KOA etter vaksinen

Seriøs
KOA 10.11.2020 kl 08:34 14806

Hva tenker dere er et realistisk mål for 2021 på KOA kursen? Har jo vært vannet ut mye denne aksjen så tilbake til de kursene KOA hadde før er vel ikke reelt?
Redigert 21.01.2021 kl 09:37 Du må logge inn for å svare
Richter
10.11.2020 kl 08:43 13346

Analyse af dansker. Fra Facebook og Proinvestor

"Kongsberg Automotive: Derfor skal aktien fordobles paa ganske kort tid

Af Steen Hillestrøm

Jeg vurderer, at aktierne i Kongsberg Automotive i oejeblikket handles til en enorm rabat og vores seneste analyse viser nu, at aktien inden for de naeste par uger, som minimum skal fordoble sin vaerdi og altsaa dermed handles til et inveau paa mellem 0,40-0,50 NOK for at repraesentere fair value. Aktien handles til sammenligning i skrivende stund til omkring 0,18 NOK pr .aktie. Det skrevne i denne analyse skal ikke ses som en koebsanbefaling, men udelukkende ses som vidensdeling og inspiration og som disclaimer skal det naturligvis ogsaa naevnes, at jeg selv har aktier i selskabet.

Kongsberg Automotive kom i fredags med regnskab for tredje kvartal, hvilket var et regnskab som indeholdt meget mere end blot simplificerede tal for udviklingen i den paagaeldende periode. Regnskabet var den foerste respons paa en virkelig truende og ikke tidligere set krise, som havde ramt selskabet ufatteligt haardt i andet kvartal og som udloeste et behov for en stor emission. Disse begivenheder har haft sendt aktien komplet i gulvet, men nu er det tid til at kigge fremad og kigge paa fakta og ligge bekymringerne bag os og det efterlader et selskab, som pt. er ekstremt undervurderet.

Lad os kigge paa de vigtigste key points fra regnskabet for tredje kvartal isoleret set.

<> Tredje kvartal viste en solid bedring i den globale bilproduktion med 20,3 mio. enheder i tredje kvartal sammenlignet med blot 12,6 mio. enheder i andet kvartal efter den totale nedsmelting paa markederne efter den turbulente foerste boelge af Corona ramte. Bemaerk at der dermed kun er tale om en produktion, som er 3,5 procent lavere end samme periode sidste aar. Bedringen paa markederne skyldes hovedsageligt en markant vaekst paa det kinesiske marked, som altsaa i den grad er kommet igen oven paa Corona krisen, mens baade det amerikanske og europaeiske marked fortsat halter efter.

Vi er dog af den overbevisning, at selvom vi nu ser at den forventede anden boelge af Corona rammer globalt set, specielt i Europa, saa kommer vi ikke til at se den nedsmeltning, som var tilfaeldet i andet kvartal, fordi vi nu kender mere til virus og restriktionerne er mere lempelige og det boer kunne forventes, at en vaccine loesning eller flere er muligt hen mod slutningen af aaret.

<> Kigger vi paa produktionen paa det globale lastbilsmarked, som ogsaa er ekstremt vigtigt for Kongsberg Automotive, saa er det temmelig interessant, at de i tredje kvartal opgoer markedet il at have udviklet sig bedre endde havde for ventet, hvis man kigger paa markederne eksklusiv det kinesiske, som isoleret set er dominerende i vaeksten i perioden.

<> Omsaetningen landede paa 255,2 mio. euro i tredje kvartal, hvilket er et fald paa 8,6 procent i forhold til samme periode aaret forinden. Renset for valutaeffekten, saa var der blot tale om et fald paa fem procent, hvilket var paa linje med det overordnede marked. Bemaerk hertil, at Kongsberg Automotive rent faktisk for september oplyser om, at ordreindgangen i denne maaned viste saa meget bedring, at den rent faktisk var paa niveau med samme maaned sidste aar, mens der renset for valutaeffekten rent faktisk var tale om en vaekst sammenlignet med samme periode aaret forinden. Det er i vores oejne imponerende i sig selv naar man snakker om et selskab, som for et halvt aar siden var i sit livs
krisesituation paa grund af effekterne fra det globale lockdown grundet Corona. Ordreindgangen i tredje kvartal samlet set landede paa 49,6 mio. euro.

<> Kongsberg Automotive opnaaede en driftsindtjening paa 13,9 mio. euro i tredje kvartal, mens indtjeningsmarginalen steg til 5,5 procent sammenlignet med 5,0 procent i samme periode aaret forinden. Loeftet i indtjeningsmarginalen er en kombination af stoerre omkostningskontrol og lavere produktionsomkostninger. De sorte tal paa bundlinjen i tredje kvartal skal desuden saettes op imod det store tab paa driften paa 33,5 mio. euro i andet kvartal i aar.

En vigtig ting at slaa fast efter regnskabspraesentationen er selskabets likviditetsstatus, som alt andetlige var det springende punkt i starten af aaret, som udloeste den her emission og sendte aktien mod bunden. Dette er nu et overstaaet kapitel. Selskabet havde pr. 30 september 200,8 mio. euro i likvider eller godt og vel 1,5 mia. DKK. Bemaerk ogsaa, at Kongsberg endvidere har en yderligere kreditfacilitet paa 60 mio. euro, som selskabet ikke har haft benyttet sig af ved udgangen af tredje kvartal.

<> Kongsberg Automotive valgte i regnskabet for tredje kvartal at opjustere sin omsaetningensprognose for helaaret til nu 945 mio. euro sammenlignet med tidligere prognose paa 914 mio. euro. Opjusteeingen skal ses i lyset af fortsatte bekymringer for udviklingen i den globale oekonomi grundet den igangvaerende anden boelge af Corona, som modsat opvejes at en staerk ordreindgang hos selskabet, som altsaa er fortsat ind i fjerde kvartal til trods for Corona.

Jeg synes det er lidt grotesk, at selskabet nu blot handles til en market cap paa blot 1,91 mia. NOK naar selskabet har bevist, at bekymringerne fra likviditetsudsigterne fra foerste halvaar i aar er lagt bag sig og at selskabet nu er mere end godt rustet med 1,5 mia. DKK i likvider og nu igen kan fokusere paa sine oekonomiske maalsaetninger paa lang sigt til trods for anden boelge af Corona paa den korte bane.

Ved en aktiekurs paa omtrent de 0,40 NOK saa taler vi altsaa stadig om en meget lav market cap paa blot 4 mia. NOK, hvilket skal saettes op imod det faktum, at selskabet nu har likvid reserver paa 1,5 mia. DKK efter en vellykket emission, samt at vi fortsat er langt under tidligere market cap niveauer foer den foerste Corona krise ramte selskabets vaerdiansaettelse.

Aktierne i Kongsberg Automotive har i vores oejne vaeret ramt af flere faktorer de seneste par dage efter regnskabet, fordi at praesentationen er faldet samtidigt med bekyrimgerne forud for det amerikanske praesidentvalg, som nye tiltagende bekyrimger om anden wawe af Corona og nye lockdowns, samt at der ikke er mange institutionelle investorer som officielt daekker aktien. Koebsinteressen har simpelthen ikke vaeret der endnu efter regnskabspraesentationen. Det ventede relief rally er udeblevet. Jeg tror dog paa, at saa snart markedsdeltageerne faar oejnene op for fakta, saa vil aktien meget hurtigt stige op til niveauet paa de her 0,40-0,50 NOK og jeg ikke ikke vaere forundet, hvis aktien over de naeste tolv maaneder vil kunne overstige de 1,00 NOK.

Foruden den overstaaet regnskabspraesentaton, saa er der afslutningsvis to andre kurstriggere jeg kort vil naevne, men som er yderst vigtige i forhold til vurderingen af en investering i Kongsberg Automotive.

1) Selskabet staar foran annonceringen af en ny adm, direktoer, efter selskabet tilbage i begyndelsen af september i aar afskedigede Henning E. Jensen. Det er fortsat uvist, hvornaar en ny CEO bliver udpeget, men jeg vurderer, at det alt andet lige vil have en positiv effekt, naar der bliver sat navn og ikke mindst CV paa vedkommende, som skal drive Kongsberg Automotive videre frem fra nuvaeernede niveau.

2) Den anden ting, som jeg vurderer investorerne skal vaere meget opmaerksomme paa er, at den her turbulente tid som Kongsberg Automotive er gaaet igennem og som har set selskabets kurs falde med voldsomme 84 procent i aar, naturligvis ikke er gaaet naesen forbi selskabets stoerre konkurrenter. Jeg er med paa, at corona krisen har haft ramt alle spillere paa markedet, men vi har af goere med en marked, hvor der altsaa er nogle markant stoerre spillere end Kongsberg Automotive og som finansielt har vaeret lang bedre rustet end det har vaeret tilfaeldet for KOA og som dermed kunne finde det interessant, at markedsvaerdien paa KOA er blevet bombet saa markant tilbage som det er tilfaeldet med en market cap paa blot 1,9 mia. NOK og 1,5 mia. DKK i likvidreserver. Jeg har talrige eksempler paa konkurrerende selskaber, som utvivlsomt med interesse har haft kigget paa kollapset af KOA, men for blot nemhedens skyld kunne man naevne den canadiske gigant Magna International, som har omtrent 30 mia. DKK i cash, hvor en overtagelse af KOA ville vaere et greb i lommen. Det er i mine oejne ganske utroligt, at opkoebsspekulationer slet ikke har vaeret naevnt i nogen sammenhaenge i forbindelse med kollapset af KOA i 2020".
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Seriøs
10.11.2020 kl 08:55 13230

Mange viktige poeng her.....
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Richter
10.11.2020 kl 09:03 13139

It's not for fun: Morgan Stanley & Co. største aktionær i KOA med ejerandel på 22,99% af aktierne.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2020 kl 09:07 13092

Ganske sikker på at de eier mere fordelt på klientkontoer. Her blir det oppkjøp eller utbyttemaskin.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2020 kl 09:10 13039

Herlig at se når KOA går mot strømmen på en Rød børs- Ser MEGET bra ut...
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Richter
10.11.2020 kl 09:34 12889

Så kører KOA toget!
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2020 kl 09:37 13203

MSI vil ha så mye aksjer som mulig før planen iverkesettes. Men de vil plukke billigst mulig men kan bli vanskelig fremover da flere investors er klar over hva de driver med. Koa melder ingen kontrakter og er musestille for at kursen ikke skal gå.. Men er nok ikke lenge før MSI begynner storplukkingen og da går det fort oppover. Er nå min mening.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
10.11.2020 kl 09:41 13123

Det er bare at få købt i en fart. Der ligger flere 100% og venter her. BUY AND HOLD - FOR YEARS !!!
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2020 kl 09:47 13049

Planen før Korona var jo utbyttemaskin. Den planen er jeg rimelig sikker på at er satt i gang. Tror ikke de kjøper opp selskapet men lager utbyttemaskin og da er det en fantastisk plan å prøve å holde kursen nede samtidig som dem plukker. Men spørs om MSI ikke nå har startet å plukke mere og da drar det avgårde. Men de vil nok fortsatt prøve å trykke ned kursen litt i denne lange oppgangen som det nå vil bli.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
10.11.2020 kl 09:53 12979

Gode tanker - teknisk er vi på vej til 0,25 og 0,30 NOK til at starte med
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
10.11.2020 kl 09:56 12936

https://www.tradingview.com/x/2CK9BQZ3/ Jeg er slet ikke i tvivl længere. Hold fast i jeres aktier.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2020 kl 10:04 12862

MEGET STERK!!!!!!!!
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2020 kl 10:04 12839

Ja hold på aksjene. Tror kursen vil gå jevnt og trutt oppover nå men vil se noen stunt av MSI der de plutselig trykker ned,bytter,selger til hverandre men kursen vil gå opp opp opp fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
10.11.2020 kl 10:28 12646

Med den fart, kan vi nemt ende oppe omkring 0,25 NOK i dag. Og det vil være helt fortjent. https://www.tradingview.com/x/rcIkE0Xz/
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Richter
10.11.2020 kl 13:47 12197

TA folk. Er dette korrekt?

Købssignal fra en dobbel-bund-formation signalerer, at optimismen hos investorerne er øgende, og at aktien indleder en stigende trend.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Epona
10.11.2020 kl 15:08 11935

Biler fortsetter å gå, uavhengig mye annet. Og KOA er i stand til å omstille seg om nødvendig. Tror den skal videre oppover den nærmeste tiden.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Blygen
10.11.2020 kl 15:52 11752

En liten positiv gnist i form av en melding fra selskapet, og vips så har kursen minst doblet seg....:)
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
telefusken
10.11.2020 kl 18:04 11476

Kan du forklare hvorfor Teleios som oppgis å ha 23,15% av aksjene ikke står på topp-20?

Hint: kan det være at de aksjene er pakket inn i blant annet MSI?
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2020 kl 18:16 11418

Er nok riktig det du skriver Telefusken. Tror du planen er utbytteselskap? Var jo det som var planen før korona. Alt foregår i det stille,ingen kontrakter meldes og er jo en grunn.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
telefusken
10.11.2020 kl 19:16 11202

Ikke godt å si hva de folkene tenker, men da de gikk inn var det med bl.a. utbytte som grunn. I fjor ble mulig utbytte nevt, men også at de heller ville kjøpe opp andre.

Uansett er jeg overbevist om at de vil ha igjen det de har betalt, og det er etter hva jeg kan se i underkant av 1 milliard totalt. De vil nok også ha gode renter på de pengene. Det forutsetter børsverdi på 4 milliarder og oppover. Det som plager meg litt, er at det ikke synes å være en god grunn til at de ikke kjøper mer. De har ca. 1 milliard aksjer å gå på før det utløses tilbudsplikt, og hvis det er hold i påstandene om kraftig oppgang om kort tid, betyr det at de går glipp av mange hundre millioner. Det lukter litt rart at de ikke prøver å få tak i dem.

Jeg tipper at de fortsetter å gå i svart, og sier minst mulig som kan drive opp kursen så de får jobbe i fred. Vi var jo litt uenige i fjor om de var idioter eller tålmodige siden de kjøpte mye på 9,50, men jeg mente da (og nå) at de så det som en grei pris for å få være i fred som åpenbart største eier.

Du har lest dette før, men til glede for nye sjåarar som det het på statskanalen i gamle dager kan man lese litt om Teleios filosofi her:
https://finansavisen.no/forum/thread/12824/view/342913
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
omans
10.11.2020 kl 21:51 10811

Det er en motstandslinje ved 0,2145
Brudd opp er Bull signal, slutta på 0217
Neste motstand er på 0,37
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
10.11.2020 kl 23:25 10434

Takk for svar Telefusken og ja vi får se om de begynner å plukke eller trøkker kursen ned.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
G-Aksje
10.11.2020 kl 23:57 10307

KOA melder sjelden nye kontrakter. For de som hørte på pressekonferansen i fbm. kriseemisjonen sa daværende CEO at alle avtaler de har er «long term» og at de sjelden melder nye avtaler. Det vi derimot kan forvente er melding om ansettelse av ny CEO.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
hill
11.11.2020 kl 01:16 10147


Grunnen til at Teleios aksjene ikke vises på KOA's topp-20 liste, er at de ligger på nominee-konto hos Morgan Stanley.
De har nå 22,93 % av aksjene ifølge denne listen:

https://www.msn.com/nb-no/okonomi/aksjeopplysninger/eierskap/osl-koa/fi-alt3u2?ownershipType=institutional
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
telefusken
11.11.2020 kl 01:37 10104

Nettopp.

Noen tror at MSI representerer noen andre store, men det gjør de ikke. Det er kun en stor eier inne i dag, og det er Teleios. Som ikke ser ut til å ha lyst på flere aksjer.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
telefusken
11.11.2020 kl 01:45 10087

Det som er påfallende, er at KOA sluttet å melde noe som helst unntatt lovpålagte ting da Teleios kom inn. Før det, meldte de masse. Børsmeldingene ligger der for dem som vil se.

De fjernet til og med topp-20 fra nettet med begrunnelsen "spare penger". Topp-20 kommer automatisk uten kostnad fra Verdipapirsentralen til alle ASA som er registrert der.

Teleios vil leke i fred, og det er søren ikke sikkert at de gjør så store jobben med å finne ny sjef hvis det ikke er et lovkrav å ha en annen løsning enn i dag.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
BullRally
11.11.2020 kl 07:51 9693

Denne er oppdatert 6/11.
https://www.kongsbergautomotive.com/investor-relations/top-20-shareholders/
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.11.2020 kl 08:13 9588

Takk for oppdatert liste og ser da ut for at MSI har begynt å plukke. Har vel rundt 30% av aksjene nå.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.11.2020 kl 09:06 9343

Og vi fortsetter sterk oppgang.. Neste stopp ,30
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
G-Aksje
11.11.2020 kl 09:29 9172

Godt poeng, men slik verden er blitt inngås det nok i større grad langsiktige rammeavtaler, avtaler som selvfølgelig svinger inntektsmessig. Kommer også nye bilmerker på markedet, spesielt fra Kina, men eierstrukturene i disse selskapene kan vel like gjerne være satt opp slik at allerede inngåtte rammeavtaler kan benyttes. Dette er nok lite transparent for menigmann.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.11.2020 kl 10:53 8823

Nå er vel minstesummen på en aksje som skal være notert på Oslo Børs 1kr. i og med at det ikke har kommet en spleis så kanskje ledelsen regner med at den skal gå opp til 1kr i løpet av kort tid?
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Billyjojimbob
11.11.2020 kl 10:55 8794

Kanskje 1 krone,ikke 0,40 før hjul?
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Epona
11.11.2020 kl 11:01 8733

KOA tar en 4 hjul x 4 sats og 4 dobler kursen innom kort, men mer innen jul.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Babbai
11.11.2020 kl 11:02 8720

- Bilsalget i Kina ble 2.57 mill i okt., opp 12.5% sammenliknet med okt. i fjor.
- Oktober er syvende måned på rad med vekst i både bilproduksjon og -salg, og veksten har vært over 10% i seks av de siste syv månedene.
- Bilsalget fra jan-okt er ca. 19.7 mill biler, ned 4.7% fra tilsvarende periode i fjor.
- New energy vehicles-salget har doblet seg sammenliknet med oktober i fjor og nådde 160000 biler i oktober 2020.
- I følge China Association of Automobile Manufacturers så er det stabil "recovery" i etterspørselen. Samtidig ser man at eksporten også er på vei tilbake. Bileksporten fortsatte å vokse i oktober, etter å ha snudd fra negativ til positiv i september.

The trend is our friend. Dette lover bra for KOA.

https://baijiahao.baidu.com/s?id=1683054384856461946&wfr=spider&for=pc

Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Babbai
11.11.2020 kl 11:14 8626

Kan også legge til noe China Association of Automobile Manufacturers sier angående den fremtidige utviklingen: Consumer confidence er på vei tilbake. I tillegg gjør Double 11 (11. nov - den største shoppingdagen i Kina), diverse bilmesser (inkludert CIIE som var 5.-10. november) og el-bilers inntreden på "countryside" at market recovery forventes å forbli stabil fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.11.2020 kl 11:25 8544

Det er ikke slik at det er en slak i dette fra Oslo Børs da Korana kan ta skylda for at den ikke er over krona.
Og at de ser det litt an?
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
mdkInvest
11.11.2020 kl 11:52 8423

Ja, det lover rigtig rigtig godt for KOA det her. Og derfor skal man også bare holde hvad man har af aktier her. Der ligger mange 100% og venter her.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Allrounder
11.11.2020 kl 15:00 7918

Godt å se at den endelig klarte å byte 0,24 igjen. Lå lenge på 0,2395.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
G-Aksje
11.11.2020 kl 16:07 7705

Positiv omtale på Hegnar TV, motstand på 0,25 og 0,28. etter det kan den gå lett til 0,39.
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
11.11.2020 kl 18:06 7352

Fin omtale 27 minutt og 30 sekund ut i den ca.
https://finansavisen.no/fatv
Redigert 21.01.2021 kl 07:53 Du må logge inn for å svare