder) som en start på ny tid. Hvis de klarer å holde omsetningen samtidig som de tjener penger, er det grunnlag for å få et stabilt selskap som faktisk tjerner penger og forsvarer kursen sin.

Teleios puttet inn en god del penger da de kjøpte ved emien i 2018 for 9,50. Jeg vet ikke sikkert hva de har i snitt, men mener å huske at jeg kom frem til rundt 7 kr da jeg prøvde å finne det ut den gangen. Det tilsvarer en børsverdi på litt over 3 milliarder. De gjorde vel dette for å tjene penger, og det var et kursmål på 15 som kanskje var OK den gangen. Det tilsvarer rundt 6,7 milliarder; altså en dobling som sikkert ikke er dårlig for dem som putter inn mye penger.Da snakker vi rundt 63 øre med dagens antall aksjer. Dette blir da et mål for et ferdig restrukturert selskap som faktisk leverer, og ikke bare har planer om å gjøre det.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
Mr Big
19.10.2020 kl 23:05 4659

Det er jo sånn Spetalen tjener penger. Se på Nel. Han tømte seg når kursen var under 5kr.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
KURD EAGLE
19.10.2020 kl 23:08 4636

Så egentlig spedalen betalte 10øre aksjen. Men det var ikke så godt rabatt heler da. Da den tid spedalen solgte markedsverdien til Koa var 1.2 milarder. Derfor han solgte seg ut fort men kursen så billig ut. og i den tid utsiktene var U klare.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
telefusken
19.10.2020 kl 23:12 4593

De gutta der tjener penger på å grafse til seg raske penger. Mange milliarder aksjer x noen få øre blir masse penger. Nå har de enda mer penger til et nytt stunt.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
KURD EAGLE
19.10.2020 kl 23:18 4563

Koa selskapet gikk en deal med dem bak dørene. Spedalen hadde krav om at koa åpnes i Merkur. For å selge seg ut fort. Og aksjene i Oslo børsen holdte på 30 øre. Fordi det var få aksjer. Og Merkur 0.15 det var mange aksjer.
Dagen de slo aksjene sammen i Oslo børs. Så var det 0.15 uten fall.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
20.10.2020 kl 08:39 4118

Der burde være åbnet op for vi stiger her fra til 0,23 NOK og på kort sigt skal vi have lukket gabbet i 0,30 NOK

https://www.tradingview.com/x/BvBLYqvD/
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.10.2020 kl 08:52 4033

Roller Coaster dag idag!! Til det positive :)
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
Gullhaugen
20.10.2020 kl 11:01 3656

Snur oppover nå på 0,2060......da er veien mot 0,3 i gang så heng på.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
20.10.2020 kl 13:10 3338

Den kan lynhurtig vende rundt her fra og op. Når vi er over 0,21 NOK igen, går det igen stærkt. De små dips kan man købe på.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.10.2020 kl 13:13 3316

La den bygge solide grunnmurer på vei opp- dette blir bra, tålmodighet er sikkordet.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
unikum
20.10.2020 kl 13:27 3248

Det tilspisser seg nok den 30. Etter så mange kleine mld det siste halvåret så er det kanskje duket for positivitet til oss eiere. Skal ikke mye til før den tar ett røsk igjen. Mange som følger denne og noen kommer inn for sent....
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
Møkki
20.10.2020 kl 13:39 3183

Klar kjøpsanbefaling:

https://www.tradingview.com/symbols/OSL-KOA/

Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
icebear
20.10.2020 kl 14:38 2979

https://finansavisen.no/nyheter/finans/2020/10/20/7578822/aksjestrateg-anbefaler-bil-gruve-luksus-bank-energi-og-flyaksjer
Aksjestrateg Sebastian Raedler i Bank of America Merrill Lynch, Europa, anbefaler overvekt i bilaksjer, gruveaksjer og luksus.
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
20.10.2020 kl 15:20 2836

https://www.tradingview.com/x/QY81yTO6/ Nu skal vi bare videre her fra...
Redigert 21.01.2021 kl 06:44 Du må logge inn for å svare