«AKER Silicon» eller REC?


Hva tror dere Røkkes nye favorittbaby vil hete om noen måneder ? 😇

Ser vi 20-tallet innen utgangen av måneden tro? Snart blir det kvartalsrapport. Veldig spennende dette. Vært svært høy volum i det siste, så jeg regner med at mye av gevinstsikring er gjort og at vi nå kan klatre oppover igjen, gitt gode macro og micro nyheter. Spent for hva morgendagen bringer.

Hvis det blir noe Navnbytte så blir det tilfelle noe som
Aker Energi ....
nutellut
17.10.2020 kl 23:37 2027

det ville vært logisk ut fra hans vellykkede grønne strategi vind ccs og sol/ batteri . strategiplanen er lagt for en god stund siden. Burde ha skjønt det allerede da han kjøpte ut ultveit mo . Du har kortsiktige luringer som Spetalen som interesserer seg kun for seg selv og langsiktige som ønsker å gjøre en forskjell - sats på de siste
Rubin
17.10.2020 kl 22:16 2223

Røkkes plan er nok at «AKER Silicon» skal bli hans nye pengemaskin a la AkerBP 💰💰💰
focuss
17.10.2020 kl 21:36 2371

Hvordan ser R/R ut? Risk/Reward. Kanskje litt lettvint, men nedside 10,80 mot upside 100+ . Det selger ikke Røkke billig.
focuss
17.10.2020 kl 21:17 2478

Tviler på at Røkke gir fra seg denne gullklumpen han har fått dalene ned i fanget nær sagt fra ingenting. Ikke uten slag. Jeg tror det finnes en god del potensielle investorer som tenker de vil vente med å ta plass i REC til vi er nærmere produksjonsstart i ML. De tror jeg kan gjøre sin livs brøler. Her kan alt skje lenge før den tid.

Og Røkke ville solgt for kortsiktig gevinst for å få kapital i Aker kassa for å kjørt videre på AKSO, ACC, AOW og eventuelt nytt hydrogenselskap?
ShREC Silicone kunne forøvrig blitt en slager.

Og ett oppkjøp ville presset prisen oppover mot reell verdi på selskapet, som er 10X fra dagens kurs?

Beste som et skrevet her siden Eysteinhs dager på forumet.
focuss
17.10.2020 kl 20:01 2902

Det dummeste en aksjonær gjør er å selge aksjene sine før et eventuelt oppkjøpsraid starter- Så tror du det kan gå mot oppkjøp så ikke selg dine aksjer.
focuss
17.10.2020 kl 19:57 2951

Ellers så kan man i hovedsak skille mellom to hovedtyper oppkjøp.
-Vennligsinnet
-Ikke vennligsinnet

Vennligsinnet så vil det være med aksept fra flertallet av aksjonærene og det motsatte så er det mot aksjonærenes vilje men pengene rår. For oss som aksjonærer blir det gjerne særlig gunstig dersom det er flere som ønsker å få kontroll med selskapet samtidig, noe som vil ende i en budkrig. Da kan vi bare kose oss.
Redigert 17.10.2020 kl 19:59 Du må logge inn for å svare
focuss
17.10.2020 kl 19:49 3031

En oppkjøper kan velge mellom flere ulike strategier. For deg vil det bety at du får bedre betalt for aksjene dine på kort sikt enn hva du ellers ville gjort dersom du holder på aksjene dine. Oppkjøperen kan velge og begynne med å kontakte større aksjonærer å gi de tilbud på aksjene. De kan kombinere med å kjøpe over børs og kursen vil ha en sterk oppgang. Dersom oppkjøperen greier å skaffe seg 90 % av aksjene kan de tvangsinnløse de resterende aksjonærene. Får oppkjøperen over 50% av aksjen kan de stort sett gjøre som de vil med styre og ledelse. Å være investert i en oppkjøpskandidat er normalt den beste situasjonen en småsparer kan være i på kort sikt.

Ved ett eventuelt oppkjøp, hva vil det ha å si for sånne småaksjonærer som meg? Hvordan kan i teorien ett oppkjøp utarte seg?
focuss
17.10.2020 kl 19:10 3300

USA er nå ved et slags vannskille, gjennom pandemien har folk blitt innprentet at de må høre på vitenskapen og vitenskapen sier at vi må bort fra fossil energi. Amerikanske selskaper vil få push fra Biden om han blir valgt og de som styrer business og kapital i USA skjønner hvilken retning vinden blåser. I kjernen av dette ligger REC med fabrikk klar og investeringer gjort, totalt rundt 16 milliarder har selskapet investert i staten Washington, litt nord for klimafolket i California. Man skal på en måte i gang med å bygge USA på nytt når det gjelder energileveranse og nødvendig infrastruktur. Storkapitalen i USA vil være med på denne massive omstillingen hvor enorme summer skal investeres i ti årene fremover. Ett lite skritt på vegen har vi nå allerede sett basert på Group 14 og Violet Power nylig som har vist at viljen til å investere er der. I sentrum av dette ligger REC. Hva er poenget mitt? Jeg tror ikke selskapet vil hete verken REC eller Aker Silicon. Selskapet blir oppkjøpt og det kan komme fortere enn hva vi liker.

Blir nok hetende REC en stund til... en febranding til 100 mill. er vel ikke noe å bruke cash på nå?

Blir spennende til uka