Hva Skjer’a ?


225000 aksjer omsatt før 09:10 på stigende priser på en «negativ børsdag»....
Her er det definitivt noe som skjer - stay tuned...
Redigert 29.04.2021 kl 12:45 Du må logge inn for å svare

Klaesp
Heller ikke jeg evner å se noen annen forskjell fra meldingen som ble sluppet 11 Jan. Men i begge meldingene står det også følgende:
« ...."The iDMC will continue to assess the safety data and critical efficacy endpoints of the trial"

.... and critical efficacy endpoints. Altså, dersom det er noe i studien som tilsier at critical end points ikke kan innfris, så vil jeg tro at komiteen ville anbefale å avbryte studiet.
Følgelig leser jeg mellom linjene at effektiviteten i studiene hittil er tilfredsstillende, som et minimum. Det vi ikke vet er hvor effektiv Bemcentinib er mot covud-19.

Men dette er en positiv løypemeldiing.
klaesp
08.02.2021 kl 09:09 4849

Londonmannen, dette er en av flere +++ meldinger fra selskapet:)))

Essensen i dagens melding, betyt at det er doumentert effekt sent i studien som selsagt er meget BULLLLLLLLLLLLLLLLL
Redigert 08.02.2021 kl 09:13 Du må logge inn for å svare
Talent
08.02.2021 kl 09:40 4722

Det er egentlig ganske utrolig at dem klarer å presse kursen i minus. Men samtidig så er jo ikke det første gangen.

Ikke uenig, men markedsaktørene leser ikke meldingen slik. Så får vi håpe at ledelsen kan være en smule klarere når de om kort tid skal presentere Q4 20.

At de vurderer critical efficacy endpoints forstår jeg som at de vurderer om det er negative effekter, som gjør at studien bør avsluttes, og svært positive effekter.
Dvs: resultatet ligger sannsynligvis et eller annet sted derimellom.

Kursen faller antagelig fordi dette haler ut i tid. Hver pasient skal gå på bemcentinib i 15 dager. Likevel kommer denne meldingen nå. Betyr den første meldingen at de hadde rekruttert 1/3 av pasientene? Og nå 2/3?
Eller kommer det flere slike meldinger?
habbiten
08.02.2021 kl 10:25 4607

Dette var en døv melding, IMDC anbefalte jo akkurat det samme for 4 uker siden, men det må jo meldes uansett, og hipp hurra for (forhåpentligvis)billige aksjer :)
Talent
08.02.2021 kl 10:32 4585

Blir spennende å se om vi hører noe om studien på Onsdag eller om dem velger å holde kjeft.
King
08.02.2021 kl 10:32 4599

Det begynner å haste litt for early Q1 update fra Godfrey. Her bør det komme noe fra selskapet om ikke lenge.
Hayen
08.02.2021 kl 10:51 4835

Yngling ØH skrev Ja
Bør komme noen signaler onsdag om progresjon og når vi kan forvente resultater.

Det er kjedelig at de to covid-19 studiene tar tid, men det kan vise seg som en god investering å ha gjort veldig grundig arbeid.
focuss
08.02.2021 kl 10:54 4832

BGBIO har aldri meldt at det skulle gjøres slags vurdering nå. Derfor er dagens melding uten innhold og har ingen mening. Kanskje Godfrey trodde aksjonærene skulle bli glade og klappe ham inn til Q4?

Typisk melding fra BGBIO som ikke gir mening, hva er poenget?

Det virker som de ønsker at kursen skal gå ned, noe den også gjør i 9 av 10 tilfeller de kommer med melding så da er vel alt ok da.

Yngling ØH skrev Ja
Rekrutteringen gikk jo relativt langsomt i ACCORD ved oppstart der i sommer, også målt i forhold til antall rekrutterte pasienter for de andre medisinene som deltok.
Kan det være at rekrutteringen også har gått langsommere denne gangen også?
Når man leser kriteriene for deltagelse, så ser man jo at det skal tas omfattende blodprøver av pasientene når de ankommer sykehuset, som del av evalueringen av om de skal inkluderes, eller ikke. Det tar tid å få det gjennomført.

Kan det være at det er få personer som oppfyller inklusjonskriteriene, eller at onboarding tar for lang tid?

At kommitteen kommer med denne meldingen var nok planlagt. Det betyr nok at vi som ikke forutså dette har for lite kunnskaper.
BellyVelly
08.02.2021 kl 11:10 4873

Selvfølgelig gir meldingen mening. Det er vel hvordan hver enkelt oppfatter den man kan stille spørsmål om. Alt ligger til rette for at børsdagen for Bergenbio ender i positivt terreng. :-)
klaesp
08.02.2021 kl 11:11 4899

Lytt til web seminar DnB , der omtaler de emnet rekrutering covid studier.. Skal vel ligge tilgjengelig her på tråden..

At en uavhengig komite vurderer sikkerhet og effektivitet i en studie to eller flere ganger avhengig av størrelse /tidsbruk er etter min mening helt essensielt.

Er det fordi India og SA er helt og fullt i regi av BGBIO at vi får melding fra denne kommiteen. Hvorfor hører vi ikke noe fra Accord?
klaesp
08.02.2021 kl 11:14 5061

At Bemcentintinib er både sikker og effektiv sent i studien er etter min mening meget Bull..

Denne iDMC-gruppen er satt til å "..(continue to) assess the safety data and critical efficacy endpoints of the trial"

Siden iDMC har til ansvar å studere både safety og efficacy i dette studiet, og er istand til å uttale seg så konkret on safety som de gjør, så er det vel et faktum at iDMC — og dermed også ledelsen — vet temmelig mye om efficacy også. Likevel forteller de absolutt ingenting (positivt, nøytralt eller negativt) om efficacy til aksjemarkedet. Ikke engang antall rekrutterte kandidater sier de noe om. Derfor befinner det seg nå etterhvert temmelig mye ULIK kurssensitiv informasjon i markedet. Det er vel ikke slik børsloven skal følges?

Javel. Den informasjonen som finnes i markedet er vel den informasjonen som selskapet har gitt i form av børsmeldinger. At der finnes en rekke spekulasjoner må ikke forveksles med kjent i info.

At insidere og dem sommsitter tett på studiene også sitter på kurssensitiv info, det er noe annet. Disse personene hr ikke anledning å utnytte denne insideinforen i aksjemarkedet.

Det er ikke noe spesielt for BGBIO at enkeltpersoner i selskapet sitter på kurssensitiv info. Dette skjer i alle børsnoterte selskaper. Men innen farmasi må det samles inn forskjellig info fra pågående studier sommernetter må sytematiseres og analyseres før infoen er av en slik kvalitet at det kan frigis til markedsaktørene. Hvis selskapet skulle måtte gi ut enhver liten infobit og ha full åpenhet om alle detaljer i selskapet, så ville man nok stått i fare for å forvirre markedsaktørene med infobiter som i eg selv kunne bli tolket feil av aktørene.

Jeg tror nok at selskapet kommer med info når det foreligger info som i henhold til loven må bekjentgjøres for markedsaktørene. Dog kunne jeg tenkt meg at informasjonen ble gitt i et språk som gjorde den lettere tilgjengelig for oss som ikke er utdannet innen medisin.
focuss
08.02.2021 kl 12:02 4996

Det er forskjell å sitte på info og å sitte på info som åpenbart påvirker verdi av selskapet. Derfor, om Godfrey forholder seg riktig til loven, så sitter han ikke med info som åpenbart har betydning for verdien av selskapet og som ikke er kjent i markedet. Dagens melding var helt unødvendig, men det er mulig han følte det var på tide å sende noe til markedet sånn for å vise at de lever.
Redigert 08.02.2021 kl 12:07 Du må logge inn for å svare

Så vidt jeg har klart å lese meg frem til, og som er postet her tidligere, så leier farma-selskap inn et selskap som stiller med en uavhengig kommittee. Oppdragsgiver-farma-selskapet vet ikke hvem som sitter i kommitteen. Oppdragsgiver får bare tilbakemelding som kort og konsist sier at kommitteen ikke finner noe problemer med safety og efficacy.
Dette er det som regnes som høyeste grad av uavhengighet.
Skal selskapet få aksept på høyeste nivå, så må de også levere studier av høyeste kvalitet.
Rule
08.02.2021 kl 12:27 4872

Er det ikke så simpelt at iDMC mødes med en fast planlagt takt og BGBIO udsender en melding når det er sket. BGBIO har ikke adgang til resultater - det har kun comitteen - og hvis de ser tegn på at man skal indføre ændringer i studien - vil de involvere BGBIO. Jeg ser det også som BULL at der ikke justeres noget. Men I værste fald er vi vel ved remdesvir - der er ingen effekt at spore. FPD var 21/10 og 24/11. Så vi ved at der er 2 patienter og en melding om at rekruttering går fint/bra fra CEO. Der skal behandles i 14 dage dvs. 24 Januar er vel nyeste mulige afsluttet behandling. Det giver 2 måneder med enrollment. Hvis de har fået kun 1 patient 1 pr uke pr land så er det 8 patienter mere. Det vil være i alt 10 patienter ud af 60. Umiddelbart skulle man synes at der derfor med mindst 10 patienter (+10 placebo) p.t. er grundlag nok for at lukke studiet, hvis man absolut ingen effekt ser blandt en sådan population. Man kigger vel efter response rates på 20% og opefter så der bør være 2 med respons blandt de 10 i mit eksempel ?. Måske har de rekrutteret 20/30/40/50 patienter ?. Vi ved at man ikke har rekrutteret fuldt, da det vel så var blevet meldt.

Arne_And
08.02.2021 kl 12:35 4820

Var det 4 pasienter de hadde klart å få med sist gang? Vi vet jo ikke om det går like tregt denne gangen eller om de snart har rekruttert ferdig.
Det er ganske tydelig at slikt skal ikke kommuniseres til markedet. Det er heller av typen som ble sendt ut 11 januar og i dag. Eller der Godfrey løsner på snippen og sier at han gleder seg til å fortelle om resultatene på Covid-19 delen.

focuss skrev:
"Det er forskjell å sitte på info og å sitte på info som åpenbart påvirker verdi av selskapet. Derfor, om Godfrey forholder seg riktig til loven, så sitter han ikke med info som åpenbart har betydning for verdien av selskapet og som ikke er kjent i markedet. Dagens melding var helt unødvendig, men det er mulig han følte det var på tide å sende noe til markedet sånn for å vise at de lever."

Du har tidligere skrevet at du er blant dem i Norge som har betalt mest skatt til statskassen. Når du her skriver: "Det er forskjell å sitte på info og å sitte på info som åpenbart påvirker verdi av selskapet"... så viser det at du overhodet ikke har peiling på hva du snakker om. Selvfølgelig har selskapenes ledelse og styre svært sensitiv informasjon til enhver tid som de ikke kan dele med markedet. Det kan for eksempel være fordeler en spesiell programvare gir dem, som de ikke ønsker å dele, men dersom vi visste hvor mye bedre den programvaren var, ville endret kursen radikalt på selskapet. Det kan være kontraktsforhandlinger som pågår, og som går veldig bra, men som selskapet ikke ønsker å dele før alt er klart. Og selv når selskapet offentliggjør kontrakten, kan det være momenter i avtalen, som er konkurransefordeler som selskapet ønsker å holde for seg selv. Om du for eksempel sitter som leder-, med ansvar for all slakting i Salmar eller noen av de andre store lakseoppdretterne, så sitter du periodevis og nesten kontinuerlig med informasjon som markedet ikke har. Når du er leder i et farmaselskap, som Vaccibody, BiotechPharmacon, BerGenBio eller hvilket som helst annet farmaselskap, så har du en innovasjonsavdeling. Du er ikke forpliktet til å melde til markedet den dagen forskere banker på døren din og sier at de nå har løst et svært viktig problem, som kommer til å forandre alt for selskapet. Den informasjonen kommer først til å bli publisert mye senere. At du ikke vet dette viser at du aldri har hatt posisjoner i et selskap av en viss størrelse, og at det dermed er helt usannsynlig at du har vert blant de største skattebetalerne i Norge. Det du kommer med focuss er løgner og bedrag.

Focuss skrev videre:
"Derfor, om Godfrey forholder seg riktig til loven, så sitter han ikke med info som åpenbart har betydning for verdien av selskapet og som ikke er kjent i markedet."
Du uttaler deg som om du kjenner loven, men uten å referere til noen lovtekst eller andre saker som har gått for rettssystemet som indikerer at det BerGenBio gjør er i strid med lovverket. Det er sier alt om deg.

focuss:
"Dagens melding var helt unødvendig..."
Hva vet du om meldingens nødvendighet? BerGenBio refererer en melding de har mottatt fra kommitteen de har hyret til jobben. Da er det kanskje ikke lovpålagt å børsmelde den, men det er i alle fall god kutyme.

focuss:
"...det er mulig han følte det var på tide å sende noe til markedet sånn for å vise at de lever."
Du bør søke profesjonell hjelp. Mener du at Godfrey diktet opp meldingen fra kommitteen de hyret, for å vise at de lever? Hvor blåst er det mulig å bli?

Jeg blokkerte deg fra forumet, men lot tvilen komme deg tilgode og fjernet blokkeringen etter at flere svarte på meldingene dine. Men nå er du blokkert igjen, og jeg åpner ikke med det første.
DeWired
08.02.2021 kl 12:52 4676

Her er et eksempel på hvordan iDMC korrespondanser kan se ut, https://www.recoverytrial.net/for-site-staff/site-set-up-1/data-monitoring-committee-correspondence , som vi ser skjer de regelmessig over lengre tid. Meldingene i seg selv ser omtrent identiske ut fra gang til gang(de legger dog til noen behandlinger underveis), i meldingen fra 7. Januar kan man se et eksempel på at en behandling kanskje ikke er tilfredstillende og iDMC anbefaler at man pauser behandlingen, for deretter 14. Januar å anbefale at man avslutter denne behandlingen.
DeWired
08.02.2021 kl 12:52 4759

Her er et eksempel på hvordan iDMC korrespondanser kan se ut, https://www.recoverytrial.net/for-site-staff/site-set-up-1/data-monitoring-committee-correspondence , som vi ser skjer de regelmessig over lengre tid. Meldingene i seg selv ser omtrent identiske ut fra gang til gang(de legger dog til noen behandlinger underveis), i meldingen fra 7. Januar kan man se et eksempel på at en behandling kanskje ikke er tilfredstillende og iDMC anbefaler at man pauser behandlingen, for deretter 14. Januar å anbefale at man avslutter denne behandlingen.

Om du ser på de siste oppdateringene, så er det colchicine og apsirin som er igjen i RECOVERY ved siden av Regeneron sitt monoclonale antistoff. Både Colchicine og aspirin har noen av de samme virkemåtene som bemcentinib. Blant annet reduserer de ZEB1, og virker på TGF-beta.

I tillegg hemmer høy dose apsirin NF-kb. Bemcentinib hemmer også NF-kb.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7648206/
Colchicine hemmer nuclear NF-kb binding activity.

NF-kb spiller antagelig en viktig rolle i å forhindre uhemmet inflammasjon som følge av sars-cov-2 (se studien over), enten man kaller det cytokine storm eller bruker andre benevnelser.

Acetylsalicylsyre (aspirin) øker også interferon i noen grad, samt er blodfortynnende.
Aspirin hemmer også Axl, og forventes da å også produsere følge-effekter av Axl hemming.
https://patents.google.com/patent/WO2018072269A1/en
Redigert 08.02.2021 kl 14:28 Du må logge inn for å svare
Talent
08.02.2021 kl 15:17 4344

11 Januar når vi fikk akkurat den samme meldinga så slutta kursen på 37,30kr. Det er mange prosent opp dit nå.
Hva er så annerledes i dag tro?

Folk er utålmodige og lei av å vente. Det er haugevis av andre aksjer som fyker i været hver dag..
focuss
08.02.2021 kl 15:35 4321

Kvittet meg med 2/3 av BGBIO aksjene mine i dag for å slippe å irritere meg så mye over Godfrey på Onsdag.

Ser vi på hvordan aksjen gikk etter meldingen i dag så kan vi trygt konkludere med at det var en positiv melding. Håper med all kraft at vi ikke ser blåe tall i dag.