Goodtech, omsider en spennende aksjonærliste ............Noe sier meg at det er økonomisk klokt investert og kanskje børsens mest spennende case om dagen.

Mcap til rett over 200 mill er jo i seg selv en grunn til å kjøpe, samt at det er mange andre :)

https://www.mynewsdesk.com/no/goodtech/pressreleases/goodtech-skal-bygge-ut-sydvattens-vannverk-vombverket-sammen-med-peab-3038862
Redigert 21.10.2020 kl 16:46 Du må logge inn for å svare

Goodtech er utvilsomt løftet frem i lyset igjen. Kontrakter på flere prosjekt herunder storutbyggingen Hywind Tampen som blir en stor satsning og prestisjeprosjekt fra Equinor. Selv med en noe klønete fremtreden av Staurset da denne ikke ble børsmeldt er det bra og få kontrakter inn i dette prosjektet. Staurset skal uansett bort nå og trolig får selskapet en ny fremoverlent CEO som klarer å benytte det grønne momentet til Goodtech’s fordel. Åland virksomheten blir spennende å følge med på, flere heller nå dit at denne delen blir skilt ut av selskapet og noteret separat eksempelvis på Merkur. Innsiderne har kjøpt tungt og de store investorene har ikke solgt selv om kursen har gått mye siste mnd, det tolker jeg som et tegn på at her kommer det noe mer fremover. Videre er det etablert et nytt gulv i aksjen rundt 12kr, på en større kontrakt eller utskillelse av eksempelvis Åland virksomheten så kommer denne til å bryte 20kr og flere kommer til å henge seg på oppover. For de som er interessert i å kjøpe seg inn her så er det greit å sammenligne prisingen med VOW som er priset 10 gangeren av GOD. Det er i mine øyne veldig lite på papiret som tilsier at denne er priset så til de grader lavere enn VOW. Ved MCAP på 1 mrd er fortsatt VOW priset 3 gangeren+ av GOD, det tilsvarer en kurs på GOD på ≈ 40kr ved MCAP 1mrd. Fortsatt meget god risk reward.

Tro håp og kjærlighet er priset inn i mange selskaper, Oljerigg1. Som = bobler.

I Goodtech er ikke troen på fremtiden priset inn. Det kan fort snu. Det er fort 50 pst å hente bare der.
bellx
18.10.2020 kl 15:26 3626

For å sammenligne litt så har endur en m.cap på 515 mill. god 295 mill Sier ikke noe galt om endur men goodtech burde ha en høyere m.cap hvis man ser på fremtidsutsikter,gjeld og inntjening.Komunene i norge må investere minst 300 milliarder i vann og avløpstjenester de neste 20 årene.Noe av dette skal vel dryppe på goodtech? I tillegg har vi andre bra ting som kan gi gode inntekter fremover.Åland blir kanskje en "joker"?Spetalen eller ikke,selskapet er sterkt underpriset.

Belix

Og det vil ligge til grunn en god kursstigning om de viser handlekraft ifht målsetningen om å redusere kostnader og tjene mer penger. Det siste bryr meg mindre enn fremtidsutsiktene, fordi det er kostbart å ekspandere. Tipper alle som sitter øverst på eiersiden har mål om en Mcap på det dobbelte og mer til for selskapet.

Det er kanskje på tide og synliggjøre alle benene for hva de står for separat, mer enn å bake alt inn i et industrikonsern. Tenker da på det som kan defineres som ESG. Åland bør vokse mye. Se hva den svenske staten skal bruke blant annet på vannrensing.
bellx
18.10.2020 kl 16:00 3579

Tror ikke innsiderne kjøpte såpass mye aksjer for å kaste gode penger etter dårlige.Kommer det et "bra navn"som ny konsernsjef blir det nok tatt grep?
Aquarius
18.10.2020 kl 17:01 3523

Men noen klarte å presse den ned 10% Fredag. Blir intressant å se om dette fortetter til uka, eller den blåser gjennom 15!

Aquarius

Det er vel ikke så uvanlig, mer vanlig, at noe som dobler seg på 1 mnd blir mer volatil. Fredag og gevinstreallisering er også velkjent for tradere :)


Var nok endel tradere som kastet den ut på fredagen ettersom momentet oppover forsvant. Jeg er forøvrig ikke sikker på om omtalen i FA stemmer med at Spetalen effekten har fått mange småsparere inn i aksjen, er nok heller endel proffe tradere som har vært inn og ut med relativt store poster siste uken og større aktører som akkumulerer rundt 12-13kr. En annen spennende observasjon på aksjonærlisten er at et selskap som heter Remis As eier endel aksjer. Dette selskapet driver blandt annet med turnaround caser ifølge deres hjemmeside. Goodtech kan fort bli et skikkelig turnaround case.

Ingen endringer i topp 20. de store holder aksjene sine. Går vi mot 20kr denne uken, fortsatt ikke større MCAP en 450mill på 20kr.

Er det noen som prøver kjøre ned kursen for lav inngang her nå tro? Ser ut til at folk blir skremt å selger seg ut.
Fevang
19.10.2020 kl 10:09 3161

Det er vel så enkelt at noen kaster kortene. La inn kjøp på 12,10 før børsen åpnet - og de fikk jeg i alle fall. Nå har jeg snart nok.

Kan se ut til det, stor kjøperside rundt 12, lite til salgs oppover i loggen .

Noen som anvender TA her og som finner det merkelig at aksjen faller tilbake, tetter hull og setter høyere bunn? :)

Kr 12 er en bedre inngang enn kr 14, men kanskje litt smått å tenke sånn i et større bilde :)
bellx
19.10.2020 kl 11:33 3054

God er svak i dag men bryr meg ikke da aksjen har kjempeoppside mener jeg.for noen mnd siden var kitron langt under 10,bare noen få som snakket om 20 da.Så bare følg med fremover.Jeg har kjøpt litt mer god i dag.
raven12
19.10.2020 kl 11:49 3029

I 2021 står GOD i mellom 40 og 60 kr. Tygg litt på den Selskapet er grisebillig og helt glemt.

Jeg har like stor tro på det som du har raven12. Og det har sikkert Westbø og eierene på toppen som har hamstret også...

NEL, REC og ACC sklir ned 30 pst etter at de steg kjapt, og det er ikke noe annet enn normalt at kortsiktige i GOD kaster kortene heller. De kommer nok tilbake men må nok betale mer enn de solgte for :)

Som jeg har skrevet til det kjedsommelige, med snitt under kr 6, så hadde det vært en ok trade og solgt for kr 14, men jeg er grådig og vil ha alt. Om kursen per 19.10 er 11,12,13,14 eller 20 kroner, er uinteressant.

Vi kan snakkes om 3,6,9 måneder, det er interessant :)

Skjønner ikke hvorfor du reduserer om du har slik tro? Bidrar jo bare til den negative spiralen da.

Med det som skjer i saga tankers, eller nå saga pure så blir jeg mer sikker på at posisjonen hans i God ikke er en kortsiktig trade fra hans side, men at disse grepene og investeringene i grønt er for å tjene penger langsiktig. Skal være forsiktig med å si at disse to casene har noen sammenheng, men kan det tenkes at han ser for seg å bruke teknologi fra god inn mot saga pure?

Hei Moneymachine, hva mener du? Jeg har ikke solgt en aksje, tvert om, jeg kjøper litt.....
Redigert 20.10.2020 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
Fevang
19.10.2020 kl 18:19 2774

Jeg tenkte litt i samme baner når jeg leste om Saga.

Hvis han skal ut av GOD kortsiktig så tipper jeg på at han allerede har solgt. Det får vi jo greie på i snart.

Det morsomme ville jo vært om han hadde økt i GOD. Vi får se hva som skjer.

Det har jo vært snakk om å skille ut den grønne delen av Goodtech i eget selskap,er det den delen Spetdalen er ute etter til Saga Pure,her kan det bli fart fremover,,,
Fevang
19.10.2020 kl 18:32 2756

Hvis markedet begynner å tro at det er en link mellom GOD og Saga Pure så blir det nok fart i sakene ja. Spennende dette!!

Han må uansett flagge ned og den meldingen skal komme omgående, tviler på han har redusert til eksempelvis 5% også. Dette kan selvsagt være tilfeldig, men han kom neppe på å gjøre saga tankers om til saga pure akkurat nå så her er ting trolig planlagt over tid. Det blir spennende å følge fortsettelsen her om det er en link mellom disse to hendelsene.
raven12
19.10.2020 kl 20:58 2601

God 40 / 60 kr 2021.... husk det folkens , minner dere på det når vi er der.
Milotic
19.10.2020 kl 21:01 2597

Noen som kan forklare hvordan det funker i praksis om et selskap blir skilt ut slik?

Da vil trolig eksisterende aksjonærer få utbytteaksjer i det utskilte selskapet som kan omsettes når det nye selskapet noteres. Slik ble det ihvertfall gjort når akso skilte ut aow og acc.

raven12 - vi er vel forlikte, det er da noe :) ...

Redigert 20.10.2020 kl 09:27 Du må logge inn for å svare

Imponerende utvikling.
Tobias
20.10.2020 kl 09:58 2272

Fin kjøpsanledning dette.

Absolutt , at F2 funds og et par mindre selskaper på topp 50 selger noe må man regne med. Topp 10 er intakte og har ikke solgt noe. Denne står i 20kr pluss om ikke veldig lenge.
bellx
20.10.2020 kl 14:13 2110

Det er det men salgsviljen de siste tre dagene har vært litt for stor men aksjer kan snu fort. hadde ikke kjøpt mer nå,vent til den snur eller gamble på at dette er nær bunn. RSI er ca 55 ellers så ser det ikke så galt ut teknisk.

moneymachine skrev Imponerende utvikling.
Er du overrasket at aksjen faller tilbake moneymachine? :)

Det overrasker at enkelte her selger noe, og bidrar til nedgangen.

Hvorfor skulle den falle tilbake?

Hvem selger, du mener ikke meg? I så fall er det positivt feil :)

Forøvrig, er det ikke kjøp og salg av aksjer man driver med på børs, som igjen skaper svingninger?!

Hvorfor skulle Goodtech fortsette å stige etter at den doblet seg? Avtalen med Equinor ble jo heller ikke børsmeldt eller tallfestet.

At noen selger etter 3-4 dager hvor aksjen faller tilbake er helt normalt. Om man da ikke er stresset og utålmodig :)
bellx
20.10.2020 kl 16:41 1978

Forstår jo at mange som ser at gevinsten blir mindre og mindre de siste dagene selger for å sikre.jeg gjør ikke det for jeg ser ikke noe mer spennende å sitte i.Bør jo ha en m.cap på minst 500 mill. hvis dere ser på taperlista så er det MEaksjene som drar mye med seg ned.De er jo overpriset så det holder de fleste .Ny dag for tap eller gevinst i morgen.

MCAP er fortsatt latterlig lav, at flere gevinstsikring deler nå er naturlig. Jeg tror det kommer noe saftige nyheter fremover som drar kursen betydelig opp. Flere ting som tyder på det, kraftige innsidekjøp, topp 20 selger ikke, kontrakter begynner å komme, virksomheten på Åland. God kjøpsanledning i dag.

Tja, hva er årsaken? Var visst gode kjøp i går?

Når er du lystig monemachine, eller? :)

Se på red, acc, nel osv, de har sine peaker, faller tilbake, er volatile, konsoliderer, går litt sidelengs, så kommer det en nyhet, så.....

Hvorfor er du så opptatt av kursen fra dag til dag om du ser det fundamentale, fremtiden, innsidekjøpene osv?

Jeg gjentar det, har et snitt under kr 7, kjøpte mer i går og i dag, og er fullstendig likegyldig til kursen per i dag.

Men ikke om 3,6, 9 mnd :)

Mitt bet er at mange vil måtte løpe etter Goodtech igjen og kjøpe til langt høyere kurs.....
Redigert 21.10.2020 kl 12:12 Du må logge inn for å svare

Topp 20 er megainteressant spør dere meg;

Goodtechs 20 største aksjonærer 21.10.2020
Antall aksjer Andel % Navn
3 072 476 13,43 Holmen Industri AS
2 109 189 9,22 Grieg Kapital AS
2 065 949 9,03 Westhawk AS
1 598 647 6,99 Tycoon Industrier AS
1 017 397 4,45 Sundt AS
663 293 2,90 MP Pensjon PK
451 523 1,97 Storhaugen Invest AS
434 500 1,90 Corporate Investment Consulting AS
400 000 1,75 Remis AS
350 000 1,53 Raymond Harland
335 000 1,46 Part Invest AS
320 000 1,40 Trollhaug Invest AS
306 400 1,34 FM Holding AS
300 000 1,31 Skandinaviska Enskilda Banken AB
270 679 1,18 Daimo AS
261 575 1,14 Goodtech ASA
250 000 1,09 Ballista AS
200 000 0,87 Handel Partner AS
194 580 0,85 Avanza Bank (nom.)
184 262 0,81 H CAP AS
14 785 470 64,63 Totalt 20 største aksjonærer
22 876 146 100,00 Totalt antall aksjer

Nå har nok de fleste som var med fra under 10kr og som har tenkt å gevinstsikre gjort det. Ingen ting er forandret i selskapet siden den sto i 15kr, så her kan det gå raskt i svingene tilbake når neste bølge kommer. Q3 om 2 uker, vi vet de har flere anbud inne, det kommer ny toppsjef, innsiderne har hamstret aksjer..