Sektorrotasjon Solstad Offshore - totalt feilpriset, target 20kr


Sektorrotasjon Solstad Offshore - totalt feilpriset, target 20NOK.

Ticker: SOFF

Solstad ble restrukturert i høst. Man slettet 99,9 % av utestående aksjer i selskapet, man slettet 33% av gjeldensom som pålyd på over 10 milliarder NOK. (Fortsatt gjeld på ca 20 mrd)

Etter forrige restrukturering juni 2017, så mente markedet at selskapet var verdt 2,9 milliarder (10 kroner i aksjekurs og 291 millioner aksjer). Det var etter sammenslåingen av Farstad, Remøy, Solstad og Deep Sea Supply, ingen bankgjeld ble ettergitt, bare skjøvet på. Nå er 10 mrd konvertert til 50 millioner aksjer.
egenkapitalen er økt med med 10 milliarder. Flere mener en markedspris er omlag 1,5- 2 mrd. - det gir en implisitt verdsettelse pr aksje på base case 20 kr - best case 27 kr.

Med dagens sluttkurs på kr 4,90 er selskapet kun priset til 357 millioner(72,88 mill * aksjekurs 4,90)!

Ut fra dette mener jeg det definitivt er mye oppside herifra for den litt tålmodige. Det er heller ikke store utvannende emisjoner e.l. som er planlagt. En særdeles liten rep emisjon kommer ja, og muligheter for ledelse å kjøpe aksjer, men til gjengjeld mot 3 års lockup. Dette har i sum liten påvirkning. Dog er sentimentet(et positivt
sådan) for denne typen aksjer er nærmest fraværende i dag, men kan fort komme tilbake når den verste hypen med grønne selskaper priset til x antall milliarder gir seg. Markedet for oljeservice vil fortsatt være der, og selskapet er godt posisjonert for vindkraft/fornybar energi.

Det vi nå så etter vaksinenews, er at det er lys i tunellen for den shortede og herjede oljeservice. Etterspørsel etter skip er ventet å ta seg kraftig opp høsten 2021. Det kan bli en omvendt dobbel whammy - med økende etterspørsel på vindkraftutbygging og support world wide i oljeservice og sub sead operasjoner.

Eierstruktur - sterke eiere - trackrecord - ESG?

Aker Capital AS med Røkke i spissen eier omlag 25% av selskapet - alt Røkke har tatt i siste 6 mnd har blitt til gull. Dem er solid posisjonert inn mot vind og annen Offshore aktivitet. Jeg tipper vi på først kommende fredag får en smakebit 19.11.20, på ESG planene til Røkke for selskapet. Aker Wind, Aker Carbon og REC - Røkke har en plan. Han vil nok bevisst dreie SOFF inn mot ESG - får å få en reprising. Dette har mange fordeler, deriblandt forholdet til lånegiver og bedre betingelser. Skulle selskapet måtte hente kapital ila 2021, vil det kunne gjøres til langt over dagens kurs hvis Røkkes plan slår til.

Aksjer/utvikling

Det er 72,88 millioner aksjer i selskapet etter restruktureringen, aksjen startet på 5 kr, ble solgt ned til 3 tallet siste to ukene da Danske Bank nr.20 solgte seg helt ut. Dette på lavt volum *Infront topp 50 aksjonærlister pr 10.11.20. De skal være helt ute av selskapet nå. Aksjen ble solgt ned på marginalt volum under 600.000 aksjer pr dag, siste dagene er volumet tatt seg kraftig opp og volumet fredag var på over 3,8 millioner aksjer, eller tilsvarende 6% av selskapet.

Kursutviklingen fra bunn kan se noe voldsom ut - men i realiteten, er det svært få som fikk kjøpt aksjer på 3 tallet, dem fleste har nå et snitt på 4,50-4.60 i denne. Intradag fredag, ser denne meget spennende ut og ikke noe klassisk pump and dump.

Aksjen er heftig omtalt og diskutert på Aksjesladder og Xtrainvestor siste døgnet. Fredagens episode av aksjesladder hører man en av Norges beste tradere
har kjøpt seg opp i SOFF og har troen på en reprising fremover. Dette er de samme personene som detekterte Havyard når den lå på 3-4 kr. Havyard gikk til 12 kroner før det snudde, jeg tror det samme kan skje med Solstad kommende tiden. Det kan bli volatilt, den kan svinge en del men jeg tror vi skal opp mot 10 kr før folk tar gevinst her.

Det er 9,9 millioner frie aksjer utenfor topp 20 - lister fra Infront viser generelt at TOPP 50 øker betydelig pr onsdag 11.11.20. Det er rett og slett
for lite frie aksjer i markedet, samt at jeg kjenner mange med 100.000 + aksjer som er nisjeaksjonærer som ikke selger ved første mulighet.

Det er også satt en short meg bekjent på 200.000 aksjer på 4,40. Den er ikke innløst pr fredag den 13 :) - den kan svi i uken som kommer.

Jeg tror det er flere positive utfall her, en er jo en reprising på at det er lys i tunellen mtp vaksinenews, at vi får frem mot jul en sektorrotasjon mot oljeservice og at Solstad er og oppfyller alle vilkårene for en nyttårsrakett. Når markedet i tillegg opplever en FOMO (Fear of missing out, da krakket etter valget eller lockdown aldri kom) vil nok slike små nisjeaksjer reprises på en ganske syk måte. Uansett på dagens nivå rundt 5-6 kr vil jeg påstå at denne aksjen kan kjøpes av de langsiktige som for de kortsiktge traderne.

Jeg tror selskapet skal etabelere seg mellom 8-10 kr før neste rykk kommer.

Det beste av alt - selskapet har fått utsatt låneforfall (avdragsfrihet til 2024) :)

Kilder:

- Xtrainvestor.no
- https://www.solstad.com/investors/
- https://www.infrontfinance.com/
- E24.no
Redigert 14.11.2020 kl 11:20 Du må logge inn for å svare
BS
14.11.2020 kl 11:54 5621

Det var Godt å starte Lørdagen med....Helt korrekt og sant skrevet. Her er vare å komme INN på Måndag og det gjelder NYE og Gamle Investor......MÅ VARE SEI...Her SITTER JEG ALLEREDE PÅ TOPP 20 fløtt jobbe. Jeg trodde aldri her på Forum Skall finne den perle som var glømt. Det har skrive litt men tilbake respons var avvikende.🚀👍
Redigert 15.11.2020 kl 03:00 Du må logge inn for å svare

Kjøpte først på 2,9.solgre på 3,3. Kjøpte etterpå på 4, solgte på 4,5. Hadde vært bedre å sitte stille I båten lol
Thomthom
14.11.2020 kl 12:37 5537

Soff priset nå til en brøk del av det Maximus kostet å bygge.

Solstad har mye båter som kan slepe vindturbiner som de allerede gjorde i 2018 for equinor Hywind scotland der ble normand ranger og drott brukt.

I tillegg har de nå i skrivende stund flere konstruksjonsbåter som er i jobb i vindparker. Normand Jarstein i tyskland for Alpha ventus, jarl og baltic i taiwan(oppstart 2021), cutter i danmark for vattenfall og energy på britisk side på moray
east feltet.

Tyske ESG investorer i clearstream er på vei opp på shareholder siden så dette kan bli spennende.
Redigert 14.11.2020 kl 12:38 Du må logge inn for å svare
kuka
14.11.2020 kl 13:25 5468

Takk til TS for et godt og informativt innlegg. Glad for å se at jeg ikke har vært på viddene med egne vurderinger av Solstad etter gjeldssaneringen, selv om en kunne frykte at det skulle "ligge en hund begravd" ettersom jeg kunne laste opp i 3-4 kr-sjiktet.En bør videre merke seg det du skriver:

"Aker Capital AS med Røkke i spissen eier omlag 25% av selskapet - alt Røkke har tatt i siste 6 mnd har blitt til gull. Dem er solid posisjonert inn mot vind og annen Offshore aktivitet. Jeg tipper vi på først kommende fredag får en smakebit 19.11.20, på ESG planene til Røkke for selskapet. Aker Wind, Aker Carbon og REC - Røkke har en plan. Han vil nok bevisst dreie SOFF inn mot ESG - får å få en reprising. Dette har mange fordeler, deriblandt forholdet til lånegiver og bedre betingelser. Skulle selskapet måtte hente kapital ila 2021, vil det kunne gjøres til langt over dagens kurs hvis Røkkes plan slår til"

Røkke er typen som er i stand til å se stort på det, samt å se ting i sammenheng.

Ts glemte all gjelden ,men pyttsann, altid gøy å hausse hverandre opp en lørdag formiddag og drømme om at en større idiot kan kjøpe dine aksjer mandag.
Nas og Soff
Redigert 14.11.2020 kl 13:33 Du må logge inn for å svare

Det er uten tvil mye oppside her, blir spennende å se tallene ved Q3 presentasjonen. Joda de har mye gjeld igjen, overkant av 20 milliarder men ingen forfall før om mange år. Med nå over 10 prosent av omsetningen fra ESG og stigende vil det bli spennende å følge med fremover. Med ny optimisme i fremtiden samt at jeg har trua på olja i 2021 og 2022 derfor har jeg posisjonert meg.
Redigert 15.11.2020 kl 13:00 Du må logge inn for å svare
Puffen
14.11.2020 kl 15:07 5290

Glemte han all gjelden ? Etter det jeg kan se skriver han at der er ca 20 mrd i gjeld. Det han derimot glemte å nevne er at selskapet betaler mindre enn 3 % rente på denne gjelden. Rederivirksomhet er kapitalintensive greier som alltid er forbundet med gjeld. Slik det nå ligger an vil mindre enn 15 % av omsetningen gå med til renter. Det er faktisk rimelig bra for et rederi

Du sa det samme når jeg publiserte informasjon om Magseis da den lå på 1,40. - Longst.

Thomthom: Normand Maximus er vel nedjustert/nedskrevet til omlag 1 mrd i regnskapet. Skal man bygge et tilsvarende skip i dag, vill det har kostet omlag 4 milliard kr hvis man sammenligner inflasjon/byggekost/dollarkurs fra 2016.

Hvis etterspørselen bare kommer "litt" tilbake, vil både skipsverdier få en femdobling og selskapet etter mine beregninger gå i overskudd fra høsten 2021. Skulle vi få et bullmarked i 2022, snakker vi om aksjekurser langt høyere enn 20.

Jeg har kjøpt litt aksjer, men er på langt nær ferdigkjøpt her.

Q3 - blir spennende. Laster opp frem mot den.

Thomthom: "Tyske ESG investorer i clearstream er på vei opp på shareholder siden så dette kan bli spennende"

Dette visste jeg ikke - er jo ekstrem bull isåfall. Vet du `hvilken konto de gjemmer seg bak
Thomthom
14.11.2020 kl 16:29 5170

Clearstreambanking s.a. Ser de har inntåg i flere norske esg aksjer som Magnora. Veldig positivt om de kjøper seg inn i solstad også, nå ligger de på 2,233,712 aksjer. Tallet er fra 12.11.2020 blir spennende å se neste uke om det har økt.

Meget intressant, Thomthom :)

De gir seg vel ikke med det første! Dem har vel sett trackrecord til Røkke siste halvåret! Kan jo bli galemathias hvis folk skal inn før Q3 i slutten av uken.

Thomthom
14.11.2020 kl 16:40 5133

Ja kan absolutt bli bra, er nokk flere som synes verdien til solstad settes noe lavt.

Clearstream sitter på 3,55% av aksjene i soff, fun fact i nel sitter de på 46,6%

Blir uansett spennende å se til uka hva som skjer og spesiellt den 19.


Jeg kjøper meg opp i Solstad. Komplett underpriset nå.

Vi får se hva du sier når Sfl fortsetter nedsalget, trolig skal 4,95 prosent av Soff selges
keane
14.11.2020 kl 17:18 5033

Er man litt oppegående så kjøper man SDSD hvis man vil inn i dette segmentet. Nesten 400 mill på bok og ingen gjeld....Trenger ikke å komme med noen flere argumenter enn det. Er en absolutt no brainer....

Hørte du sa det i Ele også, aksjen falt

For ikke å snakke Funcom hvor du også hadde sterke meninger, som aldri slo til.
Redigert 14.11.2020 kl 17:57 Du må logge inn for å svare

Jeg sitter med oppdaterte infront lister. Kan ikke se salg av en eneste aksje. Og om de skulle selge seg ut, så er det snakk om en dags omsetning.

Det er rett og slett så lite aksjer i dette selskapet, at det nesten er komisk!

Litt morsomt å titte innom forum tråder for oljeservice aksjer. Mange standhaftige aksjonærer som nekter å innse fakta. Alt innen oljeservice er dødt. De fleste investorer verden over, har en sektor de overhodet ikke vil sette penger i og det er oljeservice selskaper. Ser man til PHLX Oil Service Index så ser man at hele sektoren har ligget i en fallende trend helt siden 2014.

I tillegg vet vi også at innen 5 år vil omtrent samtlige bilprodusenter ha sluttet å lage rene fossilbiler. Så er det også alt for mye olje tilgjengelig i verden.
Så å tro at man kan tjene penger på oljeserviceaksjer er som å sitte og vente på at en død hest skal våkne slik at man kan få tatt seg en siste ridetur før man selv går i graven.
mimer
14.11.2020 kl 19:12 4850

Liker slike klugscheisser kommentarer. Bra kjøpssignal i seg selv...

Det vil bli flere aksjer, ta det helt med ro ang den saken.
Sfl flagget under 5%, de skal trolig ut, de har annet å rote bort pengene på
Stephen
14.11.2020 kl 21:34 4681

Er du festtaler?

Mvh. Stephen

Med en bedring i oljemarkedene fremover og satsningen innen fornybar med Solstad Green så blir dette fort en vinner i tiden fremover. Solstad er et ledende rederi innen offshore og har nok kompetansen til å bli et av de foretrukne rederiene for eksempelvis havvind oppdrag. Røkke og Aker på eiersiden, så her må man også se eventuelle sammenhenger med de andre fornybar satsningene til Akersystemet.

Hvis selskapet får kontrakt på 80% av skipene i 2022. Og ratene er 1/3 av det dem var for få år siden, vil selskapet ligge med en inntjening på omlag 12 mrd pr år. Og de 90 skipene man har blir repriset - selskapet kan pluteselig blir en gigant!

LS har du mista teften?
BS
15.11.2020 kl 01:13 4446

Jeg skal kjøpe mer på Måndag helt sikkert. Om Man Intet Våger Vinner Aldri. Risikoen i markedet er alltid tilstede, Vurdering er din egen kompetanse. Ingen er den perfekte og trenger ikke å være den. )
Redigert 15.11.2020 kl 03:20 Du må logge inn for å svare

3 november... er du seriøs? Old news. Har monitorert Infront sine topp 50 lister. Detekterte denne uken onsdag at to aktører var helt ute. Blandt annet Danske Bank. Ja de har lempa ut aksjer på lavt volum og fikk den ned i 3 kr. Snitt på nedsalget 3.95 fra den starta på 5 kr.

Ellers så øker topp 20 kraftig på mine lister - spørsmålet er hvor mye topp 20 skal ha før Q3 torsdag.

Er få frie aksjer, svært lav RSI. Hvis noen vil ha 50k og oppover så går prisen opp. Så at soff tar turen over 10kr og videre mot 20 kun teknisk er svært sannsynlig.

Jeg plasserer meg long her iallefall. Har kjøpt litt men vil ha mer, anser inngang rundt 5 kr som meget attraktiv.
hmnei2
15.11.2020 kl 23:09 3560

Soff har vel strengt tatt mer i eiendeler enn de har i mcap. Det vil si at du får buisinessen gratis.

Jeg ser med spenning på torsdag.

Handelsavtale som berører 2.2 mrd Asiater etter 1/3 av verdebmns befolkning. Solstad har ca 1/3 av flåten i Asia. Etterspørselen her kommer til å få seg et løft! Bull!
BS
16.11.2020 kl 08:13 3269

Asia og ikke minst INDIA. Har en bekjent han er Captien på Subsea.og oprerer nu i Brunei Malaysia.Subsea han hentet var bygd på Vard verft i Ålesund Kommune Han merker forandring men klart det tar litt tid.
Redigert 16.11.2020 kl 08:20 Du må logge inn for å svare
Puffen
16.11.2020 kl 09:25 3114

Ja her gikk det unna... Fikk meg en bra post på 5,80. men hadde vel håpt å snitte ned noe mer, men sånn går det av og til. Tror vi kan gange med 2 før jul, om ikke noe spesielt skulle skje i markedet.

Noen forventninger til hva som kan komme på torsdagens rapport?
JReacher
16.11.2020 kl 09:35 3100

Nå hauses SOFF opp på alle nettforum og skal pumpes opp. Vær forsiktig, her er det fortsatt en kjempegjeld i selskapet og snart kommer det mange nye aksjer med en kjøpspris på kr 2,80 som kan omsettes imarkedet
The Offer Shares are expected to be delivered to the subscribers' respective VPS accounts and be listed and tradable on the Oslo Stock Exchange on or about 17 November 2020.

Result of Subsequent Offering, conversion of Convertible Loan and allocation to primary insiders and large shareholders
https://newsweb.oslobors.no/message/517584

https://newsweb.oslobors.no/message/517521
Puffen
16.11.2020 kl 09:38 3079

Nei, det er ikke mange nye aksjer som kommer. Og det lille volumet som kommer, er for en stor del belagt med Lock-up. Synes du bør ta deg tid til å lese det som står i dine egne linker.
Redigert 16.11.2020 kl 09:40 Du må logge inn for å svare

Det kommer 1,3 millioner aksjer. Samme antall som ble omsatt første 10 minuttene i dag. Er ikke veldig bekymret.
nhydro
16.11.2020 kl 09:43 3037

Blir ikke utstedt mange aksjer i rep-emien.
Dessuten så har de med tegningsretter betalt over 50 kroner aksjen ettersom 1000 aksjer verdt 500 kroner før emisjonen ga 8,22 tegningsretter pluss 1 aksje etter emisjonen