♻️SAGA PURE Eneste grønne investeringsselskap på børs


Blir dette et Norskt investeringseventyr ? Et grønt investeringsselskap med formål til og bidra til å reduserte klimagassutslipp ? Vil de i hovedsak investere i ny teknologi i overgangen fra teknologiutvikling til kommersialisering, og vil de prioritere lav- og nullutslippsløsninger ? Isåfall gjør de dette så kan Saga Pure bli en meget god investering på sikt.
Redigert 05.05.2021 kl 12:31 Du må logge inn for å svare
nopetter
25.03.2021 kl 11:21 7763

På hjemmesidene til IC Technology AS så står det ingenting om tidslinjer, produksjon, salg m.m. Den var ikke mye og skryte av, bare at de er etablert i 2009 og har sikkert ferdigutviklet produktet
Amore
25.03.2021 kl 11:42 7748

Er ganske trygg på at dette er vurdert som positivt av ledelsen, de har helt sikkert tilstrekkelig kunnskap til å vurdere om dette passer inn og er bra på sikt . Kjøpe billig er strategien . Kjøpe å sitte er strategien
niksun
25.03.2021 kl 14:17 7584

Det liksom ikke måte på dumping begynner å bli bare dumt hele opplegget.
Vinja
25.03.2021 kl 14:38 7555

Manipulering på høyt nivå
nopetter
25.03.2021 kl 14:58 7576

Jeg har prøvd å fortelle dere dette i månedsvis. Her fikk dere svaret hadde ikke den meldingen kommet idag så hadde kursen blitt most rett under 2,90 allerede i åpningen. Det er blitt omsatt ca 20 millioner aksjer på snart 3 børsdager og det fins nesten ikke kjøpere eller selgere som kan spores noen steder. Hvor lenge skal ledelsen i Saga sitte å se på dette. Det lurer jeg på
Redigert 25.03.2021 kl 15:05 Du må logge inn for å svare
livsstil
25.03.2021 kl 15:14 7652

Det eneste positive med de utslagene kursen har om dagen er at den er både morsom (og lønnsom) og trade. Enorme utslag i dag, spread på 10%
nopetter
25.03.2021 kl 15:19 7649

ja for dem som ser hva som skjer, og tar konsekvensene av dette. de kommer nå til å bare å fortsette med nedsalget fordi det ikke fins så store kjøpere som klarer å snu trenden
dagvogma
26.03.2021 kl 13:18 7200

Simonsen Invest, et selskap tilknyttet adm. direktør i Saga Pure, Bjørn Simonsen, har kjøpt 1 million aksjer i Saga Pure til 3,055 kroner pr. aksje, fremgår det av en børsmelding.
Etter transaksjonen eier Simonsen Invest 18,86 millioner aksjer i Saga Pure.
Saga Pure-aksjen er ned 33,75 prosent for året, men er opp 8,22 prosent intradag til 3,16 kroner.
aud590
26.03.2021 kl 13:30 7174

Dette blir bra Nå kjør vi!

har en liten post for salg på 3,30. tror jeg flytter den til 3,40
Dakota
26.03.2021 kl 13:49 7180

Mannen bak NEL(forget nel):Bjørn Simonsen kjøper 1 Million SAGA aksjer !!!
BCS+ICT(begge UNICORNES)=SAGA
dagvogma
26.03.2021 kl 16:43 7029

Det er ikke Spetalen du kjøper hvis du satser på Saga Pure
Nøkkelpersoner er viktige. Én er viktigere enn de fleste i Saga Pure – og det er ikke Øystein Stray Spetalen.

Johann D. Sundberg
Johann D. Sundberg
Børskommentator
Publisert:
Publisert:
I går 17:00
DETTE ER EN KOMMENTAR
Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

De som vurderer å kjøpe aksjer i det grønne investeringsselskapet Saga Pure, tror kanskje de egentlig kjøper hovedeieren Øystein Stray Spetalens investeringsnese. Der tar de kanskje feil. Kanskje er det egentlig den mangeårige Nel-direktøren Bjørn Simonsen man kjøper. Det er muligens et langt bedre kjøp.

Etter at det gamle tankrederiet Saga Tankes skiftet identitet og ble til det grønne investeringsselskapet Saga Pure, har vi sett en ekstrem utvikling. Saga Pure navigerte perfekt i et tidvis euforisk grønt aksjemarked og er i ferd med å bygge seg opp til å bli en spennende aktør innenfor det grønne skiftet.

Man kan et stykke på vei sikkert mene at den positive utviklingen for Saga Pure er et resultat av hovedeieren Spetalens egenskaper som operatør i aksjemarkedet. Men nå har euforien rundt grønne aksjer avtatt noe. Da er det ikke lengre nok med Spetalens evne til å utnytte aksjemarkedet. Da trengs det noe mer.

LES OGSÅ
Spetalen-kontrollerte Saga Pure selger seg helt ut i Element
Gitt at den grønne omstillingen ikke er satt på pause, går vi nå inn i en fase hvor evnen til å skille mellom gode og dårlige ideer blir avgjørende. Med sin ingeniørutdannelse i bunn, har nok kanskje Spetalen noe å fare med i så måte. Men sett fra perspektivet til en småaksjonær er nok konsernsjef Bjørn Simonsen en langt viktigere mann. Han har bakgrunn fra det børsnoterte hydrogen-eventyret Nel. Det er langt på vei han som nå skal skille skitt fra kanel i den grønne investeringsfloraen.

Saga Pure har, etter sitt grønne hamskifte, kjøpt seg inn i selskaper som er på vei til børsnotering. Senest torsdag meldte Saga om kjøpet av 33 prosent av hydrogenlagringsselskapet IC Technologies for 30 millioner kroner. Med Simonsens mangeårige erfaring fra Nel, må man nesten kunne ta for gitt at vurderingen bak investeringen er grundig og god. Simonsen kan nok et og annet om hydrogen, for å si det slik.

Saga Pure er ingen tungvekter. Sett fra et aksjonærståsted kan det være en stor fordel. Investeringen på 30 millioner i IC Technologies vil eksempelvis ha langt større relativ betydning for Saga Pure enn for større selskaper. Det åpner faktisk for muligheter som større grønne investeringsselskaper, som for eksempel Aker Horizons, ikke har.

Den begrensede størrelsen gir også Saga Pure muligheter til å operere langt mer opportunt, noe selskapet viste da aksjeposten i Everfuel ble solgt med en gevinst på vel en kvart milliard kroner få måneder etter børsnoteringen. Kortsiktighet og langsiktighet behøver jo ikke stå i konflikt med hverandre. Fra gammelt av heter det tross alt at enhver langsiktig investering er en kortsiktig investering som har gått sur.


Så langt har Saga Pure truffet innertier med så godt som alle sine investeringer. Spørsmålet er hva Spetalen gjør når og hvis noen av Simonens investeringer feiler. Småaksjonærene bør nok håpe på at hovedeieren da vil være klok nok til å holde fingrene av fatet. Hvis Spetalen klarer det, blir nok Saga Pure en hyggelig reise for aksjonærene.

Kurs 3 burde vært 15 slik er det å være i spette selskaper ;)
nopetter
27.03.2021 kl 20:56 6564

Ok da fikk man svaret når de klarer å levere nanoproduktet til markedet. Børsnotering like etter påske. Ser at media som mange andre er svært interessert i BCS
Redigert 27.03.2021 kl 21:01 Du må logge inn for å svare
dagvogma
28.03.2021 kl 09:25 6403

– Innholdet i dette glasset er verdt 35.000 kroner
RÅDAL (NRK): Brenning av restavfall i Bergen kan gi et hypermoderne supermateriale som kan erstatte stål og gjøre batterier mye kraftigere. Samtidig er målet å kutte klimagassutslippene.

Nanokarbon
KARBON-NANOFIBER: Gründerne ønsker å lage supermateriale av CO₂ fra forbrenningsrøyken ved Birs anlegg i Rådalen.

FOTO: LEIF RUNE LØLAND / NRK

Tom Arne Moe
@moeta60
Journalist

Leif Rune Løland
Journalist
Publisert 9. jan. 2019 kl. 08:03 Oppdatert 9. jan. 2019 kl. 10:46
Artikkelen er mer enn to år gammel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på epost
Forbrenningsanlegget til Bir leverer i dag fjernvarme til BKK, men er samtidig byens største enkeltutslipp av karbondioksid.

230.000 tonn CO₂ forsvinner hvert år ut gjennom den høye pipen. Det kan det nå bli helt eller delvis slutt på.

Det lille gründerselskapet Bergen Carbon Solutions med tre ansatte skal nå teste ut om de kan bruke klimagassen til å lage et svært ettertraktet, lett og sterkt materiale. Navnet er karbon-nanofiber.

Tappes direkte fra pipen
Administrerende direktør Jan Børge Sagmo viser frem et syltetøyglass med et grått, askelignende pulver.

– Innholdet i dette glasset er verdt rundt 35.000 kroner. Karbon-nanofiber er et produkt som er 100 ganger sterkere enn stål. Det er lettere enn plast. Dessuten leder det strøm bedre enn silisium og kobber. Dette er rett og slett neste generasjon karbonfiber.

Han sier materialet vanligvis produseres med negative miljøkonsekvenser og klimagassutslipp. Bergen Carbon Solutions vil derimot tappe CO₂ direkte fra pipen.

– Da vil produksjonen gi positiv klimaeffekt.

Båter, fly og biler
Han mener materialet vil bli stadig mer etterspurt, særlig når produksjonen kan bidra til å redusere klimagassutslipp.

Kronikk: CO₂-håndtering kan bli norsk industrieventyr
Ingrid Hitland og Jan Børge Sagmo
GRØNT SAMARBEID: Ingrid Hitland i Bir Avfallsenergi og Jan Børge Sagmo i Bergen Carbon Solutions.

FOTO: LEIF RUNE LØLAND / NRK
Materialet kan blant annet brukes til lettere og sterkere båter, fly og biler, og til å gjøre batteriene for transportmidlene mye kraftigere. Maling og medisin er andre bruksområder.

– Mulighetene er uendelige, mener Sagmo.

– Heller bruke enn å lagre
Andre norske anlegg har planer om å samle opp CO₂-utslipp for så å lagre gassen under havoverflaten. I Rådalen er tanken å bruke CO₂ til å lage karbon-nanofiber, ikke bare lagre den.

I renovasjonsselskapet Bir følger man utviklingen og testingen med stor interesse. Et pilotanlegg skal etter planen stå klart for testing innen et halvt år.

– Dersom dette lykkes er mulighetene mange både ved vårt anlegg her i Bergen og andre steder, sier daglig leder Ingrid Hitland i Bir avfallsenergi.

Hun mener en viktig nøkkel i klimakampen er å utnytte CO₂-utslipp som en ressurs, ikke bare se den som et problem som må lagres.

Vil inspirere
Både BKK og Bir har investert flere millioner kroner i gründerselskapet.

Ingrid Hitland og Jan Børge Sagmo
VED FORBRENNINGSOVNEN: Ingrid Hitland i Bir Avfallsenergi og Jan Børge Sagmo i Bergen Carbon Solutions.

FOTO: LEIF RUNE LØLAND / NRK
Inntil videre vil forsøkene bare fjerne en liten del av CO₂-utslippene fra energianlegget.

– For oss er dette en start. Vi er på første trinn av noe vi håper det skal bli noe stort av.

Sagmo håper å inspirere andre bedrifter til å finne andre måter å bruke CO₂-utslipp på.

– Vi har som mål å bli verdensledende på grønn produksjon av karbon-nanofiber innen 2022. Dette vil skape ny grønn industri til Bergen og Vestlandet.

Les også: Nytt renseanlegg i Oslo fjerner klimagasser
dagvogma
28.03.2021 kl 09:52 6390

Connect Vest
connect
Tidligfaseinvestor
Gründer/smb
Medlem
Nyheter
Arrangementer
Tjenester
Medlemsbedrifter
Om oss
Kontakt
Personvern og Cookies
English
Meny
Bergen Carbon Solutions børsnoteres
Bergen Carbon Solutions er bacheloroppgaven som har blitt big business. Gründerselskapet henter denne uken 80 millioner kroner i forbindelse med børsnotering på Euronext Growth. Dermed har Connect BAN et børsnotert selskap i sin portefølje.

Publisert: 22.03.2021

Det at vi tar dette steget mot børs nå, er en ære. Vi har bygget opp noe fra en ide til et fullblods selskap med uante muligheter. Jeg er utrolig stolt av teamet mitt og takknemlig for de som trodde på oss i tidlig fase, sier Jan Børge Sagmo, gründer og daglig leder i Bergen Carbon Solutions.

Sammen med medgründer Finn Blydt-Svendsen kan han konstatere at bacheloroppgaven fra 2016 har vokst seg til et selskap i hundremillionerklassen og to ansatte har blitt til 20. Verdien på selskapet har steget med 240 millioner kroner bare siden januar, og er ved den nært forestående børsnoteringen satt til hele 380 millioner kroner.

Saga Pure går inn med nye millioner
Det Spetalen-kontrollerte, grønne investeringsselskapet Saga Pure går inn med nye 15 millioner kroner. De resterende millionene er fordelt på både nye og eksisterende aksjonærer, deriblant flere fra Connect BAN.

-Dette er en stor dag for Connect BAN også. For våre investorer betyr børsnoteringen ikke bare at aksjeverdien på selskapet har økt betraktelig siden vi gikk inn første gang, men også at aksjen blir likvid, sier BAN-investor Dag Skansen, som i desember ble valgt til styreleder i Bergen Carbon Solutions.

Produserer karbonnanofiber med negativt CO2-fotavtrykk
Bergen Carbon Solution produserer karbonnanofiber, et ettertraktet materiale fordi det er både lett og sterkt. Det kan eksempelvis brukes i transportindustrien for å redusere vekt på alt fra biler til fly og dermed også CO2-fotavtrykket. Men det kan også brukes i batteriteknologi, en teknologi der vi de neste tiårene vil se en enorm utvikling for å produsere mindre og lettere batterier med økt ladehastighet og økt energitetthet.

Karbonnanofiber er på ingen måte en nyvinning. Det er produksjonsmetoden Bergen Carbon Solutions har revolusjonert. Selskapet har en grønn teknologi som sjekker av på de fleste punktene på ESG skalaen. Blydt-Svendsen og Sagmo har skapt det som kan bli den neste månelandingen. Med CO2 som innsatsfaktor produserer de karbonnanofiber med negativt CO2-regnskap og en teknologi som kun krever 50 kwh pr kg produsert råvare. Til sammenligning bruker konkurrentene mellom 1400-1800 kwh pr kg produsert karbonnanofiber og setter et CO2-fotavtrykk på 600 kg pr kg råvare.

Kapital + kompetanse er uvurderlig i oppstarten
Da et knippe Connect BAN-investorer gikk inn i Bergen Carbon Solutions i 2018, satset de kapital på det som da bare var en eventyrlig, grønn ide. Altfor god til å være sann, mente mange. Interessen for selskapet har vært stor fra starten, men investeringsviljen var det verre med.

-Den første emisjonen var viktig i seg selv for å komme i gang, i tillegg er det lettere å hente penger når du har fått penger. De første millionene får ballen til å rulle, sier Sagmo, som samtidig fremhever verdien av den kompetente kapitalen.

-Vi har priset oss lykkelige mange ganger over at vi fikk inn kompetent kapital fra Connect BAN.

Sagmo trekker spesielt frem Dag Skansen, styreleder i Connect BAN Bergen og en av Connect BAN-investorene som gikk inn i selskapet i 2018.

-Det er ikke få timer vi har hatt på telefon med den mannen. For oss har han vært en bauta som partner og rådgiver i strategiutviklingen.

Spetalen inn på eiersiden i 2020
Etter at Bergen Carbon Solutions i 2020 beviste at teknologien deres er mer enn et luftslott, har interessen og etterspørselen vært enorm. Plutselig strømmet investorene til og det var Bergen Carbon Solutions som måtte si nei. Emisjonen i desember 2020 var overtegnet mange ganger.

Selskapet hentet 40 millioner kroner og eksisterende investorer fikk blant annet følge av Saga Pure, som gikk inn med 30 millioner kroner. Med den nært forestående børsnotering har Saga Pure til sammen gått inn med 45 millioner kroner.

Enorm kundeinteresse
Bergen Carbon Solutions har 472 kundehenvendelser fra hele verden i pipelinen. Nå gjelder det å skalere produksjonen. På Garnes i Arna står testmodulen og produserer 6,5 tonn karbonnanofiber årlig. At Saga gikk inn på eiersiden i desember førte til at selskapet kunne øke takten enormt.

Bare siden desember har Bergen Carbon Solutions doblet antall ansatte fra 10 til 20. De har fått inn spisskompetanse på flere felt, blant annet to med doktorgrad i elektrokjemi. Med børsnoteringen skrus farten ytterligere opp. Den opprinnelige planen om 7 produksjonsenheter innen 2025, er økt til 40 enheter og antallet ansatte er forventet å økte til rundt 200 i løpet av de neste fire årene.

Ringen er sluttet
Selv om eventyret nettopp har begynt for Bergen Carbon Solutions, er ringen også sluttet. Da gründerselskapet hentet penger fra Connect BAN i 2018, sa Jan Børge Sagmo at han en vakker dag ville komme tilbake som investor selv. At den vakre dagen skulle komme bare 3 år senere, tenkte han ikke da.

-Jeg har nettopp meldt meg inn i Connect BAN, forteller Sagmo.

Han har lært så mye de siste årene. Selvfølgelig vil han gi noe tilbake. Avslutte sirkelen.

-Jobben til mine barn er ikke funnet opp enda. Vi trenger flinke gründere som kan forme fremtiden. Og fremtidens gründere trenger støtte fra oss som har vært gjennom en gründerreise.

Ordforklaringer:
ESG: Bærekraftige og ansvarlige investeringer forkortes til ESG, som står for Environmental, Social, Governance. Med andre ord er dette investeringer som ivaretar hensynet til miljø, samfunnsansvar og eierstyring.News

Et grønt industrieventyr
News

Fra CO2 til joggesko
aud590
28.03.2021 kl 11:15 6305

dagvogma Etter og ha lest mellom dine 2 siste innlegg, er jeg ikke i tvil. Her må mann holde på aksjene over tid. Dette kan bli et norsk industri eventyr.
dagvogma
28.03.2021 kl 11:26 6289

Personlig er jeg selv overbevist om at Simonsen er 100% Rett mann til selskapet ! 5 kr kan snart være historie :)

Det må jo være lett og forstå innside kjøpet nå etter denne informasjonen.
Saga pure blir en fin reise i lang tid er mitt bet.
Meget tvilsomt å få kjøpt denne under 3 kr igjen vell?
nopetter
28.03.2021 kl 12:19 6349

Glem ikke at det er ca 9 mnd til selskapet er i kommersiell drift på IKS BIR utenfor Bergen. Det pilotprosjektet på Arna produserer kun for videre forskning og for å sende ut prøver til nye og eksisterende kunder. Jeg har fulgt med alle tradene i selskapet siden jeg kom inni selskapet for 5 mnd siden, og det er dessverre ikke nye eller gamle aksjonærer i Saga som styrer aksjekursen, men en robot. Dette til orientering
aud590
28.03.2021 kl 13:38 6307

Investorer ser framover. Det er nå de kan legge gullegget . Har stor tro på Simonsen og gutta framover.
dagvogma
28.03.2021 kl 18:58 6088

Opp man-tirs- onsdag ! God Påske :)
Mønny
28.03.2021 kl 20:04 6030

Vet ikke hvorfor det kalles gråmarkedet, men når IPO er gjennomført handles ofte aksjen hos meglerhuset som var tilrettelegger før aksjen handles på børsen. De som var med på IPO i BCS kunne selge med solid gevinst før helga.

Lykke til. Det trenger de.
Redigert 29.03.2021 kl 09:58 Du må logge inn for å svare

Er det godnyheter (melding) på gang her? Fin utvikling nå..
nopetter
07.04.2021 kl 22:44 4419

Per 31/12 så eide de 21,4% av aksjene i BCS, der de allerede er største aksjonær. Så har de kjøpt seg opp i emisjonen som det må meldes om når BCS er klare for Euronext Growth. BCS har hentet 80 mill gjennom en rettet emisjon av dette så tegnet Saga seg for 15 mill kroner.
Redigert 07.04.2021 kl 22:48 Du må logge inn for å svare
dagvogma
16.04.2021 kl 07:41 3688

BCS debuterer på børs i dag :) Spennende case ...
nopetter
16.04.2021 kl 08:26 3673

Den er utsatt til mandag

Til den som spurte om emisjonskursen så ser dette oppsettet fornuftig ut fra en med nicket tombola smith


Fra første emisjon har Saga 5.468.556 aksjer. Fra emisjonen nå i mars har de .1.276.956 aksjer. Antall opsjoner som de fikk i første emisjon er 4.987.000 med strike på kr. 6.03,- og varighet ut året. Samlet har Saga 11.732.152 aksjer og opsjoner som utgjør 31,41% av selskapet. Samlet kostpris for aksjer og opsjoner er 75 mill.

Fra den første emisjonen på 5,47 mill aksjer så skal Saga sitte inne med en gevinst på 267%
Redigert 16.04.2021 kl 10:04 Du må logge inn for å svare
dagvogma
27.04.2021 kl 10:44 3010

Claearstream banking øker ! Nå som 3 største aksjonær i Saga :)
dagvogma
27.04.2021 kl 21:18 2731


Knall melding nå i kveld :) Bergen Carbon Solutions med intensjonsbrev med havnen i Antwerpen
Karbon-nanofiberprodusenten Bergen Carbon Solutions melder om at selskapet har mottatt et intensjonsbrev fra havnen i Antwerpen i Belgia.
Redigert 27.04.2021 kl 21:59 Du må logge inn for å svare
Kulami
27.04.2021 kl 21:24 2722

Nå det begynner å bli gøy 🥳
Eller hva tror dere Folkens?

Saga pure begynner å bli en meget spennende investering spesielt langsiktig.
Og dette er bare starten på sagas portefølje med masse penger i kassen som venter på og slå til.
Meget spennende aksje å sitte i for her kommer ting å skje fremover.
dagvogma
27.04.2021 kl 21:42 2696

https://www.tradegate.de/orderbuch.php?isin=NO0010572589
Saga har hatt en enorm avkastning så langt i BCS ! Spennende med børsmeldingen i går kveld
Redigert 28.04.2021 kl 07:36 Du må logge inn for å svare
dagvogma
28.04.2021 kl 10:24 2434

Jepp , Bergen Carbon Solutions har 472 kundehenvendelser fra hele verden i pipelinen. Nå gjelder det å skalere produksjonen. På Garnes i Arna står testmodulen og produserer 6,5 tonn karbonnanofiber årlig. At Saga gikk inn på eiersiden i desember førte til at selskapet kunne øke takten enormt.