Våkne opp - før Magnora-toget overtas av proffene! Kjøp!

Puglia
MGN 21.11.2020 kl 18:11 37850

Forum venner!

Våkn opp før proffene stikker av med Magnora-eventyret!

Aker Offshore Wind/AOW har nå en markedsverdi på 4.3 mrd kroner!

Magnora/MGN har markedsverdi på 1.2 mrd kroner.

AOW har 500 mill NOK i cash. Null gjeld.

Magnora har 60millNOK + 150 mill NOK i innkommende cash i 2021 (fra Shell) og ytterligere estimert 200 mill NOK (eller potensielt mer) i cashinnbetalinger fra WI-avtalen i de kommende år. Sum 410 millNOK. Null gjeld.

Justert selskapsverdi (børsverdi minus cash) for AOW er 3.8 mrd kroner.

Justert verdi (børsverdi minus cash/cash innkommende) for MGN er 800 mill kroner.

AOW har 525 MW netto prosjektportefølje. (Tar ikke med fremtidige lisensrunder).

MGN har 500 MW (inkludert MGNs 50% andel i VINDR) netto prosjektportefølje/reserve. (Tar ikke med fremtidige lisensrunder). Merk at MGN vokser i raskere takt enn AOW.

AOW sin forretningsmodell er å utvikle, så bygge og eie vindparker.

MGN sin forretningsmodell er å utvikle, så selge ut til infrastrukturpartnere. Slik Equinor gjorde i USA der de solgte 50% av en vindpark i utvikling til BP for 1.1 med USD, før man har begynt å bygge eller investere i byggingen) Eller slik Eolus gjør, da de selger seg helt ut før bygging. En asset light modell, som er MGNs plan.

AOW eier 48% av Principal. Principal er et plattform konsept for flytende vindmøller. Spennende konsept. Men teknologi man er avhengig av for å installere flytende vindmøller (det finnes mange andre slike plattform konsepter for flytende havvind)

MGN eier nå også 64% av EVOLAR etter det nylige «oppkjøpet», et vanvittig spennende svensk solenergi-teknologiselskap som kan være den neste store milliard-raketten. (www.evolarab.se). Denne trådstarten har ikke plass til forklaring av Evolar. Alt jeg skriver her, er at Evolar kan bli verdt mye mer enn MGNs markedsverdi idag! Jeg vil følge opp med et eget kommentarfelt om Evolar. Men besøk web siden deres og les MGNs børsmelding om oppkjøpet: https://newsweb.oslobors.no/message/518134

MGN har 3.5 mrd i fremførbart underskudd som betyr at MGN sparer 780 millioner i skatt i fremtiden, dvs 15 kroner per aksje i skattebesparelser. Altså en verdi på 15 kroner per aksje for MGNs aksjonærer! Da har jeg ikke nåverdiberegnet det. MGN har glede av dette underskuddet idag i og med at MGN leverer løpende overskudd.

(En stor SKJULT VERDI: MGN har i tillegg 8.3 mrd kroner i innbetalt kapital. Hva betyr det? At MGN i fremtiden kan utbetale 8.3 mrd kroner i kapitalutdelinger (som er det som utbytte i praksis) og aksjonærene slipper da 31.5% utbytteskatt. Hva er dette verdt for aksjonærene? Vel, det betyr at MGN kan utbetale 157 kroner per aksje til aksjonærer skattefritt i fremtiden. Som igjen betyr at MGN aksjonærer vil spare 49 kroner per aksje i skatt!! Hva er dette verdt idag? Det er opptil enhver å vurdere. Men at det er verdt 5 kroner per aksje synes jeg er et minimum idag.)

Med lik børsprising som AOW skulle MGN hatt en økning i børsverdi på 3 mrd kroner. MGN har 52.6 mill aksjer. Det vil si at MGN sin aksjekurs skal være 57 kroner per aksje høyere enn børskurs idag for at det skal prises likt med AOW. Altså 22.5+57= 79.5 kroner per aksje skulle MGN stått i nå for å prises likt som AOW!!

Og så får man Evolar caset med seg «gratis», som skal skilles ut i separat børsnotering. Og fremførbart underskudd verdt 15 kroner per aksje i skattebesparelse i fremtiden (ikke nåverdiberegnet) pluss den skjulte skatteverdien nevnt over!!!

AOW og MGN skal vokse i det samme offshore markedet. MGN har i tillegg en onshore strategi. Og skaper verdier som Evolar. Det er ingen grunn til at AOW skal prises høyere. I 2020 har MGN også vokst langt raskere, som taler for at de faktisk skulle hatt høyere prising!

Mine damer og herrer! Dette er «last call» før MGN toget dundrer videre! Proffene og de store fondene har ikke oppdaget MGN aksjen. Det er en av hovedgrunnene til den store prisingsforskjellen. Når proffene oppdager aksjen i praksis, så sier det PANG PANG PANG🚀🚀🚀

AOW har Aker i ryggen. En meget bra aksjonær og en stor styrke for AOW! Utvilsomt!

Men ikke undervurder teamet bak MGN! Det er et verdensklasse-team!

Arbeidene styreleder Torstein Sanness i Magnora er en vanvittig dyktig forretningsmann som skapte 80 mrd SEK i verdier for Lundin Energy aksjonærene igjennom sin jobb med å bygge opp Lundin Norge fra 0 (han var første ansatt og CEO for den norske virksomheten) til funnet av Johan Sverdrup og tiden etter. Under Sanness sin ledelse har Lundin med organisk vekst og verdiskapning «slått» AkerBP betydelig faktisk. MGN-gruppen sin ledergruppe består av topper fra Lundin, Statkraft, Vestas, samt folk fra nøkkelstillinger i Ørsted og Norsk Hydro. De har en vanvittig sterk lederstruktur.

Og så har de Christen Sveaas og Kistefos i ryggen. Sveaas er ingen smågutt, og som idag har en kapitalverdier på mellom 10 og 20 mrd kroner. En rå forretningsmann det lønner seg å være på lag med!

Nå er Sanness og hans team i full sving i Magnora! Og i ferd med å levere varene! Hopp på toget før det er for seint!

Og til dere som synes prisingen er høy - tenk på nytt!! Det danske selskapet Ørsted - det største vind-selskapet - prises til 477 mrd danske kroner på København børsen. Om Sanness og hans team skulle lykkes med å skape et selskap som er 10% av Ørsted, så ville det betydd 900 kroner per aksje for MGN😃

Eller 9000 kroner per aksje om han klarer å bli like stor (dette er ikke et seriøst kursmål for Magnora, men en lek med tall for moro skyld😂)

God lørdag!
Redigert 21.01.2021 kl 04:39 Du må logge inn for å svare
canarias
19.02.2021 kl 13:06 5487

Bra å få litt fokus på potensialet som vi lenge har sett, Evolar er selve gullegget, og med sitt fantastiske styre har Magnora lenge vært vårt førstevalg.
Strilen
19.02.2021 kl 15:36 5358

Må innrømme at det har vært litt kjedelig å sitte med høyt snitt de siste dagene, men har hatt tro på det jeg har satt meg inn i og det dere erfarne aksjonærer har delt. I dag kom en fortjent opptur i et lavt priset selskap med god ledelse, bred fornybar-satsing og mye spennende på gang. Selv om jeg er elendig på å treffe med inngang (og å snitte ned), så ser det ut som om tålmodighet og tro på egne vurderinger ser ut til å være en god strategi.
Patron72
19.02.2021 kl 15:44 5358

Danske bank med kursmål kr 45

Mye positivt idag 😊

Magnora er og blir gull for oss.
Tålmodigheten blir innimellom satt på prøve, det er aksjer det.
Derfor nyter vi slike dager som i dag. Fra 22,9 til 26.5. Fram 15,72 % og kr. 3,6.
Det blir en del av dette i år, det er jeg helt trygg på.🍾
God helg og kos dere alle🥂
Redigert 19.02.2021 kl 17:31 Du må logge inn for å svare

Nå pumpes det godt her. Deilig etter et par tragiske dager.
Patron72
19.02.2021 kl 15:50 5365

Som kunde i Danske Bank ble jeg ekstra lojal mot banken min nå 😂
Strilen
19.02.2021 kl 16:41 5312

Takk for mye god og saklig informasjon fra dere. De røde tusenlappene i tap/fortjeneste-kolonnen forsvant brått idag. Som ganske fersk i aksjemarkedet har jeg brukt mye tid på å lese og forstå alle selskap som har dukket opp med den hensikt å bidra med fornybar energi. Magnora forstår jeg. De leverer grønne tall og har konkrete og gjennomtenkte prosjekt, investeringer og planer for fremtiden. Verdien på Magnora er også uforståelig lav sammenlignet med hva som helst av de mange «hydrogen-sol-vind»-selskap som vifter med store planer (men ofte blodrøde tall) i sine røde kvartalsrapporter. Hyggelig at også media og andre nå setter fokus på selskapet, verdivurdering og potensiale. Magnora har mye på gang, og i så måte står «triggere» i kø. God helg til alle😁.

Omsetningen i Magnora har vært skyhøy siste to dager i forhold til normalen.
Flere tar nå gevinst, og fler bli nervøse og selger billig aksjer.
Til dere som er usikker? Les dere opp på Magnora og se intervjuer.
Fantastisk selskapet, med en strategi som gir enorm oppside på sikt.
Innen 10 måneder er jeg trygg på og tror vi passerer 60 kroner om ikke mer.
Evolar kan bli en kjempe investering værdt mange miliarder.
Men nå er porteføljen til Magnora så interessant at her kan det ligge mange flotte stunder utover året.
IKKE SELG. Sitt på Magnora, last opp på slike dager om du kan.
Dette blir både gull og diamanter etterhvert.

Sørøya
23.02.2021 kl 11:03 4946

Mange rosarøde skyer, men realitetene er at kursen går rett i bunn.


Strilen
23.02.2021 kl 11:13 4913

Var en av dem som bomma godt på inngang for en drøy måned siden. Bruker derfor dupper som i dag til å få snitte litt ned (og snittet blir lavere for hver nedtur). Magnora er blant de grønne som er rustet for fremtiden (selv om jeg her ikke gidder å ramse opp «trigger»liste»). På dager som i dag ser du ut som om veldig mange (i veldig mange selskap) ikke har langsiktighet eller perspektiv på sine valg, sin overbevisning eller sin investering.
Rockall
23.02.2021 kl 12:23 4829

Da kjøpte jeg MGN. Nice asset to hold!
morttvei
23.02.2021 kl 12:46 4791

Helt enig. Et av få selskaper som ikke har gjeld, og som har sikre inntekter i tiden som kommer..
Nå er det tid for å snitte ned..
Er jo Sissner som spiller opp under det han mener - grønne aksjer er boble osv.
Det kan være han har rett i mange av aksjene, men kan ikke ta alle over en kam. Han er nok selv tungt inne i oljesektoren som ikke har vist seg så spennende... Så stiger oljeprisen og så slenger man drit om grønne aksjer... Da får man dobbelteffekt. 11% ned nå...som mange andre, men den kan gå 20% på en dag andre veien.. Bare å sitte trygt i båten... og laste opp mer
Rockall
23.02.2021 kl 13:48 4694

Mesteparten av hydrogen- og fornybaraksjer ville jeg ikke ha kjøpt i, men MGN er et gyllent unntak. Med flinke folk bak rotet, den strategien, porteføljen, og spredningen i ulike land (som ikke er jallaland), så viser den spenst. Jeg tror denne kan regnes hjem på 40-tallet snart med en fornuftig kalkis.
Strilen
23.02.2021 kl 14:12 4646

Smart. Da var du heldig med inngangen. Ble antakelig under mitt snitt👍
Merik
23.02.2021 kl 15:05 4615

Faste inntekter, høy kvalifisert ledelse/styre og null gjeld. Kan det bli så ille da?
Rockall
24.02.2021 kl 11:38 4138

De som har tro på MGN vil ikke slippe kortene nå. Det er vel få grønne aksjer som kan forsvare kursen sin og videre kursstigning slik MGN kan. MGN er rigga for vekst, og får etter hvert nå mer og mer en slags gradvis overgang fra vekst til verdi. Med farten på det grønne skiftet, som aktivt støttes av myndigheter, så blir det ei god skyvekraft. Så... Så en dag kommer det nok bud på selskapet.
BMjelde
25.02.2021 kl 08:10 3877

Jeg setter penga på at det er Lundin Energy som plukker opp MGN med tid og stunder. Sannes sitter jo godt inne med Ian og Lukas Lundin. Lundin Energy har også en uttalt strategi om at de skal diversifisere, og dette har de allerede begynt med (inntog i vannkraft). Samtalene er nok allerede igang, men de ønsker litt mer modenhet/størrelse på MGN før de går videre. 2022/23 kanskje.

Magnora er selvsagt en oppkjøpkandidat av spesielt to grunner og det er lite raskt voksende selskap og skattefordeler.
Men det er neppe interesse for salg av selskapet i den fasen man er i, og neppe særskilt av interesse neste par årene også. Det er for mye oppside i aksjen neste årene.

Om 4-5 år skal vi alle kunne forvente noen kroner i skattefrie tilbakebetalinger, og det tenker jeg Sveaas & co ser frem i mot også!
Redigert 25.02.2021 kl 08:29 Du må logge inn for å svare
canarias
25.02.2021 kl 08:34 3797

Vi får inderlig håpe at oppkjøp drøyer, som Hellhammer sier oppsiden er formidabel her og ledelsen tar de rette grep
Rockall
25.02.2021 kl 13:40 3634

Ser ut som at børsen er meget høyt nå, og hva om grønn korreksjon kommer sammen med børskorreksjon i mye større grad enn før..? Jf. hendelsen tidligere denne uka... Kanskje mulig å gjøre mer inngang igjen godt nede på nedre halvdel av 20-tallet igjen ila. mars..? Ser ikke bort ifra det. Ser allerede nå at tunge salgsposter strøs over boka...

Noen som kjenner til kapitalbehovet til selskapene i porteføljen til Magnora?

En ting er jo at Magnora selv har hatt en vellykket emisjon nylig. Men hva med Evolar osv?
s0212813
25.02.2021 kl 15:18 3473

Mulig jeg er dårlig med kalkulatoren, men kan bare ikke fatte at folk selger denne til under 25 ???

Alt kan skje, men velger selv å tro at det ikke ligger an til en korreksjon, mulig noen små grønne korreksjoner slik som nylig, men trur generelt verden er klar for å stable seg videre opp på bena, men mulig noen grønne selskap vil ha en mer flat stigning enn dei har hatt tidligere.

Tror ikke dette gjelder Magnora forøvrig. Tror selskapet skal ha enn jevn og til dels bratt stigning utover året. Når det starter er umulig å si, men jeg har ikke tenkt å gamble med å sitte utforbi.

I Magnora må du anta store svingninger, dette er ikke noe nytt. Du kan selvsagt prøve å treffe toppene/bunnen, men du kan like gjerne stå igjen på perrongen når den går.

Selskapet mange doblet utviklingsporteføljen sin Mandag, dette har ikke markedet tatt innover seg enda.
Man skal annonsere MFW partner om veldig kort tid, og med den annonseringen kan det komme flere avsløringer om hva planene er for selskapet.

Det er nok av triggere i denne aksjen både på kort sikt og lang sikt. Dei eventuelle korreksjonene skal jeg greit sitte gjennom for selskapet er bunnsolid!

Q4 rapporten forteller om 45 mill på bok.
I januar ble det gjort en rettet emisjon på NOK 120 mill.

Oppkjøpet i Sør-Afrika og Helios Nordic er førebels ukjent kost.

Tenker som så at Evolar får sin første kommersielle avtale, satser mot børs og får inn penger da.
Redigert 25.02.2021 kl 15:41 Du må logge inn for å svare
golf`ern
25.02.2021 kl 15:51 3495

Utelukkende positive ting som har skjedd i det siste, så hvorfor ca 2kr under emisjonskurs.....

Vi nærmer oss potensielt annonsering av sammerbeidspartner i Magnora Floating Wind.
Sneve nevnte for 13 dager siden at man håpet å annonsere partner innen 14 dager.

Navnet kan overraske og ikke minst det kan komme tilleggsopplysninger her som kan være meget spennende for planene fremover for MFW.
Redigert 03.03.2021 kl 09:06 Du må logge inn for å svare
Merik
03.03.2021 kl 10:30 2726

Kan det være Spanske, Iberdrola?? Det hadde vært kanon!
specc
03.03.2021 kl 10:46 2700

Melding i dag montro? Noen som er på småkjøpern nå
Peri
03.03.2021 kl 10:48 2694

Noe som skjedde nå ja

God tanke, har ikkje i hode om dei passer kriteriene men mye mulig. Selskapet har vist interesse for området og det er smart å ha med lokale (norske) selskap og pr i dag har ikke Iberdrola blitt nevnt som sammerbeidspartner til noen andre (ikke at dei trenger det heller mtp størrelse osv).

Aksjen tok ett byks forbi 28kr nett, skal vi ta knekken på 30kr snart mon tro?
Peri
03.03.2021 kl 11:01 2680

Tror tiden for å laste opp nede på 24 nivået er over ihvertfall 😜😜
Peri
03.03.2021 kl 11:33 2649

Lurer på hvem som sitter å kjøper en og en aksje her.. holder roboter på sånn?

Spørs om det er Iberdrola, ser dei går under navnet Scottish Power Renewables i Skottland og allerede i gang der ser det ut til.

Sammerbeidspartner for Magnora jobber både med ScotWind og Norge. Kan selvsagt være Iberdrola, men tror for min del mest på Sembcorp Marine med RWE nr.2. Spennende blir det!

Vestas og Ørsted ned 5% idag!! Aow også betydelig ned.

Noe spesielt som hender innen vind, eller er det tilfeldig? I den grad noe er tilfeldig i denne verden.

Berg og dalbane-dag dette. Ble litt overrasket når den gikk opp til 28,5,-, men så endte vi i null til slutt.
Som nevnt over her så har visse andre grønne falt, så vi får ta det som ett styrketegn.

Så får vi se om det blir melding denne eller neste uke. Meldingen tipper jeg inneholder godt med info om selskapet MFW og dets planer, så dette blir enormt spennende!
Ottawyo
03.03.2021 kl 18:37 2468

Aker offshore har steget alt for mye siden den kom på børs, grunnen er at det er røkke som er eier og blir da med engang veldig populær. Når det da kommer diverse saker om havvind i Finasnsavisen så løper mange investorer til aow og aksjen kan stige 5-10%, mens Magnora ikke reagerer. Når det da kommer en grønn korreksjon som det har vært i det siste så er det nettopp disse aksjene med mye kunstig stigning som faller mest. Det samme er det som skjer med Nel. Magnora får inn nye kontrakter jevnt og trygt og har vært gjennom mange svingninger der folk gevinst sikrer og aksjen faller ofte tilbake, men det ser jeg bare på som et sunnhetstegn for de som sitter i det langebilde. Fremover tror jeg Magnora er nå klar får å bryte gjennom 30tallet. Kursmålene er mye høyere og med den ledelsen de har kommer det nok mange flere positive nyheter i løpet av 2021. Jeg tipper den står i mellom 40-60kr i slutten av 2021.