GIG - Er frustrasjonen forståelig?

Warom
GIG 26.09.2018 kl 21:03 23148

Jeg velger å starte en ny TS med ett (som vanlig) glimrende innlegg fra fredrik1330 i en annen tråd.
Man burde i alle fall ta seg tid å lese. Det kan jo gi noen nye innput for de som over tid ikke følger med daglig.
Har ikke spurt deg om lov fredrik1330, men regner med du sier fra om du ønsker den fjernet som TS.

Her er innlegget fra han:

Skjønner at det er mye frustrasjon her nå. Det er forståelig. Det er hyggeligere å se på en voksende VPS enn en synkende. Ikke vet jeg når denne nedgangen stopper, men det kan egentlig være det samme dersom man tror på selskapet og ikke trenger penger fra realisasjon snart.

Har skrevet litt igjen. Denne gangen med mye fokus på cash flow. Var litt inne på det sist. Det er sikkert å slå inn åpne dører for mange, men jeg synes det er veldig lite oppmerksomhet rundt noe som er helt essensielt, både i praksis for GIG, men også for å forstå det litt bredere finansielle caset GIG. Som sist, de får lese de som vil.

Man skal være forsiktig med å undervurdere markedet og jeg har derfor lest siste Q-rapport flere ganger for å se om det er noe jeg misser. Det skuffende er i mine øyne fortsatt først og fremst OpEx Y/Y og litt skuffende topplinje Q/Q. Ifm økning i OpEx (77% Y/Y), kan man imidlertid merke seg at det inkluderer en del kostnader til konsulenter. Økning i personalkost er «kun» 48%. Det er en vesentlig mer levelig vekst. Ref. side 12 i Q2-rapporten. Men i det store bildet går GIG riktig vei. Og de HAR god finansiell helse (se under). Det er dessuten et litt negativt sentiment mot bransjen ute og går. For meg er det rart. Gambling og spill er en eldgammel bransje og den forsvinner garantert ikke. Og at gambling, som bransjer ellers, flytter seg fra det analoge til det digitale er vel heller ikke verken overraskende eller unaturlig. Og vi snakker nå om et marked som endelig åpner seg og dereguleres over en lav sko. Så markedet er der i beste velgående, GIG er totalt sett i god form og i en god posisjon i alle deler av markedet. Men de prises nå som om de skulle være i alvorlig trøbbel. Jeg finner ikke gode forklaringer på det.

En mulig forklaring, kan være den såkalt svake bunnlinjen (dvs EBIT), som flere påpeker. Fair enough, men i den forbindelse regner jeg med at de samme personene er klar over regnskapets rolle som en i stor grad teoretisk øvelse (særlig delene etter driftsresultatet). Det som på mange måter ødelegger bildet for GIG er avskrivninger (dvs teoretisk verditap). Verditap på investeringer er ofte reelt det, men GIGs investeringer/eiendeler er ikke som en maskinpark for eksempel, som definitivt har en gitt levetid. For alt jeg/vi vet, så kan verdien av affiliates o.l. øke med tiden. Kanskje hadde det korrekte bildet av GIG vært å skrive verdiene opp eller å holde dem konstante? Ikke vet jeg. Men uansett, og mye viktigere, så representerer avskrivningene cash som allerede har forlatt GIGs konto og nå jobber med å generere cash tilbake på konto. Og i mine øyne er det dette som er det virkelig interessante her: cash flow.

CF deles rapporteringsmessig i tre og av dem igjen er cash flow from operating activities (CFO), den mest interessante. Dette er tallene som sier om saldo på konto synker eller minker i forbindelse med DRIFT av butikken. Om man har penger til å betale utestående fordringer og lønninger, betjene sin gjeld og forhåpentligvis gi noe til eierne. CFO er det som til syvende og sist er viktig for ledelsen (særlig hvis selskapet sliter) og som bør være det for investorene. Det er en god grunn til at standardverktøyet for verdsettelser av selskaper er Discounted (free) Cash Flow – DCF – og ikke «Discounted EBIT».

Hva så med GIG?? Man finner GIG’s cash flow på side 18 i Q-rapporten: https://newsweb.oslobors.no/message/457029

CFO viser at GIG har generert drøyt EUR 10m netto PLUSS i cash OVER DRIFTEN det første halve året 2018. Og dette er et vekstselskap med betydelige utgående kontantstrømmer ifm forretningsutvikling (ref for eksempel de nevnte konsulenter)! Pasienten er altså frisk! Og som sagt før; hva skjer med CFO hvis/når de netto utgående kontantstrømmene (les Sports & Gaming) snur til inngående kontantstrømmer, eller at man i verste fall dropper dem? CFO går naturligvis opp og det bør samtidig selskapets verdivurdering gjøre. At GIG i det hele tatt har positiv CFO i den nåværende fasen er ganske sterkt.

En mulig emisjon ble slengt ut av noen i panikken på GIG-forumet her inne. Vel, selskaper som er i ferd med å tømmes for cash (og ikke har andre muligheter, som bank eller bonds) må typisk emittere – men GIG har cash og øker! Rene bankinnskudd er EUR 4m OPP fra nyttår til EUR 16m og nok til å dekke f.eks. et kvartals OpEx. Regner med at utspillet om emisjon er basert på en «svak» EBIT, som igjen viser tvilsom forretningsforståelse. Det gir meg imidlertid en teori om hva kursnedgangen (delvis) kan skyldes, og det har ikke bare med selskapet å gjøre..

Min forventning er at GIG i løpet av de neste årene vil forbedre marginene i Core og Media ytterligere, snu Gaming og Sports til pluss (i verste fall null, dvs avvikling eller salg – men har egentlig ingen tro på det), nedskalere investeringer (CapEx), samt skalere opp alle deler av driften (vokse) med relativt lave(re) marginalkostnader. I sum vil det gi veldig positive utslag for GIGs cashflow. GIG er i mine øyne ganske fair priset på ca 3 kr med kun den FCF de potensielt har i dag, dvs ca EUR 25m per år hvis de slutter å investere (kjøpe vekst) og bare driver som et rent utbytteselskap (dvs ca 25 øre per aksje = ~8,5% yield @ 3kr). Det betyr at NULL ny vekst eller forbedringer er priset inn! Uansett er det ingen krise i selskapet GIG per Q2. De har penger til å dekke sine kostnader og mer til. For alle som er nervøse om dagen, så er dette veldig viktig!

Det er nødvendigvis ikke automatikk i et selskaps utvikling og utviklingen til dens aksje. Det ser man eksempler på hele tiden, både opp og ned. I alle fall ikke kortsiktig, men det bør jo selvsagt være en langsiktig korrelasjon. Selskapet styres av eiere/gf -> styre -> ledelse, mens en aksjekurs styres av tilbud og etterspørsel i et marked. Det overrasker at en del her ser ut til ikke å (ville) forstå det, og gi bl.a. OO, Warom, m.fl. «skyld» for aksjens manglende utvikling og/eller at de har satset på «feil» aksje. Det er urimelig og småabsurd fra det som presumtivt er oppegående og selvstendige, voksne mennesker. Aksjekursen har de selvsagt minimalt med å gjøre. De deler med seg om selskapets(!) utvikling og mener at selskapets aksje bør reflektere det de mener bor i selskapet. Det er ikke rart. Men aksjekursen er nå en gang utenfor deres kontroll. Det betyr ikke at det de mener og deler om selskapet ikke er riktig eller viktig. Jeg er veldig takknemlig for alt de deler og håper de fortsetter med det. Videre er det i mine øyne rart og ulogisk å kreve at selskapet/ledelsen selv skal komme ut og «hjelpe» aksjekursen. Det skal de for det første være svært forsiktige med rent juridisk ift kursmanipulasjon. For det andre bør ledelsen fokusere på selskapet, da aksjekursen er en funksjon av utviklingen av selskapet og ikke omvendt (driver de selskapet riktig vil kursen komme til slutt). For det tredje har de allerede etablerte kanaler for å kommunisere ganske hyppig med markedet; først og fremst Q-presentasjoner/rapporter. For det fjerde ville et sånt fokus sendt svært dårlige signaler både internt og eksternt.

Få selskaper gjør alt riktig, men GIG gjør i mine øyne det meste riktig. Omsetningen (LTM) har tatt fem-gangeren på 24 måneder og da var kursen høyere enn i dag! Et OMG (evt. WTF), har vel sjelden passet bedre?! Hvis du kunne gått tilbake til fremleggelsen av Q2 2016 og fått fasit for de neste to årene - hadde du da tenkt at aksjen var et godt kjøp? Det hadde jeg. Og nå er den enda billigere!

OK, så har de hatt noen hick-ups, men det skal jaggu godt gjøres å unngå i den farten. Hvordan tror dere kalenderen og mailboksen til ledelsen i et selskap som vokser sånn ser ut? Jeg ser i beste fall for meg et «kontrollert kaos», men RR & co har dessverre bare 24 timer i et døgn de også. Så jeg synes i den forbindelse at mange stiller urimelig tøffe krav til at driften skal være optimalisert allerede, ref for eksempel OpEx. Det er så godt som umulig å ha full kontroll på kostnadene i en organisasjon som vokser i et slikt tempo. Det fikser man etter hvert som ting stabiliserer seg – gjerne avdeling for avdeling. Som aksjonærer skal vi imidlertid være glade for at selskapet har så mye cash tilgjengelig at de faktisk KAN leie inn arbeidskraft/konsulenter og få ting på stell i en heseblesende periode. Veldig mange vekstselskaper mangler den dimensjonen, noe som igjen hindrer dem fra å ta de valgene de mener er langsiktig best for selskapet. Ofte kan det være helt åpenbare grep som må utsettes og som skader det langsiktige potensialet. GIG er ikke i den posisjonen og jeg er helt sikker på at RR & co ikke er sløsaktige med GIGs midler, men bruker penger på det som optimaliserer aksjonærenes verdier på sikt. Han er tross alt en av de største aksjonærene selv og av hver hundrelapp brukt er drøyt 7 kr fra "hans lomme".

For de som mener at veksten ikke stopper her og/eller at RR & co vil klare å optimalisere driften når veksten roer seg, så er dagens nivåer en gavepakke. De som ikke mener det, får selge til oss andre. Det er et fritt marked.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
terningmanden
26.09.2018 kl 21:20 10920

Tak Warom for indlægget fra frederik1330.

Jeg vil kigge mere på hans indlæg, for han laver en god "analyse" af GIG og kommer ind på ret mange af de informationer jeg ikke har kendskab til.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Leonen
26.09.2018 kl 21:45 10861

Bra du hevet det innlegget Warom. Stor takk til fredrik1330, veldig godt og reflektert innlegg:-)
Få ting litt i perspektiv. Blir jo mye spekulasjoner når kursen går slik. Det er jo forståelig.
Så lenge det fundamentale er på plass så får man være tålmodig.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
InnerTier
26.09.2018 kl 22:37 10768

Meget god fakta GIG-status av fredrik1330, Warom.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
bokaj70
26.09.2018 kl 23:49 10659

GiG har gjort meget rigtigt, men der er også en del de ikke er lykkedes med. Derfor er de ikke i nærheden af at indfri forventningerne, der var for 24 måneder siden, og derfor er aktien styrtdykket.
Det skal der rettes op på - det har RR erkendt, men mange herinde holder stædigt fast i illusionen om, at GiG rent faktisk er det tredobbelte værd, hvis bare man regner det ud på den rigtige måde. Det er mig ubegribeligt og lidt skuffende. Mange gode skribenter er fuldstændigt blinde for elefanten i rummet og prøver at argumentere for at det hele er en stor misforståelse fra markedets side.

Fredriks indlæg er langt og sympatisk men også svagt og uden egentligt substans - nogle lommebetragtninger om at hvis man ikke bruger penge på investering fås en nydelig bundlinje og kursen burde være meget højere fordi det har den været før.

Hvorfor er der ingen, der tør diskutere de ting som SKAL forbedres for, at kursen skal tilbage til gamle niveauer. Vi ved at GiG arbejder på at gøre deres suverænt største forretningsområde lønsomt. Hvorfor må det ikke diskuteres? Kursen klarer såmend fint at falde uanset hvad der diskuteres her.
Jeg dropper i hvert fald ud. Vi snakkes efter næste regnskab som forhåbentligt viser gode takter.



Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Dealsen
27.09.2018 kl 01:46 10555

Bokaj: Hva mener du kursen etc. skulle vært hvis GIG ikke avskrev eiendeler på den norske måten?
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
7invest
27.09.2018 kl 07:49 10411

@bokaj70: Godt skrevet.
Det at vi stiller kritiske spørsmål til forutsetninger, fremtidig inntjening, marked, konkurranse etc blir tolket som "angrep på" på Orakel, Warom etc. Det er ingen som har påstått at de er skyld i fallende aksjekurs. Vi ønsker bare å diskutere forutsetningene som benyttes for verdsetting av GIG og fremtidsutsikter for GIG og markedet generelt..

Det er hard konkurranse innen denne industrien, noe som setter press på både marginer og markedsandeler : https://t.co/OEwTKXpd1A?ssr=true

-----------------------------------------------
P.S
a) Veldig mye av innspillene her på HO er ment å forvirre og skape støy. De kommer gjerne rett etter gode kritiske innlegg som bokaj70 .....Dette er daytradere som forsøker å forvirre, skape frykt og grådighet som de kan daytrade på.
b) Veien opp (når evt GIG og resten av denne bransjen bunner) kommer til å bli lang og tung, rett og slett pga TA. Mange har store tap som de ønsker å "stenge". Traydere og roboter kjøper og selger på motstand og støttenivå. Mange er bare med for en kort spekulasjon/håp om en kjapp gevinst.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Exp3rten
27.09.2018 kl 07:56 10382

Fantastisk innlegg Fredrik1330!

Dette viser helt klart hvorfor noen tjener penger i aksjemarkedet over tid. De som har evnen til å forstå og analysere på en slik måte har naturligvis en "edge" i forhold til resten av markedet.

Det vil alltid være humpete på veien, men matematikken vil seire til slutt
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.09.2018 kl 08:35 10296


27/09-2018 08:00:20: (GIG) Gaming Innovation Group signs first external poker agreement with OneTimePoker
Gaming Innovation Group Inc. (GiG) has signed a white label agreement with One
Time Marketing Services LLC for its brand OneTimePoker for the provision of
poker and casino services through the GiG Core platform.

This is a milestone for GiG, the first external operator signed for the poker
product powered via Microgaming Poker Network (MPN) and seamlessly integrated to
GiG Core. Besides poker, which is the core offering of OneTimePoker, it will
also offer 'casino in poker' (the player plays against the casino and not
against other players) powered by MPN and receive other third party casino
content via GiG Core. GiG has offered poker on its in-house operator Guts since
2015.

OneTimePoker was assembled by Randall S Kasper, Esq, founder of Poker Players
International who have represented over 500 professional poker players including
numerous WSOP Champions and Bracelet winners. Randall is joined by the best and
the brightest in the poker industry and the goal of this dream team is to cater
to the players needs and address best practices based on their years of
experience. Team members include Casey Jarzabek, Jeff Maxon, Anthony Taylor,
Laurence Grondin, Danny Noseworthy and numerous other industry veterans.

Randall S Kasper, CEO of OneTimePoker, says: "We are finally getting to build
for ourselves what we built, quite successfully, for others for over a decade.
It's a dream team of executives and poker experts. Our goal is to be the next
big name in poker, to be completely transparent to and trusted by players and to
customise their experience with the absolute best practices we have learned over
the years. We couldn't be more excited about our partners at GiG, they are the
most professional organisation I have run across in the industry during my
career."

Robin Reed, CEO of GiG, says: "We are delighted to have signed our first poker
agreement with OneTimePoker to help further their ambitions. They have made such
a positive impact on poker over the years, representing some of the biggest
names in the industry in addition to contributing to so many industry
publications. We look forward to supporting the expansion of its brand into
further GiG product verticals within our ecosystem through 2019, offering their
poker community one stop access to all their entertainment needs."

GiG will receive fees in respect of the offering of the services it extends to
OneTimePoker via GiG Core and is expected to go live in Q1 2019. The deal is
expected to have moderate contribution on GiGŽs overall revenues in 2019, with
an increase in 2020 and beyond.

For further information, please contact:

Anna-Lena Åström, GIG Head of IR & Corporate Communications, +356 796 998 48,

anna.lena@gig.com

About Gaming Innovation Group (GiG):

Gaming Innovation Group Inc. is a technology company providing products and
services throughout the entire value chain in the iGaming industry. Founded in
2012, Gaming Innovation Group's vision is 'To open up iGaming and make it fair
and fun for all'. Through our ecosystem of products and services, we are
connecting operators, suppliers and users, to create the best iGaming
experiences in the world. Gaming Innovation Group operates out of state-of-the
-art offices in St George's Bay, Malta and is listed on the Oslo Stock Exchange
under the ticker symbol GIG.

For more information about the Company and our services:
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Warom
27.09.2018 kl 08:43 10243

Ja, noen får vel også dette til å bli negativt ;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
InnerTier
27.09.2018 kl 08:46 10197

Det kommer flere nyheter i Q4 :)

GIG:SIGNERT WHITE LABEL-AVTALE MED ONETIMEPOKER
Oslo (TDN Direkt): Gaming Innovation Group (GIG) har signert en avtale med One Time Marketing Services og dets merkevare OneTimePoker for levering av poker- og casino-tjenester gjennom GIG Core-plattformen.

Det opplyser GIG i en melding tordag.

"Dette er en milepæl for GIG, den første eksterne operatøren har signert for pokerproduktet som drives av Microgaming Poker Network (MPN) og integreres sømløst med GIG Core. Ved siden av poker, som er kjernetilbudet til OneTimePoker vil de også tilby "casino i poker" drevet av MPN og motta andre tredjeparts casinoinnhold via GIG Core. GIG har tilbudt poker via sin in-house-operatør Guts siden 2015", skriver selskapet i meldingen.

GIG vil motta betaling i form av avgifter for tjenesten som ventes å "gå live" i første kvartal 2019. Avtalen vil gi et moderat bidrag til omsetningen i 2019, for deretter å øke i 2020 og videre.

HB, finans@tdn.no

TDN Direkt, +47 21 95 60 70
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
anderix
27.09.2018 kl 08:52 10141

Vi takker og bukker;-) Den går nok ikke til himmels på denne, men kanskje det var bunnen vi så i går, og Det er i dag det snur?
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
bokaj70
27.09.2018 kl 08:53 10080

Thumbs uo
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
InnerTier
27.09.2018 kl 09:00 10329

Kluet må da vel være å posisjonere seg long asap, eller ..... ;) ?

Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Warom
27.09.2018 kl 09:15 10247

InnerTier;
Spør du meg, så vet du vel svaret ;)
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
InnerTier
27.09.2018 kl 09:29 10170

Ja, Warom :D Alle mine parameter anviser strong buy.
Kursmål tre pluss - plutselig innfridd.

Nyheter kommer tett nå, neste par mnd - greit å fordype seg i GIG - ny sesong påbegynt.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Tex_Willer
27.09.2018 kl 10:00 10038

Takk for enda et godt innlegg fra fredrik1330 som synliggjør selskapets soliditet og posisjon på en logisk og lettforståelig måte. At mye av den operasjonelle kostnadsøkningen Y/Y skyldes konsulenter er betryggende da selskapet kan skalere ned innleie av disse etter utvikling av GIG sports og GIG Games slik at selskapet kan redusere de operasjonelle kostnadene nå som utviklingsfasen er ferdig.

Logikken i fredrik1330's innlegg er meget god, og bør tydeliggjøre at nåværende kurs på ingen måte gjenspeiler situasjonen til selskapet.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Orakel O
27.09.2018 kl 10:30 9953

Bokaj 70,

Din elefant i rommet B2C (om jeg forstår deg riktig) er de godt diskutert her inne. Den ble også viet stor oppmerksomhet i Q2 rapport der RR skriver at de nå gradvis skal avslutte tv avtaler (etterhvert som de utgår- 1 års langtidskontrakter) og bruke mer affiliates som er bedre kostnadskontroll. Pay n play og revamp av sidene skal også være et virkemiddel her. RR sier også i outlook at dette har allerede vist bedre KPI`s i starten av Q3. Det er ingen som betviler dette faktum.

"...men mange herinde holder stædigt fast i illusionen om, at GiG rent faktisk er det tredobbelte værd, hvis bare man regner det ud på den rigtige måde. Det er mig ubegribeligt og lidt skuffende."

Det må være lov å rekne på enkelt vertikaler som GIG har og sammenligne med peers (eventuelt trekke fra interne handler mellom datterselskaper i GIG og bruke like avskrivinger etc). Man kommer ikke bort ifra at selskapet er underpriset ved en slik sammenligning. Jeg følger deg ikke på at B2C da skal ha negativ verdi. Det er plausibelt at vi vil se konsolidering og ev oppslittelse av B2B på et tidspunkt selv om man selvsagt alltid vil ha en form for konglomerat rabatt dessverre. Et kursfall etter Q2 var helt legitimt pga B2C, det man kan diskutere er fra hvilket nivå i aksjekurs og størrelse på en korreksjon



Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
nima
27.09.2018 kl 10:44 9893

Her er det mange forklaringer og bortforklaringer, men det handler bare om en ting for GIG., skaff frem en bunnlinje som vi kan være stolt av. De har ikke klart det hittil og jeg er spendt på hvordan resultatet blir etter Q3. Har sagt det før, skjønner ikke at det ikke blir noe på bunnlinja når vi ser den store omsetnings økningen som har vært .Pr dato så er aksjekursen 2,78, i 2017 på samme tidspunkt var kursen 4,59 og i 2016 var kursen 3,97, så det må være lov å spørre hva de holder på med for dette henger ikke sammen. I mitt hodet så har de null kostnads kontroll. Virker som de kjøper seg omsetning og glemmer bunnlinja. Meget spendt på Q3 resultatet.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Knievel
27.09.2018 kl 10:55 9846

Ute på farten akkurat nå, så har ikke tid til å lete opp, men er det ikke slik at ledelsen er/har blitt belønnet med opsjoner på bakgrunn av omsetningen? Og har dette i så fall vært et uklokt incitament?
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
boreren
27.09.2018 kl 10:56 9825

Så er vi tilbake til det gamle med glade selgere som selger aksjen nedover. Tar det aldri sluttt....
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
nima
27.09.2018 kl 10:59 9802

Det synes jeg er et godt og betimelig spørsmål, hvis det er riktig så forklarer vel det alt og da kan vi vel se langt etter noen bedring i resultatet fremover.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.09.2018 kl 11:00 9790

Hvem vet. Det kan være en oppmuntring for andre også.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Exp3rten
27.09.2018 kl 11:02 9757

Som fredrik1330 var inne på er det flere grunner til litt svak bunnlinje. Mye skyldes harde avskrivninger (mye mer enn bransjestandard) på noe som reelt sett har potensialet til å øke i verdi. Det andre er at de har regnskapsført mye kostnader up front.

GiG skal i denne fasen av syklusen bygge topplinje. Det er pri 1 for et vekstselskap. Når man i tillegg driver sundt, ref positiv cash flow, så er dette et selskap i beste velgående. Kursen faller på bakgrunn av manglende interesse her i Norge.

Les innnleget til fredrik1330 som Warom har lagt ut øverst i denne tråden.

Matematikken vil vinne til slutt!

Edit: tipper vi allerede fra Q3 begynner å se bedring i bunnlinjen. Husk på at ledelsen (Robin Reed og co) har svært mye aksjer, og vil naturligvis tjene mest på en høy aksjekurs. Spekulasjoner rundt opsjoner osv. blir derfor for dumt
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Warom
27.09.2018 kl 11:10 9716

knielvel;
Svaret på det er Tjaa...
Det var ikke opsjoner, det var betaling for aksjene i "gamle GIG" i forbindelse med den reverse takeoveren som fant sted. Dette gjorde det slik at selskapet ble notert på børsen og ble starten på det selskapet vi ser i dag på børs.
Kanskje ikke så merkelig at de ville ha betalt for det selskapet de hadde bygget opp?

Det medfører riktighet at "transje 2" var basert på oppnåelsen av gitte omsetningsmål. Disse knuste de.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
InnerTier
27.09.2018 kl 11:18 9659

Kursen kjøres ned av jypling-pøbelen på husa hovedsaklig, og robot drifting. DNM har også et par jyplinger stykker, som trimmer sansene, med et knippe portefølje - hvorav GIG er medtatt. Det betyr lite over tid, om man supplerer GIG jevnlig ved støttene for long +/- ett til syv år - helst uten å drive kursen det minste grann - avvente om det skjer.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Nirvana
27.09.2018 kl 11:36 9591

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte av siste meldinger fra selskapet. Samtidig har de kanskje ikke noe mer interessant å melde, selv om man i det lengste har håpet på noe med skikkelig krutt i.

Den må vel ned på 1-tallet før ledelsen finner nivåene attraktive nok til å investere egne midler.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
InnerTier
27.09.2018 kl 11:48 9541

:D Siste melding var bare en klargjøring :)
Ny melding med tørt krutt er tett infront.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Orakel O
27.09.2018 kl 12:00 9475

Nirvana,

Den covete iso standarden de oppnådde er gold. Kun Evolution har den ellers i industrien. Sjekk hvilke multippler EVO handles etter. Dette er et fantastisk sellingpoint inn mot spes store tier1 kunder som vi vet at de forhandler med (ma Veikkaus som stod i Q2 rapporten). Om du mener det er å le å gråte av så har du lav forståelse for bransjen, dette gir sannsynligvis GIG mye størrre sjangser i tenders (anbudsrunder). Dette er verdt kanskje mer en 5 andre kontrakter som retails hadde vært fornøyd med. Men så var det dette med retails sin forståelse av bransjen igjen. Merklig også at det er så mange som insunierer at ledelsen ikke kjøper aksjer og har mulighet for det (ikke er under NDA eller annet). GIG skriver jo de er i et stort antall forhandlinger på tvers av alle segmenter, så det er en rask konklusjon å trekke. Cherry står nettopp ribbet for CEO og styremedlemmer som er fengslet av nettopp slike anledninger. Her skal man trø varsomt når man trakterer mye insideinfo i en slik ekspansiv konsoliderende fase.

Nima,

Å prestere den veksten GIG har hatt til tross for rekordhøye utgifter tatt over bunnlinja i samme periode er svært sterkt. Du skal lete lenge for å finne det samme forholdstallet på vekst siste år opp mot utviklingskostnader tatt up front og ekstra pålagte ikke cashflow påvirkende avskrivinger.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Orakel O
27.09.2018 kl 12:08 9444

Siste TOP 20 liste fra i går viser at Kjetil Aasen, EX CEO og største eier i selskapet gjennom Bryggen holding AS og Myrild As etc, fortsetter å akkumulere. Han har kjøpt 400k nye aksjer siste uka. Ellers ser vi at aksjepools til Avanza og SEB akkumulerer nå i forkant av overflytting til Sverige. Man må derfor anta at det i stor grad er norske retails som kaster kortene, om skal man tro det som vises på top 20 listen.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
nima
27.09.2018 kl 12:22 9383

GIG klarer ikke å levere på bunnlinja det ser vi, men jeg blir mer overrasket av alle forklaringer og bort forklaringer som frem kommer her. Det er farlig å forelske seg i en aksje som noen av dere her inne tydeligvis har gjort når det gjelder GIG.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Orakel O
27.09.2018 kl 12:50 9305

Nima,

Om du blir overrasket av forklaringene så er du kanskje ikke godt nok innsatt i regnskapet og selskapet? Om noen bygger et hotell, et spill som funcom eller produkter som GIG, er det ikke uvanlig å arkivere store utgifter for ikke å drepe regnsskapene i byggeperioden. Leter du deg frem i GIG sitt regnskap så finner du flere plasser de arkiverte utgiftene og kan måle dette opp mot reele byggekostnader. GIG sine % sats her på arkiveringer er godt under gjennomsnittet i bransjen til tross for de har åpenbart mye større inhouse egenutviklende verdiskapning kontra det samme segmentet. Å ta dette over bunnlinja er svært sterkt slik GIG gjør.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
nima
27.09.2018 kl 13:04 9240

Jeg skjønner alt det der, men jeg synes det er utilgivelig at de ikke klarer å skape en bunnlinje, forde at deres omsetning har økt så kraftig som den har vært så burde resultatet også ha vokst selv med de avskrivninger som de har. Vi ser det tydeligvis ikke på samme måten. På tide å følge med på Facebook så ser dere at de ikke akkurat sparer på kronene, bra at de har det gøy på jobb det liker jeg, men det for da være måte på alt. Når det er sagt så tror jeg alle ønsker at de skal skape resultater, Selv så har jeg sittet i GIG med en inngang på 0,52 så jeg skal ikke klage det er bare det at jeg har forventet og venter på at resultatet skal kommer i GIG. Fortiden så synes jeg de søler bort muligheten for å skaffe resultater.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Exp3rten
27.09.2018 kl 13:21 9191

Nima, vet ikke helt om du forstår dette, eller om du rett og slett ikke ønsker å forstå... Har du lest fredrik1330 sitt innlegg??
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
nima
27.09.2018 kl 13:28 9158

Jeg er vel dum da.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
anderix
27.09.2018 kl 14:06 9077

Fortsatt er noen villige til å selge under 2,70. Ubegripelig!
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Dealsen
27.09.2018 kl 15:48 8877

Det blir ulidelig spennende når vi kommer oss til Sverige. Kan kjenne sitringen allerede :)

Edit: Nima, det handler ikke bare om å "ha det moro på jobb". Det handler også om at den type kultur og at man har det moro på jobb i en avslappende atmosfære, gir grobunn til å skape artige spill og løsninger. Det kreative får større utløp. Psykologiske og positive effekter hos ansatte som til dels kan kjøpes og betales av selskapet. En investering med andre ord.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Warom
27.09.2018 kl 16:34 8783

Vi kan i alle fall forsøke å se litt positivt på dagen i dag. Første dag siden 10.09 har vi faktisk endt i pluss ;)

https://goi.nf/?nncymfsgoyjk

Dette på relativt greit volum 2,7M aksjer kontra snitt samme periode 1,9M
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Krilan
27.09.2018 kl 16:56 8720

Ja, smått utrolig den røde rekken som ble brutt i dag. På tide å rette blikket opp og frem nå!
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
nima
27.09.2018 kl 17:13 8682

Ja den kom jo i pluss i dag, vi får gripe det halmstrået som er.
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare
Exp3rten
27.09.2018 kl 18:36 8533

Hadde likt å vite hvem som faktisk selger på disse nivåene. Er dette en konsekvens av at vi skal over til Sverige??

Edit: Med det mener jeg at enkelte må ut i forkant av flyttingen?
Redigert 21.01.2021 kl 02:59 Du må logge inn for å svare