Photocure 2021

Hallvar
PHO 12.11.2020 kl 11:48 22498

Jeg har i mange år vært aksjeeier i Photocure og har derfor vært med på mange oppturer og nedturer de siste 10-12 årene. For noen år siden var også dette forumet en plass hvor en kunne drøfte saker på en god måte, men da "nye"medlemmer valgte å bruke dette forumet til mer eller mindre usaklige innspill, så har min interesse for å delta avtatt. Jeg kommer nok ikke til å være en aktiv bidragsyter i tiden fremover, men jeg ønsker nå å dele noen tanker med dere som jeg ikke kan la være å tro på selv. Dessverre :)

La meg begynne med konklusjonen først og så skal jeg forklare hvorfor jeg tror dette skjer etterpå.

Konklusjon : Photocure kommer til å bli kjøpt av kinesiske interesser i løpet av 2021. Ihvertfall tror jeg at de kommer til å forsøke å kjøpe selskapet. Dette er vel et scenario som mange vil oppleve som positivt da det fort kan dra kursen opp med alt fra 50-200%, men for meg er dette langt under det potensialet som jeg ser i aksjen.

Begrunnelse for min påstand :
1)Selskapet har vist en veldig flott utvikling de siste årene. Jeg skulle selvfølgelig sett en enda raskere vekst, men hvis en ser på tallene/faktaene så er det en solid vekst. Det viktigste er allikevel at teknologien/produktet er anbefalt og superior til alternativene. Det indikerer at den positive veksten kommer til å fortsette. Covid-19 regner jeg kun som en "bump in the road" i det store bildet.
2) Selskapet gjentar sine prognoser om 1mrd omsetning i 2023 og ca 400 mill i overskudd. Personlig var jeg av den oppfatning at dette var fullt oppnåelig. Med Covid-19 impacten så er det mulig at det kan bli vanskelig, men jeg har stor tro på at det vil være mulig. Det er viktig å merke seg at dette ikke inkluderer utbetalinger fra Asieris (Cevira).
3) Cevira avtalen med kineserene ble etablert (1-jul 2019) og den gir diverse milepælsutbetalinger til Photocure. I pressemeldingen ble det antydet i størrelsesorden $250 mill. Ca 2,2 milliarder NOK.
4) Min erfaring med kinesere er at de er veldig arbeidsomme og målrettede. De er veldig opptatt av at eierskap skal være på kinesiske hender og de har mye "villig" kapital i landet som er tilgjengelig når de ser muligheter.
5) Det er nå 1,5 år siden Asieris startet arbeidet med Cevira og jeg føler meg rimelig sikker på at de allerede har et klart bilde for hvordan dette vil gå. Hvis vi antar at de ser en potensiell suksess. Hva ønsker de å gjøre da? De kan enten betale alle milepælene (ca 2,2 milliarder) og deretter styre Cevira salget (med en avgift til Photocure per solgte enhet), eller de kan allerede nå bruke de pengene på å kjøpe store deler av selskapet. Verdien på PHO i dag er ca 2,2 milliarder. Det du da får med på kjøpet er Hexvix/Cysview rettighetene i hele verden. Hvis du tror på Cevira og har pengene er dette ikke veldig vanskelige vurderinger.
6) Vi må derfor forvente at Asieris med kinesiske investorer allerede nå ser på muligheten for å gjøre dette oppkjøpet, vel vitende om at det vil koste mye mer enn 2,2milliarder.
7) Gårsdagens børsmelding om at Asieris hentet inn ca 1 milliard i en emisjon kan kanskje bety at noe er på gang. At en av verdens rikeste er sentral i emisjonen betyr jo også noe.
Det er også fakta at topp 50 aksjonærer i PHO øker jevnt og trutt, samtidig som største eier nå er Morgan Stanley & CO. Jeg mener også å ha lest at denne kontoen er kjøpt på vegne av noen. Kan det allerede være noen som ønsker å spise hele selskapet?

Oppsummert:
Årsaken til at jeg ikke liker dette, er at dagens aksjekurs vil gjøre det enkelt å kjøpe hele selskapet på billigsalg. I så måte er også Covid-19 noe som hjelper de som vil kjøpe selskapet. Uten den påvirkningen hadde nok selskapet hatt en aksjekurs som ville vært betydelig høyere. Vi var oppe i 120 før Covid slo til og det har bare vært positive nyheter etterpå. Min oppfatning av selskapet er at det om noen få år vil være verdt betydelig mer enn i dag.

Bare bedriftens guiding ( 400 mill overskudd i 2023) vil forsvare en aksjekurs på 300-400. En ny dobling de neste to årene gjør at jeg ikke ser vekk fra aksjekurs på 1000 i 2025.
Det vil derfor være bittert å måtte selge for en kurs på ca 200 kroner i løpet av 2021, som fort kan bli resultatet om noen kjøper firma.
Flere ville nok vært veldig fornøyd med et slikt salg, og det forstår jeg hvis en stadig vekk ser nye muligheter i aksjemarkedet, men for meg så er PHO et sikkert godt valg for de neste årene. Jeg sliter i dag med å se et bedre Case og sover godt med en portefølje som kan bli veldig verdifull i 2025.
Redigert 21.01.2021 kl 09:31 Du må logge inn for å svare
bravi
25.11.2020 kl 01:10 4970

Virker som Asieris kjører sitt eget løp uten annet enn rent faglig kommunikajon, det de behøver, med Photocure. Ikke sikkert de er så veldig imponert over Pho sine markedsføringsprestasjoner med Cysview
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
peaf
25.11.2020 kl 12:32 4798

Ja vi kan vel slå fast att kommunikasjonen med Asieris hadde vart på en helt annet plan med Hestdal som CEO. Han har jo haugevis med erfaring fra studier Globalt. Og det tror eg ikke gjeller før Schneider, som skall vare den store selgeren, han skulle bare fått Belletes sin plats til att begynne med. Og først bevise att han kunde salg,
da hadde han nok ikke kommt lengre med det han klart bevist til nu. Og eg trur Asieris hadde satt pris på Hestdals sin erfarenhet når det gjeller studier. Og da hadde vi nok hatt en informasjon om vad det betyr, når Asieris vet hvor mange som blitt frisk i både grupperne om ca 6 mnd. Og er de liktydlige med fase 2 studien så er det bare proforma som gjenstår før godkjennelse. Og i Kina er det med all sikkerhet i fullt salg vid den her tiden neste år.

Og Hestdal som har god medisinsk førståelse hadde aldri kjøpt Ipsen mitt i en Pandemi, som nesten garanterer tap på salgsinvesteringer så lenge den pågår.
Og eg mener det var en nokså merkelig tidpunkt, når de ikke har fått det til i USA. Men neste år hadde de hatt nok penger fra Cevira til att betale kontant.
Det er verre med Schneider som ikke får inn noen penger fra Kina før 2023 og USA og EU 2024. Det er så ille det kan bli, styret og ledelsen førstår ikke hvordan man skaper aksjonærverdier. Det gjeller ikke att skapa størst muligt selskap og ha mest muligt antall aksjonærer att førdele tapen på. De må ha missførstått noe.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
Computum
25.11.2020 kl 17:21 4708

https://soundcloud.com/user-972208711

Fra 13.30 og utover snakker Dan Schneider og Dahl bl.a. om den gode utviklingen som har vært den korte tiden siden de overtok Europa.
For de som er mer interessert i å høre hva CEO har å si enn å sitte her og spekulere.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
heilo888
25.11.2020 kl 18:54 4631

Meget bra fra podkast med Photocure!
https://soundcloud.com/user-972208711

Spesielt oppsiktsvekkende tempo på Asiers i Kina som allerede ligger et halvår før programmet. Dessuten ser overtakelsen fra Ipsen i Europa til å gå bra. Utrolig potensiale til økt salg her!

Selgeren D.Schneider var et funn for Photocure da han viser en helt annen handlekraft og dynamikk enn forskeren Hestdal som til enhver tid var fornøyd med tingenes tilstand selv om intet skjedde!
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
risksøker
25.11.2020 kl 19:38 4607

Ja det som DS sier er at de må ha people on the ground selling ellers blir det ingen salg. De har høy penetration rate i Syd tyskland hvor de har salgsfolk i Nor Tyskland har de ikke salgsfolk og der er penetration lav. Ser derfor store muligheter i Nor. DS understreker dette og derfor bygger han ut salgsorganisasjonen. Han er stolt over å ha beholdt hele organisasjonen under covid-19. Helt enig med han.
DS sier lite om Cevira men Erik sier det har et enormt inntektspotensiale og er ikke med i 1 milliard sale i 2023.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
bravi
25.11.2020 kl 21:15 4588

Får litt flashback tilbake i tid til et annet biotek case av å lese noen innlegg her ja. DS har satset mye på people on the ground i Us lenge nå uten at det har gitt noen resultater hverken på utplassering av skop eller på bruksfrekvens. At han er stolt av å ha beholdt hele salgsorganisasjonen under pandemien er vel ikke akkurat noen stor bragd med velfylt kasse og ytterligere påfyll med emisjoner. Kan ikke den mannen vise at han er istand til å levere inntekter før han føler seg så så stolt, inntil videre så har vi ikke sett noe til det. En ting er helt sikkert, det går ikke å bygge aksjekurs med bortforklaringer, heller ikke å skifte fokus fra Us til nord tyskland.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
Computum
25.11.2020 kl 23:24 4504

"En ting er helt sikkert, det går ikke å bygge aksjekurs med bortforklaringer, heller ikke å skifte fokus fra Us til nord tyskland."

Du henger fortsatt igjen i Biotec/Lien tiden. Den tiden er jo ettertrykkelig forbi. Likeså er det en ny tid i Photocure med Dan Schneider.
Vet ikke om det er språkproblemer som hindrer deg i å følge med på presentasjoner med DS? Det kan tyde på det når du stadig terper på det samme.
Om du fulgte bedre med ville du se at det på langt nær er bortforklaringer og skifte av fokus som kjennetegner Schneider.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
peaf
26.11.2020 kl 03:36 4453

Ja att lyssne på Einarsson og podcast burde vel vekke misstenksomheten hos noen og envar,, det er direkte reklame og skryt om selskapen. Men det som er så lovende og påstås skall skje, skjer aldri. Naive investorer tror på alt og hausser opp kursen, som sen raser igjen når det aldri skjer noe. Og presentasjoner og løften i PHO om resultater viser to skilde verdar De har aldri vart i nærheten av att følge varran. BLC er jo en cystoskop behandling med hexvix som hjelpemiddel, og skopprodusenterne finns over hele verden med selgere av ulike scope. Det var dem som solgte scope i Europa og Norden, men det stoppe opp når efterspørselen forsvant. Urologerne har hele tiden blitt informert om de ulike behandlingerne og resultaten av dem.

Og når man ser att PHO selgerne i USA bare lykkes finne 2 var i året som skaffer BLC. Så kan det ikke vare så tydlige argumenter de har att komme med når nesten ingen biter på dem. Og med halve priset på hexvix i Europa, så burde ikke kostnaden avskrekke urologerne der. Når scopeselgerne ikke klarer selge sine scope uten tap, så har eg ikke store troen på PHO selgerne even om de kompenserer tapet med hexvix inntekter efter ett antall år. I 2019 var totale omsettningen Hex/cys 330 mil, og den kommer ikke vare mer en 500 mil i 2023. Og ikke en ende krone i vinst om man tar med 160 mil innvesteringen.
Men det kommer mange podcast og presentasjoner gjenom åren som forklarer hvorfor, uten att det hjelper på resultatet. sanne mine ord.

Da återstår bare Cevira som kompenserer før alt elende og mer til, som dagens styre og ledelse stellt til.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
bravi
26.11.2020 kl 06:18 4462

Biotec/Lien og den satsningen er en erfaring verdt å ta med seg. Det caset har mange likhetstrekk med DS sin satsning, viktigste er en satsning som ikke betaler seg. Trenger mere tid sies det, den har vi hørt før. Se på Az, etter at de kuttet ut satsningen på salg av Woulgan, fikk ny Ceo som hadde faglig kompetanse, kunne språket til kundene og begynte å levere pluss resultater så 10 doblet kursen seg på ett år.
Man kan lure på hvordan kursen hadde reagert på at Pho hadde redusert salgskorpset i Us slik at de hadde gått med et lite overskudd der borte også, det selges tross alt endel Cysview hvert kvartal, fått bort DS, han har akkurat som Lien kostet selskapet alt for mye allerede selv om ikke heiagjengen klarer å innse det. Husker at Lien også hadde en ivrig heiagjeng som skrev her på forumet.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
Computum
26.11.2020 kl 10:58 4312

Vet ikke om du fikk med deg mer enn tidobblingen i AZT? Noe lignende vil neppe skje i PHO som allerede er priset til over 2 mrd. Men at PHO nå har lavere verdi enn AZT kan neppe vare ved.
Som sagt bør du begynne å forholde deg til det som kommer fra selskapet, heller enn å stivne i din rutinemessige kritikk basert på surmaga synsing.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
peaf
26.11.2020 kl 15:55 4190

Ja nu har vi forholdt oss til det som kommer fra selskapet i 3 år når det gjeller hex/cys. Og det er bare tap, som bare har økt efter att Schneider tok over.
Presis som alle opsjoner som økt i samme takt som tapen. Kanskje han vet var Kina ligger og hvor mange som bor der, men det er tveksamt.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
bravi
26.11.2020 kl 22:00 4069

Tror heller ikke vi får noen 10 dobling eller 20 dobling i Photocure, ihvertfall ikke hvis DS skal fortsette som han gjør med å kjøre på med tap i Cysview satsningen sin. Lurer på hvorfor Bellete sluttet eller fikk fyken? Kanskje kan kursen doble seg noen ganger men det blir i så fall pga. Cevira. Det går ikke å snakke bort at DS sin satsning går med underskudd så lenge han har en flokk sittende å vente på at de en vakker dag skal få begynne å løpe rundt og forsøke å selge skop. I Us greide de det ikke før pandemien, de kommer neppe til å prestere noe bedre etterpå heller, det så vi på det skuffende antall skop som ble utplassert i Q4-19 og Q1-20. Etter så lang tid som DS nå har fått til å prøve ut sin strategi uten noe suksess er det på tide å stoppe. Å fortsette med de utgiftene er som å bære havre til en død hest. Tror det hadde blitt utplassert omtrent like mange skop hvis produsente hadde utført det salget. Salget av Cysview kit har alle de selgerne ingen innvirkning på, det er bare å ta imot bestillingen å sende varene.

Å få bort evigvarende underskudd og begynne å tjene kr gjør underverker med aksjekursen, det så vi med Az.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
Computum
27.11.2020 kl 11:31 3934

"Based on the outlook and strategic opportunities,
Photocure aims to maintain its group revenue
ambitions for 2023 in the range of NOK 1 billion, with
EBITDA margins of approximately 40%, following the
completion of the transaction with Ipsen."

Og det er uten Cevira.

Dahl har vært en grå og kjedelig mann i ledelsen. Ifølge han selv er han svært konservativ, og det er lett å tro på.
Men de siste gangene vi har sett og hørt han er han blitt nærmest entusiastisk når han snakker om det som ligger foran for PHO. Løfterikt!
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
Computum
27.11.2020 kl 11:46 3944

Til sammenligning ligger Medistim an til en årsomsetning på 350 mill og EBITDA margin på 30-35%.
Medistim har en børsverdi på 3,8 mrd. mens Photocure er priset til 2,1 mrd.

Man kan selvfølgelig avfeie selskapets guiding som urealistisk, men selv en halvering burde gi stor oppside i kursen.
Når tilogmed tørrpinnen Dahl med dårlig skjult entusiasme fremmer den friske guidingen er det grunn til å kjenne sin besøkelsestid.
Jeg håper og tror at 2021 vil bli et hyggelig år for oss Photocure-aksjonærer.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
peaf
27.11.2020 kl 12:41 3904

Ja det hjelper godt att gi dem opsjoner, da hausser de selskapet før att få til en kursøkning. Men prestere noe reellt som lyfter kursen har de ikke klart hittils, og det er vel ikke noe som tyder på att de skall klare det inom snar fremtid.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
risksøker
27.11.2020 kl 13:35 3918

Nå må dere være med vi skal over 100 før jul
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
bravi
27.11.2020 kl 19:42 3898

Synes Dahl er Ok, det er ikke han som har funnet på at de skal ekspandere så voldsomt med masse selgere. Tidligere har han ikke alltid vært tørrpinn kjedelig, snarere tvert imot. Husker Q2-18, da var Dahl midlertidig Ceo etter at Hestdal dessverre hadde fått fyken. På spørsmål om Pho kunne greie å gå break-even i 2018 sa han at det ville de ikke klare, innforstått med at det ville de i 2019 Det fikk fart på kursen. Så kom DS, guidingen for 2021 innså de etter hvert at ikke kunne gå, da måtte de finne på noe for salget i Us var ikke i nærheten av å balansere utgiftene. Da ble det bestemt å kjøpe tilbake rettighetene fra Ipsen. Og vips var guidingen for 2021 borte nå er det 2023 som gjelder. Spørs hva DS finner på når det nærmer seg at resultatene må vise at de ligger i rute til 2023 guidingen og de ikke gjør det. Da kan det vel komme en ny emisjon og oppkjøp av et annet selskap og en ny guiding, skal vi si i 2025.
Forhåpentligvis vil det komme innbetalinger fra Cevira etter hvert, det gjør caset spennende.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
Computum
27.11.2020 kl 19:55 3891

PHO er ned 9,5% i år. Er det noen grunn til at disse prosentene ikke er tatt tilbake ved årets slutt? Nei, mener nå jeg. Så mitt tips er at vi ligger rundt kr. 90 når året ebber ut og at vi neste år vil kaste av oss shorterne og aldri se oss tilbake til kursnivåer under 100.
Redigert 21.01.2021 kl 06:46 Du må logge inn for å svare
peaf
28.11.2020 kl 10:44 3954

Når man ser på sammensettningen av styret som er roten til alt godt eller vondt i ett selskap, så kan man jo undre. Egbert som er sjef i ett investeringsselskap som investerer i helseselskaper, finner tydligen ingen verdier i PHO som gjør det verdt att investere i selskapet. Og sitter med symboliske 14,500 aksjer, mens de andre 4 ikke har noen aksjer. Vi har jo den nye Anders Tuv som representerer radforsk, vars ende intresse er att skape størst mulig selskap. Og gjør alt som står i deres makt før att lokke investorer til selskapen. De andre 3 representerer vel ingen og er mest opptatt av att holde en betald styreplats. Og er nikkedukker til Egbert og Tuv. Og dermed er det ingen investorer som evaluerer styret eller steller krav på GF.

Og det er jo ganske skremmende når ingen i styret heller ledelsen gidder att investere i eget selskap. bare opsjoner som aksjonærerne betaler. Og de selger dem fortes muligt. Det finns inget som tyder på att de selve trur på noe overskudd på 400 mil i 2023. Så de store visjonerne efterleves ikke på noen sett der de viser troen på eget selskap. Når de ikke ens beholder de aksjer de får gratis. Og de har heller ikke fortjent dem. Men sånn er det når ett selskap ikke har noen riktige investorer som driver aktivt eiende. Og ikke ser det ut som de lokker noen med sin milliard guding i 2023.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
focuss
28.11.2020 kl 11:09 3922

Peaf
Guidingen til Schneider er bare latterlig. Jeg tar meg selv i å noen gang tenke at kanskje han er for dum til å skjønne det. Tror de skal være fornøyde om de når 2020 guidingen i 2023. Når han tror han skal tjene penger på å investere i Europa med halv pris på produktet og må søke refusjon i hvert enkelt land så heller det i samme retning.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
bravi
28.11.2020 kl 11:47 3880

Helt enig, sålenge det ikke er noen aksjonærer i styret og ikke minst i valgkomite er border dekket for Radforsk med Einarsson og vennene hans, da kan de ture frem i ro og fred mens de melker kua maksimalt.
Vedr. Schneider sin guiding tror jeg dessverre focuss har helt rett.
Mulig meningsmafiaen på TI har en annen oppfatning av caset men det hjelper i hvertfall ikke på kursen.

Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Computum
28.11.2020 kl 14:17 3786

Tenk selv og ikke legg for mye vekt på hva "bedrevitere" så skråsikkert skriver på forumet.
Mange har nok lyttet til focuss som en som, ihvertfall en tid, ga inntrykk av å forstå hva han snakket om.
Her synes han PHO burde være verdt 6 mrd (nå 2,1 mrd), mens han idioterklærte analytiker som spådde NEL i 12 mrd (nå 33 mrd):


"focuss
05.12.2019 kl 00:16
908
Nå har Norne nettopp dummet seg kraftig ut i NEL. Så følger de opp med å dumme seg like mye ut i PHO. Tror Norne har et ledelses problem. Synes som om selskapet renner over med løse kanoner. Vi får se hva som skjer når Schneider snakker med amerikanske investorer i morgen. Hadde jeg hatt lederansvar i Norne hadde jeg virkelig blitt bekymret. Tenk å prise NEL til 12 mrd!!!! Verdensrekord i naivitet. Kanskje 2 mrd er langt mer realistisk for NEL og 6 mrd mer realistisk for PHO."


Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Computum
28.11.2020 kl 14:23 3775

Hvor finner man flest "løse kanoner"? Jeg bare spør.

Norne gjentok sitt kursmål på 24 for NEL den 6. november. Kursen var da 18,97. Kursen er nå 24,18
Norne gjentok sitt kursmål på 150 for PHO den 12. november. Vi får se hva som skjer de neste 6 mnd.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
focuss
28.11.2020 kl 14:37 3750

Computum
Kan du være så snill å vise meg hvordan du kan regne hjem 30 milliarder for NEL? Og ikke minst hvordan den kursen gjør NEL konkurransedyktig mot andre muligheter på OSE. De aller fleste mente jo keiserens klær var veldig fine. For egen del så fokuserer jeg på investeringer som jeg kan forstå. NEL aksjonærer synes å fokusere på aksjer de tror andre forstår. Ta gjerne med hvilket årstall du mener NEL kan forsvare sin pris. Jeg var i NEL når jeg kjøpte for 2 kroner og solgte på 4. Som Spetalen faktisk. NEL er ikke det første selskapet på OSE hvor prisingen har vært drevet av dårlig analyse.

Når det gjelder PHO så var det enkelt å trekke opp logikk som priset selskapet høyt. Norne priset selskapet lavt når det var god logikk for å prise selskapet høyt. Når den logikken viste seg å ikke stemme med virkeligheten lengre så skiftet Norne til å prise selskapet høyt.

PHO gikk til 120 og Norne gikk til media med salgsanbefaling basert på deres analyse på 70. Kursen rase til 50 og Norne ut med analyse på 150. Norne trenger virkelig alvorlig hjelp. Eller kanskje det er investorer som hører på dem som trenger seriøs hjelp.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Computum
28.11.2020 kl 15:00 3720

Nei, jeg er heller ikke god på slikt. Derfor er jeg forsiktig med å være påståelig bedreviter.
Jeg satt også med NEL og solgte på ca 7(?), kanskje fordi jeg lot meg påvirke av noen som hadde satt seg inn i selskapet? Husker ikke nå.
Har også andre ganger solgt for tidlig og gått glipp av solide oppturer (som i AZT). Er på ingen måte noen vinner. Heller en "stayer", som i PHO.
Her vil jeg ihvertfall ha med meg en dobbling før jeg gir meg.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
focuss
28.11.2020 kl 15:04 3711

Norne har jo tjent fett på idiotanalyser til småinvestorer. Nå skal de til og med børsnoteres.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Computum
28.11.2020 kl 15:08 3706

Synes ikke de har vært så verst på de aksjene jeg har fulgt. Men heller ikke der har de noen "krystallkule". Såvidt jeg har forstått er ikke småinvestorer satsningsområdet for Norne?
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
focuss
28.11.2020 kl 15:11 3706

Jeg ga meg i PHO etter fire dobling. Ventet på vi skulle nå et tipping point når det gjaldt bruk av BLCC/BLFC. Når utviklingen viste at noe tipping point ikke synes å inntreffe så ble logikken for investeringen ødelagt så jeg tok konsekvensen av det. Å være en stayer er positivt ladet. Men dersom stayer evnen skyldes å lukke øynene for realiteter så er det ikke bra. Som kjent så bør man aldri forelske seg i en aksje.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
focuss
28.11.2020 kl 15:12 3705

Jo, det er nettopp småinvestorer som er Nornes fokus.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
peaf
28.11.2020 kl 15:20 3693

Ja vad du en gjør ikke selg, om du ikke liker meg og Bravi. Så kommer du med all sannolikhet like det Cevira gir i kassa. Og her har jo focuss vist seg vare en skikkelig novis, som de fleste analysselskaper. Men det beror vel på att informasjonen kommer fra Schneider, som ikke klarer att skille på tidsfrister og den verkelige fremdriften.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
focuss
28.11.2020 kl 15:41 3671

peaf
Det er jo riktig at min interesse for PHO har vært basert på Cysview og USA. Når det gjelder Cevira så har du vært alene om å skape entusiasme.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Marve
28.11.2020 kl 17:57 3572

Hva med å vente til slutten av 2023 før dere såkalte eksperter latterliggjør Schneider og Dahl. Håper dere tar jævlig feil og gikk glipp av tidenes mulighet.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
TAAS
28.11.2020 kl 18:20 3551

Sikker på at du ikke blander Norne (NOE) og Nordnet (NON) ?

Mulig Norne skal børsnoteres men jeg har ikke hørt om det.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
bravi
28.11.2020 kl 19:29 3482

Tror ikke det er nødvendig å vente helt til 2023 før man ser om Schneider vil levere ihht. guiding. Det vil vi se lenge før den tid. Husker etter at Scheider ble ansatt og presenterte sin strategi var det konsensus om at han burde få 2 år før man konkluderte om dette var riktig satsning. Det betyr at på Q4 må han overbevise at hans satsning har lykkes og er den beste for aksjonærene, det er ikke lenge til. I mellomtiden har Pho tatt grep, målsnora er flyttet frem til 2023. Da ble det 3 år ekstra, altså tilsammen 5 år til rådighet for utprøving i stedet for opprinnelig 2.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Computum
28.11.2020 kl 20:20 3439

Aksjen har dobblet seg siden Schneider tiltrådte, og er i en langsiktig stigende trend. Det holder for meg med en dobbling annet hvert år.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
HrDuck
29.11.2020 kl 08:05 3254

Kanskje focuss kan legge ut linken til tegning i Norne (siden de skal børsnoteres)?
Og så ser jeg frem til at bravi bidrar med flere konspirasjonsteorier om valget i USA.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
peaf
29.11.2020 kl 09:49 3201

Ja vi vet jo att antallet scope er helt avgjørende før salget av Hex/cys. Og da er det bare att regne ut hvor mange det behøvs før att klare Guiding i USA. Med dagens bruk så behøvs det 1.200 i fullt bruk hele 2023. Nu er det 253 vid Q3, så det mangler 950 stk, så det er bare og regne og følge med på scopesalget så ser man trenden. Og i Europa så må de selge 240 stk neste år om de skall nå 30 % vekstmålet.

Men i feburari så har Asieris 3 mnd resultatet på studien, som de raporterer til de respektive land som deltar i studien. Der myndigheterne kontrollerer og registrerer resultaten fortløpande. Og i mai/juni er hele studien ferdig og resultat og dokumentasjon leveres til myndigheterne, og burde vare en smal sak globalt der det bare er 84 stk fordelt på de ulike landen. Og i Kina der hovedtyngden blir behandlet 300 stk, så seier deres FDA att behandlingen av en godkjenning/markedsføringstillatelse skall ta maks 89 dag eller 3 mnd. Så eg trur den er godkjend i oktober i Kina og rundt årsskiftet globalt. Med utbetalning av de 54 mil usd, og med royalty inntekter i 2022 som langt overstiger omsettningen totalt i hex/cys.

Så kan de som vil telle scope, og lete febrilt i resultaten efter noe som viser att styret og Schneider har prestert noe positivt. .
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
rebel
29.11.2020 kl 12:30 3095

"peaf
I dag kl 09:49
61
Ja vi vet jo att antallet scope er helt avgjørende før salget av Hex/cys. Og da er det bare att regne ut hvor mange det behøvs før att klare Guiding i USA. Med dagens bruk så behøvs det 1.200 i fullt bruk hele 2023. Nu er det 253 vid Q3, så det mangler 950 stk, så det er bare og regne og følge med på scopesalget så ser man trenden. Og i Europa så må de selge 240 stk neste år om de skall nå 30 % vekstmålet."

Det er brukerfrekvens og salg av cys-kit pr scope som er nøkkelen og avgjørende for PHO's potensielle suksess og vellykkede forretningsmodell. En forretningsmodell som baserer seg på innsalg og utplassering av scope som brukes en gang i uka er selvfølgelig ikke bærekraftig, da utgiftene til dette er altfor høye ift inntjening. Dette faktum er merkelig nok nesten helt fraværende i kranglingen og info-flyten på diverse platformer som HO eller andre steder.

Desverre har dette også blitt en stor elefant i rommet for selskapet selv. Den oppsiktsvekkende lave brukerfrekvensen som overhodet ikke har utviklet seg positiv retning i DS' periode og etter at refusjon var på plass i US, blir ikke adressert hverken i kvartalsrapporter eller på f.eks siste radforsk-podcast, og ledelsen blir komfortabelt nok heller ikke utfordret på dette med kritiske spørsmål.

DS' mandat var å rigge selskapet for kommersielt salg, og det har han levert til fulle. Dette har selvfølgelig kommet med en kostnad, og man kan gjerne mene at denne nå er blitt for høy og at ledelsen nå må ta en gjennomgang og revurdere dette, men forutsetningen og forventningene må jo hele tiden ha vært at sykehus og klinikker skulle sette scopene i drift og bruke BLC aktivt i behandling og overvåkning av blærekreftpasienter. Det har de så langt ikke gjort, men caset og potensialet ligger jo nettopp i at det kommer til å skje etterhvert.

Desverre har ikke ledelsen i PHO foreløpig noen forklaring på manglende utvikling i brukerfrekvens, og hvordan denne skal komme opp på et nivå som rettferdiggjør 2023-guidingen. Tror nok dette er en viktig årsak til at aksjen henger fast i myra, og hamres ned hardt og brutalt hver gang den setter kursen nordover

Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
risksøker
29.11.2020 kl 13:07 3066

Dette med den lave brukerfrekvensen er helt riktig, i Q3 20 låg frekvensen fortsatt på ca. 1 gang per uke per scope. En skulle tro at å øke til 2 per uke er er en walk i the park for ikke å snakke om 1 per dag. Da er vi allerede opp i 150 mill per Q med dagens antall scope i US.
DS har blitt stilt spørsmålet hvorfor dette er tilfelle men har ikke gitt noen god forklaring men antydet vel at de har fokus på det.

Det jeg ser som svakhet med avtalen med Asieris er at de har ansvaret for all informasjon til markedet. DS kan ikke si et ord før Asieris har kommet med melding. Stoler ikke helt på Chinamannen tror de informerer når det passer dem, det tok fra oppstart av phase III i sep. til nov før første pasient var behandlet. Tror det var lenge før enn nov.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
bravi
29.11.2020 kl 13:57 3007

Ja nå har DS fått de 2 årene han burde få til å få opp salg av skop og å øke bruksfrekvens. Pga. pandemien kan han unnskyldes på skopsalget i Q2 og Q3-20, men ikke på Q4-19 og på Q1-20. På bruksfrekvens går det ikke å skylde på pandemien, den er og har vært omtrent den samme per skop hele veien, den økte heller IKKE med refusjonene. For å øke bruksfrekvens må man snart innse at det ikke går med selgere og blåruss, der må det folk med fagkompetanse til for å overbevise urologene. Går ikke det heller må man redusere satsningen ned til et minimum å bare distribuere Cysview. Det kan bli bra inntekter av det også. Til å overbevise urologer i bruk av Blc er Hestdal i en helt annen divisjon enn Schneider, har tro på at han hadde klart å få vesentlig mere ut av dette enn dagens regime. Dette er ikke det samme som å selge såpestykker. Merk at det er Hestdal som har jobbet frem både refusjonene og all den faglige dokumentasjonen som finnes på Hexix/ Cysview og på Cevira. Spørsmålet er hvor lenge man skal bære havre til en død hest før man tar noen grep.
Redigert 21.01.2021 kl 08:20 Du må logge inn for å svare