Krf og Hareide - politisk selvmord?

Londonmannen
KRF 28.09.2018 kl 08:29 529

Når man leser boken til Arild Hareide er det neppe noen tvil om at han her blottlegger sin fasinasjon av venstresiden i norsk politikk. Og det er vel ingen tvil om at det er venstresiden sin retorikk og samhold, et fellesskap og kamp mot utenforskap som har blendet den godeste Hareide. Samtidig så retter han et kritisk blikk mot den sittende regjering og da spesielt FRP.

FRP som Hareide mener står for et menneskefiendlig syn som man ikke finner på venstresiden. Følgelig er venstresiden mer på linje med det kristne budskap om nestekjærlighet og medmenneskelighet.

Men man kan saktens spørre om venstresiden sin retorikk i realiteten er dekkende for den politikk de fører. For hva er det venstresiden egentlig ønsker? Jo, AP og venstresiden sier ja til et multikulturelt samfunn. Men blir det et fellesskap og samhold i et multikulturelt samfunn der man skal la flere kulturer leve sammen i et såkalt fellesskap? Det er det delte meninger om. Hvordan kan det bli fellesskap og samhold i et samfunn der alle kulturer, religioner og folkeslag skal ha lik rett til å hevde at deres kultur, deres religion skal være dominerende? Nei, du sier kanskje at fellesskap ikke skal gi noen religioner/kulturer en dominerende plass, men at alle skal være på lik linje! OK, et drømmesamfunn som ikke finnes i realiteten. Det er hva venstresiden ønsker. Et samfunn der muslimer liksom skal godta oss vantroende og leve og omgås oss i et fellesskap.
Vel, i et fellesskap vil jeg tro det skulle være naturlig at min kristne sønn skulle kunne forelske seg i og etterhvert inngå ekteskap med en muslimsk jente. Er det mulig? Eller vil det være mulig i venstresiden sitt fellesskap? Nei, selvfølgelig ikke. En muslimsk jente må ekte en muslim. Hvis ikke må den etnisk norske gutten konvertere til Islam. Er dette noe vi kan akseptere i et samfunn basert på fellesskap, likskap og respekt for hverandre?

Det såkalte multikulturelle fellesskapet som Hareide ønsker at KRF skal støtte, er i realiteten et parallelsamfunn der grupper av ulik etnisitet er forutsatt å leve i et fellesskap, men med ulike holdninger til alt fra likestilling, partnerskap, demokrati osv. Men i min verden er dette et samfunn der det legges opp til og aksepteres indre stridigheter, krangling og sågar utbrudd av voldshandlinger.

Hva er det da som er så galt med FRP etter Hareide sitt syn? Jo, Hareide mener at FRP sitt krav til integrering og etterhvert assimilering av flyktninger er diskriminering og et galt menneskesyn. Men si meg, hva er egentlig beste oppskriften til et harmonisk fellsskap; et samfunn der forskjellige kulturer lever i parallellsamfunn og hver kultur skal kunne hevde at deres seder og skikker/verdinormer skal være riktige? Eller et samfunn der dem som kommer inn tilpasser det samfunnet de kommer til gjennom å akseptere dem som er der, de verdinormer fellesskapet har etablert og at de etterhvert blir en del av det samfunnet de kommer til? Altså et samfunn der nykommer aksepterer og tilpasser seg de normer og regler som det eksisterende fellesskapet fungerer etter?

FRP har ikke gjort annet enn å fremholde at når en person kommer til Norge i den hensikt å bli norsk statsborger, da forutsettes det at vedkommende lærer seg norrs, at familien lærer seg norsk, at barna går i barnehage for å lære seg norsk og om norsk kultur og at man gjør en innsats for å skaffe seg en plattform gjennom språk og ferdigheter som gjør at man kan få seg en jobb og kunne underholde sin familie i et av verdens dyreste land. For på den måten bidra til det norske fellesskapet til beste for alle som bor her. Et fellsskap og et velferdssamfunn som er basert på tillit til at man yter før man krever. At alle dem som er friske og førige jobber og bidrar til en felleskasse der dem som pga sykdom eller uforskyldt arbeidsløshet kan søke hjelp og støtte.

Jeg må jo si at FRP er vel en lagt større forkjemper for et fellesskap enn det AP og venstresiden er. Forskjellene er at FRP tør stå opp for vårt norske samfunn og nekter å komme tassende på sokkelesten inn i en moske og nærmest be om tilgivelse fordi det bor nordmenn i Norge med verdinormer basert på frihet, likhet og brorskap.

Men nå vil altså Hareide gi råd til partiet KRF at de skal gå bort fra de norske verdinormene og støtte venstresiden sin streben etter å skape et norsk samfunn basert på en haug med forskjellige kulturer, hver med sine verdinormer og hver sin forståelse av hva som er det beste for det norske samfunnet.

Joda, velbekomme! Jeg tror Hareide er i ferd med å gjøre politisk selvmord og plassere KRF på dødsleiet. Det bvar moro så lenge det varte, men alt har en ende, sa reven da han ble flådd.
ladaen7,30
28.09.2018 kl 08:50 523

Hørte på radio i morres at de 5 største KRF-kommunene var lei av denne leflingen med venstresiden og at han (Hareide) kanskje skulle se seg om etter annet arbeid.
Kanskje han er lei av jobben?
Baren
28.09.2018 kl 09:01 519

Bra innlegg som alltid London!
Løgnen som Krf fremlegger er at vi skal forledes til å tro på at Muslimene kan leve etter kristne verdier med integrering. Muslimene har en såpass uryddig historikk at det tror heller ikke Krfs velgere på, kultur og religion har så store forskjeller at Bondevik kulturen blir motstridende når han påstår å ikke kan akseptere Frp og verdigrunnlaget, da blir det naturlig for en Krf velger å bli forvirret?
Slettet bruker
28.09.2018 kl 09:39 510

Hareide har seigpinet KrF i flere år siden han ble partileder i 2011.

Under hans ledelse har det bare gått nedover med partiet i alle år.
Men nå vil han forsegle denne epoken med å hoppe over til venstresiden med Rødt, SV, De Grønne og AP..?