Statsbudsjettet: 37,8 milliarder går rett i dass

Slettet bruker
28.09.2018 kl 07:01 689

Regjeringen vil øke bistandsbudsjettet

Regjeringen foreslår å bruke 37,8 milliarder kroner på bistand neste år. Det er en økning på 7,1 prosent fra i år.

Lekkasjen fra forslaget til neste års statsbudsjett kommer fra Venstre samme dag som KrF-leder Knut Arild Hareide skal orientere landsstyret i KrF om han vil velge Jonas Gahr Støre og Ap fremfor regjeringspartiene, og Venstre-leder Trine Skei Grande innrømmer overfor NRK at det ikke er helt tilfeldig.

– Ved å tre inn i regjering har Venstre klart å prege dette budsjettet. Men vi kunne kanskje ha presset det enda mer i vår retning dersom KrF var med på laget, sier Grande.

Forslaget til bistandsbudsjettet innebærer 1 prosent av forventet BNI (bruttonasjonalinntekt) neste år.

https://m.nettavisen.no/nyheter/innenriks/regjeringen-vil-ke-bistandsbudsjettet/3423541194.html
Slettet bruker
28.09.2018 kl 07:14 686

Statsbudsjettet er på 1325 milliarder, så det er nok veldig mye som går rett i dass.
Slettet bruker
28.09.2018 kl 07:48 679

like greit å brenne det i bålet!

bare å for norges bankå trykke fiat penger for harde livet

ikke rart de ønsker å kutte ut kontanter for da sitter ola dunk i klisteret for godt
senor
28.09.2018 kl 08:40 669

Diktatorene rundt i verden gleder seg til å motta pengene ,
Baren
28.09.2018 kl 08:44 665

Og den Grande damen lekker fra kommende Statsbudsjett, hva kan hun mene med det? - har hun egen agenda så er det fordummende.
ladaen7,30
28.09.2018 kl 08:46 661

Pytt pytt, dette drar de raskt inn igjen ved å øke de ellers verdens høyeste avgifter endel. Ola Dunks lommebok virker utømmelig.
SCK
28.09.2018 kl 12:13 636

" - I dag bruker vi 74 milliarder på statsbudsjettet på innvandring og integrering. I tillegg kommer sosialstønad og lignende. Om vi hadde brukt 20 milliarder ekstra i nærområdene i året, mot at det kommer langt færre til Norge, så ville vi gått i pluss - for vi roter bort så sinnssykt mye penger i dag, sier Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim.© Lars Opstad - I dag bruker vi 74 milliarder på statsbudsjettet på innvandring og integrering. I tillegg kommer sosialstønad og lignende. Om vi hadde brukt 20 milliarder ekstra i nærområdene i året, mot at det kommer langt færre til Norge, så ville vi gått i pluss - for vi roter bort så sinnssykt mye penger i dag, sier Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim.
- Vi har drevet med ren idiotpolitikk i mange år. Det er ingenting som fungerer, sier Jon Helgheim, Frps innvandringspolitiske talsperson.

OSLO (Nettavisen): Jon Helgheim - eller Engen-Helgheim som han egentlig heter - er mannen som har fått jobben med å snakke om det Fremskrittspartiet er aller mest opptatt av: Innvandringspolitikk.

Det er neppe noen stor overraskelse hva partiet står for når det skal snakkes i korte «sound bites», men vi møter ham med den intensjonen om å snakke om de lange linjene om innvandrings- og integreringdebatten.

- Hva som fungerer med dagens politikk? Det er ikke så mye som fungerer. Eller hvis innvandringspolitikk er at det kommer mange innvandrere, så fungerer det jo - for det kommer mange innvandrere, svarer han kontant når vi møtes.

- Utover det er det ikke noe som fungerer. Ikke gir vi beskyttelse til dem som trenger det mest. Ikke får vi til integreringen. Det er de to hovedpunktene med innvandringspolitikken som burde fungere, sier han.

Det store asylintervjuet

Etter asylkrisen i 2015 i har innvandringsdebatten endret seg betydelig i både Norge og våre naboland.

Sverige er i ferd med å oppleve et politisk jordskjelv, Italia har fått en høyrepopulistisk regjering og EUs sterkeste interne problem er uenighet om innvandring.

I Norge hersker derimot en følelse av at krisen er over. Vi leser til stadighet om at asyltilstrømmingen til Norge er på et historisk lavt nivå.

Men at asylstrømmen til Norge har stoppet opp, betyr ikke at innvandringen er stoppet. Eller at utfordringene er borte.

Fra 2016 har 9900 kvoteflyktninger blitt hentet til Norge. 24.000 personer har fått asyl og 47.800 har fått familiegjenforening. Det er tilsvarer Gjøvik, Lillehammer, Hamar og Elverum. Til sammen.

Ifølge Flyktninghjelpen har derimot antall rene flyktninger i verden økt med over nesten 3 millioner det bare det siste året. Tar man med internt fordrevne er det snakk om 68,5 millioner personer på flukt. Det er flere enn antall innbyggere i land som Frankrike og Storbritannia.

Med dette som bakgrunnsteppe har Nettavisen invitert en rekke sentrale personer på innvandringsfeltet til denne intervjuserien.

Foto: ()© Leveres av Mediehuset Nettavisen A/S Foto: ()
UDI-sjef Frode Forfang: - Vi sier folk har rett til å søke asyl, men vi mener det egentlig ikke
Sylo Taraku: - En mer regulert flyktningpolitikk er en mer human politikk
- Ingen som bryr seg om det som virkelig monner
Med Helgheim som talsperson har Frp fått en ny måte å snakke om innvandringen. Bakgrunnen er erfaringene fra flyktningkrisen i 2015 med titusenvis av døde over Middelhavet grunnet kyniske menneskesmuglere, og avsløringer av hvordan det forsøkes jukses med identiteter:

- Vi gir opphold til veldig mange av dem som har minst behov for beskyttelse, de som kanskje har mest ressurser der de kommer fra. Vi bruker enormt med summer på det - og bruker all tid og oppmerksomhet på dem. Men der innsatsen virkelig kunne monnet, der er det ingen som bryr seg, sier Helgheim.

Foto: ()© Leveres av Mediehuset Nettavisen A/S Foto: ()
Han henviser til regnestykkene fra SSB som viser hvor mye ikke-vestlige innvandrere koster staten. Tallene varierer mye mellom forskjellige grupper, men perspektivmeldingen setter tallet til 6 millioner kroner i minus per mannlig person - for syrere er det enda høyere. For såkalte "enslige mindreårige" er tallet tosifret.

Prisen for å hjelpe noen «i nærområdene» er svært omdiskutert, men anslagene tilsier at det er omtrent ti ganger så dyrt å hjelpe i Norge. Det betyr at man kan hjelpe ti ganger så mange i nærområdene for den samme pengebruken.

- Jeg er forundret og bekymret over alle organisasjonene, mediene og politikerne som bare bryr seg om om et lite antall mennesker som kommer til Norge, fremfor å virkelig gjøre en innsats for dem som trenger det.

Fra motstand til bistand, til forkjemper for mer bistand
Historisk har Frp vært svært negative til norsk bistand. Det har endret seg de siste årene:

- Vi må se på bistandspolitikken i et nytt lys: Den politikken vi har ført med å pøse ut penger til korrupte regimer har ikke vært noen suksess. Vi ønsker å bruke alle de ressursene vi sparer på å ta imot færre i Norge, på å hjelpe i nærområdene. Da kan vi hjelpe mange, mange flere. Og vi har hevet innsatsen nærområdene i Syria med 10 milliarder i regjering.

Les også: Ap-utvalg vil ha flere kvoteflyktninger og færre asylsøkere på grensen

- I dag bruker vi 74 milliarder på statsbudsjettet på innvandring og integrering. I tillegg kommer sosialstønad og lignende. Om vi hadde brukt 20 milliarder ekstra i nærområdene i året, mot at det kommer langt færre til Norge, så ville vi gått i pluss - for vi roter bort så sinnssykt mye penger i dag.

- Siden 2012 har vi tatt imot 114.000, og dermed pådratt oss kostnader på rundt tusen milliarder kroner. Dette må betales, sier han. "
SCK
28.09.2018 kl 12:18 634

Overnevnte innlegg er fra Havfruens link/innlegg for noen dager siden.

https://www.msn.com/nb-no/okonomi/bors-og-marked/jon-helgheim-frp-vi-roter-bort-s%C3%A5-sinnssykt-mye-penger-p%C3%A5-innvandring/ar-BBNuDDZ?ocid=spartanntp.

Her fremgår det hvilken ville veier vi har vært og til de grader fremdeles er inne på, veier som ikke ser ut å ende ved en snuplass.
For fremmedinnvandrernes talsmenn og ikke minst kvinner har føringen, de har skylapper og der kun sees rett frem.
Redigert 28.09.2018 kl 12:24 Du må logge inn for å svare
Betonghue
28.09.2018 kl 17:47 621

Last man standing slukker lyset! Velkommen til Islams helvete, you all !!
Mythos
28.09.2018 kl 18:14 616

Som vanlig har små fillepartier alt for stor makt.
finnsa
29.09.2018 kl 10:51 589

"Bistandansatte" forsvarer sine egne jobber med lobbyvirksomhet mot politikere. Mange
har interessante jobber i utlandet som de vil beholde. De fleste vet godt at under 10% av
bevilgningene går til formålet. Resten er "rett i bøtta".
Ingen tør ta ansvar for å redusere beløpet md f eks 5% årlig i fem år for deretter å kutte all
bistand.
ladaen7,30
29.09.2018 kl 11:43 581

Heller 50% slik at galskapen stanses raskere. Ved 10% kan man fortsette for det er vel den %-andelen som kommer frem dit det skal, resten av bistanden er jo som å brenne penger.
Ser jo prosjekter som alle land ser seg nødt til å trekke seg utav pga null resultater og korrupsjon, der syns norske politikere det er særdeles viktig at Norge fortsetter støtten.
Vanskelig å se logikken her da......