BWE - Pengemaskin ultimo 2021 - blitt for dyr

gunnarius
BWE 25.10.2020 kl 13:10 22952

Uansett oljeprisutvikling, er det antatt at USA for 2020 vil ligge noe over 11 mill. fat om dagen for å bli redusert til i overkant av 10. mill fat for 2021. Hva dette innebærer er at et utvidet OPEC enklere kan monitore og bestemme prisstrategi.

Libya gjenopptar produksjonen og hva med sanksjonene mot Iran/Venezuela - gitt Biden blir president?

Hvem som vinner presidentvalget i USA vil ha sine pluss og minus hva angår oljeprisutviklingen videre.

Markedstriggere? Godkjent vaksine vil være en game changer. Videre vil trolig markedet bli tatt på sengen om BWE og Dussafu JV melder å gjenoppta boring som guidet til Q4. Det sistnevnte vil være en formidabel trigger i aksjen og kan komme brått.

BWE og Dussafu JV foretok mest sannsynlig en lifitng medio oktober. Dvs. neste lifting tidlig desember. Med to løftinger i Q4 ligger det an til overskudd i regnskapet. Ditto vil gjelde for Q1 2021 – med antatt lifting medio januar og den andre løftingen i løpet av mars. Markedet vil belønne selskap som går med overskudd i disse tider. For BWE ligger det an til positiv bunnlinje både for Q4 2020 og Q1 2021.

For Q2 2021 gjelder at Dussafu – som guidet – har fått tilkoblet de to resterende brønnene og brakt online (Tortue fase 2) og at netto produksjonen for BWE for del av Q2 vil ligge på ~18.000 fatt per dag. Dvs. Q2 2021 vil også trolig kunne få med max Tortue fase 2 og generere positiv bunnlinje. Kommer selvfølgelig an på hvordan løfteprogrammet realiseres. Men det synes kun være Q3 2020 som ligger an til moderat/negativt resultat. Deretter bør BWE kunne ta cash flow fra Dussafu og sprøyte inn i videre boringer og utbygging.

BWE og Dussafu JV vet ikke om OPEC vil fortsette med å kutte ala i dag. Mye tyder på at kuttene videreføres og forlenges for januar og videre inn i 2021. Da kan det bli en ørliten flaskehals for Gabon som legger opp til ca. 10% økning i produksjon fra dagens. For BWE bør ikke dette bety all verden i Gabon. For gitt selskapet fortsetter med å bore – etter at Tortue fase 2 (de to siste prod. brønnene) – er tilkoblet vil sannsynligvis ikke Dussafu kunne øke produksjonen vesentlig før Ruche Fase 1 er ferdig, med first oil en gang i 2022/2023.

Registrerer at analysesjefen i Arctic er kommet noe uheldig ut med sine disposisjoner. E24 skriver bl.a.:

”Han skal og ha kjøpt aksjer i selskapet BW Energy i perioden mellom selskapet ble skilt ut fra BW Offshore og han kom med en analyse av selskapet hvor han spådde en firedobling av kursen.”

Det blir totalt uinteressant hva dette får som konsekvens for BW Energy eller aksjen i sin helhet og en eventuell kobling i den retningen. Aksjen burde faktisk kunne øke basert på at analysesjefen selekterer BWE blant mange oljekandidater på børsen. Analysesjefen tar ikke annet standpunkt enn flere andre analytikere, med buy og et tilnærmet doblet kursmål.



Redigert 21.01.2021 kl 09:03 Du må logge inn for å svare
gunnarius
19.11.2020 kl 11:52 9090

Hva nå etter Q3?

Alle vet hva det går i: Covid-19 og vaksinering av flest mulig

Pfizer vil søke FDA om noen dager. Både Pfizer og Moderna er nevnt vil komme med rundt 20 mill. doser i desember. Den øvrige delen av klodens befolkning vil deretter følge fortløpende - etter at det har gått noen mnd.

Slik BWE skisserer, er det bare å trykke på knappen, så går hele maskineriet av seg selv. Men betinger som sagt lettelser i inn/utreise for personell og tilfredsstillende flyt av varer og tjenester i Gabon. Når dette kan skje er det store spørsmålet, men vil samtidig være en kjempetrigger i aksjen - som kan komme uventet. Merkelig der nede i Gabon, for landet synes ha stålkontroll og holder viruset I sjakk.

Aksjekursen vil trolig ha etablert en plattform basert på de kommende vaksinene og selve vaksineringen alene. Ditto gjelder også for oljeprisen, som knyttes direkte opp mot å få kontroll over Covid-19 og dens begrensninger.

Mye tyder på at OPEC fortsetter med kuttordningen for Q1 2021. Dette sagt, det er usemje innad. Derfor vil trolig neste møte om et par uker kunne utløse økning i oljeprisen og sementere plattformen inntil videre.

Biden og hans adm. kommer neppe med innspill eller beslutninger før det er gått langt ut i 2021. Dvs. geopolitiske og kommersielle handlinger vs. Iran og Venezuela. 5. januar vil Georigia stemme over de to senatorene som demokratene mangler for å få flertall i senatet. Uten flertall her blir det lite Biden får gjort med olja.

Som jeg viste til I går:

BWE: VELDIG MYE AKTIVITET INNEN M&A -SÆTHRE

Oslo (TDN Direkt): Det er høy aktivitet i markedet for fusjoner og oppkjøp (M&A) i oljesektoren.

Det sier finansdirektør Knut Sæthre i BW Energy til TDN Direkt onsdag.

- Fra de helt store, til de mellomstore, til de små er det veldig mye aktivitet. Vi har vært involvert i mye, men vi har ennå ikke kommet dit at vi har noe å annonsere, sier han.

Riktig timing i markedet for smidig tilslagspunkt ifm. M&A vil være i disse tider, dvs. med oljeprisen som lav og brytningspunktet mellom lettelser av Covid-19 og vaksinene - forventer jeg faktisk at BWE lander en deal innen M&A før utgangen av året. Da helst - etter mitt syn - annet land enn Gabon og noe som gjelder produksjon. Faktisk et forhold, sammen med hva jeg tror om oljeprisen og vaksinene, som medfører at undertegnede sitter innen olje. Rimeligvis er BWE herrens utvalgte.

Øretrillingen vil trolig fortsette, men ikke utelat at noe fra oven kan endre det hele til noe som medfører løft i aksjekursen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
gunnarius
23.11.2020 kl 11:07 8910

Gitt oljeprisen holder seg, står jeg fast på alt som er skrevet fra min side tidligere om BWE. Imidlertid finner jeg samarbeidsklima innad i OPEC og OPEC+ som mer turbulent enn på lenge. Ingen trodde vel at Russland var det produsentlandet som skulle få det hele til å rase forrige gang, Det synes langt mer uoversiktelig denne gang, dvs om en uke, selv om ingen enighet om å fortsette kuttene i Q1/Q2 vil være en killer for alle - foreligger denne muligheten.

Mye positivt i markedet, men også ting og saker til nøye vurdering. Det hjelper ikke om jeg har klokketro på fair oljepris (generelt sett) og BWE - gitt OPEC+ kludrer det til om en uke. UAE har allerede gått i dialog med OPEC ifm. kvotene og den meldingen fra JMMC for litt siden sa egentlig ingenting annet enn alliansen og enkelte utvalgte bestreber seg på enighet og samhold. Denne gang, dvs. OPEC møte om en uke synes langt mer risky enn forrige gang, hvor Russland lot det hele kollapse. Ja, jeg er livredd det samme kan skje en gang til og har sikret gevinsten for alt innen olje. Ny inngang i BWE senere.Stoler denne gang ikke på OPEC+.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
gunnarius
24.11.2020 kl 17:10 8714

Bra fart i BWE i dag. Som nevnt har jeg tatt en liten pause i oljen, men er alltid på vakt om noe skulle friste. Faktisk mye annet spennende også og det meste opp i dag.

Først nå gjenstår å se om euforien og oljepris vedvarer til etter OPEC møte om noen dager. Selv om bl.a. UAE bruser med fjærene, skal det godt gjøres om denne produsenten eller andre innen OPEC+ lar det hele kollapse, dvs. bryter ut og produserer det man selv vil. På den annen side, Russlands agenda og motvilje om ønsket kutt forrige gang sørget for et skikkelig krakk og kom brått og brutalt, hvorpå oljeaksjene raste i kurs. Har nå egentlig liten tro på gjentakelse, men kan skje.

God grunn for saudiene og Russland til å se litt mellom fingrene - gitt enkelte land overproduserer og ikke innfrir krav om å kompensere for dette.

BWE aksjonærene bør holde et øye med om noe meldes innen M&A. Det arbeides iallefall med dette. Timing er vrien å si noe om.

Rent generelt hefter Covid-19 meget der nede i Gabon og Port-Gentil. Det er vesentlig dyrere å drifte/operere med viruset. Om det er forsvarlig å ikke sitte med BWE vil stort sett bero på oljepris og når operasjonene kan ta til igjen på Dussafu. Kan bli som det gjenspeiles innen flybransjen, man må vaksineres før man slipper ombord. Dvs. krav til vaksinering kan bli det som skal til før det meste går på skinner igjen- og da snakker vi trolig om et lite stykke inn i 2021.

Kjenner jeg meg selv rett - I will be back.

Lykke til BWE aksjonærer!
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
24.11.2020 kl 18:06 8678

Jeg holder en knapp på at OPEC+ denne gangen bruker fornuften og kommer til enighet om fortsatt å balansere produksjonen på fornuftige nivåer.
Nå er det daglig informasjon om vaksiner, nye vaksiner og effektiviteten på disse. Man kan øyne at viruset blir desimert i løpet av 2021, at samfunnene kan vende tilbake mot normalen.
Tenker at OPEC+ ikke er interessert i å sparke benkrok på seg selv forholdsvis kort tid før mer normal etterspørsel etter olje kan oppnås.

Alltid hyggelig når det tekniske og det fundamentale stemmer overens. BWE har passert tidligere topper fra mars og fra august. Positivt signal.
Men så er vi snart oppe på emisjonskurs som kan gi motstand.
Fullt investert for min del. Jeg tror at klimaet for en del av de oljerelaterte vil bli bra framover.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
gunnarius
27.11.2020 kl 22:07 8472

JMMC møte planlagt til i morgen er utsatt, uten å opplyse om årsak, til søndag.

https://uk.reuters.com/article/us-oil-opec-talks/opec-panels-informal-online-talks-postponed-to-sunday-source-idUKKBN2870UN

Kan være klokt å holde et øye med hva media skriver etter møtet på søndag, før mandagens handel.

Hva OPEC+ beslutter 1. desember vil være førende for H1 2021.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
28.11.2020 kl 21:14 8347

Sidsel Wold hadde fasiten klar på NRK nyhetene i dag: Attentatet i Iran var et samarbeide mellom Israel og Trump med sikte på å svekke Bidens alternativer i Iran konflikten.
Tiden for at journalister skal belyse det som har skjedd fra forskjellige vinkler og bringe fram objektive synspunkter er nok forbi for lenge siden.

Konfliktene ser ikke ut til å ha noen ende i Midtøsten og vil nok bidra til å legge et visst press på oljeprisen fremover.




Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
gunnarius
29.11.2020 kl 12:28 8177

Slik markedet tolkes p.t.vil oljepris styres av etterspørsel. De psykologiske faktorene og lettelser innen Covid-19 og uvesentlig uro på kloden vil neppe føre til vesentlige endringer i oljepris, pluss eller minus. Alt synes som om oljepris er kommet for å bli - lower for longer.

Etterfølgende artikkel klargjør på en ryddig måte sannsynlige utfall av hovedmøtet i OPEC+ på tirsdag og indikerer at en rollover med 3 mnd. i prakais er innbakti i nåværende oljepris.

Slik det ligger an nå skal det godt gjøres å ikke bli enige 1. desember.

Utdrag fra artikkel:

Whatever OPEC decides in the much-expected meeting, the biggest market influencer at the moment is demand, Sharma said.

"Until there are clearer signs about where oil demand is heading in the first and second quarters of 2021, oil producers are mere spectators who will react to consumer sentiment," Sharma said, however, voiced his doubt that the positive effects of a COVID-19 vaccine on the market would be instantaneous.

Stressing that an immediate return to pre-pandemic demand levels is unlikely in 2021, "the market suspects OPEC is aware of that," he said.

- 'Current oil prices already reflect 3-month delay'

About the oil prices, Sharma said the market is currently pricing in an OPEC+ and Russia momentary rollover as oil prices are expected to stabilize in the $40-50 range over the near-term.

Martinsen also agreed the current oil prices already take into account the 3-month delay in production cuts, adding that any risk or reward is no longer very attractive ahead of the OPEC+ meeting.

"A 3-month delay to the tapering of production cuts will have a neutral impact on oil prices, as it is very much expected. However, if OPEC+ decides to start easing production cuts from Jan. 1, 2021, we see a downside risk of $3-4 per barrel to the oil price. If OPEC+ decides to delay tapering by 6 months, we see an upside risk of $1-3 per barrel," Martinsen explained.​​​​​​​

https://www.aa.com.tr/en/energy/oil/opec-likely-to-extend-production-cut-at-least-3-months/31174
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
07.12.2020 kl 13:42 7739

BWE jokker litt fram og tilbake tett oppunder emisjonskursen fra februar.
3 ulike hendelser som kan bringe den over kr. 24,40:
1. Nyheter fra Dussafu; arbeide med borring og tilkobling gjenopptas.
2. Oljeprisen etablerer seg over 50 USD.
3. Generelt jule- og nyttårsrally.
Håper på nr. 3 for min del, hadde vært en fin begynnelsen på nyåret etter et traurig år med pandemi.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
fastinvest
10.12.2020 kl 09:30 7550

Usikker om vi når 402 kr neste år men Pareto har kursmål på 45kr og alle har kursmål langt over dagens kurs.
BEW er vel det beste oljecaset på børsen. Vi kan fort få nye kursmål over 50kr.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
10.12.2020 kl 17:08 7468

Er også usikker på om vi når 402 kr til neste år ...
I første omgang må vi komme oss over emisjonskursen fra februar.
Med oljepris over 50USD ser det ut til at markedet ser igjennom usikkerhetsmomenter som lageroppbygging og interne uenigheter innad i OPEC og heller fokuserer på økt etterspørsel i løpet av 2021.

Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
11.12.2020 kl 11:19 7345

BWE: KEPLER CHEUVREUX OPPJUSTERER KURSMÅL TIL 58, FAVORITT I NORDISK SEKTOR
Oslo (TDN Direkt): Kepler Cheuvreux oppjusterer kursmålet på BW Energy til 58 kroner pr aksje, fra tidligere 38 kroner etter økte oljeprisprognoser.
Det fremgår av en oppdatering fredag.

Selskapet omtales som meglerhusets favorittaksje i den nordiske sektoren.

"Aksjen er den som har gått best av de oljeaksjene vi følger, og med vårt kursmål så tror vi at dette vil fortsette i 2021", skriver meglerhuset.

De høye investeringsnivåene i Gabon er fremdeles hovedårsaken til at kontantstrømmen vil være begrenset i 2021 og deler av 2022, men inn mot 2023 vil fri kontantstrøm øke, som er hovedbegrunnelsen for at meglerhuset er positiv til aksjen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
gunnarius
11.12.2020 kl 20:18 7202

Hyggelig å se at heading i denne BWE-tråd synes korrelere med andre i bransjen, jf. Kepler kursmålet og øvrige generelle vurderinger av BWE.

Dette sagt, markedet synes innta en bull holdning som baseres på forventning, mer enn reell etterspørsel.

Uten tvil, ja til olje H2 2021. Spørsmålet blir om man tør spekulere i om BWEs gjenopptakelse av operasjonene planlagt "late Mach", med online de to siste prod. brønene ifm. Tortue Fase 2 til Q3, 2021. ref selskapets Q3 2020 pres. Denne informasjon samsvarer også hva CEO i Panoro sier bl.a. på CC. Dvs. "summer" flytte riggen opp til Hibiscus for mulig letebrønn.

Hva selskapet kan melde er noe innen M&A, uten at man kan feste lit eller vite timing.

Det hele koker ned til at mest sannsynlig vil ikke Dussafu JV, til tross vaksinene, kunne starte opp med myndighetenes smittevernløft, før til våren. Også Norve er på Borr Drillintgs flåteplan nevnt som fra mars 2021.

Hva jeg nevner , dvs. fyr i teltet fra mars 2021 rent operasjonelt behøver ikke bli faktum, men slik info fra respektive selskap kan tolkes - og at Covid-19 tillater, blir det mye boring fra vår 2021.

Frem til den tid kan både lagertall og riggtelling sette oljen under press. Markedet vet at Norge tilfører - etter prodkutt oppheves, sent i desember, ca. 300.000 f/d fra januar 2021. Dette sammen med planlagt fra OPEC+ 500.000 f/d fra januar og trolig også for februar og mars, vil øke den totale produksjonen av olje ut i markedet.

Et forhold som ikke ble løst på forrige OPEC+ møte var UAEs kjepphest, ikke forlenge kuttene før alle overholdt egne kvoter, forble uløst. Dvs. OPEC bare skjøv det hele under teppet ved å utsette kompensasjonsforpliktelsen for de som overproduserer. Denne overproduksjonen kan medføre at markedet mister tillit til OPECs overholdelse/innfrielse av hele konseptet.

Dette kommer sammen med at USAs shale - i de shale-feltene som har mulighet for å øke produksjonen kjapt, herav Permian som også ved denne Baker Hughes riggtelling økte (+5), sannsynligvis blir stimulert til å gi gass.

Markedet synes ikke være i tvil, oljeprisen blir ikke påvirket særlig av lagertall eller riggtelling, men for hvor lenge?

Det mest logiske i en slik setting er trolig å bli sittende, men usikkerheten for Q1 og oljepris kan ikke kun baseres på eufori pga Covid-19 og vaksinene, som vil ta tid for å kunne bli opphevet div. smitteverntiltak.

Igjen, ja til olje H2 2021 - innen den tid - oljeprisen vil trolig bli satt under markant press før markedet får dokumentert kontroll på lageroppbygging/riggantall og fjerning av smitteverntiltak - les økende reell etterspørsel.

At Asia bidrar positivt til å ta unna olje må anses som positivt og kan medføre en viss stabilitet i prisnivå.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
slejpner39
12.12.2020 kl 00:36 7043

Gunnarius

Undertegnede har også sine tvivl angående stigende oliepris H1 2021.
Dermed menes at vacciner må være fremskredet mht. at vaccinere befolkning førend forbruget kommer op.
Der må med andre ord gang i flytrafikken og rejser med bil landene imellem.

Har solgt alle mine Panoro aktier undtage de der er i pensionsdepot. Men de kan også fort ryge ud af døren.
Har i stedet sat midlerne i Touchstone Explorations og North Energy, forventer at være der i 3-6 mdr.
Når tiderne for olie bedrer sig, er det igen tid for BWE og kanskje Panoro.
Olie er for usikkert efter min mening pt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
12.12.2020 kl 18:56 6814

Unormalt Høy Omsetning på 578 % enn det vanlige på Fredag. Kursen skal videre opp. Robotene på børsene styrer det meste for tiden.
Redigert 21.01.2021 kl 08:03 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.12.2020 kl 21:30 6651

https://finansavisen.no/nyheter/markedskommentarer/2020/12/13/7597738/molsaeter-kjop-bade-fornybare-energi-samt-olje

BW Energy- Kjøpsanbefaling igjen :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Foreigner
14.12.2020 kl 10:59 6400

Fair value NOK 456:) It is in internet so it must be true:)

https://simplywall.st/stocks/no/energy/ob-bwe/bw-energy-shares
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
14.12.2020 kl 19:42 6250

De der er totalt useriøse. PEN f.eks handles 90 % under fair value. QEC skal øke inntektene 64% pr. år.

Har stusset på den siden selv, men den er bare tull. Prøv selv med andre selskaper.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Foreigner
14.12.2020 kl 21:58 6115

I kind of agree:) PNOR Fair value NOK 0.000013 :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
15.12.2020 kl 20:13 5886

Høy omsetning før helgen, videre opp i dag. Endelig på rette siden av det som jeg betalte for «Offering shares».
DN skriver om «Julenisserally» på børsen i New York, og med oljepris over USD 50 fortsetter vi nok oppover i morgen.

Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
gunnarius
16.12.2020 kl 00:14 5767

Helt riktig at aksjen prises høyere. Momentum samsvarer med oljepris og vaksinene. Likefullt ligger en usikkerhet i at en treghet og usikkerhet i vaksinering og speed. Dvs. vaksinene og det euforiske kan på selvstendig basis ikke bære all videre oppgang.

Før eller siden vil markedet ta innover seg prognoser og etterspørsel som div. byrå/org. leverer fortløpende.

Det afrikanske kontinentet kan neppe gjennomføre vaksinering til befolkningen før sent i 2021. Vil gjerne se en langvarig og samlet effekt av vaksinering og i hvilket tempo dette kan medføre høyere forbruk av olje.

Fremdeles gjelder den klassiske formelen tilbud/etterspørsel. Lettelsesrallyet skal man imidlertid ikke neglisjere.

Amena Bakr skriver bl.a. på twitter:

The next opec plus ministerial meeting is planned on the 4th of January. That’s when officials will decide whether or not to add another 500k of production in Feb. #OOTT #opec

Her vet vi allerede at UAE og andre OPEC+ produsenter trolig vil legge press på slik at produksjonen økes med 500.000 f/d. Dette alene vil neppe svekke det substansielle rundt olja, men det er den mulige uenigheten om veien videre som kan påvirke oljeprisen.

Videre fremstår Iran mer aggressivt og har allerede meddelt at produksjonen skal økes.

(Reuters) - Iran has instructed its oil ministry to prepare installations for production and sale of crude oil at full capacity within three months, state media said on Sunday, ahead of a possible easing of U.S. sanctions after President-elect Joe Biden takes office.

https://www.reuters.com/article/us-iran-oil/iran-prepares-to-raise-oil-exports-if-sanctions-eased-state-media-idUSKBN28G0DF

Man vet også at Iran allerede omgår "regelverket/sanksjonene":

According to documents, IR & #Venezuela use the names of scrapped ships to transfer their oil products and circumvent US sanctions. In the latest instance, a ship named Ndros docked at Venezuela's Jose port to load 1.9m barrels of crude oil headed for Asian markets.

On the high end, U.S.-based TankerTrackers.com, which uses satellite imagery to follow deliveries, estimated Iranian crude oil exports hit 1.2 million barrels a day over the fall, up from 481,000 barrels a day in February.

Meanwhile, SVB International in Washington said Iran exported 585,000 barrels of crude oil a day in November, up from 230,000 earlier in 2020. Petro-Logistics saw an increase in exports to about 447,000 barrels a day, from 222,000.

https://www.wsj.com/articles/iranian-oil-exports-rise-as-tehran-circumvents-sanctions-finds-new-buyers-11608052404?reflink=desktopwebshare_twitter

Det kan med rimelighet antas at Iran med president Biden kommer til å øke oljesalget.

Følg også med på Libya:

Production of crude oil in Libya has risen to 1.28 million barrels per day, according to Reuters on Monday.

The National Oil Corporation announced that the revenues from exports of crude oil, gas and various oil products for the month of November had doubled to approximately 750 million US dollars, registering an increase of in excess of 200% from the previous month.

Oil experts confirmed in November that the speed of recovery in the production of Libyan oil has exceeded all expectations.

https://www.libyaobserver.ly/inbrief/oil-production-libya-rose-128-million-barrels-day

For kortsiktig gevinst i et trading perspektiv er aksjen et fornuftig objekt. På lengre sikt ville jeg personlig satt pris på at det hele sementerte seg bedre. Føler at olja pt befinner seg i et slags vakuum. Operasjonelt legger lite til grunn som tilsier bråhast, ettersom det neppe blir fart på Dussafu før ultimo mars neste år. Oljeprisen kan selvfølgelig øke med noen små dollar per fat, men om dette er nok til å friskmelde olja i denne omgang er usikkert. BWE som selskap derimot synes stå fjellstøtt.

Vil gjerne få med meg div. januar-tall før eventuelt "all in". Å snu kappen etter vinden gjelder fremdeles.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
17.12.2020 kl 17:47 5492

ATH sluttkurs i dag, 10% over IPO fra februar, og nå er det vel få grunner til å se seg tilbake.
Har også vært god omsetning den siste uken, tenker at en del IPO aksjer har kommet på nye hender - som ønsker profitt fremover.
Ser ut til at topp 20 sitter på hele 88% av aksjene. Ikke så mange ledige aksjer for oss som er lenger nede på listen - eller for nye som vil inn.

IPO i februar kom på max uheldig tidspunkt, akkurat når viruset slo til i Vesten og tvang børsene nedover. Utgangspunktet for IPO var prisleie kr. 34,20 til kr. 36,60, men p.g.a den uheldige timingen ble prisen kr. 24,40.
Nå ser det lysere ut, oljeprisen oppover mot det den var i februar, ressursgrunnlaget på Dussafu oppjustert siden den gang ( stedet hvor man finner olje uansett hvor man setter borret ).
Et mål for aksjekursen på noen måneders sikt må være opp mot utgangspunktet for IPO, ca kr. 35,-

Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
gunnarius
21.12.2020 kl 08:33 5245

Aldri kjedelig med olje. Det svinger hit og dit – og vil fortsette med dette også videre fremover.

Imidlertid må markedet nå ta innover seg at det ikke er rett frem for sikker og omfattende vaksinering. Mutasjoner i viruset kan sette en demper på euforien og sette en kile til max produksjon for langsiktig levering. Dvs. vaksineprodusentene vet ikke eksakt til enhver tid genetikken og må dedikere ny produksjon gjeldende virusstatus.

Markedet avventer nå om mutert virus særlig i UK og Sør-Afrika kan få betydning for effekten av allerede designet vaksine. Uansett om ikke mutasjonene «biter» på vaksinene som så langt er tilvirket, vil mutasjoner som nå rapporteres trolig medføre raskere spredning og et diffust bilde.

Til tross stimulus package i USA nå er meldt klarert og skal voteres over, sender markedet oljeprisen ned mot $50. Det var rimeligvis ikke noe slikt investorene hadde sett for seg at effekten av stimulus package skulle medføre.

Det kan nå legges til grunn at det meste som skulle stimulere oljeprisen er tatt ut i markedet vil trolig innrette seg etter den klassiske formelen tilbud/etterspørsel. Her vet vi at oljeproduksjonen i OPEC øker med 500.000 f/d fra januar. Videre vet vi at OPEC 4. januar vil melde om også 500.000 f/d skal økes fra februar. Her tror jeg på at særlig UAE kan komme til å skape negative bølger om ikke denne økningen for februar gjennomføres.

Det er verdt for investorene å merke seg at det i helgen har det vært hektisk møtevirksomhet, hvor representanter på høyeste hold har frekventert hverandre. Tenker da på Saudi Arabia vs. Russland og Iran. Dersom hensikten er innen det geopolitiske kan dette angå at saudiene og Iran knyttes tettere opp mot Russsland eller mer sannsynlig: Grunnen redes for OPECs 4. januar møte og videre samrbeid, hvor så langt ikke UAE eller de andre offisielt har blitt tatt med i samtalene.

Jeg forventer et turbulent 4, januar møte, men igjen: Oljen er håpløs å si noe som minner om fasit. Uansett, UAE kommer til å legge press på OPEC om å øke produksjonen. Norges kutt i prod. ~¨300.000 f/d bortfaller fra januar år. Russland er indikert å øke som følger:

Oil exports from Russia's Primorsk port set to rise to 10.7 million tonnes in January-March 2021 vs 10 million tonnes planned for exports in October-December 2020, according to the document.

https://www.brecorder.com/news/40042686

OPEC+ kommer trolig til å fortsette med å overprodusere, Iran har meldt ramp up og Libya har sendt >1 mill. f/d ut i markedet. Shale, særlig Permian har økt riggene med rundt +5 per uke og er spesielt dedikert til videre økning. Permian reduserte rundt 10% pga. koronaen og de andre 20-30%. Se opp for at «villdyret våkner», men det vil nok ta noe tid.

Riktig nok er det positive signaler hva angår økende etterspørsel i Asia, men det sannelig etterspørselsfaktorer som butter i mot også. Også red. i lagring til sjøs.

I skrivende stund oljeprisen ned 3.44% til $50.56.


Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
21.12.2020 kl 18:18 5077

Muterende virus øker utvilsomt usikkerheten.
Dog positivt at oljeprisen holder seg over USD 50, og at BWE holder seg over IPOkurs. IPO bør nå være støtte.
3 mnd chart på både oljepris og BWE så ser det ut til at dagens foreløpig er en hump på veien.
Tar vaksinene knekken også på mutasjonen, mutasjonene ?
Ikke godt å si, enig i at usikkerheten er stor.



Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
gunnarius
22.12.2020 kl 09:33 4925

Litt lesestoff for de av dere som tenker oljepris og hvor raskt Iran kan få løftet sanksjonene. Iran er allerede i gang med ramp up av produksjonen, men hindres av export pga. sanksjonene.

EU fremstår nå som en sterk pådriver for å få til en forlenget/revidert atomavtale. Det er valg i Iran i juni 2021 og partene (USA og EU) må smi mens jernet er varmt. Iran på sin side har inngått strategisk samarbeid med Russland. Irans olje vil trolig snarlig bli del av det totalbildet man må ha for å kunne forstå tilbud av olje i markedet. Løftes sanksjonene, blir det bånn gass fra Irans side. Landet har mye å ta igjen. OPEC kan neppe nekte.

EU foreign ministers pave way for revival of Iran nuclear deal

Step would allow Tehran to come back into compliance with deal, so long as US sanctions were lifted

https://www.theguardian.com/world/2020/dec/21/eu-foreign-ministers-pave-way-for-revival-of-iran-nuclear-deal

Iran sees Russia as 'strategic partner', views close within OPEC+, Zanganeh says

https://uk.reuters.com/article/oil-opec-russia-iran/iran-sees-russia-as-strategic-partner-views-close-within-opec-zanganeh-says-idUKC6N2GI01W

Stilte i mitt siste innlegg ovenfor spørsmålet hvorfor det på regjeringshold fra Saudi Arabia og Iran ble sendt representanter sist helg til Moskva. Svaret er trolig at Russalnd ser et geopolitisk tilsnitt til å knytte Iran nærme seg, samt saudiene og OPEC forsøker allerede nå å rede grunnen, slik at ikke Iran pøser på med mer olje ut i markedet, enn hva som vil kunne holde oljeprisen sånn noenlunde oppe.

Slik dete hele fremstår i dag må påregnes at både Libya og Iran vil være oljeprodusenter med tilgang og betydelig volum til markedet. Iran mest sannsynlig via OPEC om kort tid. Jeg tror vi snakker om noen små mnd.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
cinet
28.12.2020 kl 09:19 4664

Oljeprisen vil krype oppover. BWE blir børsvinner 2021.
Schieldrop :
– Har vi sett 60 dollar fatet for siste gang? Absolutt ikke! Har vi sett 70 dollar fatet for siste gang? Absolutt ikke!, sier han og legger til:

– Vi vil se en akselerasjon i oljeetterspørselen i andre halvår 2021. Som regel er dette en ganske positiv driver for oljeprisen. Jeg tror vi kommer til å se oljepriser over 60 dollar fatet da.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
gunnarius
28.12.2020 kl 09:57 4602

Flere oljeaksjer har i det siste gått opp >20%. Da blir spørsmålet for de som ikke sitter long, hva kan forventes i H1 og H2? Tror også at 2021 blir preget i koronaens navn. Både det operasjonelle (sendrektighet) og oljepris synes bli liggende slik Russland legger til grunn:

Novak says Russia backs OPEC+ 500,000 bpd oil output hike from February

https://in.reuters.com/article/oil-opec-russia-idINKBN28Z0AQ

Det er mange som banker på døren og vil inn med større tyngde: Libya, Irak, UAE og Iran med flere. Spesielt UAE synes etter mitt ståsted å fremstå som kilde til uro.

Synes OPEC+ framstår som mer fragmentert enn på lenge. Vi får se om det er slik harmoni og innbyrdes respekt, at oljeprisen kan holde seg >$50 – også etter møte 4. januar inkl flere viktige nøkkeltall medio januar.

Enkelte shale felt sakker akterut og alt kan ikke legges på Permian innen shale og annen prod. i GoM. Vil gjerne se disse shale-talla.

Vaksinene kommer, men vil ta tid. Videre vet man ikke den fulle effekten av mutasjonene.

Veldig usikker på oljepris i oljeåret 2021. Men tror mye allerede er tatt ut innen oljeaksjene, særlig om operasjonene og utbygging settes videre på hold og vaksinene blir gjenstand for tvil.

NOTE:

Bare så det ikke skal se ut som om undertegnede skriver i motstrid med heading og angående underprising. Ved den tid jeg publiserte innlegget (25. okt.) lå BWE 26. okt. på NOK 15. I dag NOK 27. Dvs. har gått opp 80% siden innlegget ble innsendt. Det er bl.a. dette kombinert med nærstående oljepris/korona som medfører tvil og videre suksess før om en del mnd. BWE som langsiktig case, like sterkt.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
cinet
28.12.2020 kl 15:12 4492

Nøkkelen til stabil /økende oljepris, ligger i hvordan den hjelpeløse Biden har tenkt å forholde seg til Iran. Med en stabil/svakt økende oljepris vil BWE bli en av 2021 rakettene. Husk kursmål på opp mot 57 :)
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
gunnarius
29.12.2020 kl 09:17 4358

Greit at det vurderes og avventes et vindu for påfylling, men nå synes aksjen noe vel høyt priset, særlig relatert øvrige oljeaksjers oppgang. Noe snodig handel, hvor den kunstig trekkes oppover. Oljeprisregime ligger lengt unna gamle høyder, hvor aksjen ikke responderte. I tillegg har man koronaen. OPEC+ har fremdeles overproduksjon med 7.2 mill. f/d.

Q1 2021 og ikke noe nytt av news fra selskapet, tror jeg aksjen kommer til å korrigere ned. Iallefall til å matche de øvrige oljeaksjene. En singel analyse med høyt kursmål som ser frem mot 2022/2023 er ikke all verden å basere det hele på.

Giovanni Staunovo🛢 Retweeted
CN Wire
@Sino_Market
·
1h
Long-term oil prices unlikely to go above $50/bbl: Russia's Siluanov.
#oil #OOTT #Russia

Kommer trolig et vindu i 2021, ikke bråhast her. Operasjonene/utbygging satt på hold. Hadde oljeprisen vist stabilitet hen mot gamle høyder hadde det stilt seg anderledes. Men med så mye usikkerhet rundt olja og koronaen, kommer trolig et bedre og fordelaktig kjøpstidspunkt, for de som vil inn eller fylle på.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
gunnarius
30.12.2020 kl 16:40 4202

Ikke helt avskriv USA og da særlig shale:

Fourth Quarter | December 30, 2020

Oil and Gas Activity on the Rebound, Outlook Improves

https://www.dallasfed.org/research/surveys/des/2020/2004
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Kaisovski
30.12.2020 kl 17:21 4163

Kommer sikkert et bedre tidspunkt ja, men enn så lenge tøffer BWE-toget videre, med god økning dag for dag:)
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.12.2020 kl 19:48 4082

Nå er det vel ikke bare et meglerhus som har høyt kursmål og omtaler BWE som favoritt innen sitt segment. Pareto hadde vel en analyse i vår hvor de mente BWE kunne forsvare en kurs på 36 ved oljepris á 50USD. Pareto har vel senere oppgradert til opp på 40 tallet en plass.

Tror BWE blir en god aksje å eie i 2021.

Håper du fortsetter med dine solide innlegg! 👍
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
gunnarius
30.12.2020 kl 20:30 4048

Veldig nysgjerring på hva OPEC+ beslutter i møte 4. januar. Går det som jeg tror, så vil Russland og minst UAE sørge for at shale knebles ved moderat/fair oljepris fremover. Mener markedet ikke helt har forstått innholdet og konsekvens av den link jeg opplyste tidligere i dag:

https://www.dallasfed.org/research/surveys/des/2020/2004

Gitt det viser seg at shale og USAs prod. er på vei opp (decline har stanset) og stimuleres av en oljepris ala i dag eller økende, kan resultatet bli langvarig oljepris som Russland tilstreber, nemlig $45-55.

Derfor vil en eventuell økning i prod. med 500.000 f/d for februar trolig medføre et like dykk i oljeprisen. Okkesom, dette tåler BWE.

Vil likefullt tilføye at handelen bærer preg av å booste aksjekursen kunstig, dvs. det er ikke fremkommet noe fundamentalt nytt. Den aggressive øretrillingen synes være over. Likefullt fyker BWE forbi de fleste oljeselskapene. Som (BWE) etter mitt syn styres for mye slik at naturlig kursutvikling hemmes.

Fra 26. okt. har PEN gått ca. 53%, AkerBP 45% og BWE 85%. Dette er noe vel spenstig for BWE, til tross det ligger latent mye uforløst. Jeg tror fremdeles at med oljepris under $50 og operasjoner - og videre utbygging satt på hold - vil aksjen kunne svinge ned mot utvikling de øvrige oljeaksjene. Sa han, som avventer et påfyll. Men kanskje aller mest: action Dussafu og viruset kneblet.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
04.01.2021 kl 21:49 3768

BWE har så langt ikke latt seg affisere av kortsiktige bekymringer og fortsetter oppover i stigende trendkanal. Er jo et spørsmål hvor lenge den sterke stigningstakten kan fortsette før det kommer en pustepause.
Solgte en del av beholdningen i dag for å sikre litt gevinst, men sitter fremdeles igjen med mesteparten.
BW selskapene, finansinstitusjoner og fond er langsiktige i BWE. De forholdsvis få aksjene som er ledige havner også på lange hender som ser lenger framover enn et halvår. Tror at dette er en av hovedårsakene til den sterke stigningen som vi har sett.


Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
gunnarius
05.01.2021 kl 01:36 3632

Fryktelig vanskelig å vurdere oljepris og pandemien samlet. Det kommer så enormt mye input fra alle hold.

Hva OPEC+ møte i dag - uten endelig vedtak og man forsetter i morgen beviser - er at Russland blir vrien å stagge. Må si at UAE overrasket meg stort. Hadde forventet at en rollover var det siste man kunne forvente fra nevnte hold. Forrige gang i desember var UAE den part som agerte som en rebell og mente at produksjonen måtte økes, men ikke nå lenger tydeligvis. Er det bl.a. dette Novak reagerer så sterkt på? Hans uttalelse om at enkelte land agerer ambivalent, medførte trolig irritasjon i Russlands rekker. Dvs. blir Russland med på rollover, kommer det en sannsynligvis en takk for sist i nær fremtid.

Registrerer at oljeprisen la seg under $51. Like fullt mener jeg at markedet allerede nå tar høyde for at saudienes forslag kan bli stående som endelig i morgen eller det blir et kompromiss. Selv med Saudi Arabias forslag, tviler jeg på at oljeprisen vil gå særlig høyere enn $53. En rollover på 500.000 f/d kan mer ha en symboleffekt enn reell innvirkning. Klart det påvirker prising av olje, men en rollover er ikke særlig mye mer enn at Alberta tar opp å sende tungoljen sin med jernbanen, slik det er meldt.

Tross alt finnes positive tegn på økende etterspørsel. Transport av varer og tjenester tar seg kraftig opp. Forbruk av jet fuel og bl.a. diesel øker bra. Asia holder en god del av oljeprisens tendenser oppe. I mot butter det med nedstenging og mutasjoner, med mutert virus som er langt mer smittsomt. Vi har på ingen måte sett den fulle effekt av vaksinenes effekt eller mutasjonene. Slikt tar tid.

Derfor vil medio denne mnd. være viktig hva angår tallmateriale fra prognosebyråene og OPEC for desember.

Lagertallene fra API og EIA må følges og blir vektlagt.

Når det gjelder Gabon vil uansett BWEs mulighet til å ta opp boring og videre utbygging være noe av det mest sentrale. Oljeprisen er viktig, men desto viktigere er det, gitt fair oljepris som ikke kollapser, at myndighetene i Gabon gir grønt lys. Hva med slikt signal – gitt Sør Afrika har sin muterte utgave av viruset og en annen gjelder for UK. Utover det «første» Covid-19 viruset, møter Afrika og Gabon nå koronaen undergitt flere avarter av viruset, hvor Gabon så langt ikke kan si noe konkret om vaksinering eller ved den tid det hele kan normaliseres.

Slik det hele tolkes fra min side, betyr det ikke all verden om oljeprisen avviker fortløpende med et par dollar. Det viktigste må være å komme i gang – få normalisert det hele. Og usikkerheten tynger trolig videre langt inn i 2021.

Registrerer at maskinene i handelen synes være innstilt på å trekke aksjekursen til BWE kunstig raskt oppover, med oljeprisen som grunnlag. Andre faktorer må vektlegges tungt og bør danne grunnlag for det substansielle i aksjen. Atter en gang, kursmål og analyser forandrer ikke på nevnte forhold, men kan brukes som brekkstang for å jekke opp kursen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Løkkøye
06.01.2021 kl 15:36 3458

Saudiaraberne trumfet møtet i OPEC. Analytikerne lar seg overraske; « forbløffende», « for godt til å være sant» kan man lese fra det holdet.
Er det overhode noen analytikere som har truffet på spådommer for oljeprisen og utfall av møter i Coronatiden?
Min spådom videre - som bør være like god eller dårlig som noen andre - stabil oljepris fram til møte i mars. I mars vil vi se konturene av at vaksinene begynner å virke. OPEC+ slipper litt opp, men høyere tilbud blir spist opp av svakt stigende etterspørsel. Oljeprisen styrker seg videre på forventninger om vaksineprogrammene og at samfunnene kan vende tilbake mot normalen.

Leste også at en analytiker brukte uttrykket «happy hour» om OPEC møtet.
Man kan vel si at det har vært mange happy hours i BWE aksjen de siste ukene og månedene. Trendkanalen holder stand, trender og momentum skal man ikke kimse av.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
cinet
08.01.2021 kl 14:33 3286

Husk denne anbefalingen fra 11.12.20;
For BW Energy er kursmålet løftet fra 38 til 58 kroner, og meglerhuset omtaler BW Energy-aksjen som sin favorittaksje i den nordiske sektoren.
«Aksjen er den som har gått best av de oljeaksjene vi følger, og med vårt kursmål tror vi at dette vil fortsette i 2021», skriver meglerhuset i en oppdatering, ifølge TDN Direkt.
Det tilføyer at høye investeringsnivåer i Gabon fortsatt er hovedårsaken til at kontantstrømmen vil være begrenset i 2021. Inn mot 2023 vil fri kontantstrøm derimot øke, som også er hovedgrunnen til at meglerhuset ser positivt på aksjen.
BW Energy-aksjen kryper stadig oppover , og Kepler Cheuvreux ser fremdeles nesten dobling i aksjen.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
gunnarius
11.01.2021 kl 08:29 3050

Helt tydelig at koronaen påvirker fremdrift og høyere OPEX – Tortue/Dussafu. I dag opplyser Borr Drilling at Norve og boring på Dussafu er planlagt i løpet av april. Dette medfører en liten endring fra guidet «late March».

The previously announced LOI for the Norve, which is currently warm stacked, has been converted into a contact for two wells plus one option with BW Energy which is expected to commence operations in Gabon during April 2021.

Her kan det neppe bli tidligere, men snarere senere, ettersom koronaen ikke kan antas bli brakt under kontroll med det første. Gabon kan så langt ikke bekrefte at vaksiner er tilgjengelig, selv om landet planlegger med vaksinering en gang i 2021. Afrika rent generelt hefter.

Gabons kvote fra OPEC på 155.000 f/d medfører at også Dussafu JV og derved BWE må produsere mindre enn planlagt og hva som er mulig.

Noen som kan legge ut hele artikkelen fra Africa Intelligence:

GABON

OPEC quotas: Libreville's oil cartel snub leaves output almost unscathed

Libreville's decision to flout OPEC quotas confounded predictions of a sharp drop in production but failed to stem a fall in revenue. [...]

For at heading i mitt hovedinnlegg fortsatt skal gjelde, husk på at innlegget ble skrevet i en tid hvor det ble guidet med mulig oppstart ultimo 2020. Dvs. før man visste at koronaen ville trenere til en gang i 2021.

Akjsen har innfridd allerede ifm. underprising som jeg skrev i heading i innlegget av oktober. Dvs. aksjen har gått fra 25. okt. NOK 15 til over NOK 30. Det er faktisk alt for mye vs. f.eks. AkerBP og PEN, bare for å nevne to. Aksjen trekkes oppover bevisst av aktører, uten at det materielle er endret. Ei heller ifm. fremdrift og koronaen, snarere motsatt. Oljeprisn ja, men den gjelder også for de andre innen olje.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
cinet
12.01.2021 kl 13:48 2908

"alt for mye" er det ikke. Vi tar imot det som kommer. Sammenligningen med PEN og AkerBP skurrer litt. Husk også at det kun er ca. 25 % "frie" aksjer i BWE. Afrika er langt mindre rammet av Corona, pga bl.a. ung befolkning. Brasil vokner snart, og da tar det trolig av ...utover våren 2021. BWE har også foretatt store nedskrivinger (106M NOK i mai-20)
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
12.01.2021 kl 14:56 2856

«Afrika er langt mindre rammet av Corona»

Men jommen er de strenge i Gabon likevel på tross av kun 66 dødsfall. At det skal være så vanskelig å bore er nesten ikke til å tro. I Sør-Afrika som er hardt rammet bores det. I Nordsjøen og Norskehavet bores det også. Det er borevirksomhet i mange land. Både i Afrika og verden forøvrig.
Redigert 21.01.2021 kl 08:37 Du må logge inn for å svare