KORONAVAKSINER KOMMER FOR ALVOR FØRST I APRIL


Bad News.. Markedet hadde "priset inn" januar.

Oslo (TDN Direkt): Koronavaksiner kommer til EU-landene for alvor først i april neste år, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen, melder NRK.

Til mediene sa hun onsdag at de håper å få levert opptil 50 millioner vaksiner hver måned. Norge vil få sine vaksiner via EU.

Jeg holder en liten knapp på at vi må vente lenger enn til april. Så kan vi jo håpe de får det ut så fort som mulig.

Astra Zeneca / Oxford har fortsatt ikke fått klarsignal til å starte opp igjen i USA. Nå er vi snart 2 uker på overtid. Det kan bety at amerikanske myndigheter har mer å utsette på informasjonen omkring de to hendelsene som medførte stopp, enn det som har kommet frem i nyhetene.

Pzifer lovet å ha klart informasjon om vaksinens effektivitet i presentasjon de holdt i går. Men nå viser det seg at det er færre enn 32 som er smittet med covid av de 42.000 som skulle få vaksine eller placebo. De må ha minst 32 personer smittet for å kunne utføre en "read out". Det kan jo bety at disse 42.000 personene er mye mer forsiktig enn gjennomsnittet av befolkningen.

Pfizer sin vaksine må dessuten kjøles... retter sagt; fryses ned til -80 grader i frysere. Per i dag finnes det 350 slike frysere, og de må ha enormt mange flere for å kunne frakte ut vaksiner til 2 doser pr pasient. Det der kommer til å medføre mange logistiske utfordringer, og ingen bør bli overrasket om det tar lengre tid enn april.
Det er jo likevel fantastisk gjennomført, selv om det viser seg at de ikke klarer den mest ambisiøse målsetningen.

https://www.statnews.com/2020/10/27/no-news-on-pfizers-covid-19-vaccine-is-good-news-and-bad-news/
https://www.statnews.com/2020/10/29/it-may-be-time-to-reset-expectations-on-when-well-get-a-covid-19-vaccine/

KimLee
29.10.2020 kl 19:03 2174

Russland hadde store ambisjoner om å produsere 30 mill doser før nyttår men der er det problemer med kapasiteten.
Uansett så blir dette løst og de vil snart ha 3 vaksiner ute selv om det er i begrenset mengde.
Får bare håpe de virker uten bivirkninger.
MProd
29.10.2020 kl 19:30 2149

FDA godkjente reoppstart 23.10 av Astra Zeneca / Oxford, så de er on-track. Det stemmer ikke at den er satt på stopp fortsatt. I tillegg rapportert om god respons nylig. Så dette går veien selv om aksjemarkedet er litt nedfor nå.
Redigert 29.10.2020 kl 19:31 Du må logge inn for å svare

Uke 47:ble meldt sist uke
KimLee
30.10.2020 kl 22:35 2037

De må bare haste godkjenne vaksiner. Økningen er helt skremmende.
Hvis det ikke kommer vaksiner før til våren så tør jeg ikke tenke på hvor ille det kan bli. Det kan bli så ille at det er vanskelig å forsestille seg det.
I England er det nå mye verre enn det de så for seg som worst case scenario.
MProd
30.10.2020 kl 23:49 1980

Cluet er å holde ut til jul.

Det blir nok noen tøffe uker fram til juleferien med enkelte lysglimt. Mange vil og bør nok forlenge denne ferien med noen dager slik at man får 9-10 dager med effektiv nedstengning. Det er sannsynlig at det blir noe utvidet og tvungen nedstengning i jula. Utfordringen er at mange vil reise hjem og eksportere smitte. Men samtidig vil skoler og barnehager samt mange ansatte pålegges lengre juleferie enn vanlig så smittetrykket blir mindre. Deretter nedgang i smitte på nyåret og vaksinering av risikogruppene.

Viktig å ikke glemme at vi har er supergodt helsevesen som har flere verktøy enn i vår for å hjelpe de som blir veldig syke.
pengex
31.10.2020 kl 00:06 1964

Det er bare tull å mate kroppen med ett overskudd av vitaminer. Kroppen tar til seg det den trenger og resten blir bare ett problem som må ut igjen.
Faktisk er det sunnere å gå tidvis i minus på noe. Det herder kroppen mot å bli matet med alt hele tiden som vil svekke din motstandsdyktighet mot virus og lign.
Er ikke lege men dette er ganske logisk.

Korona sprer seg raskere i England enn «verst tenkelige scenario»

https://www.bbc.com/news/health-54750775


The prime minister is considering a month-long lockdown across England in the hope that measures could be eased before Christmas, the BBC understands.

A new "stay at home" order could be announced on Monday, with schools, colleges and universities exempt

https://www.bbc.com/news/uk-54756950

MProd
31.10.2020 kl 09:04 1839

Du er veldig bearish i denne tråden. Antar du er fullt lastet med bear produkter.

Kall det hva du vil. Jeg prøver bare å være virkelighetsorientert. Og virkeligheten er at land etter land i Europa stenger ned. Er det positivt for aksjemarkedet på kort sikt? NOPE. I don't think so
trodlet
31.10.2020 kl 09:58 1796

Godkjent vaksine er ikke langt unna. Det er nok godkjente vaksiner som kommer til å virke positivt på markedet. Selveste presidenten i USA har sagt at en vaksine vil være klar i god tid før valget. Mulig han tar feil der, men ila desember tenker jeg en eller flere vaksiner blir godkjent. Så tar det tid å masseprodusere og vaksinere, men da er nok markedene på god vei opp allerede.
MProd
31.10.2020 kl 10:26 1784

Det er enkel barnelærdom at analytikere er for optimistisk/pessimistisk og skyter way-off avhengig i gode/urolige tider.

Til og med Italia har hentet seg inn langt raskere enn prognosene. Kommer jo en dipp nå, men verden går ikke under og ting normaliserer seg raskt. Så kommer vaksine i nov/des, forlenget juleferie med stengte universiteter, skoler og barnehager og nedstengning av uteplasser - summen av dette fører til reduksjon i smittetrykket og vaksinering av risikogruppene begynner tidlig neste år. Det blir ikke noen langvarig nedstengning.

Jeg tror myndighetene bevisst er litt tilbakeholdne med tidspunkt for vaksinasjon da man ikke vil at folk skal slippe opp/slappe av/bli sløve da man tenker at vaksine er rett rundt hjørnet...
Redigert 31.10.2020 kl 10:26 Du må logge inn for å svare
-Dëë-
31.10.2020 kl 10:33 1771

Er uansett ingen her inne som noen gang verken har eller vil ha en betydning på kurser.
Verden er nok litt større enn det gitt. Så folk må være bear elle bull. Alle her er ubetydelige. 😅

Astra Zeneca / Oxford vaksinen er fortsatt på hold i USA.
UK har iverksatt en løsning der de overvåker as we go, og kan komme til å godkjenne før EU. EU har gått ut og sagt at de ikke godkjenner før fase III data er analysert.

Ja og hvor effektiv er de forskjellige vaksinene? Hvor lenge beholder man immuniteten?
Det vet man ikke før det er gått lengre tid, 1/2-1 år hvert fall.
En vaksinen som kun gir immunitet i noen måneder er jo nesten ikke noe poeng med.
Så uansett tror jeg usikkerheten vil vedvare 1 år fremover. Men selvsagt veldig positivt når de første vaksinene kommer og hvis
de gir en viss immunitet uten særlige bivirkninger for de fleste.

Jeg har mistet troen på vaksiner med mer enn 2000 varianter av Corona.
Hvordan kan en lage vaksine mot noe som blir forskjellig ?
Tror dette vil vare lengre enn noen av oss egentlig ønsker.
Tror ikke på noen effektiv vaksine før neste jul om det i det hele tatt kommer.
Kvike11
01.11.2020 kl 14:11 1404

Du har en livlig fantasi.
Selv om vaccine kommer til april, så er det først os højtuddannede der skal have vaccine, derefter hospitalspersonale, plejehjem, politi mm.
Derefter kan almindelige mennesker få, det er jo ren junglelov.
Julen bliver aflyst i Norge har jeg hørt, men julen varer længe, så hold den til påske.
Tror ikke det bliver så slemt, nogle maler fanden på væggen, tror nok de fleste er klar over at alle skal isolerer sig mere eller mindre nu, for at stoppe spredning.
Australien er uden nye syge..
Thailand har kun dem der kommer ind i landet, så ingen thaier er stort set syg. Hvis man skal tror på hvad de siger.
Forsikringsselskaber udnytter corona, de har ingen skrupler, ved ikke om I også har fået nedsat præmie på jeres rejseforsikring, nu i ikke kan rejse.
Tror det hele løser sig, der er panik stemning.Vel, spørsmålet blir; HVEM vil ta en hurtigutviklet vaksine uten forbehold ? Jeg vil anta at minst 50% av befolkningen vil betakke seg, og hvor står vi da? Viruset kan visstnok overleve i opptil 1 mnd. på f.eks. metalloverflater. Det betyr i praksis at vi ALDRI blir kvitt det ! Dyster fremtid !
Maalselv
01.11.2020 kl 14:40 1367

"Viruset kan visstnok overleve i opptil 1 mnd. på f.eks. metalloverflater"

SoftOx TAR DET PÅ 15 SEKUNDER

Brukes i norsk helsevesen.

- Tar koronavirus på under 15 sekunder
- Svir ikke i sår og sprukken hud
- Ufarlig å få i munn eller øyne
- Tørker ikke ut huden
- Irriterer ikke huden
- Ikke brannfarlig
- Bleker ikke tøy ved normal bruk (Eksponering >2 min)
- Uten alkohol
- Skaper ikke resistens

https://www.rodekorsforstehjelp.no/produkter/desinfeksjon/handdesinfeksjon/antivir-desinfeksjon-1000-ml/

https://newsweb.oslobors.no/message/514362
KimLee
01.11.2020 kl 14:50 1355

Om viruset overlever lenge så er det ikke sikkert at det faktisk er smittsomt så lenge.

Det er ca 170 vaksine kandidater under utvikling. Noen få er allerede godkjent. To i Russland allerede og enda flere blir godkjent allerede i år. Neste år blir enormt mange flere godkjent, kanskje over 100. De kommer til å poppe opp en etter en. Noen blir bedre enn andre såklart. Flere sier de kan utvikle vaksine som kan tas som nese spray og det gjør det kanskje enklere å få flere til å vaksinere seg.
Desverre så er det begrensninger for hvor mye som kan produseres. I Russland trodde de først at de kunne produsere 30 mill doser allerede i år. Nå viser det seg å bli bare 2 mill i år men kapasiteten kommer til å øke og en gang neste år kan de produsere over 30 mill doser pr. mnd.
Heldigvis trenger ikke alle å vaksinere seg for å stoppe viruset. Hvis 50% blir imunne så betyr ikke det at restrerende 50% blir smittet.
I tillegg kommer det bedre og bedre medikamenter for dem som blir syke.

Tror faktisk verden er kommet langt i kampen mot Covid 19.


Høres jo bra ut ! Ser for meg at de får det pokker så travelt med å rengjøre alle overflater på ett enkelt kjøpesenter f.eks. ! You follow .....?

Det finnes intet bevis for at man oppnår immunitet ! Altså; et nytt, farlig virus å forholde seg til - årlig !

Man oppnår nok immunitet, men det er stor usikkerhet rundt hvor lenge den varer.
Maalselv
01.11.2020 kl 15:47 1285

Dem kjøper aksjer i SoftOx, og blir bemidlet nok til å kjøpe annet enn middelmådig alkoholbasert desinfeksjon.
KimLee
01.11.2020 kl 15:48 1283

Vi kommer til å bli oversvømt av vaksiner etterhvert.
Skulle bare ønsket de kunne hastegodkjent noen til begrenset bruk for å bremset smitten.

Og som sagt så trenger ikke alle immunitet for at det skal forsvinne.
Maalselv
01.11.2020 kl 15:53 1275

Ja, og der også kommer SoftOx inn i bildet

«Denne teknologien er unik, den er enkel og usedvanlig effektiv. Jeg er overbevist om at vi står overfor et gjennombrudd i behandlingen av vanskelige infeksjoner. Vi har sett på effekten av SoftOx-løsning i luftveiene og dette kan være løsningen verden venter på, som kan spille en viktig rolle i behandling av pågående og fremtidige epidemier og pandemier» sier Professor i bakteriologi og Primary Investigator Thomas Bjarnsholt* ved Universitetet i København og Rigshospitalet i København"


https://newsweb.oslobors.no/message/514362


Det er så. Jeg snakket ikke om immunitet etter å tatt vaksiner. De finnes jo ikke ennå. Jeg tenkte på immunitet ette rå ha hatt sykdommen. Det vet vi jo litt om, men det ser ut til å variere med graden av alvorlighet. Det er fortsatt mye man ikke vet om dette viruset og sykdommen det gir.
Kalle777
01.11.2020 kl 16:55 1230

Oversvømt av vaksiner?? Det tar flere måneder å masseprodusere vaksiner og vi er nå i starfasen av bølge-2 der ringvirkningene fra bølge-1 vil flettes inn i krisen som oppstår i 2021. Helt utrolig at folk fortsatt tror at en vaksine vil redde denne krisen.
Redigert 01.11.2020 kl 16:57 Du må logge inn for å svare
KimLee
01.11.2020 kl 17:03 1217

Det er ikke bare en men 170 vaksiner under utvikling nå.

Men det ser alikavel dystert ut denne nå i vinter. Om et år er nok ting mye bedre.
trodlet
01.11.2020 kl 17:42 1180

Straks et selskap har en vaksine som de mener er klar, så startes produksjon mens de venter på en godkjennelse. Dermed vil det være millioner av doser klar med en gang den er tillat å bruke. Dette vil gå unna.
En liten tur innom ulike nyhetsmedier i dag viser at flere selskaper er svært nær å få nødvendige godkjennelser.
Vampyren
01.11.2020 kl 17:44 1175

Moderna: Covid Vaccine Is A Front Runner But Chances Of Approval May Not Be Better Than 50:50


https://seekingalpha.com/article/4383667-moderna-covid-vaccine-is-front-runner-chances-of-approval-may-not-be-better-50-50


Redigert 01.11.2020 kl 17:46 Du må logge inn for å svare
Kalle777
01.11.2020 kl 17:49 1160

Men likevel tar det flere måneder. Noen få høyrisikopasienter vil sansynligvis få nødstilfelle-godkjenning tidligst i Des-Jan, men de fleste av oss må vente til Mars-April
KimLee
01.11.2020 kl 20:13 1091

Er helt enig i at dette ikke ser bra ut på kort sikt.

Men så kan det bli en lang juleferie også...............

Hvert 30. sekund blir noen smittet med coronaviruset i Paris, og hvert kvarter havner noen på sykehus, sier Frankrikes helseminister.

Olivier Véran la fram den dystre statistikken i et radiointervju med RTL tirsdag, melder Reuters. Ministerens uttalelse kommer etter at Paris-ordfører Anne Hidalgo har krevd at små butikker får åpne for å holde aktiviteten i gang, tross nedstengningen av landet.

Véran avviser kravet og sier smittetrykket gjør det altfor risikabelt.

– Hun kan ikke se bort fra det faktum at hvert kvarter blir noen lagt inn på sykehus i Paris eller at hvert 30. sekund er det en pariser som blir smittet, sier han. (NTB)

Redigert 03.11.2020 kl 10:42 Du må logge inn for å svare
SomSa
03.11.2020 kl 13:56 786


Noen bør fortelle til fiasko Erna at hun må stoppe korona-fly etter korona-fly som lander på Trop Sandefjord fra Polen. De tar videre buss, tog og fly til andre byer og sprer viruset over hele landet. Det er ingen vits at de skal jobbe på konkursrammede verft eller pakke korona infiserte fisk. Hva er vitsen at noen få bedrifter skal få arbeidskraft mens resten av landet skal stenges like før jul. Finnes noen oppegående folk i denne regjeringen. Vi vet hva skjedde forrige gang da krona-fly etter korona-fly landet i Norge fra Oterikke og Italia.


Importen av smitte fra Polen til Norge går rett til værs
https://www.aftenposten.no/norge/i/dlO391/reiste-fra-hjemlandet-for-aa-jobbe-naa-oeker-importen-av-viruset-til-nor