Våkne opp - før Magnora-toget overtas av proffene! Kjøp!

Puglia
MGN 21.11.2020 kl 18:11 31555

Forum venner!

Våkn opp før proffene stikker av med Magnora-eventyret!

Aker Offshore Wind/AOW har nå en markedsverdi på 4.3 mrd kroner!

Magnora/MGN har markedsverdi på 1.2 mrd kroner.

AOW har 500 mill NOK i cash. Null gjeld.

Magnora har 60millNOK + 150 mill NOK i innkommende cash i 2021 (fra Shell) og ytterligere estimert 200 mill NOK (eller potensielt mer) i cashinnbetalinger fra WI-avtalen i de kommende år. Sum 410 millNOK. Null gjeld.

Justert selskapsverdi (børsverdi minus cash) for AOW er 3.8 mrd kroner.

Justert verdi (børsverdi minus cash/cash innkommende) for MGN er 800 mill kroner.

AOW har 525 MW netto prosjektportefølje. (Tar ikke med fremtidige lisensrunder).

MGN har 500 MW (inkludert MGNs 50% andel i VINDR) netto prosjektportefølje/reserve. (Tar ikke med fremtidige lisensrunder). Merk at MGN vokser i raskere takt enn AOW.

AOW sin forretningsmodell er å utvikle, så bygge og eie vindparker.

MGN sin forretningsmodell er å utvikle, så selge ut til infrastrukturpartnere. Slik Equinor gjorde i USA der de solgte 50% av en vindpark i utvikling til BP for 1.1 med USD, før man har begynt å bygge eller investere i byggingen) Eller slik Eolus gjør, da de selger seg helt ut før bygging. En asset light modell, som er MGNs plan.

AOW eier 48% av Principal. Principal er et plattform konsept for flytende vindmøller. Spennende konsept. Men teknologi man er avhengig av for å installere flytende vindmøller (det finnes mange andre slike plattform konsepter for flytende havvind)

MGN eier nå også 64% av EVOLAR etter det nylige «oppkjøpet», et vanvittig spennende svensk solenergi-teknologiselskap som kan være den neste store milliard-raketten. (www.evolarab.se). Denne trådstarten har ikke plass til forklaring av Evolar. Alt jeg skriver her, er at Evolar kan bli verdt mye mer enn MGNs markedsverdi idag! Jeg vil følge opp med et eget kommentarfelt om Evolar. Men besøk web siden deres og les MGNs børsmelding om oppkjøpet: https://newsweb.oslobors.no/message/518134

MGN har 3.5 mrd i fremførbart underskudd som betyr at MGN sparer 780 millioner i skatt i fremtiden, dvs 15 kroner per aksje i skattebesparelser. Altså en verdi på 15 kroner per aksje for MGNs aksjonærer! Da har jeg ikke nåverdiberegnet det. MGN har glede av dette underskuddet idag i og med at MGN leverer løpende overskudd.

(En stor SKJULT VERDI: MGN har i tillegg 8.3 mrd kroner i innbetalt kapital. Hva betyr det? At MGN i fremtiden kan utbetale 8.3 mrd kroner i kapitalutdelinger (som er det som utbytte i praksis) og aksjonærene slipper da 31.5% utbytteskatt. Hva er dette verdt for aksjonærene? Vel, det betyr at MGN kan utbetale 157 kroner per aksje til aksjonærer skattefritt i fremtiden. Som igjen betyr at MGN aksjonærer vil spare 49 kroner per aksje i skatt!! Hva er dette verdt idag? Det er opptil enhver å vurdere. Men at det er verdt 5 kroner per aksje synes jeg er et minimum idag.)

Med lik børsprising som AOW skulle MGN hatt en økning i børsverdi på 3 mrd kroner. MGN har 52.6 mill aksjer. Det vil si at MGN sin aksjekurs skal være 57 kroner per aksje høyere enn børskurs idag for at det skal prises likt med AOW. Altså 22.5+57= 79.5 kroner per aksje skulle MGN stått i nå for å prises likt som AOW!!

Og så får man Evolar caset med seg «gratis», som skal skilles ut i separat børsnotering. Og fremførbart underskudd verdt 15 kroner per aksje i skattebesparelse i fremtiden (ikke nåverdiberegnet) pluss den skjulte skatteverdien nevnt over!!!

AOW og MGN skal vokse i det samme offshore markedet. MGN har i tillegg en onshore strategi. Og skaper verdier som Evolar. Det er ingen grunn til at AOW skal prises høyere. I 2020 har MGN også vokst langt raskere, som taler for at de faktisk skulle hatt høyere prising!

Mine damer og herrer! Dette er «last call» før MGN toget dundrer videre! Proffene og de store fondene har ikke oppdaget MGN aksjen. Det er en av hovedgrunnene til den store prisingsforskjellen. Når proffene oppdager aksjen i praksis, så sier det PANG PANG PANG🚀🚀🚀

AOW har Aker i ryggen. En meget bra aksjonær og en stor styrke for AOW! Utvilsomt!

Men ikke undervurder teamet bak MGN! Det er et verdensklasse-team!

Arbeidene styreleder Torstein Sanness i Magnora er en vanvittig dyktig forretningsmann som skapte 80 mrd SEK i verdier for Lundin Energy aksjonærene igjennom sin jobb med å bygge opp Lundin Norge fra 0 (han var første ansatt og CEO for den norske virksomheten) til funnet av Johan Sverdrup og tiden etter. Under Sanness sin ledelse har Lundin med organisk vekst og verdiskapning «slått» AkerBP betydelig faktisk. MGN-gruppen sin ledergruppe består av topper fra Lundin, Statkraft, Vestas, samt folk fra nøkkelstillinger i Ørsted og Norsk Hydro. De har en vanvittig sterk lederstruktur.

Og så har de Christen Sveaas og Kistefos i ryggen. Sveaas er ingen smågutt, og som idag har en kapitalverdier på mellom 10 og 20 mrd kroner. En rå forretningsmann det lønner seg å være på lag med!

Nå er Sanness og hans team i full sving i Magnora! Og i ferd med å levere varene! Hopp på toget før det er for seint!

Og til dere som synes prisingen er høy - tenk på nytt!! Det danske selskapet Ørsted - det største vind-selskapet - prises til 477 mrd danske kroner på København børsen. Om Sanness og hans team skulle lykkes med å skape et selskap som er 10% av Ørsted, så ville det betydd 900 kroner per aksje for MGN😃

Eller 9000 kroner per aksje om han klarer å bli like stor (dette er ikke et seriøst kursmål for Magnora, men en lek med tall for moro skyld😂)

God lørdag!
Redigert 21.01.2021 kl 04:39 Du må logge inn for å svare
Merik
04.03.2021 kl 10:24 5358

Caset Iberdrola er veldig spennende. De er et giga selskap med enorme planer og som allerede har store prosjekter på gang world wide. Jeg vet selvfølgelig ikke Magnora er inne her, men det er lov å spekulere?
Patron72
04.03.2021 kl 10:49 5305

Mulig jeg er paranoid her, men lå det ikke børsmelding på denne samarbeidspartneren ute?
Den meldingen finner jeg ikke nå
Strilen
04.03.2021 kl 10:58 5290

Var en beskrivelse:
«Oslo, 29 January 2021: Renewable energy company Magnora ASA (Magnora) has entered into an agreement with an undisclosed global offshore energy technology and service company to establish a joint floating wind company called Magnora Floating Wind.

Magnora’s strategic partner has vast experience over many decades in all basins, water depths and weather conditions. It has broad experience from unique technology, local procurement and content, mass fabrication, project management, construction and installation processes. In addition, it is amongst the most experienced companies within hydrogen, E&P and floating wind market.

“Our joint capabilities will enable Magnora Floating Wind to become a leading player within the floating wind market. In addition, we believe the collaboration will be instrumental in bringing down the capital expenditure, increasing the revenue potential, and lowering the operating cost for floating wind going forward,” says Executive Chairman Torstein Sanness.»

Og om avsløringen av partner står det: « Magnora will within a short time frame disclose more information about its undisclosed partner, including the identity of the company. Magnora will then also provide more information about the joint company and ongoing initiatives.»
Hentet fra: https://newsweb.oslobors.no/message/523382

Spekulere er det vi "lever av", så tror du feiltolket noe her. Jeg bare sjekket litt om Iberdrola opp i mot sannsynlighet, så det var ikke noe for å arrestere deg men for å forklare hvorfor kanskje ikke dei er aktuelle, men og at dei selvsagt kan være aktuelle (ingen lokal sammerbeidspartner kjent i dag).

Men Iberdrola mangler vel hvertfall E&P biten ser det ut til?

Jeg har tidligere tenkt at Sembcorp passer fint, men og blandt andre RWE kan og være særs aktuelle.

Både Sembcorp og RWE mener jeg skal passe "kriteriene" som ble satt i børsmeldingen.
Merik
04.03.2021 kl 12:32 5198

Jeg følte ikke at jeg ble arrestert, kun hyggelig å ha noen å lufte tankene sine med. Uansett, vi har spennende tider i møte så får vi se om en av oss treffer blink. Lykke til med din spådom.
Raido
04.03.2021 kl 13:27 5116

Veldig gode nyheter!

30 kr neste 🥂🥂
God helg 🍾🍾
Strilen
05.03.2021 kl 03:57 4924

Tja... Kan kanskje skje allerede når Magnora avslører samarbeidspartneren i Magnora Floating Wind. Om det blir idag (som noen har nevnt) blir jo et spenningsmoment utover dagen. Smeller nok fort opp 2-3 kroner idet den meldingen kommer. Uansett rikelig med «triggere» i Magnora fremover. God helg👍.

Vi er på dag 15 hvertfall, men Sneve nevnte kun at man håpet å annonsere sammerbeidspartner innen to uker så det kan bli når som helst.
Raido
05.03.2021 kl 08:57 4772

Blir spennende dager. Håper på å gå inn i helgen på en god nyhet . God helg!
Patron72
05.03.2021 kl 10:54 4690

Hvorfor skal det ta 15 dager ++ å annonsere en samarbeidsparner?
Er det lov å tro at denne annonseringen vil komme iforbindelse med et større prosjekt ?


Sikkert bare noe formaliteter.

Det er lenger enn femten dager siden annonseringen av sammerbeidet, femten dagene er bare fra Sneve nevnte det på en Energikonferanse.
Raido
05.03.2021 kl 15:06 4735

Clarkson verdsetter Evolar til 884 millNOK med 24% WACC, og 8377 millNOK på 8% WACC

Dvs 10-100 NOK per Magnora aksje

Altså 10 NOK per Magnora aksje gitt 844 millNOK (gitt 24% WACC) og 100 NOK per aksje gitt 8373 millNOK (gitt 8% WACC)

Gode signaler i dag, toget går veldig snart og de i ledelsen har lastet aksjer, her kan det bli leeenge til samme kurs som i dag da de har inntekter fra sine oljefelt som pløyes inn fortløpende i Vind og Sol. Det gledes til Årsrapport 16 Mars!
Ta en tid på sammenstningen av ledelsen her: https://magnoraasa.com/management så skjønner dere hva jeg mener 😉
Dr_Eval
07.03.2021 kl 12:37 4044

Det har ikke sunket inn i markedet enda hvor fantastisk store verdier Mgn egentlig sitter på nå, også mtp oppkjøpet i Sør-Afrika. Simplywall.st har akkurat oppjustert fair price til 204.83kr. Når det er sagt, tror jeg ikke vi er helt der ennå, men at det kan være et realistisk kursmål i løpet av 1-2år. Bare for å sette ting litt i perspektiv, var "fair price" på 12.8kr da jeg kjøpte meg inn i sommer for 8.8kr, noe som ble gjort til skamme relativt hurtig.

https://simplywall.st/stocks/no/energy/ob-mgn/magnora-shares#valuation
Raido
07.03.2021 kl 16:29 3863

Nå har jeg 0 erfaring med den siden der, men wow. Virker som Magnora går under radaren på mange!

Automatisk generert analyse, slik som Investtech sine automatiske analyser mener jeg på?

Lenge siden jeg har sett innpå der selv, men mener den stod som fair value kanskje rundt 30-40 kr den gang som "fair value" den gang, så dette var ett stort hopp.

Legger ikke så mye i den siden selv, men all positiv publisering tar vi med oss!
Redigert 07.03.2021 kl 17:15 Du må logge inn for å svare
Rockall
07.03.2021 kl 17:43 3743

Investtech sier at MGN har brutt ned gjennom gulvet. Vanligvis er ikke det et godt tegn, men for den saks skyld er det heller ikke sikkert at Investtech legger linjalene sine rett hele tida.
Raido
07.03.2021 kl 18:01 3760

Ikke mye grønt som ikke brøt gjennom gulvet de siste ukene, det er helt sikkert.
Dr_Eval
07.03.2021 kl 18:21 3768

Ja, de har lagt til grunn i beregningen en sannsynlig inntjening på nesten 4mrd neste 10 årene, og Mgn har jo en skattefordel på 3mrd. Det delvis automatiske regnestykket Simplywall.st har basert beregningene på, varierer fra aksje til aksje, og når det gjelder Mgn inneholder det tall fra 2 analytikere.

Det siste oppkjøpet i Sør-Afrika og oppkjøpet av Evolar kan til sammen prises til 100-200kr per aksje, og markedet har ikke reagert enda. Mgn har over 2000MW havvind i porteføljen, som er 3x så mye som AOW. I sommer var Mgn og AOW ca like store, så mye har skjedd. Nå har riktignok AOW-aksjen halvert seg siste mnd da ballongen slapp ut litt luft, så den gjenspeiler en mer reell verdi. Fremdeles er den priset 2.5x Mgn. Korriger meg gjerne om jeg tar feil.
Redigert 07.03.2021 kl 18:23 Du må logge inn for å svare
Dr_Eval
07.03.2021 kl 18:32 3770

Ja, på mellomlang sikt. Den kortsiktige analysen sier at Mgn befinner seg i en tilnærmet horisontal trendkanal mellom støtten på 25.3kr og motstanden på 28kr, med et tak på ca 29kr. Brytes taket, havner vi inn igjen i den stigende trendkanalen.
Dr_Eval
07.03.2021 kl 18:35 3768

Når vi først driver og sammenligner automatiske analyser. Tradingview sier strong buy!

https://www.tradingview.com/symbols/OSL-MGN/technicals/

Bør være stor oppside på kort sikt også ja, som du skriver så har ikke markedet reagert på Sør Afrika oppkjøpet/Vindr-fusjonen.
Det ble nevnt en rapport på Facebooksiden til Magnora Investors om potensiell Evolar verdi fra NOK 10-100,- pr Magnora aksje, så håper flere får opp øynene over hvilket potensiale Magnora her kan sitte på!

Total utviklingsportefølje er vel ca 1,5GW. Det at AOW er den spennende (folke-)aksjen (skal en tro diverse forum) og ikke Magnora er litt rart for MGN er den aksjen som man faktisk har trigger hele veien fremover!
Merik
08.03.2021 kl 09:49 3383

I tillegg har den så godt som null gjeld og går i pluss.

Jepp enormt med faktor og triggere som gjør Magnora til ett veldig attraktiv investeringsobjekt.
Dette vil nok vises langt bedre i månedene som kommer enn hva det gjør i dag.

Hva er ekte enhjørningpotensial?
Raido
08.03.2021 kl 18:08 3107

Er vel en annen måte å si at man ikke ofte kommer over et slikt potensiale som Magnora har.
Redigert 08.03.2021 kl 18:11 Du må logge inn for å svare
Ottawyo
08.03.2021 kl 18:08 3105

At normal verdi av Evolar egentlig kan være 8,4 milliarder tilsvarende 93 kroner pr. Magnora-aksje,
canarias
08.03.2021 kl 19:07 2984

Magnora har også inntekter fra oljefelt i tillegg

Hvilken risiko mener de?
Ser bare opptur jeg, ikke bare i Evolar men i flere av Magnoras porteføljen.
Dr_Eval
08.03.2021 kl 20:04 2818

Enhjørning eller unicorn betyr mcap på >$1mrd.
morttvei
08.03.2021 kl 21:24 2643

Nå blir det fyr i aksjen... Nå går toget...
canarias
08.03.2021 kl 23:02 2511

Toget har gått lenge men nå setter vi opp farten, etternølere får slenge seg på.
Peri
12.03.2021 kl 14:48 1888

Får vi avslutning over 30 i dag?? 🤞🤞

Mange ESG selskaper med merkelig prising på OB men Magnora mener jeg er billig og kan bli en av vinnerne i denne sektoren fremover.