QFUEL Misforstår Q3 sikker på at vi lykkes...

Slettet bruker
QFUEL 13.11.2020 kl 14:18 1051


Quantafuel15 min. forsinkelse
Endring0%Siste5,75 USD
Kjøp
Selg
Les mer
QFUEL-ME: VI ER PÅ VEI OPP BAKKEN, MEN IKKE HELT OPPE ENNÅ -BØHN

13:35
Oslo (TDN Direkt): Konsernsjef Kjetil Bøhn i Quantafuel hadde sett for seg en negativ kursutvikling i etterkant av resultatfremleggelsen fredag, men kanskje ikke i denne størrelsen. Samtidig er han fornøyd med at kjernen i Quantafuels teknologi fungerer slik som den skal.

- Vi er på vei opp bakken, men ikke helt oppe ennå, sier han til TDN Direkt.

Overproduksjonen av non-condensable gas (NCG) ved Skive-anlegget ser ikke konsernsjefen i Quantafuel på som et problem, og sier at de vet at ved full produksjon og med nok plastmateriale inn som råvare vil problemet løse seg selv. Dette problemet, samt forlenget periode med ansatte, konsulenter og leverandører ved anlegget, fører til at selskapet oppjusterer estimatet for anleggskostnaden med 33 millioner kroner.

- Det som skjer når gassproduksjonen er så stor, er at det over den grensen systemet håndterer. Da skjer det en automatisk shutdown. Vi vet at når vi kommer til riktig kapasitet, så ordner dette seg selv, da plasten har en kjølende effekt. Dette vil så gjøre at vi produserer mindre gass og får en riktig mengde masse inne i reaktoren, forklarer konsernsjefen.

Han er sikker på at de kommer i mål og at de til slutt reduserer NCG til kun 10 prosent, usikkerhetsmomentet ligger bare i når.

- Det positive er jo at den raffineriprosessen som er unik med Quantafuel har fungert. Vi reduserer svovel og klor, fjerner aske og produserer et produkt som er godt nok til de kriteriene BASF har satt for å produsere ny plast, sier han.

At det kommer til å ta tid har selskapet kommunisert tidligere. Ifølge Bøhn kommer det til å ta 3 til 4, kanskje 5 måneder til full produksjon, og de er nå i uke 9.

Konsernsjefen tror folk misforstår tredjekvartalstallene presentert av selskapet, og sikter blant annet på det konvertible lånet fra BASF innvilget i oktober i fjor.

Han ønsker å presisere at lånet fra BASF er et konvertibelt lån, og at tapet på over 300 millioner kroner i regnskapet kun er en teknikalitet knyttet til differansen mellom konverteringskursen på 14,4 kroner og kursen til Quantafuel ved utgangen av tredje kvartal på 63 kroner.

- Det er kun en regnskapsmessig kostnad som har null cash effekt, understreker konsernsjefen, og forklarer videre at når det blir konvertert til aksjer blir det regnskapsført som en 300 millioner kroner inntekt.

Lars Henrik Bjerke Lars.Henrik.Bjerke@tdndirekt.com
Infront TDN Direkt
Redigert 19.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
13.11.2020 kl 14:20 1040

Takk for råbillig aksjer i dag ;)) sitt long:))
upsidedown
13.11.2020 kl 14:27 977

Har du hørt om tredagers-regelen på dårlige nyheter?
Slettet bruker
13.11.2020 kl 14:27 974

Gjentar kjøps anbefaling 125kr.


Quantafuel ga en oppdatert kostnadsramme for deres anlegg i Skive i kvartalsrapporten, hvor de estimerer en total kostnad på 548 millioner kroner, mot tidligere kommunisert 469 millioner kroner. Av økningen skyldes 33 millioner kroner uforutsett høyt produksjonsnivå av non-condensable gas (NCG). I tillegg er det estimert 45 millioner kroner i prosjektmodifikasjoner, som selskapet beskriver som ikke-kritiske ved nåværende stadium.

Pareto Securities skriver i en kommentar til rapporten at problemene er i tråd med deres forventninger og tidligere kommentarer til selskapet, som har sagt at skalering av ny teknologi tar noen måneder. Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling på Quantafuel.

Skive jobber fortsatt på 1 av 4 produksjonslinjer og full kapasitet ved Skive vil sannsynligvis ikke bli oppnådd før jul som tidligere kommunisert, skriver Arctic Securities i en kommentar til rapporten. Meglerhuset skriver også at på tross av oppstartsproblemer i Skive, fortsetter den europeiske utrullingsplanen i samme tempo som før.

Arctic gjentar sin kjøpsanbefaling på Quantafuel og kursmål 125 kroner aksjen.
Slettet bruker
13.11.2020 kl 14:29 954

Hvem dårlige nyheter??