Storebrand kommer til å komme tilbake med et bud på INSR aksjen


Etter 24 min her så kan dere høre på CEO komme med hans lure glis når jeg spør han hvorfor ikke STB bare kjøper hele selskapet. Spørsmålet ble også oversatt på norsk og hadde jeg vært i rommet så skulle det nok vært enda litt spissere. For dere som har interesse for caset så bør dere se hele dette som gir en del info om hva som skjer her https://channel.royalcast.com/hegnarmedia/#!/hegnarmedia/20200828_1
Hvis et selskap kjøper ett annet selskapet 100% motivert av et fremførbart underskudd så vil skatteetaten kunne utfordre dette og nekte de å bruke dette. Derfor Er selvfølgelig INSR og STB kjempe forsiktig med å snakke rundt dette fordi de ikke er stokk dumme. Nå pyntes bruden og så kommer de tilbake siden med noe svada om at de vil skifte de nøkkelansatte som er tilbake i INSR etter ryddejobb er gjort osv , men grunnen er selvfølgelig at de heller vil kjøpe INSR for Minus verdi etter det har trukket skatt tapet mot andre STB gevinster i steden for at det skal måtte betale INSR sine aksjonærene disse 70 -300 mil for fornyede porteføljer.Si at skatte tapet skulle spare STB for 400 mill i skatteregning de kan bruke fort og effektivt.Det får aksept fra svenskene og kistefos på 2 kr pr aksje eller litt over der men jeg bruker 2 kr for å gjøre dette lett å forstå148,2 mill aksjer i INSR x 2 kr =296,40 mill kronerSå si de går ruten for å overta selskapet uten aksjen og si det når alt er betalt har betalt INSR 175 mill cash etter alle kundene er overførtDa vil de enten kunne overta selskapet for -103.6 mill eller betale 175 diffen her blir 278,60 mill som STB Sparer på å gå min ruteTror vi virkelig at etter INSR har ryddet opp at det skal oppstå så store kostnader eller ekstra regninger at mitt alternativ at de heller kjøper aksjen med skattetap at de ikke skal se at dette er lure veien å gå ?Tror dere ikke Svenskene som også eier gjeld i INSR er Happy med å få inn en BUNNSOLID aktør som STB som da hadde vært kreditor og ikke INSR , Svenskene har vært knallharde på STB deal hele veien og brukte også penger på å kjøpe 12-13 mill aksjer før GF for å vinne GF mot kistefos og gå STB rutenTror dere ikke STB , Ledelsen i INSR Svenskene og Kistefos har tenkt på disse tingene jeg nevner her ? Og vet at skattefordelen er den store verdien her ingen tør å snakke om ?
Hadde STB gått andre veien og først bydd 2 kr pr aksje i INSR hadde de ikke fått aksept fordi folk hadde følt det var ett RAN når det går denne Veien med å sitte i en pakt med INSR Ledelsen og Svenskene og aksjen har vært så lavt som 47 øre etter brann salget ble klart vil det bli mye lettere å få aksept for ett bud på 2 kr eller litt over der ! Hele operasjonen er egentlig ganske genial Fra STB sin side hvis dette blir fasit som får kjøpe ett selskap til Negativ verdi da snakker vi invanning for dagens STB aksjonærer.Synspunkter ? Kan det virkelig være så høye aviklingsskostnader i INSR / risiko for STB her slik at det ikke skal gi mening for STB og gå etter skattefordelen ? Håper Andre kan hjelpe meg litt å regne tenke her og fortelle meg hvorfor jeg tar feil eller hva jeg ikke har tenkt på.
Redigert 17.10.2020 kl 21:55 Du må logge inn for å svare
Play123
17.10.2020 kl 14:51 1943

PS husk å stem nei til gransking det fører bare til utgifter og ingen oppsiden dere kan logge på VPS og forhåndstemme , Denne raportet kommer til å koste INRS aksjonærene penger hvis 10% er så lite smarte at de stemmer for dette.
mimer
17.10.2020 kl 21:38 1758

Hvor i VPS finner du dette?
Play123
17.10.2020 kl 21:53 1728

Som INSR aksjonær logger du på VPS.

-Gå på Hendelser.

-Generalforsamlinger

-der vil du se:

NO0010593544 INSR INSURANCE GROUP ASA 28.10.2020 10.00 27.10.2020 16.00 24646 Påmeldt

Der kan du gå forhåndstemme tre første skakene er mer formalitetert styreldeder osv .

men oppfordrer alle til å STEMME MOT på pungt 4 ang gransking som er det viktige.
BørsMR
17.10.2020 kl 23:27 1620

Har du selv aksjer i insr ?

Ja uten aksjer får man ikke stemme på GF , Jeg tror det er stor oppside her. Hvorfor spør du om dette ?
Redigert i går kl 00:29 Du må logge inn for å svare

Nei var kanskje bare jeg som ikke helt skjønte innlegget ditt, ble usikker på om du mente det var best for insr eller STB om man ikke gransket. Hvordan skjer oppkjøp i praksis for oss med aksjer? Blir kursen bare låst på verdien også blir salget gjort automatisk ?

Det er klart en bør stemme for gransking. Allt bør komme frem i lyset her. Hva er det noen er redd skal komme frem og bli avslørt ved en gransking?

Er ikke det man er redd for, men utgiftene som bare tapper selvskapet for penger. Hva godt kommer ut av granskingen om salget uansett skal gjøres ?

HP17 du har kanskje ikke aksjer i INSR og syntes det hadde vært moro å lese rapporten siden det ikke er du som betaler for dette , si at vi får raporten men så blir det 2-5 øre mindre utbytte pga feilbruk av begrensa resurser i INSR ? Det er Begrenset med Resurser i INSR i dag selskapet er unner avvikling Og INSR SINE AKSJONÆRER er det som betaler for at det skal bruke masse resurser på en rapport som ikke kan brukes til noe. ( Blir som om stortinget setter sammen en gruppe byrokrater for å utrede noe ingen kan gjøre noe med , BLIR EN VELDIG DYR REPORT som omhandler ting som skjedde for lenge siden ) .STB kommer tilbake med ett bud på hele aksjen som jeg tror skjer pga de også vil ha skattapet og jeg ser det som veldig lite sansynlig med gjennomskjæring hvis STB kjøper alle INSR aksjene. Gjennomskjæring er at staten nekter bruk av skattetapet i tilfelder ett kjøp er 100% motivert av skatt og f.eks har prøv å kjøpe ett helt tomt selskap som driver i en annen bransje som er 100% motivert skattemessig. Dette vill ikke Være ett problem i dette tilfeldet og det tipper jeg STB lett sjekker med sine jurister så lenge kjøpet skjer før det begynner å overføre portefølje osv , det sier seff det er for å sikre ansatte og kunder osv og ikke pga skatt.

Slik det er i dag så Skal STB betale for kunder som fornyer hos STB over tid og mye skjer i 2021 vel og penger som blir igjen i INSR etter dette og etter aviklingskostnadder utbytte vil komme utover 2021 og til slutt har CEO sagt at INSR vil ende opp som et lite invisteringsselskap med ett fremførbart underskudd.
Jeg Tror derfor at STB kommer til å By f.eks 2,50 kr i cash pr aksjen eller f.eks 1 STB aksje for 20 INSR aksjer og heller overta selskapet med alle forpliktelser etter mye av den grøvste ryddejobben er gjort i INSR og da kjøpe Selskapet for Ca verdien av det de sparer i skatt på dealen slik at all annen oppside eller verdier i INSR er gratis. PGA aksjonærene er så sliten å leie etter å ha vært med ned i 50 øre osv med sine INSR aksjer kommer de til å takke ja til 2.00-2.50 fra STB som er røverpris for STB som bare betaler det det sparer i skatt.
PGA Skattekravet er Størst Verdi INSR i dag ca 350 mill ( pga ett tap over mange år på over 1.700.000.000 ) så forstår jeg ikke annet enn at STB kommer tilbake etter rydde jobben er gjort i INSR med et nytt forslag som gjør at STB kjøper INSR til minus verdi eller bare betaler det STB vil spare i skatt på dealen.

De Store aksjonærene sitter helt stille i INSR på listene etter stb Delen kom på bordet bare de små som bytter aksjer her nede på 70-80øre tipper det er fordi kistefos og andre som vert bedre tenker i samme baner som meg.

Hva Tenker Garderobemannen om min teori ? Han er flink høre gjerne hans dom her ? Takk

Når det kommer over 90% så vil det kunne tvinge ut resten derfor kommer det til å være forbehold om dette og de kommer nok til å ha forhåndsklarert med de andre store aksjonæren som da vil være i INSIDER posisjon og akseptert det i det STB har fortalt de at det vil prøve denne løsningen. Kistefos kommer ikke til å selge seg billig og uten kistefos og Rimi Hagen som har over 10% her så vil ikke STB få nok aksjer men tipper disse gutta gjerne bytter FRA INSR aksjer til STB aksjer som de også har god kjennskap til for før eller CASH hvis det er en god pris tenker mins 2-2.50 kr.
Kistefos , Hagen osv er flinke og de vil leite etter det som skaper mest verdier for deres aksjer når alt har blitt som det har blitt , det tror jeg blir denne løsningen.

når budet evt er meldt over newsweb vil aksjen trades over børs men da nermere budet man kan selge i markedet eller sende inn skjema man sikkert får i VPS eller i posten og så kjøper STB dine aksjer på en dato og du får oppgjør på konto osv hvis 9 % ikke selger men 91 % selger vil STB kunne bruke retsaparatet eller hvordan dette gjøres til å skvise ut disse siste 9 % slik at de også ender opp med ett sluttoppgjør og INSR blir til slutt ett 100% datterselskap av STB over tid:
Alt dette er HVIS STB skulle komme med ett bud på aksjen som jeg tror er en stor sansynelighet for pga Skattebiten.

Tror ikke Storebrand kjøper annet enn det de har avtalt.

Skulle du få Rett May-Liss så vil det ble endel som komme til å sikle på dette børs skallet. Tror derfor nedsiden er meget bgrenset fra her når vi får
utbytte på konto siden så tipper jeg fort Spetalen Sværen eller andre Grupper fort har kjøpt 20-40% av aksjene her for å få børs sakallet på ett blunk.
Så selv om ikke dette jeg tror er mest sansynelig skulle slå til så tror jeg fort denne kan være verd over dobbelte av dette om det skulle bli skall selskap veien men mest verdi og raskest payoff blir det med STB bud på aksjen.

Vil vi som aksjonærer få noe av dette utbyttet da? Forsto det som pengene fra Storebrand kjøpet ville vi aksjonærer kunne se langt etter

Ja dagens Plan og det som kommer frem hvis du ser Webcast fra 2 q tall jeg linket til lenger opp er at disse penge skal gå til dagens aksjonærer i form av Utbytte det er komunisert. Noen onde tunger har påstått at endel av disse pengen vil forsvinne til konstnaddet til å avikle INSR , sluttpakker og div utgiftet osv og at det vil være begrenset verdi ut over at all gjeld osv er betalt. Dette er jo litt utfalls rom her om det skulle bli 50 øre i utbytte eller over 2 kr men det vil uansett ta endel tid før utbytte kan betalers ut. Usikerhet ang kostnadder til til avikling osv er nok det som sendte aksjen ned igjen siste tiden etter GF. Verdien her kommer ikke til å bli 0 så si at nedsiden fra 73 øre kanskje er 20 øre ( 53øre ) mens oppsiden lett kan være over 100%-175% ( 1,46 kr-2kr ) så da snakker vi 5-7,5 X mer oppsiden enn nedside. Men som sagt beste er min teori om STB kjøp som fremstår som klart mest positiv og logisk og gir raskest gevisnt , men selv med alternativ 2 er det meget god risk reward her.

Det är Öresund som borde granskas. Hur kommer man undan budplikt så som de gjort?! Att SB köper låter logiskt. Låt hoppas till 2,5. Sen glömmer man hela tiden bort att insr kan bedriva annan verksamhet ex försäkringssälj på uppdrag. Det skulle ge aktien raketfart.

Jeg mener egeltig at det er Finanstilsynet sin strege dom her som heller burde granskes men det kommer vi vel ingen vei med. lage så mye tap med en slik utrolig streng føring og kort frist for å selge i fellesferien under covid-19 osv er makt missbruk av ett statlig organ.Mye av dette de kritiserte lå jo langt tilbake i tid osv.
Ja det må finne på noe lurt for å få brukt underskudettet hvis ikke STB byr på hele f.eks lage noe virkesomhet i skallet som kan bruke underskuddet sikker på at CEO vet mer om dette enn det det har turt å gå ut med. Han kan ikke stå å glise på 2 q tallene og fleipe med at hans tittel er DR. Hustad hvis han tror aksjene hans er verd 70 øre og at han står ovenfor ett million tap her og hans navn i all fremtid vil være synonymt med fuck Up'en i INSR Forsikring tror han har en god anelse om at dette reddes litt mot slutten ved at STB overtar aksjen etter det har ryddet opp.

Megasus21 Det är Öresund som borde granskas. Hur kommer man undan budplikt så som de gjort?

Tenker du på at disse aksjene som ble kjøp av familien for å vinne GF burde blitt sett på som 1 eierandel sammen med Øresund og at det derfor var over grensen for at de måtte by på selskapet ? eller hva tenkte du på ang budplikt ?

De aktierna har nog hela tiden ägts av närstående via depå. De registrerades bara över för röstning. Ligger på en SEB-depå i vanliga fall.

INVESTMENT AB ÖRESUND, 36 882 371,00
ANNA QVIBERG ENGEBRETSEN, 3 750 000,00
OHLIN ASTRID EMILIA, 3 000 000,00 (en av de största ägarna i Öresund)
JACOB QVIBERG, 2 900 000,00
EVA QVIBERG, 2 813 551,00
Styrelseorförande som är ingift. Vet ej hur mycket aktier han äger. I vilket fall är det mer än 30 procent och att använda ett solkart fall där man använder en tredjepart för att komma över 30 procent.

Din analys känns genomtänkt Play123. Mitt worst case är att allt bara handlar om att få tillbaka de 75 eller 150 mkr som Öresund har lånat ut. Övriga delar betraktar Öresund nog som en förlust och de har därför inga problem att lägga ner INSR så fort lånetpengarna är på kontot. Håller med om att VD ser väldigt glad och förtjust ut på alla möten.

Forstår Magasus takk for svar.

Volumet i INSR ser ut til å tørke litt ut er ikke så mange som er interessert i å selge her nede når ingen av de store selger.

Ja er slik jeg også ser det her er det veldig lite nedside og masse muligheter på oppsiden.

Er også veldig lite løse aksjer her så hvis interessen for INSR tar seg opp eller det blir noe skriverier i pressen som før med kistefos så kan det bli mer fart i aksjen.

Hva tror du er realistisk aksjekurs framover nå da? Eller kurs for oppkjøp..Play123
Redigert i dag kl 11:40 Du må logge inn for å svare

Jeperdy som jeg nevner i mitt regnestykke så tror jeg det er realistisk at ett bud fra STB blir i området 2-2,50 kr hvis de skal få aksept fra de store aksjonærene i INSR som også inser at STB er beste til å benytte underskuddet men at STB må gi en ok deal til dagens aksjonærer for å dette til.

Hvis det blir skal selskap rute og utbytte så tror jeg også verdiene kan være 1.50-2,50 i utbytte og verdi av skallselskap men dette vil ta 1.5 år lenger kanskje å utspille seg så STB deal er det som får fart i aksjen fort.

Jeg Tror ikke folk er så dumme at de vil selge denne ned til 50-60 øre igjen og at den vil trade opp over 1 kr og stige nærmere de kursene jeg nevner i perioden fremover , Det bør i værtfall være veldig god dekning for det som velger å kjøpe aksjen her på 73-75 øre osv.

Ser det begynner å bli lite Selgere i Aksjen skulle det komme noen news så tror jeg den fort stikker oppover igjen som nevnt tidligere er det lite løse aksjer i INSR

Hm, det dukker ikke opp noe under valget "Generalforsamling" hos mege.

I Innakklingen står det:

- Fullmakter med stemmeinstruks kan ikke registreres elektronisk, og må sendes til genf@dnb.no (skannet blankett),

Så får kanskje fylle ut manuelt da og sende per epost...

Du må nok ha eid aksjen i noen dager før dette viser i din VPS oversikt har du kjøpt aksjene i dag ? men husk at det er en frist 1-2 dager før GF hvis du vil forhåndsstemme