Hva Skjer’a ?

BioBull
BGBIO 26.10.2020 kl 09:14 1265112

225000 aksjer omsatt før 09:10 på stigende priser på en «negativ børsdag»....
Her er det definitivt noe som skjer - stay tuned...
Redigert 29.04.2021 kl 12:45 Du må logge inn for å svare
OceanQ
19.12.2020 kl 01:23 8095

Har det virkelig noe å si? Antar dere har sett at det går ann å trykke omvendt rekkefølge. Dessuten er det bare å starte en ny tråd om infoen her er et "ekkokammer".
For mitt vedkommende setter jeg pris på all infoen her på tråden. Skulle det bli for mye, så er jeg såpass heldig at jeg kan la være å lese det...
Redigert 21.01.2021 kl 08:28 Du må logge inn for å svare

Like 👍🏻

Og dette kommer!
Redigert 21.01.2021 kl 08:28 Du må logge inn for å svare

Da har du ikke lest veldig mye med substans. Den beste på å analysere BergenBio var Lars Mørland Knudsen på tekinvestor. Han tar doktorgrad /Phd på DNR. Han var så dyktig at han nylig ble rekruttert til Equity Research Analyst i Arctic Securities og har derfor måttet forlate diverse fora. Håper ikke Mørland Knudsen ble kjøpt av Trond Mohn for å holde kjeft. Det som blir presentert her er bare svada. God jul.
Redigert 21.01.2021 kl 08:28 Du må logge inn for å svare
BioBull
19.12.2020 kl 19:08 7750

Nye varianter COVID-19...
Bemcentinib er bedre enn «gamle vaksiner»

Ny variant av korona i England – Norge følger nøye med

England innfører et nytt smittevernnivå i deler av landet. Det opplyser statsminister Boris Johnson lørdag.
REISESTOPP? Folk venter på tog på Euston stasjon i London fredag denne uken. Et av tiltakene flere spekulerer i at kan komme er reisenekt mellom enkelte områder i England.
REISESTOPP? Folk venter på tog på Euston stasjon i London fredag denne uken. Et av tiltakene flere spekulerer i at kan komme er reisenekt mellom enkelte områder i England.
Ola Mjaaland Journalist
Kristian Elster Journalist
Del
Oppdatert for 2 min siden
Fra før har England hatt tre smittevernnivåer etter hvor mye smitte det har vært i de forskjellige regionene.

Lørdag innførte landet et nytt nivå – nivå fire- som skal gjelde i deler av London og Sørøst-England.

De nye reglene gjelder fra søndag morgen og innebærer i hovedsak at folk i områdene med nivå fire må holde seg hjemme.

Butikker som selger ting som ikke er nødvendige for livsopphold vil måtte stenge.

Statsministeren sa at de planlagte lettelsene som skulle gjelde for juledagene, ikke vil gjelde for områdene på nivå fire.

De nye reglene ble innført etter flere timer med krisemøter i regjeringen lørdag.

Mer smittsom variant av viruset
En ny økning i smitte kan skyldes den nye varianten av korona. Den nye varianten er hittil funnet hos 1108 personer, hovedsakelig i det sørøstlige England.

Sjefs-epidemiolog Chris Whitty i Storbritannia sier at det nye viruset kan spre seg raskere.

Ifølge Boris Johnson er den nye varianten 70 prosent mer smittsom enn tidligere varianter. Han sier at det såkalte R-tallet er 0,4 høyere ved den nye varianten.

– Dette sprer seg svært raskt, sier Johnson.

Helsemyndighetene har imidlertid ingen beviser for at viruset har mer dødelighet eller påvirkning for vaksinene, ifølge Reuters.

I Skottland er det oppdaget 17 tilfeller av det nye viruset. Førsteminister Nicola Sturgeon i Skottland innfører nå nivå fire i hele Skottland fra og med 2. juledag.

Samtidig utsettes skolestart i det meste av Skottland til 11. januar.

Har varslet WHO
Britene har varslet Verdens helseorganisasjon. Samtidig jobber de med å få oversikt over viruset. I Norge følger helsemyndighetene med.

– Folkehelseinstituttet følger nøye med på mutasjoner og andre endringer i viruset både nasjonalt og internasjonalt.

Det sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI) til NRK.

Line Vold
Avdelingsdirektør Line Vold i FHI.
Vaksineeffekt?
– Mange av de nye tilfellene i Sørøst-England er nå smittet med akkurat den nye varianten. Det jobbes med å undersøke om varianten de har oppdaget har endret egenskaper, for eksempel når det gjelder smittsomhet, sier Vold i FHI.

PROTEST: ikke alle er enige i at nedstenging er riktig å gjøre, her under en anti-nedstenging-demonstrasjon i London lørdag.
ikke alle er enige i at nedstenging er riktig å gjøre, her under en anti-nedstenging-demonstrasjon i London lørdag.
Stadig flere doser med vaksine kjøres ut i Storbritannia og resten av verden om dagen. Mange spør seg nå om vaksinen vil virke på et mutert virus. Helseminister Matt Hancock i Storbritannia sier at det er svært lite sannsynlig at denne mutasjonen ikke vil svare på en vaksine.

– Vi følger ekstra nøye med på endringer i det såkalte spikeproteinet som er i taggen i viruset. Denne taggen er viktig for virusets evne til å smitte mennesker. Endringer der kan derfor komme til å ha betydning på for eksempel smittsomhet og vaksineeffekt, sier Vold.

Hun sier at ifølge britiske helsemyndigheter er det foreløpig ikke noe som tilsier at den nye virusvarianten fører til mer alvorlig sykdomsforløp eller dårligere vaksineeffekt, men dette kan selvsagt også endre seg.

– Den nye vaksineteknologien med bruk av m-RNA gjør at man kan endre vaksinene slik at de kan målrettes mot nye varianter av viruset slik at man ikke begynner på scratch dersom nye varianter som nåværende vaksiner ikke biter på skulle dukke opp, sier Vold.

Sett endringer også i Norge
Varianten som er sett i Storbritannia har flere endringer, mutasjoner og delesjoner, ifølge Vold.

– Noen av endringene som er sett i viruset i Storbritannia har vi også sett i virus i Norge, men ikke i den kombinasjonen som Storbritannia rapporterer om, sier Vold i FHI.

England er ikke eneste land som strammer inn nå. I Sverige kommer det tiltak om munnbind i kollektivtrafikken. Kun fire personer per bord vil være lov på restaurant. Svenskene har også innført forbud mot å selge alkohol etter klokken 20.00.

Også Italia vil stenge ned i perioder rundt jul og nyttår. Det opplyser landets statsminister Giuseppe Conte denne helga, ifølge Reuters. Den nye runden med tiltak skal forhindre en ny oppblomstring av pandemien i det allerede hardt rammede landet.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
19.12.2020 kl 19:34 7721

Boris Johnson: Ny virusvariant 70 prosent mer smittsom – tiltak skjerpes
Den nye varianten av coronaviruset gjør at den britiske statsministeren Boris Johnson nå strammer kraftig inn. Ingen i de berørte områdene får feire jul med noen utenfor husstanden sin.

https://www.vg.no/i/PRvMX5

Bemcentinib er den beste løsningen mot «gammel og ny» COVID-19 smitte.

Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
19.12.2020 kl 19:35 7751

Lockdown i Skottland:

Førsteminister Nicola Sturgeon i Skottland, sier den muterte versjonen av coronaviruset, som ifølge Boris Johnson kan være 70 prosent mer smittsom, også er funnet i Skottland.
Sturgeon sier det har blitt funnet 17 tilfeller, og strammer nå kraftig inn.
Hun innfører nivå 4-tiltak i hele Skottland fra og med 2. juledag.
Dette innebærer blant annet at restauranter, barer, og treningssentre holdes stengt. Også ikke-essensielle butikker må stenge dørene.
Skolestart utsettes også til 11. januar i store deler av landet.
Sturgeon innfører også reiseforbud fra Skottland til andre deler av Storbritannia, og det blir også strammet kraftig inn på julefeiringen, hvor det nå bare vil være mulig å treffe andre husholdninger 1. juledag.
- Det er hjerteskjærende å stå her og si dette, sier førsteministeren.
- Å si dette gjør at jeg får lyst til å gråte, fordi jeg er sikker på at mange av dere som hører på har lyst til å gråte.
Hun er imidlertid klar på at tiltakene er nødvendig og at de ikke kan risikere at den muterte versjonen får spre seg ytterligere.
Statsminister Johnson skjerpet lørdag inn på julefeiringen i England og Wales, i tillegg til at han innførte svært strenge tiltak i London, Sørøst- og Øst-England.
I disse områdene vil det ikke være mulig å feire jul med personer fra en annen husstand. Nasjonalt, utenfor disse områdene, åpnes det for å kunne møte to andre husstander på 1. juledag.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
Hayen
19.12.2020 kl 19:54 7943

Blir jo "artig" når/hvis det kommer en smittsom variant som vaksinene ikke hjelper mot, og f. Eks 30% av befolkningen allerede er vaksinert.
Da vil man være tilbake start hva gjelder vaksinering av befolkningen, iallfall ift denne varianten. Sosial distansering, sprit og munnbind vil sikkert bli som nå.

Hvis vi ikke har et eller flere medikament som virker godt da...
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

Her har du lest feil...det står at 27% av legene ikke ønsker å bli vaksinert
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

Takk for at du korrigerte! Leste vel litt kjapt. Da er vel det mer relevante spørsmålet hvilken andel av legene så ønsker seg å bli vaksinert når nærmere 1/3 del ikke ønsker det? Likevel synnes jeg 50% av den Tyske befolkningen er overraskende lavt.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
Nanoq
20.12.2020 kl 00:01 7786

Det er da oppsiktsvekkende at 50 prosent av sykepleierne IKKE ønsker å bli vaksinert...

at disse menneskene som arbeider i sunnhetssektoren ikke har mer tillit til disse vaksinene er jo enormt bekymringsfullt.

At også hele 27% av legene deler denne holdningen til vaksinene gjør ikke saken bedre...
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
20.12.2020 kl 21:37 7259

Lenge Leve BerGenBio !

Bemcentinib er vårt eneste håp - nye vaksiner fungerer ikke mot nye viruset-mutasjoner !

BGBIO aksjen stiger videre.


Svenskene stenger for Storbritannia
Sverige slutter seg til en rekke europeiske land og stenger grensene for briter. Norge har ikke stengt, men vurderer situasjonen fortløpende. - Kjempealarmerende, sier professor om den nye virusmutasjonen.

https://www.vg.no/i/wedaoL

ITALIA HAR REGISTRERT SMITTE AV DEN NYE VARIANTEN
Det italienske helsedepartementet sier søndag kveld at de har registret en pasient i Italia med den nye varianten av coronaviruset som ble oppdaget i Storbritannia.

Pasienten kom sammen med partneren sin tilbake fra Storbritannia en av de siste dagene. De landet med en flyving i Roma og er nå satt i isolasjon.

Den nye varianten kan være opptil 70 prosent mer smittsom enn tidligere varianter, men den skal ikke være mer dødelig.

Vaksiner er effektive mot den nye varianten, opplyser helseministeren i Tyskland søndag kveld.

Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
21.12.2020 kl 09:21 6984

Nye BGBIO aksjonærer :

Ingen store endringer , men flere nye aksjonærer kommer inn i BGBIO.Rank Country Shares % of shares Shareholders % of shareholders
1 Norway 77,269,830 88.55 10,786 96.95
2 Sweden 4,345,354 4.98 58 0.52
3 United Kingdom 1,440,010 1.65 29 0.26
4 United States 1,025,684 1.18 18 0.16
5 Denmark 823,755 0.94 42 0.38
6 Finland 747,044 0.86 8 0.07
7 Luxembourg 739,130 0.85 5 0.04
8 Belgium 307,694 0.35 4 0.04
9 France 152,363 0.17 10 0.09
10 Others 409,119 0.47 165 1.48
Total 87,259,983 100.00 11,125 100.00

Kilde : https://www.bergenbio.com/investors/our-shareholders/ ( shareholders by country)
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
21.12.2020 kl 09:25 6979

Tydelig at den 3. bølgen med COVID-19 smitte i verden er mer alvorlig for konsum og energi aksjer enn for medisin og helse aksjer. BGBIO stiger videre !
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
KeesB
21.12.2020 kl 09:26 7005

Bank of NY + isch 50k aksjer til isch 250k. <3
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
21.12.2020 kl 11:12 6889

Ingen tvil om at Accord studiene vil kunne gi oss viktig informasjon om hvor effektiv Bemcentinib er mot alle kjente COVID-19 varianter.

La oss håpe at resultatene blir offentlige tidligere enn antatt slik at medisinen blir tilgjengelig. Verden trenger «en pille om dagen» fra BerGenBio for å kunne slå pandemien tilbake.

England frykter nå alvorlig matvare mangel så lenge landet er totalt isolert fra Europa og Skandinavia. Det er bare snakk om timer før England også isoleres fra øvrige deler av verden. Det samme skjer sikkert i andre utsatte land med nye mutasjoner av COVID-19.

Hva skjer når den 4. bølgen kommer....
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
21.12.2020 kl 15:27 6639

Bemcentinib burde godkjennes før vaksiner - har vært i bruk betydelig lenger med gode nok resultater uten bivirkninger. Penga og korrupsjonen rår i Big Pharma

Haste-godkjente vaksiner :


EMA anbefaler at Pfizer/BioNTtech-vaksinen godkjennes for bruk i EU
Det europeiske legemiddelbyrået anbefaler at Pfizer/BioNTtech-vaksinen godkjennes for bruk i EU.


European Medicines Agency (EMA), EUs legemiddeltilsyn, har godkjent coronavaksinen fra Pfizer og BioNTech. Vaksineringen er ventet å begynne innen få dager i EU og Norge.
Det går frem av en pressekonferanse mandag. EMA mener vaksinen bør godkjennes for personer fra 16 år og oppover.
– Det har blitt stemt over, og det var et klart flertall for godkjenningen, sier Steinar Madsen i legemiddelverket til VG.
Norge er ventet å få 50.000 doser i romjulen, og deretter 40.000 doser hver uke i januar. Antallet pasienter må imidlertid halveres av vaksineantallet, ettersom hver pasient trenger to doser av vaksinen for å oppnå høyest mulig effektivitet.
Før de første dosene kan gis, må imidlertid vaksinene også formelt godkjennes av EU-kommisjonen. EU-kommisjonens beslutning for Pfizers og Biontechs covid-19-vaksine er ventet i kveld, melder Reuters.
Vaksineringen er ventet å starte 26. desember.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
long41
21.12.2020 kl 19:28 6454

@Yngling ØH: "Det ligger altså i kortene her at guidingen kommer til å medføre gradvis endring av prosenten for suksess som de bruker. Om f.eks DnB endrer prosenten fra 20% til kun 30%, så skal guidingen endres fra 55 kroner til 82,50. 40% sannsynlighet skal medføre guiding på 110 kroner. Husk at de 55 kronene de guidet med kun gjelder bemcentinib mot kreft (AML og NSCLC). Ingenting av det andre er bakt inn i anslaget.Spørsmålet er om ikke Tilvestamab snart må inn i guidingen?
Det bør også prises inn resultatene fra MDS studiene..."

Takk for mange gode innlegg. Vil bare kjapt gjøre oppmerksom på at DNB i lang tid har hatt 68 kroner som kursmål, ikke kun 55 kroner som du ser ut til å nevne i sitat ovenfor. Her er deres kursmål: https://m.dnb.no/bedrift/analyser/aksjer-morgenrapport.html
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

Ja, det kan være greit å poengtere at kursmålet for BGBIO fra DnB er 68. DnB har kursmål 55 for kreft-delen av selskapet. Den siste tiden har det vert såpass mye i fokus på kreft og nedjustert tro på bemcentinib mot covid, at dette ikke har kommet godt nok frem.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
long41
21.12.2020 kl 22:57 6122

Selv så har jeg siden CEOs presentasjon på DNB Nordic healthcare conference forrige uke, fått en sterkt økende tro på Covid-biten til BerGenBio, samt også fått økende tro på at vi skal få positiv info rundt dette helt i begynnelsen av 2021. Så nettopp på opptaket igjen, og jeg blir mer overbevist om Covid-biten for hver gang jeg ser det: https://dnb-play.screen9.tv/media/E0TATxo3cmugURN4iOD2vA/dnb-markets-session-i-bergenbio
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

Mye spennende som skjer for tiden. Troen på Covid-effekt er vi nok mange som har, men at den er så stor at den redder oss fra pandemiens nedstenging er ikke så sannsynlig. Alle innen medisinen husker 4S studiene som ble stoppet for resultatene var så mye bedre enn alternativene at det var uetisk å ikke tilby lik behandling til alle. Det ville nok vært tilfelle med bemcentinib også, dersom effekten hadde vært overlegen SOC
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

Jeg har også blitt mer positiv enn jeg var. Jeg tror ikke på gigantinntekter med det samme, men at BGBIO kommer til å få noe uttelling mens pandemien pågår. I tillegg kommer det antagelig til å komme inntekter fra bemcentinib for behandling mot fibrose.
Men det krever at studier igangsettes ganske snart. Ellers risikerer vi å gå glipp av det toget.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
long41
22.12.2020 kl 00:38 6797

Nytt slagord når BerGenBio lykkes med Covid-biten: One pill a day, make covid go away! (synes det rimer temmelig bra!)
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
Hayen
22.12.2020 kl 01:04 6774

Covid-19 og bemcentinib :
Denne pandemien går ikke over med det første, og SARS-CoV-2 kommer til å være her i lang lang tid.
Jeg tror Bergenbio kommer til å få store inntekter hvis bemcentinib viser god effekt, og de klarer å produsere og levere store volum raskt.

Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
long41
22.12.2020 kl 01:10 6757

Dette burde kunne bli noe som gjør Norge (og Bergen) synlig på verdenskartet. Glem Norwegian, BerGenBio blir dem som gjør Norge kjent fremover. Noen burde snart informere NAS-folka om at det nå er BerGenBio som skal være den nye folkeaksjen - så slipper de å tape fler penger i NAS.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
long41
22.12.2020 kl 01:48 6748

Nå har i hvert fall jeg gjort mitt, og tipset Elon Musk i et svar til en av hans nyeste tweets. Her er direktelenke: https://twitter.com/asleo/status/1341181503674474496?s=20 - dog, det spørs om han leser den, posten jeg svarer på har tross alt fått 12800 replies, men hvem vet, kanskje han ser den! Det neste blir da at han kjøper opp BerGenBio, eller tar en svært stor aksjepost. Hehe. (Skulle dog gjerne sendt han direktemelding, men det har han selvfølgelig deaktivert, samt at hans e-post-adresse ikke er å oppdrive (ingen av dem du finner via Google fungerer).)
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

Det går nok i retning av at vi kommer til å få årlige sars mini-pandemier, ala influensa, men kanskje i gradvis avtagende grad, da fokuset på vaksiner og medisiner vil være større enn noen gang tidliger.
Det kommer mange medisiner i kjølvannet av vaksiner og bemcentinib som ytterligere vil ta ned dødsrisiko mot covid og influensa.
Men ja, det kan bli noen gode år for BGBIO
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

900 milliarder dollar relief package + 2.2 trillion dollars i Cares Act (første covid stimulus pakke). Beløpene tilsvarer at vi i Norge skulle kastet 390-400 millarder kroner inn i innlandsøkonomien.

Om det ikke kommer inflasjon etter dette, så lurer jeg på hvordan de skal klare å komme seg unna den. Og det er vel temmelig opplagt at det kan komme flere sånne pakker fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
Gullit
22.12.2020 kl 07:06 6846

Herlig, ja hvorfor ikke!! Hold oss oppdatert ved svar da😁
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
22.12.2020 kl 08:05 6758

Verden trenger Bemcentinib NÅ !

Hvordan går det med ACCORD studiene ?

https://www.researchgate.net/publication/343349641_ACCORD_A_Multicentre_Seamless_Phase_2_Adaptive_Randomisation_Platform_Study_to_Assess_the_Efficacy_and_Safety_of_Multiple_Candidate_Agents_for_the_Treatment_of_COVID-19_in_Hospitalised_Patients_A_stru/fulltext/5f2450b7458515b729f8a62b/ACCORD-A-Multicentre-Seamless-Phase-2-Adaptive-Randomisation-Platform-Study-to-Assess-the-Efficacy-and-Safety-of-Multiple-Candidate-Agents-for-the-Treatment-of-COVID-19-in-Hospitalised-Patients-A-st.pdf?origin=publication_detail
Aftenposten 22.12.2020

Virusmutasjon kan gi økonomisk brems over hele Europa
Tor Arne Andreassen
Et mer smittsomt virus kan tvinge europeere tilbake i hjemmene sine. Det kan medføre økonomiske konsekvenser i måneder fremover.
Rapportene om en variant av koronaviruset i Storbritannia som kan være 70 prosent mer smittsom, har allerede ført til lokal nedstengning i Sør-England. Mange land, inkludert Norge, har stengt flytrafikken til Storbritannia.
Men det kan allerede være for sent å hindre at virusvarianten, som først ble oppdaget i Sør-England i oktober, sprer seg videre. Lignende virusmutasjoner er allerede funnet i Nederland, Danmark og Island. Medieoppslag tyder ifølge Det europeiske smittevernbyrået på at det også har dukket opp i Belgia og Italia, og det er fare for at den allerede finnes flere andre steder.
Ikke bare Storbritannia, men hele Europa kan de neste månedene dermed bli tvunget til strengere nedstengning enn det man ellers ville ha valgt. De økonomiske konsekvensene kan bli store for mange land. Situasjonen kan vare frem til en betydelig andel av befolkningen er blitt vaksinert utpå sommeren en gang.
- Vanskelig å stanse større spredning
Hvor mye den nye varianten av koronaviruset har rukket å spre seg, er foreløpig vanskelig å si. Men det vi vet, er at mye skjer uten at vi vet om det, og at kunnskapen vi har om pandemien, kommer i etterkant av at det faktisk har skjedd.
* Det tar tid fra smitten kommer til et sted, til folk begynner å bli syke og havner på sykehus.
* De grundigste undersøkelsene blir kun foretatt for en liten andel av smittetilfellene. I Norge har man analysert 5,4 prosent av prøvene man har fått inn.
- Du finner ikke ut akkurat hvilket virus du har før du gjør en full sekvensering, og det gjøres med et fåtall av prøver, sier Gunnveig Grødeland. Hun er forsker ved institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo. - Det er absolutt mulig at smitten er langt mer omfattende enn det som er rapportert. Det er faktisk det som er sannsynlig.
- Betyr det at det er for sent å stanse en større spredning?
- Det er i hvert fall vanskelig.
Hun mener man nå må skjerme risikogruppene. Det kan gjøres ved at man vaksinerer helsepersonell som jobber på sykehjem tidligere enn det man ellers hadde tenkt.
- Å holde samfunnet i lockdown i måneder fremover, det har jeg vanskelig å se for meg vil være gunstig, hverken for folkehelsen eller for økonomien, sier Grødeland.
Mange tiltak allerede innført
Storbritannia har innført harde nedstengningstiltak i deler av Sør-England. Norge og flere andre land har innført tiltak for å hindre at den nye virusvarianten sprer seg videre.
Om flere andre land må skjerpe tiltakene sine, avhenger av flere forhold.
* Hvis det bekreftes at viruset er mye mer smittsomt.
* Det kommer til Norge og flere andre land.
* Utbredelsen blir stor.
- Hvis dette skjer, så kan man få utfordringer med å holde epidemien under kontroll fordi viruset smitter raskere fra person til person. Da kan det hende at man vil trenge strengere tiltak for å få smitten under kontroll, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.
Men hun understreker at det er vanskelig å si nå om situasjonen kan bli så alvorlig. Tiltak som allerede er iverksatt, kan føre til at strengere tiltak ikke blir nødvendig.
Hele Europas problem
Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets tror ikke konsekvensene av et nytt og mer smittsomt koronavirus vil begrense seg til bare Storbritannia.
Andreassen viser til at viruset allerede har spredt seg til andre land og ifølge britene sprer seg raskere enn andre varianter av viruset. Han tror derfor at det muterte viruset i løpet av veldig kort tid vil være et europeisk problem.
Det nye viruset kan øke smittetallet R med 0,4. For å få smittetallet under 1, slik at hver enkelt person smitter færre enn 1 annen person, så må man redusere samkvemmet mellom folk dramatisk, mener Andreassen. Og det har en kostnad.
- Må tvinge folk inn i husene
Mange europeiske land opplevde en stor smitteøkning i høst, men lyktes i løpet av november med å redusere smitten kraftig. Det var mulig selv om man ikke innførte på langt nær så strenge tiltak som i våres.
Ett eksempel er Belgia. Der gikk smittetallet fra 250 til 2000 og tilbake igjen til 250 i løpet av to måneder. Men med det nye viruset har man sett at smitten stiger, selv om man i Storbritannia er i mindre bevegelse enn før.
For noen regioner, der man allerede er i en presset situasjon, har man lite å gå på. Med et mer smittsomt koronavirus kan situasjonen på sykehusene bli akutt.
- Man vil ikke ha noe annet valg enn å tvinge folk inn i husene sine, tror Andreassen. - Det vil ha økonomiske konsekvenser ut over det vi har sett allerede.
Kan bli en brems i første kvartal av 2021
Den gode nyheten er at nedstengningen man hadde i Europa tidligere i høst, ikke førte til at økonomien ble slått hardt ned. Årsaken er at man har håndtert viruset smartere enn før.
- Men med de tiltakene som nå kan tenkes å komme, så vil vi kunne få større og mer omfattende nedstengninger. Hvis vi må fortsette med de restriksjonene utover i januar, så vil det få åpenbare konsekvenser, sier Andreassen.
Folk vil hverken få produsert, gått i butikkene og i enda mindre grad på restauranter, barer og treningssentre.
- Det kan føre til en ny økonomisk brems også inn i første kvartal i 2021. Det nye viruset kan bli en ordentlig joker økonomisk.
Vaksinene kommer, men det tar tid
Børsene rundt omkring i verden fikk mandag en smell på grunn av meldingene om den nye koronavarianten i England. Men før det lå mange børser på en historisk topp. En viktig årsak er kunnskapen om at vaksinene mot covid-19 er på vei.
Problemet er at det vil ta mange måneder før man har fått vaksinert en betydelig del av befolkningen i de fleste europeiske land. Men det kan ta bare noen få uker før den nye virusvarianten har forårsaket mye mer smitte.
- Det kan ta fire uker før et samfunn er blitt fullstendig lammet av viruset, sier Andreassen.
Allerede hardt rammet økonomisk
Den britiske økonomien har hatt en nedgang på 11 prosent hittil i år og er med det blant de verst rammede i Europa. Spania har en tilsvarende tilbakegang, men det er i sterk grad knyttet til den viktige reiselivsnæringen. I Storbritannia handler det mer om at man ikke gjorde de rette politiske valgene i starten og dermed måtte ty til strenge og langvarige nedstengningstiltak for å få kontroll på smitten.
På toppen av brexit
En ny nedstengning kan føre til enda flere problemer for statsminister Boris Johnson, som takket være brexit allerede baler med en svært vanskelig skilsmisse fra EU.
Den gode nyheten på lang sikt er at folk har spart opp penger, og at de pengene trolig kommer til å bli brukt så snart viruset er kommet under kontroll.
- Pengebruken har vært høy for ting folk har kunnet bruke penger på. I butikkene og på boligmarkedet har det gått en kule varmt. Vi er sikre på at så snart det er mulig å bruke penger på ting som fotballkamper, restaurant og reiser, så kommer etterspørselen til å eksplodere, sier Andreassen.
Den vanligvis meget travle shoppinggaten Regent Street i London er ikke så travel nå. Millioner av briter har fått beskjed om å droppe både familiesamlinger og handleturer, bare butikker med helt nødvendige varer får holde åpent. Den velkjente leke- butikken Hamleys i Regent Streeet er ikke blant dem.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
22.12.2020 kl 08:14 6748

Verden trenger haste godkjenning av Bemcentinib NÅ !Hvis mutanten ( virusvarianten kalt N501Y) øker R-tallet med 0,4 kan det bli mange nedstengte land lenge - veldig lenge !

Aftenposten 22.12.2020

Det er lurt å holde hodet kaldt selv når man blir jaget av en mutant
Kjetil B. Alstadheim


Det muterte viruset i England er dårlig nytt. Men de gode nyhetene om vaksiner gjelder fortsatt.
Et mutert virus, muligens fra Kent, sørøst for London, har kastet om på juleplanene for mange briter.
Risikoen er der for at det vil gjøre vinteren lang og mørk for mange flere. Mye er fremdeles usikkert, men den nye varianten av koronaviruset kan være vesentlig mer smittsomt enn det gamle.
Det anslås at den nye varianten kan øke r-tallet for hvor mange hver smittede sprer smitten til, med 0,4. Når tallet må holdes under én for at antall smittede ikke skal øke, sier det noe om hvor mye tyngre jobben blir.
Hvis det muterte viruset sprer seg, vil det bety at det trengs strengere tiltak mot smittespredning bare for å holde smitten i sjakk. Med andre ord en enda lengre periode med sterke begrensninger på reiser og arrangementer, enda flere uker med hjemmekontor og fortsatt mye bruk av munnbind i områder med mye smitte. For å nevne noe.
Norge var strengt fra før
Så det var nødvendig å stramme inn i Storbritannia. Det er også mulig å forstå at andre land reagerer ved å stanse flyvninger fra landet. Mye er fortsatt uvisst om mutanten. Helsemyndighetene opplever et akutt behov for en timeout.
Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo var tidlig ute i helgen med å kreve stans i flyvninger fra Storbritannia. Stansen ble vedtatt av regjeringen mandag morgen, i første omgang for to døgn. Samtidig skjerpes andre krav til reisende fra Storbritannia. De som alt er kommet i løpet av de siste 14 dager, blir bedt om å teste seg.
Andre land var noen timer raskere enn Norge med å stanse flyvninger fra Storbritannia. Men disse landene hadde til gjengjeld ikke helt det samme regimet for innreise som Norge har hatt på plass i noen uker allerede. For eksempel har ikke Danmark noe krav om at folk som kommer til landet, skal i ti dagers karantene.
Ikke anbefalt av FHI
Folkehelseinstituttet anbefalte ikke å stanse flyvningene.
En slik stans er et svært inngripende tiltak. Ifølge smittevernlovgivningen skal tiltak alltid måles opp mot effekten. Når Norge fra før hadde krav om at den reisende måtte ha tatt en negativ test i løpet av de 72 siste timene før ankomst og i tillegg har krav om karantene, eventuelt på karantenehotell, er det ganske restriktive tiltak.
Stans i flyvningen rammer også norske statsborgere som skulle hjem. Ifølge Grunnloven kan norske statsborgere «ikke nektes adgang til riket». Når flyet blir nektet å fly, opplever norske statsborgere i praksis at den adgangen nektes dem. Det kan ikke regjeringen - eller opposisjonen - ta lett på.
Obligatorisk test?
Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet mener at regjeringen ikke gjør nok. De to partiene har lenge ment at det bør innføres obligatorisk testing på grensen for alle som kommer til landet.
Så langt har hverken Folkehelseinstituttet eller Helsedirektoratet anbefalt noe slikt. Det har handlet om at smittevern bør baseres på frivillighet og ikke tvang. Ap-leder Jonas Gahr Støre sa selv i partilederdebatten i august at det må være en høy terskel for å kreve helsetester av folk.
Det har også handlet om at en test på grensen uansett bare er et øyeblikksbilde. En reisende kan ha fått smitten i seg dagen før, men fremdeles ikke ha utslag på testen ved ankomst. Det er hele poenget med kravet om ti dagers karantene.
I tillegg kommer spørsmålet om ressursbruk.
Det siste er blitt noe enklere med den nye hurtigtestene. Så nå varsler helsedirektør Bjørn Guldvog at Helsedirektoratet ser «på muligheten for «å innføre et system som sikrer at innreisende til Norge blir testet innen 24 t etter ankomst».
Karantene i ti døgn vil uansett fortsatt gjelde. Regjeringen innfører i tillegg et pålegg om at alle som kommer til landet, må registrere seg.
Vaksiner til jul
Mutanten er en dyster nyhet. Hvor dyster nyheten er, er det fortsatt litt tidlig å si. Til gjengjeld går det fremdeles an å glede seg over det som skjer i kampen mot pandemien denne julen. Nemlig at de første vaksinene vil bli satt også i Norge.
I helgen fortalte VG at EUs vaksinesamarbeid gir Norge vaksiner nok i løpet av noen måneder til å vaksinere nesten hele den voksne befolkningen. Foreløpig ser det ut til at vaksinene vil virke også mot det muterte viruset.
Så det ser fremdeles ut til å gå mot lysere tider. Trass i mutanten som dukket ubedt opp til jul
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
BioBull
22.12.2020 kl 09:35 6575

Når kommer Bemcentinib godkjenning ?

Slik rulles vaksinene ut i Norge etter 26.12.2020

https://www.facebook.com/folkehelseinstituttet.no/videos/808212666423721/
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
Nanoq
22.12.2020 kl 09:53 6634

Spennende det som skjer i bl.a. Syd-Afrika nå, hvor de har et stort utbrudd av den nye muterte superspreder coranavirusen som de nå også kjemper mot i UK. Begge steder har de jo et større Bemcentinib-studie i gang (+ i India), det vil jo være fantastisk hvis Bemcentinib har positiv effekt her.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

At det er spennende tider for BerGenBio er sikkert. At BerGenBio har muligheter nå , store muligheter, er sikkert. Men det bekymrer litt at aksjen ikke reagerer på de mulighetene vi mener selskapet har. Ser markedet en større usikkerhet i Bemcentinib enn hva som oss forumdeltakere tilsynelatende ser. Jeg har også troen på Bemcentinib men der ligger nok en større usikkerhet enn det som fremkommer her.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
long41
22.12.2020 kl 10:46 6529

"Markedet" tror de kan vente litt med å gå inn. Plutselig kommer det en børsmelding etter stengetid ettermiddagen, eller morgenen før åpning, da får alle FOMO og skal inn samtidig. Da blir det trangt i døra.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare

De kvartalsvise analyser har bommet hvert kvartal med sine "sleik på fingern, stikk den i været og si hvilken retning det blåser" spådommer. Foreløpig har 100% av alle analyser i dette året tatt feil av aksjekursen. Den meldingen som long41 nevner kan også føre til det motsatte, at det blir trangt i grava.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
long41
22.12.2020 kl 11:41 6499

Vel, slik jeg ser det er Covid-casen bonus (som jeg har stor tro på), men potensiale til kreftdelen er jo enormt og har enorm oppside, og burde holde mer enn nok til å drive kursen svært høyt.
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
Rule
22.12.2020 kl 12:16 6412

Hej ctrlaltdel.
Det er en god pointe. Jeg forstår heller ikke at den ikke flyver kraftigt og voldsomt op. Mulige årsager i den rækkefølge jeg tror har mest betydning:

*BGBIO er en lille myg (ukendt) og på Oslo børs (ikke just biotek/farma internationale investorer leder efter her)
*usikkerhed på kræft pipeline - ingen phase-3 ( endnu ) og read-out i Januar på keytruda combo (her er en stærk partner man skal se aftaler med før opgang)
*usikkerhed på Covid19 effekt og mulig indtjening ( blot en lille del af kursmål )
*årsskifte - folk sælger for at afregne gevinst imod andre tab

Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
Tulisius
22.12.2020 kl 12:20 6493

Begynner å lure på den dårlige og halvhjertete info fra bgbio sin side....Gode nyheter som ikke treffer aksjemarkedet, hva er det for noe?? Aksjen stuper jo etter alle gode nyheter. Her bør det komme bedre markedsføring av hva de egentlig driver på med.. Sånn at alle forstår den...
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare
long41
22.12.2020 kl 12:26 6488

Det er kanskje på sin plass å sitere Warren Buffett her nå: "The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient."
Redigert 21.01.2021 kl 07:32 Du må logge inn for å svare